# #

20 Απρ 2018

Oι 7 ευρωβουλευτές που καταψήφισαν το αίτημα απελευθέρωσης των αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτικών










607 ψήφισαν υπέρ, 7 κατά ενώ υπήρχαν και 18 αποχές...

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΣΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!



Ακούστε με λεπτομέρεια τη συνέντευξη του Φώτη Μαζαράκη, του δικηγόρου που κατέθεσε μήνυση για εσχάτη προδοσία σε βάρος όλων όσων ψήφισαν τα 3 μνημόνια. Πρόκειται για συνταγματικό έγκλημα που συνιστά παραβίαση του πολιτεύματος και άρα εσχάτη προδοσία. Η βουλή δεν κύρωσε τη δανειακή σύμβαση, αλλά μετέφεραν τις εξουσίες της…

Νέες αποκαλύψεις για τα ρουσφέτια των βουλευτών της ΝΔ - Λίστα με 75 άτομα (ΒΙΝΤΕΟ)




Σε νέες αποκαλύψεις για τις ρουσφετολογικές σχέσεις που διατηρούσαν «γαλάζιοι» βουλευτές με τις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΣΘ προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας παράλληλα την απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ.

Η λίστα με τουλάχιστον 75 άτομα

Αναλυτικότερα,

Η Γαλλία του Μακρόν προσπέρασε τη Λεπέν με την υποστήριξη και της γαλλικής "Αριστεράς"

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Γαλλία του Μακρόν προσπέρασε τη Λεπέν με την υποστήριξη και της γαλλικής "Αριστεράς"

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν πολιτεύεται σαν κακέκτυπο του Ντε Γκολ – με μια αλαζονεία που δεν ταιριάζει στο… 16% του εκλογικού σώματος που τον ψήφισε, κι ας είναι κοινοβουλευτικά παντοδύναμος χάρη στον εκτρωματικό εκλογικό νόμο. 

Mε την ενεργητική στήριξη όλων των συστημικών κέντρων και εν απουσία πραγματικής αντιπολίτευσης, ξεδιπλώνει διαρκώς νέες αυτοκρατορικές φιλοδοξίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (από την αναμόρφωση της Ε.Ε. ως τα σχέδια για «ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς στη Συρία και αλλού). 

Ταυτόχρονα, ανοίγει πολλαπλά μέτωπα στο εσωτερικό της Γαλλίας, που όλα βαφτίζονται «μεταρρύθμιση»: των θεσμών, της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας, των δημόσιων επιχειρήσεων… 

Για όλα έχει μια μεταρρύθμιση ή, ορθότερα, αντιμεταρρύθμιση. 
Έτσι, σχεδιάζει μεταξύ άλλων τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και την απαγόρευση υποψηφιότητας μετά από 3 διαδοχικές θητείες, αλλά και τη μείωση της δυνατότητας των αντιπολιτευόμενων να ..

«Δεν είναι ένδειξη τιμής για τον πρόεδρο Assad να φέρει μια διάκριση που του αποδόθηκε από ένα καθεστώς σκλαβωμένο στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες»

Η Συρία επέστρεψε στη Γαλλία το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής που είχε ο Σιράκ τιμήσει τον Άσαντ. 

Συρία προς Γαλλία: η εποχή της αποικιοκρατίας, της σκλαβιάς-υποδούλωσης των λαών  παρήλθε..


L’image contient peut-être : 3 personnesH συριακή προεδρία ανακοίνωσε  την Πέμπτη ότι το μετάλλιο της Λεγεώνας τη Τιμής με το οποίο είχε τιμηθεί από τον πρόεδρο Σιράκ το 2001 ο πρόεδρος της Συρίας  Bachar al-Assad επιστράφηκε μετά τη συμμετοχή της Γαλλίας στα χτυπήματα κατά της Συρίας το Σάββατο.
«Το Υπ. Εξωτερικών κι εκπατρισμένων επέστρεψε επίσημα στη Γαλλική Δημοκρατία μέσω της ..

Η Δύση στέλνει θάνατο...Ενα μικρό νησιωτικό κράτος στέλνει ζωή.

Φωτογραφία της Athina Patsourou.

Συρία: 

ΗΠΑ, Γαλλια, Αγγλια,Τουρκία,Ισραήλ στέλνουν βόμβες. 

