# #

5 Ιαν 2013

« Η Θρησκεία του Κεφαλαίου»




«Μάθε Εργάτη Πως» ταινία μικρού μήκους Εμπνευσμένη από το έργο του..

Σουλεϊμάν Παλάς;


Τουρκική εταιρεία κέρδισε τον διαγωνισμό (50.000 ευρώ τον μήνα) για το...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ... 

ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΙΑ...





"Σαν τα τρελά πουλιά"
τα χελιδόνια μας πέταξαν ξανά
με τα φτερά τους βρεγμένα
και τα μάτια να έχουν στερέψει πια
από τα δάκρυα...


  Πριν από τρία χρόνια περίπου, ένα φθινοπωριάτικο βροχερό πρωινό, κατέβηκα στο αεροδρόμιο να αποχαιρετήσω την ανιψιά μου,κάτοχο δυο πτυχίων Aνώτατης Σχολής και...άνεργη! 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕ...

Η επιστολή του αντιναύαρχου...


Προς ΥΕΘΑ: ppanagiotopoulos@parliament.gr

"Η επιστολή μου προκάλεσε πολλά σχόλια, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Το μόνο που δεν προκάλεσε είναι μια απάντηση, ένα ψέλισμα έστω εκ μέρους σας για τα αναφερόμενα.
Τα αρνητικά σχόλια, πάντα με την κουκούλα της ανωνυμίας, πέρα από τις χυδαιότητες και τους εξυπνακισμούς, εστιάζονται στο «τι κάνετε εσείς οι άχρηστοι καραβανάδες» και «γιατί όταν είσασταν εν ενεργεία δεν αντιδρούσατε αλλά δεχόσασταν τα πάντα ως πρόβατα».
Κανείς βεβαίως από αυτούς δεν γνωρίζει τι κάναμε εν ενεργεία, ούτε εσείς που φοράτε με καμάρι το τζόκεϊ με την «κλάρα» που εθιμοτυπικά σας δώρισαν.
Για να φορέσουμε εμείς αυτή την κλάρα:
Έχουμε βάψει, ματσακονίσει και φασινάρει αμέτρητες εκτάσεις λαμαρίνας. Έχουμε περάσει περισσότερο από τα μισά μας χρόνια μακριά από τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας.
Έχουμε ξενυχτήσει σε ανοιχτές γέφυρες, οι υποβρύχιοι έχουν πρασινίσει -στην ...

Οι New York Times...καίνε τον Βενιζέλο για το «ξέπλυμα» Λαυρεντιάδη


Οι NYT καίνε τον Βενιζέλο για το «ξέπλυμα» Λαυρεντιάδη
Η Ελλάδα κινδυνεύει από… την αστική της τάξη. Αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times που κάνει λόγο για Έλληνες ολιγάρχες που ελέγχουν τη χώρα.
«Συχνά» αναφέρει η εφημερίδα «τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας αποδίδονται στο δημόσιο τομέα με τους υπεράριθμους υπαλλήλους…

ΒΟΜΒΑ ΤΣΙΠΡΑ! Και ο βασικός μέτοχος του MEGA στη λίστα Λάγκαρντ;;;!!!




Μετωπική σύγκρουση με την διαπλοκή αποφάσισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι στην λίστα Λάγκαρντ ήταν και ο «βασικός μέτοχος» του ΜΕGA!!! 

Αν ισχύει η πληροφορία, ειλικρινά δεν μπορώ να... 

Δεν υπάρχει κατηγορία κερδοσκόπων που να μην κάνει Πάσχα στην υγεία των Ελλήνων.


ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;

Ρεζίλι έχει γίνει διεθνώς η Ελλάδα ως η χώρα-κορόιδο που δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια μετατρεπόμενη οικιοθελώς σε υπόδουλο προτεκτοράτο, προκειμένου να πληρώνει ηλιθίως τους κάθε είδους κερδοσκόπους που θησαυρίζουν ξεπουπουλιάζοντάς την! 
Έχουμε φτάσει ως κράτος στο πρωτοφανές σημείο ξεφτίλας να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 40% ή 80% εμπορευόμενη ελληνικά ομόλογα ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Η κυβέρνηση «Κουίσλινγκ» ΣαμαράΒενιζέλου,Κουβέλη ικετεύει τώρα τους Ευρωπαίους να της...

