# #

20 Φεβ 2010

ανεκδοτο της δεκαετιας του 2010


Λεφτα ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

ανεκδοτο της δεκαετιας του 2000


Συντομο ανέκδοτο της δεκαετίας του 00 -> Επανίδρυση του κράτους

Αυθαιρεσια στα διοδια Λεπτοκαρυας

ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - Η ΕΤΑΙΡΙΑ "ΑΙΓΑΙΟΝ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ....
ΣΑΒΒΑΤΟ 20-2-2010
Καταγγελία του Δημητρίου Καλαϊτζή - Δικηγόρου
Μέλους του ΔΣ του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Σάββατο 20-2-2010,8.45 πρωί,Διόδια Λεπτοκαρυάς.Για άλλη μία φορά οι υπάλληλοι της εταρείας "ΑΙΓΑΙΟΝ" θέωρησαν καλό, να μήν ανοίξουν την μπάρα να περάσει αυτοκίνητο, γιατί αρνήθηκα να πληρώσω το "χαράτσι" των διοδίων, ενός απαράδκετου και κλειστού δρόμου.Πρίν όμως γίνει η συζήτηση διευθέτηση, αναφέρω στην υπάλληλο,ότι "κυρία μου ανοίξτε την μπάρα να περάσουμε, μεταφέρω μικρούς ποδοσφαιριστές του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, για να δώσουν φιλικό παιγνίδι στο γήπεδο των ΠΟΡΡΩΝ και δέν πρέκειται να πληρώσω διόδια".

Θρασύτατα μου απαντά, εντάξει αλλά δέν σας ανοίγω".Της απαντώ δέν έχετε το δικαίωμα, και της ζητώ να ειδοποιήσει το 100.Αντ αυτού ήλθε ο αρμόδιος εν υπηρεσία υπάλληλος, ο οποίος έπραξε το ίδιο.Δηλαδη δέν άνοιγε την μπάρα.Μου ζήτησε ταυτότητα.Του απάντησα, γράψτε το ΝΟ του αυτοκινήτου και ανοίξτε να περάσουμε.Τελικά για να μήν καθυστερήσουμε, αφού έπρεπε οι μικροί ποδοσφαιριστές να είναι σε 10 λεπτα΄στο γήπεδο, έδωσα
στοιχεία, υπέγραψα τα έγγραφα και έφυγα, αφού πρώτα φωτογράφησα τις σκηνές απείρου κάλλους των υπαλλήλων της ΑΙΓΑΙΟΝ.
Δείτε τα έγγραφα...

Δείτε τον ...πόσο απολαυστικά, ακουμπάει στο αυτοκίνητο, σάν να είναι όργανο της τάξης αντικαθιστώντας την αστυνομία και αφού γράφει τα στοιχεία, μετά ανοίγει την μπάρα και απελευθερώνει το δρόμο.

Καταγγέλω την ενέργεια αυτή και επιφυλάσσομαι για κάθε δικαίωμά μου.Δηλώνω δέ ότι εκ πεποιθήσεως δέν ήθελα να καταβάλλω το αντίτιμο των 2,30 ΕΥΡΩ γιατί θεωρώ ότι εμπαίζονται οι συμπολίτες μας, όταν τους ζητείται να πληρώνουν διόδια σε δρόμο που δέν είναι ανοικτός και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κίνηση αυτοκινήτων εντός του νομού μας. (Καλαιτζής Δημήτρης) ...

Τώρα που έρχεται την Τρίτη στο νομό μας και ο Ρέππας, ευκαρία να του δώσουμε να καταλάβει ότι ένας ολόκληρος νομός είναι όμηρος... "του κεφαλαίου " και δέν μπορεί να απολαύσει ούτε την ελεύθερη διακίνηση εντος του Νομού..
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ωρα για φραμπαλο.....

19 Φεβ 2010

Η Μαριζα.. ο...γαιδαρος...

Α ν θ ρ ω π ο ς


« Τι ωραίος είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος...»

(Μένανδρος)

Aλεπου........

Καλα.. και κακα νεα για την ελληνικη πανιδα


Καλά και κακά νέα για την ελληνική πανίδα. Επειτα από 17 χρόνια επικαιροποιήθηκε το «Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων στην Ελλάδα» από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών και WWF Ελλάς.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται στοιχεία για σπονδυλόζωα (ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πουλιά και θηλαστικά) καθώς και για θαλάσσια και χερσαία ασπόνδυλα είδη.

