# #

14 Απρ 2015

Ο Αντωνάκης ο Βαγγελάκης και ο Σταυράκης ενώνονται και ετοιμάζουν κίνηση!


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, οι αρχηγοί των  μνημονιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης που χαίρουν την απόλυτη στήριξη των φίλων τους Γερμανών, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Σταύρος Θεοδωράκης, συζητούν για το πώς θα εντείνουν και θα συντονίσουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ άλλων έχουν συζητήσει και το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από το Πάσχα και μάλλον πριν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους δανειστές.

Οι σχετικές συζητήσεις σε αυτό το «τρίγωνο» έχουν γίνει μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, όπου οι δυο τους κατ’ αρχήν έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Βενιζέλος, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη τον ενημέρωσε για το θέμα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να συμφωνεί. Απλώς σχολίασε πως η... σχετική πρωτοβουλία θα πρέπει να αναληφθεί σε περίοδο που η κυβέρνηση θα είναι «στριμωγμένη» από τους δανειστές και θα παρατηρείται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πάντως έγκυροι κύκλοι της κυβέρνησης,υποστήριξαν πως οι τρεις (Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης) προφανώς… εζήλωσαν τη δόξα των Μητσοτάκη, Φλωράκη, Κύρκου και Κ. Στεφανόπουλου, οι οποίοι στις αρχές του «βρώμικου ‘89» είχαν επισκεφθεί τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκη και ζήτησαν το ίδιο, δηλαδή σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, κάτι που είχε αρνηθεί ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη σύγκληση του Συμβουλίου μπορούν μεν να τη ζητήσουν οι τρείς ή ακόμα κι ένας απ’ αυτούς, αλλά –σύμφωνα με το Σύνταγμα- για να την αποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει ο πρωθυπουργός, διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να την απορρίψει. Αυτό ήταν, άλλωστε, που επισήμανε κι ο Προκόπης Παυλόπουλος σε δημοσιογράφους την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.