# #

4 Αυγ 2012

"ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ"


Όταν δεν μπορείς να νοιώσεις τον παραμικρό σεβασμό, για την Ιστορία σου,  τις έννοιες, τα ήθη των προγόνων σου, τα αισθήματα και τα πιστεύω τους, ασελγείς χωρίς ντροπή πάνω σε όλα αυτά. Μερικές φορές τα επικαλείσαι κιόλας.
Μπορείς και να αποκαλείς τον εαυτό σου "Ελλαδέμπορο".

Απέλυσαν τον καπετάνιο γιατί δεν έβαλε στο καράβι τον Παπανδρέου που δεν είχε εισιτήριο!


Με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» που κάνει το δρομολόγιο Σάμος- Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, αντικατεστάθη από την εταιρία διότι στη Σάμο δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένεια του να μπουν στο σκάφος χωρίς εισιτήριο την προηγούμενη εβδομάδα....8 το πρωί και το δελφίνι που εκτελεί το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος και τερματισμό στην Κω έκλεινε είχε λύσει του κάβους και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, μέσα βγήκαν δύο ..

Συναγερμός για τη νόσο των κλιματιστικών


Συναγερμός για τη νόσο των κλιματιστικών
Προειδοποιητική ανακοίνωση για τη νόσο των λεγεωνάριων εξέδωσε... το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς, όπως... επισημαίνεται, μπορεί να παρουσιαστούν ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού του μικροβίου στα δίκτυα διανομής νερού των διαφόρων κτιρίων και..ειδικότερα στα κλιματιστικά μηχανήματα. 

Το βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας (legionella) μεταδίδεται κυρίως αερογενώς μέσω λεπτότατων ..

Το εξιλαστήριο θύμα, που βολεύει τους συγγραφείς της "Ιστορίας των νικητών"...


Γιατί αγωνιζόμαστε
-"Γιατί να αγωνιζόμαστε;", ρώτησε ο Αθηνάδης. 

"Γιατί κοπιάζουμε και προσπαθούμε τόσο επίμονα; Γιατί δεν απολαμβάνουμε την καθημερινότητα και τις μικρές χαρές της ζωής, όπως οι υπόλοιποι Έλληνες; Ποιος είναι ο σκοπός; Σ' έχει απασχολήσει ποτέ αυτό το ερώτημα, Αγησίλαε;"

-"Με απασχολεί κάθε μέρα. Κάθε μέρα, όμως, δίνω την ίδια απάντηση. Είναι απλό. Υπερασπιζόμαστε έναν μάταιο σκοπό. Έναν πόλεμο χαμένο πριν καν διεξαχθεί. Υπερασπιζόμαστε έναν τρόπο ζωής μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Έναν τρόπο ζωής αυστηρό, λιτό και στερημένο, έναν τρόπο ζωής που αργά η γρήγορα θα εκλείψει... Δεν μπορούμε να κερδίσουμε!"

-"Άρα;"

-"Άρα, απόλυτη ηδονή. Ηδονή της ..

«ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ… ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»


Αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου και επιχείρηση ανατροπής του εκ των έσω «βλέπουν» στην Ιπποκράτους. Παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέπεμψε χθες τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ούτε εκείνος πάντως παραιτήθηκε… 
Κίνημα αμφισβήτησης, έως και… ανατροπής του προέδρου «βλέπουν» συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου πίσω από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο κόμμα. 
Μεταξύ αυτών ο άγριος καβγάς του με τον...

3 Αυγ 2012

Κ.Βουτσάς Προδότες και κίναιδοι οι βουλευτές των δύο κομμάτων ...


Βαριές εκφράσεις από τον Βουτσά για τους πολιτικούς
«Κεραυνούς» κατά των κομμάτων και των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών εξαπολύει ο Κώστας Βουτσάς ο οποίος χαρακτηρίζει «προδότες» και «κίναιδους» τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής της χώρας.
O μεγάλος μας ηθοποιός  μιλά στο prismanews.gr για την κρίση, το θέατρο, την τηλεόραση και τη νέα γενιά, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τα κακώς κείμενα της σημερινής ζοφερής πραγματικότητας.
Ειδικότερα, ο Κώστας Βουτσάς κατακρίνει τη...

