# #

13 Απρ 2015

το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό αλλά ο Θεός μάλλον δεν πιστεύει σε αυτούς, οπότε έτσι εξηγείται το χάλι της χώρας.

skordaΜείωση κατά 34% από το 2006 παρουσιάζει το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού τα έχουν τινάξει πολύ υπερήλικες πιστοί τα τελευταία εννιά χρόνια, και οι νεότεροι δεν πάνε στην εκκλησία γιατί δεν έχει wi-fi για τα κινητά, οπότε πώς θα μπουν στο Facebook να ανεβάσουν κάνα πολυέλαιο;

Πάντως, όλοι αυτοί που τα έχουν κακαρώσει είναι θαμμένοι δίπλα σε κάποια εκκλησία, οπότε συνεχίζουν να εκκλησιάζονται και να πιστεύουν από εκεί.
Το ποσοστό των πιστών που πηγαίνουν τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο μειώθηκε κατά 16% αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι τα παγκάρια δεν έχουν και πολύ χρήμα -λόγω της χρεοκοπίας της χώρας-, οπότε τι να πας να κάνεις στην εκκλησία;

Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι το Πάσχα δεν τους λέει τίποτα ιδιαίτερο αυξήθηκε κατά 13%, αλλά αυτό, προφανώς, οφείλεται στο ότι δεν έχουν πια χρήματα να πάνε στα κωλοχώρια τους το Πάσχα, οπότε τους αφήνει παντελώς αδιάφορους η κορύφωση του θείου δράματος και το κοκορέτσι.
Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό αλλά ο Θεός μάλλον δεν πιστεύει σε αυτούς, οπότε έτσι εξηγείται το χάλι της χώρας.

Από την άλλη, σκεφτείτε πώς θα ήταν η χώρα, αν οι 3 στους 4 Έλληνες δεν πίστευαν στον Θεό· ευτυχώς, που υπάρχουν όλοι αυτοί οι θεοσεβούμενοι άνθρωποι που συναντάς καθημερινά, αν και εγώ πέφτω πάντα στον 1 στους 4 που δεν πιστεύει στον Θεό και είναι κάθαρμα.
Το 62,5% των Ελλήνων πιστεύει στο μάτι, το 41,4% πιστεύει στα θαύματα, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στην Δευτέρα Παρουσία αλλά κάποιοι αναρωτιούνται ακόμα γιατί χρεοκόπησε μια τόσο προοδευτική χώρα και ένας τόσο φωτισμένος λαός.
Βέβαια, οι Έλληνες ψήφιζαν για σχεδόν σαράντα χρόνια γύρω στο 80% Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οπότε πώς να μην πιστεύουν πως υπάρχουν εξωγήινοι;
Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν σε ό,τι δεν μπορούν να δουν και δεν πιστεύουν σε ό,τι βλέπουν· νομίζουν ότι είναι αντικατοπτρισμός ή ότι έχουν πάθει καταρράκτη.
Πάντως, αν και η έρευνα δείχνει πως μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν πατάει το πόδι του στην εκκλησία, συνεχίζουμε όλοι να πληρώνουμε φόρους για τους μισθούς των ιερέων, ενώ η φορολόγηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας παραμένει ένα ανέκδοτο.
Στην ύπαρξη του Σατανά πιστεύει το 38,0% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 52,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν θα πρέπει να τους παρεξηγήσουμε όλους αυτούς, αφού τους είναι πιο βολικό να πιστεύουν στο Σατανά, το μάτιασμα και τους εξωγήινους, παρά να παραδεχτούν τη μαλακία που τους δέρνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.