# #

8 Φεβ 2014

Τότε....που ήμασταν αληθινοί Έλληνες

Ρίγανη: Η ισχυρότερη Πανάκεια της Φύσης

Origanum vulgaris hirtum


Αρχικά της δίνεται η βοτανική ονομασία Origanum heracleoticum

“ορίγανος Ηρακλεωτική ,οι δε κονίλην καλούσι” μας λέει ο Διοσκουρίδης

αργότερα ονομάζεται Origanum vulgare hirtum και είναι η αληθινή Ελληνική ρίγανη-Origanum vulgaris hirtum is the true Greek Oregano με γεύση τόσο έντονη που μουδιάζει το τέλος της γλώσσας όταν είναι φρέσκια και τα άνθη της ελληνικής ρίγανης είναι λευκά στο σύγχρονο κόσμο μας θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε να ξαναθυμηθούμε, να ξαναγνωρίσουμε κάποια πράγματα, να ξαναθυμηθούμε αρχαίες θεραπείες οι οποίες στις μέρες μας επιβεβαιώνονται, να επαναπροσδιορίσουμε τις απόψεις μας για πολλά βότανα και τροφές.

Να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο ζωής μας σε σχέση με την διατροφή μας και τις παθήσεις, να αναρωτηθούμε γιατί ο μεγάλος γιατρός ο Ιπποκράτης και οι γιατροί που ακολούθησαν τις διδαχές του θεωρούσαν ότι “το καλύτερο φάρμακο είναι ...

Μου έτυχε να γεννηθώ....

Με εντολή ...Σαμαρά φυσικά !!!

Σε βάθος 73 μέτρων βρέθηκε το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους στο Φαρμακονήσι. 

Μέσα εντοπίστηκαν 7 σοροί παιδιών,

Η ευτυχία του να δικάζεις τον εαυτό σου!!!!!!



Και ποιος δε θα 'θελε, αγαπητοί μου, όταν συλληφθεί για κάποιο παράπτωμα στα πλαίσια της εργασίας του, να δικάζεται από τους... συναδέλφους του;
Ας φανταστεί ο καθένας μας να ήταν ταξιτζής και να τον κατήγγειλε κάποιος πελάτης για διπλοκούρσα.
Να γινόταν ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και οι κριτές μας να ήταν... ταξιτζήδες!
Πόσες πιθανότητες θα είχαμε να μας καταδικάσουν;;;

Αυτό δεν είναι θρησκεία,το "πάμε στοίχημα είναι" !




Tα Χριστούγεννα που θα πέσει το φλουρί...
το Πάσχα ποιο αυγό δεν θα σπάσει...
των Φώτων ποιος θα πιάσει το σταυρο...

ΕΠΕΙΓΟΝ: Μεταλλαγμένο καλαμπόκι!

Κάνε share στο fb!
Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι 1507 ετοιμάζεται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα και στη χώρα μας. Η ψηφοφορία για να δοθεί η έγκριση θα γίνει την Τρίτη, 11/2, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Εκεί, την Ελλάδα θα εκπροσωπεί ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα είναι και ο...

15 ερωτήσεις και απαντήσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Ας απαντήσουμε σε μερικά βασικά ερωτήματα για την αξιολόγηση;

1) Μπορεί η αξιολόγηση να επηρεάσει τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και αν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;

«Δεν μπορεί στην ίδια υπηρεσία να είναι όλοι άριστοι. Η αξιολόγηση είναι σύγκριση, μέτρηση και κατάταξη. Θα υπάρχουν ποσοστώσεις». Τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη
Το Νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο δημόσιο: καθορίζει με σαφήνεια ότι το 25% (ανώτερο) μιας υπηρεσίας μπορεί να βαθμολογηθεί με άριστα ενώ πρέπει οπωσδήποτε ένα 15% να βαθμολογηθεί με κάτω της βάσης.


2) Πώς θα αλλάξω βαθμό, αν δεν γίνει η αξιολόγηση ;

Ξέχασε η "αριστερή" Ροτ ότι τα μακρύτερα κότερα, τις πανάκριβες βίλες και τα μαύρα χρήματα έγιναν με τις μίζες των εταιρειών της δικής της χώρας από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά;

 Με τα σώβρακα κάτω















Αν θεωρείται ένδειξη Φιλίας να μπουκάρουν στο ελληνικό κοινοβούλιο βουλευτές της Γερμανίας και να σε βρίζουν, αναρωτιέσαι ποια είναι η ένδειξη Εχθρότητας. 
Δεν σε βρίζει όποιος κι όποιος, στα σέρνει ο αριστερός Γερμανός βουλευτής (υπάρχει και τέτοιος) μέσα στο σπίτι σου εις την ελληνογερμανικήν κοινοβουλευτικήν ομάδα φιλίας. 

