# #

3 Απρ 2010

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα: Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα: Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!


Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση ώστε προσελκύουν πλέον τους παγκόσμιους καρχαρίες που «μυρίζονται αίμα» και συρρέουν για να μας κατασπαράξουν, απομυζώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα σχεδόν άδεια ταμεία μας.

Εμείς καταθέτουμε την δική μας απλή και πρακτική λύση, η οποία δεν είναι δυνατόν (για πολλούς, ευνόητους και απόλυτα κατανοητούς λόγους) να διατυπωθεί από καμιά επίσημη ελληνική αρχή:

Εάν οι μισοί Έλληνες επέλεγαν για τις καθημερινές τους ανάγκες προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα όχι μόνο θα λύναμε το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας, αλλά θα εξασφαλίζαμε απασχόληση τόσο για τους Έλληνες όσο και για το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μεταναστών που φιλοξενούμε στην χώρα μας!

Η απλή αυτή αλήθεια έχει σχέση με τις καθημερινές μας συνήθειες που μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πρέπει να αλλάξουν αμέσως:

Υπάρχει πλέον εθνική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε σαν καταναλωτές και να εξετάζουμε σχολαστικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής. Υπάρχει πλέον εθνική ανάγκη να προτιμάμε τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα έστω και αν πρέπει να τα πληρώσουμε ακριβότερα!

Αντίθετα, θεωρούμε μεγάλη επιπολαιότητα (που σήμερα βλάπτει τα μέγιστα την Εθνική μας οικονομία, τον εαυτό μας, την οικογένεια και την κοινωνία μας) την επιλογή προϊόντων που παράγονται στο εξωτερικό και πλημμυρίζουν τα ράφια των αλυσίδων λιανικής.

Αγοράζοντας προϊόντα που εισάγονται έτοιμα στην Ελλάδα προσφέρουμε χρήματα και εργασία σε ξένες οικονομίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αντιμετωπίζουν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.

Με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες αποτελεί υποχρέωση μας να εξετάζουμε σχολαστικά τις ενδείξεις που υπάρχουν στην ετικέτα των προϊόντων που αγοράζουμε:

Παράγεται στην Ελλάδα, έχει καλώς! Αν μάλιστα πρόκειται για κάτι παραδοσιακό, ακόμα καλύτερα! Και προσοχή: Ας είναι πιο ακριβό! Δεν πειράζει, ένα μεγάλο μέρος της αξίας που θα πληρώσουμε επιστρέφει με πάρα πολλούς τρόπους σε εμάς τους ίδιους!

Εισάγεται έτοιμο από το εξωτερικό, μην το αγοράζετε - και ας είναι φθηνότερο! Βρείτε κάποιο Ελληνικό υποκατάστατο ή έστω κάποιο υποκατάστατο που παράγεται στην Ελλάδα.

Κάνοντας μια δειγματοληπτική έρευνα στις κορυφαίες αλυσίδες λιανικής, μας σηκώθηκε η τρίχα της κεφαλής μας:

Είναι απίστευτο με πόση επιπολαιότητα πλουτίζουμε άλλες χώρες την στιγμή που εμείς κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε βαρύτατες οικονομικές συνέπειες στο εισόδημα και στην καθημερινή μας ζωή. Τα εισαγόμενα προϊόντα που επιπόλαια αγοράζουμε -ενώ θα μπορούσαμε να τα υποκαταστήσουμε με αντίστοιχα που παράγονται στην Ελλάδα- είναι χιλιάδες!

Δεν είναι φυσικά δυνατόν να απαριθμήσουμε ένα προς ένα τα εισαγόμενα προϊόντα που μπορούμε να υποκαταστήσουμε, αλλά μπορούμε κάλλιστα να δώσουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Γιατί άραγε να τρώμε φασολάκια Κίνας, ρεβίθια Τουρκίας, φακές Καναδά, ρύζι Ινδίας, πατάτες Αιγύπτου, φιστίκια Συρίας, μακαρόνια Ιταλίας, σοκολάτες Ελβετίας, Ιταλίας ή Ισπανίας, ζάχαρη από τον Άγιο (;) Μαυρίκιο (και μη χειρότερα!) και χιλιάδες άλλα προϊόντα που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να βλέπουμε που «στέλνουμε» τα λιγοστά χρήματά μας;

Γιατί να αγοράζουμε εισαγόμενα νερά, αναψυκτικά και δεκάδες μπύρες από την Γερμανία, την Αμερική ή το Μεξικό; Χάθηκαν τα αναψυκτικά, τα νερά ή οι μπύρες που παράγονται στην Ελλάδα, με επενδύσεις που έκαναν ακόμα και ξένες (πολυεθνικές ή μη) εταιρίες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους στην χώρα μας; (Μην ακούτε φωνές που σας καλούν να μην αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών που παράγονται στην Ελλάδα γιατί όχι μόνο δεν βοηθάτε την εθνική οικονομία αλλά και γιατί κλονίζετε τις προοπτικές ξένων επενδύσεων στην χώρα μας τις οποίες χρειαζόμαστε σαν τον διψασμένο που βρίσκεται στην έρημο).