Ανίκανος ο τουρκικός Στρατός να ανακαταλάβει το Şemdinl - Μετράνε δεκάδες νεκρούς


`

Μαίνονται οι μάχες στο Şemdinl την πόλη που έχει καταλάβει το ΡΚΚ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα στην επαρχία Hakkari και μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού να ανακαταλάβει την πόλη.  

Οι Κούρδοι μαχητές δείχνουν ικανοί ότι μπορούν να την κρατήσουν μέχρι αυτοί να επιλέξουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να απαγκιστρωθούν. 'Ολες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού έχουν αποτύχει, κυρίως γιατί οι ενισχύσεις πέφτουν σε ...

ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ «ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ» ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ…..



Με μια απλή ματιά στα στοιχεία του χρηματιστήριου ,βλέπουμε την μέθοδο απαξίωσης της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και την εξευτελιστική αξία που την έχουν φτάσει.
Μην επηρεαζόμαστε από τις ιδιωτικές τράπεζες γιατί μπορεί μεν να έχουν χάσει σε αναλογία την αξία τους, αλλά τα λεφτά τους οι Έλληνες Τραπεζίτες τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό, ενώ οι κρατικές τράπεζες δεν είχαν τέτοια δυνατότητα ενω απο την μία φορτωνόντουσαν τα χρέη των πολιτικών μας κομμάτων απο την άλλη υποττάσοταν στα ...

Πρώην υπουργός ζητά δημοψήφισμα για τα μέτρα


Πρώην υπουργός ζητά δημοψήφισμα για τα μέτρα
«Εάν όλα αυτά τα μέτρα ο κόσμος δεν τα αποδεχτεί, στην πράξη κι επαναληφθούν οι αξέχαστες εκείνες συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, έχω την εντύπωση - δική μου γνώμη είναι αυτή - πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να αποφασίσει για τα μέτρα.
Όχι για το ευρώ και την ευρωζώνη» ξεκαθαρίζει ο βουλευτής ...

ΠΑΣΟΚ: «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια»



 

Η Ελληνική παροιμία, «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», αποτυπώνει, πολύ παραστατικά, το θλιβερό τέλος της πασοκικής αθλιότητας και αχρειότητας.

Πάνω στα συντρίμμια των ελπίδων και των αυταπατών που γέννησε η ίδρυση αυτού του κόμματος και αφού παραφούσκωσε από τις ακαθαρσίες της αποσύνθεσής του (ακαθαρσίες που ξάπλωσε, κατά όγκους, σε όλους τους ιστούς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής), αφού κήρυξε το δωσιλογισμό σε πολιτική αρετή του και τη νεοταξική αυθάδεια σε καθεστώς, το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο ΤΕΛΟΣ του, πνιγμένο μέσα στα ίδια τα δυσώδη και καρκινογόνα απορρίμματά του…

Κόβουν τις συντάξεις από τα 600 ευρώ...!!!



 
    Το μαχαίρι στο κόκαλο, κυριολεκτικά, εργαζομένων, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών βάζει η κυβέρνηση με τα νέα άγρια μέτρα που προσφέρει στην τρόικα, καθώς με τα προηγούμενα εξαντλήθηκε εν πολλοίς το "λίπος" της ελληνικής κοινωνίας. 

    Για να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. που προβλέπει το Μνημόνιο για τη διετία 2013-14 και συμφώνησαν προχθές να ανακοινώσουν μέσα στον Αύγουστο οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει εκ νέου τους μισθούς στον δημόσιο τομέα και να μετατρέψει τις συντάξεις σε ΕΚΑΣ, με πλαφόν περί τα ...

    Οι 10 Εντολές του Κάρλιν (που ήταν 2 τελικά)



    Μία δημόσια ανάλυση των  10 Εντολών από τον...

    Oι ιδιωτικοποιήσεις και οι ηλίθιοι...