«Το χαρακτηριστικό στη χώρα μας είναι ότι υπάρχουν πολλά ενδημικά είδη, κυρίως λόγω ιστορικών και οικολογικών παραγόντων αλλά και του έντονου νησιωτισμού», ανέφερε ο κ. Σίνος Γκιώκας, πρόεδρος της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, που υλοποίησε το έργο. «Η γενετική πληροφορία των οργανισμών μπορεί να αξιοποιηθεί σημαντικά», συμπλήρωσε.

Συνολικά μελετήθηκαν 422 είδη σπονδυλόζωων και 591 είδη ασπόνδυλων ζώων. «Χρειαστήκαμε δυόμισι χρόνια για να συλλέξουμε τα στοιχεία αυτά», ανέφερε η κ. Παναγιώτα Μαραγκού, συντονίστρια του προγράμματος από τη WWF Ελλάς. «Δυστυχώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για πρωτογενή έρευνα».

Σύστημα αξιολόγησης

Το έργο ολοκληρώθηκε από το υστέρημα χρημάτων και χρόνου επιστημόνων σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όλης της χώρας. Οι Ελληνες επιστήμονες ακολούθησαν το σύστημα αξιολόγησης της IUCN (Διεθνής Ενωση για τη Διατήρηση της Φύσης) που αναγνωρίζει τις εξής κατηγορίες: εκλιπόντα, εκλιπόντα στο φυσικό τους περιβάλλον, τοπικά εκλιπόντα, κρισίμως κινδυνεύοντα, κινδυνεύοντα, τρωτά, σχεδόν απειλούμενα, μειωμένου ενδιαφέροντος, ανεπαρκώς γνωστά και μη αξιολογηθέντα ζώα. Ετσι, 15% των σπονδυλόζωων, δηλαδή 171 είδη, εντάσσονται σε κατηγορία κινδύνου, είναι δηλαδή πιθανό να εξαφανιστούν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Το ποσοστό ανεβαίνει ανησυχητικά στα ασπόνδυλα, όπου 50,2%, δηλαδή 297 είδη, χαρακτηρίστηκαν ως «κινδυνεύοντα». Περισσότερο απειλούμενα είδη μεταξύ των σπονδυλόζωων αναδεικνύονται τα ψάρια του γλυκού νερού και τα αμφίβια (κινδυνεύοντα είδη σε ποσοστό 37% και 27% αντίστοιχα).

пηγη"Λεοντοκαρδος"

μμμμμμμ....μονο που το βλεπεις....αγκιναρες αλα πολιτα ..απο τον ΔΥΣΠΙΣΤΟ

Προσπαθειαγια αποτροπη εκδοσης βιβλιου για τα εγκληματα των Βρετανων

Του Σήφη Φιτσανάκη

Ο διοικητής της βρετανικής Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων προσπαθεί να σταματήσει την έκδοση ενός νέου βιβλίου που θα ρίξει άπλετο φως στις επιχειρήσεις των επίλεκτων μονάδων στο Ιράκ. Ο αξιωματικός, το ονόμα του οποίου δε δημοσιοποιείται για λόγους ασφαλείας, ισχυρίζεται ότι το βιβλίο του δημοσιογράφου του BBC Mark Urban θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχειρησιακή ικανότητα της Special Air Service (SAS) και των άλλων βρετανικών μονάδων Ειδικών Δυνάμεων. Οι αιτιάσεις του αξιωματικού έρχονται να επισκιάσουν τους συμβιβασμούς που επιτεύχθηκαν μεταξύ των εκδοτών του Urban και του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Μετά από τέσσερις μήνες διαβουλεύσεων το υπουργείο αποφάνθηκε ότι "δεν κινδυνεύει η επιχειρησιακή ικανότητα της SAS" από τη δημοσίευση του βιβλίου.
Σύμφωνα με τους The London Times, το βιβλίο βασίζεται σε συνεντεύξεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών της SAS και περιγράφει με "τακτικές λεπτομέρειες" επιχειρήσεις που συμμετείχε η επίλεκτη δύναμη στο Ιράκ από την εισβολή το 2003 μέχρι το περασμένο έτος. Παράλληλα το βιβλίο αναφέρεται και στη Task Force Black, μια μυστική πολυεθνική δύναμη διαφόρων μονάδων ειδικών δυνάμεων στην οποία εντάχθηκε η SAS το 2005.

