# #

30 Δεκ 2016

Δηλαδή τώρα, περίμεναν π.χ τον Τσοχατζόπουλο να δηλώνει στο πόθεν έσχες του τις μίζες που έπαιρνε; Θα μας τρελάνουν εντελώς;

Το καραγκιοζλίκι με το "πόθεν έσχες" των..

 εθνοπατέρων


Πάντα θεωρούσαμε αυτό το «πόθεν έσχες» ένα καραμπινάτο αίσχος. 

Μουτράκλες είναι οι αστοί εθνοπατέρες μας και δεν «καρφώνονται» τόσο εύκολα πόσο μάλλον στο «πόθεν έσχες» τους που ξέρουν ότι εκεί ένας τυπικός έλεγχος θα γίνει. 

Αν θέλαν έστω να κρατούν τα προσχήματα οι πολιτικάντηδες, προκειμένου να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ελέγχου και διαφάνειας της οικονομικής δραστηριότητας των βουλευτών θα ...

Οι εκλογές είναι χρήσιμες γιατί νομιμοποιούν.....

Μία συζήτηση...
- Πώς βλέπεις τα πράγματα εδώ στο ελλαδιστάν; με ρώτησε...
- Χμ! Προτιμώ να σου απαντήσω μέσα από τα λόγια κάποιου άλλου: "ο συντομότερος δρόμος καταστροφής ενός ανθρώπου είναι να του αποσπάσεις την αίσθηση νοήματος και ελευθερίας. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτισμούς". Νομίζω ότι αυτό αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τα "πράγματα" τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

- Ναι, αλλά εδώ έχουμε "δημοκρατία" ακόμη! απάντησε μισοαστεία μισοσοβαρά. Αν δεν σ'αρέσει κάποιος ή κάτι έχεις την επιλογή να ψηφίσεις για ν' αλλάξει η κατάσταση!
- Οι εκλογές είναι χρήσιμες γιατί νομιμοποιούν. Την εξουσία των αδρά αμoιβόμενων μάνατζερ και εκπροσώπων των κυρίαρχων τομέων και του ολοκληρωτισμού των πολυεθνικών ομίλων. Νομιμοποιούν την έλλειψη μιας πραγματικής εναλλακτικής λύσης μέσα σ'ένα ασφυχτικά έτσι κι αλλιώς ελεγχόμενο κοινωνικοπολιτικό τοπίο. Αυτή η συνθήκη μετέτρεψε την οικονομία σε οικονομισμό και τον άνθρωπο σε οικοδομικό υλικό για το χτίσιμο ατομικών, οικογενειακών και μεταξύ τους συγγενικών αυτοκρατοριών μέσα σ'έναν κόσμο-πίτα, που χωρίζεται σε μερίδια και ζώνες επιρροής.

Με κοίταξε ειρωνικά:
- Οπότε τι μας μένει να κάνουμε;

Ο Βενιζέλος και τα «φρουτάκια»

Είναι γεγονός ότι η αλλαγή του κανονισμού για τα «φρουτάκια» ή αλλιώς VLTs διά χειρός Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξυπνήσει πολλά πάθη.

Κυρίως εγχώρια επιχειρηματικά, τα οποία αντιτίθενται σε αυτά του ΟΠΑΠ, ενώ στον «χορό» προστέθηκε και η αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν, η οποία ζητεί τροποποιήσεις. 
Οι αντίστοιχες αλλαγές που είχαν γίνει επί του προηγούμενου προέδρου της ΕΕΕΠ κ. Στεργιώτη είχαν προκαλέσει την προσφυγή του ΟΠΑΠ στη διεθνή διαιτησία.
Ο Οργανισμός ζητούσε από το ελληνικό Δημόσιο περί το...

Οι κρατικοδίαιτοι κανίβαλοι... Αιφνιδιάστηκα δυσάρεστα βλέποντας στο διαδίκτυο την κακόψυχη κριτική που δέχτηκε η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, όταν έγινε γνωστό το «πόθεν έσχες» της.

Και δεν αναφέρομαι στις αντιδράσεις που υπήρξαν από γνωστές δεξιές και ακροδεξιές ιστοσελίδες. 

