# #

3 Μαΐ 2014

Aνεκδοτάκι ...απαγορευμένο για παντρεμένους


Μία γυναίκα ξυπνάει στη μέση της νύχτας και ανακαλύπτει ότι ο άντρας της δεν είναι δίπλα της στο κρεβάτι. Φοράει τη ρόμπα της και βλέποντας φως στη κουζίνα πηγαίνει προς τα εκεί.
Βλέπει τον. άντρα της να κάθεται στο τραπέζι με μία κούπα καφέ μπροστά του, να κοιτάζει απλανώς τον τοίχο και να σκουπίζει κλεφτά ένα δάκρυ από τα μάτια του.
- Τι συμβαίνει αγάπη μου; τον ρωτά
- Θυμάσαι τον καιρό που βγαίναμε ραντεβού πριν 20 χρόνια; της λέει.
- Βέβαια τον θυμάμαι. Γιατί με ρωτάς;
- Θυμάσαι που ήσουνα 16 χρονών και μας τσάκωσε ο πατέρας σου να το
κάνουμε μέσα στο αυτοκίνητό μου;

Απελπισμένος Βενιζέλος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει φυλακή" (βίντεο)



Συνέντευξη έδωσε στην Έλλη Στάη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου τον χαρακτήρισε ο πανικός. Όπως μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ, ο Βενιζέλος, κλαίει, για την ανάγκη στήριξης της Ελιάς, επαναλαμβάνει το "απολύτως", όπως έκανε παλιότερα στον Χατζηνικολάου, δείχνοντας τον εκνευρισμό του. Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέντευηξης, ούρλιαζε....κυριολεκτικά!

Στο ερώτημα για τις συνεργασίες, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι εξοργισμένος φώναξε....'Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει φυλακή"!

Το 90% του ελληνικού λαού, θέλει να δει τον Βενιζέλο να οδηγείται στην Δικαιοσύνη, και ο ίδιος ο Βενιζέλος το ξέρει καλά.......

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αφήσει την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, και να οδηγήσει τον Βενιζέλο, που τόσα χρόνια αποφεύγει εξεταστικές επιτροπές, στην δικαστική έδρα, για τόσα σκάνδαλα!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/05/blog-post_3036.html#ixzz30bayQVVZ


Σε εξέλιξη οι συγχωνεύσεις,υποβιβασμοί και καταργήσεις σχολείων

...
Το 2013-14 έπαψαν να λειτουργούν 

321 σχολεία



Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των σχολικών μεταβολών για το σχολικό έτος 2014-2015, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.

Ήδη οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι περιφερειακοί διευθυντές ΠΕ και ΔΕ έχουν διατυπώσει τις προτάσεις τους ενώ τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια έχουν γνωμοδοτήσει επ’ αυτών.

Οι μεταβολές όπως ιδρύσεις, προαγωγές, καταργήσεις, υποβιβασμοί καθώς και οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων γίνονται με γνώμονα τις..

Λιτόχωρο....Ένα είναι βέβαιο, ότι το Μοναστήρι θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες όσον αφορά στα ιδιοκτησιακά του.

"Επιθυμία όλων είναι να γεφυρωθεί και να εξαλειφθεί αυτή η 
διαμάχη 
του Λιτοχώρου με την Ιερά Μονή, με την προϋπόθεση ότι η 
επίδικη έκταση των 4.250 στρεμμάτων θα επιστραφεί στο Λιτόχωρο 
και στους ιδιώτες."

 Διαβάστε το υπόμνημα που έστειλε η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα Δήμου Δίου – Ολύμπου στον νέο Μητροπολίτη Κατερίνης για πολύ σοβαρό θέμα της μονής Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο...

Παρουσίασε τον συνδυασμό "Αλλαγή Πορείας" ο Αριστείδης Ρεμπατσιός σήμερα στο Λιτόχωρο

 Λιτόχωρο...."Αλλαγή Πορείας"
Έγινε σήμερα η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού "Αλλαγή Πορείας" από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αριστείδη Ρεμπατσιό...

Ειπώθηκαν πολλά "καυτά σχόλια" δημοσίως που θα συζητηθούν και θα "ανάψουν" τον προεκλογικό αγώνα στον δήμο Δίου-Ολύμπου...

"ΑΛΗΘΕΙΑ".... Παρουσίαση του συνδυασμού στο Λιτόχωρο


Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Δημητριάδης ,για τον δήμο Δίου-Ολύμπου παρουσίασε σήμερα τους υποψήφιους του συνδυασμού "ΑΛΗΘΕΙΑ"...