    H άποψη των Ελλήνων πολιτών για τις ιδιωτικοποιήσεις σε δημοσκόπηση της 15ής Ιουλίου, αποτυπώθηκε όπως φαίνεται στο διάγραμμα. 

    Η άποψη αυτή της λεγόμενης κοινής γνώμης εκείνο που αποδεικνύει περίτρανα είναι το πόσο ηλίθιο είναι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που συναποτελούν την κοινή γνώμη. 

    Για την πλειονότητα δηλαδή των Ελλήνων πολιτών,  και κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τα όσα έχουν συμβεί κατά την τελευταία διετία δε στάθηκαν ικανά να τους μάθουν τίποτα. ¨Η  τουλάχιστον δεν τους έμαθαν και πολλά. Γι αυτό και οι κυβερνώντες συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό, για τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη φυσικά,  έργο τους. 
    Προσέξτε πως για να  τους χειραγωγήσουν, τους ηλίθιους, δεν χρησιμοποιούν τον όρο ιδιωτικοποιήσεις, που είναι και ο παγκόσμια χρησιμοποιούμενος, αλλά τον όρο αποκρατικοποιήσεις.

       Δεν έβαλαν μυαλό όταν ψήφισαν τη ΝΔ στις αρχές του 1990 που τους έταζε λιγότερο κράτος και οι ηλίθιοι πίστεψαν πως εννοούσε λιγότερους φόρους και γραφειοκρατία ενώ αυτοί εννοούσαν λιγότερα νοσοκομεία και σχολεία. Δεν έβαλαν μυαλό όταν ψήφιζαν το Σημίτη που τους έταζε εκσυγχρονισμό εννοώντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ενώ αυτοί, οι ηλίθιοι, πίστεψαν πως θα τους έκανε Σουηδία. 
    Δεν έβαλαν μυαλό ούτε κατά τη ..

    Τη δραχμή φοβόσουν;; Δραχμοφονιά μου εσύ!!


    Την ψήφο σου τιμούν...



    Ναι, ρε, σε σένα το λέω...
    Σε σένα που έδωσες τη ψήφο σου σε Εφιάλτες,
    Δοσίλογους και κρυπτομνημονιακούς.
    ΝουΔούλικο αετόπουλο...
    Πατριωτικό σοσιαληστικό ψοφίμι...

    Γάλα στο παιδί ή να σώσουμε τους τραπεζίτες;...



    Οι «Financial Times» διώχνουν το ΔΝΤ από την Ελλάδα!!!



    thumb
    Ενώ στην Ελλάδα παιζόταν ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου κι ένα ασταμάτητο... κρυφτούλι στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου να προκαλούν τριγμούς συνοχής στην κυβέρνηση εξαιτίας της ρητορικής απροθυμίας των Βενιζέλου και Κουβέλη να συναινέσουν στην υιοθέτηση του επιθετικού πακέτου που απαιτεί «εδώ και τώρα» η τρόικα, κάποιοι έβαζαν στο τραπέζι σενάρια αποχώρησης του ΔΝΤ από τη χώρα μας.
    Τη Δευτέρα έσκασε μύτη ένα φοβερό κείμενο στη βρετανική οικονομική εφημερίδα «Financial Times», το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, «συμβούλευε» το ΔΝΤ να εγκαταλείψει... πάραυτα την Ελλάδα.
    Θα μπορούσε να περάσει ακόμη και απαρατήρητο εάν επρόκειτο για την άποψη ενός από τους πολλούς διάσημους αρθρογράφους της διεθνούς απήχησης «φωνής των αγορών». Δεν ήταν όμως μια απλή άποψη, αλλά το editorial, κοινώς το κύριο άρθρο γνώμης της εφημερίδας. Επομένως έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε το κείμενο αυτό σε όλη την έκταση του σκεπτικού του.
    Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι την τελευταία περίοδο όλο και πληθαίνουν διεθνώς οι αμφισβητήσεις για το αν το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής «προσαρμογής» είναι βιώσιμο, ενώ και οι προβλέψεις για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτελούν μια καθιερωμένη ατζέντα.
    «Αποτυχία»
    Κατ’ αρχάς η εφημερίδα λέει τα...