Ούτε φυσικά για την εμετική θέση που πήρε ο για χρόνια κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος και στην συνέχεια έμμισθος του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάνη του ΔΟΛ κλπ Γιάννης Λοβέρδος, και ανάλογοι τύποι από το σινάφι του. 
Ολοι αυτοί που καννιβαλίζουν την μετανάστρια εργάτρια που έπεσε θύμα εργοδοτικής δολοφονικής επίθεσης και είχε τα θάρρος να την καταγγείλει, μετατρέποντας το πρόσωπο της σε σύμβολο αγώνα και αντίστασης έχουν άλλο στόχο. Να περάσουν δηλαδή την μαζική αντίληψη ότι όλοι/ες μπορούν να καταντήσουν ξεπουλημένοι/ες, τα πάντα πωλούνταν και αγοράζονται, οι πάντες διαφθείρονται. 

Και καλά οι αντιδραστικές φωνές που στοχοποιούν την Κ. Κούνεβα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Οι αριστεροι/ες που ρίχνουν νερό στον μύλο αυτής της προπαγάνδας τι επιδιώκουν;

28 Δεκ 2016

Ατομική ιδιοκτησία ή Κοινοκτημοσύνη;

"Κάθε πράγμα που ανήκει σε όλους δεν το φροντίζει κανείς"

Στην ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα οι γυναίκες και τα παιδιά είναι κοινά!
Ο μέγας φιλόσοφος ήταν και υπέρ της κοινότητας των κτημάτων, αλλά την περιόριζε στις δύο ανώτερες κοινωνικές τάξεις, τους άρχοντες και τους φύλακες.
Υπέρ της μερικής κοινοκτημοσύνης ήταν και οι Πυθαγόρειοι: "τα των φίλων (μόνο!) κοινά".
Ιστορικά η κοινοκτημοσύνη αποδείχθηκε μια ουτοπία.
Δεν μπόρεσε να φτουρίσει ούτε στην πρωτοχριστιανική κοινότητα των Ιεροσολύμων.
Κι εκεί, απ' τις πρώτες μέρες, επικράτησε η ιδιοτέλεια, ο νεποτισμός, το μικροσυμφέρον.
Στις Πράξεις των Αποστόλων διαβάζουμε πως ο Ανανίας και η Σαπφείρα παραβίασαν την αρχή της κοινοκτημοσύνης και τους επιβλήθηκε η θανατική ποινή.

Στο θέμα που συζητάμε, ρεαλιστικότερη μου φαίνεται η άποψη του Αριστοτέλη.
Που θεωρεί την κοινοκτημοσύνη ...

Είναι ο καπιταλισμός "αυτοκαταστροφικός";


Ο Μαρξ θεωρούσε το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής "αντιφατικό".
Ο καπιταλισμός, έλεγε, εμπεριέχει τον ίδιο τον σπόρο της καταστροφής του.
Ο καπιταλιστής, π.χ., εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής και να πουλήσει τα προϊόντα του σε πιο ανταγωνιστικές τιμές.
Το ίδιο όμως κάνουν και οι υπόλοιποι καπιταλιστές.
Έτσι,

Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα!

27 Δεκ 2016

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Ένας ανήθικος και ανίκανος στην ΔΕΑΔΟ , στον Δήμο μεταλλάσσεται;

Σχόλιο με αφορμή τη νίκη των εργαζομένων στη ΔΕΑΔΟ και το ευχαριστήριο μήνυμά τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ Διου-Ολύμπου

Συγχαρητήρια,για τη νίκη των εργαζομένων στο Δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 20/12/2016 όπου συζητείτο το θέμα της απόλυσης των από την ΔΕΑΔΟ ΑΕ.

Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο δύσκολα πέρασαν αυτό το διάστημα των δυο μηνών με την απειλή της απόλυσης , αφού αυτά τα ζούμε στην οικογένεια του συναδέλφου σας, Φελωνη Eυάγγελου, εδώ και 2,5 χρόνια .
Δυστυχώς για την περίπτωση του συναδέλφου σας, που πρώτος δικαιώθηκε πρωτόδικα ,ότι η εργασιακή του σχέση είναι αορίστου χρόνου ,δεν υπήρξε η ικανή συμπαράσταση από όσους έπρεπε ή θα μπορούσαν .. και η <<νομική συμμορία>> που διοικεί τη ΔΕΑΔΟ κάνει ότι θέλει και το βασανιστήριο μας συνεχίζεται
Γιατί βλέπετε ,το θέμα της απόλυσης του Φελώνη είναι δήθεν νομικό και όχι πολιτικό ,κατά τους Πόντιους Πιλάτους της Συμπολίτευσης, που τους άρεσε το άλλοθι της συνείδησης που τους έδωσε ο Δήμαρχος . Ενώ τώρα, με την πολιτική και κοινωνική πίεση ,οι ίδιοι αποφασίζουν και- καλά κάνουν -για ίδια περίπτωση να δώσουν την πρέπουσα λύση και όχι τα δικαστήρια . 
Δυο μέτρα και δυο σταθμά... 

Πέρα από την νίκη σας, υπάρχει η ήττα του..

Τι πραγματικά ήταν οι πρώτοι Χριστιανοί; - Μια απέραντη "παιδική χαρά"!)

Ο Χριστιανισμός μοιάζει πολύ με την Αριστερά. Από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίζεται από πολυδιάσπαση και πολυσυλλεκτικότητα. Ποτέ δεν υπήρξε ένας Χριστιανισμός, όπως δεν υπήρξε και μία Αριστερά.
Ειδικά τους τρεις πρώτους αιώνες, πριν δηλαδή αρχίσει να επιβάλλεται ένα ενιαίο δόγμα, ο Χριστιανισμός ήταν κυριολεκτικά "παιδική χαρά". Ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε. Κι αν είχε λίγο λέγειν και ήξερε να κάνει και κανένα "μαγικό",

Σκουριές: Για ποιόν χτυπάει το καμπανάκι (του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης);

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουριές: Για ποιόν χτυπάει το καμπανάκι (του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης);
Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψεις κάτι. Η καναδική Ελντοράντο λοιπόν δημοσιεύει μια φωτογραφία στις 13 Δεκέμβρη. Εικονιζόμενοι ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης μαζί με εκπροσώπους μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.
Η λεζάντα της Ελντοράντο γράφει:
«Μας τιμάει να είμαστε παρόντες μαζί με τον Γ. Σταθάκη στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης»

raw
Το μήνυμα καθαρό, και από τις δύο πλευρές. Η Ελντοράντο λέει: «τον έχουμε, μας στηρίζει». Ο Σταθάκης λέει: «παιδιά δικός σας είμαι, θα τα βρούμε». Οι αποδέκτες: Από τη μια το «επενδυτικό κοινό», που πρέπει να καθησυχαστεί για τα νομικά και κινηματικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η εταιρία. Από την άλλη ο κόσμος του αγώνα, που πρέπει να χωνέψει ότι από τη μεριά της κυβέρνησης υπάρχει η...

Τί θα γίνει με αυτόν τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας; ΕΛΕΟΣ πχια με αυτόν και τους μπολσεβίκους του.

Φωτογραφία του χρήστη Νομικά Ανάλατα.

Τί θα γίνει με αυτόν τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας; 
Αυτόν τον... πως τον λένε ξερωγω... Πελετίδη... έχει κάνει σοβιέτ την Πάτρα... χαλάει και η πιάτσα... δεν έχει το θεό του... ΕΛΕΟΣ πχια...

Άκουσον άκουσον! 
Κάνει διανομή φαγητού κατ' οίκον σε όσους είναι άποροι και αδυνατούν είτε λόγω αναπηρίας είτε λόγω προχωρημένης ηλικίας να βγουν έξω από τα σπίτια τους! 
Δεν φτάνει που τους ταΐζουμε πρέπει να τους το πάμε και στο σπίτι! ΗΜΑΡΤΟΝ!!! 
Σε όλους τους άπορους εξασφάλισε την καθημερινή διατροφή τους. Γίνονται αυτά;