Ατελειωτα..τα εγκληματα των Αμερικανων...και καποιοι τα καλυπτουν....που ειναι οι δημοσιογραφοι?


Τα μεγάλα δυτικά media, θάβουν ειδήσεις. Για την ακρίβεια σκεπάζουν εγκλήματα. Οπως αυτή η αποτρόπαια άνανδρη εν ψυχρώ σφαγή δέκα μικρών παιδιών για την οποία θα διαβάσετε παρακάτω.Το έγκλημα διαπράχτηκε από Αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων στις 27 Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου στο χωριό Ghazi Kang στα ανατολικά της επαρχίας Kunar στο Αφγανιστάν.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Jerome Starkey που έπαιξε σε μονόστηλο στους Τimes στις 27/12/2009 στις 1 το βράδυ μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών επιβιβάστηκε σε ελικόπτερα από τη βάση τους στην Καμπούλ και έφτασε έξω από το χωριό Ghazi Kang. Αποβιβάστηκαν από τα ελικόπτερα 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό και κατευθύνθηκαν σε ένα «ύποπτο» ως κρησφύγετο της Αλ Κάιντα, σπίτι. Χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση από κανένα, οι αμερικανοί στρατιώτες μπήκαν μέσα στο σπίτι. Στο ένα δωμάτιο κοιμόνταν επτά άτομα, ηλικίας από 11 μέχρι 17 ετών. Στο άλλο δωμάτιο ήταν δύο ακόμη παιδιά. Σε ένα τρίτο δωμάτιο κοιμόταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με τη γθναίκα του.

Οι Αμερικανοί μπήκαν πρώτα στο δωμάτιο με τα δύο παιδιά. Πυροβολώντας! Ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ακαριαίος. Στη συνέχεια έπιασαν και έδεσαν με χειροπέδες τα επτά παιδιά στο άλλο δωμάτιο. Τα οδήγησαν έξω από το σπίτι και τα εκτέλεσαν. Πριν από τη δολοφονία των παιδιών οι Αμερικανοί σκότωσαν και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που εν τω μεταξύ είχε βγει έντρομος από το δωμάτιό του! Οι στρατιώτες- δολοφόνοι έφυγαν το ίδιο αθόρυβα, όπως ακριβώς πήγαν.

Από κει και έπειτα άρχισε η διαδικασία της συγκάλυψης. Οι αρχές του ΝΑΤΟ που ουσιαστικά κινούν τα νήματα της κυβέρνησης Καρζάι, με ανακοινώσεις τους δημιούργησαν σύγχυση διασπείροντας ψεύδη, περί «τρομοκρατικού άντρου» και άλλα παρόμοια. Παρ όλα αυτά, η αλήθεια δεν κρύφτηκε, τουλάχιστον στην επικράτεια του Αφγανιστάν. Ολοι, εκεί γνωρίζουν για το έγκλημα των αμερικανονατοικών δυνάμεων κατοχής. Πρόκειται για εγκλήματα καθημερινά και συνηθισμένα, που έχουν στόχο να προκαλέσουν το φόβο και την υποταγή. Αν και η τακτική αυτή έχει αντίθετα αποτελέσματα , οι Αμερικανοί που ηγούνται των επιχειρήσεων, επιμένουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Mac Krystal είναι γνωστός από προηγούμενα πόστα του (Ιράκ) για καταδρομικές επιχειρήσεις για το σπάσιμο του ηθικού αμάχων, για ανακρίσεις υπόπτων, για (παρα)στρατιωτικές δραστηριότητες εκτός ορίων και εννοιών του Διεθνούς Δικαίου.

…Η εγκληματική αμερικανική πολεμική τακτική κατά αμάχων στο Αφγανιστάν προφανώς συνεχίζεται γιατί έχουν εξασφαλίσει ότι ειδήσεις σαν την παραπάνω δεν θα φτάσουν ποτέ στους δέκτες των τηλεοράσεων
πηγη"Σκακιστης"

Η εκμαθηση της αρχαιας ελληνικης...οπλο κατα της δυσλεξιας

Oι σημερινοί μαθητές έρχονται σε επαφή με την Aρχαία Eλληνική γλώσσα στην πρώτη τάξη του γυμνασίου όπου κάνουν και την πρώτη τους γνωριμία με την... ψιλή, τη δασεία και την περισπωμένη.


