# #

16 Οκτ 2010

Η μεγαλύτερη σε ηλικία πόρνη στον κόσμο !!!



Η αστυνομία στην Tai Pei υπολογίζει ότι η  82χρονη γνωστή και ως  «Grandma» είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία ενεργή πόρνη. Η «Grandma» μπήκε στο χώρο πριν 40 περίπου χρόνια, όταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχε ζήσει για δύο δεκαετίες, πέθανε. Επιβιώνει στο επάγγελμα χρεώνοντας 10 με 20 φορές λιγότερο από τις άλλες πόρνες.

2012...Τελος το πετρελαιο.....

Ποιος βλεπει πονηρες ταινιες το βραδακι???

Κάπνισμα ανυπακοής...Αντίσταση αυτοκαταστροφική...

Του Nικου Γ. Ξυδακη
Για τη μονομερή επαναφορά του καπνίσματος σε καφενεία, μπαρ και εστιατόρια, οι καταστηματάρχες επικαλούνται τη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση λόγω ύφεσης, που επιδεινώνει η απαγόρευση καπνίσματος. Είναι και έτσι. Αλλά η ανυπακοή κατά της απαγόρευσης, που εκδηλώνεται μαζικά, δεν θα είχε τις παρούσες διαστάσεις αν ο κόσμος δεν ήταν ήδη δυσαρεστημένος από άλλα αίτια.
Η καπνιστική ανυπακοή εκφράζει μια γενική δυσφορία, διάχυτη και βουβή. Η ύφεση δείχνει τα δόντια της, εγκατασπείρει ανέργους στα νοικοκυριά, η ανασφάλεια και ο φόβος παίρνουν ενδημικό χαρακτήρα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η ύφεση δεν είναι απλώς πάγωμα μισθού ή περικοπή της σύνταξης, είναι απώλεια εργασίας και απώλεια προοπτικής. Με τη χώρα διαρκώς υπό πτώχευση,...

Οι δήμαρχοι της νότιας Πιερίας, εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, διαμαρτύρονται έντονα προς τον υφυπουργό για την αθέτηση της συμφωνίας και απειλουν οτι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες ..

Ελάτε γιατί χάνουμε την υπομονή μας

vasiko_5Οι δήμαρχοι Αν. Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου καλούν επειγόντως τον Μαγκριώτη στην Πιερία.
Χαράματα της Πέμπτης, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και περιφρουρούμενη από περιπολικά της Αστυνομίας, για τον φόβο των Ιουδαίων (των κατοίκων που διαμαρτύρονται), ξεκίνησε ξανά................η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τις εργασίες κατασκευής των πλευρικών διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Οι ξεθεωμένοι, από το συνεχές καψόνι της εταιρείας, κάτοικοι δε φάνηκαν στον κόμβο, οι δήμαρχοι της νότιας Πιερίας, όμως, καλούν επειγόντως τον Μαγκριώτη να ...

Αν υποθέσουμε πως μπορούσε να ερχόταν στην Αθήνα ένας πολίτης της αρχαίας πόλης, θα διαπίστωνε πως το πολίτευμά μας είναι ολιγαρχικό και όχι δημοκρατικό.

Τις αγορεύειν βούλεται;

Η πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του δημάρχου της ανδαλουσιανής κωμόπολης Μαριναλέντα, αν και πήρε δημοσιότητα αρκετή για να τον μάθει το πανελλήνιο, δεν πυροδότησε πολλές συζητήσεις για ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο.
Αυτό της άμεσης δημοκρατίας που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε αυτή τη μικρή περιοχή του πλανήτη, σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του απόλυτου καπιταλισμού. Ο Γκορντίγιο, ο δήμαρχος της πόλης, εκλέγεται με 75% εδώ και 30 χρόνια.
Η άμεση δημοκρατία είναι η μορφή του πολιτεύματος που είχε επιλέξει η αρχαία Αθήνα του Χρυσού Αιώνα (50ς-4ος αι. π.Χ.). Το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η παντελής έλλειψη κράτους και όλη η εξουσία ήταν στην Εκκλησία του Δήμου. Δηλαδή στη Γενική Συνέλευση των ελεύθερων πολιτών. Είναι η αγαπημένη αναφορά όλων των κλασικών του αναρχισμού και αντικείμενο μελέτης χιλιάδων ερευνητών ανά τον κόσμο που έχουν αποδώσει θαυμάσια έργα, τα πιο πολλά ακόμα αμετάφραστα στη γλώσσα μας.
Υπάρχει ένας εθνικός μύθος που υποστηρίζει πως η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν μοντέλο για τις σύγχρονες δημοκρατίες δυτικού τύπου. Αν υποθέσουμε πως μπορούσε να ερχόταν στην Αθήνα ένας πολίτης της αρχαίας πόλης, θα διαπίστωνε πως το πολίτευμά μας είναι ολιγαρχικό και όχι δημοκρατικό. Η κυβέρνηση θα του έμοιαζε σαν την «Τυραννία των τριάκοντα» που επιπλέον έχουν και ένα μονάρχη. Δηλαδή, τον αρχηγό του κόμματος που πάντα προορίζεται για...

Ενας χρονος σοσιαλιστικος μητσοτακισμος !!!

ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ !...???

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαγγελθεί σχέδιο για τη... στήριξη των θέσεων εργασίας στο χώρο του Τύπου. Με άλλα λόγια σκέφτονται να στείλουν έναν πακτωλό εκατομμυρίων στα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι ασφαλώς τα Μέσα αυτά θα είναι όμηροι στη συνέχεια στις όποιες ορέξεις της εξουσίας.

Θα είναι προκλητικό να παρέμβει με αυτό τον τρόπο το κράτος για να «σώσει» έναν δοκιμαζόμενο από την κρίση κλάδο, όταν την ίδια ώρα ολόκληρη η χώρα έχει ανάγκη μιας ανάλογης αρωγής. Για ποιόν λόγο, άραγε, πέραν από τον προφανή της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, έχει νόημα μία τέτοια ενέργεια; Δεν είναι προκλητικό το κράτος να δείχνει κάθε φορά το φιλάνθρωπο πρόσωπό του επιλεκτικά μόνο απέναντι στον Τύπο ...

Καυσιμα...ΤΕΛΟΣ ! Επειγοντως ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ !

Τον Κνεζο κανει παλι ο ανηψιος???

Ζακ Λακαρριέρ: «Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»

Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»




Ο συγγραφέας και ελληνιστής Ζακ Λακαριέρ γεννήθηκε στη Λιμόζ της Γαλλίας στις 2 Φεβρουαρίου 1925. Σπούδασε νομικά και φιλολογία στο Παρίσι. Το 1950 ξεκίνησε με τα πόδια με προορισμό την Ινδία, αλλά τελικά προτίμησε την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή, όπου έζησε πολλά χρόνια, κυρίως στην Ύδρα και στην Πάτμο, μέχρι το 1966. Επιστρέφοντας στη Γαλλία, μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, εγκαθίσταται στη Βουργουνδία, στο σπίτι του θείου του, ξυλουργού, όπου μένει για πάντα. Υπήρξε λάτρης της αρχαίας και -κυρίως- της σύγχρονης Ελλάδας. Με το πάθος που τον χαρακτήριζε, κατάφερε να αναδείξει στο εξωτερικό το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας και να το συνδέσει με την...

Καλλυντικά με μόλυβδο??? Προσοχη...καρκινος!!!





Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο.

Πρόσφατα μία μάρκα καλλυντικών που ονομάζεται "Red Earth'' μείωσε τις τιμές της από $67 σε $9.9.

Περιείχε μόλυβδο.


 Όσο περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.

Μετά από δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, βρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν για να διαρκούν περισσότερο.
Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει  υψηλό ποσοστό μόλυβδου.

Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας:

                  1.  Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.
                  2.  Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.
                  3.  Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι
                  περιέχει μόλυβδο.
http://old.eyploia.gr

Η λευτεριά δεν έχει σκοπό. Μήτε βρίσκεται στη γης ετούτη – στη γης ετούτη βρίσκεται μονάχα ο αγώνας για τη λευτεριά. ...Ν. Καζαντζακης

Η λευτεριά δεν έχει σκοπό. Μήτε βρίσκεται στη γης ετούτη – στη γης ετούτη βρίσκεται μονάχα ο αγώνας για τη λευτεριά. Αγωνιζόμαστε για τα άφταστα, και γι’ αυτό ο άνθρωπος έπαψε να είναι ζώο.