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Απ’ τα τσακάλια δε γλιτώνεις με ευχές και παρακάλιαΧαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν γίνονται…
Η επιχειρούμενη προσπάθεια του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΑΔΟ Α.Ε., κ. Δημόπουλου, να μεθοδεύσει την απόλυση των 11 εργαζόμενων στη ΔΕΑΔΟ Α.Ε. (πρώην ΔΕΑΛ) ανοίγοντας την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. έπεσε στο κενό κάτω από τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, των δημοτών και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη 
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις 20-12-2016 (προηγήθηκαν δύο συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ Α.Ε.) κατέπεσαν ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του Δημάρχου, πολιτικά και νομικά.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση της δημοτικής αρχής και τις συνεχείς υπαναχωρήσεις της. 

Αρχικά άλλαξε ο εισηγητής του θέματος και αποσύρθηκε η εισήγηση του Δημάρχου καθώς και το ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (διαπίστωσαν την ώρα της συνεδρίασης ότι δεν ήταν  η «ενδεδειγμένη νομική οδός» αλλά ούτε και αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου).
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε όταν έγινε λόγος  για τις «διαρκείς οχλήσεις» από τα Υπουργεία. Οι συγκεκριμένες «οχλήσεις» ήταν  ένα...

Ποιος «κατεύθυνε» το χέρι του δολοφόνου του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα;


Τη  Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 κατά τα εγκαίνια έκθεσης σε γκαλερί στην Άγκυρα, ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε πισώπλατα από τον Τούρκο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλιντάς, ο οποίος λίγο αργότερα αφού ούρλιαξε «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος» και «μην ξεχνάτε το Χαλέπι και τη Συρία. 
Όσο τ’ αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή ούτε εσείς θα είστε» έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που κατέφτασαν με καθυστέρηση στον τόπο του εγκλήματος. 
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να χαρακτηρίσει τη δολοφονία του ανώτατου Ρώσου διπλωμάτη ως «μία αναμφισβήτητη προβοκάτσια που στόχο είχε τον εκτροχιασμό της ομαλοποίησης των Ρωσο-Τουρκικών σχέσεων και την ειρήνευση στη Συρία η οποία προωθείται ενεργά από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη διευθέτηση της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία. 
Μία απάντηση μόνο μπορεί να υπάρξει. Η εντατικοποίηση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας κάτι που οι δολοφόνοι θα μάθουν από πρώτο χέρι» και κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να μάθουμε ποιος  κατεύθυνε το χέρι του δολοφόνου». 
Αναλύοντας τη δήλωση του Ρώσου Προέδρου, ενός ανθρώπου που έχει θητεύσει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, αντιλαμβανόμαστε ότι..

Γελάς και Κλαις....

Αντε.... και Καλή χρονιά


Τα Ελληνικά θα διδάσκονται σε όλη τη Ρωσία ως δεύτερη ξένη γλώσσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα Ελληνικά θα διδάσκονται σε όλη τη Ρωσία ως δεύτερη ξένη γλώσσα
Χαρμολύπη προκαλούν τα δημοσιεύματα που μας πληροφορούν ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές σχολείων και συγκεκριμένα, Δημοτικού και Γυμνασίου σε όλη την επικράτεια της αχανούς Ρωσίας, να επιλέγουν ως ξένη γλώσσα τα Ελληνικά.
Η ελπίδα των υπευθύνων είναι ότι θα φτάσουν και τα Ρωσικά στα ελληνικά σχολεία…
Για πρώτη φορά θα διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, ως γλώσσα επιλογής, σε ρωσικά σχολεία. Πώς έφτασαν τα Ελληνικά στη Ρωσία; Την πρόταση έκανε η έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία. 
Είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της χώρας να προωθηθεί η διδασκαλία Ελληνικών στις μειονότητες της περιοχής. 
Τελικά, όμως, αποφασίστηκε από το Ρωσικό Υπουργείο Παιδείας να παρέχεται η διδασκαλία Ελληνικών σε όλη την επικράτεια της ρωσικής Ομοσπονδίας. Τα μαθήματα θα παραδίδονται στην Ε’ και Στ’ Δημοτικού και στις..

Σε μεγάλο σκάνδαλο με μπίζνα εκατ.ευρώ εξελίσσεται η ρόδα στο Σύνταγμα!


Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε φιάσκο και σε σκάνδαλο εξελίσσεται το θέμα της ρόδας που με αφορμή τις γιορτές εγκαταστάθηκε στην πλατεία Συντάγματος. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την Πέμπτη, ξέσπασε μάλιστα μεγάλος σάλος.

Κατά τη συνεδρίαση προέκυψαν πολλά θέματα.
Κατ' αρχάς, η ρόδα έχει εγκατασταθεί χωρίς να έχει δοθεί έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ότι είναι ασφαλής. Γι αυτό και μέχρι τώρα -που είναι ήδη Χριστούγεννα!- δεν μπορεί να λειτουργήσει. Άλλωστε και το ότι στηρίζεται σε κοινές ξύλινες παλέτες προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και δημιουργεί κινδύνους. 

Δεύτερον, αποκαλύφθηκε ότι η ρόδα τοποθετήθηκε μεν για να λειτουργεί δωρεάν την περίοδο των γιορτών,

26 Δεκ 2016

Χαίρε αυθεντία "δημοσιογράφε", στην υγειά μας φαρμακοβιομηχανία!


Πολυφαρμακεία, Εμβόλια και ο ρόλος των ΜΜΕ
Τις ζεστές ημέρες του περασμένου Αυγούστου πολιτικός αναλυτής-δημοσιογράφος κατακεραύνωνε από τη συχνότητα ραδιοφωνικού σταθμού όσους αντιτίθενται στη χρήση των εμβολίων. 

Προς στιγμήν σκεφτήκαμε ότι βαράν οι ζέστες, ώστε ξαφνικά κάποιος χωρίς καμμία εμφανή αφορμή ξεσπαθώνει με αυτόν τον επιθετικό και ειρωνικό τρόπο. 

Την επομένη, από τη συχνότητα άλλου ραδιοφωνικού σταθμού, κρατικού αυτή τη φορά, έτερος πολιτικός σχολιαστής χλεύαζε τους «ηλιθίους» που δεν εμβολιάζονται ή δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Εκεί υποψιαστήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά…

Αλλά, εάν αυτά λέγονται από καθεστωτικά μέσα, τι γίνεται όταν αντίστοιχες λογικές αναπτύσσονται και στον λεγόμενο ανεξάρτητο τύπο, όπου στο τελευταίο τεύχος του unfollow υπήρχε η ανάλυση με τίτλο: «Ο πόλεμος για τα εμβόλια» και «Το ιδιότυπο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» που επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια δεν εγκυμονεί απλώς κινδύνους για την υγεία αναδεικνύει και τον καταστροφικό συνδυασμό ανάμεσα στη δυσπιστία για την ορθότητα του επιστημονικού λόγου και τα μεγάλα ελλείμματα στο σύστημα υγείας». 

Περισσότερο κράτος και εξουσία δεν θα μπορούσε να βγάλει η δημοσιογράφος σε αυτές τις τέσσερις αράδες. Διότι, όπως αναφέρει, μπορεί ναι μεν να υπάρχουν μεγάλα ελλείμματα στο σύστημα υ­γείας, που είναι μια επί το πλείστον κρατική υπόθεση αλλά το καταστροφικό συντελείται επειδή κάποιοι ...

Η φαρμακευτική κάνναβις θεραπεύει τη νόσο Πάρκινσον...!!!!!!!!

Έρχεται νέα «φοροκαταιγίδα» από την Πρωτοχρονιά...Αριστερή, λέει....

Έρχεται «φοροκαταιγίδα» από την Πρωτοχρονιά
«Καταιγίδα» φοροεισπρακτικών μέτρων αναμένεται να ξεσπάσει με την είσοδο του νέου έτους. Η «καταιγίδα» φόρων που έρχεται θα παρασύρει χιλιάδες καταναλωτές που θα δουν τις τιμές σε βασικά προϊόντα να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη...
Από 1-1-2017 αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. 
Η φοροεπιδρομή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τη νέα χρονιάς έχει στόχο να φθάσουν τα έσοδα στα 2,5 δισ. ευρώ.
Αναλυτικά δείτε τι μας περιμένει από την Πρωτοχρονιά κιόλας του 2017:

