# #

22 Σεπ 2012

Καυτερεεεεεεές για τις πεθερεεεεές....!!!


Οι καυτερές πιπεριές 

Άλλα ονόματα: Καγιέν, τσίλι, καψικό, πιπέρι

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Οι καυτερές πιπεριές έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για αιώνες. Θεωρούταν χρήσιμες για τις διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού κομματιού, συμπεριλαμβανομένων των στομαχόπονων, περιορίζοντας τους πόνους και τα αέρια. 

Το Cayenne χρησιμοποιούταν συχνά για να θεραπεύσει τις ασθένειες του κυκλοφοριακού συστήματος. 

Τριμμένο στο δέρμα,...

Το μαστίγιο του ηγούμενου . . .Ανανδρανιστάκης Γ.
 
 
Το μόνο πράγμα που ανθεί ακόμη στην ερειπωμένη Ελλάδα είναι η ερευνητική δημοσιογραφία. 

Μέσα σε μία και μόνη μέρα, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου του 2012, τα δαιμόνια ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι υπάρχουν μαϊμού τυφλοί στη Ζάκυνθο, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν και ότι οι συνδικαλιστές παίρνουν πρόσθετες συντάξεις, με ένα νόμο του 1937. 

Σε άλλες χώρες, βέβαια, το να σε παίρνει τηλέφωνο ο υπουργός και να σου δίνει την είδηση δεν θεωρείται ακριβώς ερευνητική δημοσιογραφία. 

Όταν όμως σε παίρνουν τηλέφωνο δύο υπουργοί, ο Οικονομικών και ο Εργασίας, αυτό τι είναι ρε κουτόφραγκοι, που όταν εμείς τρώγαμε με τον Τσουκάτο στο «Βυζαντινό», εσείς ήσασταν ανεβασμένοι στα δέντρα και φτιάχνατε 60 Minutes;

Συγνώμη, ρε συνάδελφοι. 
Τώρα, τον Σεπτέμβριο του 2012, ανακαλύψατε ότι υπάρχουν μαϊμού συντάξεις, φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών και δωράκια του κράτους σε ...

Το εφιαλτικό όνειρο του Γιώργου Σεφέρη…ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά. 
Μια κυβέρνηση υποτακτικών που εκτελεί εντολές. 
Μια κυβέρνηση που εξαθλιώνει το λαό της και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. 
Μια κυβέρνηση ανίκανη να χτυπήσει την ασύδοτη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και φορτώνει όλο και περισσότερο επαχθή μέτρα στις πλάτες του συνήθους υποζυγίου, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.
Η Ελλάδα κατάντησε πια ένα κλασικό προτεκτοράτο. Για τη Λερναία Ύδρα των τοκογλύφων μόνος Θεός είναι η συσσώρευση πλούτου και η Ελλάδα το ..

Διαφωνείς ...δούλε?

thumb

«Εσύ πώς μπήκες στο δημόσιο, δάσκαλε;»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος, Κιλκίς

«Εσύ πώς μπήκες στο δημόσιο, δάσκαλε;»

 Ερώτηση πρόδηλα οργισμένου, ανέργου συνομιλητή. 

«Είμαι της προ-ΑΣΕΠ εποχής» του λέω, «τότε ίσχυε ο θεσμός της επετηρίδας». 

Τον αγνοούσε και του εξήγησα το «τι εστί». Απάντηση λίαν απαξιωτική: «Από το παράθυρο, δηλαδή».

Με προβλημάτισε η απάντηση-ψόγος. Με την κρίση ξεβράζονται πολλές κοινωνικές παθογένειες. Όλοι εναντίον όλων.

Ίσως δεν το έχουν αντιληφθεί μερικοί ότι ανακηρύσσεται απαράδεκτα προνομιούχος και μισητή μία ομάδα εργαζομένων-για παράδειγμα οι δάσκαλοι-και μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικά προνομιούχοι, τα παντοειδή παράσιτα που συνεχίζουν ανενόχλητα τον στραγγαλισμό του κράτους.

Πετάει κάποιος μία πέτρα στο σκυλί και το σκυλί, αντί να κυνηγάει τον εκσφενδονίζοντα, κυνηγά και δαγκώνει την ...

Το φαινόμενο των τουρκικών σήριαλ...βίντεο..

Κανείς ποτέ δεν πρέπει να τα βάζει με τον... βλάκα!!!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΕΧΕΙ....ΠΙΤΥΡΙΔΑ !!! 


 «Δεν είναι δεξιό πράγμα η Χρυσή Αυγή. Είναι εθνικο-σοσιαλιστές οι άνθρωποι. Δηλαδή είναι αριστεροί»! 
Τάδε έφη Αδωνης Γεωργιάδης. 