Εκανε τατουαζ στα γενν. οργανα του !!!

Συνεντευξη του Παπανδρεου σε ξενο καναλι !!!

Μάθε τι γάλα πίνεις (και δεν θα ξαναπιεις)

.
Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό...

Το μεγαλύτερο όργιο του κόσμου !!!


Η Ιαπωνία έχει κερδίσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ - έχοντας πείσει 250 άνδρες και 250 γυναίκες  να έρθουν σε σεξουαλική επαφή στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα - ολοκληρώνοντας  το μεγαλύτερο όργιο του κόσμου! Το όργιο έλαβε χώρα σε μια αποθήκη εμπορευμάτων με  επαγγελματίες φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές να καταγράφουν το γεγονός.
Παρόλη την ετικέτα "όργιο" που είχε το γεγονός, το κάθε ζευγάρι ήρθε σε επαφή μόνο μεταξύ του κι όχι με άλλα ζευγάρια. 

1912...2010. Η πολη μας ειναι λευτερη 98 χρονια τωρα! Θα τα εκατοστησουμε αραγε?

ΚΑΤΕΡΙΝΗ.....ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ... ΧΡΟΝΙΑ  ΜΑΣ  ΠΟΛΛΑ !!!
Το όνομα της πόλης έχει τις ρίζες του στην Αικατερίνη της Αλεξανδρείας, μια χριστιανή μάρτυρα, που έζησε τον 4ο αιώνα. Παρά τη συμμετοχή της σε όλους τους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων, από την επανάσταση του 1821, το κίνημα του 1854, την επανάσταση του 1878 και το Μακεδονικό Αγώνα, απελευθερώθηκε τελικά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις 16 Οκτωβρίου του 1912. Σημαντικοί Μακεδονομάχοι, εκείνη την περίοδο ήταν οι οπλαρχηγοί Νικόλαος Στρεμπίνας και Νικόλαος Μπαμπανίκας, καθώς και ο Αλκιβιάδης Παπαδημητρίου[2]. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατελήφθη από τον γερμανικό στρατό στις 14 Απριλίου 1941 και απελευθερώθηκε τρία χρόνια αργότερα. Το 1944 ιδρύθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.
Σήμερα η πόλη αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές αστικές περιοχές της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας. Στις μέρες μας η ανάπτυξη της Κατερίνης ανακόπτεται αισθητά από την παρουσία της γειτονικής Θεσσαλονίκης, που απορροφά σε συντριπτικό βαθμό όλες τις δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.
Παρ' όλα αυτά, εξαιτίας της πολύ μεγάλης τουριστικής κίνησης που υπάρχει στον νομό Πιερίας, η πόλη βρίσκεται αισθητά στο προσκήνιο. Η πόλη διαθέτει ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ελλάδας, το οποίο διαθέτει και πολύ εντυπωσιακά συντριβάνια και ειδικά το καλοκαίρι αποτελεί όαση δροσιάς και χαλάρωσης, ιδιαίτερα τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.
Τα τελευταία χρόνια η Κατερίνη γνωρίζει αξιόλογη τουριστική κίνηση με την ανάπτυξη οργανωμένων παραθεριστικών κέντρων στις ακτές της. Παράλληλα, με δεδομένη την ύπαρξη τεράστιων επίπεδων εκτάσεων γύρω της, η πόλη γνωρίζει, πάλι τα τελευταία χρόνια, φρενήρη οικιστική ανάπτυξη, με συνεχή ένταξη νέων εκτάσεων, στην υπάρχουσα έκτασή της. Σημαντική ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλεως, θα δώσει και η έναρξη λειτουργίας του καινούργιου νοσοκομείου. Το 2008 ανακατασκευάστηκε και ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης.                                                        Ονομασία
Είναι άγνωστο από πότε υπήρχε ως κωμόπολη. Πολλοί περιηγητές , όπως ο Leake, αλλά και σε χάρτες ήδη από το 13ο αιώνα (1264), αναφέρουν την πόλη με το όνομα Άτηρα (σταθμός ή πόλισμα Hatera) και αρκετοί είδαν και επίδραση στο όνομα της πόλης (Κατερίνη – Κάτηρα- Χάτηρα- Άτηρα). Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Πουκεβίλ, ο οποίος σε χάρτη σημειώνει τον τόπο ως Kateri Hatera. Ο Heuzey υπολόγισε τη θέση της αρχαίας Άτηρας κοντά στην Κονταριώτισσα, ενώ ο Kurz τοποθετεί το πόλισμα κάπου ανάμεσα στους σημερινούς οικισμούς του Κορινού και της Καλλιθέας.
Άλλη υπόθεση κάνει λόγο για το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης και όπου βρίσκεται σήμερα το παλαιό νεκροταφείο. Οι εικόνες στο ναό χρονολογούνται από το 1831 και δεν αποκλείεται να υπήρχε από πριν στην ίδια θέση κάποιος άλλος ναός.
Η πόλη εμφανίζεται με τη λόγια ονομασία Αικατερίνη ή Αγία Αικατερίνη στη γλώσσα της γραφειοκρατίας και μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Τελικά επικράτησε η ονομασία Κατερίνη Πληθυσμός
Μετά την απελευθέρωση (1912) η Κατερίνη έγινε Δήμος (μέχρι τις 28 Ιουνίου 1918) . Το 1920-1930 η Κατερίνη αποτέλεσε Κοινότητα. Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου 1929. Το 1931 ανεγέρθηκε η Δημοτική Αγορά της Κατερίνης. Τη δεκαετία αυτή , με την έλευση των προσφύγων, διπλασιάστηκε ο πληθυσμός της πόλης. Πολλοί κάτοικοι κατάγονται από τη Θράκη, και συγκεκριμένα από τον Αρτεσκό.
Το 1961, το πολεοδομικό συγκρότημα της Κατερίνης ήταν το τέταρτο αστικό κέντρο της Μακεδονίας, μετά τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τις Σέρρες και το δωδέκατο της Ελλάδας. Η πληθυσμιακή αυτή ανάπτυξη, την οποία φυσικά ακολούθησε αντίστοιχη εξέλιξη της μορφής της πόλης, οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη της καπνοκαλλιέργειας και στην αύξηση της παραγωγής καπνών ποικιλίας Κατερίνης, τα οποία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν περιζήτητα στη διεθνή αγορά για σημαντικό χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η συμβολή του καπνού στη διαμόρφωση του υψηλού σχετικά εισοδήματος της περιοχής της Κατερίνης, και γενικότερα του νομού Πιερίας, είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Το 1806 ο William Leake αναφέρει 100 οικίες και το 1810 ο Daniel κάνει λόγο για 140. Το 1812, το 1880 και το 1890 ο αριθμός των οικιών είναι σταθερός (300) σύμφωνα με τις αντίστοιχες αναφορές του Henry Holland και του Επισκόπου Κίτρους, Νικολάου. Ειδικότερα, το 1890 αναφέρονται (Στατιστικοί Πίνακες του Ελληνικού Προξενείου Θεσσαλονίκης), 300 οικίες και 700 διαχειμαζόντες Βλαχολιβαδιώτες. Το 1900 υπήρχαν 2.070 Χριστιανοί και 600 Μουσουλμάνοι. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 20 αποχώρησαν από την πόλη οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι αριθμούσαν περί τους 8.000 ανθρώπους. Στην Κατερίνη κατέληξε μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων Ευαγγελικών της Μικράς Ασίας μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατά την απογραφή του 1928 η Κατερίνη κατείχε την 45η θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων. Σήμερα, με βάση την απογραφή του 2001 κατέχει τη 10η θέση.
Επίσημες απογραφές για πληθυσμό Κατερίνης
  • 1920: 6.540 κάτοικοι
  • 1928: 10.138 κάτοικοι
  • 1940: 16.938 κάτοικοι
  • 1951: 24.605 κάτοικοι
  • 1961: 28.046 κάτοικοι
  • 1971: 29.046 κάτοικοι
  • 1981: 38.404 κάτοικοι
  • 1991: 42.381 κάτοικοι
  • 2001: 53.418 κάτοικοι
http://el.wikipedia.org

