# #

29 Αυγ 2015

ΤΕΛΟΣ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.




Απορρίφθηκε στην ουσία από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτη για τρία χρόνια έναντι του ποσού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο, όπως ομολόγησε ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Μετά από ανάλογα ερωτήματα της αντιπολίτευσης προς το Δήμαρχο αποκαλύφθηκε ότι ...

Ποιοι μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας...


Μετά την αποχώρηση των μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ σας ανακοινώνουμε την νέα σύνθεση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Συντονίστρια  Χαιλατζίδου Γνωσούλα
Αν.συντονιστής Καστορης Αστεριος
        ΜΕΛΗ..

“Εγώ, εγώ και εγώ κι επίσης εγώ”…ο κύριος Εγώ

Ας πάρουμε μια γεύση από τα «επιχειρήματα» με τα οποία ζητάει την ψήφο του λαού ο κύριος εγώ Τσίπρας:

«Εδώ το τρίτο, το καλύτερο»

Υπάρχουν στιγμές που παρακολουθώντας την πολιτική επικαιρότητα μένεις άφωνος. Τέτοια στιγμή είναι όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με συμπεριφορές θηριώδους επίθεσης εναντίον της νοημοσύνης σου.
Τέτοια ήταν η επίθεση, στο πλαίσιο ενός ρεσιτάλ εγωπάθειας, που εξαπέλυσε εναντίον του ελληνικού λαού ο κύριος εγώ Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη (στον «Άλφα» και την κυρία Παπαϊωάννου).
Η συνέντευξη του κυρίου εγώ Τσίπρα αποτελεί χαρακτηριστικό προανάκρουσμα του μεγέθους της δημαγωγίας και του πολιτικού ψεύδους με το οποίο θα πορευτεί ο κύριος εγώ πρωθυπουργός μέχρι τις κάλπες.
Οι δηλώσεις του, οι τοποθετήσεις του, το ύφος του, οι δοκησισοφίες του θα πρέπει να διδάσκονται σε όλα τα κολέγια του μικρομακιαβελισμού.
Θα έπρεπε να περιέχονται στην διδακτέα ύλη όλων των φαρισαϊκών κατηχητικών για το πώς το μαύρο βαφτίζεται άσπρο.
Οι σχολές που φιλοδοξούν να προικίσουν την πολιτική ζωή με ανδρείκελα που δεν θα κοκκινίζουν όταν ευλογούν το κρέας για ψάρι θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον κύριο εγώ Τσίπρα την άδεια να εντάξουν την συνέντευξή του στο πρόγραμμά τους – και μάλιστα σε επίπεδο διδακτορικού – σε συνδυασμό, φυσικά, με τα όσα έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός.
Ας πάρουμε μια γεύση από τα «επιχειρήματα» με τα οποία ζητάει την ψήφο του λαού ο κύριος εγώ Τσίπρας:

Το πραξικόπημα που έγινε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την επομένη του δημοψηφίσματος.

Μπορεί να σε ξεγελάσουν όλοι για λίγο καιρό, αλλά όχι όλοι όλο τον καιρό..


politikoi arxhgoi

Δευτέρα 6 Ιουλίου. Είναι η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, στο οποίο ο ελληνικός λαός έχει πει ΟΧΙ στη συμφωνία με ποσοστό 62%.
Αμέσως λοιπόν μετά το δημοψήφισμα, πραγματοποιείται η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, που συγκλήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Θυμίζουμε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν με σκοπό να εξετάσουν τη σύνταξη ενός κοινού ανακοινωθέντος, με το οποίο θα εκφράζεται η βούληση για παραμονή στην ευρωζώνη. Έτσι λοιπόν, έπειτα από σχεδόν επτά ώρες συνεδρίασης, όλοι οι παρευρισκόμενοι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα (ΚΚΕ), αποφάσισαν ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος και προχώρησαν στη συγγραφή κοινής ανακοίνωσης – επιστολής, η οποία ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις δηλώσεις που έκανε, κατά την έξοδο του από το προεδρικό μέγαρο, ανέφερε ότι έκανε μια πρόταση στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα ..

