# #

7 Μαΐ 2022

Από τον Πάγκαλο στον Πορτοσάλτε: Ένα «μαζί τα φάγαμε» και μια ξεφτίλα δρόμος

 Ηταν 2010, τότε που ο Πάγκαλος μας …ενημέρωνε ότι «μαζί τα φάγαμε». Όλοι μαζί! Εργαζόμενοι κι αφεντικά, εκμεταλλευτές κι εκμεταλλευόμενοι...

5 Μαΐ 2022

Οδησσός, 02/05/2014... Ένα από τα μεγαλύτερα ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ εγκλήματα

 


- Οδησσός, 02/05/2014... 

Ένα από τα μεγαλύτερα ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ εγκλήματα σε αυτά τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, αλλά και στην Ιστορία της Ανθρωπότητας μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Τα γεγονότα είναι γνωστά, αλλά καλό είναι να τα ξαναθυμόμαστε, έστω και σε περίληψη: 
Η Οδησσός, πόλη που ανήκε μόνο γεωγραφικά και διοικητικά στην Ουκρανία μετά το 1991, αφού διακρινόταν ανέκαθεν από τον πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της, γίνεται στόχος των νεοναζί που μόλις πριν 2μιση μήνες έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο με ένα ενορχηστρωμένο από τη «συλλογική Δύση» στρατιωτικό και πολιτικό πραξικόπημα. 

Οι Οδησσίτες, γνωστοί για το ελεύθερο πνεύμα τους (και για το «διαπεραστικό» χιούμορ τους) αντιδρούν στο πραξικόπημα του «Μαϊντάν» και διοργανώνουν το δικό τους «Αντι-Μαϊντάν» στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Κουλικόβο Πόλιε.
 
- Ορδές νεοναζί από διάφορες οργανώσεις (Δεξιός Τομέας, Σβομπόντα, Εθνικός Κορμός κλπ) υπό την καθοδήγηση ανώτατων στελεχών τους που συμμετείχαν και στο «Μαϊντάν» του Κιέβου, επιτίθενται στην κατασκήνωση των υποστηριχτών της Δημοκρατίας και εξωθούν τους τελευταίους στο εσωτερικό του - γειτονικού προς την πλατεία - κτηρίου των Συνδικάτων της πόλης. 

Στην πραγματικότητα ήταν μια ...