Φαντάσου να μην ήταν αριστερός. 
Μάς είπε λοιπόν η βουλευτής Ροτ: Ακούστε να δείτε. Το καλοκαίρι ήμουν στη Σκιάθο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος”.

Από κάτω τα ελληνικά χάπατα της ελληνογερμανικής βουλής μαστουρωμένα από την επίθεση φιλίας, δεν...

Σε τούτη τη σεισμογόνο γωνιά της γης κατοικεί μια άλλη φυλή ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι είναι άνθρωποι, εμείς είμαστε Κεφαλονίτες, οι οποίοι συμπληρώνονται από εκείνη την ιδιαιτερότητα που λέγεται "Ληξουριώτες".

Σεισμόπληκτοι: Ένα σάντουιτς 45 ευρώ, παρακαλώ




Και αναφερόμενοι στις αθλιότητες που έγραψε, είπαμε ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ με τρόπους δόλιους και ανήθικους. 
Σε τούτη τη σεισμογόνο γωνιά της γης κατοικεί μια άλλη φυλή ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι είναι άνθρωποι, εμείς είμαστε Κεφαλονίτες, οι οποίοι συμπληρώνονται από εκείνη την ιδιαιτερότητα που λέγεται "Ληξουριώτες". Ο Όμηρος τους αποκάλεσε πριν 3.000 χρόνια "Μεγάθυμους Κεφαλλήνες". Και είχαν για Άνακτα, έναν παγκόσμιο θρύλο, που άκουγε στο όνομα Οδυσσέας (ΑΥΤΑΡ ΗΓΕΝ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΑΘΥΜΟΥΣ). 
Και, την ώρα που εμείς χορεύουμε ροκ και τάνγκο με παρτενέρ τον Εγκέλαδο, την ώρα που ο Εγκέλαδος μας εμπνέει, αντί να μας τρομάζει, έρχεται το καθεστώς με τα τσιράκια του να εξαπολύσει γενική δυσφημιστική και εκφοβιστική επίθεση. 
Καλά, πλάκα κάνετε; 

Μαγικό Σαββατιάτικο ανεκδοτάκι!




Μια μέρα ήταν ένας που ήθελε να γίνει μάγος..... 

Πάει λοιπόν και βλέπει μια ταμπέλα έξω να γράφει, "πως να γίνετε μάγος σε ένα μήνα." 
Λέει και αυτός σιγά μη κάθομαι ένα μήνα να μάθω να γίνω μάγος. 

Πάει κάπου αλλού και είδε απ` έξω να γράφει, "πως να γίνετε μάγος σε δύο βδομάδες." 
Λέει και αυτός σιγά μη κάθομαι δύο ολόκληρες βδομάδες να μαθαίνω πως να γίνω μάγος. 

Πάει και στο τελευταίο και βλέπει απ` έξω από τη πόρτα να γράφει, "γίνετε μάγος στη στιγμή χωρίς δεύτερη σκέψη." Μπαίνει μέσα και βλέπει τρεις αράπηδες να `ρχονται πάνω του... 

Τζίνσενγκ (ginseng) για τη στυτική δυσλειτουργία...

Τζίνσενγκ (ginseng) για τη στυτική δυσλειτουργία

Το τζίνσενγκ (ginseng), ένα να βότανο που αιώνες τώρα χρησιμοποιείται από τους Κινέζους ως αφροδισιακό, μπορεί όντως να τονώσει την ερωτική ζωή των ανδρών, ισχυρίζονται νοτιοκορεάτες ερευνητές. 
Όπως διαπίστωσαν, οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί να βελτιώσουν τις επιδόσεις στο σεξ παίρνοντας δισκία τζίνσενγκ επί λίγες εβδομάδες.
Αν και ανάλογα ευρήματα είχαν και μερικές προγενέστερες μελέτες, οι περισσότερες είχαν πραγματοποιηθεί σε πειραματόζωα (ποντίκια). 
Η παρούσα μελέτη διεξήχθη σε...

