# #

3 Ιουλ 2010

Ενα απεραντο "μπορντελο" η Ελλας.....

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ....Πουλανε ολοι τα παντα....κοσμηματα,λουκουμαδες,ρουχα,ρολογια,παπουτσια,μπιχλιμπιδια ολων των λογιων...ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ...που ειναι η εφορια?  η αστυνομια?  ο Δημος?  το Κρατος? οι φορεις?..........Εχουν αγανακτησει οι τουριστες....καθε 1,2 λεπτα περναει καποιος με το ζορι να πουλησει οτι να ναι...Ταυτοχρονα, τα ιδια αυτα ατομα ,αποσπωντας την προσοχη των τουριστων, κλεβουν οτι βρουν. Κινητα τηλεφωνα, πορτοφολια, μπλουζες, παντοφλες..... ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ, ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ???  ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ...

Και νεος υποψηφιος Δημαρχος στο Δημο Διου-Ολυμπου....

Επανεμφανιζεται στο προσκηνιο και στο προεκλογικο παιχνιδι ο Μυλωνερος. " Θα κατεβω και γω σαν υποψηφιος δημαρχος αν τελικα κατεβει ο Γιωργος ο Κεχαγιας, δηλωσε σε εμπιστευτικο του προσωπο, ο παντοτε μεσα στο "παιχνιδι" της εξουσιας, Μυλωνερος....

Η Άγκυρα προετοιμάζεται για θερμό καλοκαίρι!

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο τουρκικό σχέδιο ενίσχυσης των δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ανατολική Θράκη, οι οποίες ήδη συγκροτούν…
μια ετοιμοπόλεμη επιθετική δύναμη κρούσης.
Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε την μεταφορά της συγκεκριμένης επίλεκτης μονάδας, λίγες εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη τοποθέτηση του στρατηγού-καταδρομέα Ισίκ Κοτσανέρ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από την αποστράτευση του σημερινού αρχηγού στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Έλληνες αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για…

Πιαστε τον..........αυτος τα πηρε τα λεφτα..........

μια γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αγαπήσει, για να εκπαιδεύσει, για να αναθρέψει παιδιά αλλά και για να εξυβρίσει ή και να προσβάλλει με εξαιρετικά κομψό τρόπο κάποιον και να τον αποστομώσει.

Σχολιαζοντας τις δηλωσεις της κας Δραγωνα .................Είναι ντροπή άνθρωπος του Ελληνκού Υπουργείου Παιδείας, να εκφράζεται έτσι για τη γλώσσα που μιλάει στην καθημερινή του ζωή, για τη γλώσσα με την οποία ανατράφηκε, εκπαιδεύτηκε, ερωτεύτηκε για πρώτη φορά, έζησε, γέλασε. Εκτός κι αν η κυρία Δραγώνα δεν μίλησε ποτέ στη ζωή της ελληνικά, αν αναγκάστηκε να τα μάθει γιατί ζούσε στην Ελλάδα κι όχι σε μια άλλη χώρα όπως ίσως να ήταν το μεγάλο της όνειρο. Δεν πρέπει να ξεχνάει η κυρία αυτή ότι η ελληνική για μία μόνο ψήφο δεν έγινε η γλώσσα που θα μιλούσαν παγκοσμίως οι άνθρωποι αντί για την αγγλική, η οποία τελικά υπερίσχυσε, αγνοεί φαίνεται το γεγονός ότι στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα οι βασικούς επιστημονικοί όροι προέρχονται από την ελληνική γλώσσα, ότι οι τέχνες και επιστήμες προόδευσαν και εξελίχθηκαν βάση του ελληνικού προτύπου τέχνης και επιστήμης που αναπτύχθηκε στην αρχαιότητα. Η κυρία αυτή υποτιμά απόλυτα τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας που έχει μεγάλο αριθμό λέξεων και που έχει την τρομερή δυνατότητα να εξελίσσεται παράγοντας σύγχρονες και καινούργιες λέξεις βασισμένες στον ήδη υπάρχοντα πλούτο της συνδυασμένες με στοιχεία της σημερινής πραγματικότητας. Δεν γνωρίζει ότι είναι μια γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αγαπήσει, για να εκπαιδεύσει, για να αναθρέψει παιδιά αλλά και για να εξυβρίσει ή και να προσβάλλει με εξαιρετικά κομψό τρόπο κάποιον και να τον αποστομώσει. Η νεκρή γλώσσα, όπως λέει η κυρία αυτή, η αρχαία ελληνική αποτελεί βάση της σημερινής ζωής μας, των παγκοσμίων τεχνών και επιστημών, είναι η γλώσσα των εκκλησιαστικών κειμένων, της φιλοσοφίας και των μαθηματικών, είναι ο λόγος ύπαρξης της κυρίας αυτής στη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα, αφού υποθέτουμε ότι εκπαιδεύτηκε, ενηλικιώθηκε και μορφώθηκε, πάλι υποθέτωντας ότι πήρε πτυχίο κάποιου πανεπιστημίου. Ο τρομερός λεκτικός και εκφραστικός πλούτος της γλώσσας αυτής είναι που κάνει τους έλληνες να δυσκολεύονται να εκφραστούν σε κάποια ξένη γλώσσα και όχι η έλλειψη εκμάθησης της ξένης γλώσσας, αφού η ελληνική διαθέτει ποικιλότητα λέξεων για να εκφράσει κάποιος τις σκέψεις του και τις οποιεσδήποτε εκφάνσεις της ζωής του, ενώ οι υπόλοιπες είναι φτωχές σε πλούτο λέξεων. Κατανοώ σε ικανοποιητικό βαθμό τουλάχιστον 5 γλώσσες, μιλώ καλά 1 και γνωρίζω απταίστως την αγγλική, όμως αν θέλω να θέλω να γίνουν απολύτως κατανοητές οι σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου χρησιμοποιώ μόνο μία την ΕΛΛΗΝΙΚΗ, κι αυτό γιατί είναι μοναδική γλώσσα, πολυσύνθετα απλή, πολυμορφική, τραγουδιστή και απόλυτα εκφραστική, ακόμα και από τη γλώσσα του σώματος του ανθρώπου που τη μιλάει. Και προσωπικώς, θεωρώ απολύτως αμόρφωτο τον άνθρωπο που δεν τη γνωρίζει και που μειώνει την ανυπέρβλητη ανάγκη εκμάθησης της.
Συμπέρασμα προσωπικό: το πρόγραμμα του 2010...2011 για τα δημοτικά σχολεία είναι άκρως ρατσιστικό για τους έλληνες μαθητές, από όπου κι αν προέρχονται, διότι τελικώς στην Ελλάδα ζουν.
Μικρός είναι ο άνθρωπος που κάνει τέτοιους υπαινιγμούς για τη γλώσσα του, εν προκειμένω η κυρία Δραγώνα, όχι η γλώσσα που άνδρωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και την οποία όποιος τη γνωρίζει θεωρείται μορφωμένος άνθρωπος.