Η ...

19 Απρ 2018

Πού είναι οι διανοούμενοι;



Τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και της συνταγματικής κατάλυσης, καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε την παραμικρή αντίδραση, από ορισμένες κοινωνικές τάξεις, ούτε από τις κρατικοδίαιτες συντεχνίες. 


Εμβρόντητος o Ελληνικός Λαός Αναρωτιέται : 

Μα, καλά … που είναι η πνευματική ηγεσία της χώρας; 

Βλέμματα που πίνουν αίμα



Βλέπω τους νέους του Ισραήλ από τον «πύργο» τους να αλαλάζουν και να επευφημούν τους στρατιώτες της χώρας τους που σκοτώνουν άοπλους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής». 

Θεατές της βίας. 
Βλέμματα που πίνουν αίμα. 
Αιμοχαρείς κανίβαλοι. 
Τι αιμοβόρες ψυχές διαμορφώνονται εδώ;

17 Απρ 2018

Με αφορμή την κραυγαλέα προβοκάτσια για χρήση χημικών όπλων ...Ποιοι είναι τα "Λευκά Κράνη";

 
Με αφορμή την κραυγαλέα προβοκάτσια για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ στην Ντούμα της Συρίας, αναδημοσιεύουμε ένα χρήσιμο και κατατοπιστικό άρθρο του Rick Sterling από το Global Research για το ποιόν της ομάδας "Λευκά Κράνη".
 Όπως και σε προηγούμενες ψευδείς αναφορές και προβοκάτσιες, έτσι και στην πρόσφατη, τα "Λευκά Κράνη" είναι η βασική - αν όχι η μόνη- πηγή "πληροφόρησης" των Δυτικών ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται ως ανθρωπιστική αλλά αποτελεί προκάλυμμα των τζιχαντιστών και συνδέεται ευθέως με τις δυτικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις που εμμονικά, εδώ και χρόνια, απεργάζονται σχέδια αλλαγής καθεστώτος στη Συρία. Το παρακάτω άρθρο είχε γραφτεί με αφορμή την υποψηφιότητα για Όσκαρ ενός ντοκιμαντέρ γεμάτου από τις σκοπιμότητες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας ή έστω τον διαμελισμό της.

Τα ”Λευκά Κράνη” της Συρίας πάνε στο Χόλυγουντ

Του Rick Sterling.
Η ταινία του Netflix «Τα Λευκά Κράνη» μπορεί να κερδίσει ένα Όσκαρ στην κατηγορία «ντοκιμαντέρ μικρού μήκους» στα βραβεία της Ακαδημίας, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Δεν θα είναι κάποια έκπληξη, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι μια απάτη και η ταινία είναι μια σκηνοθετημένη..

video ΣΟΚ! Οι νεκροί από τα χημικά του χασάπη Άσαντ!

Αποτέλεσμα εικόνας για video ΣΟΚ! Οι νεκροί από τα χημικά του χασάπη Άσαντ!

Οι "νεκροί" είναι τόσο χαρούμενοι που λαμβάνουν μέρος στη βιντεοσκόπηση για τις ανάγκες των "πολιτισμένων" ανθρωπόμορφων φονιάδων των λαών...

Κι αυτοί οι κακοί ηθοποιοί με τη βοήθεια από τις δημοσιογραφικές πόρνες προκαλούν πολέμους!

Αφιερωμένο στο σύνολο του πολιτικού κόσμου που υποστήριξε την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, αλλά κυρίως στην ξεφωνημένη πολιτική τσούλα του..

Ο ρόλος της ΕΣΣΔ κατά την Μικρασιατική εκστρατεία....


Πλατεία Ταξίμ, Μνημείο Της Πολιτείας: Πίσω από τον Μουσταφά Κεμάλ και τον Φεβζί Τσακμάκ, στη δεύτερη σειρά, ο Μιχαήλ Φρούντζε (δεξιά) και ο Κλιμέντιος Βοροσίλωφ (αριστερά)

[ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, την περίοδο της Μικρασιατικής εκστρατείας, και την στάση της ΕΣΣΔ, που μας βοηθάει να κατανοήσουμε την σημερινή γεωπολιτική πραγματικότητα, την στάση της Ρωσίας απέναντί μας, και γιατί ποτέ οι ιδεολογικες αποκλίσεις και αντιθέσεις, δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να συμμαχήσουν δύο κράτη όταν συνδέονται τα ζωτικα τους συμφέροντα...]