Γιατί στέλνουμε τα χρήματα μας, στο (δήθεν αυθεντικό) Βαλσαμικό Ιταλίας, λες και το περίφημο Βαλσαμικό Παπαδημητρίου δεν είναι και καλύτερο και φθηνότερο;

Γιατί πληρώνουμε χρήματα για να αγοράσουμε εισαγόμενα κρασιά από την Χιλή, την Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία (και δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου) όταν έχουμε πλούσια εγχώρια παραγωγή και μια παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων;

Γιατί να αγοράζουμε επιπόλαια εισαγόμενα τυριά και γαλακτοκομικά, όταν η δική μας γαλακτοβιομηχανία προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα που τα ζηλεύουν ακόμα και οι ξένοι;

Γιατί (όσοι έχουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος) να αγοράζουν εισαγόμενα τσιγάρα - χάθηκαν οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες που είναι και φθηνότερες;

Ακόμα και τους ηλιόσπορους τους εισάγουμε από την Αμερική (εμείς που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια της Ευρώπης), ακόμα και το χαμομήλι που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής είναι εισαγόμενο (αν είναι δυνατόν!), ακόμα και το φαγητό που δίνουμε στα ζώα μας (ζωοτροφές) εισάγεται από την Ολλανδία! Είμαστε ή όχι άξιοι της τύχης μας;

Ας μην προβληματιζόμαστε λοιπόν, ας μην διαμαρτυρόμαστε με διάφορα συλλαλητήρια του «πάμε» και του «ερχόμαστε» που επιβάλλουν οι διάφοροι επαγγελματίες εργατοπατέρες, αλλά ας στρωθούμε σοβαρά στα πρακτικά, απαραίτητα και στοιχειώδη που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων μας - είναι στο δικό μας χέρι!

Αφού σήμερα δεχόμαστε μια μαζική επίθεση από επικίνδυνους μεγαλοαπατεώνες (μπροστά στους οποίους ακόμα και η Μαφία μοιάζει με ερασιτεχνική παρέα μικροκλεφτών) ας χρησιμοποιήσουμε τα «όπλα» που έχει ο κάθε ένας από εμάς υπερασπίζοντας με τον δικό μας τρόπο την χώρα μας, την οικογένεια μας και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Για προϊόντα που δεν παράγουμε καθόλου ή δεν παράγουμε αρκετά για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, ας επιλέγουμε προϊόντα χωρών (όπως η Γαλλία) που μας υποστήριξαν ή μας υποστηρίζουν σε δύσκολες στιγμές.

Συμπέρασμα: Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα γιατί είναι η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

Συμβουλέψτε τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα να αγοράζουν μόνο προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα γιατί με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν, μαζί με την δική μας, και την δική τους μόνιμη απασχόληση!

Ας ενεργοποιηθούμε λοιπόν! Ας δραστηριοποιηθούμε αμέσως και ας διαδώσουμε το μήνυμα αυτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

τιποτα δεν αλλαξε.... διαχρονικος ο Σουρης

Ο ΣΟΥΡΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ!!!
Ποιός είδε κράτος λιγοστόσ' όλη τη γη μοναδικό,εκατό να εξοδεύεικαι πενήντα να μαζεύει;Να τρέφει όλους τους αργούς,νά'χει επτά Πρωθυπουργούς,ταμείο δίχως χρήματακαι δόξης τόσα μνήματα;Νά'χει κλητήρες για φρουράκαι να σε κλέβουν φανερά,κι ενώ αυτοί σε κλέβουνετον κλέφτη να γυρεύουνε;(Γ. Σουρής)

Τεστ: Πόσες φορές έχεις δει το DVD;

Τεστ: Πόσες φορές έχεις δει το DVD;