2 Μαΐ 2014

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο: «Ίσως ανακαλύψαμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο: «Ίσως ανακαλύψαμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο: «Ίσως ανακαλύψαμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Μπροστά σε μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της παγκόσμιας ιστορίας, πιστεύουν ότι βρίσκονται μία ομάδα αρχαιολόγων και ιστορικών από το Πολωνικό Κέντρο Αρχαιολογίας, που «έφεραν στο φως» ένα μαρμάρινο και χρυσό μαυσωλείο, μετά από ανασκαφή που πραγματοποίησαν στην Αλεξάνδρεια. 

«Ίσως ανακαλύψαμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» δηλώνουν περιχαρείς για το μαυσωλείο που ανακάλυψαν στην «καρδιά» της Αλεξάνδρειας, στην περιοχή Κολ Ελ Ντικά, μόλις 60 μέτρα μακριά από το τζαμί Νεμπί Ντάνιελ, όπου σύμφωνα με την αραβική παράδοση βρίσκεται ο ..

Όταν ακούς μια μέλισσα να ζουζουνίζει, να θυμάσαι...




...το 1/3 των καλλιεργειών που καταλήγουν στο πιάτο μας εξαρτάται από την επικονίαση των μελισσών και άλλων εντόμων, που μεταφέρουν τη γύρη και γονιμοποιούν τα φυτά. 


Περισσότερο από το 90% όλων των...

Καταρρέουν δημοσκοπικά; Απίστευτη δήλωση. Εάν ΝΔ + ΠΑΣΟΚ < ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση πέφτει!!!


Eίναι απίστευτο το πόσο πολύ χαμηλώνει τον πήχη των ευρωεκλογών η μνημονιακή συγκυβέρνηση. 

Την πιο πάνω αλγεβρική ανίσωση δεν την έθεσε ως προαπαιτούμενο ο οποιοσδήποτε πολιτικός αναλυτής ή αρθρογράφος, αλλά το..

Λούης Τίκας: Ο Έλληνας που μνημονεύεται καθε Πρωτομαγιά στις ΗΠΑ

tikas_aliveMε αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, που φέτος λόγω των γνωστών εξελίξεων και παρεμβάσεων με την αφαίρεση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και αίμα, αποκτά ιδιαίτερη φόρτιση, θέλω με την παρούσα ανάρτηση να αποτίσω ένα φόρο τιμής σε έναν μεγάλο αγωνιστή και δικό μας άνθρωπο τον Έλληνα μετανάστη Λούη Τίκα που ηγήθηκε της μεγαλύτερης απεργίας στην ιστορία των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στο Κολοράντο.
Στη μεγάλη εκείνη Σφαγή του Λάντλοου (Ludlow Massacre) της 20ης Απριλίου 1914, που αποτελεί ακόμη και σήμερα: ημέρα μνήμης για τα αμερικάνικα συνδικάτα.
Ο Luis Tikas, Ηλίας Σπαντιδάκης το ελληνικό του όνομα, γεννήθηκε στο χωριό ..

Σας προσκαλούμε...



   Ο  δημοτικός  συνδυασμός  ΑΛΛΑΓΗ  ΠΟΡΕΙΑΣ  στο Δήμο  Δίου- Ολύμπου  σας  καλεί  την  Παρασκευή      
2  Μαΐου  και  ώρα  ..

Πωλείται ......



Νεόδμητο διαμέρισμα 3ου ορ., 45 τ.μ. στον Ανατολικό Όλυμπο (Λεπτοκαρυά) προς πώληση με μπάνιο, WC, ατομική θέρμανση με σώμα καλοριφέρ (ηλεκτρικό ρεύμα), 4 θέσεις στάθμευσης (εκ των οποίων , 1 πιλοτής, 1 κλειστή ισογείου και 1 υπαίθρια), κήπος. Σε οικόπεδο 531 τ.μ.,50 μέτρα από την θάλασσα

Σπάρτακος . . . Ο Θρυλικός Επαναστάτης



Ο Σπάρτακος ήταν μονομάχος θρακικής καταγωγής, που ηγήθηκε μεγάλης επανάστασης δούλων και άλλων κοινωνικώς καταπιεσμένων ατόμων εναντίον των Ρωμαίων. Σχεδόν όλες οι γνώσεις μας για τον Σπάρτακο περιορίζονται στα γεγονότα της επανάστασης που ηγήθηκε (73 π.κ.ε. – 71 π.κ.ε.), γνωστής και ως Επανάσταση του Σπάρτακου ή Επανάσταση των Μονομάχων. [1]
Η επανάσταση του Σπάρτακου είναι μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες της αρχαιότητας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την τραγική της κατάληξη, ενέπνευσε πολλά κινήματα αλλά και διανοούμενους και καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλοί εκ των οποίων...

