# #

17 Μαρ 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ....Ο πάγος κάνει τη μεγάλη ζημιά !!!

 

Μανιτάρια μετατρέπουν μυρμήγκια σε ζόμπι! (Βίντεο)



Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σενάριο για b-movie θρίλερ επιστημονικής φαντασίας... 


Ωστόσο, πρόκειται για μία μετάλλαξη που προκαλούν τέσσερα είδη μανιταριών από τη Βραζιλία στα μυρμήγκια: Τα κάνουν ζόμπι και μάλιστα υπηρέτες τους!



Το είδος αυτό, το Ophiocordyceps unilateralis, ανήκει σε μία ομάδα μανιταριών που μολύνει ενα είδος μυρμηγκιών και χειραγωγεί την συμπεριφορά τους. Στο τέλος σκοτώνει τα μυρμήγκια, αφού εξασφαλίσει μία τέλεια τοποθεσία για την διασπορά του.
......

«Επικήρυξαν» ανεπιθύμητους βουλευτές στα Τρίκαλα



Νέο χτύπημα από ομάδα Τρικαλινών πολιτών οι οποίοι… κοινοποίησαν προς τους βουλευτές ότι είναι πλέον ανεπιθύμητοι στη πόλη…
Το βράδυ της Πέμπτης θυροκόλλησαν και επισήμως στα πολιτικά τους γραφεία και στις εισόδους των κομματικών οργανώσεων τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούν να…

Ακόμα καταναλώνετε ολλανδικά προιόντα...???

Βολεμένοι και βαρεμένοι ξαναψηφίστε τους!!!


… ρε σεις, αρκετά δε με δουλέψατε;

Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από τις συνεχείς πολιτικές κολοτούμπες και το θράσος των πολιτικών να με θεωρούν κρετίνο.
Εδώ και δύο χρόνια περίπου μου λέγανε πως υπογράφοντας ένα μνημόνιο θα γλυτώναμε την πτώχευση, θα σωνότανε η πατρίδα και θα είχανε λεφτά να μου πληρώσουν τη σύνταξη.
Λέω κι εγώ ο αφελής, ας πάει ρε γαμώτο και το παλιάμπελο για να σωθεί η πατρίδα και η συνταξούλα μου.

Αμ δε! Τα μνημόνια έρχονται το ένα πίσω απ’ τ’άλλο και εκτός απ’ το παλιάμπελο και τη σύνταξή μου, μου ζητάνε και τις ακτές μας, τον ήλιο μας, τον αέρα μας μαζί με το επικουρικό μου, την ελευθερία μου,την αξιοπρέπειά μου.
Καλά αυτοί (οι Γερμανοί) τα ζητάνε, όμως τα δικά μας πολιτικά ΓΟΜΑΡΙΑ γιατί τα δώσανε;

Σοσιαλισμός των 2 ευρώ...



ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...



Τάδε έφη, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο 
ο Στέργιος Χασαπίδης το 1988!... 

Ο αγνός πολιτικός και  μεγάλος δημικράτης, σπουδαίος πολιτκός αναλυτής,
Στέργιος Χασαπίδης πιυ προηγήθηκε της εποχής του

Τα προφητικά λόγια του Στέγιου Χασαπίδη, ενός ευπατρίδη  και ιεραπόστολου της πολιτικής, για τον σημερινό "δια βοής" πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο
(Αλλίμονο αν μας κυβερνήσει κιόλλας αύριο ο χερ Βενιζέλος ως πρωθυπουργός, το χαϊδεμένο παιδί της τροϊκανής και ΔΝΤ λαίλαπας και βγεί πέρα για πέρα αληθινή η προφητεία!...  )

Ο Στέργιος Χασαπίδης (1919-2005) ήταν μια πολυσήμαντη φυσιογνωμία της πολιτικής.
 Πρωτοπόρος του ελεύθερου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, βουλευτής Πιερίας της προδικτατορικής Ένωσης Κέντρου, εξόριστος της χούντας στην Φολέγανδρο και Ανάφη, υποψήφιος του Ενιαίου Συνασπισμού στη Θεσ/νίκη, Γραμματέας της Πανελλαδικής Επιτροπής για την Απλή Αναλογική και πρωταγωνιστής για την καθιέρωση του θεσμού του «Συνήγορου του Πολίτη», εμπνευστής και ιδρυτής οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΔΗΚΑ, «ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ»), συγγραφέας πολιτικών βιβλίων, από τους σημαντικότερους αρθρογράφους-πολιτικούς αναλυτες στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», και με πληθώρα άλλων πολιτικών-κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Εργασιομανής, «χαλκέντερος» όπως τον χαρακτήριζαν με παράδειγμα προσωπικού τρόπου ζωής, αφιερώθηκε στην πολιτική της Κοινωνίας των Πολιτών. Εκεί όμως που είχε καθοριστική και ανεπανάληπτη συμμετοχή στην διαμόρφωση της νέας γενιάς επί πολλές δεκαετίες και αφιέρωσε όλη τη ζωή του, ήταν   στην πολιτική – ιδεολογική – κομματική εκπαίδευση πολλών νέων, κύρια στη Θεσσαλονίκη (όπου μεταξύ των «καλών» -βλέπε …μελετηρών !- μαθητών του, ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος).

