# #

15 Μαΐ 2010

Απο που πανε για το.....


Επαναληπτικό Μαθηματικά Στ΄ τάξης Δημοτικού
(ημερομηνία 2/3/2010, μετά τα Νέα Μέτρα του Προγράμματος Στήριξης)
Προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα:
1) Αν κάθε χρόνο έχουμε μείωση 5% στο μηνιαίο μισθό του δασκάλου σας, βρείτε σε πόσα χρόνια ο μισθός του θα ισούται με το 0.
(Προσοχή! Η λύση είναι ακατάλληλη για το δάσκαλό σας.)
Προβλήματα με ποσά ανάλογα ή αντιστρόφως ανάλογα:
2) Τι είναι τα ποσά «μισθός δασκάλου» και «αξία σε ευρώ» στον παρακάτω πίνακα:
ΠΟΣΑ ΤΙΜΕΣ
2008* 2009* 2010 2011
Μισθός δασκάλου σε ευρώ (το μήνα) 1.100 1.050 950 890
Αξία σε ευρώ 2,5 κ. φακή ελληνική 5,50 6,00 7,50 χ
(δηλ. άστα να πάνε)
* Για τις τιμές 2008 και 2009 υπεύθυνη είναι η δεξιά
Στη συνέχεια προσπαθήστε να λύσετε ως προς χ κι άμα το λύσετε πείτε το μου κι εμένα.
Κι άλλο πρόβλημα με ποσά:
3) Σας παρακαλώ πολύ να βρείτε τι είναι τα ποσά «ημερολογιακό έτος» και «ηλικία συνταξιοδότησης δασκάλων» στον παρακάτω πίνακα:
ΠΟΣΑ ΤΙΜΕΣ
Ημερολογιακό έτος 1995 2000 2005 2010 2015* 2020* 2025* 2030*
Ηλικία συνταξιοδότησης δασκάλων 58 60 65 67 70 75 79 χ
• *Μέχρι τότε προβλέπεται να αυξηθεί κι άλλο το προσδόκιμο ζωής
• (Συμβουλή: Άμα λύσετε το παραπάνω πρόβλημα, μην το πείτε απότομα στο δάσκαλό σας, αλλά πείτε το του με το μαλακό και χωρίς να φωνάζετε.)






Και τώρα ένα πιο απλό πρόβλημα με προσθέσεις κι αφαιρέσεις:
4) Αν τα συνολικά πάγια μηνιαία έξοδα νεοδιόριστου δασκάλου (άγαμος) είναι τα παρακάτω (οι τιμές είναι σε ευρώ):
450 (ενοίκιο)
70 (κοινόχρηστα)
100 (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νεράκι)
350 (δόσεις, δανεικά)
100 (καύσιμα, εισιτήρια)
60 (ρούχα, πιτζάμες, παντόφλες)
180 (ψωμί, γάλα, σόγια, φακές)
10 (ψυχαγωγία, σπόρια)
10 (διάβασμα, εφημερίδα)
και ο μηνιαίος μισθός του είναι 1.156,24 €, τότε βρείτε πόσα ευρώ χρειάζεται ακόμα για να βγάλει το μήνα του; Στη συνέχεια βρείτε του μια δεύτερη δουλειά.
Καλή επιτυχία!

Δειτε τους φουσκωμενους μισθους στον ΟΠΑΠ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.


Δεν έχει σημασία αν την έκανε το ΚΚΕ και μπράβο του άλλη μια φορά τα πουλημένα ΜΜΕ σίγησαν,μην χαλάσει η επίσκεψη του Ερντογαν
Η ΠΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συνολική πολιτική της, αλλά και στα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.
Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μη επιδείξουν εμπιστοσύνη, πίστη, σημασία σε ό,τι λέει η κυβέρνηση, σε ό,τι υπόσχεται, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα, όταν ισχυρίζεται ότι τα δύσκολα για την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στο χωριό θα κρατήσουν μόνον τρία, το πολύ τέσσερα, χρόνια και μετά θα έλθει η ''αναγέννηση'' της ελληνικής οικονομίας». .....http://mykines.blogspot.com/

Το μεγαλυτερο σκανδαλο στην ιστορια της χωρας.......


Τι μπορεί απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της “Σοσιαλιστικής” Διεθνούς όταν ερωτηθεί (αν ερωτηθεί) σχετικά με το γιατί αγνόησε προσφορά 20 δις με 1,25% spread πριν από την ψήφιση των μέτρων στις 5/3, σέρνοντας έτσι συνειδητά και προδιαγεγραμμένα την χώρα και τους εργαζόμενους στο σφαγείο του ΔΝΤ;
μεταφορά σχολίων του μέλους bobfisher από Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα — denyal 07-05-2010 13:35
Σήμερα το μεσημέρι αναρτήθηκε στο dosepasa αυτό:dosepasa.wordpress.com/.../...Πρόκειται για δύο έγγραφα της εταιρείας Hayman, που όπως θα δείτε αποτελούν μέρος της εμπιστευτικής αλληλογραφίας του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της ελλάδας. Αναφέρονται σε μια συμφωνία σύναψης δανείου με το εν λόγω fund, με ημερομηνίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Το σημείο κλειδί είναι ότι το σπρεντ δανεισμού που προσέφεραν ήταν 1,25%!!!!!!!!!!!!!!! ! Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας.Αυτή η συμφωνία, που την επεδίωξε ο ίδιος ο ΓΑΠ, ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο ΔΝΤ. Γιατί; Δεν θα το πω κι αυτό τώρα, γιατί ακόμη δεσμεύομαι από αυτόν που μου τάχει αποκαλύψει, ο οποίος υπήρξε κι αυτός παλιό και σεβαστό μέλος της παλιοπαρέας του tvxs. Αυτός ο παλιός μας φίλος λοιπόν βρέθηκε στη θέση να μάθει ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ αυτά τα στοιχεία. Θέλω από σας να το διαδώσετε όσο μπορείτε και αν συμφωνήσετε σα συλλογικότητα να το ανεβάσετε και εδώ.........................................http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1087:2010-05-07-10-17-28&catid=118:anentaxtes

Επετειακές Εκδηλώσεις για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Εν όψει των επετειακών πανελλαδικών συγκεντρώσεων στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη και στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) στις 19 Μαϊου, ημέρα Τετάρτη, σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ο.Ε. (Λ. Νίκης 1, 1ος όροφος) με θέμα «Επετειακές Εκδηλώσεις για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.Ε. θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται από την ομοσπονδία και άλλους συνεργαζόμενους φορείς του ποντιακού ελληνισμού για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της γενοκτονίας.
Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην πρόσφατη (11-3-2010) απόφαση της Βουλής της Σουηδίας, που αναγνώρισε την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και βεβαίως στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ομογενούς Βουλευτού του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου και της πρώην προέδρου του αριστερού κόμματος της Σουηδίας κας Ulla Hoffmann, που θα είναι κεντρικοί ομιλητές στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στις 19-5-2010, στις 19.30 καθώς και της Σουηδού Βουλευτού Gulen Avci που θα είναι κεντρική ομιλήτρια στην παράλληλη εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 18.00.
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα πρόθυμη συνεργασία σας και την θετική συμβολή σας στην ανάδειξη και προώθηση των θεμάτων του ποντιακού ελληνισμού.
Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παρχαρίδης, Καθηγητής Καρδιολογίας

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1

Η Ρωσία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Τουρκία για την πώληση στην τελευταία αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και ελικοπτέρων.....


Αμυντική συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας - Προμήθεια S-400 και ελικοπτέρων; - Δυσθυμία Μόσχας για Αθήνα

O πολύ γνωστός μας από τις διαπραγματεύσεις για το ΤΟΜΑ BMP-3HEL πρόεδρος της ρωσικής Ομοπσονδιακής Υπηρεσίας για Αμυντική-Τεχνολογική Σευνεργασία Michail Dmitriyev, δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως «Η Ρωσία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Τουρκία για την πώληση στην τελευταία αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και ελικοπτέρων. Έχουμε διάφορες συζητήσεις, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε τι θα συμφωνήσει η Τουρκία» ανέφερε ο Michail Dmitriyev.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δήλωση Ρώσου αξιωματούχου που αφορά την πώληση συστήματος S-400 στην Τουρκία. Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι πλέον η Ρωσία συζητά να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το Α/Α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, ενώ μέχρι στιγμής αρνείτο για δύο βασικούς λόγους, ο ένας επιχειρησιακός και ο άλλος πολιτικός: Σε ότι αφορά το επιχειρησιακό μέρος υπήρχε ανησυχία για διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών των S-400, αλλά οι Τούρκοι τους δίνουν τα εχέγγυα για ασφαλή διακίνηση των απαραίτητων πληροφοριών κατά την διάρκεια της αξιολόγησης.

Γενικά η Άγκυρα έχει αφήσει τους Ρώσους να καταλάβουν ότι προτιμούν σαφώς και για οικονομικούς και για επιχειρησιακούς, αλλά και για λόγους βιομηχανικής συμμετοχής τα S-400, έναντι των Patriot PAC-3.

O δεύτερος ήταν πολιτικός λόγος: Υπήρχε – και τυπικά εξακολουθεί να υπάρχει – πολιτική δέσμευση έναντι της Ελλάδος για μη πώληση των S-400 στην Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσει η Ελλάδα για την προμήθεια ή όχι του συστήματος. Οι συζητήσεις που είχαν γίνει μεταξύ 2006-2008 για την προμήθεια των S-400 δεν φαίνεται να καταλήγουν πουθενά.

Ενώ αντίθετα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εθνικής άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στην Μόσχα 30-31 Μαρτίου, συζητήθηκε τόσο το διακρατικό πρόγραμμα προμήθειας BMP-3HEL, όσο και η προμήθεια SHORADS Τοr-M2, αλλά και ένα τρίτο κρίσιμο στρατηγικά οπλικό σύστημα το οποίο αποκαλύπτεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί στην ερχόμενη Δευτέρα 17/05, εν τούτοις δεν υπήρξε από ελληνικής πλευράς καμία συζήτηση για τα S-400.

Για τα ελικόπτερα ανάλογη συζήτηση γίνεται για την τεράστιο πρόγραμμα των 126 μεταφορικών ελικοπτέρων που θα συζητήσει την Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ (αυτοί δεν «ντρέπονται να αγοράζουν όπλα», όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος). Η Ρωσία δίνει πλήρες πακέτο βιομηχανικής συμμετοχής. Δε αποκλείεται να συζητηθεί και η πώληση επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 Kamov ή Μil Mi-28, ως ενδιάμεση λύση στο πρόγραμμα του Τ-129 που φαίνεται να καθυστερεί.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις προθέσεις ακύρωσης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και γενικότερα τις στενές σχέσεις που έχουν συνάψει εντός μόλις 10 μηνών από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, η Ρωσία και η Τουρκία σηματοδοτούν έναν στρατηγικό κίνδυνο για την Ελλάδα που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει.

Φυσικά τυχόν προμήθεια συστηματων S-400 μα ακτίνα του βλήματος 200 χλμ και 90% ποσοστά επιτυχίας θα αλλάξει ολόκληρη την ισορροπία στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας...