Αν ήμουν υποψήφιος....

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ... ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ

Δείτε τις αλλαγές που έρχονται για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά


Η νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει επιφυλάσσει πολλές αλλαγές για τους μαθητές, αφού εκτός ότι θα ξεκινήσει πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι ίσχυε (δηλαδή στις 6/9), παράλληλα το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου.

Επίσης, για να προαχθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να έχουν σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον 10.

Συγκεκριμένα,

Είμαστε όλοι πίθηκοι........!!!!!!!!!!!


Τεράστιες διαστάσεις έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες δύο περιστατικά ρατσισμού με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο επαγγελματικός αθλητισμός το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Το πρώτο περιστατικό αφορά στον ιδιοκτήτη της ομάδας του ΝΒΑ των Los Angeles Clippers, Donald Sterling. Συγκεκριμένα, στις 25 Απριλίου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ΤΜΖ Sports συνομιλία του Sterling με την κατά 55 χρόνια νεότερη φίλη του V. Stiviano στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, λέει να...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόταση-βόμβα Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα: «Θα γίνουμε ασπίδα της Ελλάδας εάν…»


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόταση-βόμβα Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα: «Θα γίνουμε ασπίδα της Ελλάδας εάν…»












Η Μόσχα έδωσε το πράσινο φως και την εσπευσμένη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, στην σκιά των σοβαρότατων εξελίξεων στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή. Μέχρι πρόσφατα και μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ρωσία είχε χαλαρώσει το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, αφού και στην Ουκρανία είχε κυβέρνηση φίλα προσκείμενη ειδικά στο ενεργειακό παιχνίδι. Σήμερα, το HellasForce αποκαλύπτει την πρόταση βόμβα της Ρωσικής πλευράς που πιθανά να σοκάρει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι Ρώσοι γνωρίζουν πιο πολλά από όσα πιστεύει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
Γιατί τον Τσίπρα....

ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!!!


 
Έως που θα φτάσει επιτέλους η ανθελληνική προπαγάνδα των βαρβάρων;

Αν δεν ενωθούμε επιτέλους και με δύναμη να φωνάξουμε, σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουμε ούτε στους χάρτες  ούτε στα βιβλία.

Κοιτάξτε τον παρακάτω χάρτη και παρατηρείστε πως, τεχνηέντως, έχουν αποκρύψει τη χώρα μας !
 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Ε;

Έχει και τέτοιες ιδιότητες η μπανάνα??? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!



Kαθηγητής στο CCNY μίλησε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση…

“going bananas” είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο.
Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!

Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το..

Για να μη ξεχνιόμαστε!

Βίβλος " του Ελληνάρα οδηγού !

Για να μη ξεχνιόμαστε!


1. Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.


2. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να..

Πειραιώς : Πώλησε το 10% της ΕΥΔΑΠ στον J. Paulson έναντι 86 εκατ. ευρώ!!!!!!!!!!!!


ΔΗΛΑΔΉ ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΕΥΔΑΠ ΑΠΟΤΙΜΆΤΑΙ ....860 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ;;;; ]

- Οι μετοχές είναι -κυρίως- από το χαρτοφυλάκιο της προίκας της ΑΤΕ ....η οποία είχε πάρει μεγάλα πακέτα ....για να στηρίξει την εισαγωγή της ΕΥΔΑΠ στο ΧΑΑ.
- Η υπόθεση θυμίζει  ΟΤΕ, MIG με Βγενόπουλο, ΝΔ με Αλογοσκούφη ....και τα παιγνίδια τους, για να "φύγει" ο ΟΤΕ στους Γερμανούς ....