* Σχόλιο πρώτο: Με τη λογική που διαθέτει ο κ. Γεωργιάδης είναι ίσως ο ενδεδειγμένος να προχωρήσει σε διατριβή με θέμα: «Το μαλλί της γριάς έχει πιτυρίδα;»

 * Σχόλιο δεύτερο: Οπως έλεγε ένας σοφός, δεδομένου ότι η βλακεία είναι ανίκητη, κανείς ποτέ δεν..

Κυριακάτικες εφημερίδες...Ρίξτε μια ματιά και στις διαφημίσεις τους και ανάλογα κρίνετε ποια αξίζει να διαβαστεί !!!

....

Στην κορυφή των Πιερίων . . .


Από την Άνω Μηλιά...στο Φλάμπουρο ...

Στην  Άνω Μηλιά , στα 1005 μ. υψόμετρο , βρίσκεται από το 1932 το καταφύγιο «Γιάννης Χασιώτης» του ΕΟΣ Κατερίνης .
Έξω από το καταφύγιο ξεκινάει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και ανηφορίζει προς ένα άλλο καταφύγιο, αυτό του ΣΕΟ Κοζάνης. Για εκεί θα χρειαστείτε περίπου 4,5 ώρες περπάτημα . 

Από την Άνω Μηλιά για τη θέση Πριόνι 1 ώρα, για το Κτένι (1.791 μ.) 3 ώρες και 15 λεπτά, ενώ για την κορυφή των Πιερίων, το Φλάμπουρο (2.194 μ.) θα σας πάρει κοντά στις...

Φοινικικό Αλφάβητο - Μία ιστορική απάτηΕπιγραφή που θεωρείται η πρώτη που βρέθηκε με Φοινικική γραφή. Σαρκοφάγος του Αχιράμ. 12ος αιωνας π.Χ. 

Α. ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΓΡΑΦΗ "ΑΛΦΑΒΗΤΟ";

Κατά τη Γλωσσολογία ως "αλφάβητο" ορίζεται το «σύνολο συμβόλων με ορισμένη σειρά και τάξη, που χρησιμεύουν για να αποδίδονται οι στοιχειώδεις φθόγγοι μιας γλώσσας, με τον περιορισμό ο κάθε φθόγγος ν' αντιστοιχεί σ' ένα μόνο σύμβολο και αντίστροφα». Στην αλφαβητική γραφή επομένως (δηλαδή τη γραφή των λαών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας αλλά και άλλων περιοχών του πλανήτη) κάθε γράμμα αποδίδει ένα στοιχειώδη ήχο.

Τούτο δεν ισχύει στις ατελέστερες της αλφαβητικής συλλαβικές γραφές, στις οποίες κάθε σύμβολο αποδίδει μία συλλαβή (δύο ή και περισσότερους ήχους-φθόγγους), όπως π.χ. στις συλλαβικές ελληνικές γραφές Γραμμική Α και Β ένα σύμβολο αποδίδει τη συλλαβή κο (κ+ο), άλλο σύμβολο τη συλλαβή πο (π+ο) κ.ο.κ. Στη φοινικική γραφή (που διαθέτει μόνο σύμφωνα και κανένα φωνήεν), στα ελάχιστα διασωθέντα δείγματά της, η κατάσταση είναι ακόμα "χειρότερη", δεδομένου ότι κάθε σύμβολό της δεν ...

Βόμβα μεγατόνων και μέγα θέμα ...Εμπλέκουν τον πρόεδρο της βουλής και δύο πρώην υπουργούς!!!!!!!!!


Εμπλέκουν τον πρόεδρο της βουλής και δύο πρώην υπουργούς της Ν.Δ σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος!!

Βόμβα μεγατόνων και μέγα θέμα από ...

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Νταβλούρος εν δράσει!


 Σε έκθεση φωτορεπόρτερ ο Θ. Νταβλούρος

Σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις που αυτήν την περίοδο ξεκινούν στην
Αθήνα συμπεριλαμβάνεται και ένας Αχαιός, ο Θανάσης Νταβλούρος! 
Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο:

Κακά μαντάτα μας περιμένουν....

...Καταλύτης οι Αμερικανικές εκλογές

Τα κακά μαντάτα από την χθεσινή σύσκεψη του κ Στουρνάρα με τους τροϊκανούς και πριν αποχωρήσουν, ήταν οι στόχοι, που αν δεν τους πιάσουμε, μας περιμένει και άλλο ψαλίδι σε  μισθούς και συντάξεις.

Τι μπορεί να συμβεί; 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση να κόβονται αυτομάτως μισθοί,συντάξεις και ...