1. Πως λέγεται το DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου;
Α) Εγώ και ο πουφ
Β) Το απαγορευμένο DVD
Γ) Τα πάντα όλα και η μπουκάλα τίποτα
2. Για ποιο λόγο έκανε το DVD η Τζούλια;
Α) Για να δείξει την οικονομική κατάσταση της χώρας
Β) Για να δείξει πως πήγε η διαιτησία του Σπάθα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Αρη
Γ) Για τα λεφτά
3. "Θα κάνεις αυτό που ξέρεις και θα πάρεις όλα τα λεφτά μπροστά. Μέσα σε πέντε λεπτά απάντησα θετικά". Σε ποιον ανήκουν αυτά τα λόγια;
Α) Τζιμπρίλ Σισέ
Β) Ολι Ρεν
Γ) Τζούλια Αλεξανδράτου
4. Ποια από τις παρακάτω ατάκες λέει στο DVD η Τζούλια;
Α) Δεν καταλαβαίνω τίποτα
Β) Αυτό είναι όλο;
Γ) Μπορούμε να το ξαναπάμε από την αρχή;
5. Ποιο από τα παρακάτω αντικείμενα χρησιμοποιεί η Τζούλια στο DVD;
Α) Μπουκάλι σαμπάνιας
Β) Κομοδίνο
Γ) Μεγεθυντικό φακό
6. Ποια από τις παρακάτω φράσεις έχει πει η Τζούλια;
Α) Εμού κι εμένα
Β) Εμού και του αλλουνού
Γ) Εμού και του ιδίου
7. Γιατί η Τζούλια έλεγε ψέμματα ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη DVD;
Α) Γιατί ντρεπόταν
Β) Γιατί δεν το είχε δει
Γ) Γιατί ντρεπόταν που δεν το είχε δει
8. Ποια από τις παρακάτω ατάκες είπε η Τζούλια στη συνέντευξή της στην Τατιάνα Στεφανίδου;
Α) Αυτός που θα παντρευτώ θέλω να με αγαπάει πραγματικά
Β) Αυτός που θα παντρευτώ θέλω να πίνει σαμπάνιες
Γ) Αυτόν που θα παντρευτώ πόσο καιρό πριν πρέπει να τον γνωρίζω;
9. Τι λείπει από το DVD της Τζούλιας;
Α) Ο φελλός
Β) Το πρόσωπο του συμπρωταγωνιστή
Γ) Ολα τα παραπάνω
10. Οπως είπε ο συμπρωταγωνιστής της Τζούλιας, το μόριό του είναι:
Α) Στο μέγεθος του: "Εν δυνάμει τεράστιο"
Β) 23 πόντους
Γ) Στο μέγεθος του: "Ω, Θεέ μου! Κρεμάς και παλτό!"
________________________________________
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
1-3 σωστές απαντήσεις: Εχεις μείνει στην εποχή του DVD με τον Ζαχόπουλο. Μάλλον ήσουν στο εξωτερικό, αλλιώς δεν εξηγείται. Εκτός αν ήσουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο για ένα μήνα και έβλεπες όλους τους κύκλους του "Lost". Πρέπει να δημιουργηθεί γκρουπ στο facebook αποκλειστικά για σένα: "Ποιο DVD της Τζούλιας;"
4-6 απαντήσεις: Το είδες την πρώτη μέρα, το χάρηκες και... τέλος. Δεν είσαι ο Δημήτρης Δανίκας για να ασχοληθείς με τα πλάνα, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ. Είδες αυτό που ήθελες να δεις και μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι ανήκεις στο γκρουπ των ατόμων: "είδα κι εγώ την Τζούλια!"
7-10 απαντήσεις: Ακόμα και τώρα που κάνεις αυτό το τεστ έχεις ανοίξει ένα παράθυρο και παρακολουθείς ξανά το DVD. Το έχεις δει με ήχο, χωρίς ήχο, με υπότιτλους, χωρίς υπότιτλους, σε high definition, σινεμασκόπ, έγχρωμο, μαυρόασπρο. Το έχεις κατεβάσει, το έχεις αγοράσει, το έχεις και διπλό για να το ανταλλάξεις με κάποιο άλλο. Εχεις μάθει όλες τις ατάκες απ'έξω και περιμένεις εναγωνίως το sequel, ενώ πρόσφατα επισκέφτηκες παθολόγο για... πόνο στο δεξί δικέφαλο του χεριού. Μετά από τόσες προβολές, περιμένεις ακόμη τη μεγάλη ανατροπή στο τέλος. Τουλάχιστον, όμως, είδες μια... άσπρη μέρα.

'' Ο μισθός μου στο κράτος''

'' Ο μισθός μου στο κράτος''



ΣΕ ΜΙΑ εποχή όπου όλοι γνωρίζουν την Τζούλια και ελάχιστοι τους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους αυτού του τόπου, σήμερα ας κάνουμε τη διαφορά. Και ας ασχοληθούμε με μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Κανείς δεν τη συζήτησε, κανείς δεν τη σχολίασε, κανείς δεν της έδωσε τη σημασία που της αρμόζει. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ζήτησε διακοπή...
...της μισθοδοσίας του.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Αlter:

«Η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται. Θεωρώντας ότι εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ζήτησα να επιστραφεί ο μισθός μου στο κράτος. Μια συμβολική κίνηση την οποία έκαναν και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας επίσκοπος!».

(Να σημειώσω εδώ ότι το ίδιο έπραξε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, βάζοντας όμως την παράμετρο να μη φορολογηθούν οι επαρχιακές μητροπόλεις!)

Η είδηση με κέντρισε και άρχισα να ψάχνω στο Διαδίκτυο ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Ακόμα περισσότερο με κέντρισαν τα ευρήματα της έρευνάς μου. Μεταφέρω εδώ μέρος του βιογραφικού του (ολόκληρο θα χρειαζόμασταν τρεις σελίδες της εφημερίδας):

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Ηarvard. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη μελέτη της Μηχανικής των Ρευστών και της Μαθηματικής Φυσιολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό.

ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ σπουδές του στο κοινό πρόγραμμα αυτών των δύο πανεπιστημίων επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Αντικείμενό τους ήταν η αιμοδυναμική μελέτη του κυκλοφορικού συστήματος (καρδιάς και αγγείων) με χρήση Μηχανικής των Ρευστών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με την επινόηση, τον σχεδιασμό και τη μελέτη μιας μη αιματηρής μεθόδου διαγνώσεως βαλβιδικών παθήσεων με τη μέθοδο της ακουστικής ανάλυσης!

Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο αγγειολογικό εργαστήριο του Νew Εngland Deaconess Ηospital στην Αμερική. Παράλληλα εργάστηκε ως επιστήμων στη ΝΑSΑ.

Δίδαξε σε σεμινάρια του Χάρβαρντ και στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης.

Η επιστημονική και ερευνητική ενασχόλησή του με τον φυσικό κόσμο και τον άνθρωπο και η προσωπική του αναζήτηση οδήγησαν αυτό τον κορυφαίο επιστήμονα στην Ορθοδοξία. Σπούδασε Θεολογία στη Βοστώνη και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 1989, γίνεται πρώτα μοναχός, έπειτα διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος. Από το 1990 μέχρι το 2004 διακονούσε ως εφημέριος το αγιορείτικο μετόχι της Αναλήψεως (Μονής Σίμωνος Πέτρας) στον Βύρωνα.

Το 2004 εκλέγεται Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ενώ πριν από δύο χρόνια αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΑΥΤΟΣ Ο λαμπρός επιστήμων απαρνήθηκε τιμές, δόξες και πλούτη και στράφηκε στην Εκκλησία. Ο μισθός του είναι μικρότερος από 2.000 ευρώ. Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Και όπως λέει:

«Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών της πατρίδας μας».

Σεβασμιώτατε, με ταπεινότητα το χέρι σας φιλώ!
Ελενα Ακρίτα

Η βιντζότρατα είναι ένα καταστροφικό αλιευτικό εργαλείο για τη θάλασσα αλλά και για τους ανθρώπους ..



Έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα ζητούν να εφαρμόσει η χώρα μας την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και να απαγορευτεί το ψάρεμα με βιντζότρατα. Η βιντζότρατα είναι ένα καταστροφικό αλιευτικό εργαλείο για τη θάλασσα αλλά και για τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτήν. Σε 2 μήνες θα απαγορεύεται η χρήση του, όμως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λέει πως «εξετάζει το θέμα».
Οι οργανώσεις ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, MΟm-Εταιρία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, Greenpeace και WWF Ελλάς ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία λέει πως πρέπει να σταματήσει η χρήση της βιτζότρατας μέχρι τις 31 Μαίου 2010.
Η βιτζόντρατα είναι ένα αλιευτικό εργαλείο με τη μορφή σάκου τράτας, το οποίο σύρεται με βίντσι επάνω σε προστατευόμενα λιβάδια Ποσειδωνίας, θέτοντάς τα σε κίνδυνο. Επίσης, έχει με αυτό τον τρόπο πιάνονται γόνοι, δηλαδή μικρά ψάρια τα οποία δεν έχουν φτάσει στο στάδιο αναπαραγωγής. Αυτό σημαίνει πως οι πληθυσμοί των ψαριών δεν ανανεώνονται και έτσι λιγοστεύουν συνεχεία. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, ο Ευρωπαϊκή νομοθεσία, μέσα από το Μεσογειακό Κανονισμό Αλιείας 1967/2006 επιβάλλει την παύση του συγκεκριμένου εργαλείου στην ελληνική επικράτεια από τις 31 Μαΐου του 2010. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις κατάλληλες ενέργειες για την οριστική απαγόρευση.
Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 350 σκάφη που χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο αλιείας. Όμως, η κατάργηση της αλιείας με βιντζότρατα δε σημαίνει πως οι ψαράδες που τη χρησιμοποιούν θα χάσουν τη δουλειά τους. Τα σκάφη τους είναι εφοδιασμένα και με άλλα αλιευτικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούν έτσι κι αλλιώς. Άρα, το μόνο που θα συμβεί είναι πως θα σταματήσουν το ψάρεμα με αυτό τον καταστροφικό τρόπο και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους υπόλοιπους, χωρίς να προκαλούν τέτοια καταστροφή! Αυτό θα δώσει στη θάλασσα περισσότερες ευκαιρίες να αναγεννά τα ιχθυοαποθέματα της.Πριν λίγες μέρες, η Ευρωπαία Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κ. Μαρία Δαμανάκη, δήλωσε πως η εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού Αλιείας θα προχωρήσει και στην Ελλάδα χωρίς παρεκκλίσεις και ότι θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση.Έτσι λοιπόν, οι 6 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αλιεία, και να παραμείνει συνεπής με τις προεκλογικές προτάσεις της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη και βιωσιμότητα της ελληνικής αλιείας. Η κατάργηση αυτού του εργαλείου, η χαρτογράφηση των λιβαδιών Ποσειδωνίας και η δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων είναι τα βασικά βήματα για την εφαρμογή του Κανονισμού και για την αποτελεσματική προστασία της θάλασσας. Οι κινήσεις αυτές θα εξασφαλίσουν και τους ίδιους τους αλιείς αφού θα υπάρχουν υγιή αποθέματα για να μπορούν πάντα να ψαρεύουν.