«Θα ξέραμε καλύτερα την αρχαία γλώσσα αν την μαθαίναμε από μικρότερη ηλικία, ενώ θα αποκτούσαμε καλύτερη αίσθηση της σύγχρονης γλώσσας και της ορθογραφίας» εκτιμά ο 17χρονος Γιώργος Δημητρίου, μαθητής B΄ Λυκείου, ο οποίος θέλει να σπουδάσει Φυσική. Kαι ο δύο κάνουν λόγο για την ευκολία με την οποία μαθαίνει ένα άτομο το πολυτονικό σύστημα σε νεαρή ηλικία, ενώ η έρευνα του Aνοικτού Ψυχοθεραπευτικού Kέντρου προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο.

H εκμάθηση της ιστορικής ορθογραφίας, όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα της μελέτης, συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχοεκπαιδευτικής ανάπτυξης του παιδιού σε καίριους τομείς, όπως είναι οι αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες, λειτουργίες που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 50 (αγόρια και κορίτσια) παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών, τα οποία φοιτούσαν σε δημόσια σχολεία της Aττικής και ανήκαν σε οικογένειες με κοινό μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ παρακολουθούσαν παρόμοιες εξωσχολικές δραστηριότητες. Oι δύο ομάδες ήταν απόλυτα «συμβατές» μεταξύ τους, με μοναδική διαφορά ότι η μία παρακολουθούσε δύο ώρες εβδομαδιαίως μαθήματα Aρχαίων Eλληνικών. Tα παιδιά αξιολογήθηκαν πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και μετά την ολοκλήρωσή του, και τα αποτελέσματα ήταν τα προαναφερόμενα.

Aξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μετά την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος, που δεν συνοδεύτηκε από καμία απολύτως επιστημονική μελέτη, καταγράφηκε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μαθησιακών διαταραχών

Τι εγραφε ο Κουρης στο πολυ προσφατο παρελθον?


αυτο το καλο παιδι ...που ειναι?

¨Χειμωνας " για παντα στη Ελλαδα...


Της Ελευθερίας Κούρταλη

Το μήνυμα της Ευρώπης είναι σαφές: Κάθε φορά που θα ξεφεύγουμε από τους στόχους που οδηγούν στη μείωση του ελλείμματος κατά 4% μέσα στο 2010, θα πρέπει να κλείνουμε την «τρύπα».
Πώς;
Mε πρόσθετα μέτρα, με έμφαση στην περικοπή δαπανών αλλά και την αύξηση των εσόδων.
Κανένα περιθώριο δεν έχει η Ελλάδα για στραβοπάτημα, αφού θα νιώθει την ανάσα της Ε.Ε, σε τακτά χρονικα διαστήματα και μέχρι το 2012.
Αυτή είναι η ευρω-στήριξη…

Από την άλλη, δηλαδή τι σημαίνει αυτό;
Πως τελικά, το περίφημο ΠΣΑ δεν αρκεί;
Πως ίσως κάποιοι, ήδη από τώρα, βλέπουν πως θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις;
Δεν αρκεί η αύξηση κατά 29% του ειδικού φόρου στα καύσιμα;
To ολικό πάγωμα των μισθών;
To ψαλίδι στα επιδόματα του δημόσιου τομέα κατά 10%;
Mήπως, το ότι τελικά η ύφεση δεν είναι στο 1,3%, όπως υπολόγιζαν, αλλά στο 2%, ανατρέπει τα πάντα;

Η απάντηση είναι, δυστυχώς, ΝΑΙ!

Γιατί, αν το υπουργείο οικονομίας ήταν βέβαιο πως όλα βαίνουν καλώς, δεν θα υπήρχε η όλη αυτή αίσθηση στην αγορά πως τα σκληρά μέτρα είναι ένα … σιγουράκι.