Όταν "Έλληνες" αγόραζαν από τους Ναζί την περιουσία του ελληνικού λαού!Και... κάποιοι, έπνιγαν τους Εβραίους που μετέφεραν στην Εύβοια για να τους κλέψουν τα χρυσαφικά....κι έγιναν τρανοί.... με αίμα αθώων.... κι οι απόγονοί τους... "μεγαλουργούν" σε θέσεις εξουσίας....Δεν πόνεσαν το ίδιο όλοι οι Έλληνες στην Κατοχή. 

Κάποιοι, ...

"Η Χίλαρυ είναι συνεργάτης των ναζί της μουσουλμανικής αδελφότητας"!


Παρέμβαση – σοκ του David Horowitz στην Αμερική: "Η Χίλαρυ είναι συνεργάτης των ναζί της μουσουλμανικής αδελφότητας"!


Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν περίμεναν αυτό που έγινε χθες το βράδυ στο Foxnews όπου προσκεκλημένος ήταν ο γνωστός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Δ. Χόροβιτς. 

Όλοι περίμεναν πως θα καταδίκαζε το αντιϊσλαμικό βίντεο με το γνωστό γλυκανάλατο στυλ εξίσωσης θύματος και θύτη. 

Η συνέχεια τους έκανε να καταπιούν την γλώσσα τους και να προσπαθούν να τον διακόψουν. 

Δεν περίμεναν ποτέ ότι ο γόνος της γνωστότερης κομμουνιστικής οικογένειας της Αμερικής θα εξεγείρετο εναντίον της Κλίντον αποκαλώντας την “συνεργάτη των ναζί της μουσουλμανικής αδελφότητας” και ότι θα αποκαλούσε το ισλάμ “ρίζα του κακού” όταν ακόμα και νήπια κραδαίνουν πλακάτ με το “ευσεβές” σύνθημα “Αποκεφαλίστε όσους προσβάλλουν το Ισλάμ”!

Δείτε το βίντεο:...

Επιβάλουν με νόμο την πολιτιστική κατοχή της Ελλάδας από τους Τούρκους


Επιβάλουν με νόμο την πολιτιστική κατοχή της Ελλάδας από τους Τούρκους
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ το ΦΕΚ της ντροπής !!!

Επιβάλουν με νόμο την πολιτιστική κατοχή της Ελλάδας από τους Τούρκους - Νέες αποκαλύψεις για τα απίστευτα παιχνίδια κατασκοπείας από το ίδρυμα Αττατούρκ στην Ελλάδα
«οι μη οργιζόμενοι εφ` οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι»
όσοι δεν οργίζονται γι’ αυτά που πρέπει, μάλλον είναι ηλίθιοι.


Δανειζόμενος τον τίτλο του σημερινού άρθρου από την ρήση του Πλάτωνος, συνειδητοποιώ πλέον, ότι η χρεοκοπία δεν διαθέτει μόνο οικονομική υφή, αλλά είναι πολιτική, ηθική, κοινωνική και κυρίως..

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

...Το “χρονικό μιας προαναγγελθείσας πτώχευσης”

H πρόεδρος της Αργεντινής για την Ελλάδα...Αυτός είναι ο στόχος τους.....
Και αυτό θα γίνει στο τέλος .....

Αν ψηφιστεί το νέο πακέτο.....

Οι Χρυσές Τιμές των Νοθευμένων Καυσίμων (σε ένα κράτος μπορντέλο)!!!Φανταστείτε στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 το νέο δοκιμαστικό αυτοκίνητο της Πόρσε με την κωδική ονομασία GAP-Samara να διασχίζει με ταχύτητα 420 χιλιομέτρων την ώρα την Ευρώπη. 

Ξεκινώντας από την μακρινή Εσθονία ο οδηγός θα γεμίσει εκεί το ντεπόζιτο βενζίνης συνολικής χωρητικότητας 400 λίτρων βενζίνης του αυτοκινήτου του με τιμή 1,37€ ανά λίτρο και θα περάσει ξένοιαστα από τη Λετονία (1,43€) και τη Λιθουανία (1,46€). Μετά από μια σύντομη στάση στα σύνορα Πολωνίας (1,41€) – Τσεχίας (1,55€), θα διασχίσει εν ριπή οφθαλμού (lato sensu) την Αυστρία (1,46€) και κατόπιν τη Σλοβενία (1,58€).

Το ταξίδι όμως του οδηγού θα καταλήξει άδοξα, αφού…αρχικά θα πιαστεί στα χέρια με τον υπάλληλο βενζινάδικου στην Ιταλία (1,90€), επειδή θα θεωρήσει ότι πάνε να τον κλέψουν. 

Αποφεύγοντας με το ταχύτατο αυτοκίνητό του τους καραμπινιέρους που καλεί ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, θα κατορθώσει να μπει σ’ ένα φέρι μποτ στην Αγκόνα και να ταξιδεύσει μέχρι την Πάτρα. Τελικά, όμως, θα συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της νεοσυσταθείσας ομάδας «Απόλλων» το Σάββατο στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κόρινθο με την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης, όταν αγανακτισμένος θα δείρει τον πωλητή τοπικού βενζινάδικου.