7 Φεβ 2014

Τον παλουκώνεις τον Δράκουλα;

Τον βουτάς τον κολιό στο ξύδι;

To τρίβεις το πιπέρι;
 

Την κουνάς την αχλαδιά;
 

Το πνίγεις το κουνέλι;
 

Τον φυσάς τον κουραμπιέ;
 

Το πας το γράμμα;

Τη μαρκαλίζεις την κατσίκα;

Ο Οδ Βουδούρης πριν μπει στο "πλυντήριο" του Σύριζα (Βίντεο)

Στο βίντεο που παραθέτουμε, ακούμε τον Οδυσσέα Βουδούρη, τέλη του 2012, τότε που ήταν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ να ξεσπαθώνει με δριμύτητα εναντίον του Τσίπρα και της ηγεσίας του Σύριζα, καταγγέλλοντας ότι ασκούν ανεύθυνη πολιτική η οποία «βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη της χώρα».

Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στα αυλάκι. Ο πολιτικάντης Βουδούρης,

«Τεχνητά Τσουνάμι»



Μυστικά πειράματα διεξήγαγαν ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ όπου με τη χρήση εκρηκτικών τα οποία τοποθετούσαν υποθαλάσσια μπορούσαν να δημιουργήσουν κύματα ύψους 10 μέτρων ικανά να εξαφανίσουν μια ολόκληρη παραλιακή πόλη.

Τα πειράματα αυτά είχαν πραγματοποιηθεί ανοικτά της Νέας Καληδονίας και του Ώκλαντ. Η άκρως απόρρητη αυτή επιχείρηση είχε λάβει τον κωδικό “project seal” και δοκιμαζόταν ως πιθανή εναλλακτική λύση απέναντι στην...

Απίστευτος Διάλογος Σαμαρά-Βενιζέλου...

...

Μην τρώτε κρέας γιατί...κλάνουν τα γελάδια!

Ορίστε αν δεν τους πιστεύετε! :lol: :lol:



:lol: :lol: :lol:

Κι αν δεν το καταλάβατε, γιατί θέλει μεγάλη ηλιθιότητα για να το καταλάβετε ομολογουμένως,
η δογματάρα είναι πως όσο πιο πολύ κρέας τρώμε, τόσο περισσότερα γελάδια εκτρέφουμε, τα οποία κλάνουν και... κρατηθείτε: επιδεινώνουν το φαινομενο του...

... χωρίς λόγια


Ραχήλ...«Στη Δικαιοσύνη οι κανίβαλοι του μορφώματος της «δημόσιας» ραδιοφωνίας»


«Αντιλαμβάνομαι την πολιτική κριτική αλλά απορρίπτω τον κατευθυνόμενο πολιτικό κανιβαλισμό. Τα όσα προφανώς κατ’ εντολή Μαξίμου εξαπολύει το «δημόσιο» ραδιόφωνο σε βάρος βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πλέον θέμα εισαγγελέα. 
Επειδή σε αυτή τη λογική του κανιβαλισμού στόχευσαν και εμένα, προαναγγέλλω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον του παράνομου μορφώματος του δημόσιου «ραδιοφώνου» και φυσικά εναντίων των...

Τι αλλάζει στους μισθούς του Δημοσίου...To νέο κόλπο...

590_9d8e0743b2b71024854ba8149269a72f
Μειώσεις από 4 ευρώ έως 65 ευρώ αλλά και αυξήσεις από 9 έως 17 ευρώ το μήνα θα δουν από τον ερχόμενο μήνα στους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι (που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992) εξαιτίας των αλλαγών που θα έχουν στις κρατήσεις για την επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Οι μεταβολές αυτές προκαλούνται όχι τόσο από τη θέσπιση της ενιαίας εισφοράς 3% για την επικουρική ασφάλιση που ισχύει από την 1η 12/2013 σε όλα τα ταμεία αλλά από ένα τρικ που αποκαλύπτεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για το πώς θα εφαρμοστούν οι νέα κρατήσεις.


Το κόλπο...

Τα Μυστικά Όπλα των Δελφών...