χειροποιητο κοσμημα DENI...http://deni-for-ever.blogspot.com/

ΒΟΒ CHAPMAN -ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

6 μήνες ΠΑΣΟΚ - Δες τη θετική πλευρά της ζωής!|

Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω χεστεί στο χρήμα λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. Το έκανε για μένα,για εσάς, για όλους.

Οι 10 λόγοι:

1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό) ......

Ένας φωτισμένος δάσκαλος μιλά στους μαθητές του...............


Τα λόγια που θα διαβάσετε πιο κάτω, τα απηύθυνε ένας φωτισμένος δάσκαλος στους μαθητές του, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Σκέφτηκα να σου μιλήσω για τον Καραϊσκάκη,
Αλλά το μυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.

Σκέφτηκα να σου μιλήσω για το 21,
Αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.

Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει
Να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο μακρινό, τόσο ξένο.

Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα
Τι να λένε σε σένα, Σε εσένα που βιάζεσαι να φύγεις,
Να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.

Θα σου μιλήσω λοιπόν προσωπικά. ......

ρατσισμός είναι το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού."......????

"Στίς 21 Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα...
για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.

Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.............

Γκραφιτι..............με νοημα...

2 Ιουλ 2010

Συνέντευξη Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο HELLENIC NEXUS

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: «Aπό τις δεκαετίες του ’80 και ’90, οι Έλληνες υφίστανται μια αντί-εκπαίδευση. Έχουν μπει σε μια σφαίρα υποβάθμισής τους – ηθικής και νοητικής...»

Hellenic NEXUS: Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1996, είχατε κάνει μια δήλωση που πολλοί θεώρησαν προφητική. Είχατε πει ότι «στο τέλος του κύκλου το 2010, θα έχουμε μια Ελλάδα που θα μοιάζει με αυτό που ονομάζουμε Ελλάδα “Tουρκομπαρόκ”. Θα είναι, δηλαδή, ένα φτωχό βιλαέτι ή ένα γερμανικό λαντ». Ποια σημάδια βλέπατε τότε και πώς καταλήξαμε στη σημερινή κατάσταση;

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας μου,....

Τί είναι το Φθόριο που έχουμε στο νεράκι που πίνουμε?...Ειναι η νεα ταξη πραγματων...

Πολλές φορές ακούμε πως κάποιος ανάμεσά μας έχει καρκίνο! Γιατί άραγε? Φταίει το τσιγάρο? Μα... δεν κάπνιζε! Φταίει το κινητό? Μα, βγαίνουν "επιστήμονες" και λένε πως δεν προκαλούν καρκίνους! Τότε στην Αμερική γιατί οι περισσότερες συσκευές βγαίνουν με εξωτερικές κεραίες? Καθημερινά διαβάζω για ψεκασμούς πόλεων, βγαίνουν κάποιοι και λένε διάφορα! Δοκιμάζουν κάτι σε λαούς εκ του ασφαλούς? Ισως! Κι όμως... θεωρώ πως με όσα διαβάζω κατά καιρούς δεν είναι τα μόνα παράξενα!
Κάποιοι μιλάνε για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων! Δεν έχω τις γνώσεις να αναλύσω το θέμα, ας δοκιμάσετε και εσείς να βρείτε πόσο παλιό θέμα είναι και πόσα "τρελά γράφονται" για αυτό το θέμα, τα περισσότερο μου φαίνονται λογικά και εξελίξιμα! Κάτι που αναφέρουν είναι για έλεγχο γεννήσεων, πως πρέπει να λιγοστέψει ο πληθυσμός της Γης! Εκεί στέκομαι σήμερα με αυτό το θέμα!
Πώς μπορεί να λιγοστέψει ο πληθυσμός της Γης?............

Όλι Ρεν: «Δεν αποκλείω ελεγχόμενη χρεωκοπία»

Απέφυγε να αποκλείσει την πιθανότητα δημιουργίας μηχανισμού ελεγχόμενης χρεωκοπίας για χώρα-μέλος της Ευρωζώνης ο Όλι Ρεν σε συνέντευξη που έδωσε σε γερμανική εφημερίδα στο πλαίσιο της πρότασης του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Γ. Σόιμπλε για δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού.
Στηριζόμενη στην πρόταση του κ. Σόιμπλε, η γερμανική Handelsblatt ρώτησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν θα έπρεπε ένας τέτοιος μηχανισμός να είναι διαθέσιμος για το μέλλον: «Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θεωρεί απαραίτητο αυτόν τον μηχανισμό συνεπώς απαιτεί μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεωκοπίας» σημειώσε ο Όλι Ρεν. «Ωστόσο», συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «κάτι τέτοιο προυποθέτει την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβώνας, το οποίο όλοι γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο». Στη συνέχεια τόνισε ότι...
δε τάσσεται κατά μια ελεγχόμενης χρεωκοπίας αλλά επιθυμεί –σε πρώτη φάση- να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που είναι πραγματοποιήσιμες χωρίς να απαιτείται αλλαγή της συνθήκης.
Στον αντίποδα, ο Αμαντέου Αλταφάι, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επίτροπος, ανέφερε ότι δε θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζοντας ότι παρά τη δήλωση του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεν τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης.
star



http://www.enimerwsi.com

Νεκρός Σέρβος διαδηλωτής στο Κόσοβο

Τη μάχη για τη ζωή, έχασε ο παιδίατρος Μεσούντ Τζέκοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί από την έκρηξη στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στη διάρκεια διαδήλωσης.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Μίλαν Γιακόβλιεβιτς, δήλωσε ότι οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν στη ζωή το συνάδελφό τους, που έφερε σοβαρά τραύματα στο θώρακα.

Άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη, που σημειώθηκε το πρωί, στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, την ώρα που Σέρβοι κάτοικοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη λειτουργία υπηρεσίας της κυβέρνησης του Κοσόβου στη συνοικία Μπόσνιατσκα Μαχάλα της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Σερβίας, ο Σέρβος πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, με αφορμή την έκρηξη στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσας.