Η Μόσχα είναι ιδιαίτερα χολωμένη με την ελληνική αναβλητικότητα στο θέμα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας (προμήθεια των BMP-3HEL, κυρίως, αλλά και ουσιαστική αχρήστευση των ΖUBR, καθυστερήσεις στην βολή των S-300PMU1 κλπ) και δεν διστάζει να το δείξει. Μάλιστα στο θέμα των BMP-3HEL δεν αποκλείεται να δούμε και πολύ δυσάρεστες για τα ελληνικά συμφέροντα, κινήσεις από ρωσικής πλευράς, που κατηγορούν την Ελλάδα για "ουσιαστική αθέτηση κρατικής υπογραφής" λόγω των ατέρμονων διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για Αμυντική-Τεχνολογική Συνεργασία κος Mikhail Dmitriyev δήλωσε πως η Ρωσία θα προμηθεύσει τη Συρία με αναβαθμισμένα μαχητικά MiG-29, αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς Pantsir και TOMA ΒΜP-3, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν τις επίσημες επισκέψεις του Ρώσου πρόεδρου Medvedev στη Δαμασκό και την Άγκυρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παπανδρεου..Μπορεί η Τουρκία να μας πάρει ένα νησί (γέλια) μην γελάτε !!! Δυστυχώς υπάρχει φόβος.

Εμείς με τα πολλά νησιά και την εμπειρία της Κύπρου...Μπορεί η Τουρκία να μας πάρει ένα νησί (γέλια) μην γελάτε !!! Δυστυχώς υπάρχει φόβος.
Μακάρι να ήταν τόσο απλό … Μπορεί όμως εσείς η Τουρκία να φοβάστε ότι η Ελλάδα θα επιτεθεί στην Τουρκία (γέλια)
Θα χτυπήσω την πόρτα και θα πω να μπω, στο εναέριο χώρο….
Ελληνικά αεροπλάνα εξοπλισμένα με εξοπλισμό….
Μη Γελάτε…..Όταν οι Τούρκοι έρχονται θα χτυπάνε την πόρτα.
Το θέμα Γιώργο είναι ποιος θα την κλείσει την πόρτα !!! http://greeknation.blogspot.com

Ταρζάν δεν ξέρει σεξ............


Όταν η Τζέιν πρωτογνώρισε τον Ταρζάν, ένιωσε μια έλξη και εκεί που τoν ρωτούσε για τη ζωή του, τον ρώτησε και πως έκανε σεξ.

«Ταρζάν δεν ξέρει σεξ», της απάντησε..
Η Τζέιν του εξήγησε τι ακριβώς είναι το σεξ.
Ο Ταρζάν της είπε, «Ααα, Ταρζάν χρησιμοποιεί τρύπα στο δέντρο.»
Φρικαρισμένη, του λέει, 'Ταρζάν το κάνεις λάθος, αλλά θα σου δείξω πως γίνεται.»
Βγάζει τα ρούχα της και ξαπλώνει στο έδαφος. «Εδώ!», του λέει. «Πρέπει να το βάλεις εδώ μέσα!»

Ο Ταρζάν βγάζει το ταρζανοσλίπ, πλησιάζει με μια απίστευτη στύση, και της δίνει μια δυνατή κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια.
Η Τζέιν κυλιέται σφαδάζοντας για λίγα δεύτερα που φάνηκαν ατελείωτα.
Τελικά συνέρχεται κάπως και στριγκλίζοντας τον ρωτάει,
«ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ;!!!!»
«Ταρζάν τσεκάρει πρώτα για μέλισσες!»

Συνεντευξη του Στεφανου Μανου...ακουστε τι ειπε..

Καθιστοί παν΄ στην εκκλησιά...


Καθιστοί παν΄ στην εκκλησιά




Ναι, είναι αλήθεια! Σύμφωνα με το πίσω μέρος τής φοιτητικής ταυτότητας, ο φοιτητής μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 απαγορεύονταν διά τού νόμου να κάθεται σε περίπτωση, που στο ίδιο μεταφορικό μέσο βρίσκονταν όρθιος ιερωμένος. Κατά την ρωμαίικη νοοτροπία ο φοιτητής είναι απλά ένας αιώνιος φοιτητής, μόνιμο παράσιτο τής σύνταξης τού πατέρα του, σε αντίθεση με τον σκληρά εργαζόμενο και τίμιο ιερέα, που σε καθημερινή βάση πασχίζει με όλες του τις ψυχοσωματικές δυνάμεις προκειμένου να φέρει εις πέρας το κοινωνικό του έργο.

Μεγάλη αμαρτία και νομικό ατόπημα να στερήσεις από το ρασοφόρο το καθισιό του, διότι, όπως λέει και ένα αιρετικό λαϊκό γνωμικό: «Ο τεμπέλης κι ο φαγάς ή χωροφύλακας ή παπάς». (Στις επόμενες φοιτητικες ταυτότητες το ιερωμένος αφαιρέθηκε.)
http://www.freeinquiry.gr/tm.php

Ο κυνισμός τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου:

Δείτε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να μιλάει σαν επιχειρηματίας γιά την εκμετάλλευση των ξενοδοχείων τής Αρχιεπισκοπής στην Πάφο γιά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού και -βέβαιος, ότι δεν καταγράφονται αυτά που λέει- να επιχειρεί να κάνει χιούμορ με κυνισμό.



Αξιοσημείωτη είναι κι η στάση τού Κύπριου δημοσιογράφου τού ΡΙΚ1, ο οποίος αφ΄ ενός προσπαθεί να προστατεύσει τον Αρχιεπίσκοπο δίνοντας εντολή στο Control να μην καταγραφεί η συνομιλία για την εκκλησιαστική περιουσία κι αφ΄ ετέτου διασκεδάζει με τον κυνισμό τού Αρχιεπισκόπου. (Bίντεο: Cyprus Free Thinkers).



* * *

Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα» στο άρθρο υπό τον τίτλο: “Ες έδαφος φέρειν” εφαρμόζει σήμερα η Εκκλησία στη Λευκωσία, για τις ενέργειες τού συγκεκριμένου αρχιεπίσκοπου, ο οποίος κτίζει «ετσιθελικά» με λαδώματα, παρασκηνιακές συμφωνίες κ.λπ. τεράστιο καθεδρικό ναό ύψους 27 μέτρων και εμπορικό κέντρο στο ιστορικό μέρος τής Λευκωσίας κατεδαφίζοντας παράλληλα ένα σχολείο...

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1347

Mεταλλαγμένα: Η σοδειά του... θανάτου!


Τελικά τα μεταλλαγμένα δεν ήρθαν για να χορτάσουν τους φτωχούς του πλανήτη, αλλά για να τους εξοντώσουν. Η αλήθεια είναι ότι πρώτες ύλες υπάρχουν απλά ο πλούτος συσσωρεύεται σε λίγα χέρια. Αλήθεια είναι επίσης ότι τα εκατομμύρια των ανθρώπων που καταδικάζονται σε διαρκή πείνα... αποτελούν ακόμα έναν τρόπο πλουτισμού για τους λίγους. Δείτε πως... Όπως αποκαλύπτει έρευνα της «Καθημερινής», με τους αυτόχειρες να πλησιάζουν τους 200.000 σε μία δεκαετία, μια γενοκτονία νέας μορφής, με θύματα αποκλειστικά αγρότες, μαστίζει την Ινδία. Ηθικός αυτουργός: οι σπόροι γενετικώς τροποποιημένου βαμβακιού της Mονσάντο, που μόλυναν χωράφια και κατέστρεψαν σοδειές, οδηγώντας τους εξαθλιωμένους από τα χρέη βαμβακοκαλλιεργητές στο απονενοημένο διάβημα. «O Vinod ήταν ένας έμπειρος γεωργός στο χωριό Μποτοντάμ, που καλλιεργούσε για χρόνια βαμβάκι. Θα μπορούσε ίσως να συνεχίζει να είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας και οικογενειάρχης, αν οι συνάδελφοί του στα γειτονικά χωράφια δεν άρχιζαν να καλλιεργούν γενετικώς τροποποιημένο (Γ.Τ.) βαμβάκι. Μοιραία, οι καλλιέργειές του επιμολύνθηκαν από μια «παράξενη ασθένεια» και ο ίδιος δεν ήξερε πώς να το αντιμετωπίσει. Ετσι, δανείστηκε χρήματα για να αγοράσει και εκείνος τον περίφημο σπόρο βαμβακιού BT Cotton της Monsanto (Μονσάντο). Το 2003 η σοδεία του πήγε «άπατη» και αυτοκτόνησε στα 40 του χρόνια. Η γυναίκα του αντιμετωπίζει το κοινωνικό στίγμα και ταυτοχρονα μεγαλώνει σήμερα τα πέντε παιδιά τους με ημερήσιο εισόδημα 0,6 ευρώ. «Ντρέπομαι για ό,τι μας συνέβη, αλλά καταλαβαίνω τον πατέρα μου», λέει ο 17χρονος γιος του, Rajkumar, που έμεινε ορφανός στα 11 του. Ο νεαρός Ινδός ξυπνάει κάθε μέρα στις 5.30 το πρωί και περπατάει μέχρι το σχολείο του. «Θέλω να γίνω δάσκαλος, θέλω να κάνω κάτι για τη μητέρα μου και να διασώσω την υπόληψη της οικογένειάς μου», δηλώνει. Η αυτοκτονία του Vinod δεν αποτελεί, δυστυχώς, μεμονωμένη περίπτωση: υπολογίζεται ότι από το 1998 έως και το 2008 έχουν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα περίπου 200.000 αγρότες (στην πλειονότητα βαμβακοκαλλιεργητές) στην κεντρική Ινδία.

«Κάθε μέρα πάνω από τρεις αγρότες αυτοκτονούν πίνοντας φυτοφάρμακο, πηδώντας σε ορμητικά ποτάμια, κρεμώμενοι από δέντρα ή αυτοπυρπολούμενοι», είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή της η Vandana Shiva (Βαντάνα Σίβα), διεθνώς αναγνωρισμένη φυσικός και ακτιβίστρια.

Το 2002 ήταν η χρονιά-σταθμός, οπότε και επίσημα άρχισε η καλλιέργεια γενετικώς τροποποιημένου βαμβακιού. «Στο διάστημα 2002 - 2007 υπολογίζουμε ότι ένας αγρότης κάθε τριάντα λεπτά αυτοκτονούσε», συμπληρώνει o P. Sainath, βραβευμένος Ινδός δημοσιογράφος που ασχολείται με τα αγροτικά θέματα.

Navdanya: «Πνευματικό παιδί» της Vandana Shiva, είναι ένα δίκτυο που προωθεί τη βιοποικιλότητα και προστατεύει τους καλλιεργητές. Οργανώνει τη διατήρηση και την ανταλλαγή σπόρων, υποστηρίζει τη βιολογική καλλιέργεια. Παράλληλα και σε συνεργασία με το Schumacher College της Μεγάλης Βρετανίας, λειτουργεί ένα εκπαιδευτικό κέντρο για αγρότες, το «Πανεπιστήμιο της Γης» (Earth College), που μέσω των σεμιναρίων του προσπαθεί να μυήσει τους συμμετέχοντες σε γεωργικές πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον. Πληροφορίες: http://www.navdanya.org»....http://www.biozo.gr

Ολυμπος...το μυθικο βουνο των θεων....Απιστευτη ομορφια..

Να φύγουνε, να πάνε σπίτι τους .........





του Άρη Δαβαράκη
Θέλω να ομολογήσω εξ΄αρχής ότι καθόλου δεν παρακολούθησα τι (δεν) είπαν τελικά οι Πρωθυπουργοί Τουρκίας και Ελλάδας στις πολύ φαντασμαγορικές εμφανίσεις τους και τις τάχα μου «ιστορικής σημασίας» δηλώσεις τους. Τούς άκουσα δηλαδή στα δελτία αλλά μπενάκης-βγενάκης. Τα ακούω αυτά σαράντα πέντε χρόνια τώρα εδώ στην Ελλάδα συν άλλα 11 στην Αίγυπτο και έχω μάθει να μην μασάω. Οι Τούρκοι μου τους θυμίζουνε πολύ τους Αιγυπτίους. Όλο καλή καρδιά και χαμόγελα είναι, μόλις γυρίσεις όμως τη πλάτη σου, σου κλέβουνε το πορτοφόλι μέχρι να πεις κύμινο. Σας το λέω εγώ η Λεμονιά που’κανα χίλια προξενιά στην απέναντι μεριά την μεσογείου μέχρι να γίνω έντεκα και να μπαρκάρω για την πατρίδα. Δεν τούς εμπιστεύομαι καθόλου και για τίποτα. Είναι (και κυριολεκτικά βέβαια) άλλου παπά Βαγγέλιο.