    Α! Ρε Φώτη .....

    thumb

    Πίσω ψευτόμαγκες!



     
    Άγρια κόντρα ξέσπασε χτες ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αφού οι δυο άντρες επηρεάστηκαν από την επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο των Ολυμπιακών και ήθελαν να κάνουν ιαπωνικές λαβές για να ξεχαρμανιάσουν.
    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο καυγάς ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιάννη Στουρνάρα ξέσπασε εξαιτίας του...
    δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Δημήτρη Μητρόπουλου.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον Γιάννη Στουρνάρα...

    Τραγουδώ γι αυτόν που δεν έχει τύχη...Τραγουδώ για μένα

    Φυσικό βιάγκρα..."Το ρόφημα του Σουλτάνου"






































    Την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, μέσα στο παλάτι, υπήρχε ένας γιατρός της εποχής που είχε μόνο ένα καθήκον: Να ετοιμάζει σκευάσματα που θα τα πίνει ο Σουλτάνος, προκειμένου να είναι «ταύρος» και να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του προς τις παλλακίδες του χαρεμιού του.

    Και δεν μιλάμε για μια παλλακίδα αλλά για πολλές. Σχεδόν για εκατοντάδες, που κάθε βράδυ στον «Χας οντά», έπρεπε μία μία, να ικανοποιήσει. 

    Ο γιατρός αυτός έφτιαχνε ένα αφέψημα, το περίφημο «πατισάχ μαντζούν» (στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν το «ρόφημα του Σουλτάνου»), το οποίο το έπινε ο Σουλτάνος και σε λίγη ώρα η λίμπιντο του, εκτοξευόταν. Εάν ο Σουλτάνος κατά τη διαδικασία του «χαλβέτ» δεν κατάφερνε να σταθεί στο ύψος του, τότε το σούσουρο μέσα στο χαρέμι για τον «ανδρισμό», ήταν ικανό ακόμη και να προκαλέσει εξέγερση. Πως ένας άνδρας που δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τα συζυγικά του καθήκοντα, θα ήταν ικανός, να ηγείται της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας, του τότε κόσμου;

    Βέβαια οι μύθοι και οι δοξασίες λένε ότι η συνταγή για αυτό το ρόφημα πήγαινε από στόμα σε στόμα και κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς περιέχει. Όμως νεώτερες έρευνες έχουν καταλήξει στα συστατικά του, γνωρίζοντας φυσικά τι προκαλεί το κάθε ένα από αυτά.

    Σας παρουσιάζουμε σήμερα τα «φυσικά Βιάγκρα» που χρόνια τώρα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν, γιατί θεωρούν ότι οι ιδιότητες τους, αυξάνουν την ερωτική τους επιθυμία. Βέβαια από επιστημονικής άποψης, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια οι γιατροί ήταν επιφυλακτικοί, ως προς το αποτέλεσμα, και πίστευαν ότι η «βελτίωση» οφείλεται καθαρά σε αυθυποβολή. Νεώτερες έρευνες όμως έδειξαν, ότι η φύση ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της...

    2 Αυγ 2012

    Θα θησαυρίσει η ιδιωτική εταιρία στην οποία έχουν αναθέσει να κλείνει “ραντεβού” στους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ…


    ..και μάλιστα διαφημίζουν ως ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ για την Υγεία!


    Ακριβό το τηλεφώνημα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ...

     Ακριβή υπόθεση καθίσταται, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, το τηλεφωνικό κλείσιμο ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, από την προσεχή Δευτέρα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούν πλέον αντί του γνωστού τηλεφωνικού αριθμού 184, τους νέους αριθμούς,..

    Οι καλοί οι κακοί και ..οι ηλίθιοι


    Γνωστές συνταγές και πατέντες από τα παλιά έρχονται στο προσκήνιο στην προσπάθεια να εξαπατήσουν όσους είναι πρόθυμοι να εξαπατηθούν.