Ευτυχώς δεν γίναμε Αργεντινή...




...

Η κυρία του πρέσβη κάνει τεµενάδες στον Γκιουλ. Κυριολεκτικά...


Η κυρία του πρέσβη κάνει τεµενάδες στον Γκιουλ. Κυριολεκτικά...
Παραµονή Χριστουγέννων, η σύζυγος του κ. Κυριάκου Λουκάκη προέβη σε µια απίστευτη χειρονοµία ραγιαδισµού προς τον Τούρκο πρόεδρο. 

Με διπλωµατικό σίριαλ δουλικότητας, αµετροέπειας και... λάιφ στάιλ µοιάζουν όσα συµβαίνουν στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία γελά σαρκαστικά µε τα καµώµατά µας και, παράλληλα, αυξάνει συνεχώς την προκλητικότητά της έναντι µιας Ελλάδας που -σύµφωνα µε τα τουρκικά media- καταρρέει λόγω της οικονοµικής κρίσης.

Το νέο επεισόδιο του σίριαλ έχει πρωταγωνίστρια τη σύζυγο του άρτι τοποθετηθέντος πρέσβη µας στην Αγκυρα Κυριάκου Λουκάκη, ο οποίος πριν από λίγες µέρες -στις 24 ∆εκεµβρίου- επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Τούρκο πρόεδρο Αµπντουλάχ Γκιουλ. Η κυρία Λουκάκη, λοιπόν, πλησιάζοντας τον κ. Γκιουλ για να τον χαιρετήσει εξέπληξε τους πάντες, κάνοντας έναν απροσδόκητο...

«Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα!»…



Ξέρασμα....
Εμετός...

Κ. Λουράντος: Πού είσαι τώρα Πάσχο Μανδραβέλη;


Είναι γνωστα τα καθεστωτικά - μνημονιακά ΜΜΕ που προσπαθούν πασει θυσία να περάσουν τις ... κυβερνητικές θέσεις ! 

Είναι γνωστά σε όλους μας τα ονόματα των Πρετεντέρη, Τρέμη, Μανδραβέλη, Πορτοσάλτε κ.λ.π. που κατά καιρούς αναλαμβάνουν την κατασυκοφάντηση των κλάδων και την ... εξόντωσή τους! 


Εχουμε υποστεί επιθέσεις που τελειωμό δεν έχουν. 

Θα θυμάστε την κα Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ που επιθυμούσε να μπουν τα φάρμακα στους .....

Σοφία Σακοράφα Στο ΧΩΝΙ: Και ο Γ. Παπανδρέου 
έχει ευθύνη για τη λίστα


Σοφία Σακοράφα Στο ΧΩΝΙ: Και ο Γ. Παπανδρέου 
έχει ευθύνη για τη λίστα
Κάθαρση θα φέρει µόνο το γκρέµισµα του σάπιου πολιτικού συστήµατος, 
λέει Στο ΧΩΝΙ η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις αισιόδοξες εκτιµήσεις του Αντώνη Σαµαρά για το 2013, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα εκτιµά πως «το πρόγραµµα δεν βγαίνει», ενώ προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα σπάσει το πολιτικό κοντέρ όταν καταφέρει να διαλύσει το φόβο». 
Για αυτό, η Κουµουνδούρου χρειάζεται µεγαλύτερη πολιτική συγκρότηση, σαφέστερο οδικό χάρτη και µεγαλύτερο άνοιγµα στην κοινωνία.
Πού πιστεύετε ότι πρέπει να οδηγήσει η διερεύνηση της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ; Ποια θα πρέπει να είναι η «κάθαρσις», ώστε να αρχίσει να αποκαθίσταται η εµπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστηµα;

"Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα"...


Το δούλεμα πάει ...σύννεφο νεορωμιοί ραγιάδες


Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα...
«Δείχνει» προς Διώτη και Βενιζέλο που απαντά οργισμένος ότι είναι προκλητική η στάση του

 
Με μπαράζ «διαρροών» απαντά στις κατηγορίες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα οι συγγενείς του αντιμετωπίζουν τέσσερα κακουργήματα....

Κεφάλι της Αρτέμιδος βρήκαν Τούρκοι αρχαιολόγοι



ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΡΑΛΛΕΙΣ
Κεφάλι της Αρτεμης βρήκαν Τούρκοι αρχαιολόγοι
Μαρμάρινο κεφάλι αγάλματος της Αρτεμης, που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ., βρέθηκε στην αρχαία πόλη Τράλλεις της Μικράς Ασίας, στην περιοχή Αλαμπάντα της σημερινής Τουρκίας. 