Ο facebook-friend μου Πάρης Αλεξάνδρου που σπουδάζει στο Άμστερνταμ μου έστειλε το εξής λιτό μήνυμα : «Η "νέα" νεοθωμανική στρατηγική,θεωρητικός της οποίας είναι ο υπουργός εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, επιδιώκει τη δορυφοροιοποίηση της Ελλάδας στον ευρύτερο μεταοθωμανικό χώρο στο πλαίσιο ανάδειξης της Τουρκίας ως ηγεμονικής δύναμης». Το συζήτησα και μ΄έναν δικό μου εδώ και μου είπε «ναι, αλλά μια τέτοια στόχευση προϋποθέτει την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ γιατί δεν μπορεί να δορυφοριοποιηθεί ενόσω είναι μέλος της μεγάλης Ευρώπης».



Από την άλλη μεριά αρχίζει να γίνεται φανερό πια ότι ο πόλεμος κρατών- «οίκων αξιολόγησης» («ανοχής» πήγα να πω, γιατί μπουρδέλα είναι κι΄αυτά), παίρνει διαστάσεις οικουμενικές. Ή θα στηριζόμαστε πάνω στα κωλόπαιδα και τούς αλητάμπουρες της Morgan-Stanley και της Fitch, ή θα επαναδιοργανώσουμε κράτη ικανά να στηρίζουν τις γεωγραφικές περιοχές που διαφεντεύουν με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί κανένας κερατάς «νεοφιλελεύθερος» οίκος αξιολόγησης να μπορεί να οδηγήσει σε πτώχευση ολόκληρη Ελλάδα, η Ισπανία, η και Γαλλία ακόμα – για να κάνει παιχνίδι. Μέχρι τώρα τα κράτη, σαν το Ελληνικό π.χ., είχανε συμμαχήσει με το χρήμα και μόνο με αυτό, αγνοώντας πλήρως τούς πολίτες τους, τον «λαό», τούς ανθρώπους δηλαδή. Τώρα όμως, με τον Ομπάμα πρώτο-πρώτο, άρχισαν να συνέρχονται σιγά-σιγά και να καταλαβαίνουν ότι χωρίς ανθρώπους κοινωνία δεν γίνεται. Τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκα, δηλαδή πολύ απλά.


Ο νεόπλουτος Κωλοτούρκος όμως, ως είκοσι χρόνια πίσω (και ας μοιάζει να πηγαίνει «καλά οικονομικά» και να υπογράφει συμφωνίες 20 δις ευρώ με την Ρωσία και νάρχεται εδω με εκατό επιχειρηματίες), δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να κοιτάξει λίγο πιο μπροστά απ΄τη μύτη του – όπως δεν είχε και ο νεόπλουτος Κωλοέλληνας τού 80-90. Νομίζει κυριολεκτικά ότι έχει πιάσει τον Πάπα απ’ τα παπάρια, ξεχνώντας πως σέρνει πίσω του εκατομμύρια βαθειά αμόρφωτους τεμπέληδες ταλαίπωρους φανατικούς μέσα εκεί, στα «βαθειά» του κράτους του. Και μας κάνει και παρατήρηση γιατί πετάμε πάνω από τη Χίο – ποιός, αυτός σε τα μάς. Δεν είμαστε καλά. Για να συνέλθουμε λιγάκι. Δεν πα να πει ότι επειδή για είκοσι-τριάντα χρόνια ξαμολυθήκαμε κι΄εμείς οι στερημένοι στα Todd’s και τα Polo, ξεχάσαμε και ποιοί είμαστε. Έρχεται ο αναιδέστατος επίσημη επίσκεψη και δεν ξέρει να ελέγξει τους στρατοκράτορές του να μην μας παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας τουλάχιστον την μέρα της κωλοεπίσκεψής του; «Τούς ελέγχει, τούς ελέγχει», λένε οι αναλυτές στην τηλεόραση, αλλά, δόξα τω Θεώ, ο Πρωθυπουργός του την είπε κανονικότατα: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι σε αφοπλισμό. Ποιός μας λέει ότι αύριο δεν θα θελήσει η Τουρκία να επεκταθεί σε ένα από τα νησιά μας;». Πολύ τον χάρηκα. Μπράβο Γιώργαρε είπα από μέσα μου και θυμήθηκα και το «βυθίσατε το Χόρα» και επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά πως το DNA, ότι και να να λένε, ότι και να κάνουνε τα φλωράκια εκεί στους «Οίκους», βαστάει γερά. Και προχώρησε και παραπάνω – πάρα πολύ ευγενικά βέβαια. «Αλλά και η Τουρκία», είπε, «δεν μπορεί να ξέρει. Αύριο εμείς μπορεί να θέλουμε να επεκταθούμε στα παράλια, αφοπλισμένη θα είναι;».



Εγώ αδέρφια πολεμοχαρής δεν είμαι και δεν μ΄αρέσουνε καθόλου και αυτού του είδους οι διενέξεις οι παγκόσμιες, όπου κι΄αν γίνονται κι΄όποιος κι αν φταίει, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στο Βελιγράδι, στη Χιλή ή στο Βιετνάμ. Αλλά όσο είμαι παιδί του Ομήρου και του Διονυσίου Σολωμού, άλλο τόσο είμαι και παιδί του Ηράκλειτου : Πόλεμος πάντων πατήρ. Αυτό δεν θα αλλάξει παρά μόνον όταν μεταμορφωθούμε οι άνθρωποι σε αγγέλους (πράγμα που θα συμβεί, αλλά πάρα πολλούς «συμβατικούς» αιώνες αργότερα). Γι’ αυτό και τον Τούρκο δεν τον πιστεύω όχι μόνο «δώρα» αν μου φέρει – ακόμα και αν μου σκάσει 500 δις ευρώ cash λέγοντάς μου πάρτα αδερφέ να τούς ξεπληρώσεις όλους και να τούς γράψεις εκεί που ξέρεις – και προχωράμε μαζί από δω και πέρα, Ελλάς-Τουρκία-Ρωσσία μαζί με τη Ασία.



Άντε να τα μαζεύουνε τώρα να πάνε στην Άγκυρα γιατί εμείς εδω έχουμε άλλους χαβάδες, όχι τους δικούς τους. Να σταθεροποιήσουμε τη σχέση μας με τα Εθνικά μας κράτη (όλη η Ευρώπη εννοώ), να επαναπροσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις μας, να ξεχωρίσουμε τις θέσεις μας από τους μαυραγορίτες και τους κερδοσκόπους και να βάλουμε στόχους. Να βάλουμε στόχους, ακούτε αδλερφια; Στόχους. Όχι να γκρεμίζουμε την, χρόνια τώρα, γκρεμισμένη «Φαντασία», ο Γ.Α.Π με σηκωμένα τα μανίκια, παρέα με τη Τίνα, δίπλα στην μπουλντόζα. Αυτά (διαφιμησταράδες μου) εμείς οι παλιοί τα έχουμε ξαναδεί εφτά φορές με τον Λαλιώτη και τούς δικούς του από το ογδοντακάτι ακόμα. Θέλουμε στόχους σοβαρούς, πάρτε το είδηση, όχι ανοησίες επικοινωνιακές.



Και σιγά μην κάνουμε πακέτα συμφωνίες για τουρισμό με «τ’ αδερφια μας στη Σμύρνη». Ρε άντε από εκεί. Όποιος θέλει κιτσαριό και μαρίνες χτισμένες πριν τριάντα-σαράντα χρόνια (ήδη παμπάλαιες δηλαδή) περιτριγυρισμένες από ψευτικοπόλεις σαν σκηνικά του Ανεμογιάννη στις επιθεωρήσεις του 60 από χαρτόνι και φελιζόλ, ας πάει στην Τουρκία. Όποιος όμως θέλει Αιγαίο αληθινό και βαθιές γαλάζιες θάλασσες, Μύκονο και Σαντορίνη σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι, Ιόνιο και νησιά παραδεισένια, θάρθει εδω στην Ελλάδα - με εντελώς άλλο «πακέτο». Γιατί, εντάξει, τα κάναμε κι΄εμείς σαν τα μούτρα μας στον τουρισμό κι΄εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να τον αναβαθμίσουμε εκεί που του αξίζει (αυτός εξ’ άλλου είναι και ο ένας από τούς Στόχους μας τους πραγματικά σοβαρούς), αλλά μην φανταστείτε ότι και η Τουρκιά ξέρει από Τουρισμό. Κάτι δουλοπρεπή γκαρσόνια και κάτι καΐκια για νοίκιασμα έχει στα παράλια συν την Έφεσο και τα Μύρα της Λυκίας με τον Ναό του St. Nicholas (που λεν κι΄οι Γάλλοι), ο οποίος λειτουργούσε εκεί. Αυτά περίπου και μια θάλασσα καμία σχέση με τη δική μας, σας το λέω γιατί τάχω κάνει τα παράλια πάνω-κάτω με Τούρκικο νοικιασμένο σκάφος υπερπολυτελείας πάνω από πέντε φορές και δεν ξαναπάω που να με πληρώνεις. Μια νύχτα στην Αντίπαρο ή την Αμοργό δεν ξεπληρώνεται ούτε με τρίμηνο στις δικές τους θάλασσες.



Θα μου πείτε, και θάχετε δίκιο, ότι «έχουν την Πόλη βέβαια». Αλλά, στις μέρες μας αυτό έχει πια λυθεί : Από Θεσσαλονίκη πάς στην Πόλη στο πίτς φυτίλι και χωρίς διαβατήριο.

http://www.protagon.gr

Αυτοπτης μαρτυρας.........

Πάγκαλος προς Σουλβατζή: "Το θέμα Αλέξανδρος ανεβάζει το φρόνημα των Ελλήνων που πρέπει να κρατηθεί χαμηλά"!!!!

Το πειραματόζωο, που λέγεται Ελλάδα, δείχνει τα πρώτα σημάδια αρνητικής αντίδρασης και οι... "χειρουργοί" ανησυχούν...