    "Ευτυχώς" χθες οι αρχηγοί των 3 κομμάτων συμφώνησαν... να μας σφάξουν για το καλό "μας".

    Αντιγράφουμε από το Κέρδος που περιγράφει το "δραματικό" παιχνίδι που παίχτηκε χθές με τους καυγάδες και τις καταιγίδες(!), που κατέληξαν "ευτυχώς" σε συμφωνία με αστερίσκους, στη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων της εντός των τειχών "τρόικας".

    «Η υπόθεση είναι πεντακάθαρη» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη: «Προτιμώ την απόφαση με τις θετικές συνέπειες - δηλαδή την ..

    Απίστευτη ομορφιά...Βίντεο

    Πιο Ψαριανός...δεν γίνεται !!!

    Ο Λουκάς Σιδηρόπουλος του Facebook, κατά κόσμον Γρηγόρης Ψαριανός της (καθόλου) Δημοκρατικής (ούτε καν) Αριστεράς στην ίδια γραμμή με τον συνεταίρο του στη συγκυβέρνηση του Μνημονίου, Βαγγέλη Βενιζέλο, τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ... ΠΡΟΣΟΧΗ μη διαβάσετε τα σχόλια αν έχετε φάει...






    Η πόλη που σταματά για ένα λεπτό κάθε χρόνο

    Μ αυτόν ήθελες να συνεργαστείς κι εσύ Αλέξη...


    Πιο κάτω Μ@@@@@ ΕΛΛΗΝΑ δεν πάει...


    π
     
    Χθες μπαινοντας στον προαστιακο στα Λιοσια για να παω σπιτι μου, ειναι ενας σεκιουριτι, τον οποιο πετυχαινω αρκετα συχνα, ειμαστε λοιπον στο ιδιο βαγονι, μαζι με μας μπαινει και ενας τοξικομανης, ο οποιος ρωταει αν το τρενο παει Νερατζιωτισσα, του απανταει μια κυρια οτι ναι, παει και μετα απο λιγο ερχεται ο σεκιουριτας και του λεει, ...

    Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.


    Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. 
    Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα λόγια και τα έργα τους. 
    Είναι χαρακτηριστική η κωμωδία που παίχτηκε με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά του Γερμανού αντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είπε δημοσίως το αυτονόητο –ότι πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη και δεν προκαλεί τρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Αθήνα δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους που της βάζει η ΕΕ και η Γερμανία και έτσι θα πρέπει να διακοπεί οριστικά η χρηματοδότησή της από τους Ευρωπαίουςκαι το ΔΝΤ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς ξεσπάθωσε, υποτίθεται, κατά του Ρέσλερ.


     «Υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. 
    Τους θεωρώ –και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχουμε. 
    Δεν ξέρω πια αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως ότι είναι ανεύθυνοι – και εν πάση περιπτώσει δεν θα τους περάσει», διακήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. 
    Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει το ...

    Διονύσης Τσακνής: “Αγαπημένε Στάθη”!!!


    Τσακνής-Στάθης
    Δυο Έλληνες που αξίζουν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί τους...
    Αριστοφάνης

     
     
    Αγαπημένε Στάθη
    Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάποιοι άνθρωποι, χωρίς να καταβάλλουν προσπάθεια οι ίδιοι, κερδίζουν την εκτίμησή μας. Είσαι ένας απ’ αυτούς –σε ό,τι με αφορά και το ξέρεις. Θυμάσαι άλλωστε πως μ’ ένα σημείωμα που σού ενεχείρησα κάποτε, σού εκδήλωσα την εκτίμησή μου για το θάρρος και τις εύστοχες απόψεις σου.
    Με πληροφόρησαν για την αρνητική σου θέση στην επιστολή μου προς στην αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, καθώς και..

    Ποιός θαρρείς σε φοβάται, ρε Τσίπρα!!



    Πολλές οι εντός και εκτός Βουλής προειδοποιητικές/
    απειλητικές δηλώσεις Τσίπρα σε ότι αφορά τη σχεδιαζόμενη
    "αξιοποίηση" του εθνικού μας πλούτου, από τους
    εγχώριους Ηρακλειδείς της Τρόϊκας.