Αποχή από τις εκλογές του Νοεμβρίου αποφάσισαν οι κάτοικοι του Βελβεντου



Θα απέχουν από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες του δήμου Βελβεντού Κοζάνης, οι οποίοι ζητούν την...«αυτονομία» τους από τον διευρυμένο δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την αυτονομία του δήμου Βελβεντού. Ζητούμε την αποσκίρτησή του από τον   διευρυμένο δήμο Σερβίων-Βελβεντού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών και πρώην δήμαρχος Βελβεντού, Θωμάς Μπελιάς.
Αναφερόμενος στο θέμα της αποχής των κατοίκων του Βελβεντού από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Μπελιάς τόνισε: «Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές) στις 7 και 14 Νοεμβρίου». Πρόσθεσε, ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με δημοψήφισμα στις 4 Ιουλίου.
Ο κ. Μπελιάς εκτίμησε ότι το ποσοστό της αποχής από τις εκλογές των κατοίκων του Βελβεντού, θα ξεπεράσει το 90%
http://greece-salonika.blogspot.com/

Η κινητικότητα στα Βόρεια σύνορά μας....Τα πράγματα θα επιδεινωθούν οδυνηρά στο μέλλον???



Η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου είχε εξασφαλίσει την πρόσδεση της Ελλάδος σε μία ισορροπία τρόμου που την απάλλασε, ουσιαστικά, από την ευθύνη της αντιμετώπισης της απειλής από τα βόρεια σύνορά της. Παρέμενε, ασφαλώς, η ανάγκη παρουσίας ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων εκεί, αλλά ως θέατρο επιχειρήσεων ήταν συζευγμένο με τις ευρύτερες αντιπαραθέσεις ΗΠΑ – ΕΣΣΔ. Έτσι, όταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις οξύνθηκαν ανοικτά το 1974, η Ελλάς είχε την άνεση να κάνει σημαντικές μετακινήσεις στρατευμάτων από τα Α' και Γ' ΣΣ προς την ΑΣΔΕΝ για την ενίσχυση των νησιών, χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Η κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ ήταν για την Ελλάδα, από στρατηγικής απόψεως,...

Μίκης: Η Εκκλησία κατήργησε τα ελληνικά ονόματα!

ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΡΟΒΑΤΑ"...........

Μια επιστολή από τον Dallara, (φωτο), με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου, κατέστησε σαφές ότι ο συντονισμός για ένα παγκόσμιο νόμισμα είναι αναγκαίος, κατά την άποψη του γκρουπ, για να αποτραπεί ο διαφαινόμενος νομισματικός πόλεμος.
"Οι μονομερείς και διμερείς δράσεις πολιτικής κατά τους τελευταίους μήνες - συμπεριλαμβανομένων πολλών προτεινόμενων και δραστικών μέτρων για το εμπόριο, της νομισματικής παρέμβασης και της νομισματικής πολιτικής - έχουν συμβάλει στην επιδείνωση των υποκείμενων μακροοικονομικών ανισορροπιών," έγραψε ο Dallara. "Έχουν επίσης οδηγήσει σε αυξανόμενες πιέσεις προστατευτισμού καθώς οι χώρες αγωνίζονται για τις εξαγωγικές αγορές ως πηγή ανάπτυξης."
Ο Dallara ενθάρρυνε μία επιστροφή στην δέσμευση της G-20 να αξιοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα για τη δημιουργία ενός διεθνούς - εναλλακτικού ως προς το δολάριο - νομίσματος ως ένα νέο πρότυπο των συναλλαγματικών διαθεσίμων.
Ομοίως, μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών των Ιουλίου ζήτησε την αντικατάσταση του δολαρίου, ως το πρότυπο για την εκμετάλλευση συναλλαγματικού αποθέματος των διεθνών αγορών, με ένα νέο νόμισμα για όλο τον κόσμο που θα εκδίδεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.g
Σχολιο  της  αλεπους  του Ολυμπου..........Η παγκοσμια  κυβερνηση  λοιπον  βαδιζει  ακαθεκτη  στο σχεδιο της.. Παγκοσμιο νομισμα...παγκοσμια  κυβερνηση! Το ειπε  και ο Ελληνας  πρωθυπουργος πριν απο χρονια  ακομα. Εμεις  οι  κοινοι  θνητοι σιωπηλοι  και  αδρανεις απο  τη μια  μερια  του  "νομισματος"  και Εκεινοι, οι Αθανατοι, που  αποφασιζουν  για τις  τυχες  ολων  μας!  Εκεινοι , οι ελαχιστοι  ομως  κι  μεις  τα  δισεκατομμυρια ... Θαρρω πως  εχουμε και δυναμη και δυναμικη να αλλαξουμε  τα  δεδομενα  και τα μεγαλεπηβολα  σχεδια  τους αρκει  απο  "ιθαγενεις" να  ξαναγινουμε  ελευθεροι  κατ αρχην  στο πνευμα και να μην τρωμε  παραμυθακια  απο τους  κατα τοπον , "παπαγαλους"  του  συστηματος. Τα "παπαγαλακια"  ειναι το κατ  εξοχην οπλο τους.  Το  τεραστιο και  θανατηφορο αυτο  οπλο  που κλειδωνει  το  νου  και την ψυχη  μας.... ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ  ΑΡΚΕΤΟ?  ΑΠΟ  ΜΑΣ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ  ΝΑ  ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΔΕΝ   ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΡΟΒΑΤΑ"...........

Καταργούνται οι κοντινοί σταθμοί διοδίων αλλα αυξανονται οι τιμες !!!


Το υπουργείο Υποδομών κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή τροπολογία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα κατάργησης σταθμών διοδίων που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να ελαφρυνθούν οι τοπικές κοινωνίες από την υπέρμετρη καταβολή διοδίων σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Όπως αναφέρεται και στην έκθεση αξιολόγησης, η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα ενοποίησης κοντινών σταθμών διοδίων, για να επιλυθεί η υπερβολική χρέωση των πολιτών τοπικών κοινωνιών και την αποκατάσταση της ζημίας του παραχωρησιούχου με ανάλογη προσαρμογή του ύψους του διοδίου στον εναπομείναντα σταθμό.
Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις που από συμβάσεις παραχώρησης προβλέπονται να λειτουργούν μετωπικοί σταθμοί διοδίων σε μικρή απόσταση από άλλους, είναι πιθανόν να δημιουργείται σημαντικό κόστος για τις υπόλοιπες μετακινήσεις των κατοίκων των τοπικών περιοχών, που όμως οι συμβάσεις παραχώρησης κυρώνονται με νόμο.
Όμως οι συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητόδρομων κυρώνονται με νόμο και επομένως δεν είναι δυνατόν χωρίς συμφωνία των μερών και ψήφιση του νέου νόμου να γίνονται αλλαγές των συμβατικών τους όρων.
Κατά συνέπεια, εφόσον το Δημόσιο επεμβαίνει για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος μονομερώς στην λειτουργία μίας σύμβασης παραχώρησης και επιβάλλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, όπως η προσωρινή διακοπή λειτουργίας σταθμών διοδίων, υποχρεούται στο μέτρο που θίγονται τα οικονομικά ανταλλάγματα του παραχωρησιούχου να τον αποζημιώνει.
Με τη διάταξη ρυθμίζεται το ζήτημα ενοποίησης σταθμών είσπραξης τελών διέλευσης αυτοκινητοδρόμων και της «αποζημίωσης» του παραχωρησιούχου από τα αναπροσαρμοσμένα έσοδα του γειτονικού σταθμού.