Άρχισαν κάποιοι να βλέπουν τις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται και που θα "τακτοποιήσουν" την κατάσταση
Το πειραματόζωο, που λέγεται Ελλάδα, δείχνει τα πρώτα σημάδια αρνητικής αντίδρασης και οι... "χειρουργοί" ανησυχούν...
Κοινωνικές εκρήξεις, εξαιτίας, όπως επεσήμανε, της πολιτικής των ακραίων επιλογών στην οικονομία, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι όσοι ποντάρουν στην ηττοπάθεια και στο φόβο των εργαζομένων για να προωθήσουν την κατεδάφιση της κοινωνίας, είναι γελασμένοι, εκτιμώντας ότι «θα ηττηθούν από ένα γιγάντιο μαζικό κίνημα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους, τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιες δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν πειραματόζωο την Ελλάδα, αλλά, όπως είπε, «δεν τους βγαίνει το πείραμα γιατί το πειραματόζωο αντιδρά. Και τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το σχέδιο δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας».
Επεσήμανε ακόμη ότι είναι πολλοί αυτοί που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα συνολικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και ζητάνε ακόμα και μεταρρύθμιση του Συντάγματος για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλεία τους χωρίς τις ενοχλητικές αντιδράσεις από τους κοινωνικούς αγώνες.
Κατηγόρησε μάλιστα τα ΜΜΕ για μια συγχορδία επιθέσεων, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο σημειώνοντας ότι «πρώτος και καλύτερος ο εκπρόσωπος της πιο κρατικοδίαιτης παραγωγικής τάξης της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο πολιτικό σύστημα που κατά τη γνώμη του δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει. Και ζήτησε μπροστά στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τους κάνουν τη χάρη να ξεμπερδεύουμε με το ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις, το οκτάωρο, τα όρια των απολύσεων».
«Ίσως, βέβαια, ο κ. Δασκαλόπουλος να οραματίζεται και αυτός να σώσει την χώρα με μια κυβέρνηση υπό τον εαυτό του. Ή έστω υπό τον κ. Βγενόπουλο, στον οποίο έχει πουλήσει την επιχείρησή του άλλωστε», ανέφερε.
Υποστήριξε επίσης ότι κάποιοι ετοιμάζονται να συκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, «να κάνουν προβοκάτσιες βάζοντας μπροστά το παιδί για τα θελήματα. Την ακροδεξιά» και πρόσθεσε: «τώρα τους γνωρίζουμε. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο σοφοί. Πιο προετοιμασμένοι. Δεν θα αφήσουμε να μας συκοφαντήσουν αυτοί που κάνουν εγκλήματα στο όνομα του λαού που αγωνίζεται».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει λύσεις, όπως την επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση για απ’ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με αναδιάρθρωση των όρων, του χρόνου αποπληρωμής, των επιτοκίων και ενδεχομένως και με διαγραφή μέρους του χρέους, στα πλαίσια μιας συνολικής ρύθμισης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Πρότεινε επίσης να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να αρθούν οι αδικίες του φορολογικού συστήματος, να καταργηθούν οι δεκάδες απαλλαγές από ΦΠΑ να φορολογηθεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει 58 διαφορετικά είδη φοροαπαλλαγών, να φορολογηθεί επιτέλους και η εκκλησιαστική περιουσία και να μειωθούν δραστικά οι στρατιωτικές δαπάνες..
Πηγή: ΑΠΕ....http://kostasxan.blogspot.com

Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται....??????


Τα όποια προβλήματα και οι εντάσεις κατασκευάζονται από δημοσίους υπαλλήλους, διπλωμάτες, που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές και μετά να γίνονται υπαρχηγοί ή ηγέτες κομμάτων» (!)

«Είναι εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα που δεν μας χρειάζονται για έναν φανταστικό κίνδυνο που λύνεται πολιτικά.» (!)

«Όπου υπάρχουν διαφορές επί εδαφικών λεπτομερειών οι λύσεις πρέπει να δίνονται από τρίτους που είναι εντεταλμένοι προς τούτο» (!)

Αυτά τα …ολίγα δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ακυρώνοντας ουσιαστικά την πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική των τελευταίων 50 χρόνων η οποία μόνο μία διαφορά αναγνωρίζει με την Τουρκία: εκείνη της υφαλοκρηπίδας
http://www.enkripto.com

μη ανησυχείτε οι τούρκοι δεν θα εισβάλουν...


Το πιο ενοχλητικό πράγμα που συμβαίνει σε αυτή την χώρα είναι η μονοδρόμηση της. Όπως ένα σπασμένο χέρι τοποθετείται σε θέση ακινησίας για να γιάνει…

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτής της ιστορικής περιόδου.

Έχει εθνοσωτήριο μήνυμα και έντονο προσωπο -κεντρικό χαρακτήρα.
Έχει τους ανθρώπους της απολύτου επιλογής του εθνοσωτήρα (με ένα όραμα ο καθενας) και πολλοί από αυτούς είναι μη εκλεγμένοι αλλά διορισμένοι.
Έχει ισχυρή προπαγάνδα και υποστηρικτές στην αστική τάξη και ένα λαό υπό διαρκή απειλή. Έχει ποινικοποιήσει ως εθνική μειοδοσία κάθε άλλη άποψη.
Μια εποχή στην οποία ετοιμάζομαστε να μειώσουμε των αριθμό των Βουλευτών εις βάρος προφανώς της αντιπροσωπευτικότητας.
Ετοιμαζόμαστε να περιορίσουμε την εκλογική περιφέρεια σε απολυτος μικρά κεντρικά ελεγχόμενα μεγέθη.
Έχει μια κυβέρνηση προσώπων, χωρίς συνεκτική ιδεολογία η οποία δεν αντιλαμβάνεται την «περίπτωση» και την «διαφορά» αλλά επιχειρηθεί με ισοπεδωτικό τρόπο επί δικαίων και αδίκων, κάνοντας την εικόνα έντονα μονόχρωμη- μουντή.
Δεν αντιλαμβάνεται την διαδήλωση ως μέσω διεκδίκησης ή -στην περίπτωση μας- αυτοάμυνας αλλά ως συλλογική πράξη εθνικά τυχοδιωκτική.
Έχει απεριόριστη αμερικανική υποστήριξη και φίλους στα ξένα ΜΜΕ.
Έχει σωτηριολογικά διαγγέλματα από κρατικής τηλεοράσεως κάθε τρεις και λίγο.
Έχει μια κυβέρνηση που έχει αφαίρεσει από την Βουλή αρμοδιοτήτες και τις έχει εκχωρήσει στον ΥΠΟΙΚ.
Έχει θεατρικά Υπουργικά συμβούλια οπερέτες, πλήρως σκηνοθετημένα και προβαλλόμενα από την κρατική TV.
Έχει «απομόνωση» της χώρας από την Ευρώπη και τοποθέτηση της υπό περιορισμό σε έναν ορθοπεδικό τελικά ” Μηχανισμό”.
Μια εποχή που περικλύει την εθνική τραγωδία της άτυπης Χρεοκοπίας με πολλά στοιχεία κρυφά (Για την οποία καλό είναι να συνταθεί «Φάκελος» αντίστοιχος του «φάκελου της Κύπρου»).
Έχει μια κυβερνήση που παραμυθιάζεται και εμπιστεύεται ξανά “φωνές” εξ Αμερικής που λένε «μη ανησυχείτε οι τούρκοι δεν θα εισβάλουν».
Έχει μια κυβέρνηση της οποίας κατά δήλωση κορυφαίων υπουργών της “η νομιμοποιητική της βάση έχει μετακινηθεί”.
Και τελικά αναρωτιέμαι… Μήπως το στερεότυπο της 7ετίας (άρματα στην πόλη, “πειραγμένοι” συνταγματάρχες, παρωχημένη γλώσσα και βασανιστήρια ) δεν μας αφήνει να δούμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα νέου τύπου «πολίτευμα» το όποιο φύεται ως υβρίδιο ανάμεσα στην Δημοκρατία και στην Δικτατορία;

Ένα πολιτευμα που έχει προβλεφτεί εδώ και καιρό ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή ελέω κρίσης. Μήπως αναζητώντας έναν σωτήρα δεν είδαμε ότι μας κατσικώθηκε ήδη ένας;

http://papaioannou.wordpress.com/

Δηλωσε η τσουλα η ιστορια οτι..ξοφλησαμε

Ο Μητσοτάκης, η νέα ελλάδα, και ο γκαντέμικος αριθμός (13)


Ο Μητσοτάκης, η νέα ελλάδα, και ο γκαντέμικος αριθμός (13)

Μας σφυρίξανε από την πλευρά της Ντόρας ότι η κόρη Μητσοτάκη θα ιδρύσει νέο κόμμα, μάλλον με το όνομα "Νέα Ελλάδα". Η δε κοινοβουλευτικη ομάδα της "Νέας Ελλάδας" θα δημιουργηθει απο αποστάτες βουλευτές της ΝΔ. Συνολικα πόσοι βουλευτές θα είναι τελικα στην κοινοβουλευτικη ομάδα της "Νέας Ελλάδας";; Πληροφορίες αναφέρουν για 13 και...
ότι θα βρεθουν κι αυτοι που σχετικα θα σατιρίζουν: "Γκαντέμης ο μπαμπας, γκαντέμισσα η θυγατέρα, γκαντέμικος κι ο αριθμος των βουλευτων του κόμματός της, της "Νέας Ελλάδας"... ............http://antidimos.blogspot.com

απαίτηση του Ερντογάν να πετάνε τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη άοπλα πάνω από την ελληνική επικράτεια;


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από χθες έχει κάθε λόγο να αισθάνεται σουλτάνος! Η επίσκεψή του στους Έλληνες υποτελείς του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ήδη έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη σύσταση της νεο-Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του.


Πριν από την επίσκεψη πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι υπάρχει ένα σοβαρό περιθώριο διαπραγμάτευσης εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του. Όμως τα κατεβασμένα σώβρακα που βρήκε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διέλυσαν κάθε παρόμοια αυταπάτη. Συμβολικότερος όλων ο Πάγκαλος, ο οποίος άρπαξε τον «φερετζέ» της μείωσης των εξοπλισμών για να κάνει μια ακόμη επίδειξη πολιτικού κυνισμού: «Νιώθω εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα για φανταστικούς κινδύνους». Άλλο ντροπή, όμως, και άλλο τσίπα. Έτσι, κύριε αντιπρόεδρε;

Το μέγα όφελος του Ερντογάν απ’ αυτή την επίσκεψη ήταν βεβαίως το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, με τη συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών και υπουργών – μια διαδικασία η οποία θα εγκαθιδρύσει τη συμμετοχή της Τουρκίας σε κάθε επίπεδο άσκησης πολιτικής από την Ελλάδα. Προφανώς – αυτό θα φανεί σε πολύ λίγο καιρό – θα χρειαστεί αυτή η διαδικασία να «υποστηριχθεί» από τη δημιουργία θεσμών «συνεργασίας» στο εσωτερικό των ελληνικών υπουργείων.

Η ευφορία του Ερντογάν είναι αλήθεια ότι του επέτρεψε και μια δόση (μαύρου για μας) χιούμορ, όταν ανήγγειλε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας «θα αλλάξει την οπτική γωνία που βλέπουμε το μέλλον. Πρόκειται για ένα σημείο καμπής. Οι ευτυχισμένες στιγμές που έχουν βιώσει στο παρελθόν κάτοικοι των ελληνικών και τουρκικών πόλεων θα έρθουν και πάλι». Για να μην μείνει όμως η αναφορά του αυτή ως ένα απλώς κακόγουστο αστείο, έβαλε πάραυτα τα πράγματα στη θέση τους:



«Η δουλειά δεν πρέπει να μείνει στα λόγια. Απαιτούμε από τους υπουργούς να προχωρήσουν σε πράξεις, διότι η συνέργεια έχει μεγάλη σημασία».

Με απλά λόγια η Τουρκία μπαίνει καθαρά σε ρόλο ελεγκτή της κυβερνητικής πολιτικής στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με την υπογραφή των μνημονίων και συμφωνιών που επικυρώνουν τη διείσδυση της τουρκικής επιχειρηματικότητας σε κάθε τομέα της ελληνικής οικονομίας – όπου δηλαδή παράγεται έστω και ένα ευρώ κέρδος – το τελικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του Ερντογάν είναι η επικύρωση αυτού που οι υποψιασμένοι περίμεναν: ότι η Ελλάδα μετατρέπεται πλέον και επισήμως σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Εξ άλλου τι διαφορετικό από συμπεριφορά επικυρίαρχου θα μπορούσε να είναι:

● Ο εκβιασμός ότι πρέπει να είμαστε πειθήνιοι στην εποπτεία του ΔΝΤ, τηρώντας τα μέτρα που αυτό επιβάλλει, προκειμένου να έρθει να... επενδύσει.