"Η έκρηξη στη Μιτρόβιτσα πρόκληση σε βάρος της Σερβίας", δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Β. Γέρεμιτς
http://www.protothema.gr

Δεν απαιτείται πλέον η ειδική άδεια του υπουργού Παιδείας για να ανεγείρονται ναοί και ευκτήριοι οίκοι άλλων θρησκειών

Δεν απαιτείται πλέον η ειδική άδεια του υπουργού Παιδείας για να ανεγείρονται ναοί και ευκτήριοι οίκοι άλλων θρησκειών, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, κρίνοντας αντισυνταγματικό το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, που «κληρονομήσαμε» από την εποχή του Μεταξά, δηλαδή από το 1938. Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές η επιβαλλόμενη αυτή προϋπόθεση είναι ασυμβίβαστη προς "την συνταγματική επιταγή της ανεμπόδιστής ασκήσεως της λατρείας". Το Δ' Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε (2188/2010), ότι η απαίτηση ειδική άδειας είναι αντίθετη στο άρθρο 13 του Συντάγματος που καθιερώνει την θρησκευτική ελευθερία, το νομοθετικό καθεστώς (Α.Ν 1363/1938 όπως τροποποιήθηκε με τον Α.Ν 1672/1939 και το ΒΔ της 20.5/2.6.1939) που προβλέπει την ύπαρξη προηγούμενης διοικητικής άδειας για την ανέγερση και λειτουργία ναού ή την εγκατάσταση και λειτουργία ευκτηρίου οίκου.



http://www.i-reportergr.com

Ευαισθητοι σε θεματα διαφανειας..... ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ????? ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ????

Νέα ιστοσελίδα (με μόλις 150 ευρώ) έφτιαξε το υπουργείο Παιδείας

Ξοδεύοντας μόλις 150 ευρώ, το υπουργείο Παιδείας κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία του στο Ιντερνετ, δημιουργώντας νέο διαδικτυακό τόπο, αλλά και νέα ιστοσελίδα. Υστερα από εννέα χρόνια λειτουργίας, ο διαδικτυακός τόπος www.ypepth.gr έπαψε να ανανεώνεται και αντικαταστάθηκε από τη νέα διεύθυνση του υπουργείου στο Ιντερνετ, www.minedu.gov.gr. Η νέα διεύθυνση ακολουθεί το σύγχρονο ελληνικό πρότυπο ονοματοδοσίας, ενώ η εξαιρετικά χαμηλή δαπάνη του Δημοσίου έγινε δυνατή επειδή το έργο υλοποιήθηκε αποκλειστικά από στελέχη του υπουργείου και μόνο με τη χρήση ανοιχτού, δηλαδή δωρεάν, λογισμικού.

Σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, .......

Οι συνηθέστερες ερωτήσεις δανειοληπτών για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η υπερχρέωση αναδεικνύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα και στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να αγνοεί την αδήριτη ανάγκη να δοθεί η πραγματική δυνατότητα στους υπερχρεωμένους καταναλωτές και επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν πλέον ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα στη ζωή τους. Με αυτό το σκεπτικό η κυβέρνηση υλοποίησε την προεκλογική της δέσμευση και κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη Βουλή, σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Με τις διαδικασίες και τους θεσμούς που εισάγει το σχέδιο νόμου, οι υπερχρεωμένοι πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη και μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφλησή τους με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και να απαλλαγούν από τα χρέη τους, εφόσον εξυπηρετήσουν για τέσσερα έτη -με βάση το εισόδημα από την εργασία τους- ένα μέρος των χρεών που καθορίζεται από το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο Κατσέλη και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος δανειοληπτών για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, παραθέτουμε τις συνηθέστερες ερωτήσεις που δέχονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας για το θέμα και τις απαντήσεις που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι.



Τι επιδιώκει το σχέδιο νόμου (συνοπτική παρουσίαση της ρύθμισης);

Να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους υπερχρεωμένους. Με το σχέδιο νόμου οι υπερχρεωμένοι πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους,....

Κυβερνήσεις… πορτοφολάδες δεν αντέχει άλλο ο τόπος

Κάθε φορά που η κυβέρνηση λαμβάνει ένα πολύ επώδυνο μέτρο, που “αναγκάζεται” να κόψει μισθούς και συντάξεις, να διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα, να αναγκάσει γυναίκες με ανήλικα να δουλεύουν ως τα 65 ή να κάνει δώρο στους εργοδότες τη μισή αποζημίωση των κακόμοιρων απολυμένων, η μόνιμη επωδός είναι «Το λέει το Μνημόνιο».

Κι εφόσον το λέει το… ευαγγέλιο του σύγχρονου σοσιαλισμού είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε...............

Ληστεια τραπεζες....Ποιος ληστευει ποιον???

Μηχανοβιος...............ΠΡΟΣΟΧΗ....

«μάλλιασε η γλώσσα μου»,

Στη βυζαντινή εποχή υπήρχαν διάφορες τιμωρίες, ανάλογες, βέβαια, με το παράπτωμα। Όταν π.χ. ένας έλεγε πολλά, δηλαδή έλεγε λόγια που δεν έπρεπε να ειπωθούν, τότε τον τιμωρούσαν με έναν τρομερό τρόπο. Του έδιναν ένα ειδικό χόρτο που ήταν υποχρεωμένος με το μάσημα να το κάνει πολτό μέσα στο στόμα του. Το χόρτο, όμως, αυτό ήταν αγκαθωτό, στυφό και αρκετά σκληρό, τόσο που κατά το μάσημα στο στόμα του πρηζόταν και η γλώσσα, το ελατήριο δηλαδή της τιμωρίας του, άνοιγε, μάτωνε και γινόταν ίνες-ίνες, κλωστές-κλωστές, δηλαδή, όπως είναι τα μαλλιά. Από την απάνθρωπη τιμωρία βγήκε και η παροιμιώδης φράση : «μάλλιασε η γλώσσα μου», που τις λέμε μέχρι σήμερα, όταν προσπαθούμε με τα λόγια μας να πείσουμε κάποιον για κάτι και του το λέμε πολλές φορές.

