# #

24 Απρ 2021

Η ιστορία του ψευδοεθίμου της μεταφοράς του "φωτός" από τα Ιεροσόλυμα

 


Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΒΗΜΑ, θα πάει και φέτος ένα αεροπλάνο της Aegean στο Ισραήλ και θα φροντίσουν οι Ισραηλινοί σε συνεργασία με το Πατριαρχείο να μπει το «άγιο φως» στο αεροπλάνο. Η υποδοχή στην Αθήνα θα γίνει «βεβαίως» με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ έχει προγραμματιστεί άλλα αεροπλάνα της Aegean να το μεταφέρουν σε άλλες πόλεις.

Δεν με ενδιαφέρει πώς ανάβει το καντήλι στην Ιερουσαλήμ. Αν ανάβει με αναπτήρα, με σπίρτο ή αν κατεβαίνει κατευθείαν από τους ουρανούς πλαισιωμένο από αγγέλους και περιστέρια, αν σχίζεται το παραπέτασμα του ναού και βγαίνουν οι νεκροί από τα μνήματα να το χαζέψουν και να πιούν καφέ. Καρφί δεν μου καίγεται.
Αυτό που με πειράζει είναι η λέξη...

Τεράστιος Πετρούνιας! Πήρε το πέμπτο χρυσό σε ευρωπαϊκό και έγραψε ιστορία! (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Τον πέμπτο ευρωπαϊκό του τίτλο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βασιλείας και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο.

Εντυπωσιακός ήταν για μία ακόμη φορά ο «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας και κατέκτησε συνολικά τον...

Κώστας Βαξεβάνης: "Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία" !!!

 Σε μία ανατριχιαστική καταγγελία προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης.



Σε κείμενό του με τίτλο «Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία», ο δημοσιογράφος εξαπολύει ευθεία επίθεση στον Μένιο Φουρθιώτη τον οποίο κατηγορεί ευθέως πως σύναψε συμβόλαιο με άτομα του υποκόσμου για τον…

23 Απρ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με θετικό πρόσημο η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου

 


Παρακολουθώντας πριν λίγο το ΔΣ του Δήμου μας άκουσα τον Δήμαρχο να ανακοινώνει ότι θα γίνει σύγκλιση της τιμολογιακής πολιτικής για το νερό (ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό), των ενοτήτων Αν.Ολύμπου και Λιτοχώρου. Μια τέτοια απόφαση είναι για το καλό της επιχείρησης και των δημοτών αλλά και επίσης πολύ σημαντική ώστε να αμβλυθούν οι αντιθέσεις μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και επιτέλους να νιώθουμε όλοι μας, όλοι οι συνδημότες ότι έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ο  κ. Ντινάκης όμως  πήγε να χαλάσει το καλό και συναινετικό κλιμα που σπάνια παρακολουθούμε στις συνεδριάσεις του Δήμου, ισχυριζόμενος ότι ...

Γερμανία: Σταματά τα self test στα σχολεία το Αμβούργο! Τοξική χημική ουσία σε 2 εκατομμύρια self test χρησιμοποιήθηκαν σε μαθητές σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας.

 


  
Γερμανία: Σταματά τα self test στα σχολεία το Αμβούργο! Τοξική χημική ουσία σε 2 εκατομμύρια self test κορεάτικης εταιρείας που χρησιμοποιήθηκαν σε μαθητές σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας.

Το Αμβούργο δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τα αμφιλεγόμενα self test σε σχολεία στο μέλλον. Όσοι ψέλλισαν στην Ελλάδα ότι στο αντιδραστήριο των self test περιέχεται επικίνδυνη χημική ουσία, χαρακτηρίστηκαν «ψεκασμένοι». Εκεί όμως είναι Γερμανία...!

2 εκατομμύρια self test από μια κορεάτικη εταιρεία την οποια αντιπροσωπεύει και εμπορεύεται η μεγάλη και σπουδαία Roche, βρέθηκαν να περιέχουν επικίνδυνη ουσία εντός του διαλύματος στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια για το τεστ.

Δύο εκατομμύρια τεστ λοιπόν αποφασίστηκε να μην διατεθούν στα παιδιά, για προφύλαξη τους. Αυτά στη Γερμανία και απέναντι σε έναν κολοσσό τη Roche. 

Εδώ δύο τυχαίοι τύποι μπήκαν από το παράθυρο, πήραν σύμβαση 5-6 εκατομμυρίων για self test και ...

Η χώρα που επισκέπτονται και οι Έλληνες για να εμβολιαστούν εκτός σειράς

 


Στην εποχή της πανδημίας έχουμε βιώσει καταστάσεις και γεγονότα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι είναι δυνατόν να συμβούν οπουδήποτε αλλού από ένα… σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Την πιο γρήγορη κι αποτελεσματική λύση επιλέγουν πολλοί Έλληνες που κατευθύνονται στη ...