● Η ιταμή υπόδειξη προς την ελληνική αντιπολίτευση «να συνεργάζεται με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του θέματος» (σ.σ.: της οικονομίας και της «στήριξής» της από την Τουρκία).

● Η προαναγγελία ότι «τελικά θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα» ως προς την ελληνική επικύρωση των μουφτήδων που εκλέγει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη, εξέλιξη που σημαίνει ότι η μουσουλμανική μειονότητα θα τελεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της Άγκυρας, αλλά πλέον με την ελληνική υπογραφή – και με τη σαρία να εφαρμόζεται απρόσκοπτα σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι άλλο από συνειδητό εξευτελισμό του Γιωργάκη θα μπορούσε να είναι η απαίτηση του Ερντογάν να πετάνε τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη άοπλα πάνω από την ελληνική επικράτεια;

Κι όσο για τη στάση (ή μάλλον τις στάσεις) της ελληνικής κυβέρνησης στην επίδειξη ισχύος του Ερντογάν, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε στο διαδίκτυο την πρώτη ταινία της υπ' αριθμόν δύο τσοντοστάρ της χώρας, η οποία, όλως συμπτωματικώς, κυκλοφόρησε κι αυτή χθες. Θα λυθούν όλες οι απορίες σας...



http://anemogastri.blogspot.com

14 Μαΐ 2010

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ...


ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Δίου – Ολύμπου με έδρα το Λιτόχωρο και ιστορική έδρα το Δίον αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανατολικού Ολύμπου β. Δίου και γ. Λιτοχώρου, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Πύδνας με έδρα το Αιγίνιο και ιστορική έδρα τον Κολινδρό αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιγινίου β. Κολινδρού γ. Μεθώνης και δ. Πύδνας, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Κατερίνης με έδρα την Κατερίνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Ελαφίνας β. Κατερίνης γ. Κορινού δ. Παραλίας ε. Πέτρας και στ. Πιερίων,, οι οποίοι καταργούνται.

Ζαμπιδης........χωρις σχολια

Τσουναμι......

τα λεφτά ΜΟΥ και γρήγορα


Ένας καλοντυμένος κύριος περπατάει αμέριμνος τη νύχτα...

Ξαφνικά, πίσω από ένα δέντρο πετάγεται ένας μασκοφορεμένος, του κολλάει ένα πιστόλι στα πλευρά και του ψιθυρίζει: "Τα λεφτά σου και γρήγορα"...

"Μα τι λές;" αντιδράει ο κύριος, "ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Εγώ είμαι ο Τάδε Ταδόπουλος, Βουλευτής και πρώην Υπουργός!!!"...

"Ε, τότε", λέει ο μασκοφορεμένος, "τα λεφτά ΜΟΥ και γρήγορα"!!!

Η τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους ..

Γνωρίζετε τι είναι το όσμιο;
Είναι ένα μέταλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2.Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση.Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.


Τα μεγαλύτερα αποθέματα οσμίου στο κόσμο βρίσκονται στην Τουρκία.Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα οσμίου είναι 127.000 τόνοι.Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχει αποθέματα είναι η Βουλγαρία με 2.500 τόνους.Η αξία του οσμίου που υπάρχει στην Τουρκία ανέρχετε στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.Εάν αναλογιστείτε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 220 δισεκατομμύρια δολάρια,η αξία του οσμίου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό χρέος.
Οι φυλοδυτικοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να λένε ότι :

Η τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους (Τζουνέιτ Ουλσεβερ).
Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Μεμχέτ Αλί Μπιράντ σε ένα σεμινάριο στη Βιέννη : "Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες για να γνωρίζουν την αλήθεια."
Ο στρατηγός Γ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκη, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αγαίο.
Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αγαίου.Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα.Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α,τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!

Για να αντιληφθούμε την αξία του οσμίου πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριό του στοιχίζει 60.000 δολάρια!!! Ένα κιλό οσμίου αντιστοιχεί με πέντε τόνους χρυσού! Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!

Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της <<ωραίας Ελένης>> αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα,περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.
Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό. Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους. Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου... .Νεμεσις

Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς. Βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως…”»


Στις 18 Δεκεμβρίου 1999, ο Γ. Παπανδρέου είχε δηλώσει: «Θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην ΕΕ». Είχαν προηγηθεί οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και στην Ελλάδα και είχε αρχίσει η λεγόμενη διπλωματία των σεισμών, με αμερικανική ενθάρρυνση και καθοδήγηση. Και, βέβαια, είχε προηγηθεί η κρίση των Ιμίων (1996), που γκριζοποίησε το Αιγαίο και αποθηρίωσε την Τουρκία. Και επειδή αναφερόμαστε στα ελληνοτουρκικά, το 1999, σε εκδήλωση ομογενών στον Καναδά, ο Γ. Παπανδρέου είπε τα εξής εκπληκτικά: «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας» (Εφημερίδα «Πατρίδες» του Καναδά).
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Κλικ» (Αύγουστος 1999), ο Γ. Παπανδρέου είχε δηλώσει: «Οι Συνθήκες μιλάνε για μουσουλμάνους. Κατά καιρούς, το θέμα της μειονότητας τίθεται παράλληλα με το θέμα της διεκδίκησης εδαφών. Εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος». Η τουρκική «Χουριέτ» είχε πανηγυρίσει με το γνωστό «Bravo Giorgo». Πώς οι Τούρκοι τον αντιμετωπίζουν; Ιδού τι είπε κάποτε ο Ισμαήλ Τζεμ (ενώπιον του οποίου ο Παπανδρέου χόρεψε ζεϊμπέκικο): «Κάποτε είπα στον Γιώργο Παπανδρέου πειράζοντάς τον: “Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς. Βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως…”» («ΕΨΙΛΟΝ»-25/1/2004).
Ο Παπανδρέου έκανε ωμή και αφόρητη παρέμβαση, δύο ώρες πριν από το διάγγελμα Τάσσου για το δημοψήφισμα στο σχέδιο Ανάν. Είπε: «Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης Ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη -συνεπής στις αρχές, στους αγώνες και στις παραδόσεις μας- λέει το “ναι” στο κοινό μέλλον των δύο Κοινοτήτων, το “ναι” στην κοινή συμβίωση, το “ναι” στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει “ναι” στη συνεργασία και “όχι” στο διχασμό. Λέει “ναι” στην προοπτική και “όχι” στη στατικότητα…».
Διχαστικό και… στατικό, το σωτήριο ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού; Ο Γ. Παπανδρέου θα κριθεί όχι μόνο για όσα είπε στο παρελθόν αλλά, κυρίως, θα ελεγχθεί για όσα υπόσχεται ότι θα πράξει στο μέλλον. Προπάντων, θα φανεί σύντομα αν θα συνεχίσει να σέρνει, χωρίς ανταλλάγματα, το τουρκικό κάρο.
Πηγήhttp://kostasxan.blogspot.com

"Η Γαλλία απείλησε με αποχώρηση από την Ευρωζώνη για να πει το "ναι" η Γερμανία στη βοήθεια της Ελλάδας"


αποκαλύπτει ο Ισπανός Πρωθυπουργός!
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απείλησε με αποχώρηση της Γαλλίας από την ευρωζώνη για να πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, φέρεται να αποκάλυψε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο..Ισπανός πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας την Τετάρτη.
Ο Νικολά Σαρκοζί απαίτησε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες την ανάληψη " συνολικής δέσμευσης, ώστε όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάθε ένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, διαφορετικά η Γαλλία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στο ευρώ", δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την El Pais, η οποία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος που έκανε την αποκάλυψη.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να εγκρίνουν σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω ενός μηχανισμού δανειοδότησης ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Ο Σαρκοζί χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και απείλησε να φύγει από το ευρώ, γεγονός που άσκησε πίεση στην Αγκελα Μέρκελ", σύμφωνα με άλλο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας.
"Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία συγκρότησαν κοινό μέτωπο απέναντι στη Γερμανία και ο Σαρκοζί έφθασε μέχρι να απειλήσει τη Μέρκελ για διάσπαση του παραδοσιακού γαλλο-γερμανικού άξονα ", σύμφωνα με άλλο παρευρεθέντα στην κομματική συνάντηση.
Σύμφωνα με την El Pais, ο Ισπανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί εδώ και μερικές ημέρες δραματική ρητορική προς τα μέλη του κόμματός του για να πεισθούν για τη σοβαρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες η ευρωζώνη.
Greece-Salonika ....http://anemo-milos.blogspot.com

Αιγαίο : Που το πάει η κυβέρνηση;...Διαβαστε τοοοοοο...


Στις αρχές του 2000 μετά από πρωτοβουλία του τωρινού πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ξεκινάνε άτυπες συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας μεταξύ των ΓΓ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών πρέσβεων Αναστάσιου Σκοπελίτη και Ουγούρ Ζιγιάλ. Τα αποτελέσματα των 34 γύρων μυστικών συνομιλιών για το Αιγαίο δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα με εξαίρεση ορισμένα στοιχεία που ήρθαν στο φώς το 2006 και τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν από το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Καθημερινή» (Στ. Λυγερός 4-6-2006).

Σύμφωνα με αυτά η γείτονα χώρα κατα την διάρκεια των συνομιλιών ζητούσε η υφαλοκρηπίδα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο (περιοχή στην οποία πιθανολογείται η ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου) να μοιραστεί μεταξύ των δύο χωρών ή να αποτελέσει αντικείμενο συνεκμετάλευσης με καθορισμένα ποσοστά. Η περιοχή για την οποία γίνεται λόγος είναι τα διεθνή ύδατα μεταξύ Αγίου Όρους και Σιθωνίας στα βόρεια,την νήσο Σκύρο στα δυτικά, τον Άγιο Ευστράτιο και την Λέσβο στα ανατολικά και την βραχονησίδα Καλόγεροι στα νότια...

Όμως τα κίνητρα της Άγκυρας σαφώς και δεν είναι μόνο οικονομικά καθώς η απόκτηση υφαλοκρηπίδας,αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ή ακόμα και εναέριου χώρου αποτελεί πάγιο στόχο για γεωπολιτικούς λόγους. Η απόκτηση τέτοιων ερισμάτων δυτικά των Ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου θα επέτρεπε τον εγκλωβισμό τους και σε δεύτερο χρόνο την αμφιβήτηση της κυριαρχίας ακόμα και επι των μεγαλύτερων απο αυτών.

Κατά την 27η συνάντηση των γενικών γραμματέων των δύο υπουργείων , την άνοιξη του 2003, οι μυστικές επαφές για την παραπομπή του θέματος στην Χάγη είχαν ολοκληρωθεί και οι δύο πλευρές θα ζητούσαν απο το Διεθνές Δικαστήριο να διευθετήσει γενικά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας.

Στο σχετικό συνυποσχετικό όμως αναφερόταν ρητά ότι οι δύο πλευρές συναινούσαν να επιλυθούν εκτός απο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και όλα τα «παρεμπίπτοντα ζητήματα». Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής όταν ο Ελληνας πρέσβης ζήτησε διευκρινίσεις για το ποια είναι αυτά τα παρεπίμπτοντα ζητήματα, ο συνομιλητής του απέφυγε να τα κατονομάσει, δηλώνοντας γενικώς ότι "η Άγκυρα θα έχει το δικαίωμα να θέσει όποιο ζήτημα αυτή νομίζει. Και βεβαίως το Δικαστήριο θα κρίνει εάν αυτά που θα τεθούν από την τουρκική πλευρά είναι ή όχι παρεμπίπτοντα . Ακόμα και αν το Δικαστήριο τα κρίνει μη-παρεπίμπτοντα και δεν γνωμοδοτήσει, η Άγκυρα θα διατηρήσει ακέραιες τις θέσεις της επι αυτών"....