Αεροψεκασμοί..............Ξερει καποιος κατι?


chemtrails1.jpgΈνα ζήτημα που με έχει απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα είναι οι τεράστιες λευκές γραμμές που εμφανίζονται κατά καιρούς στους ουρανούς μας. Όλοι λίγο-πολύ θα έχουμε εντοπίσει με το βλέμμα μας λευκές, πυκνές γραμμές αερίων που αφήνουν πίσω τους αεροπλάνα στο γαλάζιο του στερεώματος. Με μια απλή ανασκόπηση του θεάματος μπορώ να πω, τελείως γενικά, πως περισσότερες εκπομπές τέτοιων αερίων γίνονται σε 3 ζώνες: μεσημεριανή 11.00-13.00, απογευματινή 15.00-17.00 και βραδυνή 19.00-21.00... Σε γενικές γραμμές βέβαια, και βάση των δικών μου παρατηρήσεων πάνω (κυρίως) από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Επίσης οι πτήσεις αυτές γίνονται πιο τακτικά τα σαββατοκύριακα και με κάπως πιο μειωμένο ρυθμό τις καθημερινές.

Οι γραμμές για τις οποίες μιλάμε, δεν είναι απλά καυσαέρια. ...

Μυθος................Εναι παραμυθι η πραγματικοτητα?

Μύθος ή Πραγματικότητα;


KentauerRicci.jpgΠριν χιλιάδες χρόνια ανακάλυψε (;) ο άνθρωπος τη γραφή. Το ερωτηματικό μπαίνει σαν εύλογη απορία, καθώς η λέξη "ανακάλυψη" αναφέρεται σε κάτι που υπάρχει αλλά δεν το έχουμε βρει. Έτσι όταν γίνεται γνωστό, το "ανακαλύπτουμε". Σε αντίθεση θα πρότεινα τη λέξη εφηύρε τη γραφή. Εκτός και αν η γραφή δόθηκε από τους "Θεούς" στους ανθρώπους, οπότε όντως την ανακαλύψαμε και δεν την κατασκευάσαμε εμείς. Εν πάσει περιπτώση, τα πρώτα γραπτά κείμενα που έχουν βρεθεί (και θα μιλήσω για τους αρχαίους Έλληνες, διότι μας είναι πιο οικείοι) αναφέρονται ως "μύθοι" από τους σύγχρονους ιστορικούς, και απορρίπτονται σαν πηγές έγκυρων πληροφοριών. Θεωρούμε πως οι μύθοι αναφέρονται σε φανταστικές ιστορίες που δεν θα έπρεπε να τυγχάνουν σοβαρής προσοχής, και αντιμετωπίζονται έτσι. Πράττουμε όμως σωστα; ...

Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους,...


Επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία από την Κυριακή οι εστιάτορες

Οι εστιάτορες επικαλούνται δραματική πτώση του τζίρου μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 συμπλήρωσε: «Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».                                                                                    απο το Ποντικι

Εχουμε υπουργο οικονομικων ...........επιστημονα !!!


Καζαντζακης απο την Ασκητικη...Ξεκίνησα από ένα σκοτεινό σημείο, τη Μήτρα· οδεύω σ΄ ένα άλλο σκοτεινό σημείο, το Μνήμα!

Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου.

Θέλω μια στιγμή, προτού με συντρίψουν, ν΄ ανοίξω τα μάτια μου και να τις δω. Αλλο σκοπό δε δίνω στη ζωή μου.

Θέλω να βρω μια δικαιολογία για να ζήσω και να βαστάξω το φοβερό καθημερινό θέαμα της αρρώστιας, της ασκήμιας, της αδικίας και του θανάτου.

Ξεκίνησα από ένα σκοτεινό σημείο, τη Μήτρα· οδεύω σ΄ ένα άλλο σκοτεινό σημείο, το Μνήμα. Μια δύναμη με σφεντονάει μέσα από το σκοτεινό βάραθρο· μια άλλη δύναμη με συντραβάει ακατάλυτα στο σκοτεινό βάραθρο.

Δεν είμαι ο κατάδικος που τον πότισαν κρασί για να θολώσει το μυαλό του· με λαγαρά τα φρένα, νηφάλιος, δρασκελώ το ανάμεσα στους δυο γκρεμούς μονοπάτι.

Και μάχουμαι πως να γνέψω στους συντρόφους, προτού πεθάνω. Να τους δώσω το χέρι μου, να προφτάσω να συλλαβίσω και να τους ρίξω έναν ακέραιο λόγο. Να τους πω τι φαντάζουμαι πως είναι τούτη η πορεία· και κατά που ψυχανεμίζουμαι πως πάμε. Και πως ανάγκη να ρυθμίσουμε όλοι μαζί το περπάτημα και την καρδιά μας.

Ένα σύνθημα, σα συνωμότες, ένα λόγο απλό να προφτάσω να πω στους συντρόφους!

Τι κανει ο ...κοριτσαρος ! ! !

Μερικα μυστικα για τον καλυτερο σου φιλο τον.....Λουτσο !!!

Είναι δίχως αμφιβολία ο καλύτερός σου φίλος. Ασχολείσαι μαζί του καθημερινά και τον προσέχεις σαν τα μάτια σου μην σου πάθει τίποτα. Το πέος είναι οπωσδήποτε το ανδρικό φετίχ. Αν σε πιάσουν από εκεί υποφέρεις, αν κάνεις καιρό να του βρεις… τροφή, επίσης ταλαιπωρείσαι!

Πέρα όμως από τα τόσα πολλά σαδομαζοχιστικά που ακούς κάθε μέρα για τον κολλητό σου, υπάρχουν και άλλα στοιχεία χρήσιμα για τη λειτουργία του, τα οποία θα σε βοηθούσε να τα γνώριζες. Είναι σημαντικό, ας πούμε, να ξέρεις ποια στάση μπορεί να πειράξει τον κολλητό σου, δεν νομίζεις;
Ιδού λοιπόν μια αναλυτική λίστα με σημαντικές πληροφορίες για τον κολλητό σου. Αξίζει να τα ξέρεις:

• ΔιάρκειαΤο θέμα της διάρκειας είναι μόνιμο και ιδιαίτερα καυτό....

Το μεγαλύτερο πέος του κόσμου !!!



Το επίσημο ρεκόρ για το μεγαλύτερο πέος - όπως μετρήθηκε και πιστοποιήθηκε από τον Δρ. Robert Dickinson - ανήκει στον Jonah Falcon. Το εν λόγω πέος έχει μήκος 13,5 ίντσες (34,29 εκατοστά) και 6,25 ίντσες (15,88 εκατοστά) περιφέρεια.

Ετσι κι αλλοιώς απλήρωτους τους έχουν τους αδιόριστους αρχαιολόγους - δεν τους πετάνε και στο Βάραθρον; (τον Καιάδα των Αθηνών)...



Ετσι δεν θα χρειάζεται να τους τσιμπολογάνε ζωντανούς, όπως κάθε άλλον εργαζόμενον, τα σαρκοβόρα ραδιοτηλεοπτικά παπαγαλάκια, πτωματοφάγα καθώς είναι, αρέσκονται να τρώνε νεκρά τα όνειρα των άλλων...

Είκοσι δύο μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι και να τους βαράει κι από πάνω η κυβέρνηση, διότι εξαιτίας της πεινάνε.

Κι ας σκάσουν πια τα εντελώς αγράμματα παπαγαλάκια για τον «ιερό βράχο» - και ο Πύργος του Αϊφελ έχει καταληφθεί και το Κολοσσαίον έχει αποκλεισθεί και απ' την πύλη του Βρανδεμβούργου έχουν κρεμασθεί πανώ.

Κι επιτέλους! ο ίδιος ο Παρθενώνας είναι μια δήλωση της Δημοκρατίας κι όχι μια μεταφυσική οντότης, έτσι όπως αντιλαμβάνονται το «ιερόν» οι εθνικόφρονες και οι αμαθείς όταν ομιλούν για «εθνικά σύμβολα».

Αυτόπτης μάρτυρας των ξυλοδαρμών κι ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης. Τις άρπαξε κι αυτός...      Σταθης ... Ελευθεροτυπια

Δ α κ ρ υ ζ ε ι ς ???