Την δεκαετία του 1980, ο ...

Ρόδι για πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικών και καρκίνου (video)




Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το ρόδι είναι  μια «συμπυκνωμένη ψυχή» που μπορούσε να χαρίσει την αθανασία. Θεωρούσαν επίσης ότι είναι φάρμακο για σοβαρές παθήσεις.

 Στην αρχαία Ελλάδα όπως και σήμερα, το ρόδι θεωρείται το φρούτο της γονιμότητας.

 Στις θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού αναφέρεται άλλωστε και ο Όμηρος, ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος, ο οποίος μάλιστα αναφέρει τα ρόδια της Καρχηδόνας σαν την καλύτερη ποικιλία της εποχής του.

 Ακόμη και στη μακρινή Κίνα, το ρόδι καταναλώνεται από τους νιόπαντρους, την πρώτη μέρα του γάμου τους για να ευλογηθεί ο γάμος τους. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έθαβαν τους νεκρούς τους μαζί με ρόδια.

Στη Μέση Ανατολή το ρόδι ήταν «διάσημο» για τις ευεργετικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, αιμορροΐδων, επιπεφυκίτιδας, ακόμα και φαλάκρας....

ANONYMOUS...Τι είμαστε ικανοί να κάνουμε !!! Βίντεο

Τα 10 φαγητά που κάνουν καλό στην καρδιά...


Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρδιακές παθήσεις.
 Οι ειδικοί τονίζουν όμως ότι …υπάρχει τρόπος για να προληφθούν οι ασθένειες αυτές.
Η σωστή διατροφή και μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
 Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν μερικά τρόφιμα, τα οποία συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα 10 αυτά φαγητά που ενισχύουν την καρδιά…

Πασόκε, ξέρεις ποιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος...!!! Τον ξέρεις πάρα πολύ καλά...!!!




Σύμφωνα με δηλώσεις επιφανών Πασόκων, αύριο η κάλπη πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα από άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας. Πως ό,τι και αν μας κάνουν, όποιοι και αν μας το κάνουν, εμείς παραμένουμε ακλόνητοι, αμετανόητοι μαλάκες.




Πασόκε, ξέρεις ποιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος,
ξέρεις το ρόλο που έχει διαδραματίσει,
τα αμαρτωλά νομοσχέδια που έχει περάσει στις υπουργικές του θητείες,
ξέρεις για τα υποβρύχια,
για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών,

ξέρεις ποιοι ευθύνονται για τον εξευτελισμό της Δικαιοσύνης,
ξέρεις ποιοι είναι υπεύθυνοι για το ξεπούλημα της χώρας,
για τους χιλιάδες άστεγους,
για τους χιλιάδες νέους -και μεγαλύτερους- που εκδιώκονται, ουσιαστικά, από τη χώρα και φεύγουν μετανάστες,
για τους εκατοντάδες που δεν άντεξαν και έβαλαν τέλος στη ζωή τους,
για τα εκατομμύρια συμπατριώτες σου που χάνουν κάθε μέρα την αξιοπρέπειά τους.

Τα ξέρεις όλα....

«Ευτυχώς (!!!)... επτωχεύσαμεν»!




Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε:
*
Αυτοί δεν ήταν που μας έλεγαν
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό ή χρεοκοπία;»
και που, τελικά, λεηλάτησαν τις συντάξεις και πήγαν τα όρια συνταξιοδότησης μετά θάνατον, δήθεν για να«μη χρεοκοπήσουμε»;
*
Αυτοί δεν ήταν που μας έλεγαν
«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ή χρεοκοπία;»
και που, τελικά, επέβαλαν εργασιακές σχέσεις τύπου «Νταχάου», δήθεν για να «μη χρεοκοπήσουμε»;
*
Αυτοί δεν ήταν που - μαζί με τους άθλιους τηλεπαπαγάλους τους - μας έλεγαν
«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
«μνημόνιο ή χρεοκοπία;»...