22 Απρ 2021

Την σύσταση "μην ταξιδέψετε στην Ελλάδα" εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

 


Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα στο επίπεδο κινδύνου 4 (μέγιστο) και την σύσταση "μην ταξιδέψετε" εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν ότι και η δίκη μας χώρα είναι μέσα στη λίστα των χωρών που θεωρούνται μη ασφαλείς. Οπότε ναι,

Το τερμάτισαν

 

Περίπου την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη “μάλωνε” ξανά τους πολίτες ,γινόταν γνωστή η απίστευτη -αλλά αληθινή- τροπολογία της κυβέρνησης του με την οποία εξασφαλίζεται ακαταδίωκτο για ειδικούς που εμπλέκονται στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.


Ιδού η τροπολογία:

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ξεκίνησαν, λέει, τα όργανα στον Δήμο!!...Θα μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι;

 



Για να καταλάβουμε κι εμείς, οι απλοί δημότες, πρέπει να ενημερωθούμε από τον Δήμο επίσημα αλλά κυρίως υπεύθυνα και με σοβαρότητα.

Παρακολουθώντας άρθρα ηλεκτρονικής εφημερίδας του νομού μας τις τελευταίες ημέρες  μετά την ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κ. Σοφίας Νούλα, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι στη ...

20 Απρ 2021

Περήφανη Ελλάς: "Ολοι θα πεθάνουμε, αν δεν υπακούσουμε, στην "επιστήμη" και στην κυβέρνηση".

 


Αν ρωτήσετε, σήμερα, έναν 90χρονο παππού, που έζησε, στην Γερμανία, στα χρόνια του Χίτλερ, για το τι συνέβαινε, τότε, θα σου πει: "Τα ίδια, όπως και σήμερα. Μόνο τα συνθήματα άλλαξαν!"

Οταν βλέπεις τις προπέρσινες φωτογραφίες σου με την παρέα σου να κάθεται, χωρίς μάσκα, σ΄ένα καφέ, ή σ΄ένα εστιατόριο, σου είναι δύσκολο να φανταστείς το σημερινό σου περιβάλλον. Απλώς, δεν το συνειδητοποιείς. Απλώς, το ζεις, χωρίς ερωτηματικά. Εχεις χωθεί σ΄αυτό.

Το ένα λοκντάουν διαδέχεται το άλλο και κάθε φορά είναι μεγαλύτερο, απ΄τα προηγούμενα. Με το παραμικρό άνοιγμα, όπως τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, εκτινάσσεται ο δείκτης των λοιμώξεων.

Αυτή η "εξίσωση", δηλαδή, λοκντάουν-δημιουργία αποστειρωμένου στρώματος- επαφή με την πραγματικότητα-αύξηση των λοιμώξεων, δεν φαίνεται να προβληματίζει καμία κυβέρνηση και κανέναν "επίσημο" λοιμωξιολόγο.

Πολύ περισσότερο, που πλέον, κανένα λοκντάουν και κανένα "μέτρο" δεν μας έχει σώσει, από μια μετάλλαξη του ιού, όσο νομοταγείς και προσεκτικοί κι αν είμαστε. Ο ιός έχει αποφασίσει να ...

Το έγγραφο που θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια

 

Ένα νέο σκανδαλώδες έγγραφο απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και να συσπειρώσει όλα τα φαντάσματα του πολέμου σε μια ομάδα, ακυρώνοντας εντελώς τις τρέχουσες συμφωνίες και ρυθμίσεις, υποσχόμενο μια νέα προσπάθεια, φυσικά καλυμμένη με αίμα, για την αποκατάσταση των κρατικών συνόρων, γράφει ρουμανικό δημοσίευμα.

 Ο ιστότοπος της σλοβενικής έκδοσης «Necenazurirano» αναφέρει ότι στάλθηκε στις Βρυξέλλες ένα «non Paper» από τον  Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργό της Σλοβενίας.

Ως ‘ εδαφικές λύσεις’ στον κατάλογο αναφέρεται πρώτα στη δημιουργία μιας νέας εδαφικής οντότητας, που προκύπτει από την ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο: «Η Μεγάλη Αλβανία».

 Σε αντιστάθμιση και για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης ισορροπίας,

Τα 3 (έξυπνα) μέτρα για το Πάσχα που παίρνει η κυβέρνηση για τη Λαμπρή.

 Αδιόρθωτοι... Ο κόσμος και κυρίως οι νέοι είναι έξω έτσι κι αλλιώς και φυσικό είναι αυτό. Εμείς οι παλιότεροι γεμίζουμε τα παγκάκια στις πλατείες ο ένας δίπλα στον άλλον με καφέ στο χέρι κλπ. αλλά δεν μπορούμε να καθήσουμε στα τραπεζάκια έξω των καφενείων , με αποστάσεις κλπ μέτρα. Σας φαίνεται λογικό?