Το εντυπωσιακό ...

Ανάπτυξη στην Ελλάδα μόνο για τους ξένους!!!!


Ανάπτυξη στην Ελλάδα μόνο για τους ξένους!
Κατ' εντολήν Ράιχενμπαχ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στερεί από τους Έλληνες τα κονδύλια για επενδύσεις και παρέχει προνόμια για την αξιοποίηση τους από Γερμανούς-Γάλλους κ.ο.κ.
Θαυμάστε τη Μηταράκεια λογική για τον αναπτυξιακό νόμο που επιδοτεί επενδύσεις στην Ελλάδα:

Απλήρωτοι, χωρίς πρόσληψη και ασφάλιση 53 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις, στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.



Απλήρωτοι, χωρίς πρόσληψη και ανασφάλιστοι, παραμένουν 53 εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη στο Δήμο Δίου - Ολύμπου της Π.Ε. Πιερίας.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που ...

Έρχονται για τον χρυσό...Έρχονται για όλα !!!



Στο Esquel, στην Παταγονία της Αργεντινής , μια καναδική εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα για την εξαγωγή χρυσού και αργύρου από ένα ορυχείο που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες νερού και κυανίου. Το έργο της εξόρυξης φαινόταν να είναι η ιδανική λύση για το 50% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

 "Έρχονται για το χρυσό, έρχονται για όλα"

 Αφηγείται το βίντεο την επική νίκη αυτών των κατοίκων της Παταγονίας που κατάφεραν να νικήσουν την διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική εξουσία , εμποδίζοντας την εκτέλεση του έργου εξόρυξης χρυσού και την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χαλκιδική ετοιμάζονται 5 τέτοιες εξορύξεις σε πρώτη φάση, μέσα στα στενά γεωγραφικά όρια της ΒΑ Χαλ/κής(Σκουριές, Τσικάρα, Φισόκα, Πιάβιτσα και το χειρότερο όλων λόγο της τεράστιας ποσότητας του αρσενικού στο πέτρωμα, την Ολυμπιάδα).
Τα παρθένα δάση της Χαλκιδικής θα ...

4 Ιαν 2013

Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα πλέον δεν αντέχεται η ζωή.


Σαν τα χελιδόνια...




Αυτές τις μέρες χαιρέτησα παλιούς φίλους, που 'χαμε καιρό να βρεθούμε, οι οποίοι διασκορπίζονται στις χώρες της Ευρώπης για μια καλύτερη τύχη.
Ένας παράτησε την αβέβαιη και χαμηλόμισθη δουλειά που 'χε εδώ και φεύγει για Κύπρο, όπου του προσφέρουν πολλά περισσότερα και σε καλό πόστο, αξιοποιώντας το πλούσιο βιογραφικό του.

Ένας άλλος παράτησε την -στα όρια του εργασιακού εξευτελισμού- δουλειά του, όπου δούλευε πρωί-βράδυ και πληρωνόταν ως δούλος, πήρε τα μπογαλάκια του και πάει Γερμανία, όπου βρίσκεται και εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες η επί χρόνια σύντροφός του.

Πριν μερικούς μήνες χαιρέτησα μια φίλη που βρήκε μια αξιοπρεπή δουλίτσα στη Σουηδία, δίνοντας τέλος στην πολυετή ανεργία της.
Είχε προηγηθεί ένας φίλος που πήγε Ολλανδία αρχικά, δεν τα κατάφερε και τελικά κατέληξε στο...

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…!!!!!!!!


Μετά το απίστευτο της λίστας, δηλαδή το σοκ που έπαθαν τα ΜΜΕ της χώρας μόλις αντιλήφθηκαν πως κάποιοι Έλληνες και μάλιστα κυβερνητικού περιβάλλοντος βγάζουν τα λεφτά τους έξω (!!!)  σε ελβετικές τράπεζες (άκου να δεις τι συμβαίνει στο κόσμο…) έρχεται το δεύτερο σοκ!

