# #

14 Απρ 2015

ΕΙΚΟΝΕΣ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Εικόνες που προκαλούν ερωτηματικά έδωσαν στη δημοσιότητα κάτοικοι του δήμου Σταγείρων – Ακάνθου, από το ρέμα του Κοκκινόλακα με τα νερά και τον πυθμένα να έχουν πάρει ένα κόκκινο χρώμα και να είναι εμφανής η έλλειψη οποιασδήποτε ζωής,
κατηγορώντας την επεξεργασία χρυσού από την Eldorado.
Σε ανακοίνωση αναφέρουν:
“Την Μεγάλη Παρασκευή, όπως και την Κυριακή του Πάσχα, ανακαλύψαμε στον Κοκκινόλακα – ένα από τα βασικά ρέματα που συνδέεται με τις εγκαταστάσεις της Eldorado – να βάφεται κόκκινος από όξινη απορροή από τα μεταλλεία των Μαύρων Πετρών.
Για ακόμα μία φορά, η κατά τους ισχυρισμούς της, φερέγγυα εταιρεία που τηρεί όλους τους περιβαλλοντικούς όρους όπως υποστηρίζει σε όλα τα ΜΜΕ και ‘διαρρηγνύει τα ιμάτια της’, πιάστηκε στα πράσα. Ίσως πίστευαν ότι, λόγω των ημερών, δεν θα γινόταν αντιληπτό το οικολογικό έγκλημα που έκαναν.
Με πρωτοβουλία των κατοίκων, και σε συνεργασία με τον Δήμο, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των γεγονότων. Ενημερώθηκαν εγγράφως ο εισαγγελέας και η αστυνομία, ενώ κλήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος να πραγματοποιήσουν αυτοψία.
Μη ρωτήσετε αν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από πλευράς εταιρείας ή από κάποιο σωματείο εργαζομένων. Οι ‘θεματοφύλακες του περιβάλλοντος’ κάνουν εμφανίσεις στα δελτία των ειδήσεων μόνο για να υπερασπιστούν την εταιρεία και όχι για να πουν τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τους φράχτες και τα φυλάκια σεκιούριτι της EL Dorado.
Ευελπιστούμε ότι, κάποια στιγμή, οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι θα τους απευθύνουν το ερώτημα ‘τι έγινε τελικά στον Κοκκινόλακα τις μέρες του Πάσχα’.
Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού”.
http://kartesios.com/?cat=5

1 σχόλιο:

  1. τα δικα μας πορνοκαναλα ΠΟΤΕ δεν θα δειξουν αυτα τα βιντεο.ανεβαζετε οσο πιο πολλα μπορειτε.
    φιλια απο κρητη που περυσι ημαστε ετοιμοι να γινουμε σαχαρα και φετος θελουν να φτιαξουν υδροηλεκρτικα εργοταξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.