   
Από τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους, μέχρι τους Ρωμαίους, τους Γότθους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τον Χίτλερ, επεκτατικοί πόλεμοι και τυραννικά καθεστώτα προκάλεσαν βάναυσες γενοκτονίες και ανεπανόρθωτες πολιτιστικές καταστροφές.
Ο αφανισμός και η αρπαγή των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων, η ισοπέδωση των μνημείων και των ιερών, η καταστροφή ανεπανάληπτων έργων τέχνης και η πυρπόληση όλων σχεδόν των βιβλιοθηκών, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πολιτισμική τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας.
Η ελληνική διάνοια προσέφερε στην ανθρωπότητα τα μέγιστα, τις επιστήμες, τις τέχνες, την ποίηση, την ελευθερία της έκφρασης και την διαύγεια του πνεύματος, όλα...

Δίναμε λεφτά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της …

dorakori056-1864x1071Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών:
Πως «μοίραζε» ο Ερυθρός Σταυρός τα χρήματα του εράνου;
Με απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ
Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.

Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον …

Πολύ γέλιο....Δείτε

Ο Παπανδρέου αναλαμβάνει δράση... 

για εκεχειρία στη Συρία!!!!!!!!


Ο Παπανδρέου αναλαμβάνει δράση... για εκεχειρία στη ΣυρίαΠρωτοβουλία υπέρ της εκεχειρίας στη Συρία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, που αρχίζουν σήμερα, ανέλαβε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.
Ήδη,

Η ελληνική γλώσσα είναι τραγούδι! !!!


Τα ελληνικά είναι τραγούδι




Τα ελληνικά είναι τραγούδι

Πρέπει να σας πω ότι δεν ήμουν πάντοτε υπέρ των τόνων. Τούς θεωρούσα διακοσμητικά στολίδια, κατάλοιπα άλλων εποχών, που δεν χρειάζονται πια. Και καθώς δεν ήμουν ποτέ καλός στην ορθογραφία, το μονοτονικό με διευκόλυνε. Βέβαια, η γλώσσα χωρίς τόνους φάνταζε στα μάτια μου σαν σεληνιακό τοπίο, αλλά νόμιζα ότι αυτό ήταν μια προσωπική μου εντύπωση, θέμα συνήθειας. 


Ώσπου συνέβη το εξής: Είχα βρεθεί για ένα διάστημα ν' ακούω συστηματικά, καινούργια ανέκδοτα τραγούδια, επωνύμων και ανωνύμων, για λογαριασμό τής δισκογραφικής εταιρείας «Λύρα»...........

Στ αφεντικό μ@λάκας....Στον μετανάστη Μάγκας

Ξύπνα μ@λάκα...Ήρθε η ώρα να ταΐσεις τις τράπεζες





...

Η προεκλογική ομιλία ενός ειλικρινούς υποψήφιου Βουλευτή


Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και φίλες…
Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία σας απόψε γιατί πρόκειται για μια ιστορική βραδιά.
Απόψε θα ειπωθούν αλήθειες. Τέρμα οι ψεύτικες υποσχέσεις, τέρμα τα «θα» χωρίς αντίκρισμα. Έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας. Και έφτασε εδώ, σε τούτη την πλατεία, σε τούτο το χωριό, σε τούτη τη γωνιά της Ελλάδας.
Αν με τιμήσετε με την ψήφο σας και βγω βουλευτής, θα σας...

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΡΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Γιατί οι 3 μορφές Αξιολόγησης οδηγούν σε 3 τρόπους Απολύσεων






Συνάδελφοι φοβάμαι
Φοβάμαι ότι δεν θα μπορούμε ,για πολύ καιρό ακόμα, να προσφωνούμε ο ένας τον άλλον με αυτή τη γλυκιά λέξη. Συνάδελφοι.

Ίσως κάποιοι θορυβηθείτε πολύ με αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω .
Δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Δεν μου αρέσει όμως να βλέπω ένα πολύ μεγάλο μέρος των συναδέλφων μου να είναι ανενημέρωτο ή να αδιαφορεί ή να απωθεί ένα τόσο σοβαρό γεγονός που λαμβάνει χώρα στα σχολεία  αυτή τη περίοδο. 

Μιλάω φυσικά για τις...

Οι «Ξετσίπωτες».. .




Σε όλες τις γυναίκες, μόλις γεννηθούν, γίνεται μια μυστική εμφύτευση ενός ειδικού μικροτσίπ, που τις κάνει ρομαντικές, μονογαμικές κι αφοσιωμένες στον σύντροφό τους.
Κάποιες όμως,...... 

Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν αντέδρασαν στην είδηση πως 2 συνάδελφοί τους πήραν δάνεια που αποπληρώθηκαν από έναν εφοπλιστή;

Οικονομέας να γίνεις γιε μου



Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Hot Doc υπάρχει ένα αναλυτικό δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι Γιώργος Οικονομέας και Αντώνης Δελατόλας έλαβαν μεγάλα δάνεια χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και, τελικά, αυτός που αποπλήρωσε τα δάνεια ήταν ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Βίκτωρας Ρέστης. 

Θα περίμενε κάποιος πως αυτή η αποκάλυψη –που δεν διαψεύστηκε- θα προκαλούσε αντιδράσεις. Όχι, δεν προκάλεσε. Και οι δυο στις θέσεις τους. Σαν να μην τρέχει τίποτα. Θα περίμενε επίσης κάποιος πως οι συνάδελφοί τους θα τους ζητούσαν εξηγήσεις.

Έστω, μέσω της ΕΣΗΕΑ.
Άκρα του τάφου σιωπή.
Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν αντέδρασαν στην είδηση πως δυο γνωστοί συνάδελφοί τους πήραν δάνεια που αποπληρώθηκαν από έναν εφοπλιστή;
Οι δημοσιογράφοι δεν αντέδρασαν επειδή οι..

O Bαρουφάκης επιμένει: Η Ελλάδα ...τετέλεσται


Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της, γράφει  ο Γιάννης Βαρουφάκης και προτείνει τρεις τρόπους για να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό.

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης...
Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ' ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα...

6 Φεβ 2014

Ο επικίνδυνος μπόμπιρας....Ειδική παραγγελιά για τον "κύριο" από κάτω




Ήταν ένας  μπόμπιρας στη μέση ενός κεντρικού δρόμου και κοιτούσε μέσα σε ένα ανοιχτό υπόνομο, φωνάζοντας δυνατά "ετά, ετά, ετά..." 

Ένας κύριος που τον είδε ταράχτηκε και πλησίασε να δει τι κάνει εκεί ο μικρός. 
Ο μπόμπιρας όμως συνέχιζε να φωνάζει "ετά, ετά, ετά..." 


Πλησιάζει λίγο ακόμα ο κύριος για να δει τι ακριβώς συνέβαινε αλλά ο μπόμπιρας ακάθεκτος συνέχιζε "ετά, ετά, ετά..." 


Ο κύριος όλο περιέργεια και φοβούμενος μην πέσει μέσα ο μικρός σκύβει πάνω από τον υπόνομο για να δει τι συμβαίνει. 


Ο μικρός...

Ανθρωπόμορφα τέρατα,θαμπωμένα από το Φως και την ομορφιά της Νίκης της Σαμοθράκης,την αρπάζουν και την μεταφέρουν δεμένη χειροπόδαρα,λες και πρόκειται για... κάποιον εγκληματία!

Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ…


..την αρπάζουν και την μεταφέρουν δεμένη χειροπόδαρα,λες και πρόκειται για εγκληματία!












































Σαμοθράκη 1863:
Κοντά στο ιερό των Καβείρων,θα βρεθεί κατακερματισμένη η Νίκη της Σαμοθράκης από μια αρχαιολογική αποστολή με επικεφαλής τον Κάρολο Σαμπουαζό(Charles Champoiseau)υποπρόξενο της Γαλλίας στην Αδριανούπολη.

Το άγαλμα διαμελίστηκε πιθανόν μετά από σεισμό και λόγο ότι στα ελληνιστικά χρόνια οι καλλιτέχνες δούλευαν το έργο τους τους σε πολλά κομμάτια.Έτσι λοιπόν ο άγνωστος δημιουργός είχε επεξεργαστεί το έργο του  τμηματικά και μετά το είχε ενώσει, με αποτέλεσμα κατά την κατακρήμνιση του γλυπτού, αυτό να σπάσει πολύ πιο εύκολα και σε πολλά σημεία.

Ο Σαμπουαζό επικοινωνεί άμεσα τότε  με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη ώστε να πάρει έγκριση από τις Τουρκικές αρχές και να για μεταφέρουν το άγαλμα της Νίκης στην Γαλλία.

Ανθρωπόμορφα τέρατα,θαμπωμένα από το Φως και την ομορφιά της Νίκης της Σαμοθράκης,την αρπάζουν και την μεταφέρουν δεμένη χειροπόδαρα,λες και πρόκειται για...

Συλλάβετέ με, είμαι υποψήφιος τρομοκράτης...!

Επιτέλους... Ένας διανοούμενος δεν διστάζει να μιλήσει! O καθηγητής Γραμματικάκης φωνάζει: Συλλάβετέ με, είμαι υποψήφιος τρομοκράτης...
 