1 Μαΐ 2014

Δελφίνια κολυμπούν γύρω από αθλητή για να τον προστατέψουν από λευκό καρχαρία (εικόνες, vid)

Ο γνωστός κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας Άνταμ Γουόκερ κολύμπησε στις 22 Απριλίου το Στενό των Μαγείρων στη Νέα Ζηλανδία μέσα σε οκτώ ώρες και 36 λεπτά. Μάλιστα για πάνω από μία ώρα κολυμπούσαν γύρω του και δελφίνια. Αυτό όμως δεν είναι η είδηση.
Η είδηση είναι ότι τα δελφίνια τον πλησίασαν γιατί αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός λευκού καρχαρία πίσω του, κάτι που δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή καταλάβει ο Βρετανός κολυμβητής.
Για την ιστορία,

Δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα και τρέξτε ραγιάδες


Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών που σπεύδουν κατά κοπάδια να υποβάλλουν αίτηση για τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος που τους πετάει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για να την ξαναψηφίσουν. Ούτε πρόβατα να ήταν.

Όπως όλοι ξέρουμε, το κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα βρίσκεται μόνο στη φαντασία του Αντώνη Σαμαρά, οπότε όλοι εμείς που κάνουμε αίτηση πρέπει να γνωρίζουμε ότι με αυτά τα χρήματα που ζητάμε επιβαρύνουμε την ελληνική οικονομία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε ξέρει από πού θα βρει τα λεφτά για το κοινωνικό μέρισμα που υποσχόταν τόσο καιρό, αφού δεν περίμενε ότι οι δικαιούχοι θα είχαν την απαίτηση να το εισπράξουν κιόλας, οπότε δεν αποκλείεται εντός των ημερών να ανακοινώσει κανά καινούριο φόρο,

Νέα Μεγάλη Ελληνική επιτυχία... απόδειξη ανάπτυξης !



Νέα επιτυχημένη έξοδο στις αγορές πραγματοποίησε σήμερα η χώρα μας. Η νέα έξοδος στις αγορές ήταν μαζική, αφού χιλιάδες πολίτες στήθηκαν στην ουρά, σπρώχτηκαν και έπαιξαν ξύλο για να πάρουν δωρεάν λίγα φρούτα και λαχανικά.

Τα προϊόντα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών που έχουν γίνει κροίσοι,

Η διάλυση ενός ανεξάρτητου κράτους σε 7 απλά βήματα...


 
1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος, σε ένα διεθνή οργανισμό” (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση). ”Κατασκευάζουμε” ένα “νέο” νόμισμα (π.χ. ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.

2) Στη συνέχεια – αφού αυτό το νόμισμα είναι “διεθνές” το…

Σ.Ε.Ο Λεπτοκαρυάς...Ελάτε, θα είναι και όλοι οι υποψήφιοι εκεί




O Σ.Ε.Ο Λεπτοκαρυάς διοργανώνει τον ετήσιο χορό του Συλλόγου στο κέντρο 
'' ΜΠΟΕΜ'' στις 10 Μαΐου Ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00.Τιμή πρόσκλησης 12 ευρώ με μενού. 
Ορχήστρα: Στέλιος Χαλάτσης
Παναγιώτης Μπόρας

**Δεχόμαστε χορηγούς για την εκδήλωση
Πληροφορίες:6945915861


Ευκαιρία δίνει ο ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς στους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες να κάνουν...επίσημη προεκλογική εμφάνιση προς άγραν ψήφων...

Άλλο Δρόμο επιλέγουν οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου, της Λόκοβης και των Φωτεινών


  Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του υποψηφίου δημάρχου Κατερίνης Χρήστου Γιαννούλη και του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» από τους κατοίκους των χωριών και των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης. 

Ο κ. Γιαννούλης επισκέφθηκε τον Άγιο Δημήτριο, τα Φωτεινά και τη Λόκοβη, όπου μίλησε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις,

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου


.........Δείτε το....

Ελλάδα: Η πιο καταστροφική επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος διεθνώς