Η Nestlé, εταιρία που παράγει το KitKat, χρησιμοποιεί φοινικέλαιο από εταιρείες που καταστρέφουν τα τροπικά δάση της Ινδονησίας

Η Nestlé, εταιρία που παράγει το KitKat, χρησιμοποιεί φοινικέλαιο από εταιρείες που καταστρέφουν τα τροπικά δάση της Ινδονησίας, απειλούν την πρόσβαση των ντόπιων στα προς το ζην και φέρνουν τους ουραγκοτάγκους στο χείλος της εξαφάνισης. Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ροκανίζουμε τα πολύτιμα δάση της Ινδονησίας. Ζητάμε από τη Nestlé να αφήσει ήσυχα τα τροπικά δάση, τις τοπικές κοινωνίες και τους ουραγκοτάγκους της Ινδονησίας και να σταματήσει να αγοράζει φοινικέλαιο σε κατεστραμμένα δάση

http://www.youtube.com/watch?v=GZM4J1SnwIg

καλες γιορτες......Ασκητικη....

τι γινεται εδω ρε παιδια???

31 Μαρ 2010

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ...απο τον ΔΥΣΠΙΣΤΟ....


ΜΑΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ για το Αναστάσιμο δείπνο

Μεγάλο Σάββατο, κατάνυξη, γεμάτες οι εκκλησίες, Ανάσταση, προσκύνημα, σπίτι.
Εκεί περιμένει ,έτοιμη από νωρίς, η μαγειρίτσα και τα "άλλα" για αυτούς που δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση....
Αυτά όμως που γίνανε από νωρίς, με τελετουργικό τρόπο, πρέπει να τα περιγράψω, αν και είναι παρόμοια σε κάθε σπίτι, δίνοντας την συνταγή που κάνω πάρα πολλά χρόνια τώρα μόνος μου. Και ο λόγος είναι γιατί κανείς άλλος δεν "πιάνει" άλλα κρεατικά εκτός από μοσχάρι.


ΥΛΙΚΑ
1 ή 2 συκωταριές (πιο κάτω θα καταλάβετε γιατί "η 2")
1/2 κιλό εντεράκια (προαιρετικά)
2 δεμάτια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 δεματι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 δεμάτι μαϊντανό (τα φυλλαράκια)
1/2 κούπα (120-150 γραμ.) ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
3 λεμόνια
1+2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα διάφορα μέρη της συκωταριάς και τα πλένουμε πολύ καλά. Αν βάλουμε εντεράκια,τα γυρίζουμε το μέσα έξω με ένα ξυλαράκι (ή ένα μολύβι ή το πλαστικό μέρος από το κλασσικό BIC) και τα πλένουμε επίσης.
Μπορούμε να τα σχίσουμε κατά μήκος με ένα ψαλίδι και να τα πλύνουμε μετά.
Ζεματάμε για λίγο όλα τα παραπάνω και τα ψιλοκόβουμε. Εγώ κρατάω από τα "πλεμόνια" μόνο τα περιφερειακά μέρη.
Σε βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια , τον άνιθο , αλάτι και πιπέρι και τα σωτάρουμε λίγο ακόμη.
Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε να φτιάξουμε και μερικούς τζιγεροσαρμάδες, κρατάμε μια σχετική ποσότητα μείγματος. Και αυτό για να αξιοποιήσουμε και την σκέπη (μπόλια την λένε μερικοί), που συνοδεύει συχνά τη συκωταριά.
Αυτός είναι ο λόγος που λέω "ή δύο" συκωταριές. Για να έχουμε αρκετό υλικό και να μπορούμε να πετάξουμε ότι δεν μας "κάθεται" καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητος και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Προσθέτουμε περίπου 2-3 λίτρα νερό (ανάλογα με την ποσότητα του μείγματος) και βράζουμε για 20' (χύτρα ταχ/τος 12-15' από το σφύριγμα της βαλβίδας).
Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει 15' (χύτρα 6-7'), μέχρι να μαλακώσει.
Μετά "δένουμε" την σούπα με αυγολέμονο, ως εξής:
Σε ένα μπώλ βάζουμε λίγο νερό, τα αυγά και τα χτυπάμε με τα χτυπητήρια(αυγοδάρτες) του μίξερ χειρός, προσθέτοντας σιγά-σιγά τον χυμό των λεμονιών και 1 ή 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, για να χυλώσει . Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθετοντας μερικές κουτάλες από τον ζωμό που έβρασε.
Όταν ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο, το ρίχνουμε στην σουπα, ανακατεύοντας ζωηρά.
Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με τα φυλλαράκια του μαϊντανού (αν θέλουμε ψιλοκομμένα).
http://stamarstavros.blogspot.com/

εφιαλτες....

Επέλεξαν την Ανάσταση του Φωτός για να επιβάλλουν το Σκοτάδι. Κάτι όμως δεν υπολόγισαν. Ένα βιντεο… Φωτιά!

