# #

2 Ιαν 2016

Γιουγκοσλαβία...Το βάρος των Αλυσίδων(καναδέζικη ταινία )


Το βάρος των αλυσίδων (ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους)Το βάρος των Αλυσίδων είναι μια καναδέζικη ταινία ντοκιμαντέρ που θα κριτικάρει το ρόλο που παίζουν ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην τραγική διάλυση ενός κάποτε ευημερούν ευρωπαϊκού κράτους την Γιουγκοσλαβία. 

Η ταινία - ντοκιμαντέρ, είναι γεμάτη από σπάνια πλάνα που δεν έχετε ξαναδεί , είναι μια δημιουργική από πρώτο χέρι ματιά στο γιατί η Δύση παρενέβη στη γιουγκοσλαβική σύγκρουση, 

Δείτε το βίντεο.....

Γάλα....20 επικίνδυνα χημικά σ ένα ποτήρι


Επικίνδυνο-κοκτέιλ-20-χημικών-σε-ένα-ποτήρι-γάλα






Ένα ποτήρι γάλατος μπορεί να περιέχει ένα κοκτέιλ μέχρι και 20 παυσίπονων, αντιβιοτικών και αυξητικών ορμονών, σύμφωνα με μία πρόσφατη επιστημονική μελέτη για τη διεξαγωγή της οποίας χρησιμοποιήθηκε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τεστ.
Το πλήθος των χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε δείγματα γάλατος της αγελάδας, της αίγας και του μητρικού γάλακτος χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενειών σε ζώα και ανθρώπους.

Οι υψηλότερες ποσότητες φαρμάκων βρέθηκαν στο γάλα ...

Νάρκισσος των ποιητών...Στον Όλυμπο


Νάρκισσος των ποιητών - Narcissus poeticus L. 1753

English name: Poet's Daffodil, Nargis, Pheasant's Eye, Findern Flower, Pinkster Lily

 
Ο Νάρκισσος των ποιητών είναι ένα φυτό εύοσμο, με μεγάλα λευκά άνθη που φύεται σε υγρά λιβάδια ορεινών περιοχών. Θεωρείται ο πιο όμορφος από τους Νάρκισσους. 

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας τον ονομάζουν "Λουλούδι του Μαγιού" και τον συλλέγουν μετά μανίας, ιδιαίτερα την Πρωτομαγιά. 

Απαντάται στη Μακεδονία, 

Εδώ παπάς, εκεί παπάς.....Παντού παπάς.


Που ειναι ο παπάς;
Όποιος έχει την ευλογία να γεννηθεί στην ιερή γη που λέγεται Ελλάδα, πέρα από τη μάνα του και τον πατέρα του, παίρνει απόφαση ότι, μεγαλώνοντας, θα συναντά ανά πολύ συχνά χρονικά διαστήματα κι από έναν παπά. 
Δεν σημαίνει ότι ο παπάς αυτός θα είναι πάντα ο ίδιος, όχι, μπορεί να σου τύχει να συναναστραφείς μέχρι και με εκατό διαφορετικούς παπάδες, που θα έχουν ασχοληθεί ο καθένας τους ξεχωριστά με την υπόστασή σου στις διάφορες φάσεις της. 
Από την ώρα δηλαδή που δεν θα είσαι ούτε σαράντα ημερών άνθρωπος και θα πρέπει ως βρέφος νεογέννητο να μη σε δούνε τα εγκόσμια όλες αυτές τις συνεχόμενες ημέρες, περιμένοντας να πάρεις την ευχή από τον πρώτο που θα αντικρίσεις στη ζωούλα σου παπούλη, έστω κι αν δεν θα μπορούνε ακόμα τα μάτια σου να δούνε καθαρά, εξάλλου στη θρησκεία μας δεν έχουν νόημα τόσο αυτά που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, όσο αυτά που δεν δυνάμεθα να αντιληφθούμε,

Κωλόπαιδα. Οι κιλότες σας έχουν κατέβει μέχρι το αστράγαλο μπροστά σε Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς, Σόιμπλε...



Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. 
Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας.  

Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.

Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων. 

Τα τακιμιάσατε όλοι σας στο φινάλε, βάλατε την υπογραφή σας για ένα κοινό μέτωπο υπέρ της Ευρώπης σκίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ΟΧΙ που τόλμησε να πει,

1 Ιαν 2016

Ευχές Ελλήνων στον Αρχιερέα της Γελοιότητας, τον Τιτάνα της Ανοησίας....

Ευχές στο Μπουμπούκο.....




Δεν είναι δυνατόν να μπει ο Νέος Χρόνος χωρίς γέλιο. 
Κι είναι αδύνατον να ξεχάσω τον Αρχιερέα της Γελοιότητας, τον Τιτάνα της Ανοησίας, τον Άδωνη Μ. Γεωργιάδη. Το "Μ" σημαίνει "Μπουμπούκος" όχι τίποτε άλλο, έτσι;

Παραλίγο να το χάσουμε το χρυσούλι μου, όταν, όπως είπε ο ίδιος, εγκλωβίστηκε κι αυτός κι η γυναίκα του στην Εθνική Οδό. 
"Μεγάλη επιτυχία της Τροχαίας! Εύγε! Εθνική Οδός Αθηνών/Λαμίας 2 ώρες σταματημένοι" έγραψε η ακροδεξιά "νυφίτσα". Μια τέτοια απώλεια για την Κωμωδία θα ήταν αβάσταχτη και πολλοί εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός. 

Η αλήθεια είναι πως πολλοί συμπαραστάθηκαν... στο Χειμώνα.

"Να το κόψει με τα πόδια. Οι αρχαίοι είχαν αυτοκίνητο;"

"Είναι εχθροί οι Έλληνες"...



Για διαβάστε  για ποιόν λόγο απεκλήθη Μέγας και για ποιούς λόγους τον γιορτάζει η Ορθοδοξία την πρωτοχρονιά:
Βασίλειος ο Μέγας, (Καππαδόκης εκ καταγωγής):
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων». (Εις Προφήτην Ησαϊαν 9.230.8)
«Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων… τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε ...

Η Πιερία στην αρχαιότητα....


Όρια της αρχαίας Πιερίας ήταν ο Αλιάκμων στα βόρεια, ο Πηνειός στα νότια, ο Όλυμπος καi τα Πιέρια στα δυτικά και η θάλασσα στα ανατολικά. 

Περιελάμβανε δηλαδή, εκτός από το έδαφος που καταλαμβάνει σήμερα ο νομός Πιερίας, και την περιοχή κατά μήκος της ανατολικής όχθης του Αλιάκμονα, γύρω στα Παλατίτσια και τη Βεργίνα (σήμερα στον νομό Ημαθίας) μεταξύ των οποίων εκτείνονται τα ερείπια που αποδίδονται στην αρχαία πόλη της Πιερίας Βάλλα. 

Από τους χρόνους του Ομήρου και του Ησιόδου, τουλάχιστον, ο Όλυμπος παίρνει εντελώς ξεχωριστή θέση στην ελληνική μυθολογία. Στους πρόποδες του, ανάμεσα...

«Βραβεία Παπαρίων»!


    
Δεν φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε τον Λαζόπουλο στην απονομή των ετήσιων «Βραβείων Παπαρίων».
    Αν πάντως ετίθετο θέμα για το «ανέκδοτο» της χρονιάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν (με διαφορά) αυτό:

Να πας γρήγορα ραγιά μου να καταθέσεις το ευρουλάκι που κρατάς σφιχτά στο χέρι σου...Γρήγορα...