Ο αρχιτέκτονας των μυστικών συνομιλιών ,Γ.Παπανδρέου


Οι διερευνητικές επαφές τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία και σταμάτησαν αιφνιδιστικά το 2003 . Ο τότε ΥΠΕΞ κ. Παπανδρέου απέδωσε το γεγονός ότι δεν προχώρησε η συμφωνία στο ότι ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης έκριναν τον Δεκέμβριο του 2003 ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου ο κ. Κ. Καραμανλής δεν θα την αποδεχόταν (λινκ). Βεβαίως σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εκτίμηση του Μαξίμου ότι συμφωνία με τους παραπάνω όρους θα συναντούσε σημαντικότατες εσωκομματικές αντιδράσεις.
http://www.enkripto.com

Η Ελλάδα τουρκομπαρόκ το 2010! ...τουρκικο βιλαετι....και γερμανικο λαντερ...Πως το ηξερε ο Χαραλαμπιδης?

Ο Μιχαλης Χαραλαμπιδης σιγουρα δεν ηταν μαντης...Το παιχνιδι εχει οργανωθει δηλαδη εδω και παρα πολλα χρονια...Το ιδιο και για το "σκοπιανο" ζητημα...γι αυτο και ο γκαντεμης ειχε πει οτι σε δεκα χρονια θα το χουμε ξεχασει...Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ......ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ......ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ...ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΟΥΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ....Ποιος ειναι ο Ελληνας και.ποιος ο Τουρκος????

Ποια εθνικη κυριαρχια?....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 38/2010»
Ανακοινώνεται ότι, στην περιοχή του Αιγαίου, όπου διεξάγεται τουρκική αεροναυτική άσκηση, την Τρίτη 11 Μαΐου 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια δύο σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν το μεν μεταφορικό «την πρόθεσή του» τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους». Το περιστατικό δεν αξιολογείται από στρατιωτικής πλευράς ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου, δε, τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση».

ΑΥΤΗ είναι η μνημειώδης ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας που εκδόθηκε προχθές όπως γράφει η Κύρα Αδάμ στην «Ε».

ΑΣ τη «μεταφράσουμε».
Η Τουρκία εκτελούσε άσκηση στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, μέσα στο FIR Αθηνών, στην περιοχή των Καλόγερων της Ανδρου, πάνω στον 25ο μεσημβρινό, αφού είχε εκδοθεί κανονικά η αγγελία.

ΤΑ ελληνικά αεροσκάφη, το μεταγωγικό και οι σχηματισμοί των ελληνικών μαχητικών, ΔΕΝ μπήκαν στην περιοχή της τουρκικής άσκησης, αλλά βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Η τουρκική φρεγάτα θεώρησε τη διεθνή θάλασσα και τον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου στην περιοχή της άσκησής της ως «τουρκική επικράτεια» και «εχθρικά» τα ελληνικά μαχητικά και αφού ζήτησε «προθέσεις και ταυτότητες», τα εγκλώβισε στο πυραυλικό της σύστημα, συνιστώντας εχθρική ενέργεια και απειλή σε βάρος της χώρας μας. Αλλά γνώριζε ευθύς εξ αρχής ότι επρόκειτο για ελληνικά μαχητικά, λόγω του κωδικού IFF που εκπέμπουν τα μαχητικά.

ΜΕ δυο λόγια, η Τουρκία θεώρησε προχθες ότι η περιοχή της άσκησης στο Αιγαίο είναι «δική της περιοχή» και μπορεί να ελέγχει ό,τι πετάει (και ό,τι πλέει γύρω).

Η ελληνική κυβέρνηση είδε προχθες την Τουρκία:

**Να μετατρέπει τον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου σε τουρκική κυριαρχία και να «ελέγχει» όποιον κινείται γύρω από αυτήν την «τουρκική κυριαρχία».

* Να καταργεί εν ψυχρώ στην πράξη το FIR Αθηνών και να ελέγχει μόνη της την εναέρια κυκλοφορία, αρμοδιότητα που έχει αποδοθεί διεθνώς στην Ελλάδα από τον ICAO. Αυτό προφανώς έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που «ντρέπεται» στην ανακοίνωσή του να αναφερθεί στο FIR Αθηνών, μετατρέποντάς το σε «περιοχή του Αιγαίου».

* Να μην «επιτρέπει» ή να «ελέγχει» τις ελληνικές πτήσεις ανατολικά του 25ου μεσημβρινού στο Αιγαίο.

ΜΕ άλλα λόγια, η Αθήνα βλέπει την Τουρκία να βάζει γερά τις βάσεις ώστε να καταστεί στο μέλλον αδύνατη η πρόσβαση στα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των τουρκικών ασκήσεων, οι οποίες εκτελούνται σε μόνιμη ετήσια βάση, με την ανοχή της Αθήνας.

ΟΛΑ αυτά, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με επίσημη ανακοίνωσή του «δεν τα αξιολογεί από στρατιωτικής πλευράς ως ιδιαίτερης βαρύτητας…».

ΓΙ’ αυτό και έσπευσε να υποβαθμίσει το γεγονός, μήπως και περάσει απαρατήρητο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, είναι πολύ σκληρό για μια ηγεσία να αποδεχθεί ευθέως τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

http://www.politis-gr.com

Τι ειναι αυτο??? καταπληκτικη τανιουλα...συγκινητικη...

Δεν είναι ώρα για παζάρια με τους Τούρκους κ. Πρωθυπουργέ


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Με έκδηλη ανησυχία αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κανείς δεν προσδοκά απολύτως τίποτα θετικό από την επίσκεψη αυτή, η οποία πραγματοποιείται σε εξαιρετικά ακατάλληλη για την Ελλάδα συγκυρία, η οποία πολλαπλασιάζει εις βάρος της χώρας μας την ούτως ή άλλως συντριπτική γεωπολιτική υπεροχή της Τουρκίας.
Επιπροσθέτως, είναι έκδηλος ο φόβος ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει περιέλθει σε δεινή θέση πολιτικής απομόνωσης εξαιτίας των απαράδεκτων μέτρων οικονομικής εξουθένωσης των Ελλήνων που υλοποιεί κατ' εντολήν του ΔΝΤ και της ΕΕ, ενδέχεται να προσπαθήσει να προχωρήσει σε εντυπωσιοθηρικές κινήσεις με την Τουρκία προκειμένου να πετύχει έναν αντιπερισπασμό απόσπασης της προσοχής της κοινής γνώμης από την ολέθρια οικονομική πολιτική.
Το πρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα αυτή την εποχή έγκειται στο ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη πολιτικά και ως εκ τούτου δεν είναι κατά κανέναν τρόπο σε θέση να διαπραγματευθεί σοβαρά με την Τουρκία, έχοντας τουλάχιστον κάποιες θεωρητικές ελπίδες επίτευξης ανεκτών συμβιβαστικών ρυθμίσεων σε επιμέρους θέματα. Θεμελιώδης προϋπόθεση για να μπορέσει μια κυβέρνηση να διαπραγματευθεί σοβαρά ζητήματα με μια εχθρική χώρα, όπως είναι στην περίπτωσή μας η Τουρκία, είναι να υφίσταται τουλάχιστον άρρηκτη ενότητα κυβέρνησης και λαού, ο οποίος να στηρίζει την κυβέρνησή του. Η προϋπόθεση αυτή δεν υφίσταται σήμερα. Αντιθέτως, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται αυτή τη στιγμή εναντίον της κυβέρνησης εξαιτίας των πλέον αντεργατικών μέτρων στην ιστορία της χώρας μας, που προωθεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Ακόμη και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων, κανένα κόμμα πλην του ΛΑΟΣ δεν συμπαραστέκεται στον πρωθυπουργό στα οικονομικά (συν την Ντόρα Μπακογιάννη), πράγμα που ελάχιστα βοηθά στη διεύρυνση της λαϊκής απήχησης της πολιτικής του Γ. Παπανδρέου.
Δεύτερη θεμελιώδης προϋπόθεση για μια διεθνή διαπραγμάτευση είναι το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κύρος της χώρας στο διεθνές σκηνικό και η σφυρηλάτηση πάνω στη βάση αυτή ενός ισχυρού πλέγματος διεθνών συμμαχιών.
Και εδώ όμως η κατάσταση είναι τραγική. Μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ, η χώρα μας αντιμετωπίζεται δικαίως ως άθλιο προτεκτοράτο που προκαλεί την περιφρόνηση και τον οίκτο των δυνητικών συμμάχων μας στον ευρωπαϊκό χώρο και πρωτίστως της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες για τους δικούς τους λόγους ίσως να ήθελαν να ασκήσουν κάποιες πιέσεις επί της Τουρκίας.
Υπό άλλες συνθήκες, η στάση της Ανγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί απέναντι στην Αγκυρα ίσως να μπορούσε να αξιοποιηθεί για να ασκήσει μια θετική επίδραση στην αναζήτηση ελληνοτουρκικών διευθετήσεων δευτερεύουσας σημασίας, αλλά ακόμη και αυτό σήμερα είναι εκτός συζήτησης αφού το διεθνές κύρος της Ελλάδας έχει βυθιστεί στο ναδίρ.
Με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κρύβονται και να μην τολμούν ούτε καν να εμφανιστούν σε εκδηλώσεις όπου συμμετέχει κόσμος εξαιτίας του φόβου ταπεινωτικής αποδοκιμασίας τους, αλλά και με το κύρος του πολιτικού κόσμου συνολικά να έχει υποστεί πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια απαξίωση, όπως έδειξε η στάση δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών έξω από τη Βουλή πριν από μία εβδομάδα, είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σε πλήρη αδυναμία αυτή τη στιγμή να διαπραγματευθεί με τον Ερντογάν.
Προσδοκία του ελληνικού λαού κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι να... μη γίνει απολύτως τίποτα κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, ώστε αυτή να ολοκληρωθεί χωρίς απώλειες για την Ελλάδα.
Αγκυρα
Εκμετάλλευση της ευκαιρίας
Επικίνδυνη θεωρείται η επίσκεψη Ερντογάν από εκείνο το τμήμα του ελληνικού λαού που έχει ακόμη τη διάθεση να ασχολείται με τα κορυφαία θέματα της εξωτερικής πολιτικής παρά τον οικονομικό καταποντισμό της χώρας μας. Είναι απολύτως φυσιολογικό ο Τούρκος πρωθυπουργός να επιχειρήσει να αξιοποιήσει την πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης Παπανδρέου στον οικονομικό, πολιτικό και διεθνή τομέα προκειμένου να αποσπάσει υποχωρήσεις του Γ. Παπανδρέου σε θέματα που ενδιαφέρουν την Αγκυρα και προωθούν τις μονομερείς διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η πλειονότητα των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει την ισχύ και τη θέληση να αποκρούσει τα τουρκικά σχέδια.
Από "ΕΘΝΟΣ" ........http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ (όπως σήμερα)
ΑΥΡΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ
ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ.

Γι'αυτό κι εγώ θα κάνω "μάγκα" τον μπαρμπα Γιώργο,
τον μπακάλη της γειτονιάς μου, αγοράζοντας τρόφιμα
απ'αυτόν। ........απο τον http://anopetra-eleos.blogspot.com/

Μήνυση κατέθεσε κατά του Γερμανικού περιοδικού Focus γνωστή συγγραφέας Ντορετα Πεπα


Σημειώστε πως ουδείς άλλος ΄Ελλην συγκινηθήκε για τις ύβρεις του Γερμανικού περιοδικού, πλην μόνον φιλολογικώς και αερολογικώς. ...

