# #

21 Οκτ 2021

''Έκαψαν επίτηδες την Εύβοια".. Δείτε βίντεος

 


Η καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια τον περασμένο Αύγουστο έκαψε περισσότερα από 600.000 στρέμματα δάσους. Παρά την εφαρμογή του δόγματος "εκκενώστε για να μην θρηνήσουμε θύματα" πολλοί νέοι επέλεξαν να παραμείνουν στα χωριά τους και να δώσουν μάχη προκειμένου να εμποδίσουν τις φλόγες να πλησιάσουν στα σπίτια τους με...

Ο κάμπος είναι η ΖΩΗ της Κονταριώτισσας.Ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί αμείωτος

 


Με αμείωτο ρυθμό, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών, που εκφράζουν την απόλυτη αντίρρηση στην επένδυση που αφορά εγκατάσταση Πτηνοτροφικής μονάδας στη θέση «ΑΡΜΑΝΙΑ», στην καρδιά του κάμπου της Κονταριώτισσας, όπου παράγονται ποιοτικά αγροτικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, κ.λπ.) υψηλής διατροφικής / οικονομικής αξίας και σε περιοχή που αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα άρδευσης λόγω λειψυδρίας, απειλώντας πιθανότατα, το ήδη βεβαρυμμένο από παρόμοιες επενδύσεις, βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του οικισμού.

            Ο Πρόεδρος της Κοινότητας,

20 Οκτ 2021

Τα "σκάνδαλα" του πρωθυπουργού

 Θα πρέπει να ήταν ελάχιστοι, αυτοί που δεν έμειναν έκπληκτοι, από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Stefan Löfven, στις 22 Αυγούστου ότι στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας που διεξάγεται 3 έως 7 Νοέμβριου, δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος και ταυτόχρονα, θα παραιτηθεί από της θέση του ως επικεφαλής της κυβέρνησης.



Η χώρα πάει σε εκλογές στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ο Löfven, είναι πρωθυπουργός από τον Σεπτέμβρη του 2014. Με περίπου ένα χρόνο πριν από αυτές, επέλεξε να αφήσει της σκυτάλη στην Magdalena Andersson, νυν υπουργό Οικονομικών. Που όπως αποδείχθηκε, ήταν η σχεδόν ομόφωνη προτίμηση όλων των κομματικών οργανώσεων της χώρας και αναμένεται να αναλάβει πρωθυπουργός της Σουηδίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών.

Επειδή, όμως, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, τα ΜΜΕ φέρνουν στη δημοσιότητα υποθέσεις σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται επικεφαλής κρατών –με πιο πρόσφατη την περίπτωση του Αυστριακού καγκελάριου Sebastian Kurz- αξίζει να αναφερθεί κανείς και στα “σκάνδαλα” του Löfven κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός. να αναφερθεί κανείς και στα “σκάνδαλα” του Löfven κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός.

19 Οκτ 2021

Αν οι εκπαιδευτικοί κάνουν πίσω....

 


Αν οι εκπαιδευτικοί κάνουν πίσω ,

γιατί τους έχει δέσει τα χέρια ο νόμος Χατζηδάκη ,
γιατί στις ηγεσίες των ομοσπονδιών δεν πλειοψηφούν οι ριζοσπάστες ,
γιατί έχουν κατασυκοφαντηθεί από τα συστημικά ΜΜΕ ,
γιατί δεν βρίσκει ο αγώνας τους ανταπόκριση στην κοινωνία ,
γιατί είναι οικονομικά εξαθλιωμένοι ,
γιατί τους εκβιάζουν και τους εκφοβίζουν με χίλιους δυο τρόπους ...
Αν ,λοιπόν ,για όλους αυτούς και για πολλούς ακόμα κάνουν πίσω και περάσει ο οδοστρωτήρας της ψευτοαξιολόγησης - εμπορευματοποίησης στην εκπαίδευση ...έχουν αντιληφθεί οι ίδιοι ,αλλά και όλη η κοινωνία που τους παρακολουθεί ατάραχη τι έχει να γίνει;
Ποιος θα ζημιωθεί....;

18 Οκτ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ανακοίνωση για ρύθμιση οφειλών

 


Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ανακοίνωση για ρύθμιση οφειλών 

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 4764/2020 (ΦΕΚ 256/Α’/2020) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4807/2021(ΦΕΚ 96/Α’/2021), καλεί τους οφειλέτες του να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, σύμφωνα με τις νέες προθεσμίες.

Δικαιούχοι υπαγωγής στη ρύθμιση είναι τα φυσικά πρόσωπα και όσα νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Με την υπ’ αρ. 18440/10-03-2021 κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών (ΦΕΚ 961/Β’/11-3-2021), έχουν προσδιοριστεί οι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) των δικαιούμενων της ρύθμισης νομικών προσώπων και τα κριτήρια υπαγωγής των φυσικών προσώπων.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές από...

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τα βρήκαν "προεκλογικά" ο Γερολιόλιος με τον Μυλωνέρο!!!!

 


Ήταν φανερό ότι το εκλογικό σύστημα του Κλεισθένη θα αποτελούσε για την τοπική αυτοδιοίκηση μια πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία θα ήταν επιβεβλημένη η σύνθεση δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα το ευρύτερο καλό των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των ίδιων των δημοτών.

Η σύνθεση δυνάμεων, καθ’ όλη την μέχρι σήμερα 25μηνη πορεία του Δημοτικού μας Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, είχε τις προκλήσεις της και τις πολιτικές διαφοροποιήσεις. Πάντοτε όμως, αυτό που ενδιέφερε ήταν η βέλτιστη προσέγγιση των θεμάτων που αφορούσαν τον τόπο μας, ασχέτως αν κάποιοι πρόσκαιρα πλειοψηφούσαμε ή μειοψηφούσαμε.
Στο πλαίσιο λοιπόν της συνεννόησης, της σύμπραξης και της συνεργασίας, με κοινό παρονομαστή το καλό του τόπου μας, θα...

17 Οκτ 2021

Αυστριακή Der Standard: Αυτό που έκανε ο Κουρτς δεν συγκρίνεται με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα

 



Σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Adelheid Wοlfl στην αυστριακή εφημερίδα Der Standaard, αναδεικνύεται η ζοφερή κατάσταση ελέγχου ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η διαφημιστική υπόθεση του Σεμπάστιαν Κουρτς (PVP) οδήγησε για άλλη μια φορά σε συζήτηση στην Ελλάδα σχετικά με την αμφιλεγόμενη πολιτική σχετικά με τα ΜΜΕ, από τη συντηρητική κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει:

Στην Ελλάδα, η υπόθεση διαφθοράς και ελέγχου των ΜΜΕ επανέφερε στην ατζέντα την χρηματοδότηση από τα ΜΜΕ της συντηρητικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι έδωσε πάρα πολλά σε φιλικά μέσα ενημέρωσης και ότι εμπόδισε τα ...