Το Ξεπούλημα της οικονομίας των Σαμαροβενιζέλων συνεχίζεται από τον αντάξιό τους Τσίπρα

Στα μέσα Ιανουαρίου η πώληση των πέντε ακινήτων της ΕΒΖ

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η πώληση των μη παραγωγικών ακινήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να υποβάλλουν τις οικονομικές τους προσφορές για καθένα από αυτά τα έξι ακίνητα μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2017, στα γραφεία της Πειραιώς Real Estate, λαμβάνοντας ως δεδομένο το κατώτερο τίμημα, που έχει οριστεί μετά την εκτίμηση ανεξάρτητου συμβούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πέρας αυτής της διαδικασίας οι δύο πρώτοι πλειοδότες θα ειδοποιηθούν ότι έχουν στη διάθεσή τους μία εβδομάδα, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, ώστε εάν επιθυμούν να υποβάλλουν νέα βελτιωμένη προσφορά.
Ο κατάλογος και η ταυτότητα των υπό πώληση ακινήτων έχουν ως ακολούθως:

Ο Τσίπρας και ο Φούφουτος

Αλήθεια, μόνος του σκέπτεται ο Τσίπρας τέτοιες παπαριές;

 «Οσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης», ακούσαμε να μας λέει σήμερα ο Τσίπρας και αναρωτηθήκαμε: 

Τι πολιτικό ανάστημα έχει ένας πρωθυπουργός που αντιμετωπίζει με ψυχιατρικούς όρους μια διεθνή κατάσταση!; 

Λίγο ακόμα και θα μας έλεγε ότι ο Σόιμπλε πρέπει να βρεθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα ανάλογο του Δρομοκαϊκειου!

Δεν υπάρχει οικονομική καπιταλιστική κρίση, δεν υπάρχει μαύρο μέτωπο ντόπιων και ξένων καπιταλιστών που εξαπέλυσαν μια βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της εργασίας με το αστικό πολιτικό προσωπικό σε υπηρετικό τους ρόλο, αλλά...

Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το..

Όταν η δήθεν αλληλεγγύη στους μετανάστες δουλεύει για το οργανωμένο έγκλημαΗ μετανάστευση δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά κατάρα για όσους εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμων, καταπίεσης, ή αφόρητης φτώχειας και εξαθλίωσης. 
Η μετανάστευση είναι συνώνυμο του εξαναγκασμού και του βίαιου εκπατρισμού από τότε που για πρώτη φορά η παγκόσμια αγορά απαίτησε τη μεταφορά κοντά 20 εκατομμυρίων κυρίως Αφρικανών με τα δουλε-μπορικά στις οικονομίες των φυτειών του Νέου Κόσμου.

Το ίδιο και σήμερα. Γι' αυτό και όπως τότε, έτσι και σήμερα, οι δουλέμποροι και τα δίκτυα δουλεμπόρων αποτελούν τη βασική κινητήρια δύναμη της μετανάστευσης παγκόσμια. Πρόσφατα δημοσιοποι-ήθηκαν δυο ...

25 Δεκ 2016

Ο νεοφιλελές είναι αδίστακτος, αλλά και βλάκας

Η διεστραμμένη φαντασία του Κούλη...
 "Κουλό", γουρλομάτικο, καλικατζαράκι! 
Δεν μπορούσες, την είπες πάλι την κουταμάρα. Θέλει ο βρικόλακας να κρυφτεί, αλλά η χαρά του αίματος που τρέχει από τις πληγές, δεν τον αφήνει! 

"Έρχονται -μας είπε- και μου λένε ότι τάχα δεν θέλουν το επίδομα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί παίρνουν άλλα επιδόματα!!! Τι μας λέει δηλαδή ο φύρερ των Νοσφεράτου Δαγκώνουν (ΝΔ): Ότι δεν πρέπει να πάρουν ούτε τα ψίχουλα, που δίνει ο Αλέξης!

Ε, να πεις στους νεοδημοκράτες,

Το καραγκιοζιλίκι των τζάμπα λεονταρισμών ο επικεφαλής της Αριστεράς που Γονάτισε το έχει επαναλάβει πολλές φορές.