Τώρα με τη μήνυση της Ελληνίδας συγγραφέα, οι Γερμανοί θα καθήσουν στο σκαμνί


Σχετικώς εξέδωσε το άκολουθο Δελτίο Τύπου, όπου εξηγεί με σοβαρή επιχειρηματολογία του λόγους του διαβήματός της.:


Την Παρασκευή, 7 Μαϊου 2010, αηδιασμένη και αγανακτισμένη από τον άδικο και επαίσχυντο διασυρμό που δέχεται τόσο η ιερή παράδοση των προγόνων μας, όσο και η πατρίδα μας και ο λαός μας -η ίδια η ύπαρξή μας, όπως αποδείχθηκε τραγικά την προηγούμενη εβδομάδα- εξαιτίας του κέρδους και του χρήματος (γιατί περί αυτού πρόκειται), υπέβαλα μήνυση κατά του υπευθύνου σύμφωνα με το νόμο και κατά παντός άλλου υπευθύνου του γερμανικού περιοδικού Focus, το οποίο δύο φορές μέσα σε τρεις μήνες (Φεβρουάριο & Μάιο) παρουσίασε στο εξώφυλλό του την Ολύμπια Θεά Αφροδίτη -και συγκεκριμένα το άγαλμά της που βρίσκεται στο Λούβρο και είναι γνωστό ως “Αφροδίτη της Μήλου”- να κάνει μία άσεμνη και αισχρή χειρονομία την πρώτη φορά και να επαιτεί τη δεύτερη. Τη μήνυση την υπέβαλα ως ιέρεια της γνωστής θρησκείας των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων, για προσβολή της θείας προσωπικότητας της Θεάς Αφροδίτης -και μάλιστα κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν- και για προσβολή ιερών συμβόλων, μεταξύ άλλων και της ελληνικής σημαίας, που το πανέμορφο κυανόλευκο χρώμα της, είναι και το ιερό χρώμα της Θεάς, αφού, ως γνωστόν, ανεδύθη από τους αφρούς της θάλασσας.

Η προσβολή της θείας προσωπικότητας της θρησκείας μας εντοπίζεται στα εξής:

Ως μεγάλη Ολύμπια Θεά, η Αφροδίτη ενσαρκώνει γενικά και σε κάθε περίπτωση το θηλυκό στοιχείο στη φύση, δηλαδή αποτελεί την ουσία του ½ της φύσης και άρα η προσβολή στο πρόσωπό της όσον αφορά στη φύση αποτελεί μεγίστη απαξίωσή της, και όσον αφορά στους ανθρώπους συλλήβδην προσβολή προς το γυναικείο φύλο. Η συγκεκριμένη έκφρασή της στο διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου έχει σαφώς την έννοια της γυναικείας μορφικής τελειότητας, γι’ αυτό και θεωρήθηκε από τους σύγχρονους Ευρωπαίους θεράποντες και λάτρεις της Ελλάδας και της τέχνης -γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά- ως το σύμβολο του τελείου γυναικείου κάλλους.

Η έννοια του κάλλους συμβολοποιείται στον ιερό καρπό της Αφροδίτης, που είναι, βεβαίως, το μήλο (αναφέρουμε ως παραδείγματα: την κρίση του Πάρι, τα χρυσά μήλα ως δώρα στην “αδέσμευτη” Αταλάντη, το πλήθος των αγαλμάτων της Θεάς με το μήλο κ.ά), το οποίο ετυμολογεί, βεβαίως, και την ίδια την ονομασία της νήσου Μήλος. Άρα, όχι μόνο παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα ως προς την προσωπικότητα της Θεάς το άγαλμα της “Αφροδίτης της Μήλου”, αλλά είναι αφιερωμένο - λόγω ονομασίας- στην προστάτιδα / πολιέα / πολιούχο της νήσου, οπότε η όποια προσβολή προς τη θεία προσωπικότητά της είναι και ευθεία προσβολή προς τη Μήλο και τους Μηλίους κατοίκους της.

Όσον αφορά στο πρόσφατο εξώφυλλο του Μαϊου, με τη Θεά Αφροδίτη να προτάσσει την δεξιάν προς επαιτείαν, θυμίζω ότι η Θεά, εκτός των άλλων, αποτελούσε προστάτιδα της πολιτικής και οικογενειακής ζωής και ειδικά στην Αθήνα, τη σημερινή πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, την επικαλούνταν ως Πάνδημη για να φροντίζει όλο το λαό και της απέδιδαν το ρόδι, ως σύμβολο αφθονίας και ευμάρειας. Άρα, η παρουσίασή της ως επαίτη, προσβάλλει επιπλέον και όλο τον ελληνικό λαό ως πένητα διακονιάρη, αφού η καθ’ ημάς προστάτιδά του και σύμβολο της ευμάρειας και του πλούτου του καθίσταται αίφνης ζητιάνα.

Τέλος, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Θεάς ως Θεάς κατεξοχήν της Ειρήνης, αναδεικνύεται απόλυτα μέσω του συγκεκριμένου αγάλματος, καθώς αυτό είναι ντυμένο μόνο από τη μέση και κάτω, μορφή που αναπαριστά το νικηφόρο Έρωτα και άρα την παύση του πολέμου, μέσω του κατευνασμού του Άρεως, Θεού του πολέμου. Το πόσο μεγάλη τιμή απέδιδαν στη Θεά ως Ειρήνη -και άρα προστάτιδα των παιδιών και του Πολιτισμού- οι Αρχαίοι Έλληνες, είναι γνωστό, τόσο μέσα από την ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη, την “Ειρήνη”, όσο και με τις τελετές που της αφιέρωναν (Αφροδίσια), όπου οι θυσίες ήταν μόνο θυσίες ανθέων και γλυκισμάτων και ήταν φυσικά αναίμακτες, με “ελεύθερη” συμμετοχή (απελευθέρωση) των ιερών της πουλιών, των περιστεριών. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και σήμερα η Ειρήνη συμβολίζεται με το περιστέρι. Συνεπώς, η κατ’ εξακολούθησιν προσβολή αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή προς την Ειρήνη, προς την ίδια τη συνέχιση του ανθρώπινου γένους και του ανθρώπινου Πολιτισμού, και μάλιστα η επανειλημμένη τοποθέτηση ενός πρόσθετου (μη υπάρχοντος στο άγαλμα) εικονιστικού “χεριού” με τις συγκεκριμένες αισχρές και ποταπές, τις μειωτικές εν προκειμένω χειρονομίες, καταδεικνύει την απίστευτη ηθική ευτέλεια και τη βαρβαρότητα των δημιουργών των συγκεκριμένων εικόνων στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού “Focus”, ενώ παράλληλα οδηγεί τον αποδέκτη απανταχού της γης σε αποτροπιασμό, αλλά και σε περίεργους συνειρμούς, όταν μάλιστα προέρχεται από πολίτες μίας χώρας που έχει στις πρόσφατες μνήμες της ανθρωπότητας συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με δύο αιματοβαμμένους και απίστευτα πολύνεκρους Παγκοσμίους Πολέμους.


Ολοκληρώνοντας, θέλω να πω ότι η κίνησή μου αυτή, πέρα από τον αποτροπιασμό μου και τη διάθεσή μου να τιμωρηθεί η αδικία, η αναισχυντία και η ασέβεια, έχει και προτρεπτικό χαρακτήρα, καθώς θεωρώ ότι όλοι μας μπορούμε να κάνουμε πολλά για να υπερασπιστούμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τα ιερά και όσιά μας από την όποια ξένη επιβουλή και οικονομικίστικη βαρβαρότητα εκ μέρους του παγκόσμιου τεχνομεσαίωνα, τον οποίο προσπαθεί να επιβάλει η κερδοσκοπική και αντιανθρώπινη λογική του καιρού μας.


Διοδώρα - Ντορέτα Πέππα

συγγραφέας - ιέρεια των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων

η μούγκα των εφημερίδων είναι τραγική


Κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να υποβαθμίσει μια επίσκεψη όπως αυτή του Ερντογάν και όλα όσα αυτή σημαίνει και σηματοδοτεί. Αλλά η μούγκα των εφημερίδων είναι τραγική: δίνουν... αίμα (αυτή τη φορά γιατρών) στον λαό για να κρυφτεί η μεγαλύτερη πράξη υποτέλειας που έκανε ποτέ κυβέρνηση – σε συνδυασμό με την υπαγωγή στο ΔΝΤ – την οποία εξαφάνισαν από τα πρωτοσέλιδά τους.

Ας μην την αφήσουμε να γίνει απελπισία. Ας αντισταθούμε οργανωμένα, ως κοινωνία, σε ό,τι μας ετοιμάζουν. Για να μην μεταβληθεί η οργή, η ανασφάλεια και η μοναξιά σε ξεφτίλα. Ας κάνουμε την αρχή διαδηλώνοντας κατά της αυτοκρατορικής επίσκεψης του σουλτάνου Ερντογάν. Είναι μια πρώτη κίνηση αντίστασης σε όσα μας ετοιμάζουν...

http://anemogastri.blogspot.com

Βρέθηκαν λογαριασμοί Βουλγαράκη στα... σκουπίδια ...???


Γραφει ο ΓΡ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ

Πελαγοδρομεί η Εξεταστική για το Βατοπαίδι καθώς δεν βρίσκει άκρη με τις πάμπολλες συναλλαγές.

Μια... σακούλα σκουπιδιών που περιείχε στοιχεία με την κίνηση λογαριασμών του πρώην υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη ενέτεινε την κατάσταση αμηχανίας που επικρατεί μεταξύ των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου, τα οποία δείχνουν να «πελαγοδρομούν» μόλις ένα δεκαήμερο προτού εκδώσουν το πόρισμά τους και αποφανθούν αν θα εισηγηθούν ή όχι τη σύσταση Προανακριτικής. Η καθυστερημένη μάλιστα άφιξη χθες επίσημων στοιχείων από τους ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις κινήσεις των λογαριασμών εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων αντί να διαλευκάνουν περιέπλεξαν την κατάσταση, παρά τον έλεγχο που ασκήθηκε σε περίπου 7.100 κινήσεις οι οποίες αφορούσαν ποσά άνω.....
των 100.000 ευρώ. «Μας μπερδεύετε αντί να μας διαφωτίσετε» έλεγαν μέλη της Επιτροπής, απευθυνόμενα στα εξεταζόμενα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στελέχη της ΤτΕ.

Και ενώ οι ελεγκτές κκ. Κ. Γεωργάρας και Αντ. Βλυσίδης κατέθεταν δηλώνοντας αδυναμία να διερευνήσουν τις πάμπολλες δοσοληψίες που έγιναν σε μετρητά, με μια ακατανόητη απόφαση του προεδρείου της Επιτροπής αποφασίστηκε η αναστολή της δημοσιοποίησης των πρακτικών, για λόγους «προστασίας προσωπικών δεδομένων», λίγο αφότου έγινε αναφορά στο όνομα «Καραμανλής» και χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι αφορούσε τον τέως πρωθυπουργό.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Βλυσίδης, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν παρατηρήθηκε από ελεγκτή ότι λίγο πριν από το 2000 σε λογαριασμό τού τότε νομικού συμβούλου της Μονής κ. Π. Κατσαδούρη υπήρξαν δύοτρεις καταθέσεις ύψους 12.571

ευρώ, στις οποίες ως καταθέτης αναφερόταν όνομα «Κάμας» και σε παρένθεση «Καραμανλής». Νωρίτερα ωστόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Εμμ. Μπεντενιώτης είχε ανακοινώσει την παραλαβή φακέλου με αντίγραφα των κινήσεων λογαριασμών που απέστειλε ο πρόεδρος κίνησης πολιτών κ. Δ. Γεωργακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι βρήκε τα σχετικά στοιχεία σε... σακούλα σκουπιδιών έξω από υποκατάστημα της Αlpha Βank, στην οδό Πανεπιστημίου.

