# #

4 Νοε 2017

Πολύ ύποπτο όλο αυτό το θορυβώδες σώου γύρω από το μικρό Αφγανό μαθητή Αμίρ…



Όταν οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» ουρλιάζουν για τις βανδαλικές επιθέσεις εναντίον του 11χρονου αγοριού, κάποιο λάκκο έχει η φάβα… 
Στο παρελθόν έχουμε ζήσει πολλά «κατασκευασμένα» γεγονότα και αφόρητες ψευδολογίες για το «στήσιμο» υστερικών «αντιρατσιστικών» σώου,
εναρμονισμένων με τις πάγιες επιδιώξεις του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, καθώς και με την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση των λαθρομεταναστευτικών εισβολών… 

Όταν, επιπλέον, 

«Πάνω στοῦ Τσίπρα τὰ χωριά, γάϊδαροι γαμοῦν ἀρνιά»

ΩΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΣΙΠΡΑ…



«Πάνω στοῦ Τσίπρα τὰ χωριά, γάϊδαροι γαμοῦν ἀρνιά»
  Δημοτικό ἆσμα (ἄσεμνο, ἀλλά διδακτικό)

«Με τον Αλέξη Τσίπρα αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ποτέ μια πικρή κουβέντα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από μένα, αλλά είναι ένας ηγέτης που ακούει»δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πάνος ο Καμμένος, που με περίσσια λεβεντιά γκρέμισε τα μνημόνια και συμπλήρωσε πως «Ο Αλέξης δεν ακούει μόνον εμάς, τους εταίρους στην κυβέρνηση, αλλά...

Oι τσαντάκηδες είναι περισσότεροι επί ΣΥΡΙΖΑ ή ήταν περισσότεροι επί Νέας Δημοκρατίας;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανομία, ας ξεκινήσουν από την δική τους ανομία.




Σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή των πολιτών και να πείσουν πως είναι απαραίτητοι -και όχι δυο αδιάφορες μαριονέτες- ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεργάστηκαν άψογα στη Βουλή σε συζήτηση για την ανομία, κάνοντας πως τσακώνονται, για να πείσουν πως είναι ο ένας είναι διαφορετικός από τον άλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξε τα γνωστά χαρτιά «Εξάρχεια»,

3 Νοε 2017

Λιάνα Κανέλλη - Παντελής Καψής:Στον ίδιο παρονομαστή



Αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα όσα ακούσαμε να μας λέει –στην εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στον ραδιοσταθμό του Χατζηνικολάου- η Λιάνα Κανέλλη

Κι αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφετε με χυδαίο τρόπο ενάντια στον «Ρουβίκωνα», αυτή την φορά παπαγαλίζοντας την γνωστή θεωρία των δυο άκρων και ταυτίζοντας την αναρχική αυτή ομάδα με την εγκληματική συμμορία του Μιχαλολιάκου. 

Αλλωστε είχαμε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν με την συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ, βουλευτή, όταν χαρακτήριζε «κωλόπαιδα» τα μέλη του «Ρουβίκωνα» και τα παραλλήλιζε με ...

Tο κράτος που εκδίδει το δικό του χρήμα, είναι πράγματι ανεξάρτητο...

Η Εθνική Ανεξαρτησία και η Ελευθερία είναι Χρηματικό Φαινόμενο Επιλογής
Αποτέλεσμα εικόνας για Η Εθνική Ανεξαρτησία και η Ελευθερία είναι Χρηματικό Φαινόμενο Επιλογής

Με αυτό δεν θέλω να πω οι πρέπει να καταργήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις που μας εγγυώνται την ασφάλεια μας.

Θέλω να πω ότι το κράτος που εκδίδει το δικό του χρήμα, είναι πράγματι ανεξάρτητο όταν μπορεί να επιδιώκει και να υλοποιεί εσωτερικούς στόχους, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε εξωτερικές επιρροές. 
Από εδώ ξεκινάμε,

"Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζει"...

 Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζει.  

Οδυσσέας Ελύτης

Σαν χτες, το 1911 γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. (Οδυσσέας Αλεπουδέλης, ήταν το πραγματικό του όνομα).

Θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης, ενώ πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, με την κορυφαία του δημιουργία "Το Αξιον Εστί" να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979, ενώ αποτέλεσε ένα από τα επίλεκτα μέλη της λεγόμενης «γενιάς του τριάντα» στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Αν και ο ίδιος είχε συντηρητικές πολιτικές απόψεις,

"Φέρτε μου έναν έντιμο πολιτικό και...

και...

2 Νοε 2017

Το έπος του '40 και ένας ....έντρομος δικτάτωρ

Το ημερολόγιο του Ιω. Μεταξά, αποκαλυπτικό για τον δικτάτορα

       





      Αγιοποιήθηκε  για δεκαετίες ολόκληρες, με αποτέλεσμα να παρασιωπώνται, συστηματικά και έντεχνα, ο βίος και η πολιτεία του από το το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι το 1941 που πέθανε ενώ οι Γερμανοί κατακτητές έμπαιναν στην Αθήνα.