Μιγκέλ Ουρμπάν, ευρωβουλευτής του Podemos: Ο Τσίπρας εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ


Στην Ελλάδα συνεχίζεται να γράφεται η ιστορία της Ευρώπης. Οι εξελίξεις επιταχύνονται μπροστά στην υπογραφή του τρίτου πακέτου στήριξης, που πρόκειται όχι μόνο για ένα μνημόνιο αλλά για μια εξευτελιστική ανακωχή σε έναν οικονομικό πόλεμο του οποίου βασικό θύμα συνεχίζει να είναι ο λαός.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρας, αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές πριν από τη σύγκληση συνεδρίου, επιβάλλοντας τη συμφωνία με την τρόικα, χωρίς καμιά συζήτηση στις γραμμές του ίδιου του του κόμματος, όπως αποδεικνύεται και από τη παραίτηση του γενικού γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη. 
Με αυτό τον τρόπο ο Τσίπρας ενθαρρύνει εμμέσως μια από τις μεγαλύτερες νίκες της Τρόικα: την διάλυση του σχεδίου Συριζα, της κύριας δηλαδή δύναμης στην Ευρώπη, ενάντια στη λιτότητα.
Οι δικοί μας δεν είναι πάντα..

28 Αυγ 2015

H Απαγορευμένη Συζήτηση


Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για γυναίκα πρωθυπουργό. Ούτε για άνδρα -άντρα λέμε- πρωθυπουργό είναι έτοιμη

Zoi Rachel

Aν σκεφτεί κάποιος ότι οι γυναίκες στη Βουλή είναι λίγες, θα παρατηρήσει πως αυτές που τίμησαν τις φούστες και τα παντελόνια που φοράνε -μη υπογράφοντας το Μνημόνιο- είναι πολλές. 

Κάτι σημαίνει αυτό, δεν είναι τυχαίο. 
Βλέπουμε πως πολλές κυρίες -σε αντίθεση με κάποιους κυρίους-, όταν λένε κάτι, το εννοούν κιόλας. 

Εντάξει, έχει γίνει αντιληπτό πια πως ένας από τους λόγους που έκλεισε η Βουλή και προκηρύχθηκαν οι εκλογές είναι για να ξεφορτωθούν την..

Το σύνθημα των εκλογών…



Βρε...Πως αλλάζουν οι καιροί...

VIDEO- Θα τον ψηφίσεις;

"Επεδείχθη ένα μεγαλείο από τη Μέρκελ και μας εχαρίσθη η πτώχευση".

Όχι, δεν το έχει πει ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε καν ο Θεοδωράκης! 
Το έχει πει (και υπάρχει βίντεο- ντοκουμέντο) ο πρόεδρος της...

Πριν λίγες μέρες ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας...




Πριν λίγες μέρες ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας και τι έγραφε .......

26 Αυγ 2015

"ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ".... ΟΚ!!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ.

Δείτε το βίντεο...

Διπλή η χαρά για Μέρκελ, Σόιμπλε και για τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ επιφέρει κραδασμούς στην Ευρωπαϊκή Αριστερά..



Το ριζοσπαστικό κομμάτι του Podemos, μέσω της εφημερίδας El Pais, δηλώνει την ξεκάθαρη υποστήριξή του στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ασκεί έντονη κριτική στον ηγέτη του κόμματος, Pablo Iglesias, για την επιλογή του να στηρίζει τον Τσίπρα,

Απάντηση στη ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ


Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η φράση που περιλαμβάνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, στο οποίο ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται μαζί με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς για τον τερματισμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Είναι αντιφατικό να μιλά κανείς για κατάργηση του νεοφιλελευθερισμού όταν υποστηρίζει και εφαρμόζει το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος που εφαρμόστηκε σε ευρωπαϊκή χώρα και πολύ περισσότερο όταν κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές με μοναδικό πρόγραμμα το μνημόνιο.
Όσον αφορά στην αιχμή που αφήνει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ...

Να το πάρει το ΠΟΤΑΜΙ!


Σήμερα θα σας αποκαλύψω πως ξεκίνησε αλλά και πως επιλέχτηκε το όνομα του Κόμματος του κ. Σταύρου. 

Ξεκινώ από την δημιουργία του μεταφέροντας σας την παρακάτω στιχομυθία! 


-Σταυρό σου έχω μια αποστολή 
-Μάλιστα Πρόεδρε φωνάζω κάμεραμαν και ηχολήπτη και φύγαμε 
-Σταμάτα βιαστικέ δεν κατάλαβες θέλω να μπεις στη Βουλή 
-Εντάξει αφεντικό κοιτάω αν ισχύει το πάσο εισόδου μου και πάω 
-Όχι και πάλι δεν κατάλαβες δεν θα πας σαν δημοσιογράφος αλλά σαν αρχηγός, θα κάνεις Κόμμα!
-Κόμμα? Α!... και ο Γλέτσος που έκανε την Τελεία ...