Το τελευταίο διάστημα, η Ελλάδα κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση που έχει γίνει ποτέ και μέσα στο πιο σύντομο διάστημα: Πέτυχε, μέσα σε τέσσερα χρόνια, μείωση του ελλείμματος της κατά 13% του σημερινού της ΑΕΠ. Αλλά για να το κάνει αυτό, υπέστη μείωση του ΑΕΠ της κατά 25%, τη μεγαλύτερη μείωση ΑΕΠ που έχει υπάρξει ποτέ διεθνώς από την Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 30.”
Αντώνης Σαμαράς
Απόσπασμα από την επίσημη ομιλία του
για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα
 Επιτυχημένη, αποτυχημένη και καταστροφική δημοσιονομική διόρθωση
Με τον όρο ‘δημοσιονομική διόρθωση’ εννοούμε την προσπάθεια ισοστάθμισης των κρατικών εξόδων με τα κρατικά έσοδα ώστε να μειωθεί ή να εξαλειφθεί το δημόσιο έλλειμμα. Πρωτογενές είναι το έλλειμμα που δεν περιλαμβάνει τους τόκους για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2013 το πρωτογενές έλλειμμα έχει εξαλειφθεί και η Ελλάδα εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής διόρθωσης των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Α.Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης τους. Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι το δημόσιο δεν εξόφλησε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του το 2013 και ως εκ τούτου τα έξοδα που παρουσιάζει δεν είναι ακριβή και άρα το πρωτογενές πλεόνασμα είναι επίσης,

Ποιο το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνουν οι μέλισσες;




Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι το πιο πολύτιμο προϊόν των μελισσών είναι το μέλι. 

Όμως το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνουν οι μέλισσες είναι η..

30 Απρ 2014

Ο Ορυκτός πλούτος της Ελλάδας....Δείτε γιατί τα ξένα και ντόπια συμφέροντα καταστρέφουν την Ελλάδα

Ο oρυκτός πλούτος της Ελλάδας
Στο χάρτη αριστερά, που μπορεί να μεγεθυνθεί με ένα διπλό κλίκ του mouse, φαίνονται οι περιοχές (όχι η ποσότητα) στις οποίες έχουν ανιχνευθεί ορυκτά ή υπάρχουν σοβαρές αναφορές ότι υπάρχουν.



Οι κατηγορίες ορυκτών, στις οποίες μπορεί να διακριθεί ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι:

  1. Βιομηχανικά Ορυκτά και Πετρώματα: Α=Αταπουλγίτης, Β=Μπεντονίτης, C=Λευκά Ανθρακικά, D=Διατομίτης, F=Αστριοι, G=Γρανάτης, Gr=Γραφίτης, Gy=Γύψος, H=Ορυκτό Αλας, Hu=Χουντίτης, K=Καολίνης, Mg=Μαγνησίτης, O=Ολιβίνης, P=Φωσφορίτες, Pe=Περλίτης, Po=Ποζολάνη, Pu=Κίσσηρη, Q=Χαλαζίας, Si=Αμορφο πυρίτιο, T=Τάλκης, V=Βερμικουλίτης, Ζ=Ζεόλιθος.
  2. Μάρμαρα – Διακοσμητικά Πετρώματα: Μ=Λευκά ως έγχρωμα μάρμαρα, δολομίτες, τραβερτίνες, όνυχες, αλάβαστρο, ψαμμίτες, σχιστόλιθοι, ηφαιστειακά πετρώματα, ζεολιθοφόροι τόφοι
  3. Μεταλλεύματα: Ag=Αργυρος, Au=Χρυσός, Βx=Βωξίτης, Cu=Χαλκός, Cr=Χρώμιο, Fe=Σιδηροξείδια, Mn=Μαγγάνιο, Ni=Νικέλιο, Pb=Μόλυβδος, Py=Σιδηροπυρίτης, Zn=Ψευδάργυρος
  4. Ενεργειακές ορυκτές πρώτες ύλες: Co=Γεαιάνθρακες, O-G=Πετρέλαιο-Φυσικό Αέριο, U=Ουράνιο κοίτασμα


Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο  “Οι Ορυκτοί Πόροι της Ελλάδος και η αποπληρωμή του χρέους! “
Κατά την εκτίμηση των συγγραφέων του άρθρου, η συνολική αξία των αποθεμάτων των ορυκτών πόρων της χώρας είναι περίπου...

ΝΕΟ ΗΘΟΣ : Κανείς δεν βγαίνει χαμένος όταν υπακούει στα αφεντικά

η φωτο κλεμμένη ... απο "ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ"

Η Σχολή Ανεξάρτητης - Αντικειμενικής Δημοσιογραφίας 
ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ... σας πληροφορεί : 

Έντεκα ερωτήματα του Άλλου Δρόμου για τη διαφάνεια της οκταετούς διοίκησης του Δήμου Κατερίνης


Έντεκα ερωτήματα προς τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, έθεσε δημόσια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 30 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» Χρήστος Γιαννούλης. 