Μετακινήσεις εκτός νομών... Ότι πιο ηλίθιο θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, έχουνε ξεφύγει εντελώς..Δε θα  σχολιάσω άλλο.


Τις επόμενες μέρες (Ίσως και την Παρασκευή) θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά 3 , τα "εξυπνότερα μέχρι τώρα", μέτρα για το Πάσχα.

Δείτε...

Βγάλτο από μέσα σου...

 


...

19 Απρ 2021

164 μέρες μετά την πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο παρανοϊκή από ποτέ..

 Πάρτι με αραμπάδες, καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια γίνονται στις μισές πλατείες της χώρας

Ένα τελείως 2021 σκηνικό διαδραματίζεται αυτές τις μέρες σε μια σειρά από πλατείες της χώρας. «Μα 2021 δεν έχουμε ρε πανίβλακες;» θα μας πείτε και θα έχετε και δίκιο, όμως η αλήθεια είναι ότι η φετινή εκδοχή του Σκανδάλου των Πλατειών διαφέρει αρκετά από την περσινή, όπου η ΕΛΑΣ ήταν ο γνώριμος εαυτός της, με αποτέλεσμα να ακούσουμε μέχρι και για επέμβαση των ΜΑΤ στο άβατο της Αγίας Παρασκευής, όπου κάνουν επιδρομές Σπαταναίοι σαμποτέρ. Ή κάτι τέτοιο.

Φέτος, και μετά αρκετούς μήνες σκληρού εγκλεισμού (τύπου Μαρτίου) τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Σε μια σειρά από πλατείες της πρωτεύουσες και όχι μόνο, εκατοντάδες άτομα μαζεύονται για “takeaway” ποτό από μαγαζιά. Λίγες βδομάδες μετά το ξεκίνημα αυτής της μόδας, το πράγμα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που να βλέπουμε ..

Δήμος Δίου-Ολύμπου: «Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»


Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Παρασκευή 23/04/2021 και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».


Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.


Τα Θέματα...

Εν τω μεταξύ...Στην Κίνα...

 


Αυτοκινητόδρομος Πεκίνο - Ξιάν- Καντόνα - Σαγκάη... 20 λωρίδες ανά κατεύθυνση... 20 + 20= 40!

Πεκίνο - Σαγκάη... περίπου 1.000 χιλιόμετρα... Να μην μιλήσουμε για υπερσύγχρονα τρένα που ούτε τα φαντάζονται στην ..

Σουηδία-κορονοϊός: Η αύξηση των θανάτων το 2020 ήταν χαμηλότερη από ό,τι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης

 Η Σουηδία στηρίχθηκε κυρίως σε εθελοντικά μέτρα που επικεντρώθηκαν στην κοινωνική απόσταση, στην καλή υγιεινή και σε στοχευμένους κανόνες.



Η Σουηδία, η οποία απέφυγε τα αυστηρά λοκντάουν που «έπνιξαν» την πλειονότητα των οικονομιών σε όλο τον κόσμο, άφησε το 2020 με μια μικρότερη αύξηση του συνολικού ποσοστού θνησιμότητας από εκείνην των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με μια ανάλυση επίσημων στοιχείων.

Ειδικοί στις μεταδοτικές ασθένειες προειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα δεν πρέπει να ερμηνευθούν ως απόδειξη ότι τα λοκντάουν είναι αχρείαστα, παραδέχθηκαν όμως ότι μπορεί να δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές η θέση της Σουηδίας για την καταπολέμηση της πανδημίας έχει θετικά χαρακτηριστικά που αξίζει να μελετηθούν.

Η Σουηδία στηρίχθηκε κυρίως σε εθελοντικά μέτρα που επικεντρώθηκαν στην κοινωνική απόσταση, στην καλή υγιεινή και σε στοχευμένους κανόνες που διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό ανοικτά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα, μια στρατηγική που προκάλεσε μεγάλη πόλωση μεταξύ των Σουηδών αλλά γλίτωσε την οικονομία από πολλές επιπτώσεις που υπέστησαν άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat που συγκέντρωσε το Reuters, η Σουηδία είχε 7,7% περισσότερους θανάτους το 2020 από τον μέσο όρο των θανάτων τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Οι χώρες που επέλεξαν αρκετές περιόδους αυστηρών λοκντάουν, όπως η Ισπανία και το Βέλγιο, είχαν υπερβάλλουσα θνητότητα, όπως αποκαλείται,

Τις προσκλήσεις για τα πάρτι στις πλατείες, τις έστειλε η κυβέρνηση

 Κλείσαμε 14 μήνες πανδημίας στην Ελλάδα, με ένα από τα πιο μακρόχρονα, αντιδημοκρατικά και πολύνεκρα lockdown παγκοσμίως και με τη γενιά που χρεοκόπησε τη χώρα, να κατηγορεί τη γενιά που κάνει επικίνδυνα και απελπισμένα πάρτι στις πλατείες. Πάρτι που τις προσκλήσεις τις έχει στείλει η ίδια η κυβέρνηση.