ΔΑΚΡΥΖΕΙΣ με δάκρυα χαράς, επειδή δακρύζει όλος ο κόσμος;
Σαν τότε που 'μπηξες τα κλάματα γιατί σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα; Ή είχες άλλου τύπου ευαισθησίας για τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους της Χιλής; Και γιατί δεν έκλαψες για τους εκατοντάδες εργάτες που σκοτώθηκαν τις προάλλες απ' τον σεισμό; Δεν τον θυμάσαι καν; (!) Μόνο τον σεισμό στην Αϊτή θυμάσαι; (!)
ΠΟΤΕ δάκρυσες για τα εκατομμύρια παιδάκια της Αφρικής, που πεθαίνουν αβοήθητα από δίψα, πείνα και αρρώστιες; Μήπως συγκινήθηκες τώρα γιατί η κοινωνία του θεάματος μετέτρεψε τον απεγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων σε διεθνές τηλεοπτικό σόου; Σ' ένα «μπιγκ μπράδερ» απ' τα έγκατα της Γης; Ή γιατί ο «Φοίνικας» μπορεί να συγκριθεί μόνον -όπως είπε ένας σπίκερ- με την προσεδάφιση του «Απόλλων» στο φεγγάρι;
ΟΧΙ, δεν είμαι κυνικός! Δακρύζουμε και κλαίμε για όλα. Για τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία. Από λύπη για τον θάνατο, από χαρά για την, προσωρινή έστω, ανάσταση. Ισως και από ανακούφιση, γιατί ως υπέρτατο αγαθό αναδεικνύεται και πάλι η ανθρώπινη ζωή. Αλλά και η ασφάλεια, τα δικαιώματα στην εργασία για μας που ψυχολογικά είμαστε πάντα αριστεροί.
ΝΑ 'ρθει το ΔΝΤ και τι να πει; Οτι το κόστος του απεγκλωβισμού είναι τεράστιο και δεν μπορεί με 33 ζωές να αποσβεσθεί;...
Γιώργος Βασιλειάδης (Δήμος Κόρφου)

15 Οκτ 2010

Ο Χριστος ηταν κομμουνιστης...Ηρθε να κανει επανασταση απεναντι στον καπιταλισμο!!!

Πολιτικό ρουσφέτι «μυρίζει» στην προκειμένη περίπτωση ...μηπως οχι?

Ρουσφέτι;
Σωρηδόν «σπρώχνει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διάφορα τοπικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να καταγραφούν ως Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή ως Προϊόντα Γεωγραφικής Επωνυμίας (ΠΓΕ). * * *
Ορθόν. Πόσω μάλλον που πράγματι υπάρχουν πολλά ελληνικά αγροτικά ή κτηνοτροφικά προϊόντα τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας και πρέπει με κάποιον τρόπο να στηριχθούν. Το υπουργείο έδωσε λοιπόν δέκα νέα προϊόντα των οποίων η διαδικασία αναγνώρισης ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ βρίσκεται σε εξέλιξη.

* * *
Πρόκειται για τη σταφίδα Ηλείας (ΠΓΕ), το φιρίκι Πηλίου (ΠΟΠ), τις πράσινες ελιές Χαλκιδικής (ΠΟΠ), το μανταρίνι Χίου (ΠΓΕ), την πατάτα Νάξου (ΠΓΕ), το ξινόγαλο Σητείας (ΠΓΕ), το αρνάκι Ελασσόνας (ΠΟΠ), το αγουρέλαιο Χαλκιδικής (ΠΟΠ), το κατσικάκι Ελασσόνας (ΠΟΠ) και τα ξηρά σύκα Ταξιάρχη (ΠΟΠ)- προσφάτως, εξάλλου, αναγνωρίστηκε ως ΠΟΠ η φάβα Σαντορίνης.

* * *
Ολα καλά, αλλά το αρνάκι Ελασσόνας και το κατσικάκι Ελασσόνας που προτείνονται ως ΠΟΠ τι διαφορετικό έχουν από τα αμνοερίφια των Λευκών Ορέων ή της Βόρειας Εύβοιας ή της Κόνιτσας; Πολιτικό ρουσφέτι «μυρίζει» στην προκειμένη περίπτωση η αίτηση αναγνώρισης. Ή όχι

 http://www.tovima.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 ...Ποδηλατοπορεια στην Κατερινη .

Φίλες και φίλοι
Η Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στηρίζει την ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 από φορείς της πόλης της Κατερίνης και καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά στη σημαντική αυτή εκδήλωση.
Είναι επιτακτική ανάγκη, μετά τα τρία θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, με θύματα ποδηλάτες, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια όσων μετακινούνται με ποδήλατο εντός και εκτός της πόλης.
Οι πολίτες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων και την κατασκευή συγκεκριμένων έργων στον παράδρομο Περίστασης-Παραλίας όπως:
  • Επανατοποθέτηση προστατευτικής μπάρας μεταξύ κεντρικού δρόμου και παράδρομου.
  • Ηλεκτροφωτισμό του δρόμου.
  • Μείωση ορίων ταχύτητας.
  • Μελέτη και κατασκευή ποδηλατόδρομου που θα συνδέει την Κατερίνη με την Παραλία.
  • Επίσης χαρακτηρισμό και σηματοδότηση των ποδηλατόδρομων που φτιάχτηκαν κατά καιρούς στην Κατερίνη  και εγκαταλείφτηκαν στην τύχη τους.
Η εκκίνηση της ποδηλατοπορείας θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία, θα ακολουθήσει τον κεντρικό δρόμο προς Περίσταση και μετά τον παράδρομο προς Παραλία. Εκεί, στην πλατεία Παραλίας, θα γίνει 15΄διάλειμμα και θα ακολουθήσει η επιστροφή στην Κατερίνη από τον ίδιο δρόμο. Η διάρκεια της πορείας υπολογίζεται σε 2 ώρες, θα περιφρουρείται από την τροχαία Κατερίνης, τη Δημοτική αστυνομία, ομάδες εθελοντών και μοτοσυκλετιστές.
Στην ποδηλατοπορεία συμμετέχουν:
  • Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας
  • Φίλοι του Περιβάλλοντος
  • 2ο ΕΠΑΛ ΠΙΕΡΙΑΣ, Περιβαλλοντική Ομάδα
  • Μοτοσυκλετιστικός Αθλητικός Όμιλος Κατερίνης
  • Εκπαιδευτήρια "Πλάτων"
  • Πρωτοβουλία του Πέλεκα
  • Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
 

Η πιο "παραγωγική" γυναίκα στον κόσμο: 69 παιδιά !!!


Η Valentina Vassilyeva, κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα παιδιά από μία μητέρα. Γέννησε στο σύνολο 69 παιδιά! Γέννησε 16 φορές δίδυμα, 7 φορές τρίδυμα και 4 φορές τετράδυμα μεταξύ των ετών 1725 και 1765, σε συνολικά 27 γεννήσεις.

«Να τους είχα τους παπάδες πληρώσει, δε θα μου κάνανε τόση διαφήμιση».

Ο Νίκος Καζαντζάκης.


Στις 18 Φεβρουαρίου 1883 γεννιέται στο Ηράκλειο της Κρήτης ο σημαντικότερος, πιθανότατα Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, αλλά και αμφιλεγόμενος Έλληνας συγγραφέας και φιλόσοφος του 20ου αιώνα, γνωστότερος για τα έργα του Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και Ο Τελευταίος Πειρασμός που έχουν γίνει και ταινίες. Είναι ο περισσότερο μεταφρασμένος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας.
Με θαρρούν λόγιο, διανοούμενο, γραφιά.
Και δεν είμαι τίποτε απ' αυτά.
Τα δάχτυλά μου, όταν γράφω,
δεν μελανώνουνται, αιματώνουνται.
Θαρρώ δεν είμαι παρά τούτο:
μια απροσκύνητη ψυχή.

Mε τα λόγια τούτα περιέγραψε
τον εαυτό του
το 1950 ο Νίκος Καζαντζάκης.

Το 1952 προσβλήθηκε από μία μόλυνση στο μάτι, γεγονός που τον υποχρέωσε να νοσηλευτεί αρχικά στην Ολλανδία και αργότερα στο Παρίσι ωστόσο τελικά έχασε την όρασή του από το δεξί μάτι. Ενώ ο Καζαντζάκης είχε επιστρέψει στην Αντίμπ, στην Ελλάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία επιχειρούσε τη δίωξη του. Κατηγορήθηκε ως ιερόσυλος, με βάση αποσπάσματα του Kαπετάν Mιχάλη και ολόκληρου του Τελευταίου Πειρασμού 1953, ο οποίος δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Το 1954 η Ιερά Σύνοδος με έγγραφό της ζητούσε από την κυβέρνηση την απαγόρευση των βιβλίων του.