Πρόκειται για έντεκα ζητήματα ουσίας στα οποία η οκταετής διοίκηση του Δήμου Κατερίνης οφείλει να δώσει απαντήσεις, καθώς η διαφάνεια είναι ιερή υποχρέωση μιας δημοτικής διοίκησης, που οφείλει να σέβεται τους πόρους ενός Δήμου και τις ζωές των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτόν.

Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι στις εκλογές της 18ης Μαΐου,

Σ.Ε.Ο Λεπτοκαρυάς...Ελάτε



O Σ.Ε.Ο Λεπτοκαρυάς διοργανώνει τον ετήσιο χορό του Συλλόγου στο κέντρο 
'' ΜΠΟΕΜ'' στις 10 Μαΐου Ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00.Τιμή πρόσκλησης 12 ευρώ με μενού. 
Ορχήστρα: Στέλιος Χαλάτσης
Παναγιώτης Μπόρας

**Δεχόμαστε χορηγούς για την εκδήλωση
Πληροφορίες:6945915861

«Βόμβα» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ευρώπη

«Βόμβα» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ευρώπη


Νέα απανωτά χαράτσια περιμένουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τις συζητήσεις που γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με τις υποχρεωτικές εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά. 


Πρόκειται για ένα σχέδιο..

Σε λίγο θα πάνε όλοι στον εισαγγελέα και όχι στο σπίτι τους, όπως ευελπιστούν

Σε λίγο θα πάνε όλοι στον εισαγγελέα και όχι στο σπίτι τους, όπως ευελπιστούν
Η κατάργηση του συντάγματος της Ελλάδας από την κυβέρνηση είναι γεγονός.
Η επόμενη απόφαση της κυβερνητικής… «πλειοψηφίας» στη Βουλή ή όπως συνηθίζει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είναι ότι και επισήμως καταργείται το σύνταγμα.
Γιατί; Ποιος από αυτούς θα κοκκινίσει; Ποιος έχει τσίπα;
Γιατί να μη το κάνουν κι αυτό στη «δημοκρατική» κυβέρνηση που έφερε το έρεβος στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου;

"ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ"... ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

«ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

29 Απρ 2014

Το Νέο Σχολείο με όλες τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο



      Το Νέο Σχολείο με όλες τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και το καινοτόμο πανευρωπαϊκά υπερσύγχρονο «myschool», που θα εφαρμόσει από τη νέα σχολική χρονιά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ». 

Στις 5 αντί στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπάει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα τελειώνουν στις ..

Αλλαγή Πορείας στον Δήμο Δίου-Ολύμπου....

"Aλλαγή Πορείας" στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Συμβαίνει τώρα!

Συμβαίνει τώρα στα κεντρικά γραφεία της Bayer

Δυναμική δράση στα κεντρικά γραφεία της Bayer!

Οι ακτιβιστές μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κεντρικά γραφεία της Bayer στην Αθήνα και ζητούν από την εταιρεία να αποσύρει άμεσα από την αγορά τα..

Κύριοι του Δήμου τι να λέμε τους Τουρίστες;


  Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Παραλία Κατερίνης,  οδός Αθηνάς και Σπύρου Λούη. 
Πουθενά δίκτυο όμβριων. 
Περιμένουμε τον Θεό να τα στεγνώσει.
Κύριοι του Δήμου τι να λέμε τους Τουρίστες;

Μ.Γλέζος: «Αν δεν μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε στο ευρώ»

«Η μορφή του χρήματος δεν θα είναι το κίνητρό μας», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, εξηγώντας πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση διακυβέρνησης του κόμματος είναι: «Εάν μας συμφέρει, θα παραμείνουμε. Αν δε μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε».
Μιλώντας στον Βήμα FM, o κ. Γλέζος διευκρίνισε: 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΣΟΚ! “Ο Σαμαράς μου είπε να παρακαλέσω την Μέρκελ για να μεσολαβήσει στην Τρόικα ώστε…”! ΒΙΝΤΕΟ


Η τρανταχτή απόδειξη της εκτροπής που συντελείται στην Ελλάδα, ελέω μνημονίου!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΒΕΜΠΕΡ: «Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Χθες 25/4/2014 η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) είχε έκτακτη συνεδρίαση στο κτίριο του ΕΒΕΑ για το θέμα της συνδρομής στα Επιμελητήρια. Παρών ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, Γερμανός, κ. Βέμπερ. Ήμουν παρών στο ακροατήριο και αυτά που άκουσα με άφησαν άναυδο.


Την προηγούμενη ημέρα ο κ. Βέμπερ ..