Εντός - εκτός (ευρώ) και επί τα αυτά (ΕΕ) ή ρήξη για την ανατροπή;

ee







Όταν τέθηκε το ερώτημα του δημοψηφίσματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών και της ευρωζώνης, ούρλιαξαν οι ευρωκράτορες και οι ντόπιοι μνημονιακοί βρυκόλακες, ότι τυχόν ΟΧΙ θα σήμαινε Έξοδο από Ευρωζώνη και ΕΕ.
Με ένα συντριπτικό 61,5% ο ελληνικός λαός απάντησε: ΟΧΙ, έστω και με ΕΞΟΔΟ, με συναίσθηση των κινδύνων, χωρίς  να τους αγνοεί ή να πιστεύει κανείς ότι δεν  τον απασχολούν.
Τρόμαξαν οι πάντες με το αποτέλεσμα. 
Ίσως περισσότερο οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που το εισηγήθηκαν, καθώς το είχαν φανταστεί ως παίγνιο διαπραγμάτευσης και χειρισμού των διαθέσεων.
Τι έδειξε αυτό το ΟΧΙ;

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΜΑΖΙ.."Τρία σε ένα"

Ο κ.Τσίπρας – που δεν γινόταν ποτέ σαν τους άλλους – κατάφερε να πετύχει το «τρία σε ένα»: Μέσα σε εφτά μήνες έγινε Παπανδρέου. Μετεξελίχθηκε αυτομάτως σε Σαμαρά. Για να καταντήσει, στο τέλος, Παπαδήμος…

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 

Ο κ.Τσίπρας στην προεκλογική του συγκέντρωση στις 23 Γενάρη 2015 είχε απευθυνθεί στο ακροατήριό του βροντοφωνάζοντας:

«Δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς»…

Γιατί δεν δείχνουν στα κανάλια τι γίνεται στο ΠΑΡΙΣΙ;;;;

ΓΑΛΛΙΑ: Νέα εντυπωσιακή μαζική διαμαρτυρία για την υπεράσπιση της οικογένειας
Ανταπόκριση από το Παρίσι για το LifeSiteNews /ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΚΟ: Για μια ακόμη φορά βγάζω το καπέλο στους Γάλλους. Είναι με μεγάλη διαφορά η ευχάριστη έκπληξη στην σχεδόν βαρέως κοιμισμένη Ευρώπη. Πέραν από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και κυρίως τις ορθόδοξες, η υπόλοιπη Ευρώπη (με ίσως εξαίρεση την Ισπανία) έχει παραδοθεί στο ανελέητο κοπάνημα της Νέας Τάξης και παρακολουθεί χλωμή και μουδιασμένη την αποδόμηση και κατεδάφιση κάθε στοιχείου της ευρωπαϊκής ταυτότητας.    

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων πολλών οικογενειών με παιδιά, βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού για μία ακόμη φορά την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές "κατά της οικογένειας" της γαλλικής κυβέρνησης και να εκφράσουν την οργή τους για τη νομιμοποίηση με δολιότητα της παρένθετης μητρότητας. Είναι εντυπωσιακό που η κίνηση «manif pour tous» (διαδήλωση για όλους) εξακολουθεί να προσελκύει γιγαντιαία πλήθη και δεν αποθαρρύνεται. 

Για έβδομο συνεχόμενο χρόνο λειτουργίας, παρά τη νομιμοποίηση του "γάμου" των ατόμων του ιδίου φύλου, η οποία έφερε εκατοντάδες χιλιάδες στην γαλλική πρωτεύουσα πέρυσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αυτό που φαινόταν αδύνατο πριν από δύο χρόνια έγινε πραγματικότητα για μια ακόμη φορά:

Με το ζόρι κρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ τον Τσακαλώτο

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι τάσεις αποχώρησης και παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και κορυφαίων νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, που διαφοροποιούνται από το μνημόνιο ενόψει των εκλογών.

Οι πληροφορίες ότι στις διεργασίες αποχώρησης και στα σενάρια μη υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που υπέγραψε το μνημόνιο (!!!), αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κεντρικά δηλαδή πρόσωπα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όλο αυτό το διάστημα, έχουν προκαλέσει σοκ στο Μέγαρα Μαξίμου.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο υπουργός Οικονομικών επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα μετά από ολιγοήμερη απουσία.

Και τα δύο αυτά στελέχη ανήκουν..

