# #

21 Νοε 2020

Το πείραμα του Μίλγκραμ: Εννέα στους δέκα θα έκαναν ηλεκτροσόκ σε άλλους ανθρώπους

 


Οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να υπακούσουν στις εντολές που θα πάρουν, ακόμη και αν πρόκειται να κάνουν ηλεκτροσόκ στους συνανθρώπους τους. 

Εννέα στους δέκα θα έκαναν κάτι τέτοιο, αν αυτή είναι η άνωθεν εντολή, όπως απέδειξαν Πολωνοί κοινωνικοί ψυχολόγοι, οι οποίοι επανέλαβαν το διάσημο Πείραμα του Μίλγκραμ, με το οποίο ο αμερικανός ψυχολόγος είχε σοκάρει τον κόσμο στη δεκαετία του 1960.

Τότε, σε ένα πείραμα-ορόσημο για την επιστήμη της ψυχολογίας, το οποίο «φώτισε» τις συνθήκες που επικρατούσαν στη ναζιστική Γερμανία (και όχι μόνο), ο Στάνλεϊ Μίλγκραμ του Πανεπιστημίου Γιέηλ είχε αποδείξει ότι, υπό συνθήκες πίεσης από την εξουσία,

Μόνον αν αρρωστήσετε από κόβιντ δικαιούστε θεραπεία...

 ...


2020...Στο Ελλαδιστάν...

20 Νοε 2020

Μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων! Ψήφισμα προς υπογραφή

 

“Ψήφισμα για να σταματήσει η χρηματοδότηση της τουρκικής τρομοκρατίας”, έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο. Η απροθυμία της Δύσης να λάβει μέτρα εναντίον του τουρκικού καθεστώτος και της πολιτικής του κινητοποιεί πολίτες που προτείνουν την απαγόρευση αγοράς τουρκικών προϊόντων.

Το ψήφισμα μπορείτε να το υπογράψετε...

Κυριάκος Μητσοτάκης : ο πρώτος κομμουνιστής πρωθυπουργός της Ελλάδας.


Πολλοί Έλληνες κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή τον θεωρούν έναν κυνικό νεοφιλελεύθερο αλλά είναι προφανές πια πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος κομμουνιστής πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Στη Σοβιετική Ένωση έλεγαν ένα ανέκδοτο:

O ¨Μωυσής" απέτυχε σε όλα....

 


Η κατάσταση: Μια πανικόβλητη κυβέρνηση, από τα χιλιάδες κρούσματα, κάνει ό,τι μπορεί, για ν΄αποφύγει την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τις προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και κυρίως, τις ευθύνες της.


Τι σκέφτηκε, για να το επιτύχει;

19 Νοε 2020

Financial Times : Η ελληνική κυβέρνηση δίνει de facto αμνηστεία σε χιλιάδες μεγαλοφοροφυγάδες

Η ελληνική βουλή ενέκρινε νομοθεσία που θα δώσει στην ουσία αμνηστία σε αρκετές χιλιάδες φερόμενους φορολογικούς παραβάτες, δημιουργώντας ένα ανησυχητικό προηγούμενο για μια χώρα της ΕΕ που έχει αγωνιστεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, γράφουν οι Financial Times.


«Η τροπολογία έχει δεχτεί κριτική από ...

18 Νοε 2020

Ένας "Κινέζος" Τουρίστας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα...Πολύ γέλιο στο διαδίκτυο σήμερα

 

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον Άδωνι Γεωργιάδη - που βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε επίσημη αποστολή της κυβέρνησης - να συμπεριφέρεται ως...

17 Νοε 2020

Μήνυση κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για ενέργεια εγκληματική σε βαθμό κακουργήματος

 

Μήνυση του ΕΠΑΜ κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας
για ενέργεια εγκληματική σε βαθμό κακουργήματος








Σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:15 μμ, το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ), ο Δημήτριος Καζάκης ενεργώντας ως νόμιμος εκπρόσωπος του προαναφερόμενου Πολιτικού Κόμματος αλλά και ατομικά, καθώς και οι δικηγόροι     Αθηνών Φώτιος-Σπυρίδων Μαζαράκης και Αριστείδης Λαμπρόπουλος, κατέθεσαν      μήνυση/έγκληση (που έλαβε ΑΒΜ: Ε20-5519) ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθόσον, ο τελευταίος, με την από 13 Νοεμβρίου 2020 και με αριθμό 1029/8/18 Απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5046/Β/14-11-2020, αποφάσισε, από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9.00 μ.μ, την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας στις οποίες   συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα και την επιβολή κυρώσεων σε            περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία. 