Προς το παρόν η κυβέρνηση αναγγέλει, αλλά δεν παίρνει μέτρα, και δίνει την ευκαιρία σε όποιον λάχει, να μας δίνει συμβουλές, να κάνει δηλώσεις, να αλωνίζει ανενόχλητος στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και την αγορά ομολόγων, και να κάνει ότι θέλει.
Παράλληλα, προχωρά σε εξεταστικές επιτροπές για επικοινωνιακούς και μικρο-πολτικούς λόγους.
Η πραγματικότητα είναι πως ΚΑΝΕΙΣ στην Ευρώπη δεν πιστεύει ότι τα μέτρα, που δεν έχουμε φυσικά πάρει ακόμη, αλλά «θα» πάρουμε, θα είναι επαρκή.

Αντί λοιπόν να... περιμένουμε το ΔΝΤ, η κυβέρνηση, δεν θα έπρεπε να βγει στοχευμένα και να πει ότι ξεκινάει ένα γενναίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων;
Να μάς πει τι θα κάνει με τον ΟΤΕ,
Tι θα κάνει με τα «νερά»,
Mε τις άχρηστες ΔΕΚΟ,
Tα αεροδρόμια,
Τα λιμάνια,
ακόμα και τα νοσοκομεία;

Αντί να γίνονται ατυχείς δηλώσεις περί Τιτανικού, δεν θα έπρεπε να γίνονται, πχ. συνεντεύξεις Τύπου, από τους αρμόδιους υπουργούς, για το άνοιγμα των αγορών στην οικονομία μας;

Μα επιτέλους!
Είναι προφανέστατο πως είμαστε πια υποχρεωμένοι να πάρουμε τα σκληρά μέτρα.
Είναι προφανέστατο πως δεν έχουμε περιθώρια να τα αποφύγουμε.
Ας τα πάρουμε λοιπόν τα ριμαδο-μέτρα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, προσπαθώντας να είναι και όσο το δυνατόν πιο δίκαια, αντί να μιλάμε και να δίνουμε κι άλλα περιθώρια στην κερδοσκοπία, την αβεβαιότητα και την διεθνή κατακραυγή.

Γιατί, όπως λένε και οι αμερικάνοι, «talk is cheap»
Γιατί κάθε ώρα που περνάει κοστίζει, και τα πράγματα μόνο χειρότερα γίνονται…

Ρεντικολο....εχουμε γινει...

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Για πρώτη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαχωρίζει την σοβαρή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη των άλλων χωρών της ευρωζώνης και ιδιαίτερα της Ισπανίας και Πορτογαλίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκρίσεις.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ., ο David Hawley, δήλωσε κατηγορηματικά ότι “΄Οσον αφορά την Πορτογαλία και Ισπανία, βλέπουμε ότι οι οικονομικές περιστάσεις είναι διαφορετικές με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης”.

Ο ίδιος εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο “μετάδοσης” του οικονομικού φαινομένου της Ελλάδας (χωρίς βέβαια να την αναφέρει ονομαστικά) στις χώρες της Ισπανίας και Πορτογαλίας, προσθέτοντας ότι οι οικονομίες και οι θεσμοί των χωρών αυτών βασίζονται σε αξιόπιστες θεσμικές βάσεις και παρέχουν εγγυήσεις. Μάλιστα, τηλεγράφημα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE χρησιμοποιεί τον όρο “ευρωστία”, αναφερόμενο στις δηλώσεις του David Hawley, οι οποίες έγιναν κατά την “γύρα” του Ισπανού υφυπουργού Οικονομικών, Jose Manuel Campa, στις Η.Π.Α.

Στο μεταξύ, η μέχρι τώρα σύγκριση της Ελλάδας με την Ισπανία, εξακολουθεί να είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα ισπανικά Μ.Μ.Ε., ιδιαίτερα και μετά την χθεσινή (Τετάρτη) έντονη αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Θαπατέρο, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ραχόι, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Το όνομα της χώρας μας αναφέρθηκε αμέτρητες φορές από τους δύο πολιτικούς ηγέτες και όλους τους εκπροσώπους των μικρότερων κομμάτων, ενώ στις οικονομικές σελίδες προβάλλεται το οικονομικό ...ελληνικό μεγαλείο. Μέχρι και η έκρηξη ενός μηχανισμού σε γραφείο ξένης τράπεζας (Morgan) έγινε πεντάστηλο θέμα.