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαρτίου 31, 2010

Η Greenpeace σας προτεινει για τις γιορτες της Λαμπρης



Τα στολίδια, τα αυγά και τα δώρα μας φέτος το Πάσχα, μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι σας με κέφι, φαντασία και φυσικές πρώτες ύλες. Μικροί και μεγάλοι, χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά πράγματα, θα φτιάξουμε δώρα, λαμπάδες, στολίδια για να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, αλλά και θα βάψουμε τα αυγά μας με φυσικούς τρόπους!


Νονοί και Νονές:


Το Δώρο σας: Κάνοντας φέτος το βαφτιστήρι σας Greenpeace, κάνετε ένα δώρο για το μέλλον του!


Λαμπάδα, στολίδια στα πακέτα: Τα λουλούδια είναι ένας απλός, οικολογικός και πάντα φθηνός τρόπος, για να στολίσετε τη λαμπάδα, τα πακέτα και γιατί όχι και το σπίτι σας.




Στολίδια και αυγά:
Αυγά με χρώματα: Φέτος την μπογιά για τα αυγά σας μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας για να μην είναι χημική και να είναι οικολογική και φτηνή! Είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα πολύ υγιεινό! Απλά βράστε τα αυγά σας με λίγο ξύδι και ένα από τα παρακάτω υλικά:
• Παντζάρια για ροζ-κόκκινο
• Κόκκινο λάχανο για μπλε
• Σπανάκι για πράσινο
• Καρότα, φλούδα πορτοκαλιού ή φλούδα λεμονιού για κίτρινο
• Καφέ στιγμιαίο για καφέ
• Μαύρο σταφύλι για μοβ
Στολίδια και δώρα για συγγενείς και φίλους: Τα οργανικά κουλουράκια, που μπορείτε να φτιάξετε, σε διάφορα σχήματα (αυγουλάκια, παπάκια, σπιτάκια) μπορούν να γίνουν ωραιότατα δώρα όταν πάμε επισκέψεις ακόμη και ωραία στολίδια για το σπίτι σας!


*Tip για το καλύτερο δώρο για επισκέψεις :
Πάρτε ένα ψάθινο καλάθι γεμίστε το οικολογικό χαρτί και βάλτε μέσα 2-3 αυγά βαμμένα από λαχανικά, μερικά βιολογικά-σπιτικά κουλουράκια και λουλουδάκια με κορδέλες και γιατί όχι μερικές Πασχαλινές παιδικές ζωγραφιές, με ευχές αντί για κάρτα...

Party:
Κάθε χρόνο το Πάσχα έχουμε να οργανώσουμε, αλλά και να πάμε, σε πολλές γιορτινές συγκεντρώσεις. Φροντίζουμε λοιπόν να:
• ψήνουμε ταυτόχρονα πολλά φαγητά στον φούρνο, για να εξοικονομούμε ενέργεια
• μην χρησιμοποιούμε ποτηράκια και πιατάκια μιας χρήσης, που αυξάνουν άσκοπα τον όγκο των σκουπιδιών
• έχουμε υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, που ομορφαίνουν το τραπέζι μας και δε δημιουργούν σκουπίδια
• βάλουμε κάδο ανακύκλωσης σε εμφανές σημείο στην κουζίνα, εκπαιδεύοντας τους φίλους μας να κάνουν την απαραίτητη ανακύκλωση.
• μη σπαταλάμε πολύ νερό στο πλύσιμο των πιάτων και μετά να καθαρίσουμε το σπίτι με οικολογικά καθαριστικά.

30 Μαρ 2010

σε σωστο χρονο και χωρο η κυβερνηση

Παμε για ψαρεμα?? δεν μαμαμε που δε μαμαμε... παμε για τσαμπουκα..

Θριαμβος......τα καταφερε ο Γιωργος...

Νεοελληνικη "λεβεντια"..και που πηγαν τα λεφτα...

Πως ονομαζονται οι Γιαπωνεζοι γιατροι??

Δερματολόγος : Γιαφαγούρα



Ορθοπεδικός : Γιακαμπούρα


Πλαστικός χειρούργος : Γιαφιγούρα


0φθαλμίατρος : Γιαθολούρα



Λογοθεραπευτής : Γιαμουρμούρα


Διαιτολόγος : Γιαλιγούρα

Γαστρεντερολόγος : Γιακαούρα

0υρολόγος : Γιαταούρα

Ο ηλιθιος και ο ...πανηλιθιος..

Έστω, ότι έχουμε μία χώρα, της οποίας οι…οξαποδώ -υποτίθεται ότι- χρωστάνε στους οξαποδώ άλλων χωρών το ποσόν των 410.000.000.000 (τετρακοσίων δέκα δισεκατομμυρίων) ευρώ.

Έστω ότι σ’ αυτή τη χώρα κατοικούν κάπου 15.000.000 (δεκαπέντε εκατομμύρια) κάτοικοι, νόμιμοι και παράνομοι, όλων των ηλικιών. Από νεογέννητα έως ετοιμοθάνατους.

Εάν, δηλαδή, ήταν να κατανεμηθεί στους κατοίκους το δημόσιο χρέος κατά κεφαλήν, τότε ο καθένας χρωστάει περίπου 27.350 (εικοσιεπτά χιλιάδες τριακόσια πενήντα) ευρώ.