Λάβαμε τηλεγράφημα...

 

Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ


Όλοι αύριο στις κάλτσες!!! (Που έλεγε και ο Γιώργος)...
Για την ελπίδα της χώρας!!! 


Απίστευτες καταγγελίες ....
Θα απαντήσει ο μοναδικός υποψήφιος?

Εσείς που θα κληθείτε να τον ψηφίσετε...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ 
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ....

ΤΑ ...ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ , ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΑ!!!

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
 


Κύριε Βενιζέλο,
Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.

Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά για τον τρόπο που πολιτευτήκατε, (περιέγραφαν όσα κάνατε «νομοθετικά τερατουργήματα») τώρα να κάνουν δηλώσεις υποστήριξής σας.

 Αγωνιούν σχεδόν να αναλάβουν το δύσκολο έργο να σας σηκώσουν στα χέρια για να σας οδηγήσουν ως το θρόνο της κομματικής ηγεσίας. «Αυτή είναι η πολιτική» θα σκεφτούν πολλοί. «Όχι, δεν είναι αυτή η πολιτική» σκέφτομαι και γι’ αυτό σας γράφω. Η πολιτική χωρίς ηθική είναι η ηθική των τυράννων. Η χώρα αυτή αξίζει κάτι παραπάνω.

Ας αρχίσουμε λοιπόν και πάλι από τα εύκολα.

 Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού. Η παραμονή σας στο υπουργείο σφράγισε αυτό που τότε φάνταζε μεγάλο επίτευγμα: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν πως ήταν ένα μεγάλο φαγοπότι. 

Με «έργα», απευθείας αναθέσεις και τηλεοπτική εθνική υπερηφάνεια. Τα σκουπίδια που ψάχνουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας, είναι εκείνα τα αποφάγια. Δεν έγινε ποτέ κανένας δημόσιος απολογισμός για το πόσα δισεκατομμύρια στοίχησαν οι Ολυμπιακοί.

 Βλέπουμε μόνο πόσο μας στοιχίζουν σήμερα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά και σε εκείνη την εικόνα του «τεμπέλη έλληνα» που φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου. Δεν είναι τεμπέλης ο Έλληνας. Κανένας λαός δεν είναι τεμπέλικος.

 Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις σας δηλαδή, απλώς έδιναν δισεκατομμύρια για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες, επενδύσεις SIEMENS,υποβρύχια που έγερναν, «εκσυγχρονιστικά» έργα σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών. Και κάποια μέλη τους έπαιρναν μίζες και ανέβαιναν θέση στην πολιτική επετηρίδα του ευρωπαϊκού κατεστημένου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας.

Το 2003 ήσασταν επίσης υπουργός Πολιτισμού. Τον Απρίλιο του 2003 υπογράψατε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποχαρακτηρίζονταν από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία, δύο βιομηχανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ.
 Και τα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με μεγάλη αξία γης. Οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή, οι οποίοι είχαν ήδη αποζημιωθεί για τους χαρακτηρισμούς, θα γίνονταν σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι.
 Είναι χαρακτηριστικό, πως οι ιδιοκτήτες του ΑΛΛΑΤΙΝΗ είχαν πάρει δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή και δόμησης για 110.000 τετραγωνικά μέτρα.
Παρ’ όλα αυτά εσείς αποχαρακτηρίσατε τμήματα του μνημείου για να οικοδομήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία 5 εξαόροφες οικοδομές,1 πενταόροφη,1 μονοκατοικία και 400 θέσεις πάρκινγκ.

Παρά την αντίδραση των κατοίκων, στο πλευρό σας είχε σταθεί όλο το πολιτικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης (να σας θυμίσω πως η πλειονότητά του σήμερα έχει καταδικαστεί ή αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες).
 Δύο χρόνια μετά, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε πως οι αποχαρακτηρισμοί είναι παράνομοι.
 Επικαλέστηκε μάλιστα το άρθρο 24 του Συντάγματος (πώς σας διέφυγε, συνταγματολόγε αυτό;) με βάση το οποίο, ο συντελεστής δόμησης 4,2 για τα έργα αυτά ήταν πέρα από κάθε έννοια ισότητας, καθώς στην περιοχή ο πραγματικός συντελεστής ήταν μόλις 2,2. 
Τα έργα ευτυχώς δεν έγιναν.

 Το 2006, ο Γιώργος Βουλγαράκης ως υπουργός Πολιτισμού...

Το γιαούρτι (του Συνταξιούχου)...