Ο Θαπατέρο, παρά το γεγονός ότι κατ΄ επανάληψη αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Ελλάδας εκ μέρους της χώρας του, απέδειξε με σειρά στατιστικών στοιχείων ότι τόσο το ισπανικό δημόσιο χρέος όσο και το έλλειμμα του ΑΕΠ είναι τελείως διαφορετικά μεγέθη με τα αντίστοιχα της Ελλάδας. Ο Ραχόι, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, μόνο που δεν είπε ξεκάθαρα ότι “η Ισπανία έγινε Ελλάδα”, με τον πρωθυπουργό να ανταπαντά με την φράση “δεν γίναμε Ελλάδα νούμερο 2”. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι τις τελευταίες ώρες η ισπανική οικονομία έχει αναβαθμιστεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, παρά το ότι βρίσκεται ακόμα σε ύφεση (το ίδιο και η οικονομία της Γερμανίας το τελευταίο τρίμηνο του 2009).

Ο Στεφανος Παπανικολαου της "Ελπιδας Ανδρομαχης" στην Εθνικη Νεων"

Στην Εθνική ομάδα των Νέων, 20άδα για τον αγώνα με τη Σερβία, κλήθηκε ο
Στέφανος Παπανικολάου της ΕΛπίδας Ανδρομάχης.Ευχόμαστε στο Στέφανο καλή επιτυχίας.


Απο το site της ΕΠΟ..
Εθνική Νέων: Η αποστολή για τα φιλικά με Σερβία
Ανακοινώθηκαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Γιώργο Γεωργιάδη και Κώστα Τσάνα, τα ονόματα των παικτών (γεννηθέντες το 1992) που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τους δύο εντός έδρας φιλικούς αγώνες με τη Σερβία (22 & 24/02/2010).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 22/02/2010 και την Τετάρτη 24/02/2010 στο Δημ. Στ. Πολυκάστρου και ώρα 15:30.
Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Αγγελος Καραντασιάδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Σαρρος (ΠΑΟΚ), Γιάννης Αγτζίδης (Αρης), Γιώργος Καπνόπουλος (Βρασίδας Ν. Περάμου), Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής), Ματθαίος Φαλάγγας (Αναγ. Καρδίτσας), Παύλος Καθάριος (Αγρ. Αστέρας), Χρήστος Μπαταβάνης (Λάρισα), Σάββας Σιατραβάνης (Λάρισα), Κώστας Φορτούνης (Τρίκαλα), Νίκος Σταματάκος (Απόλλων Ερέτριας), Γιάννης Ποτουρίδης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Σταμόγιαννος (Ολυμπιακός), Γιώργος Πετρόπουλος (Ολυμπιακός), Γιώργος Βαλεριάνος (Ολυμπιακός), Στέφανος Παπανικολάου (Ελπίς Ανδρομάχης), Μαργαρίτης Κασσερης (Πανσσεραϊκός), Τάσος Λαγός (Παναθηναϊκός), Νίκος Παπανίκου (Σκουφάς Κομποτίου), Χρήστος Χαλκιάς (Μπάνικ Οστράβας).
Εχουν προγραμματιστεί, επίσης, δύο προπονήσεις την Κυριακή 21/02/2010 και την Τρίτη 23/02/2010 στο γήπεδο των αγώνων και ώρα 16:00.
ΚΡΑΧΤΗΣ

τωρα....? ευκαιρια ειναι να μας γδαρουν και σ αυτο το ζητημα...


Στα Σκόπια βρίσκεται σήμερα ο νέος κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε, Στέφαν Φούλε, για συνομιλίες με την ηγεσία της FYROM. Θα εξεταστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κοινοτικός επίτροπος είναι πιθανό να επισκεφθεί για συνομιλίες και την Αθήνα, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί για την προσέγγιση της ελληνικής πλευράς για τον καθορισμό μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes) καθώς και για την έμπρακτη προσπάθεια με την πρόσκληση του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου, ο οποίος ξεκινά νέο γύρο συνομιλιών την προσεχή εβδομάδα. Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια.