Τελος στο δωρεαν η μειωμενο εισιτηριο για τα ΑΜΕΑ

Με απόφασή τους – επιεικώς απαράδεκτη – η πανελλήνια ομοσπονδία αυτοκινητιστών υπεραστικών συγκοινωνιών και η πανελλαδική ομοσπονδία αστικών συγκοινωνιών, στερούν από την 1η Ιουλίου στα άτομα με αναπηρία το δικαίωμα δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακίνησης. Από την πλευρά της η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ καλεί τα άτομα με αναπηρία να επιδείξουν ανυπακοή στην απόφαση και να “αντιταχθούν στον εκβιασμό των ΚΤΕΛ για την καταβολή εισιτηρίου στις μετακινήσεις τους”.
Oι δυο ομοσπονδίες – θύτες της ανάλγητης απόφασης (ΠΟΑΥΣ και ΠΟΑΣ) επιρρίπτουν τις ευθύνες γι’ αυτήν στο
υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης , ισχυριζόμενες σε επεξηγηματική επιστολή που απέστειλλαν στην ΕΣΑμεΑ ότι το υπουργείο δεν έχει εξοφλήσει τα οφειλόμενα ποσά βάσει τιμολογίων του 2009 που αφορούν την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 , αλλά και δεν έχει ακόμα υπογράψει τα σχετικά συμφωνητικά για το τρέχον 2010 μέχρι το πέρας του. Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, από την πλευρά της, αντιλαμβάνεται το προβαλλόμενο σκεπτικό των ΠΟΑΥΣ και ΠΟΑΣ ως ... προφάσεις εν αμαρτίαις. Οπως χαρακτηριστικά τονίζει σε καταγγελτική του όλου θέματος επιστολή της “τα ΑμεΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως όμηροι από τα ΚΤΕΛ για να διευθετούν τις όποιες εκρεμμότητές τους με το κράτος”.
“Η απόφαση αυτή δεν πρέπει επ’ουδενί να περάσει” προτείνει επιθετικά η ΕΣΑμεΑ, καλώντας τα άτομα με αναπηρία να επιδείξουν ανυπακοή και να αρνηθούν την καταβολή εισιτηρίου εάν και όταν τους ζητηθεί . Η συνομοσπονδία ζητά παράλληλα από την πολιτική ηγεσία να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, το οποίο σημειωτέον είχε εκδηλωθεί και προ διετίας (το καλοκαίρι του 2008) .
“Ο φαύλος κύκλος που δημιουργούν , από την μιά η διαχρονική ασυνέπεια των κυβερνήσεων και από την άλλη η απουσία κοινωνικής ευθύνης των ΚΤΕΛ της χώρας, επιβαρύνει περαιτέρω τους ήδη επιβαρυμένους από την οικονομική κρίση ανθρώπους με αναπηρία” καταλήγει η συνομοσπονδία, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στο μήνυμα που όσο οποιοδήποτε άλλο εκφράζει σήμερα τους έλληνες αναπήρους : “Δεν πάει άλλο, τα όρια αντοχής και ανοχής έχουν ξεπεραστεί! ”
Ελευθεροτυπία ......http://i-diadromi.blogspot.com/

Δειτε το..........

Εξαγορά με 214 ευρώ τον μήνα της γονικής άδειας και του χρόνου σπουδών ........Που θα τα βρουμε??? Μας αφησατε εστω μια δραχμουλα???

Δωρεάν η αναγνώριση του χρόνου ανεργίας και ασθενείας ως ένα έτος και για τις μητέρες ο χρόνος κύησης και λοχείας- Υψηλό κόστος για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας
Μπόνους επτά ετών πλασματικής ασφάλισης, αλλά με υψηλό κόστος, προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τη συμπλήρωση των απαραίτητων 40 ετών ασφάλισης, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί ο ασφαλισμένος με το νέο καθεστώς.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, δίδεται η δυνατότητα αναγνώρισης ως και επτά πλασματικών ετών ασφάλισης. Σε αυτά περιλαμβάνονται η στρατιωτική θητεία, ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής των παιδιών, η άδεια ασθενείας (ως 300 ημέρες συνολικά), ο χρόνος τακτικής επιδότησης ανεργίας (300 ημέρες συνολικά), ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών (ως δύο έτη), ο χρόνος σπουδών ενός πτυχίου, ο χρόνος ανεργίας, η άδεια κύησης και λοχείας και οι ημέρες της απεργίας.

Ο χρόνος γονικής άδειας και ο χρόνος φοίτησης εξαγοράζονται....

Επίδομα αδείας εκπαιδευτικού! Το ρεζιλικι και η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!

http://www.alfavita.gr

Κρυφες μειωσεις στις συνταξεις του ΙΚΑ φερνει το νεο ασφαλιστικο....

ΜΕΙΩΣΕΙΣ- ΣΟΚ έως και 50% στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ) λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού τους φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα των εκπροσώπων του προσωπικού του ΙΚΑ, ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων είναι αποτέλεσμα της ακόλουθης μεθοδολογίας: το ΙΚΑ με βάση το ισχύον νομοσχέδιο δίνει συντάξεις με βάση την ασφαλιστική κλάση και τα ημερομίσθια. Η ασφαλιστική κλάση υπολογίζεται με βάση το τεκμαρτό μηνιαίο εισόδημα αφού λαμβάνεται υπόψη η καλύτερη 5ετία αποδοχών από την τελευταία 10ετία του εργασιακού βίου. Οι ασφαλιστικές κλάσεις στο ΙΚΑ με το ισχύον νομοσχέδιο είναι 28. Οι ασφαλιστικές κατηγορίες που προτείνει το νέο νομοσχέδιο ....

Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα.....30 εφημεριδες..μηπως ειναι πολλες??? λεμε τωρα...πως συντηρουνται??? χαζη ερωτηση???

Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, η χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το εργασιακό, η χρηματοδότηση των ΔΕΚΟ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , καθώς και η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με συγκεκριμένα στοιχεία κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στο Δημόσιο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διευθύντρια συμμετείχε σε... 31 Επιτροπές. Αποκαλύψεις από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όχι σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε 31 Επιτροπές (ναι, καλά το διαβάσατε) συμμετείχε, αντί αδράς αποζημίωσης, διευθύντρια του υπουργείου Υγείας. Η ίδια εμφανιζόταν (στα χαρτιά πάντα) να εργάζεται ακατάπαυστα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και όσο για ύπνο, ούτε λόγος".
.............

Απογραφή Δημοσίων υπαλλήλων: Οι άνθρωποι είναι απίθανοι – κλειστό το σύστημα …που θα ήταν ανοιχτό!


Απογραφή Δημοσίων υπαλλήλων: Οι άνθρωποι είναι απίθανοι – κλειστό το σύστημα …που θα ήταν ανοιχτό!



Δυστυχώς η ιστορία της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων πάει να εξελιχθεί, εκτός των άλλων, σε τραγέλαφο ταλαιπωρίας. Ενώ μέρες τώρα ενημέρωναν επίσημα ότι θα μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος από την 1Η Ιουλίου να μπει στο σύστημα και να «περάσει» τα στοιχεία του πριν από την καταληκτική ημερομηνία, με έκπληξη διαβάζουμε στην διεύθυνση http://apografi.gov.gr/

διαβάζουμε ότι

«Το σύστημα θα ανοίξει για όλους τους υπόχρεους στις 12 Ιουλίου 2010. Οι καταληκτικές ημερομηνίες που σας έχουν ανακοινωθεί με τη σχετική εγκύκλιο παραμένουν σταθερές».