Οι μεγάλες πολιτικές ταραχές που έλαβαν πρόσφατα χώρα στην Τουρκία είχαν σαν επίκεντρο ένα χώρο ιδιαίτερου συμβολικού  βάρους για τη σύγχρονη τουρκική πολιτεία. 

Πρόκειται για την πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της οποίας υπάρχει το “Μνημείο της Πολιτείας”[i] (Cumhuriyet Anıtı), σε ανάμνηση της ίδρυσης της τουρκικής πολιτείας το 1923. Στο μνημείο που ανηγέρθη το 1928 με προσωπικές οδηγίες του Μουσταφά Κεμάλ, η νότια, δευτερεύουσα πλευρά  φιλοξενεί ανάγλυφη σύνθεση στην οποία πρωτοστατεί ο Κεμάλ ως πολεμικός ηγέτης που οδηγεί τούρκους στρατιώτες στη μάχη. 

Στη βόρεια πλευρά, που είναι η κύρια πλευρά του μνημείου, υπάρχει μεγάλη γλυπτή σύνθεση αφιερωμένη στην ίδρυση του κεμαλικού κράτους. Στην πρώτη σειρά της σύνθεσης υπάρχουν τρεις άντρες: στο κέντρο ο Μουσταφά Κεμάλ, πλαισιωμένος από τους δύο βασικούς στρατιωτικούς αλλά και πολιτικούς συνεργάτες του κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία: τον Ισμέτ Ινονού και τον Φεβζί Τσακμάκ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, εμφανίζει η δεύτερη σειρά, ακριβώς πίσω από τους τρεις άντρες. Σε αυτήν αναπαριστώνται δύο άντρες πίσω και αριστερά του Κεμάλ: πρόκειται για τους διάσημους ...

Ασέβαστοι προσπάθησαν να βεβηλώσουν άγαλμα του Τρούμαν που είχε ρίξει ναπάλμ στην Ελλάδα


Από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους απαρτίζονταν η πορεία που προσπάθησε να αποκαθηλώσει το άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα, στα πλαίσια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που είχε οργανώσει το ΚΚΕ.
Αίτημα της πορείας ανάμεσα σε άλλα ήταν και η αύξηση των πόρων προς την παιδεία και όχι για την ικανοποίηση των αμυντικών ανησυχιών του ΝΑΤΟ, που σαν οργανισμός φλερτάρει έντονα με την ιδέα ενός γενικευμένου πολέμου.
Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να κατεβάσουν και το άγαλμα του προέδρου των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν,

ΣΥΡΙΑ...Η απόλυτη κατάρρευση της προπαγάνδας της Δύσης

Οι ΗΠΑ ετοίμαζαν νέα προβοκάτσια! Οι Συριακές δυνάμεις εντόπισαν χημικά που πέρασαν από στρατιωτική βάση των Αμερικάνων!


Εκτεθειμένες οι ΗΠΑ μετά από την αποκάλυψη η οποία δείχνει πως εμπλέκεται η στρατιωτική τους βάση Al Tanf, στην εισαγωγή χημικών που αργότερα θα γινόντουσαν “χημικά όπλα τα οποία χρησιμοποίησε ο Άσαντ κατά γυναικόπαιδων”.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε πως πέσαμε από τα σύννεφα για ..

Η Κίνα και μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων, παγκοσμίως

china cars
Το 2017 παγκοσμίως κατασκευάστηκαν περισσότερα από 80 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), την περασμένη χρονιά η Κίνα κατασκεύασε το 29% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής.
Συνολικά η παραγωγή άγγιξε τις..