Πηγές ανέφεραν ότι η Αθήνα επιθυμεί να κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις την ανάγκη για επιτάχυνση των προσπαθειών για λύση του προβλήματος της ονομασίας, τόσο μέσω των απευθείας επαφών όσο και μέσω των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε να δοθεί λύση και να ξεκινήσει η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ, διαδικασία στην οποία η ελληνική στήριξη θα βοηθήσει.
πηγη"ΑΝΤ"

εδω να δειτε τι θα γινεται σε λιγο.....ηδη αρχισαν τα οργανα

Αεροσκάφος έπεσε σε κτίριο της εφορίας εξαιτίας της οργής του πιλότου για τη φορολογία
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 [ 12:13 ]
Δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά μετά την πρόσκρουση μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους σε επταώροφο κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της αμερικανικής Εφορίας στο Όστιν του Τέξας την Πέμπτη.

Νεκρός είναι ο 53χρονος πιλότος του αεροσκάφους που το οδήγησε πάνω στο κτίριο εξαιτίας της οργής του για την αμερικανική εφορία και ένας εργαζόμενος στην εφορία, ο οποίος αγνοούνταν απο την Πέμπτη.

Οι Αρχές, ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητα των θυμάτων, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο 53χρονος πιλότος, πριν την πρόσκρουση του ιδιωτικού αεροσκάφους στο κτίριο της εφορίας, είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του, ενώ φέρεται να έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο και ένα αντικυβερνητικό κείμενο, το οποίο υπογράφει ως Τζο Στακ (1956-2010).

Στο κείμενό του αναφέρεται στους φόρους και στις κυβερνητικές λεηλασίες. «Δεν μπορώ να αντέξω», έγραψε.

Από την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο κτίριο της εφορίας τραυματίστηκαν τουλάχιστον 13 άτομα, ενώ δύο εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 190 υπάλληλοι εργάζονται στο κτίριο.

Ποιος ανακαλυψε την Αμερικη??? Ηταν αναγκη?


Οι Μινωίτες ανακάλυψαν την Αμερική 3.700 χρόνια πριν από τον Κολόμβο», υποστηρίζει Βρετανός συγγραφέας και αντιπλοίαρχος σε υπό έκδοση βιβλίο, που ήδη συναντά αντιρρήσεις
Ποιος λαός κατάφερε να αξιοποιήσει τα ορυχεία χαλκού πριν από 4.200 χρόνια στα σύνορα μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών; Και πώς βρέθηκαν ίχνη νικοτίνης στην αρχαία Αίγυπτο; Λύση σε ένα από τα «μεγαλύτερα μυστήρια» της αρχαιολογίας έρχεται να δώσει το υπό έκδοση βιβλίο του Γκάβιν Μένζις, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να διασχίσουν τον Ατλαντικό και να πατήσουν το πόδι τους στην Αμερική, 3.700 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ο 72χρονος Βρετανός συγγραφέας, πρώην αντιπλοίαρχος υποβρυχίου του βασιλικού ναυτικού, είχε προκαλέσει σάλο πριν από οκτώ χρόνια με το πρώτο του βιβλίο «1421: η χρονιά που η Κίνα ανακάλυψε την Αμερική», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε 130 χώρες και στο οποίο διατεινόταν πως ένας Κινέζος ευνούχος είχε οδηγήσει έναν στόλο ιστιοφόρων στην Αμερική 71 χρόνια πριν από τον Κολόμβο.

Τώρα σειρά έχουν οι Μινωίτες θαλασσοπόροι. «Μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις όσον αφορά το μήκος, το πλάτος και το βύθισμα των σκαφών και ως εκ τούτου να υπολογίσουμε την ποντοπόρο ικανότητά τους», εξηγεί στη «Wall Street Journal» ο συγγραφέας. «Τα σκάφη θα μπορούσαν να πλεύσουν με τον αέρα καθώς και με χαμηλότερο πανί σε περίπτωση θύελλας», είναι το πρώτο επιχείρημα του συγγραφέα. Και βασίζεται τόσο στις απεικονίσεις πλοίων σε μινωικές τοιχογραφίες όσο και στα ελάχιστα υπολείμματα του ναυαγίου του Uluburun που ανακαλύφθηκε το 1982 στη Μικρά Ασία και χρονολογείται με ακρίβεια στο 1305 π.Χ.- σώθηκε τμήμα από το σκαρί και το φορτίο περιείχε στοιχεία από εννέα διαφορετικούς πολιτισμούς της εποχής).