25 Αυγ 2015

Διασπάστηκε και το Podemos για να στηρίξει τη Λαϊκή Ενότητα

Iskra: Διασπάστηκε και το Podemos για να στηρίξει τη Λαϊκή Ενότητα "Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά ζητά επίσης να μην υπάρξει καμία συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα"
 

Τον ΣΥΡΙΖΑ του τελευταίου διαστήματος θυμίζει το ισπανικό κόμμα Podemos καθώς σύμφωνα με ανάρτηση στο iskra.gr που επικαλείται άρθρο της El Pais «η αριστερή πτέρυγα του Podemos στηρίζει τη λαϊκή ενότητα».
Σύμφωνα με το άρθρο της ισπανικής εφημερίδας «Ο εκπρόσωπος τύπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Raúl Camargo, βουλευτής του Podemos στην Βουλή της Μαδρίτης, απεύθυνε κάλεσμα το Σάββατο στην τελευταία συνάντηση του θερινού πανεπιστημίου να «υπερασπιστούν τη Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα που αποκόπηκε από το ΣΥΡΙΖΑ» κόντρα σε ένα Τσίπρα που κατέληξε «να ισχυρίζεται ότι "no se puede" (σ.σ. Δεν γίνεται)».

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά ζητά επίσης να μην υπάρξει καμία συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και «υποστήριξε την ανάγκη να...

Οι άνθρωποι; Κοστούμια αλλάζουμε, λάμπες αλλάζουμε, ξυριστικές μηχανές αλλάζουμε… Μυαλά δεν αλλάζουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι άνθρωποι; Κοστούμια αλλάζουμε, λάμπες αλλάζουμε, ξυριστικές μηχανές αλλάζουμε… Μυαλά δεν αλλάζουμε.

Ο "Θεός" έφτιαξε τα μικρόβια, τα χρέη, τους στενοκέφαλους δικαστικούς και τους συγγενείς, για να τιμωρήσει τον αχάριστον και τον άτιμον άνθρωπο. 

Τα πρώτα τα πολεμάς με ενέσεις, τα δεύτερα με άρνηση και σε πάνε μέσα,

Πολύ γέλιο στο Λαμογιστάν....

Τα επιτεύγματα του"σύντροφου" Αλέξη


Η κατάσταση στην Ελλάδα τείνει να γίνει ιλαροτραγωδία, ακόμη και να δούμε υπουργό της νέας Κυβέρνησης τον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου. 
Πως μπορεί να γίνει αυτό; 
Να συνεργαστεί αναγκαστικά το πρώτο κόμμα με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει Κυβέρνηση.
Ο Γιωργάκης επιστρέφει..

Η Ολομέλεια της Ζωής… με 15 βουλευτές (ΦΩΤΟ)

7bcfe6f0cb57d4d69695a7baa19285a41412387e.600.400.b09baf6915d63252f5cbe89bdb5d416f43b94498
Πιστή στην εμμονή της να κρατήσει τη Βουλή ανοιχτή μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συγκάλεσε Ολομέλεια όπου θα συζητηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η αίθουσα της Ολομέλειας είναι άδεια και στα έδρανα κάθονται μόνο 15 βουλευτές που ανήκουν όλοι ...

O ορισμός του Μαλάκα.



Αυτό το καλοκαίρι , ήταν το καλοκαίρι των αποκαλύψεων . 

Αποκαλύφτηκε τελικά ότι ο Σύριζα δεν είχε κανένα σχέδιο , πόσο μάλλον και εναλλακτικό . Ο βασιλιάς Τσίπρας ήταν γυμνός από την αρχή , αλλά εμείς ήμασταν τυφλοί από την ελπίδα και δεν το βλέπαμε . 

Αποκαλύφτηκε ότι ο Βαρουφάκης ,

ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ Ή ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ? Διαβάστε σύντροφοι...


 
Θέμα της ημέρας και σήμερα, η μη παρουσία Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο της SIEMENS
Να θυμίσω ότι, ως υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας το καλοκαίρι 2012, υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Ελληνικού Δημοσίου και Εταιρείας, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο ...

Ποιοι παραιτούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας


 
  Τα τελευταία χρόνια, όλες και όλοι μας δώσαμε έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης, της λιτότητας και των μνημονίων, αυτούς τους αγώνες θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Με την ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου η κυβέρνηση πέρασε οριστικά στην πλευρά των μνημονιακών δυνάμεων για να εφαρμόσει κι αυτή με τη σειρά της, μετά τις... 

Διάσταση για το ευρώ και στη γαλλική αριστερά: Με το Λαφαζάνη ο Μελανσόν, με τον Τσίπρα το Κ.Κ Γαλλίας


Ρήγμα στο "Μέτωπο της Αριστεράς" έχει προκαλέσει η ήττα της κυβέρνησης Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθώς το "Κόμμα της Αριστεράς" του ευρωβουλευτή Ζαν-Λυκ Μελανσόν αποφάσισε στο πρόσφατο συνέδριό του πως η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση φανέρωσε πως η ίδια η δομή της ευρωζώνης δεν αφήνει κανένα περιθώριο βελτίωσής της κι ανατροπής του νεοφιλελευθερισμού. 
"Αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στην ανεξαρτησία της Γαλλίας και το ευρώ και την εθνική κυριαρχία,

Η Κίνα γκρεμίζει σαν χάρτινο πύργο τις παγκόσμιες αγορές - Πτώση-ρεκόρ 4ετίας της Wall Street


Μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της βιώνει η παγκόσμια οικονομία, μετά την υποτίμηση του γουάν που έφερε τη "Μαύρη Δευτέρα" των αγορών.
 