16 Απρ 2018

Τι μπορείς να πεις για έναν λαό που άγεται και φέρεται από απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου;

Ραγιάς δεν γίνομαι…



Οι ημέρες μαζεύουν. Οι ημέρες είναι πονηρές, τουλάχιστον περισσότερο από πριν. Το σύστημα όταν αισθάνεται εισβολείς, έχει δημιουργήσει εκείνους τους αυτοματισμούς, που άμεσα ξεκινούν αντίμετρα.
Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε πως το σύστημα έχει λαγούς, τους οποίους χρησιμοποιεί κατά βούληση όταν κινδυνεύει. Όταν όμως του τελειώνουν οι λαγοί; Και αυτό έχει προβλεφθεί. Μην ανησυχείτε. Για ποιό λόγο νομίζετε πως το σύστημα και οι εκάστοτε κυβερνώντες, επενδύουν πάνω στην καταστροφή της παιδείας; Πάνω στην στρεβλή και ψεύτικη δήθεν ενημέρωση; Πάνω στους πληρωμένους ακόμη και με αίμα κονδυλοφόρους;
Ένας πολύ σοβαρός λόγος είναι η μη γνώση και πιό εύκολη αποδοχή όσων μέτρων θέλουν να περάσουν. Ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός λόγος είναι, το ότι μπορείς, σε έναν αγράμματο-αμόρφωτο- μη πεπαιδευμένο να εφαρμόσεις ευκολότερα το διαίρει και βασίλευε. 
Αριστερός-δεξιός. Χριστιανός-μη χριστιανός. Πλούσιος -φτωχός. Αμειβόμενος-μη αμειβόμενος κ.λ.π Ένας τρίτος λόγος είναι πως μπορείς να μετατρέψεις το..

Κυβέρνηση ΗΠΑλλήλων: Ο «τραγουδιστής» του ΝΑΤΟ δεν είδε την επέμβαση στη Συρία!


Για την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει γίνει η επέμβαση στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία! 

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών (παρακάτω ολόκληρη) νομίζει κανείς πως ζούνε σε άλλον κόσμο! 

Όχι, δεν ζούνε άλλο κόσμο, ζούνε στον δικό τους κόσμο, τον κόσμο της υποτέλειας, του ραγιαδισμού και του γνωστού τους ρόλου, αυτόν της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των αγαπημένων τους «συμμάχων». 

Γι’ αυτό είναι και θα είναι συνένοχοι. 

Μπράβο! Άξιοι συνεχιστές της ιστορίας των πολιτικών εκπροσώπων της άρχουσας τάξης της χώρας, άξιοι συνεχιστές των «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», της παράδοσης της Ελλάδας για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, του…

Χαιρέτα μου τον πλάτανο...


Στις ερωτήσεις για το πότε θα έρθει η ανάκαμψη της οικονομίας, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός....

Παλαιός Παντελεήμονας: παράδοση και γραφικότητα στη σκιά του Ολύμπου

Βαρύ γλυκός … σερβιρισμένος  σε μπακιρένιο μπρίκι στην χόβολη… τσίπουρο με κούμαρα… άγριο κατσίκι στην γάστρα… και όλα αυτά σε έναν διατηρητέο οικισμό, μακεδονίτικο με θέα που σου… κόβει την ανάσα!!!

Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι χωριό του νομού Πιερίας. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο ..

15 Απρ 2018

Η ρωσική προειδοποίηση άλλαξε την τροχιά των πυραύλων

Το «κόμμα του πολέμου» και ο συμβιβασμός ΗΠΑ-Ρωσίας


Τα γεγονότα δείχνουν ότι τελικώς η κρίση στη Συρία προς το παρόν έληξε με έναν παρασκηνιακό συμβιβασμό κι όχι όπως επεδίωκε το «κόμμα του πολέμου». 

Η Ουάσιγκτον ενημέρωσε τη Μόσχα για την πρόθεση να πραγματοποιήσει την πυραυλική επίθεση και της υπέδειξε τους στόχους, με αντάλλαγμα τη μη ρωσική στρατιωτική αντίδραση. 

Πράγματι, οι Ρώσοι ενημέρωσαν τις συριακές δυνάμεις, οι οποίες εγκαίρως εγκατέλειψαν τις βάσεις-στόχους, με αποτέλεσμα από την επίθεση να προκύψουν μόνο υλικές ζημιές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η επίθεση ναι μεν προστάτευσε το κύρος του Αμερικανού προέδρου, αλλά δεν...

Τα δελτίο των 6:00, των 7:00, των 8:00, και των 9:00.


Το δελτίο των 6:00, των 7:00, των 8:00 
και των 9:00.
και τα ...