# #

29 Ιουλ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Απάντηση σε δημοσίευμα του Πέτρου Κιάφα



Παραβλέπουμε το ειρωνικό ύφος του σημερινού δημοσιεύματος, αφού αυτό αποτελεί επιλογή του γράφοντα. Στην ουσία δεν είναι μόνο η άγνοια που οδήγησε τον κ. Κιάφα στο σημερινό του άρθρο (εξάλλου έχει να παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κάποιους μήνες), αλλά είναι ίσως και η κακή διάθεσή του (γιατί άραγε; ) που τον οδηγεί σε εσκεμμένα ψεύδη και λάθη.

Και επειδή η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ας την αποκαταστήσουμε.

α) Ευτυχώς παραδέχεται ότι η κατάσταση στην ..

28 Ιουλ 2021

Απόφαση σταθμός κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Δικαστήριο της Ισπανίας «μπλόκαρε» τον νόμο

 


Απόφαση-βόμβα κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έρχεται από την Ισπανία.

Ειδικότερα, ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε τον σχετικό νόμο που είχε ψηφιστεί στην περιοχή της Γαλικίας, που ήταν και η μοναδική περιοχή στη χώρα που είχε εγκρίνει σχετικό νόμο.

Πρόκειται για μια απόφαση που θα μπορούσε να δημιουργήσει «προηγούμενο» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ...

27 Ιουλ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Rapid tests την Πέμπτη 29/07 στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου

 


Στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου θα πραγματοποιηθούν, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, rapid tests (έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19) από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Πιερίας.
Οι δωρεάν έλεγχοι θα διεξάγονται τις ώρες ...

25 Ιουλ 2021

Ιωάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Χρούσος. Οι δύο καλύτεροι Έλληνες επιστήμονες παγκοσμίως

 

medlabnews.gr iatrikanea


Ο πρώτος, ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια είναι ο Έλληνας ερευνητής με τη μεγαλύτερη απήχηση και επιρροή παγκοσμίως, καθώς καταλαμβάνει την 87η θέση στη διεθνή κατάταξη «HighlyCitedResearchers» της Webometrics.


Ακολουθεί στη δεύτερη θέση (107) από ελληνικής πλευράς ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Να στονιστεί ότι η κατάταξη,

«Ανακάλυψη του τάφου της Ολυμπιάδος, μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κορινό Πιερίας»?

 Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας: σχετικά με τη φερόμενη ανακάλυψη του τάφου της Ολυμπιάδας

Το τελευταίο διάστημα επανήλθε μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων, τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, η διατύπωση της άποψης σύμφωνα με την οποία ο γνωστός  στην  έρευνα, από το 1861, ως Μακεδονικός τάφος Κορινού Α, ή αλλιώς  τάφος  του  Heuzey, από το όνομα του αρχαιολόγου που  τον  ανακάλυψε, ταυτίζεται με τον τάφο στον οποίο ετάφη η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Πρόκειται  για  τον  τάφο που κάλυπτε ο μεγαλύτερος  από  τους  δύο  τύμβους  που  βρίσκονται  στην  περιοχή  του  Κορινού,  εκατέρωθεν της  εθνικής  οδού.  Ο  τάφος  Α  βρίσκεται  στην  ανατολική  πλευρά  της  εθνικής  οδού  και  είχε συληθεί  ήδη  από  την  αρχαιότητα.  Το  μνημείο  χρονολογείται,  όπως  και  η  πλειονότητα  των μακεδονικών τάφων, στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ. 

Το συγκεκριμένο μνημείο έτυχε...