 Πάνω από τον μέχρι πριν λίγο πεντακάθαρο αττικό ουρανό, αυτή τη καταπράσινη πόλη με τα οικολογικά κτίρια, τα πάρκα, τους κήπους σε κάθε σπίτι, τους ανθρώπους που κυκλοφορούν όλοι με…ποδήλατο, τα εργοστάσια, ναυπηγεία, διυλιστήρια, βιοτεχνίες κλπ που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά να μην τα βλέπουμε καν, κάποιοι απαράδεκτοι φτωχομπινέδες άρχισαν να ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς Πρετεντέρη και MEGA: "Όλες οι επιχειρήσεις παίρνουν το ίδιο εύκολα δάνεια 98εκ. ευρώ;"


Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον σταθμό για μεροληψία στην κάλυψη της πολιτικής επικαιρότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να ...

Γευστικές τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν



Γευστικές τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν
Μπισκότα, τσιπς και άλλα τρόφιμα υψηλά σε λιπαρά έχουν ωραία γεύση. Ωστόσο έχουν μικρή θρεπτική αξία και συγκεντρώνουν πολλές θερμίδες σε μικρό κομμάτι-έτσι είναι πυκνά σε ενέργεια.
Μπορείτε να βοηθήσετε την οικογένεια να καταναλώσει περισσότερο χωρίς να φορτωθείτε θερμίδες. Επιλέξτε τροφές χαμηλής πυκνότητας. Αυτές, όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια και άλλα φρούτα έχουν λιγότερες θερμίδες ανά μεγαλύτερο κομμάτι και βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού για περισσότερο χρόνο.
Διασκεδάστε με ...

Πλήρης μετάλλαξη....

Τα Μυστικά Όπλα των Δελφών...



   
Από τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους, μέχρι τους Ρωμαίους, τους Γότθους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τον Χίτλερ, επεκτατικοί πόλεμοι και τυραννικά καθεστώτα προκάλεσαν βάναυσες γενοκτονίες και ανεπανόρθωτες πολιτιστικές καταστροφές.
Ο αφανισμός και η αρπαγή των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων, η ισοπέδωση των μνημείων και των ιερών, η καταστροφή ανεπανάληπτων έργων τέχνης και η πυρπόληση όλων σχεδόν των βιβλιοθηκών, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πολιτισμική τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας.
Η ελληνική διάνοια προσέφερε στην ανθρωπότητα τα μέγιστα, τις επιστήμες, τις τέχνες, την ποίηση, την ελευθερία της έκφρασης και την διαύγεια του πνεύματος, όλα...προσανατολισμένα προς τον Δημιουργό θεό των πάντων. . .

Κοιτάξτε πόσο εύκολα είναι τα ζώα στον ύπνο!


Μη μου πείτε ότι δεν είναι χαριτωμένα και μακάρια! 
Τι να ονειρεύονται άραγε; 
Λαγούς με πετραχήλια ή έναν καλύτερο κόσμο από αλληλεγγύη προς τα αιμοβόρα δίποδα;

Μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε να τα μιμηθούμε λίγο, ώστε να διατηρήσουμε σώας τας φρένας στην επικίνδυνη επιδημία αλλοφροσύνης που έχει ενσκήψει απειλητικά σε παγκόσμιο επίπεδο;

Το βίντεο της ημέρας...



















από δω

Όλη η Ελλάδα (στα τέσσερα σκυμμένη) περιμένει την σωτηρία της...."Η γλυκοματούσα Παναγιά της Τήνου" θα σώσει την Ελλάδα!!!!



Αυτό, μεταξύ άλλων, διάβασα προχθές σε άρθρο του  Πολιτικού Μηχανικού κ. Πάνου Ν. Αβραμόπουλου που βρήκα σε σοβαρό ιστολόγιο .

Προσέξτε απελπισμένοι πάσης Ελλάδος, άνεργοι και νεόπτωχοι! 


Η "γλυκοματούσα Παναγιά της Τήνου" θα μας σώσει, κι όχι η ανταγωνίστριά της"Παναγία Σουμελά", ή η Παναγιά του "Άξιον Εστί"  που κατοικοεδρεύει στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, ούτε η "Παναγία η Εκατονταπυλιανή" της Πάρου, ούτε η "Παναγία η Τριχερούσα" από την Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου στο Άγιο Όρος, ούτε οι άλλες χίλιες τόσες"Παναγιές" με τα περίεργα ονόματα που είναι σκορπισμένες απ' άκρου σ' άκρον της Ελληνικής Επικράτειας και διεκδικούν προσκύνημα και χρυσαφικά-αφιερώματα από τους πλανημένους πιστούς.