Αλήθεια τι θα γίνει π.χ. με τους έχοντες ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και δεν μπορούν στις 12 Ιουλίου να βρίσκονται σε υπολογιστή ή το σύστημα είναι φορτωμένο; Θα τιμωρηθούν με διακοπή μισθοδοσίας επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει η απογραφή, όχι φυσικά με δική τους ευθύνη; Τι γίνεται με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι υπάλληλοι που έχουν ζητήσει εκείνες τις μέρες τις άδειες τους και θα λείπουν, καθώς είχαν κατά νου ότι μέχρι τότε θα είχαν απογραφεί;



Οι άνθρωποι είναι απίθανοι!







Και κάτι άλλο. Ο αναγνώστης της alfavita.gr, o δάσκαλος Μιχαήλ Παπαντώνης μας έστειλε ένα ψηφιοποιημένο άρθρο της τοπικής εφημερίδας, Νέος Αγών (Καρδίτσας), 27 Ιουλίου 1956, με θέμα την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι τραγικό και αστείο να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία.

http://www.alfavita.gr

Μετατρέπουν τους κινητήρες για οικονομία ............

Το παγκόσμιο παιχνίδι που δεν μπορεί να έχει καλό τέλος

Τι ήταν η σύνοδος των 20 πλουσιότερων οικονομιών του κόσμου που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Καναδά; Ένα βήμα προς την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας ή ένα πισωγύρισμα στην ασυμφωνία; Και τα δύο. Η έκκληση για “προγράμματα δημοσιονομικής σταθεροποίησης φιλικά στην ανάπτυξη” αποτελεί στην πραγματικότητα ένα πασπαρτού. Και προϋποθέτει κάτι που θα πρέπει να αποδειχτεί: ότι η ταχεία δημοσιονομική σταθεροποίηση θα στηρίξει την ανάπτυξη, και δεν θα την υπονομεύσει.

Αντί να εξετάσω κατά πόσο ισχύει αυτό, θα θέσω ένα ευρύτερο ερώτημα: τι κάνουμε σήμερα; .....

ΔΝΤ: Θα χαθούν καταθέσεις 20 δις. το 2010!

Ανησυχητική «βουτιά» των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες προβλέπουν για το 2010 τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην έκθεση που συνέταξαν για την Ελλάδα τον Μάιο, ενόψει της έγκρισης του διεθνούς δανείου διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με πίνακα που δημοσιεύεται στην 34η σελίδα της έκθεσης, το 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να μειωθούν σε πρωτοφανές ποσοστό (-7,8%) και να υποχωρήσουν από τα 250 δις. ευρώ στα τέλη του 2009, στα 230,6 δις. ευρώ. Δηλαδή, προβλέπεται μια εκροή καταθέσεων ύψους 19,4 δις. ευρώ, αρκετή για να δημιουργήσει συνθήκες «συναγερμού» στο τραπεζικό σύστημα.

Τα τελευταία χρόνια,....

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ

Δυναμικά ξεκίνησε και φέτος το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2010»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνουν αυτή τη σημαντικότατη δράση, η οποία έχει ως στόχο την εθελοντική πυροπροστασία του βουνού των θεών, του γηραιού Ολύμπου, αλλά και των Πιερίων.

Περίπου 500 εθελόντριες και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, κυρίως οικογένειες, νέες και νέοι, καλύπτουν επί 100 συνεχόμενες ημέρες, καθημερινά με δύο βάρδιες, τη φύλαξη ενός μεγάλου ορεινού όγκου εντός της Πιερίας και προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας , με μοναδικό «όπλο» ένα ζευγάρι κιάλια και ένα κινητό τηλέφωνο από τα δύο παρατηρητήρια του νομού, μόλις δουν καπνό στο βουνό, ειδοποιούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία εντός ολίγων λεπτών μπορεί να επέμβει και να αντιμετωπίσει τη φωτιά εν τη γενέσει της.

Με ιδιαίτερη περηφάνια οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας παρουσιάζουν τα στοιχεία της περσινής χρονιάς και δηλώνουν, πως ο στόχος τους αυτό το καλοκαίρι, από σήμερα μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου, είναι να μην υπάρξει κανένα κενό στα δύο παρατηρητήρια:

"ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤHΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ"....................

"ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤHΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ"



Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».      ...............Μπλογκοτσαρκα....

Ενας ακομη υποψηφιος στον Δημο Διου-Ολυμπου" κατεβαινω για Δημαρχος"....

ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΧΑΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ











Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
έρχεται η ώρα. Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων, της πολιτικής κρίσης και των αλλαγών.
Προ λίγων ημερών πήρα την προσωπική πρωτοβουλία, να καλέσω φίλους και γνωστούς, χρόνια συναγωνιστές και άτομα που με πλησίασαν, το τελευταίο διάστημα, με προβληματισμό για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα ήθελα, να ευχαριστήσω ειλικρινά αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, και να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους μου που, λόγω αμέλειας, δεν κάλεσα.
Θέλησα να ξεκαθαρίσω το τοπίο, όσον αφορά τις προσωπικές μου προθέσεις για ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση.
Για ακόμα μία φορά, ....

Ελλας ...Ελληνων....

1 Ιουλ 2010

Μακεδονια....Θεσσαλονικη....

"Θεσσαλονίκη, η μόνη πόλη που γράφεται με δύο Σίγμα και

προφέρεται με δύο Λάμδα"

(Μύλος, Θεσσαλονίκη)

Ελληνοπουλα....σκλαβοι ετων 15..........θα κατεβει κι αλλο το οριο???

Σκλάβοι ετών 15!

Έφτασαν στο σημείο, είτε επιλέξουν την οδό των Προεδρικών Διαταγμάτων είτε των νομοθετικών ρυθμίσεων, να εισηγούνται ακόμα και το σκλαβοπάζαρο των 15χρονων παιδιών, των παιδιών των Γυμνασίων και των Λυκείων!

*

Στη ρύθμιση του Λοβέρδου για το εργασιακό, προβλέπεται και ειδική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες - κάτω από το φερετζέ της λεγόμενης «μαθητείας» - θα μπορούν νομιμότατα και για διάστημα ενός έτους, να εκμεταλλεύονται ανήλικους 15 έως 18 χρόνων, στους οποίους.... εκείνο που τελικά θα «διδάσκουν» (σ.σ.: «μαθητεία» γαρ) θα είναι να ζουν με το μισθό των 500 ευρώ!