Την ώρα που η Κίνα ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών της ταμείων, τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και η Wall Street κατακρημνίστηκαν και έκλεισαν με χαμηλό τεσσάρων ετών ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο τη Δευτέρα έκλεισε με «παγκόσμιο ρεκόρ» και πτώση πάνω από 10%, χαμηλότερα ακόμα και από τη Σαγκάη!
 
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 3,58% στις 15.871,28 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 3,82% στις 4.526,25 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 3,94% στις 1.893,21 μονάδες.
 
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια, την ώρα που οι εποπτικές αρχές επιχειρούν - μάταια μέχρι στιγμής - να ηρεμήσουν τις αγορές και να σταματήσουν το κύμα μαζικής φυγής ξένων κεφαλαίων και επενδυτών από Σανγκάη, Σενζέν και Χονγκ-Κονγκ.
 
Μέχρι στιγμής τα μόνα ασφαλή καταφύγια που έχουν καταφέρει να βρουν οι επενδυτές είναι..

23 Αυγ 2015

Τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ ή τους νεοφιλελεύθερους του ΣΥΡΙΖΑ;

CMozfk7U8AAW3sY
Πριν ξεκινήσω να γράφω, θα παρακαλέσω όσους αναγνώστες έχουν τον χρόνο, να δουν το παρακάτω βίντεο. Περιέχει διαλόγους μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τη συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1988! 
Θα ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες με το σήμερα σε θέματα που αφορούν την «κρίση», την «έξοδο από την κρίση», τις «συντεχνίες», την «ευρωπαϊκή προοπτική», τις «επενδύσεις» και άλλα πολλά. 
Πάντως μην εκπλαγείτε όταν..

Οι «αρχές», οι «αξίες», οι «ιδέες», η «ειλικρίνεια» όπως και η «αριστεροσύνη» του κ.Τσίπρα

Ο «αριστερός» κ.Τσίπρας




Τρεις μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας ξεπούλησε τα αεροδρόμια της χώρας (στους Γερμανούς), εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος… «αρχές»!

Δυο μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους του Παπανδρέου και μείωσε (εκείνος που θα επέστρεφε την 13η σύνταξη στους συνταξιούχους) την κατώτατη σύνταξη από τα 500 στα 396 ευρώ, εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος… «αξίες»!

Πέντε μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας επέβαλε (με τις ψήφους του Σαμαρά, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του  Θεοδωράκη και της Λυμπεράκη) το δικό του, το τρισχειρότερο «Μνημόνιο Τσίπρα», εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος την «ασπίδα των …

«ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

foroiΑπανωτά θα είναι τα σοκ από τις φορολογικές υποχρεώσεις οι όποιες θα χτυπήσουν την πόρτα τις επόμενες μέρες όσων κατάφεραν να πάνε κάποιες μέρες διακοπές αλλά και όσων έμειναν εδώ λόγω προσωπικής οικονομικής κρίσης.
Οι συνεχείς αναβολές των φορολογικών υποχρεώσεων (υποβολή δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα) λόγω κακού σχεδιασμού και επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων στρίμωξαν για άλλη μια χρονιά τις υποχρεώσεις τα τελευταίο τρίμηνο του χρόνου.

1. Η πρώτη υποχρέωση είναι ο φόρος εισοδήματος:

H Κωνσταντοπούλου (ξανα)καλεί τον Στουρνάρα στην Επιτροπή για τη Siemens

Να δω τωρα "κυβερνητικους κυκλους" να κραζουν τη Ζωη 
για τη κινηση αυτη, και θα τα εχω δει ολα.

Με απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η κ. Κωνσταντοπούλου καλεί στη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ με άλλο έγγραφό της κάλεσε τον κ. Στουρνάρα, προκειμένου να εξεταστεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών για την υπόθεση της Siemens.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προγραμματίστηκε για την Τρίτη 25 Αυγούστου.
Μένει να αποδειχθεί αν..

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρεί στη Λαϊκή Ενότητα

Tsipras LafazanisΣαν βόμβα έσκασε η είδηση πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρεί στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Με ανακοίνωσή του,