Αξίζει να μεταφέρουμε εδώ το «κατηγορητήριο» της Ιεράς Συνόδου:

«1. Διά του μυθιστορήματος "Καπετάν Μιχάλης" διασύρεται η Εκκλησία, διαπομπεύονται οι ιεροί αυτής θεσμοί και καθυβρίζεται το τριαδικόν του Θεού.

2. Το μυθιστόρημα "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", εκτός του παραδόξου και ασεβούς τίτλου του, περιέχει διάθεση ασεβούς χρησιμοποιήσεως ιστορικών αληθειών του Ευαγγελίου. Εξ άλλου, διά του βιβλίου τούτου γίνεται διδασκαλία σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών θεωριών και περιυβρίζονται οι ποιμένες της Εκκλησίας.

3. Ο εκδοθείς εις Γερμανίαν "Τελευταίος πειρασμός" θεωρείται βιβλίον σκανδαλώδες και επικίνδυνον διά κάθε Χριστιανόν και, ως εκ τούτου, επιβάλλεται όπως -πάση θυσία- αποφευχθεί η εις την Ελληνικήν μετάφρασίς του. Ειδικώτερον, αναφέρεται, ότι διά του "Τελευταίου πειρασμού" υβρίζεται το Θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού, ότι επιδιώκεται να καταρριφθεί η θεότης Αυτού, ως και η χριστιανική ηθική. Τονίζεται, εξ άλλου, ότι με μεγάλην φαντασιοκοπίαν και αχαλίνωτον αυθαιρεσίαν, παραποιείται εις αυτό, η διδαχή του Ευαγγελίου, και ό,τι είναι γραμμένο βάσει των θεωριών του Φρόυντ και του ιστορικού υλισμού.

4. Ολα τα εκδοθέντα έργα του Καζαντζάκη είναι του αυτού ασεβέστατου και αντεθνικού περιεχομένου με τα ανωτέρω βιβλία».

Η απάντηση του Καζαντζάκη:

«Μου δώσατε μια κατάρα, Αγιοι Πατέρες, σας δίνω μια ευχή: Σας εύχομαι να 'ναι η συνείδησή σας τόσο καθαρή όσο η δική μου και να 'στε τόσο ηθικοί και θρήσκοι όσο είμαι εγώ».
Και σε συνέντευξή του στον Μανώλη Γιαλουράκη στον «Ταχυδρόμο» της Αλεξάνδρειας, στις 5 Σεπτεμβρίου 1954:

«Να τους είχα τους παπάδες πληρώσει, δε θα μου κάνανε τόση διαφήμιση».
Τελικά η Εκκλησία της Ελλάδος δεν τόλμησε να προχωρήσει στον αφορισμό του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς ήταν αντίθετος σε κάτι τέτοιο ο οικουμενικός πατριάρχης Αθηναγόρας. Ο Τελευταίος Πειρασμός καταγράφτηκε και στον Κατάλογο των Απαγορευμένων Βιβλίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το καταργηθέν πλέον Index Librorum Prohibitorum. Ο Καζαντζάκης απέστειλε τότε τηλεγράφημα στην Επιτροπή του Index με τη φράση του χριστιανού απολογητή Τερτυλλιανού «Ad tuum, Domine, tribunal apello», δηλαδή «στο Δικαστήριό σου, Κύριε, κάνω έφεση».
Στις αρχές του 1954, δημοσιεύτηκε στη Γαλλία το μυθιστόρημα Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, για το οποίο ο Καζαντζάκης βραβεύτηκε, καθώς ανακηρύχθηκε καλύτερο ξένο βιβλίο της χρονιάς. (Το 1947 εκδόθηκε ο "Ζορμπάς" στο Παρίσι, άσχετα αν πήρε το Α΄Βραβείο ξένου μυθιστορήματος το 1954). Το 1955 ανέλαβε μαζί με τον Κακριδή την έκδοση της μετάφρασης της Ιλιάδας, με προσωπικά τους έξοδα ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε τελικά στην Ελλάδα ο Τελευταίος Πειρασμός. Τον επόμενο χρόνο, τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης στη Βιέννη.
Το τέλος του φιλοσοφικού του έργου, την Ασκητική…
Μέσα στη βαθιά Σιγή, όρθιος, άφοβος, πονώντας και παίζοντας, ανεβαίνοντας ακατάπαυτα από κορυφή σε κορυφή, ξέροντας πως το ύψος δεν έχει τελειωμό, τραγουδά, κρεμάμενος στην άβυσσο, το μαγικό τούτο περήφανο ξόρκι:
ΠΙΣΤΕΥΩ Σ΄ ΕΝΑ ΘΕΟ, ΑΚΡΙΤΑ, ΔΙΓΕΝΗ, ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΟ, ΠΑΣΧΟΝΤΑ, ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ, ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΤ΄ ΑΚΡΟΤΑΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΣ, ΤΙΣ ΟΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΡΑΤΕΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤ΄ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ, ΕΦΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΡΙΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΥΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΥΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΑΡΥΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΑΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ· ΤΗ ΖΩΟΔΟΧΑ ΠΗΓΗ ΦΥΤΩΝ, ΖΩΩΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟ ΧΩΜΑΤΕΝΙΟ ΑΛΩΝΙ, ΟΠΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
"ΒΟΗΘΕΙΑ!" ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ. "ΒΟΗΘΕΙΑ!" ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΚΟΥΩ.
ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ ΟΛΕΣ, ΚΙ ΟΛΗ Η ΓΗΣ, ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟ, ΜΕ ΧΑΡΑ, ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΥ.
ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΧΥΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΟΥΝ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: "ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΝΑΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ."
ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΑΝ, ΣΜΙΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: "ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ."
ΚΑΙ ΤΡΙΣΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΓΟΥΝ, ΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΕΓΑ, ΕΞΑΙΣΙΟ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:
ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Μετά από ένα δεύτερο ταξίδι στην Κίνα, προσκεκλημένος της κινεζικής κυβέρνησης, επέστρεψε με κλονισμένη την υγεία του προσβληθείς από λευχαιμία όπου και νοσηλεύτηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας και το Φράιμπουργκ (Fribourg im Brisgau) της Γερμανίας, όπου και πέθανε στις 26 Οκτωβρίου του 1957 σε ηλικία 74 ετών.
Η σορός του μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η Ελένη Καζαντζάκη ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδος να παραμείνει η σορός στην Αθήνα, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό. Έτσι, η σορός μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο. Η κηδεία έγινε μετά από μεγάλη λειτουργία στον Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου και 17 ακόμη ιερέων. Τη σορό του συνόδευσαν ο τότε υπουργός Παιδείας Αχιλλέας Γεροκωστόπουλος και ο ιερέας Σταύρος Καρπαθιωτάκης. Στον τάφο του χαράχθηκε η επιγραφή: Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβʊμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος.

Ντιρλα τα ζωντανα...στα Ζωνιανα?

Τι εχει γίνει εκει κάτω ρε παιδάκι μου. Έχουν τρελαθεί τα ζωντανά. Δεν έχει μείνει άνθρωπος η ζώο αφιαχτο. Ρε έχουν μαστουρώσει πρόβατα, κατσίκια, σκυλιά ακόμα και τα κουνέλια. Είναι όλοι ντίρλα σας λέω.

Παριστάνουμε τους καμπόσους και τους νταήδες, όμως από μέσα και από κάτω τζάμπα μάγκες.

Μωρέ τι μας λες. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, αυτό μας λες. Δηλαδή έπρεπε να ανοίξει το στόμα του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αφεντικό της ευρωζώνης, για να εμπεδώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι οι ευρωπαίοι, πανίσχυροι, εταίροι μας εδώ και χρόνια γνώριζαν και κατέγραφαν το πάρτι που είχαν στήσει τα εγχώρια λαμόγια. Ομως τους άφηναν και με την ανεκτικότητά τους τούς ενθάρρυναν προκειμένου να μοσχοπουλήσουν τα δικά τους, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά προϊόντα. Αμ πώς αλλιώς θα ενισχύσουν τη δική τους βιομηχανία, ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα; Δηλαδή πάρε έναν σκασμό δάνεια ώστε να είσαι του χεριού μου, να καταστρέψω τη δική σου βιομηχανία, παραγωγή και ανταγωνιστικότητα, και έτσι όποτε χρειαστεί να σε μετατρέψω σε πειραματόζωο μιας ανελέητης λιτότητας. Θα μου πείτε, εκείνοι πολύ καλώς, .........