 



Τώρα, γιατί άργησε τόσο  η "Γλυκοματούσα" να μας σώσει, και πού έβοσκε ...

Το πιάσαμε κύριε Σαμαρά...


Γιώργος Παντελίδης
Μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας  στο εξωτερικό με την ψήφιση των μέτρων, την εγγύηση ότι αν όχι το 2013 σίγουρα το 2014 θα έρθει η ανάπτυξη , την καταδίωξη των μεταναστών, των φοροφυγάδων και των τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων.  
Ήρθε η ώρα αυτών που καταστρέφουν την περιουσία του κοσμάκη στις πορείες να βρεθούν  πίσω από τα σίδερα, παραδίδοντας μια για πάντα την κουκούλα και τη μολότοφ τους στον φρουρό της κεντρικής πύλης .

Το πάζλ της κυβερνητικής ατζέντας συμπληρώθηκε μέσα στους πρώτους 6  μήνες διαψεύδοντας όλους αυτούς που πιστεύουν πως τη χώρα την κυβερνούν οι  κλέφτες και τα λαμόγια,  ότι είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι, που κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι μετανάστες και οι έμποροι ναρκωτικών, βρωμίζοντας τα γραφικά σοκάκια της πρωτεύουσας και  ότι η οικονομία βλάπτεται από τις κινητοποιήσεις και τις καταστροφές που σπέρνουν  τα ακραία αναρχικά στοιχεία στο διάβα τους.
Ηρεμία τάξη και ασφάλεια το μήνυμα λοιπόν του κύριου Σαμαρά που πάτησε επιτέλους  το άβατο της Βίλλας και της  ΑΣΟΟΕ και βρήκε το καλά κρυμμένο οπλοστάσιο των μασκοφόρων εκδικητών της επανάστασης από τους οποίους κινδυνεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Ηρεμία τάξη και ασφάλεια βέβαια κυρίως προς ...

Η ΝΔ γίνεται πλέον υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ.

Τα τελευταία «φύλλα συκής» έπεσαν. Τα δύο αδελφά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έσονται πλέον «εις σάρκαν μία».

Παρακολουθούμε ήδη στα ΜΜΕ στελέχη της ΝΔ να στηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. 

Αυτή η εικόνα, δεν έχει να κάνει πλέον με καμία σωτηρία της χώρας, για την οποία μας παραμύθιασαν προκειμένου να ...

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ


Ακούσατε ή διαβάσατε, υποθέτω, σαν καλοί Έλληνες πολίτες που είστε, το παραμύθι του Πρωθυπουργού για τη χρονιά που έφυγε και τις κατά φαντασίαν λαμπρές προοπτικές της χώρας για τη χρονιά που μόλις μπήκε. Αν δεν το διαβάσατε, μπορείτε να το μελετήσετε ολόκληρο εδώ

Σατιρική αδεία, αλλά και λόγω καθήκοντος για την υπεράσπιση της Αλήθειας, σε τούτη την ανάρτηση η"πυγολαμπίδα" θα παραφράσει το παραμύθι του Πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τα ψέματά του με τις αλήθειες που διαβάζει πίσω από τις γραμμές και μεταξύ των γραμμών, έτσι ώστε το παραφρασμένο κείμενο ν’ αποδώσει την ωμή πραγματικότητα, και το πρωτότυπο να καταχωρηθεί στην ιστορία ως κυνικό πρωτοχρονιάτικο ανέκδοτο του Αντώνη Σαμαρά. 
Σοφία πρόσχωμεν! 



Μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά 
Για την Πρωτοχρονιά του 2013
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012  
Ελληνίδες και Έλληνες ραγιάδες, 

Εύχομαι στον καθένα σας προσωπικά, η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ανοχή και αντοχή! 
Στο χρόνο που τελειώνει απόψε, δοκιμαστήκατε όλοι
Πληρώσατε τα εγκλήματα των κυβερνήσεων περασμένων ετών, κι όχι μόνο των Ελληνικών. Πληρώσατε ακόμα κι όλες τις αμαρτίες, όλες τις στρεβλώσεις του πολιτικού σας συστήματος, της οικονομίας…