# #

3 Ιουλ 2021

Πιερια.Εντυπωσιάζουν οι κάμποι με τις ανθισμένες λεβάντες

 


Τα χωράφια με τις ανθισμένες λεβάντες συνδυάζουν ομορφιά και μεθυστική μυρωδιά. Ο καλός καιρός ευνόησε την πλήρη ανάπτυξη και άνθησή τους.

Άνθησαν οι λεβάντες στην Βόρεια Πιερία. Ένα υπέροχο θέαμα ! ! !

Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό έχουν μετατραπεί τα χωράφια με τις ανθισμένες λεβάντες στην Βόρεια Πιερία. Τα χωράφια με τις ανθισμένες λεβάντες συνδυάζουν ομορφιά και μεθυστική μυρωδιά. Ένα πραγματικά υπέροχο θέαμα της φύσης με χρώματα μπλε-βιολετί και μωβ από τα άνθη τους.

Στα χωράφια αυτές τις μέρες της..

2 Ιουλ 2021

"Κύριοι και κυρίες της διοίκησης του Δήμου Δίου Ολύμπου Εύκολα χάνετε την ψυχραιμία σας" !!!



 Φαίνεται ότι η διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου νομίζει πως η Δημοκρατία είναι μονόλογος. Φαίνεται, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλη άποψη. Γι’ αυτό, όταν βλέπουν δημοσιευμένη την κριτική άποψη ενός συμπολίτη μας, εύκολα χάνουν την ψυχραιμία τους και τελικά, ανάμεσα στα άλλα που απαντούν, λένε, έστω και εκ των υστέρων, κάποιες αλήθειες που βεβαίως δεν τους …βολεύουν! Οι αλήθειες όμως αυτές, ξυπνούν τον κόσμο, τους πολίτες.

Τι έχει συμβεί λοιπόν;


Χθες, λοιπόν, Τρίτη 29/6/2021, ένας επιχειρηματίας από τον Ανατολικό Όλυμπο ο οποίος, φοβούμενος ίσως κάποιες επιθετικές πρακτικές σε βάρος του ή κάποιες εκδικητικές συμπεριφορές εναντίον του, γράφει ανώνυμα, γράφει όμως αλήθειες που καίνε τη σημερινή διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου, όπως και εμείς, εδώ στον ΟΔΗΓΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, διαπιστώνουμε κάνοντας πάντοτε την έρευνά μας.
Την ίδια μέρα ο Αντιδήμαρχος Δ.Πατσιαρίκας επιχείρησε να απαντήσει σ’ αυτό το δημοσίευμα του επιχειρηματία από τον Ανατολικό.
Και σήμερα το πρωί λάβαμε την ανταπάντηση του επιχειρηματία από τον Ανατολικό προς τον Αντιδήμαρχο κ. Πατσιαρίκα και συνολικά προς τη Διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Και τα τρία κείμενα, κατά χρονική σειρά δημοσίευσης, έχουν ως εξής:

29 Ιουν 2021

Ρωσικό «κανόνι» €70 εκατ. στη Βόρεια Ελλάδα- Οι οφειλές, ο ρόλος Σαββίδη και οι… άλλοι

 www

Τρεις μήνες μετά την απώλεια του ιδρυτή Μπόρις Μουζενίδη, τον περασμένο Μάρτιο, από επιπλοκές του κορωνοϊού και με την πανδημία να έχει στερήσει σχεδόν το 95% του συνολικού τζίρου, η Mouzenidis Travel Greece του ομίλου Μουζενίδη, που έχει κάνει συνώνυμο το όνομά του όλα αυτά τα χρόνια με τον ελληνορωσικό τουρισμό, προσέφυγε πριν από λίγες ημέρες στη λύση της διαδικασίας εξυγίανσης, έχοντας ένα άνοιγμα στην ελληνική αγορά, κατά τις πληροφορίες, περίπου στα 65-70 εκατ. ευρώ.

Κατά σύμπτωση, οι αρνητικές εξελίξεις στον tour operator που διακινεί τον μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας μέσω και της αεροπορικής του Ellinair έγιναν γνωστές την ίδια στιγμή που, έστω και καθυστερημένα, από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου ανοίγουν για πρώτη φορά 39 πτήσεις από τη Ρωσία προς ελληνικούς προορισμούς, με τη ζήτηση μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές, να καταγράφεται σε αυτή τη δεδομένη συγκυρία υψηλή από τη ρωσική αγορά, αν και ο...

28 Ιουν 2021

Νέα χαλάρωση των μέτρων – Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση, μετακινήσεις και self test

 


Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα, καθώς παύει να ισχύει το μέτρο του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τη λοίμωξη Covid-19. 

Επίσης, από σήμερα οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, καθώς και οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια, δεν υποχρεούνται να διενεργήσουν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test), εφόσον έχουν συμπληρωθεί 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων.

Παράλληλα,