Έ, λοιπόν, ηλίθιος είναι αυτός που:
α) Νομίζει πως το δημόσιο χρέος της συγκεκριμένης χώρας μπορεί ν’ αποσβεστεί με ρεφενέ, και προς τούτο ανοίγει λογαριασμό σε τράπεζα.
β) Όντας εντελώς ανίκανος να κάνει μία διαίρεση επιπέδου Δ’ Δημοτικού, νομίζει πως κάθε κάτοικος της εν λόγω χώρας έχει τουλάχιστον τόσα χρήματα στην τσέπη του. Κι όχι απλά έχει, του περισσεύουν κιόλας.
γ) Ακόμη κι αν του κάνει άλλος τη διαίρεση και του υποδείξει το «πηλίκιον», επιμένει πως ο κάθε κάτοικος της συγκεκριμένης χώρας θ’ αποχωριστεί εικοσιεφτάμιση χιλιάρικα με μέγιστη ευχαρίστηση… για να στηρίξει μία διεφθαρμένη οικονομία, την οποία αρμέγουν διαρκώς χιλιάκις διεφθαρμένα λαμόγια –και, ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να γιατρευτεί ποτέ των ποτών.

Ο πανηλίθιος, τώρα, είναι αυτός που:
Νομίζει πως ο ηλίθιος έχει απόλυτο δίκιο, και σπεύδει να συμμορφωθεί.

Πάσα ομοιότης με υπαρκτές χώρες και υπαρκτά πρόσωπα είναι ηθελημένη –και παλούκι στον άθλιο κώλο τους.

Πηγή: 2mnka.wordpress.com

σχολια απο το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ..για την εκρηξη...

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

http://http://www.physics4u.gr/blog/?p=1463

Η κοινή προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, της Αντάρτικης Ομάδας Τερροριστών και της Φράξιας Μηδενιστών

Η κοινή προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, της Αντάρτικης Ομάδας Τερροριστών και της Φράξιας Μηδενιστών για την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια που στοίχισε τη ζωή του νεαρού Αφγανού πρόσφυγα και τον βαρύ τραυματισμό της δεκάχρονης αδελφής του αναρτήθηκε στο indymedia χθες το απόγευμα και αποτελεί κείμενο άρνησης ευθύνης για τη συγκεκριμένη βόμβα.

Οι τρεις συνεργαζόμενες οργανώσεις, αφού παραθέτουν μια σειρά μέτρων τα οποία ισχυρίζονται ότι λαμβάνουν πριν από κάθε επίθεση τους, προχωρούν σε δύο κινήσεις:

* Καλούν την τυχόν «επαναστατική οργάνωση» που έχει τοποθετήσει τη βόμβα να αναλάβει την ευθύνη διότι «διαφορετικά η πολιτική ανωνυμία σαμποτάρει την επαναστατική κατεύθυνση και "χρεώνει" μια ολόκληρη στρατηγική του αντάρτικου πόλης».

* «Δείχνει» προς την πλευρά των ακροδεξιών σημειώνοντας ότι «εάν πρόκειται πράγματι για "τυφλό" χτύπημα, τότε είναι συγκεκριμένος ο χώρος που βρίσκεται εκ δεξιών του κράτους και έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε τέτοιου είδους πρακτικές (Piazza Fontana, Ιταλία, εκρηκτικός μηχανισμός από παρακρατικούς ακροδεξιούς) κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοινωνικής έντασης».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό τους και θα επανέλθω – δυστυχώς στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να ασχοληθούμε πάρα πολλές φορές ακόμη μ’ ένα θέμα που μάλλον μπαίνει σε νέα εποχή...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο 24ωρο βρισκόμαστε σε μια πλήρη συναισθηματική αντίθεση...

Από την μία απέραντη θλίψη για το γεγονός του θανάτου του 15χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό της αδερφής του και από την άλλη μέγιστη οργή για τα ρεπορτάζ των media που επιχειρούν να εμπλέξουν την οργάνωσή μας σε αυτό το περιστατικό εντελώς αυθαίρετα και επιτηδευμένα. Δεν συνηθίζουμε να «ενοχλούμαστε» από τα τρομοσενάρια των media, όμως η σοβαρότητα του γεγονότος μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε δημόσια άμεσα χωρίς να συνδυάζεται με κάποια ενέργεια μας. Γι’ αυτό:

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΥΘΥΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΝ

Γνωρίζουμε ότι ο λόγος μας απέναντι στον λόγο της Αντιτρομοκρατικής δεν έχει την ίδια προβολή αφού τα media εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία «φωτογραφίζουν» και συκοφαντούν την οργάνωσή μας και τη δήθεν εμπλοκή μας στην έκρηξη στα Πατήσια.

Για αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ώστε να γίνει αντιληπτό το «βρώμικο» παιχνίδι που στήνεται.