Πρόθεση μελών της Επιτροπής, αν και δεν ανακοινώθηκε κάτι επισήμως, είναι να αντιπαραβάλουν τα στοιχεία αυτά με τα επίσημα των ελεγκτών της ΤτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την- ενδιάμεση καθώς εκκρεμεί ακόμη η τελική- έκθεση που παρέδωσαν οι ελεγκτές προκύπτει ότι οι συνολικές εισροές στους κοινούς λογαριασμούς του ζεύγους Βουλγαράκη ανέρχονται περίπου στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ, με το σημαντικότερο μέρος να προέρχεται από συμβολαιογραφικές πράξεις της συζύγου του πρώην υπουργού. Αντιστοίχως οι εκροές, κυρίως σε πληρωμές δικαιωμάτων υπέρ του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων, ανέρχονται στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

«Εκλαμβάνω ότι ο επιδιώκων να δωροδοκηθεί δεν θα εμφανιζόταν στον λογαριασμό του φαρδιά πλατιά “τρεχαγυρευίδης”, “τρεχαγυρευόπουλος”» σχολίασε, αναφερόμενος στις περιγραφές των ελεγκτών, ο τέως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Ν. Δένδιας.

http://www.tovima.gr ...http://ksipnistere.blogspot.com

Ελληνική Φυλή είσαι ΑΝΗΘΙΚΟΣ:


"Ελληνική Φυλή τί φωνάζεις;
Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί;
Εάν Σού βαστά έμπα διώχτους.
Ελληνική Φυλή είσαι ΑΝΗΘΙΚΟΣ:
διότι θέλεις οι Φραγκικοί Στρατοί και Στόλοι
να Σού φυλάν τ' αμπέλια ΣΟΥ
(Περικλής Γιαννόπουλος, 1907
"Έκκλησις προς το Πανελλήνιον Κοινόν

Ο Θουριος του Ρηγα.....επικαιρος οσο ποτε αλλοτε

Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες.


ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ

ο παγκόσμιος πολιτισμός ξεκίνησε από τους Σλαβομακεδόνες και ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει σε αυτούς»


Ο Γκιούνερ Ισμαήλ διευκρινίζει ότι τα Σκόπια έχουν πρόβλημα. Υπάρχει έντονη αλυτρωτική πολιτική, από τον απλό πολίτη μέχρι τον ανώτερο πολιτικό.

«Δεν υπάρχει καμία ουσιώδη διαφορά μεταξύ των Ελλήνων, των Σέρβων, των Βουλγάρων και των Αλβανών. Το πρόβλημα είναι τα Σκόπια αυτή τη στιγμή» θα τονίσει ο πρόεδρος του φόρουμ και θα εξηγήσει:

«Όταν επισκεφθείτε τα Σκόπια θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», θα κάνετε βόλτα στην εθνική οδό του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και εκεί θα συναντήσετε το εθνικό γήπεδο «Φίλιππος Β' του Μακεδόνα» και αν θέλετε να επισκεφθείτε ένα μουσείο, εκεί θα διαπιστώσετε ότι ο παγκόσμιος πολιτισμός ξεκίνησε από τους Σλαβομακεδόνες και ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει σε αυτούς» , είπε χαρακτηριστικά ο Γκιούνερ.

Ο απλός πολίτης αυτής της χώρας πιστεύει ότι οι γείτονες τους έκλεψαν κομμάτια της πατρίδας τους.

Σχετικά με τα αγάλματα που στήνονται σωρηδόν στην πλατεία των Σκοπίων ο πρόεδρος του Φόρουμ θα δηλώσει:

«Εμείς τοποθετούμε τα αγάλματα μιμούμενοι την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα, που έγινε η Πιόνγκ Γιάνγκ του Δούναβη και τα Σκόπια πολύ γρήγορα θα γίνουν η Πιονγ Γιάγκ του Βαρδάρη»

( σ. σ. Πιόνγκ Γιάγκ, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας με πλήθος αγαλμάτων από το κομμουνιστικό καθεστώς της)

«Υπάρχει πρόβλημα», δηλώνει ο Γκιούνερ Ισμαήλ,( Гюнер Исмаил) πρόεδρος του Κέντρου Φόρουμ Στρατηγικών Ερευνών και Τεκμηρίωσης, σε συνέντευξή του, στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων 'Φόκους'.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας, οδήγησε σε πολύ άσχημη κατάσταση την πΓΔΜ και την έχει αποδυναμώσει τελείως στην περιοχή» διαπιστώνει ο πρόεδρος του φόρουμ και τονίζει ότι μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να τοποθετήσει τη χώρα στη χαμένη θέση της, μετρώντας τους φίλους που θα μπορούσαν να τη στηρίξουν.

history-of-macedonia ..http://ourgreecetoday.blogspot.com/

Επέσαν οι μάσκες χθες στην βουλή του Ελλαδισταν..


Επέσαν οι μάσκες χθες στην βουλή κατα την συζήτηση του νομοσχεδίου που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Καστανίδης.
Ενα νομοσχέδιο που αν και χρειάζεται πρώτα απο όλα ΘΕΛΗΣΗ στο να βρεθούν οι ένοχοι και τα λαμόγια εντούτοις δεν παύει να είναι ομολογουμένως προς την σωστή κατεύθυνση.
Μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής με ΑΝΑΡΟΜΙΚΗ ισχύ θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει ένα "παράθυρο" και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης πολιτικούς οι οποίοι έχουν γλυτώσει με το καθεστώς που σήμερα ισχύει μετά και την προκλητική διάλυση της βουλής απο τον Καραμανλή.
Φυσικά άλλο τα...λόγια άλλο οι πράξεις....
Αλλά αυτή την φορά ακόμα και στα λόγια η ΝΔ....η καινούργια ΝΔ που απαγγέλλεται για μια ακόμα φορά την κάθαρση αντέδρασε έντονα δηλώνοντας την αντίθεση της μέσω του εκπροσώπου της Α.Νεράντζη.Μιλώντας ο κ.Νεράντζης για την παράταση του διαστήματος πριν παραγραφεί αδίκημα υπουργού υπογράμμισε ότι η αναδρομική εφαρμογή του "δεν θα γίνει ανεχτή μια τέτοια ιδέα πολύ περισσότερο μια τέτοια εφαρμογή από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα γίνει ανεκτή. Αρνούμεθα ένα τέτοιο δικαίωμα. Και θέλω να ελπίζω ότι και αν ενδεχομένως έτσι παροδικά κάτι πέρασε από το μυαλό του κ. Καστανίδη περί προσδόσεως αναδρομικής ισχύος αυτής της διάταξης, θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Διότι, πλέον, θα πρόκειται περί σαφούς πραξικοπήματος, το οποίον θα πλήττει καίρια και ανεπανόρθωτα τα θεμέλια της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας".
Αυτή είναι η θέση της ΝΔ κ.Σαμαρά;
Κρύβεστε πίσω απο την διάταξη του Συντάγματος που οι ίδιοι ψηφίσατε για να "αυτοαθωώνεστε";Μια διάταξη που ΟΛΟΙ (στα λόγια βέβαια) ζητήσατε να αναθεωρηθεί;
Και στο κάτω κάτω ποιος ο λόγος άρνησης ψήφισης μιας τέτοιας διάταξης εκτός και αν φοβάστε ότι θα συλληφθεί το μισό πρωην υπουργικό συμβούλιο.
Αν όμως φιλοδοξείτε να εκφράσετε την ελληνική κοινωνία δεν μπορείτε να πηγαίνετε κόντρα σε τέτοια νομοσχέδια με τα οποία είναι βέβαιο ότι συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ.
Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν με οποιοδήποτε τρόπο και η επιλεκτική επίκληση άρθρων του Συντάγματος το μόνο που κάνει είναι να ενοχοποιεί στα μάτια του κόσμου ακόμα περισσότερο τους πολιτικούς......................http://protesilaos.blogspot.com/

Μαζι με τον Τουρκο ερχεται και η νεα τσοντα της Ντουβλη..λεει..ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ?

Η τουρκική Ζαμάν αποκαλύπτει την αλήθεια για την επίσκεψη


Την ώρα που ο Σουλτάνος Ερντογάν φτάνει στην Αθηνά κομίζοντας δώρα όπως η Χάλκη ή την … πρόθεση της Άγκυρας να βάλει στο τραπέζι τη μείωση των εξοπλισμών από κοινού με την Ελλάδα, μια είδηση από τουρκική εφημερίδα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ζαμάν που κυκλοφορεί σήμερα, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μεγάλη συμφωνία αγοράς 145 επιθετικών ελικοπτέρων, αξίας πολλών δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο είναι παγωμένο εδώ και χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τα προηγούμενα χρόνια τη γείτονα χώρα.

Τώρα όμως που οι Τούρκοι αισθάνονται ισχυροί οικονομικά αποφάσισαν να εξοπλιστούν με ότι καλύτερο υπάρχει.

Την ίδια στιγμή τα δικά μας Απάτσι σκουριάζουν στις αποθήκες μέχρι να αποφασίσουν να τα βγάλουν στον ήλιο, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Για να μην πούμε για τα υποβρύχια που γέρνουν, τα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν παλιώσει κι άλλα τέτοια.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Ερντογάν και η τουρκική διπλωματία παίζουν διπλό παιχνίδι έχοντας απέναντί τους μια χώρα σπαρασσόμενη από οικονομικά προβλήματα και αδύναμη να ακολουθήσει τους Τούρκους σε οποιαδήποτε αγορά όπλων.

Βεβαίως είναι προτιμότερο το βούτυρο από τα κανόνια, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί.

Αλλά μήπως η αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών πρέπει να είναι κυρίαρχος κανόνας, βασική προϋπόθεση προκειμένου να επιτρέψει η Ελλάδα την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ;

Γιατί αλλιώς οι Τούρκοι θα γίνονται «θηρία» κι εμείς πρόβατα χωρίς όπλα και χωρίς φωνή.

http://www.antinews.gr

Εχει σειρα η Μακεδονια.......Τι ειχε πει καποτε ο Κισσινγκερ? Θυμαστε? Τιποτα λοιπον δεν λεγεται τυχαια...

Καταργείται η διδασκαλία των ελληνικών στο εξωτερικό!


Μετά συνέχεια έχει και το εσωτερικό!

Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.
Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα στην Αμερική, την Γερμανία, την Αυστραλία και όπου γης υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού για ξένους που ενδιαφέρονται να την μάθουν. Για να καταργηθεί λοιπόν η ελληνική γλώσσα και να εισέλθει ως επίσημη η αγγλική, όπως έχει δεσμευτεί η υπουργός, πρέπει πρώτα να σταματήσει η διδασκαλία της στο εξωτερικό. Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ολοκληρώνεται ο πόλεμος στην διδασκαλία της ελληνικής στο εξωτερικό, ο οποίος είχε αρχίσει από την στιγμή που επιβλήθηκαν μειώσεις στο επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού παράλληλα με αύξηση της φορολογίας του, δώρο και αυτό της "σοσιαλιστικής" "πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούσαν να συντηρηθούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό. Αλλά για να είναι σίγουρη η υπουργός πως δεν θα βρεθεί κανένας τρελός που θα χαλάει από την τσέπη του για να διδάσκει ελληνικά, απαγόρευσε τελείως τις αποσπάσεις στο εξωτερικό. Ο λόγος τώρα ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, οι οποίες θα πρέπει να μιλήσουν για το ποιος και για ποιο λόγο επιδιώκει τον αφανισμό τους. ...............http://teachers-limnou.blogspot.com/