«Είμαι ένας υποψήφιος τρομοκράτης. Δεν ξέρω από όπλα. Η ανάγκη μόνον με οδηγεί: Να δω πάλι λίγα χαμόγελα στους δρόμους, να αισθανθώ την ελπίδα να κυκλοφορεί», γράφει ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, και επιτίθεται σε νυν και πρώην πρωθυπουργούς για την οικονομική κρίση.

Γράφει ο κ. Γραμματικάκης:

Σας παρακαλώ, συλλάβετέ με. Είμαι ένας υποψήφιος τρομοκράτης. Πριν λοιπόν οδηγηθώ στις πράξεις, που έχω με επιμέλεια σχεδιάσει, κάνω μια τελευταία έκκληση προς όλους:...

Το Σχολείο - Εφιάλτης και η Επανάσταση του Χαμόγελου


Βρισκόμαστε στο  Έτος 2024
O Γιώργος τινάχθηκε από τον ήχο του ξυπνητηριού .Έκανε όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να ετοιμαστεί. Πήρε παραμάσχαλα τη θήκη με το tablet και έφυγε γρήγορα για το σχολείο του. 
Μετά από 5 λεπτά ήτανε μπροστά στην εξώπορτα .Ακούμπησε τον αντίχειρα του πάνω στην συσκευή αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και η εξώπορτα άνοιξε .Εύκολο και γρήγορο σκέφτηκε. Είχε ακούσει ότι παλαιότερα στα σχολεία υπήρχαν σχολικοί φύλακες  που ελέγχανε ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε. «Τι σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού» αναρωτήθηκε . 

Μετά από 10 λεπτά ο Γιώργος βρίσκεται στην αίθουσά του και κάθεται στη θέση του ,όπως και οι συμμαθητές του.Το τμήμα του απαριθμεί 50 μαθητές που κάθονται ο καθένας μόνος του.Πάνω στο μικρό ατομικό θρανίο υπάρχει μόνο ένα tablet και τίποτα άλλο. Απέναντι από τα παιδιά πάνω στον τοίχο υπάρχει μια τεράστια οθόνη.Η οθόνη ανοίγει και εμφανίζεται ο Διευθυντής  ο οποίος , όπως κάθε πρωί, αφού εκφράζει τις ευχαριστίες του στους Ευεργέτες και Χορηγούς του σχολείου, καλημερίζει τα παιδιά και τους ανακοινώνει ,  τις υποχρεώσεις ,το πρόγραμμα και το Βασικό Όριο: Δεν επιτρέπεται η...

Τα ευεργετικά ροφήματα του χειμώνα



Μια από τις καλύτερες 'συντροφιές' για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα ή έγχυμα από το αγαπημένο μας βότανο.

Ο Ιπποκράτης και αργότερα ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης, εστίασαν και κατέγραψαν με σχολαστική επιμέλεια τη θεραπευτική δράση εκατοντάδων βοτάνων, αιώνες πριν. Η γνώση αυτή μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά, εμπλουτισμένη κάθε φορά με καινούρια στοιχεία και παρατηρήσεις. Σήμερα δεκάδες τεκμηριωμένες μελέτες, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα οφέλη υγείας πολλών βοτάνων.

Πέρα όμως από τις ιδιαίτερες θεραπευτικές χρήσεις διαφόρων βοτάνων, ...

H φασολάδα των οκτώ...

Προσοχή-προσοχή...Σας ομιλούν οι διανοούμενες ..

Έλλην Υπουργός : Ο τσάμπα μάγκας που κυβερνά, παρανομεί και κλέβει ελεύθερα και ανεξέλεγκτα...

Η πολιτική ευθύνη είναι ένα εφεύρημα του διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος, προκειμένου να εξασφαλίσει την ισόβια ασυλία του 



Έλλην Υπουργός :
Ο τσάμπα μάγκας που κυβερνά, παρανομεί και κλέβει ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, καλυπτόμενος από την κατάπτυστη ασυλία του άρθρου 86, που του δίνει τη δυνατότητα να κοροϊδεύει τους Πολίτες με το εφεύρημα των πολιτικών ευθυνών.


Τι σημαίνει άραγε πολιτική ευθύνη ;
Τι συνεπάγεται ;
Ποιά είναι δηλαδή τα έννομα αποτελέσματα που παράγει ;