    Προς πάσα κατεύθυνση:
    Κυβέρνηση, εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς - φορείς 
    και "ενδιαφερόμενους" αγοραστές. 
    Οι δηλώσεις/δεσμεύσεις Τσίπρα, προκάλεσαν εντονότατες 
    αντιδράσεις της μνημονιακής Συγκυβέρνησης, 
    των διαπλεκόμενων ΜΜΕ
     και πλήθους "ειδικών" περί τον Νεοφιλελευθερισμό
    και των "αναγκών της Πατρίδας".

    Ο Τσίπρας βαφτίστηκε εχθρός της σωτηρίας της Πατρίδας
    και απηνής διώκτης ευαίσθητων και θαρραλέων
    "επενδυτών" - ξένων και ντόπιων -, που επιθυμούν να
     βοηθήσουν  τη χειμαζόμενη Χώρα!!
    .................................................

    Η εξέλιξη των πραγμάτων απέδειξε πως...

    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΗΡΥΞΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΣΧΕΔΟΝ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


    ΑΥΞΗΣΗ 173 ΕΚΑΤ. ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ.
    Νέα αύξηση κατά 173 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα ταμιακά διαθέσιμα του υπουργείου Οικονομικών συρρικνώνονται και αναβάλλονται πληρωμές για αργότερα. 
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ...

    Γεια σου Μαρία!



    Τις άκουσες τις δηλώσεις του κ. υφυπουργού Ανάπτυξης της κυβέρνησης στο δελτίο των οχτώ ή προτίμησες να σκοτώσεις τον άπλετο χρόνο σου με μια βραδινή βουτιά στη θάλασσα, Μαρία? Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου!!! Σβήνε την τηλεόραση κι απολάμβανέ την...

    Αν δεν τον άκουσες, ...

    Όλυμπος...Επιχείρηση Μύτικας, Η πρώτη κατάκτηση της κορυφής των Θεών


    Στο διάβα των αιώνων πολλές απόπειρες έγιναν για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, του Μύτικα (2.918 μ.), αλλά μόλις το 1913 ευοδώθηκαν. 


    Ίσως να έπαιξε αποτρεπτικό ρόλο η παρουσία και η δράση πολλών και γνωστών λήσταρχων (Γιαγκούλας, Μπαμπάνης, Λιόλιος) στο «Βουνό των Θεών». Πάντως, μέχρι τον Οκτώβριο του 1912, το μεγαλύτερο μέρος του βουνού και η κορυφή Μύτικας ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.


     Τον Ιούλιο του 1780 ο γάλλος αξιωματικός του ναυτικού Σονινί προσπάθησε ανεπιτυχώς να φθάσει στις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου. 


    Από τότε, οι προσπάθειες ήταν συνεχείς, μέχρι τις 2 Αυγούστου 1913, όταν...

    Τα media δείχνουν μόνο ότι βολεύει και εξυπηρετεί αυτούς που ...σφάζουνε λαούς !!!

    ..

    Δημοκράτες και… απελευθερωτές


    thumb









    Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα για τους μαχητές της Δημοκρατίας στη Συρία και τους Αμερικανούς υποστηρικτές τους, καλό είναι να έχουμε κατά νου τι ακριβώς συμβαίνει, μετά, όταν δηλαδή «αποκαθίσταται η δημοκρατική διαδικασία και τάξη».
    Ήδη έχουμε πολλά παραδείγματα τέτοιας αποκατάστασης, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν. Απλώς μας διαφεύγουν, καθώς τα media δείχνουν μόνο ότι βολεύει και εξυπηρετεί τη κρατούσα δυτική άποψη.
    Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν  οι δυνατότητες για όποιον θέλει να δει την πραγματικότητα. Γυμνή και τρομακτική, σαν τις φωτογραφίες που ακολουθούν  για όποιον αποφασίσει να ακολουθήσει το ..