*

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στις 19/06/2010, στο Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης, στο άρθρο 8, το οποίο έχει τίτλο για τις «ανάγκες της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας», σημειώνεται:

«Μεταξύ εργοδοτών και ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μέχρι και το 18ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να καταρτίζονται ειδικές συμβάσεις μαθητείας, μέχρι ενός (1) έτους, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων. Οι εν λόγω μαθητευόμενοι λαμβάνουν το εβδομήντα (70) τοις εκατό του κατώτατου ημερομισθίου ή μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)...».

*

Είναι πραγματικά ανατριχιαστική αυτή η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση για γενίκευση της εργασίας ανηλίκων, που τη βαφτίζει... «μαθητεία».



Πρόκειται για σκλαβοπάζαρο παιδιών, για προσφορά στους εργοδότες φθηνότατης εργατικής δύναμης, ουσιαστικά χωρίς περιορισμούς, χωρίς καμιά έννοια προστασίας των παιδιών, των μαθητών.



Σήμερα, με το επίπεδο εξέλιξης της κοινωνίας, υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα παιδιά του λαού να μορφώνονται απρόσκοπτα μέχρι τα 18 τους χρόνια (και αργότερα ακόμα).



Το να εγκαταλείπουν το σχολείο τα παιδιά προκειμένου να συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα δεν είναι προνόμιο και διευκόλυνση, αλλά είναι βίαιος καταναγκασμός που επιβάλλει το σύστημα στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. Κι αύριο, με τα μέτρα που παίρνουν, τα φτωχά στρώματα θα είναι θα είναι περισσότερα. Αλήθεια ποιος γονιός θέλει να παρατήσει το παιδί του το σχολείο και να το στείλει για μεροκάματο;



Ήδη πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, το ποσοστό των εργαζόμενων φοιτητών στα πανεπιστήμια και των εργαζόμενων σπουδαστών στα ΤΕΙ έφτανε το 45% και το 60% αντίστοιχα. Ήδη, η «μαθητεία» με πολύ κακές εργασιακές συνθήκες, είχε γενικευτεί για τους νέους στην κατάρτιση και την τεχνική εκπαίδευση, συνδεδεμένη υποτίθεται με το αντικείμενο σπουδών, στην πράξη όμως, με τη μορφή της πολύ φθηνής εργασίας.



Τώρα γενικεύεται η «δυνατότητα» για όλα τα παιδιά, από 15 χρονών και πάνω να συνάπτουν μονοετείς συμβάσεις εργασίας με τους εργοδότες και να δουλεύουν έως 6 ώρες τη μέρα (αν έχουν κλείσει τα 16 τους χρόνια μπορούν να δουλεύουν έως 8 ώρες τη μέρα), ακόμα κι αν πηγαίνουν παράλληλα στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο!



Είναι παραπάνω από φανερό από το ΠΔ που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση και περιλαμβάνει την παραπάνω ρύθμιση, ότι δεν πρόκειται για μαθητεία, δηλαδή για την εκμάθηση μιας τέχνης, ενός επαγγέλματος. Άλλωστε αυτό δε συνάδει με τη γενική εκπαίδευση σε Γυμνάσιο-Λύκειο.



Πρόκειται για κανονική δουλειά που θα πληρώνεται όμως μόλις στο 70% του κατώτατου ημερομισθίου. Το πρωί στο Γυμνάσιο και το απόγευμα... διανομή φυλλαδίων, ντελίβερι κ.ο.κ. Αυτό δεν είναι μαθητεία για ένα επάγγελμα, αλλά «μαθητεία» στην εκμετάλλευση.



Και παράλληλα, αυτά τα παιδιά που θα σπρωχθούν να δουλεύουν με τέτοιους όρους, θα αποτελέσουν (άθελά τους φυσικά) και ένα μέσο πίεσης για μεγαλύτερη συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης, αφού ο εργοδότης θα προτιμήσει π.χ. έναν 16χρονο με αυτούς τους όρους, παρά έναν 25χρονο που θα του κοστίσει πιο ακριβά.



Πολύ περισσότερο που σε συνθήκες κρίσης και με αναμενόμενη τη μεγάλη άνοδο της ανεργίας, θα εξαναγκάζονται οι άνεργες εργατικές οικογένειες να στέλνουν τα παιδιά για δουλειά προκειμένου να επιβιώσουν από την πείνα, σε βάρος της μόρφωσης.



Πώς αλήθεια, θα μπορεί να παρακολουθήσει το σχολείο του ένα παιδί που κάνει το πρωί 6 ώρες μάθημα και το απόγευμα δουλεύει για 6 - 8 ώρες; Πότε θα διαβάσει, πότε θα ξεκουραστεί; Πολύ απλά, δε θα μπορεί, θα επιλέγει την πιο εύκολη γνώση, το κατώτερο επίπεδο των βασικών στόχων κάθε τάξης,

θα μαθαίνει από μικρός να κατεβάζει τις απαιτήσεις του από τον εαυτό του και από τη ζωή.



Να πώς έρχονται να συνδεθούν και από αυτή τη σκοπιά οι εξελίξεις στο χώρο της εργασίας με αυτές στην εκπαίδευση: Στο νέο, διαφοροποιημένο σχολείο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση θα υπάρχουν δίπλα δίπλα οι μαθητές μειωμένων απαιτήσεων και οι άλλοι που θα μπορούν να προχωρήσουν τις σπουδές τους με καλύτερους όρους. Κι αυτός ο διαχωρισμός θα είναι ξεκάθαρα ταξικός.



Τα μέτρα αυτά δεν έχουν σκοπό να «βγάλουν» τη χώρα από τη κρίση, σκοπό έχουν να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.



Πριν χρόνια, η Ελένη Βιτάλη (διεκ)τραγουδούσε:

«Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας

κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό

θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας

είναι από άριστο υλικό».

*

Ε, λοιπόν, «Όχι». Χίλιες φορές «Όχι»!

`Η θα τους σταματήσουμε, ή θα τους στείλουμε από κει που ήρθαν, ή θα βγούμε στους δρόμους και θα τους σαρώσουμε, αυτούς, την πολιτική τους, τα κόμματά τους και την τάξη τους, ή θα μας λιώσουν.



Είναι ώρα ευθύνης, συλλογικής και ατομικής



Το οφείλουμε - τελικά - στα παιδιά μας.

Ελλαδα .....η Δανια του Νοτου...

«Δανία του Νότου»...