Εκτός από τα ψέματα, εκτός από τις κυβιστήσεις, η κενολογία
Ωρες-ώρες ακούει κανείς αυτά που λέει ο Τσίπρας και μένει άφωνος.
Ο κατάλογος είναι μακρύς – ας σταθούμε στο τελευταίο που είπε: «Οσοι κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, πρώτα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους». Δηλαδή, αν όντως τηρούν τις δεσμεύσεις τους οι δανειστές μπορούν να μας κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο;

Τέλος τα μελομακάρονα παιδιά....

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος τα μελομακάρονα παιδιά....

Δυστυχώς...
Το μόνο που μας έμεινε είναι....

Στοιχίζει ακριβά ο "μποναμάς": Έβαλαν υπογραφή για "κόφτη" στις συντάξεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Στοιχίζει ακριβά ο "μποναμάς": Έβαλαν υπογραφή για "κόφτη" στις συντάξεις
Η σημαία των Τσιπρομητσοτάκηδων;

Οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν τελικά για τον "μποναμά", καθώς η κυβέρνηση έλαβε γραπτή δέσμευση ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016, τότε θα ενεργοποιηθεί ο "κόφτης" στις συντάξεις, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς. 
Σε non paper το Μαξίμου πάντως προσπαθεί να δικαιολογήσει τον τραγικό συμβιβασμό της Αριστεράς και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, λέγοντας πως "δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο".

Στην απαντητική επιστολή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπερτονίζει τον...

Ο Ιησούς γεννήθηκε ... προ Χριστού!

Την εποχή που εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός, δεν υπήρχε ενιαίο σύστημα χρονολόγησης.
Οι Έλληνες χρονολογούσαν τα γεγονότα με βάση την πρώτη Ολυμπιάδα του 776 π.Χ. Οι Ρωμαίοι από κτήσεως Ρώμης (753 π.Χ.). 
Οι Μακεδόνες της Συρίας απ’ την έναρξη της κυριαρχίας των Σελευκιδών (312 π.Χ), κάποιοι προτιμούσαν τον Τρωικό Πόλεμο (1.183 π.Χ.), στην Αίγυπτο απ’ την κυριαρχία του Αυγούστου (30 π.Χ.), ορισμένα μεσαιωνικά βασίλεια της Δύσης απ’ την άνοδο του Διοκλητιανού (284 μ.Χ.) ενώ οι Εβραίοι και οι Βυζαντινοί χρονολογούσαν σταθερά "από κτίσεως κόσμου", που την υπολόγιζαν το 5.492 π.Χ.

Οι πρώτοι Χριστιανοί ούτε καν σκέφτηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους χρονολογικό σύστημα με βάση τη γέννηση ή τη θανάτωση του Ιησού. Άλλωστε, ήταν βαθιά πεπεισμένοι πως η έλευση του Ιησού σηματοδοτούσε το τέλος του κόσμου, οπότε και περίμεναν από στιγμή σε στιγμή τη συντέλεια των αιώνων...

Όμως τα χρόνια,

Τσέκαρε πώς θα ήταν οι κάρτες των πολιτικών, αν αυτοί οι τύποι είχαν τα @ρχιδι@ να είναι ειλικρινείς....

Αν οι ευχές των πολιτικών έλεγαν την αλήθεια
Οι πιο άτυχοι παίρνετε SMS στο κινητό σας από βουλευτές για χρόνια πολλά.
Οι πιο τυχεροί παίρνετε κοτζάμ κάρτες απ' τους ίδιους για να έχετε μία καλή χρονιά, με υγεία και με άλλα κοινότυπα γλειψίματα που στην πραγματικότητα λένε "please ψηφίσε με, φτωχέ όταν έρθει η ώρα".
Για να έχουν, λοιπόν, το παραμικρό ενδιαφέρον αυτές οι κάρτες, καλό θα ήταν να έλεγαν έστω τη μισή αλήθεια.
Τσέκαρε πώς θα ήταν οι κάρτες των πολιτικών, αν αυτοί οι τύποι είχαν τα @ρχιδι@ να είναι ειλικρινείς....