  

Αγαπητέ Γιώργο

σπανίως απευθύνομαι γράφοντας σε δεύτερο πρόσωπο υπό μορφήν ανοικτής επιστολής προς κάποιον, αλλά σήμερα, ας κάνουμε μιάν εξαίρεση

χάριν μιας παλιάς (εκ των πραγμάτων) σχέσης αφ’ ενός μεταξύ ενός καλλιτέχνη κι ενός σχολιαστή, αφ’ ετέρου μεταξύ δύο φίλων,

έστω πρώην φίλων. Αν είμαστε πρώην φίλοι, διότι, όσο κι αν χώρισαν οι δρόμοι μας (όταν οι φίλοι δεν τροφοδοτούν τη φιλία τους, η σχέση τους χλωμιάζει) ορισμένες πέτρες, απ’ αυτές που θεμελιώνουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους, παραμένουν στη θέση τους - και, με τα χρόνια, γίνονται ιερές.

Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω, αγαπητέ μου Γιώργο, όπως κι εκατομμύρια άλλοι Ελληνες, ότι «έχεις πια εγγραφεί στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, ότι έχεις κοσμήσει τα ελληνικά γράμματα», όπως είχε η ταπεινότης μου την τιμή να δηλώσει για σένα, όταν ρωτήθηκε από καλούς ανθρώπους, θεράποντες της ιστορίας μας - πες τους καταγραφείς, συναξαριστές, «Αλεξανδρινούς», έρχεται

απ’ τα πολύ παλιά η σκούφια του γένους μας - πες τον λαό, πολίτες, συμπατριώτες σου.

Στενοχωρήθηκα με όσα έπαθες στο Ιλιον.

Στενοχωρήθηκα όμως ακόμα περισσότερο με όσα άρχισες μετά να ...

Άγριο κράξιμο στον Πάγκαλο σήμερα στα Λιόσια – μακελειό στην ΕΡΤ για να μην παιχτεί το βίντεο!



Έκρηξη λαϊκής οργής από γονείς μαθητών σήμερα στο κλειστό της πάλης των Άνω Λιοσίων, όπου κάποιος νοσηρός εγκέφαλος είχε την φαεινή ιδέα να προσκαλέσει τον Θεοδωρο Πάγκαλο για την βράβευση παιδιών.
Με το που εμφανίστηκε ο γίγας της πολιτικής, οι γονείς δεν πίστευαν στα μάτια τους. 
Μετά το πρώτο σοκ, ήλθε η έκρηξη με τους γονείς των παιδιών να ψέλνουν το Ωσαννά στον σωτήρα του Έθνους.

 Χειροδικίες όμως δεν υπήρχαν γιατί όπως είπαμε, ο κόσμος ήταν αποκλειστικά γονείς παιδιών.

Φαίνεται όμως ότι ο ακροδεξιός πολιτικός το εκμεταλλεύτηκε και αντί να αποχωρήσει τι νομίζετε ότι έκανε;

Ποιο είναι το «ωραιότερο νεοκλασσικό κτήριο του κόσμου» ???


Έχει λάβει τον τίτλο του «ωραιότερου νεοκλασσικού του κόσμου» και βρίσκεται στην Αθήνα. Η Ακαδημία Αθηνών, η οποία πρόσφατα ανακαινίστηκε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από συλλογικό τόμο που περιγράφει βήμα-βήμα την υποδειγματική ανακαίνιση του εμβληματικού κτηρίου του Θεόφιλου Χάνσεν που δωρήθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα από τον ...

Καλό θα ήταν, το κείμενο και το φιλμ αυτό να το βλέπαν οι σήμερα κυβερνώντες την Ελλάδα και αυτοί που θέλουν να την κυβερνήσουν μετα τις προσεχείς εκλογές. Υποχρεωτικά. Όποιος δεν το δεί, δεν τον ψηφίζουμε!


"Μαθήματα Δημοκρατίας απο τους Βικινγκς"

Καλό θα ήταν, το κείμενο και το φιλμ αυτό να το βλέπαν οι σήμερα κυβερνώντες την Ελλάδα και αυτοί που θέλουν να την κυβερνήσουν μετα τις προσεχείς εκλογές. 

Υποχρεωτικά. Όποιος δεν το δεί, δεν τον ψηφίζουμε!


 
Αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε έναν τάφο, τώρα έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο μας.

 Τι ψήφο να ρίξουμε οι νεκροί;



Νεκρότερο; Μα ο θάνατος δεν έχει ούτε συγκριτικό ούτε υπερθετικό βαθμό.

Θα βοηθούσε πάρα πολύ τον ελληνικό μας κόσμο η ανάγνωση του παρακάτω κειμένου  και η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας  του Γιώργου Αυγερόπουλου και του Αχιλλέα Κουρεμένου με τίτλο:

 “ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ”.