Για όλα τα παραπάνω δηλώνουμε:

Πρώτον – Όπως ήδη έχουμε γράψει στην προκήρυξη που ακολούθησε την επίθεση μας στην Εθνική Ασφαλιστική «...Ο χρόνος που δόθηκε για την εκκένωση του κτιρίου καθορίστηκε εν γνώση του πλήθους και των δυνάμεων που διαθέτει η αστυνομία στην γύρω περιοχή. Στο μέλλον ανάλογα με την γεωγραφική χωροταξία κάθε σημείου θα ορίζουμε το χρονικό περιθώριο. Στόχος μας είναι οι υλικές ζημιές και επισημαίνεται στην αστυνομία να πραγματοποιεί εγκαίρως την εκκένωση του εκάστοτε σημείου...», άρα θα ήταν αντιφατικό και ένοχα απερίσκεπτο να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό σε πυκνοκατοικημένη περιοχή χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Δεύτερον – Στην περίπτωση που ισχύει το τηλεφώνημα στο ALTER το πρωί της ίδιας ημέρας θα ήταν εγκληματική αμέλεια να «εγκαταλείπαμε» τον εκρηκτικό μηχανισμό για δεκατέσσερις περίπου ώρες με ενδεχόμενο κίνδυνο έκρηξης με θύματα περαστικούς. ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. Με απλά λόγια ούτε το ελάχιστο χρονικό περιθώριο των 6 λεπτών θα δίναμε γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατο να εκκενωθεί μια περιοχή αλλά ούτε θα αφήναμε εκτεθειμένο ένα μηχανισμό χωρίς να πάμε εμείς οι ίδιοι με προσωπική μας έκθεση να τον περισυλλέξουμε. Είναι και αυτό ένα κομμάτι της ανάληψης ευθύνης των επιλογών μας.

Τρίτον – Είναι πάγια τακτική μας για να αποφεύγουμε τη δυσλειτουργία του εκάστοτε μηχανισμού, να τοποθετούμε πάντα δυο ρολόγια (και όχι ένα όπως μέχρι στιγμής έχει διαρρεύσει από τα media) ώστε σε περίπτωση εμπλοκής του ενός να λειτουργήσει το εφεδρικό.

Τέταρτον – Πάντα τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που παίρνουμε είναι τουλάχιστον σε δυο διαφορετικά καθεστωτικά μέσα για να αποφύγουμε οποιαδήποτε παρανόηση των τηλεφωνητών όπως και τυχόν απόκρυψη της εκάστοτε προειδοποίησης, κάτι το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλες οργανώσεις. Επίσης υπάρχει πάντα πλήρης και αναλυτική περιγραφή όχι μόνο του στόχου που έχουμε τοποθετήσει τον μηχανισμό αλλά και αναφορά συγκεκριμένων δρόμων, το μέγεθος της ισχύς του μηχανισμού και οι κατάλληλες υποδείξεις αποκλεισμού και εκκένωσης κτιρίων (το ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αποκλεισμός των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας της Πέτρου Ράλλη και των παρακείμενων κτιρίων).

Πέμπτον – Στην περίπτωση της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του αντιπροέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στα Πατήσια, έχοντας επίγνωση της περιοχής και της κινητικότητας μεταναστών προειδοποιήσαμε και δώσαμε περιθώριο 20 λεπτών στην αστυνομία χρησιμοποιώντας για αυτό το λόγο υλικό χαμηλής εκρηκτικότητας (αυτοσχέδια μαύρη πυρίτιδα) και όχι την εκρηκτική ύλη που τοποθετήσαμε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στην Διεύθυνση Αλλοδαπών. Επίσης δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση του μηχανισμού στην εξώπορτα της πολυκατοικίας και όχι στο εσωτερικό της θέλοντας να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση τον πιθανό τραυματισμό των ενοίκων της. Τελειώνοντας εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς ή αστυνομικοί ρεπόρτερ για να καταφεύγουμε σε εύκολα και αβίαστα συμπεράσματα. Στο κάτω κάτω την αλήθεια για το τι συνέβη γνωρίζουν μονάχα οι φυσικοί αυτουργοί της κίνησης.

Στο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ που ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από Επαναστατική Οργάνωση τότε η επαναστατική αξιοπρέπεια επιβάλλει την δημόσια ανάληψη ευθύνης με την αντίστοιχη αυτοκριτική που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο γιατί διαφορετικά η πολιτική ανωνυμία σαμποτάρει την επαναστατική κατεύθυνση και «χρεώνει» μια ολόκληρη στρατηγική του αντάρτικου πόλης.

Τα συμπεράσματα πολλά όπως και η υπενθύμιση πως εάν πρόκειται πράγματι για «τυφλό» χτύπημα τότε είναι συγκεκριμένος ο χώρος που βρίσκεται εκ δεξιών του κράτους και έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε τέτοιου είδους πρακτικές (Piazza Fontana, Ιταλία, εκρηκτικός μηχανισμός από παρακρατικούς ακροδεξιούς) κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοινωνικής έντασης.

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΡΡΟΡΙΣΤΩΝ

ΦΡΑΞΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ



Αναρτήθηκε από Ανεμογκάστρι στις 2:37 π.μ.