    Η ποίηση του λαού, η παράδοση, τα παραμύθια του κόσμου, αυτή είναι η παράδοση μας και αυτή πάντα είναι παρόν....Ότι και αν κάνουν ότι και αν φέρουν, αυτή είναι παρόν...!!! Βίντεο


    Με την ιδιαίτερη του φωνή και την λύρα του, ο γνωστός μουσικός και χαρακτηριστική μορφή της Κρήτης, αποτυπώνει σε νέο τραγούδι την Ελλάδα της κρίσης
    "Στου Ψηλορείτη την κορφή,
    το χιόνι δε τελειώνει,
    ώστε να λιώσει το παλιό,
    καινούργιο το πλακώνει..."
    Με το στίχο αυτό ο Ψαραντώνης σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
    Ο άνθρωπος που με μαεστρία καταφέρνει και αποτυπώνει όλη την ψυχική του δύναμη και την πνευματική του διάθεση στη λύρα, μίλησε στο prismanews.gr για την παράδοση αλλά και για τη στροφή του κόσμου στα παραδοσιακά ακούσματα και όργανα.
    Ο Ψαραντώνης, ένας εραστής της κρητικής μουσικής παράδοσης που τον συναντά η Ελλάδα στη δισκογραφία το 1973 αλλά η Κρήτη τον έχει βρει και πολύ νωρίτερα, με  φωνή και παίξιμο του μοιάζουν πρωτόγονα, μέσα από αυτή την επιστροφή στις ρίζες έχει πάντα ένα αέρα ανανέωσης.
    Ένας αγέραστος και ακούραστος λάτρης και φρουρός της κρητικής παράδοσης που μας μίλησε για την παράδοση που αντιστέκεται...
    Ο Κρητικός καλλιτέχνης ρωτήθηκε, εάν θεωρεί πως μέσα στην κρίση που περνά ο Έλληνας η παραδοσιακή μουσική περνά τη δική της κρίση;
    "Η παραδοσιακή μουσική είναι πάντα παρόν. Η ρίζα η μεγάλη. Αντιστέκεται και είναι παρόν πάντα. Και θα είναι...
    Η ποίηση του λαού, η παράδοση, τα παραμύθια του κόσμου, αυτή είναι η παράδοση μας και αυτή πάντα είναι παρόν. Ότι και αν κάνουν ότι και αν φέρουν, αυτή είναι παρόν και το σπρώχνει με περιφρόνηση".
    Ερ: Οι Έλληνες κάνουν μια στροφή προς τα μέσα...γυρίζουν στην παράδοση τα τελευταία χρόνια;
    Τώρα ακούνε όλοι πολύ και καλά. Ακούνε τα παιδιά, προσανατολίζονται και μαθαίνουν την καταγωγή τους. Ποτέ δεν υπήρξαν τόσα παιδιά να μαθαίνουν...

    "Γιατί μας μαθαίνει η Ελλάδα τούρκικα με το ζόρι;" (βίντεο)




    Το τι συμβαίνει στη Θράκη εδώ και δεκαετίες με την ανοχή του "ελληνικού" κράτους  το γνωρίζουμε: 

    Το τουρκικό προξενείο "κοσοβοποιεί" αργά αλλά σταθερά την περιοχή και οι ελληνικές (;) αρχές, απλά φοβούνται και τον ίσκιο τους και αφήνουν ολόκληρους πληθυσμούς Ελλήνων μουσουλμάνων να ποδηγετούνται από τους πράκτορες και τους εξτρεμιστές της μειονότητας με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τους Πομάκους.

    Αρχαίο θρακικό φύλλο, καμία σχέση με την μογγολική καταγωγή των Τούρκων, είτε των Σελτζούκων, είτε των Οθωμανών, υποφέρει από την τουρκική καταπίεση μέσα στην ... Ελλάδα! 
    Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό ότι το τι νιώθουν και σκέφτονται οι ίδιοι οι Πομάκοι.

    Δείτε το παρακάτω βίντεο με την συ-γκλο-νι-στι-κή ομιλία της π. Γραμματέως του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, Μολλά Νουρσέλ, στην...