Είναι βέβαια πολύ φυσιολογικό, μετά από την ανάγνωση του παρακάτω κειμένου, να διερωτάται η κάθε Ελληνίς και ο κάθε Έλλην:

 γιατί στην Ελλάδα να έχουμε πρόεδρο τον Κάρολο Παπούλια και όχι τον Ólafur Ragnar Grímsson;

Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος να μας δανείσουν γιά λίγο τον Ólafur Ragnar Grímsson από την Ισλανδία;

 Πάλι δάνεια; θα μου πεις...

Πολῖτες, δημόσιοι ὑπάλληλοι, δικαστές, ἀστυνομικοί...ἀκοῦτε; βίντεο

 



Δεῖτε αὐτὸ τὸ διασκεδαστκὸ βίντεο καὶ ἀναγνωρίστε μέσα ἀπὸ αὐτὸ τὴν πραγματικότητα ποὺ ἔχετε ζήσει. Προσέξτε τοὺς χαρακτῆρες ποὺ τὸ πλαισιώνουν σὲ πρωτεύοντες καὶ δευτερεύοντες ῥόλους καὶ ἀναλογιστεῖτε μὲ ποιούς μοιάζετε. Κοιτᾶξτε τὴν εἰκόνα σὰν σὲ καθρέφτη. Σὲ ὅποια κατηγορία καὶ ἂν ἀνήκετε ἔχετε κάτι νὰ ἀποκομίσετε...ἀκόμη καὶ ν᾽ἀλλάξετε. 

Ἂν ἐπιθυμεῖτε καλύτερες ἡμέρες στὴν ζωή σας μὴν ἀδιαφορεῖτε ὅταν ὁ φθόνος ἡ ἀδιαφορία καὶ ἡ ἀδικία περνάῃ ἀπὸ μέσα σας ἢ ἀπὸ δίπλα σας.

Ὁ φθόνος εἶναι λύπη γιὰ τὴν εὐτυχία ἢ χαρὰ γιὰ τὴν δυστυχία τοῦ ἄλλου. (Baruch Spinoza)

Οἱ φθονεροὶ δὲν εὐχαριστοῦνται τόσο γιὰ τὰ δικά τους ἀγαθὰ, ὅσο γιὰ τὰ ἀτυχήματα τῶν ἄλλων. (Θεόφραστος).

Ὁ δειλὸς ψάχνει πάντα νὰ βρῇ τρόπους νὰ ξεφύγῃ ἀπὸ τὸ χρέος του (Σενέκας).

Ἐκεῖνο τὸ κράτος ἔχει τὸ καλύτερο σύστημα διοικήσεως, στὸ ὁποῖο ἐκεῖνοι ποὺ δὲν ἀδικοῦνται εἶναι πρόθυμότεροι νὰ καταδιώξουν καὶ νὰ τιμωρήσουν ἐκείνους ποὺ ἀδικοῦν, παρὰ ἐκεῖνοι ποὺ ἀδικοῦνται. (Σόλων).

Ὦ φτωχοὶ θνητοὶ, γιατὶ κάνετε αὐτὴ τὴν ζωὴ πικρὴ ὁ ἕνας γιὰ τὸν ἄλλον;

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου...


Βασιζόμενοι στις αναφορές για τις φαρμακευτικές δράσεις του λαδιού (αγουρέλαιο) στην αρχαία Ελλάδα από τον Διοσκουρίδη, απέδειξαν ότι το ελαιόλαδο διαθέτει και αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
 Αυτό οφείλεται στην ουσία ελαιοκανθάλη, η οποία έχει αρκετά ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, όπως και τα φάρμακα και στην ουσία ελαιασίνη, που είναι η πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιόλαδου.
Κατέληξαν, επίσης, ότι η ποσότητα των αντιφλεγμονωδών ουσιών στο λάδι της κορωνέικης ελιάς είναι αρκετά υψηλή, αλλά και ότι η ποσότητα των ουσιών αυτών στο λάδι του δήμου Μεσσήνης είναι πολύ υψηλότερη και από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
 Αυτό, κατά τον κ. Μαγιάτη, οφείλεται σε πολλούς και σύνθετους λόγους, όπως στις κλιματολογικές συνθήκες, στα εδαφολογικά στοιχεία και στη φροντίδα των καλλιεργητών.
Διαπιστώθηκε, ακόμη, ότι ορισμένες ελληνικές ποικιλίες ανεξάρτητα από την περιοχή προέλευσης είχαν ...