Το ρεπορτάζ καταγράφηκε την Κυριακή στην καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας «Ντάγκενς Νιχέτερ» και αφορά στη Δανία:

*

Άνεργη μετανάστρια από το Βιετνάμ που ζει στη Δανία προσπαθούσε να βρει δουλειά. Διάβασε μια αγγελία δημοσιευμένη μέσω του ΟΑΕΔ της Δανίας, όπου εταιρεία εμφανιζόταν να ζητά γυναίκα ως υπάλληλο, με αμοιβή γύρω στα 40 ευρώ (300 δανικές κορώνες). Κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΟΑΕΔ, η αίτηση της γυναίκας εγκρίθηκε και ..

Κοριτσια ...καντε γαργαρες

Πάει μια γυναίκα, γεμάτη μώλωπες και χτυπήματα, σε μια οργάνωση για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών και συζητάει με τον αρμόδιο σύμβουλο:

-Κάθε μέρα με το που γυρνάει στο σπίτι ο άντρας μου μετά από 5 λεπτά με πλακώνει στο ξύλο. Βλέπεται πως έχω καταντήσει. Δεν αντέχω άλλο. Πείτε μου τι να κάνω;
-Κυρία μου για αρχή θα δοκιμάσουμε κάτι απλό που η εμπειρία μας έχει δείξει ότι λειτουργεί και σταματάει τις περισσότερες περιπτώσεις ξυλοδαρμού.
Φεύγοντας από εδώ το πρώτο που θα κάνετε είναι να αγοράσετε ένα στοματικό διάλυμα για γαργάρες.
Σήμερα, την ώρα που συνήθως έρχεται ο άντρας σας ....

Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!

ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό Λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό
Διακομετακομιστικό λιμάνι.
Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό,θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας,όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής
θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...

Η Δημοκρατικη Αριστερα......ακομα ενα κομμα απο "τα ιδια"

Η οριστική ονομασία της FYROM και η ταυτότητα των Μακεδόνων

Άρθρο του Νικολάου Μάρτη
Πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρουν ότι για την οριστική ονομασία της FYROM, προτείνεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη». Η ιστορική αλήθεια όμως είναι ότι η ταυτότητα της Μακεδονίας είναι Ελληνική, όπως επιβεβαιώνεται από τα κατωτέρω γεγονότα:
Oι βαλκανικές χώρες κήρυξαν πόλεμο κατά της Τουρκίας το 1912, την οποία νίκησαν. Ως σύνορα Ελλάδος-Σερβίας ορίστηκε η γραμμή που κατείχαν οι στρατοί των δύο χωρών την ημέρα της ανακωχής, τα οποία είναι και τα σημερινά σύνορα Ελλάδας – FYROM. Η Ελλάδα κατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και ίδρυσε τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας.
Ουδείς αμφισβήτησε το δικαίωμα αυτό της Ελλάδας,...

Αλλαζουμε την Ελλαδα.....

30 Ιουν 2010

Επιτηδες καθυστερουν οι Σκοπιανοι βουλγαροφωνοι τουριστικα λεωφορεια Σερβων και αλλων με προορισμο την Ελλαδα..

Μηπως πρεπει να επεμβει το κρατος???? Αν τους ενδιαφερει ο τουρισμος ο οποιος κατευθυνεται κυριως  στις ακτες της Μακεδονιας και προερχεται  απο τη Σερβια , την Πολωνια, την Τσεχια κλπ.. Καθημερινα η καθυστερηση κυμαινεται σε 3 με 5 ωρες, με αποτελεσμα να δυσανασχετουν οι τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα και να πληγωνεται ο τουρισμος, ενας απο τους κλαδους που υποφερει φετος μιας και η μειωση σε αφιξεις τουριστων εχει ξεπερασει το 20%... Οι Σκοπιανοι επιτηδες καθυστερουν κυριως τα τουριστικα λεωφορεια για να πληξουν τον τουρισμο μας...Περιμενουμε αντιδραση της ελληνικης κυβερνησης...

Η ΕΛΛΑΔΑ είναι κατά 10% ακριβότερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης


Η ΕΛΛΑΔΑ είναι κατά 10% ακριβότερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λαμβάνοντας υπόψη ένα συγκρίσιμο καλάθι από τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γιούροστατ. Η ίδια στατιστική έρευνα δείχνει ότι οι διαφορές μεταξύ των χωρών-μελών φθάνουν ακόμη και το ένα προς δύο.

Στις ακριβότερες χώρες, με βάση το καλάθι- και χωρίς φυσικά να υπολογίζονται οι μισθοί ...

Άσκηση… χρεοκοπίας για τις ελληνικές τράπεζες!

Ευρωπαϊκό «χαστούκι» δέχονται οι ελληνικές τράπεζες, καθώς η Κομισιόν σχεδιάζει να περιλάβει στα stress tests που αρχίζουν τις επόμενες ημέρες στις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης και το σενάριο της χρεοκοπίας ευρωπαϊκών κρατών, με πρώτη βεβαίως την Ελλάδα, προκειμένου να μετρήσει την αντοχή τους σε αυτό τον κίνδυνο!

Το πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε χθες ....

Η καραμελα που πιπιλανε τα παπαγαλακια...."η συλλογική ευθύνη των Ελλήνων για τη σημερινή κατάντια".

του Χρήστου Χωμενίδη


Δυo καραμέλες πιπιλάνε τον τελευταίο καιρό κάποιοι που είναι -είτε περνιούνται για- διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ακόμα και για πνευματικοί ταγοί. Η πρώτη αφορά τη συλλογική ευθύνη των Ελλήνων για τη σημερινή κατάντια. «Όλοι δεν κλέψαμε» ρωτάνε «ποιός λίγο, ποιός πολύ την εφορία; Όλοι δεν ενισχύσαμε στην πράξη αισχρούς θεσμούς όπως το φακελάκι ή το γρηγορόσημο; Όλων μας η αδρεναλίνη δεν εκτινάχθηκε στα ύψη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Εμείς, εν τέλει, δεν αναδείξαμε διά της ψήφου μας τις ηγεσίες που οδήγησαν το εθνικό σκάφος στα βράχια; Ας κάτσει λοιπόν τώρα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και ας κωπηλατήσει αγόγγυστα μέχρι το τέλος της ζωής του, αφού πρώτα αυτομαστιγωθεί και ικετέψει γοερά τη συγγνώμη των ουρανών ή έστω των παιδιών του.»

Τέτοια αντίληψη δεν επικράτησε ούτε μετά από τη συντριβή του Τρίτου Ράιχ....

Ποιος ειναι ο νεος υποψηφιος δημαρχος Διου-Ολυμπου?