Όταν οι Έλληνες αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί προέβη σ’ αυτή τη βάρβαρη πράξη, χωρίς ίχνος σεβασμού στη φιλόξενη στάση των ντόπιων (οι οποίοι τηρούν απαρέγκλιτα τις αρχές του Ξένιου Ζευ ιδιαίτερα όταν κάποιος ξένος...

Νέες δυνατότητες, προκλήσεις και απειλές για την Ελληνική γεωργία στα πλαίσια μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς τροφίμων - Η περίπτωση της Χαλκιδικής μαςΧαράλαμπος Ν. Λαζαρίδης

Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων,
Γεωπονική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η κλιματική αλλαγή, η παγκοσμιοποίηση της αγοράς τροφίμων, η εντατικοποίηση της γεωργίας, τα γενετικά τροποποιημένα («μεταλλαγμένα») φυτά και ζώα και - τελευταία - τα βιοκαύσιμα με την προκαλούμενη «αρπαγή γης» ("land grabbing"), έχουν επιφέρει δραματικές αλλαγές στην παγκόσμια γεωργία, αναδεικνύοντας νέους κινδύνους και φέρνοντας στο προσκήνιο νέες...

Τέλεις ...φίλος ???

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το χαράτσι της ΔΕΗ
Διερεύνηση από την Εισαγγελική Αρχή της βασιμότητας της καταγγελίας καταναλωτή για  τέλεση από τους υπευθύνους της ΔΕΗ του εγκλήματος της υπεξαίρεσης, κατά τη διαδικασία απόδοσης του ΕΕΤΗΔΕ στο δημόσιο. Η Εισαγγελία διέταξε διενέργεια προανακριτικών πράξεων από την Αστυνομία, με εξέταση στοιχείων, μαρτύρων, εμπλεκομένων κλπ (N. 4055/2012) .

Η καταγγελία με ..

Πολιτικό (?) ανεκδοτάκι...

Μια νέα γυναίκα έχει απλώσει τη μπουγάδα της στο μπαλκόνι και γδύνεται για να κάνει μπάνιο
. Ξαφνικά αρχίζει να ψιχαλίζει.
-Ωχ! λέει.
Πρέπει να μαζέψω τα ρούχα.
Όμως πώς να πάω γυμνή;
-Δε βαριέσαι, ποιος θα με δει τέτοια ώρα;"
Τρέχει λοιπόν βιαστικά να μαζέψει τα ρούχα.
Καθώς τρέχει όμως γλιστράει και φεύγει κάτω απ το μπαλκόνι.
Πέφτει με το κεφάλι μέσα σ ένα τενεκέ σκουπίδια κι η υπόλοιπη μένει απ έξω.
Σε λίγη ώρα περνάει από κει ένας μεθυσμένος.

Βλέπει τη γυμνή γυναίκα μες στον σκουπιδοτενεκέ με τα πόδια ανοιχτά και του ρχεται μια άλφα όρεξη....

Ξέρετε να ...πηδάτε ???

Οι ΜΑΓΚΕΣ…οι ΔΑΓΚΕΣ…και τα σάπια φρούτα του «antinews»


Πίνακας ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν “ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ”

Ρε σάπια φρούτα του «antinews», που θα σταματήσει, ρε λέσια, η κατηφόρα που πήρατε;

Τι ρόλο παίζετε ρε ξευτιλοπαπαγαλάκια της συμφοράς;
Ποιον πολεμάτε και τι επιδιώκετε ρε απροσάρμοστοι;
Ποιοί είναι…οι «μάγκες» και ποιοί είναι οι «δάγκες»  ρε μνημονιακά πατσαβούρια;
Για πείτε μας ρε τσόλια, τι σημαίνει «η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης και με τις ενέργειές της είναι θέμα χρόνου να κάνει μάγκες τους… δάγκες, τα δύο άκρα αυτή την ώρα στην χώρα, δηλαδή τον Τσίπρα και τον Μιχαλολιάκο»Δε ντρέπεστε ρε αξιολύπητοι;

Γύρνα βρε....!!! Ντροπαλούλη...

Νέα δημοσκόπηση...τι τρέχει και μας πρήζουν πάλι?


  Δεύτερη δημοσκόπηση από την Metron Analysis και εδω πλεόν καταγράφεται ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

 14%της δύναμης της έχει χάσει η τρικομματική κυβέρνηση

χωρίς αναγωγή τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

ΣΥΡΙΖΑ 20,8

ΝΔ   19,6

ΠΑΣΟΚ ...