Κροατία Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας δεν αποκλείει οικονομική στήριξη από το ΔΝ



Το ενδεχόμενο η Κροατία να ζητήσει οικονομική στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε περίπτωση που η πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών και δημοσιονομικής εξυγίανσης αποτύχει, δεν απέκλεισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κροατίας (ΗΝΒ), Ζέλικο Ροχατίνσκι.
    Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Bancni Vestnik", ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας τόνισε ότι η οικονομία της Κροατίας κατάφερε να αντισταθεί στις πιέσεις της παγκόσμιας κρίσης και η κυβέρνηση εφήρμοσε μέτρα για τη στήριξη της αξιοπιστίας της οικονομίας.

    Ωστόσο, πρόσθεσε, σε περίπτωση που τα νέα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση αποτύχουν, τότε, η "στροφή" προς μια δανειοδοτική συμφωνία με το ΔΝΤ ενδέχεται να είναι η μοναδική εναλλακτική λύση για την Κροατία.

    Το 2010 το ΑΕΠ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της κεντρικής τράπεζας, θα συρρικνωθεί κατά 2%.
 http://www.tovima.gr

Οτι δεν πουλησαμε, ας.....το φορεσουμε !!!

Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης...Θυμιζει παλιες καλες εποχες !!!

Image 


.
 
Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης......«Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές της γειτονιάς. Μου αρέσει!
Θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.»
Τι κι αν έβρεχε καταρρακτωδώς! Οι φίλοι της νέας δράσης «Βιολογικό παζάρι Κατερίνης» το είπαν και το έκαναν:  Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 17:00 ήταν όλοι εκεί, δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο, για να στηρίξουν τη νέα αγορά με τα βιολογικά προϊόντα. Μη φανταστείτε κάτι το ιδιαίτερο! Τρεις βιοκαλλιεργητές ήταν όλοι κι όλοι και συνολικά έβγαλαν στους πάγκους τους 23 βιολογικά προϊόντα, κυρίως φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, καρότα, πράσα, ντομάτες, λάχανα, πατάτες, κρεμμύδια κλπ. Όλα φρέσκα, κομμένα πριν λίγες ώρες και προ πάντων, σχεδόν στη μισή τιμή, σε σχέση με τα βιολογικά προϊόντα των μεγάλων σούπερ μάρκετ. Βλέπετε, είναι αλλιώς όταν ψωνίζεις απευθείας από τον παραγωγό!
Περισσότεροι από 50 συμπολίτες μας επισκέφτηκαν το νεοσύστατο βιολογικό παζάρι, στο οποίο επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές. «Αυτή τη στιγμή το παζάρι μας είναι …παράνομο» δήλωναν ευθέως τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε την προηγούμενη ημέρα, στην πρώτη συνάντηση των πολιτών που στηρίζουν τη νέα δραστηριότητα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. «Εμείς, οι απλοί πολίτες, έχουμε όλη τη διάθεση να οργανώσουμε ένα όμορφο βιολογικό παζάρι. Θέλουμε να ξέρουμε τι αγοράζουμε, τι τρώνε τα παιδιά μας. Θέλουμε να το στήσουμε εμείς, για εμάς, και του δώσουμε το δικό μας χρώμα. Όμως, το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένα χώρος. Ένας μικρός χώρος, όπου θα μπορούν να στηθούν 8-10 πάγκοι των βιοκαλλιεργητών. Τίποτα παραπάνω!».
Το ξεκίνημα έγινε, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο και η 5μελής επιτροπή πρέπει τώρα να πάρει το δρόμο των …υπηρεσιών για να βρεθεί ο χώρος, όπου στο μέλλον θα φιλοξενείται μόνιμα το «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης».
Image
Χωρίς βέβαια να λείψουν και τα μικρά παιδιά.
«Το «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης» δεν είναι μια τυχαία δράση. Θα ήταν λάθος αν στεκόμασταν μόνο στο θέμα της υγιεινής διατροφής. Η  μικρή αυτή αγορά θα στηρίξει το αγροτικό εισόδημα μικρών βιοκαλλιεργητών και θα ενισχύσει –έστω σε μικρό βαθμό- την τοπική οικονομία. Γιατί να αγοράσω μήλα Αργεντινής ή κρεμμύδια Ισπανίας; Σκέφτηκε ποτέ κανείς πόσο επιβαρύνεται το περιβάλλον μόνο από τη μεταφορά των προϊόντων αυτών με το αεροπλάνο; Ας δώσουμε λοιπόν κίνητρο στους αγρότες να ασχοληθούν με καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον. Αγοράζοντας από το βιολογικό παζάρι αποφεύγω το κόστος του μεσάζοντα και έτσι αγοράζω ένα υγιεινό προϊόν, σε πολλές δε περιπτώσεις, φθηνότερα από το αντίστοιχο προϊόν συμβατικής καλλιέργειας» έλεγε ο κ. Δημήτρης Φωτιάδης.
Πρέπει να σημειωθεί, πως η ομάδα των συμπολιτών μας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Οι τρεις βιοκαλλιεργητές που εξέθεσαν χθες τα προϊόντα τους, έπρεπε πρώτα να επιδείξουν τα πιστοποιητικά τους, των οποίων εγκυρότητα ελέγχθηκε στο Μητρώο Πιστοποιημένων Βιοκαλλιεργητών Φυτικής Παραγωγής του Οργανισμού Ελέγχου Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.
Image
Γιώργος Τούλης: «Πολύ καλή ιδέα. Είναι μια ενδιαφέρουσα δράση την οποία πρέπει να στηρίξουμε κι εμείς οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος»
Image
Χαραλαμπίδου Άννα: «Αγαπώ τις λαϊκές αγορές, όμως αυτή η αγορά είναι η δική μας, της ομάδας μας. Χαίρομαι που εδώ θα συναντήσω φίλους από το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», συναγωνιστές και συναγωνίστριες από τα «Διόδια». Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές της γειτονιάς. Μου αρέσει. Θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις».
Ας ελπίσουμε, την επόμενη Δευτέρα ο καιρός να είναι ευνοϊκός και να μπορέσουν να επισκεφτούν το «Βιολογικό Παζάρι» περισσότεροι συμπολίτες μας. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής έχουν όμορφα πράγματα στο μυαλό τους: «Θα στήσουμε κι εμείς ένα μικρό τραπεζάκι, όπου θα μπορεί κανείς να γίνει μέλος της ομάδας, να πάρει πληροφορίες αλλά και να κεράσουμε έναν καφέ ή ψημένα κάστανα στα παιδιά» έλεγε με ενθουσιασμό η Χαρούλα.
Λέτε, μέχρι τις εκλογές να δούμε και υποψήφιους να επισκέπτονται το παζάρι;
Κακά τα ψέματα! Αν ο πολίτης το πιστέψει, μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα!
Image
Η πρώτη συνάντηση της ομάδας «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης» την Κυριακή στο café της Εκάβης. Πολίτες όλων των ηλικιών συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και άκουσαν τη Σουλτάνα να διαβάζει μια συγκινητική επιστολή: «Αυτός είναι ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ! Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να μας ενώσουν…»
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
http://www.otoposmou.gr

Ωραιοοοο.....

η Αγία (και πανίσχυρη – ελέω Θεού) Εκκλησία της Ελλάδος έστησε αντάρτικο για να μην φορολογηθεί..

Καρτοκινητή «ιερή» αγανάκτηση!


ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Τον τελευταίο χρόνο, όταν εξ αποκαλύψεως πληροφορηθήκαμε την εφ’ όλης της ύλης χρεοκοπία της χώρας και κληθήκαμε, ως κοινωνία, θεσμοί, φορείς και άτομα, να συμβάλουμε για τη σωτηρία της, η Αγία (και πανίσχυρη – ελέω Θεού) Εκκλησία της Ελλάδος έστησε αντάρτικο για να μην φορολογηθεί. Το σεπτό ράσο δεν άντεχε άλλο – δηλαδή καθόλου! – στην ιδέα να πληρώσει προς χάριν του Έθνους. Οι παραδόσεις υποδεικνύουν σαφώς το αντίθετο (ότι δηλαδή το Έθνος προσέφερε στην Εκκλησία). Μπορούσε η πολιτεία να απευθυνθεί προς όλα τα τέκνα της, πλην του Ιερού και πάνσεπτου ταμείου της Εκκλησίας του Θεού. Εκείνα (τα τέκνα) με την απ’ ευθείας βοήθεια του Θεού και όχι της Εκκλησίας του, θα τα κατάφερναν για άλλη μια φορά. Έτσι κι αλλιώς, ο τόπος είναι επιρρεπής στις… θυσίες…

Κανε μου οτι θελεις....να καθαρισω πρωτα τα γυαλια μου!!!! Μα απο βγηκε το παιδι???

εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου...

Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον  ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου...
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ένα Εγκεφαλικό Επεισόδιο…
Ας θυμηθούμε τα “3” βήματα, S. T. R. Διαβάστε και μάθετε!!!
Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο  μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:
S (Smile) Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.
T (Talk) Ζητήστε από το άτομο  να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη  μέρα)
R (Raise) Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.

Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα,καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.
Ιδού και νέες ενδείξεις (συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού Επεισοδίου…
“Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας”
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ένα άλλο “σημείο” από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να βγάλει έξω τη γλώσσα του… Αν η γλώσσα είναι “στραβά”, αν πηγαίνει δηλαδή στη μία ή στην άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ένας καρδιολόγος λέει ότι εάν ο καθένας που παίρνει αυτό το e-mail το στέλνει τουλάχιστον σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι σίγουρα μία ζωή θα σωθεί!

Το μεγαλύτερο αιδοίο του κόσμου: 48,26 εκατοστά !!!


Ο μεγαλύτερος κόλπος ανήκε πιθανότατα στη Σκωτσέζα "γίγαντα" Anna Swan  (1846-1888),  μια αξιοπρόσεκτη γυναίκα που δημιούργησε διάφορα ρεκόρ σχετικά με τον όγκο της. Αν και γεννήθηκε φυσιολογική, άρχισε να αναπτύσσεται με ένα καταπληκτικό ρυθμό στην παιδική ηλικία, φθάνοντας τελικά σε ένα μέγιστο ύψος 2,30m στην ηλικία των 19 ετών.
Ερωτεύτηκε με τον καπετάνιο Martin Bates, ένα άλλο "γίγαντα" με ύψος άνω των 2,10m. Παντρεύτηκαν το 1872, δημιουργόντας το ρεκόρ για το πιό ψηλό παντρεμένο ζευγάρι  στον κόσμο, ένα ρεκόρ που ισχύει μέχρι σήμερα.
Στις 18 Ιουνίου 1879, γέννησε  το μεγαλύτερο μωρό στην ιστορία, που ζύγιζε 11,79 κιλά και είχε ύψος 86,36 εκατοστά! Το παιδί δεν επέζησε από τον τοκετό. Με βάση το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος ενός νεογέννητου είναι το κεφάλι και το γεγονός ότι το κεφάλι του εν λόγω παιδιού είχε διάμετρο 48,26 εκατοστά, κάνει την Swan τη γυναίκα με το μεγαλύτερο αιδοίο που έχει μετρηθεί ποτέ. Αρκεί να αναφερθεί ότι η φυσιολογική συστολή του κόλπου κατά τον τοκετό είναι 10 εκατοστά.
Σπυρος

Ο Τζιμακος αγαπαει τους...παπαδες τελικα !!!

οι παντοειδείς θλιβεροί υποτακτικοί του ΔΝΤ λένε σήμερα ότι φταίνε οι... υψηλοί μισθοί για την κατάρρευση !!!

Το «σύνδρομο Τιριρίκα»

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Από τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας – τα οποία ελέγχονται εδώ και χρόνια ως «μετριοπαθή» επειδή θεωρούν ως εργαζόμενους ακόμη και τους περιστασιακά απασχολούμενους – είναι γνωστή η εκτίναξη της ανεργίας τον φετινό Ιούλιο στο 12% (607.035 άτομα, αυξημένα κατά 130.328 ή 27,3% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009).
Σταχυολογώντας μερικούς ακόμη αριθμούς σημειώνουμε:
● Οι γυναίκες πλήττονται πολύ περισσότερο από τους άνδρες (15,7% έναντι 9,4%).
● Οι νέοι έως 24 ετών καταγράφουν ανεργία 32,6% (από 23,9% τον περσινό Ιούλιο) και οι 25-34 ετών 15,8% (12,6%).
● Οι Περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας είναι η Στερεά Ελλάδα (14,3% έναντι 9,9% τον Ιούλιο του 2009), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (13,4% από 8,3%), η Δυτική Μακεδονία (13,3% από 12,3%), η Αττική (13,3% από 9,8%) και η Ήπειρος (13% από 10,6%).
● Μικρότερα (μονοψήφια) ποσοστά ανεργίας βλέπουμε ακόμη στις Περιφέρειες στις οποίες ο τουρισμός, αν και προσφέρει εποχική κυρίως απασχόληση, δίνει μεγαλύτερες ανάσες. Όμως και εκεί η αυξητική τάση είναι σαφέστατη και πολύ δύσκολο να ανακοπεί: Νότιο Αιγαίο 5,9% (από 8,2%), Βόρειο Αιγαίο 6,2% (από 5,4%), Ιόνια Νησιά 6,6% (από 3%), Κρήτη 9,1% (από 6,7%) και Πελοπόννησος 9,1% (από 8,4%).
Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι νέοι, παρότι κατ’ εξοχήν διαθέσιμοι και για επισφαλή, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, βλέπουν ραγδαία άνοδο της ανεργίας τους.
Το δεύτερο αφορά την επί χρόνια παραμελημένη ...

Λάδι: Ιατρικές ιδιότητες και χρήσεις... Παρε λαδι κι ....ελα βραδυ!


Λάδι για ιατρική χρήση άριστο είναι το ωμοτριβές, το οποίο το αποκαλούν και  «ομφάκινο»(αγουρόλαδο). Και από αυτό διαφέρει το νέο(φρέσκο), απαλό, ευώδες.
Είναι χρήσιμο δε αυτό και για την παρασκευή των μύρων.
Επειδή είναι στυπτικό, είναι καλό και για το στομάχι, ενώ σφίγγει τα ούλα και δυναμώνει τα δόντια, όταν κρατιέται στο στόμα, είναι και εφιδρωτικό.
Το δε λιπαρότερο και παλαιό, είναι κατάλληλο για τη χρήση των χαλαρωτικών αλοιφών. Γενικώς κάθε λάδι είναι ...

Ε ΟΧΙ............Σιγα μην κλαψω !!!

«εικόνες ντροπής».... να σου δίνουν επτακόσια ευρώ και να σ' έχουν απλήρωτο για δύο χρόνια...


Να εκμεταλλεύονται την άνεργη προοπτική σου και να σε προσλαμβάνουν ως συμβασιούχο, και μετά να σου κλείνουν το μάτι ότι θα σε μονιμοποιήσουν, αν ποντάρεις στην εξουσία τους και τους ψηφίσεις... Να σε κρατάνε συνεχώς σε αγωνία και να παρατείνουν το καθεστώς ομηρίας... Και όταν αντιδράς -με το λιγοστά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι απελπισμένοι- να σε εγκαλούν για εγκλήματα κατά της πατρίδος, οι ασύστολοι πατριδοκάπηλοι, οι ολετήρες... Πράγματι, «εικόνες ντροπής», αλλά από ποιους; ...Αραγμένο στον πάγκο της ευκολίας το γνωστό στερεότυπο -«Εικόνες ντροπής»- βγήκε πάλι στην αρένα για να πάρει τα κεφάλια των απελπισμένων. Κι από κοντά οι αυθαίρετες, τρομοκρατικές ερμηνείες -ένα φαλτσαριστό δίπλα στο δοκάρι του κιτρινισμού- ότι τάχα ανέβηκαν τα spreads μόλις πλημμύρισαν την οικουμένη τα στιγμιότυπα με τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και την άγρια καταστολή στην Ακρόπολη...