Ο προαναφερόμενος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατ’ αυτόν τρόπο, ενήργησε με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους,

Έτσι έσβησε τον covid: Η κομμουνιστική Κούβα τόλμησε να κάνει αυτό που η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν

 




Αν κάτι έχουμε μάθει καλά το φετινό φθινόπωρο σε σχέση με τον covid-19 είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν κάνει… διακρίσεις.

Όσο αποτελεσματική και αν ήταν μία χώρα στο πρώτο, όσο αποτελεσματική και αν… δεν ήταν,ο κορωνοϊός είναι εδώ για να «τιμωρήσει» οποιαδήποτε εσφαλμένη εκτίμηση και φαινόμενα πισωγυρισμάτων και πλημμελούς προετοιμασίας.

Μιλώντας για «ανοχύρωτες πόλεις» προ του δεύτερου κύματος, το βέβαιο είναι ότι δεν αναφερόμαστε στην Αυστραλία (που έχει σχεδόν μηδενίσει τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα) και μια άλλη χώρα που επέδειξε ανάλογη συνέπεια στα μέτρα περιορισμού της διασποράς και προσήλωση στον υγειονομικό στόχο της.

Πρόκειται για την Κούβα, που μπορεί σε κοινωνικό επίπεδο να αποτελεί ένα case study προς αποφυγή για τη συντριπτική πλειονότητα του δυτικού κόσμου, σε ιατρικό και υγειονομικό όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνιστά πρότυπο διεθνώς, ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Τις τελευταίες 14 ημέρες, οι νέες λοιμώξεις στην Κούβα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν περιοριστεί σε μόλις ...

15 Νοε 2020

Για να τελειώνει το παραμύθι..

 



Για να τελειώνει το παραμύθι:

-ΔΕΝ δημιουργήθηκαν νέες ΜΕΘ.
Δόθηκαν ΜΕΘ που ήταν για άλλες ασθένειες, για Covid-19 περιστατικά.

-ΔΕΝ έγιναν προσλήψεις υγειονομικών.
Μετακίνηση υγειονομικών από τα κέντρα υγείας στα νοσοκομεία γίνεται, για κάλυψη των αναγκών. Με αποτέλεσμα όμως..

Γιατί μας βάζετε στη διαδικασία να επιλέξουμε ποιος θα ζήσει ή ποιος θα πεθάνει?

 


"Μετά από 4 σερί εφημερίες που δεν είδα τον άντρα μου η τον 2,5 χρόνων γιο μου, αλλά είδα τουλάχιστον 100 περιστατικά covid( σε επαρχιακό νοσοκομείο) έχω να πω ότι κάθε φορά που βγαίνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας στην tv και λέει ότι ενίσχυσαν το σύστημα Υγείας, θέλω να κάνω .... εμετό.

Θέλω να μπορώ εκείνη τη στιγμή που είναι στα κανάλια να βγω και να τους φτύσω στα μούτρα. 

Να τους πω πόσο ψεύτες είναι και πόσο κοροϊδεύουν τον κόσμο. 

Τίποτα δεν κάνανε. 
Μας άφησαν μόνους μας να τρέχουμε σαν τους τρελούς να τα βγάλουμε πέρα. 

Χωρίς προσωπικό , χωρίς μέσα προστασίας (παρακαλάμε για στολές και μάσκες) χωρίς μηχανήματα (φορητά ακτινολογικά) και χωρίς γιατρούς και ...

Το «κίτρινο σπίτι» - το σφαγείο του UCK στην Αλβανία

 


Η τρομακτική ιστορία με το «κίτρινο σπίτι», το χειρουργείο-σφαγείο στη Βόρεια Αλβανία, με την αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων ή και αμάχων, αναβιώνει αυτές τις ημέρες στη Χάγη και έρχεται να υπενθυμίσει ότι στον πόλεμο του Κοσσόβου η Δύση ήρθε μετά από 20 χρόνια να εξετάσει τον ματωμένο φάκελο και τους εγκληματίες πολέμου της άλλης πλευράς.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον Ράντοβαν Κάρατζιτς και τον στρατηγό  Ράτκο Μλάντιτς, ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι κι άλλα τέσσερα στελέχη του UCK, δεν σύρθηκαν σιδηροδέσμιοι στο διεθνές ποινικό δικαστήριο, αλλά σε μια συμφωνία κυρίων προσήλθαν οικειοθελώς.

Η φρίκη σε τέσσερις τοίχους 

Όλο το βάρος των κατηγοριών εναντίον τους, τώρα στρέφεται στο «κίτρινο σπίτι» στα σύνορα του Κοσόβου με την Βόρεια Αλβανία. Η Κάρλα Ντελ Πόντε, πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ανάμεσα σε Τίρανα και Πρίστινα που προσπαθούν να...