Τα πεπραγμένα του, κάτω από το πέπλο της προσωπικής του ιδεολογίας, που δεν ήταν άλλη από την επιβολή του ολοκληρωτισμού, τη φασιστική διαπαιδαγώγηση και την πλήρη απέχθεια για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, ("να πίω αίμα κοινοβουλευτικόν"1, γράφει!), καταγγέλλονται καί από τους πολιτικούς του αντιπάλους καί από πολιτικούς που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά κυρίως ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

    

                                                Το ημερολόγιο

        Αποτελείται από 4 τόμους, σε σύνολο 2.000 σελίδων περίπου. Γράφει για τα δημόσια πράγματα, αλλά και για όλα τα προσωπικά και οικογενειακά του θέματα. Δεν παραλείπει και ...μακρόσυρτες φιλοσοφικού τύπου αναλύσεις και κείμενα πολιτικών μανιφέστων. Εντυπωσιάζει η αναφορά σε εσώψυχες και μύχιες σκέψεις του και γίνεται φανερό, πως το ημερολόγιο, για τον Μεταξά, είναι ένα ...

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ: «Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»


Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις...

1 Νοε 2017

Mια απόφαση που βάζει τέλος στις εμμονές του Δημάρχου κου Δημόπουλου για υλοποίηση καταστροφικών αναπλάσεων




Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ χαιρετίζει τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου Ολύμπου για την οριστική ακύρωση της εκτέλεσης του συνόλου του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Οδού Λιτοχώρου (ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ)» μια απόφαση που βάζει τέλος στις εμμονές του Δημάρχου κου Δημόπουλου για υλοποίηση καταστροφικών αναπλάσεων που...

31 Οκτ 2017

Σύναξη "κεντροαριστερών" βρυκολάκων


Ξεκίνησε το πρώτο debate των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. 

Στο στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, βρέθηκαν η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι πρώην υπουργοί...

30 Οκτ 2017

Ένας Eθνάρχης απ τα LIDL!!!

Φωτογραφία του Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Μαριονέτες που τις λατρεύουμε ως τοτέμ....Φωτογραφία του Georgios Sidiropoulos.





Υπόθεση Μέρτεν και Κωνσταντίνος ΚαραμανλήςΕν









       Ο Ναζί  Μαξ Μέρτεν , ο επονομαζόμενος "χασάπης της Θεσσαλονίκης", υπεύθυνος για την εξολόθρευση 56.000 Εβραίων, συνελήφθη τυχαία το 1957 στην Αθήνα χάρη στην επιμονή και στον πατριωτισμό του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ανδρέα Τούση, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου. 


Ο Μέρτεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 ετών, αλλά  η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το νόμο 4016/1959, τροποποίησε το ν.δ. 3933/1959  με αποτέλεσμα να «αναστέλλεται αυτοδικαίως πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου, καθώς και η εκτέλεσις πάσης ποινής ή το υπόλοιπον ταύτης. Αντίγραφα των δικογραφιών αποστέλλονται εις τας γερμανικάς αρχάς»!


 Ο Μέρτεν τη στιγμή της σύλληψής του

Με βάση τη διάταξη αυτή, ο Μαξ Μέρτεν αποφυλακίστηκε το Νοέμβριο του 1959 και απελάθηκε στη Γερμανία, για να εκτίσει εκεί την ποινή του. Όμως, τα γερμανικά δικαστήρια τον απάλλαξαν και ο  «δήμιος της Θεσσαλονίκης» αποδόθηκε λευκός στην κοινωνία....

 

 

 

                   Οι φοβερές αποκαλύψεις  του Μέρτεν

       




      Ο Μαξ Μέρτεν προκάλεσε τεράστιο σάλο λίγο αργότερα,  το 1960, όταν έκανε δηλώσεις στο Spiegel και στην εφημερίδα "Ηχώ του Αμβούργου", σύμφωνα με τις οποίες, μεταξύ των   σ υ ν ε ρ γ α τ ώ ν   τ ο υ   κ α τ ά    τ η ν     Κ α τ ο χ ή,   περιλαμβάνονται:

Δικαιώνονται από τα δικαστήρια όσοι δανειολήπτες τολμούν !!!



Εισπρακτικές εταιρείες: Παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων από τράπεζες


Ο όρος που αναφέρεται στην έντυπη τυποποιημένη αίτηση χορήγησης δανείου ή πιστωτικής κάρτας για μεταβίβαση των οικονομικών και άλλων δεδομένων του, δεν σημαίνει ότι παρέχει στην Τράπεζα «τη ρητή συγκατάθεσή του για τη μεταβίβαση» των δυσμενών, κ.λπ. προσωπικών σε εισπρακτική εταιρεία.

Για να γίνει η μεταβίβαση των δεδομένων, πρέπει πρώτα η Τράπεζα να ενημερώσει για την πρόθεσή της αυτή το δανειολήπτη ή τον κάτοχο κάρτας και αυτός να συναινέσει για τη μεταβίβασή τους.

Στη συνέχεια η εισπρακτική εταιρεία οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το δανειολήπτη ότι προτίθεται να κάνει χρήση των δεδομένων του και για το σκοπό που θα τα χρησιμοποιήσει. (Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπ’ αριθμ. 3428/2016 απόφασή του)

Συγκεκριμένα:

Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, παράνομα οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν ..

Τι σημαίνει η λέξη...Ραγιάς;

Φωτογραφία του Βαγγέλης Δασκαλάκης.



Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/10/2017....Να είστε όλοι εκεί !! Η παρουσία σας και η φωνή σας μπορεί να ανατρέψει τις καταστροφικές εμμονές του «οραματιστή» Δημάρχου.

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος διου ολυμπου

Φίλες και Φίλοι Λιτοχωρίτες  δεν πρέπει να αποφασίζουν για εμάς
χωρίς εμάς !!

Στο  αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/10/2017 και ώρα..