Τι είναι η προπαγάνδα των τοκογλύφων; 
Είναι μια μικρή αλήθεια, ένα γεγονός, που διαστρεβλώνεται από μεγάλα ψέματα. 
Σήμερα, αφού πάρουμε βαθιά αναπνοή, ανοίξουμε τα παράθυρα να φύγει η μπόχα, θα δούμε ένα άρθρο, το οποίο φαινομενικά δεν κάνει προπαγάνδα. 

Φαινομενικά, στην ουσία όμως λέει τα πιο προκλητικά και αισχρά ψεύδη.


Τίτλος, "Κίνητρα για επιστροφή των καταθέσεων από τα... στρώματα" (!) 

Από τον τίτλο φαίνεται το ψέμα: 
"Λεφτά υπάρχουν" είναι στα στρώματα! 

Το υπόλοιπο άρθρο γράφηκε για να δικαιολογήσει δυο αθλιότητες:

Η χώρα της Lidl... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΕΙΚΟΝΑ---Πορτογαλία
Το ξεπούλημα της Πορτογαλίας άφησε πίσω του Πολίτες ερείπια, καθώς επίσης μία χώρα υπό την κατοχή των βιομηχανικών και λοιπών γερμανικών επιχειρήσεων – η κατάργηση των λαών και η αντικατάσταση τους, από τη δικτατορία των εκλεκτών    
.
«Ο νεοφιλελευθερισμός καθορίζει σταδιακά όλες τις δυτικές κοινωνίες – ενώ είναι κάτι περισσότερο από μία απλή οικονομική πολιτική. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ιδεολογία, η οποία ρυθμίζει εκ νέου τις σχέσεις του κράτους και της οικονομίας – με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής σκέψης, η οποία αλλάζει ριζικά όλους τους τομείς της ζωής, καθώς επίσης τους ανθρώπους, με μοιραίες συνέπειες για τη Δημοκρατία.
Όλες οι σφαίρες και οι πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, εξετάζονται από την πλευρά της νεοφιλελεύθερης οικονομικής άποψης, μετρούμενες από αυτήν: η πολιτική, το Δίκαιο, η κουλτούρα, η παιδεία, η οικογένεια και οι ρόλοι των δύο φύλων.
Στα πλαίσια αυτά, το παλαιό ευρωπαϊκό ιδεώδες του πολιτικού ανθρώπου (homo politicus), αντικαθίσταται από τον οικονομικό άνθρωπο (homo economicus) – ο οποίος γίνεται κατανοητός ως ανθρώπινος πόρος, σαν «ανθρώπινο κεφάλαιο» καλύτερα, το οποίο πρέπει συνεχώς να καλυτερεύει την ανταγωνιστικότητα του.
Με τον τρόπο αυτό ο λαός, ως η συνένωση των Πολιτών και το θεμέλιο της Δημοκρατίας καταργείται,αντικαθιστάμενος από την κυριαρχία των εκλεκτών – κυρίως από τη δικτατορία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Παρά τις συνεχείς οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κρίσεις δε, εάν όχι με τη βοήθεια τους, η σταδιακή νεοφιλελεύθερη βαθιά διάβρωση των κοινωνιών μας συνεχίζεται ασταμάτητα – μεταξύ άλλων μέσω της αναπροσαρμογής του εργατικού Δικαίου, καθώς επίσης του εκπαιδευτικού συστήματος».
.


Η ευρωπαϊκή περιφέρεια, εντός ή εκτός της Ευρωζώνης, μετατρέπεται σταδιακά σε μία περιοχή χαμηλού εργατικού κόστους, με τους Πολίτες της σκλάβους χρέους – προς όφελος κυρίως των βιομηχανικών και λοιπών επιχειρήσεων της Γερμανίας.
Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται εν πρώτοις από τη «διάσωση» της Πορτογαλίας, εκ μέρους της Τρόικας – από μία χώρα που η συντηρητική της κυβέρνηση εφάρμοσε με ακρίβεια, καθώς επίσης με απόλυτη συνέπεια το πρόγραμμα που της δόθηκε, ξεπουλώντας μεταξύ άλλων το ...