Τις προσκλήσεις για τα πάρτι στις πλατείες, τις έστειλε η κυβέρνηση

«Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Όμως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας», έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμού στο Twitter, ο πρωθυπουργός στις 7 Ιουλίου. Τις μέρες που μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού –χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο- “προετοίμαζαν“ το φονικό δεύτερο κύμα του φθινοπώρου, για να φτάσουμε σήμερα, ένα βήμα πριν το ψυχολογικό όριο των 10.000 νεκρών.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, αντί να δίνει το παράδειγμα στους πολίτες, ήταν ο πρώτος διδάξας παραβίασης των μέτρων και σε διαδικαστικό και σε ηθικό επίπεδο.
Από το αυτοσχέδιο, μουσικό πάρτι με το φορτηγο έξω απ’ το Μαξίμου και τις φιέστες στους σταθμούς μετρό της νοτιοδυτικής Αθήνας, μέχρι τις "ανέμελες" ποδηλατάδες στην Πάρνηθα (τις μέρες των 100+ νεκρών) και το ηλιόλουστο γλέντι στην ....

"Εγώ μπορεί να είμαι γραφικός, αυτοί, όμως, είναι δουλοπρεπείς, γλείφτες"



Όταν τον ρώτησαν για τις πιέσεις που δέχονται οι καλλιτέχνες από την αστική εξουσία, ο Δημήτρης Μητροπάνος απάντησε:

18 Απρ 2021

Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον Κωστή;

 


Η αλήθεια είναι πως ο Κωστής Χατζηδάκης, ως πολιτικό “παιδί“ της Ντόρας Μπακογιάννη, διατηρούσε πάντα ένα μετριοπαθές προφίλ. Ήταν δηλαδή πάντα αρεστός στον νοικοκυραίο του «μεσαίου χώρου», που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ανεπάγγελτο “δολοφόνο“ του Κοινωνικού Κράτους και του δημόσιου χαρακτήρα αγαθών και υπηρεσιών (λίαν προσφάτως και του περιβάλλοντος). 

Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον Κωστή;

Το σίγουρο είναι πως τον επαγγελματία “μεταρρυθμιστή“, Κωστή Χατζηδάκη, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για ασυνέπεια. Είναι απόλυτα συνεπής στις ιδέες του, σε όλες τις καταστροφικές κυβερνήσεις τις οποίες έχει υπηρετήσει.

Έχει επίσης ένα ιδιαίτερο προσόν, που συναντάμε σπάνια στην πολιτική. 

Την ικανότητα, δηλαδή, να ομολογεί δημόσια το πιο ειδεχθές πολιτικό “έγκλημα“, παρουσιάζοντάς το ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό -και πάντα προς όφελος της κοινωνίας (όπως παρουσιάζονται δηλαδή όλα τα αντικοινωνικά νομοσχέδια που έχουν περάσει εν μέσω πανδημίας). 

To “προσόν“ αυτό το έχει -με εντελώς διαφορετικό ύφος και στυλ- και ο έτερος ...

Και όμως....

 


Και όμως, υπάρχει άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που δεν ξέρει ότι η διώρυγα της Κορίνθου είναι κλειστή εδώ και μήνες. Και πάει να την επιθεωρήσει. Και ρωτάει μπροστά στην κάμερα.

Και ακόμη κάνει ότι μας κυβερνάει.

Και άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά.
Και (δις)εκατομμυριάκια ...

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η βίζα για τους Ρώσους τουρίστες



 Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Ρωσία ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς επισήμανε σε δηλώσεις του σε ελληνικά και ρωσικά ΜΜΕ ότι η Ελλάδα πρέπει να καταργήσει την υποχρέωση βίζας για τους Ρώσους τουρίστες και να δέχεται την είσοδό τους στη χώρα μας με απλή επίδειξη διαβατηρίου και φυσικά με την τήρηση των όρων του οικείου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Άλλωστε όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς η Συνθήκη Σένγκεν η οποία επιβάλει έκδοση βίζας για τους Ρώσους τουρίστες προκειμένου αυτοί να εισέλθουν στην Ελλάδα στην πράξη έχει τεθεί σε αναστολή από τις περισσότερες  χώρες της ΕΕ λόγω πανδημίας.

Μόνο με την κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους τουρίστες θα έχουμε ..