Δριμυς στο προσκηνιο της εκλογικης αναμετρησης του Δημου Διου-Ολυμπου εμφανιζεται ο νεος υπ.δημαρχος με προτασεις μαλιστα που ειναι περα απο το συνηθες της συγχρονης Ελλαδας . Δειτε μια απο αυτες...............................................................................................                      7. Γνωσόκεντρα
Αυτοδιοικούμενο κέντρο επιστημόνων, π.χ. ηλεκτρονικών, σε συνεργασία με πανεπιστήμια, που θα συγκρεντρώνει το δυναμικό της περιοχής με τεράστιες δυνατότητες.

Μαφιοζους χρησιμοποιουν οι τραπεζες για να πληρωσουν τις δοσεις τους οσοι χρωστανε ...

ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΛΓΑΣ ...

ΕΠΕΙΔΗ ΑΦΗΣΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ 4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΔΟΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΠΑΝΕ(ΜΕ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .....

Ειμαστε οτι τρωμε.....Θεραπευτειτε με φυσικο τροπο...

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ
Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!

ΑΫΠΝΙΑ; ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ
Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

ΑΣΘΜΑ; ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και...

"Λάµπες εξοικονόµησης ενέργειας. Ο νέος µεγάλος ΚΙΝΔΥΝΟΣ."

"Ακούσαµε απόψε στην εκποµπή του Γιώργου ΣΑΧΙΝΗ στο ΚΡΗΤΗ TV τον ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΑΡΟ Διευθυντή Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δηµόκριτος» να λέει κάτι το ανατριχιαστικό και δεν πιστεύαµε στα αυτιά µας।Πως εάν σπάσουν πέντε από τις πολυδιαφημιζόμενες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί ο υδράργυρος που περιέχουν να μολύνει μια λίμνη ογδόντα τετραγωνικών χιλιομέτρων, και για αυτό το πρόβλημα δεν έχουν ενημερωθεί οι πολίτες. Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας περιέχουν φονικό ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ . Δυστυχώς, στην Ελλάδα καμία περιβαλλοντική...

Τα πέντε ονόματα Νίμιτς για τη FYROM

Ξαναθυμίζουμε -για την ιστορία- τα 5 ονόματα, που πρότεινε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Matthew Nimetz, για τη FYROM, στα οποία δεν περιλαμβανόταν το Republic of Vardar Macedonia ή κάτι παρόμοιο.
Τα ονόματα αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, της πρότασης Νίμιτζ, της 19-2-2008.


http://taxalia.blogspot.com

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ???????????

Ποιοι είμαστε τελικά οι νεοέλληνες;

Ποιοι είμαστε τελικά οι νεοέλληνες; Η Ελληνική κοινωνία, στην πλειοψηφία της, μερικές δεκαετίες τώρα (ο κάθε ένας με τον τρόπο του), έζησε μέσα σε ένα όνειρο καλοπέρασης, σπατάλης, ωχαδελφισμού, ατομικισμού και πολιτιστικής αποχαύνωσης.
Δεν θα αναφερθώ, για αυτονόητους λόγους, στους φτωχούς καταραμένους των άθλιων μισθών και συντάξεων, που αρκετοί συμπολίτες μας έχουν την ατυχία να παίρνουν.
Πολλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι των Υπουργείων, της Εφορίας, των Πολεοδομιών, των ΔΕΚΟ, των Δήμων, των Νοσοκομείων κλπ δεν ζούνε μόνο από τον μισθό τους, αλλά ....

Δημος Διου-Ολυμπου....Νεος υποψηφιος για τις δημοτικες εκλογες

Ποιος ειναι ο νεος υποψηφιος για τον δημο Διου-Ολυμπου? Ανεξαρτητος απο κομματα και προκαταληψεις τετοιου ειδους λενε.... Σοβαρες προτασεις για οικονομικη και πολιτιστικη αναβαθμιση του τοπου μας....θα δουμε !!!... Κια μια που το αναφεραμε..ποτε θα δουμε προτασεις απο τους υπολοιπους συνδυασμους??? Ρωταω τωρα...Λεμε τωρα...Χαζη ερωτηση??? Ισως ...μια και το τελευταιο που τους ενδιαφερει ( κρινοντας απο τις προηγουμενες αναμετρησεις),ειναι τα προγραμματα και οι σχεδιασμοι ....

Τι θα γινει αν ακριβηνει κι αλλο το τσιγαρο???

7000 αστυνομικούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εισάγει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση…

Μία εξαιρετική αποκάλυψη έγινε σήμερα στο ραδιόφωνο. Στο ραδιόφωνο «Θέμα» στις 11 το πρωί ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τον φόβο γενικευμένης εξέγερσης του ελληνικού λαού ενάντια στα δρακούλια μέτρα, ετοιμάζουν να εισάγουν μέρος της δύναμης της ευρωχωροφυλακής, όπως την κατονόμασε ο εκπρόσωπος, αποτελούμενη από Ισπανούς, Γερμανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς και άλλους μισθοφόρους, «οι οποίοι θα έχουν και το βάρος της καταστολής της κατά τα φαινόμενα επερχόμενης εξέγερσης, αν και εφόσον η ντόπια αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλεία της».

Κατά τα λεγόμενα η εν λόγω δύναμη μπορεί να επέμβει όπου και όπως θέλει χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο και περιορισμούς, λαμβάνοντας εντολές μόνο από την ΕΕ.

Ο χαριτωμένος αντιπρόσωπος μετά από την προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα διερωτήθηκε, «πώς θα αισθανθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι όταν τους ξυλοκοπούν ξένοι αστυνομικοί»;

Εκτός από την κατά 20% περικοπή των επιδομάτων των 700.000 δημόσιων υπάλληλων οι οποίοι ευθύνονται λόγω των αγώνων τους για το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων, το υπουργείο «προστασίας του πολίτη» ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του χρόνου θα μειώσει κατά 20% και το ποσοστό εγκληματικότητας.

Για να το πετύχει αυτό από την επόμενη εβδομάδα θα διοχετευτούν στους δρόμους 15.000 καινούργιοι αστυμομικοί. Προφάσεις και εικόνες χούντας.

Αυτές οι ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής θα είναι στην ουσία ένας στρατός που θα χρησιμοποιούν τα κράτη, στην προσπάθεια να φανεί ότι δεν αναμιγνύουν το δικό τους στρατό, αλλά ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης.

Η οικονομική κρίση η οποία θα συνοδεύεται από κοινωνικές αναταραχές θα δώσει στις Βρυξέλλες μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει την ικανότητα επέμβασης της μυστικής ομάδας η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη εξεγέρσεων και αναταραχών στην Ευρώπη.

Πηγή: athens.indymedia.org