Οι Τρομοκράτες είναι στα σαλόνια σας...




H αλαζονεία της βεβαιότητας για την πανίσχυρη εξουσία τους....

Mια ολόκληρη περιοχή στον Άρη ονομάζεται Ελλάδα! Και «Όλυμπος», το υψηλότερο βουνό του


hellas-planitia

Ο κόκκινος πλανήτης έχει πλέον εξερευνηθεί αρκετά και πολλά σημεία του έχουν πάρει ονόματα πόλεων, νησιών, χωρών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων.

Έτσι στα τοπωνύμια του Άρη δεσπόζουσα θέση έχει η Ελλάδα, καθώς δίνει το όνομά της στη μεγαλύτερη κοιλάδα του Άρη και έχει ονομαστεί από τον...

Ο Χάρος βγήκε ...παγανιά !!!!


Είναι ένας γέρος και μαθαίνει ότι έρχεται να τον πάρει ο χάρος....


Αρχίζει το τρέξιμο να ξεφύγει και μπαίνει σε έναν παιδότοπο. 

Κάθεται ανάμεσα στα παιδάκια, βάζει έναν σκούφο και αρχίζει να τρώει κρέμα.


Μπαίνει μετά από λίγο ο χάρος, αρχίζει να ψάχνει κι όταν τον βρίσκει του λέει:

Politico: Οι επτά μεγαλύτερες πολιτικές κωλοτούμπες του 2015 – Πρώτος στη λίστα ο ευτυχισμένος-χασκογελαστός

Μία... ξεχωριστή και πρωτότυπη ανασκόπηση για το 2015 έκανε το ευρωπαϊκό έντυπο ενημέρωσης Politico. 
Ειδικότερα, οι συντάκτες της ιστοσελίδας βρήκαν τις... 7 καλύτερες πολιτικές κωλοτούμπες της χρονιάς που πέρασε και πρώτος στη λίστα φιγουράρει ο Αλέξης Τσίπρας. 
Το Politico λοιπόν κάνει μία μίνι αναδρομή στην καριέρα του κ. Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο, από τις εκλογές του..

Συντάξεις: Πόσο και γιατί θα μειωθούν μέσα στο 2016

Μπορεί οι θεσμοί να μην έχουν ακόμη δει καν την πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, όμως ήδη οι συνταξιούχοι είναι δεδομένο πως θα δουν ήδη από την Πρωτοχρονιά τις απολαβές τους να περικόπτονται - για ακόμα μια φορά. 
Πρόκειται για ήδη νομοθετημένες και ψηφισμένες διατάξεις που προκύπτουν από προηγούμενες δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών και οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν από 1/1/2016. 
Οι κυριότερες αλλαγές είναι οι εξής:

Είναι δυνατόν να έχουμε πρωτοχρονιά τον καιρό της χειμερίας νάρκης;

Πρωτοχρονιά τον Μάρτιο, όταν ξυπνά η φύση από τον χειμερινό της ύπνο

Είναι δυνατόν να έχουμε πρωτοχρονιά τον καιρό της
 χειμερίας νάρκης, όταν η Παμμήτωρ Γαία κοιμάται!!!
Πότε άραγε γιόρταζε ο κόσμος την πρωτοχρονιά, πριν πλακώσει η χριστιανική λαίλαπα ;
Θα το βρείτε μόνοι σας. Για προσέξτε:

Ο μήνας Οκτώβριος (οκτώ) είναι δέκατος στην σειρά!!!!!
Ο Δεκέμβριος (δέκα) είναι δωδέκατος!!!!
Επομένως ποιανού μηνός η αρχή ήταν πρωτοχρονιά, ώστε να βγει όγδοος (αντί δέκατος) ο Οκτώβριος και δέκατος (αντί δωδέκατος) ο Δεκέμβριος;
Να το πάρει το ποτάμι;