Επόμενος άσος στο μανίκι του συγγραφέα είναι αποδείξεις που σχετίζονται με το DΝΑ, καθώς υποστηρίζει πως διαθέτει στοιχεία ότι οι Μινωίτες έφεραν ένα σπάνιο γονίδιο που εντοπίζεται σήμερα ανάμεσα στους γηγενείς Αμερικανούς που ζουν γύρω από τη Λίμνη Σουπίριορ, κοντά στα αμερικανοκαναδικά σύνορα, όπου έχουν εντοπιστεί πλούσια κοιτάσματα χαλκού και χιλιάδες χάλκινα εργαλεία. Μάλιστα επικαλείται επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν πως ο «μοναδικής καθαρότητας χαλκός» της περιοχής της λίμνης ταιριάζει με τα ευρήματα του ναυαγίου του Uluburun. Τρίτη απόδειξη είναι η μεταφορά ενδημικών φυτών της Αμερικής σε άλλους πολιτισμούς: ίχνη νικοτίνης εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο σε αρχαίες μούμιες και κόκκοι καλαμποκιού είναι χαραγμένοι στους ναούς τους (και ο καπνός και το καλαμπόκι ήταν άγνωστα στην περιοχή). «Οι Αιγύπτιοι όμως με τα σαθρά πλοία τους δεν ήταν ικανοί ναυτικοί», σημειώνει ο Γκάβιν Μένζις. «Μόνο οι Μινωίτες, με τους οποίους διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις, μπορούσαν να κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια».

Αν όμως οι Μινωίτες είχαν μεταφέρει καπνό από την Αμερική στην Αίγυπτο, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ίχνη και στην Κρήτη; «Ένα έντομο που συνδέεται άμεσα με τον καπνό βρέθηκε θαμμένο στην ηφαιστειακή στάχτη περί το 1450 π.Χ. στο σπίτι ενός εμπόρου, στο Ακρωτήρι της Θήρας. Ονομάζεται Lasioderma Serricorne και ενδημεί στην Αμερική. Και ας μην ξεχνάμε πως ο καπνός δεν ευδοκιμούσε στην Ευρώπη το 1450 π.Χ.», υποστηρίζει ο συγγραφέας.


Άρχισαν οι αμφισβητήσεις

Πριν ακόμη το βιβλίο οριστικοποιήσει τίτλο και ημερομηνία κυκλοφορίας οι ατζέντηδες τρίβουν τα χέρια τους καθώς «η ιστορία που αναθεωρεί τα μέχρι τώρα δεδομένα πουλάει εξαιρετικά», όπως παραδέχεται ο ατζέντης του συγγραφέα Λουίτζι Μπονόμι.

Οι επιστήμονες είναι ήδη στις επάλξεις της αμφισβήτησης: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εξερεύνηση ή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από άλλους πέρα από τους γηγενείς Αμερικανούς», εκτιμά η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ειδική στην προϊστορική αρχαιολογία της Λίμνης Σουπίριορ Σούζαν Μάρτιν.

«Θεωρητικά είναι πιθανό οι Μινωίτες να έφτασαν στην Αμερική», λέει ο ειδικός στη μινωική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ Τζον Μπένετ. «Τα πλοία τους όμως ήταν πολύ μικρά για να μεταφέρουν ικανές προμήθειες και φορτίο για ένα τόσο μακρινό ταξίδι».

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας που ηγήθηκε των ανασκαφών του Uluburum Κεμάλ Πουλάκ. «Δεν θα ήταν εφικτό ένα τόσο φιλόδοξο ταξίδι. Παρά το γεγονός ότι τα πλοία ήταν γερά, δεν είχαν κατάστρωμα που να αντέχει στις καταιγίδες και τις θαλασσοταραχές» ενώ προσθέτει πως ο χαλκός από το ναυάγιο του Uluburum προέρχεται από την Κύπρο.

Εκτός βεβαίως από τις αντιρρήσεις υπάρχουν κι εκείνοι που συντάσσονται με τον Βρετανό συγγραφέα. Όπως ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον Καρλ Γιόχανσεν που επικροτεί τη νέα θεωρία και δηλώνει πως είναι «πεπεισμένος πως οι Μινωίτες δεν ήταν ούτε οι πρώτοι ούτε οι μόνοι που κατάφεραν να διαπλεύσουν τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό».


«Χρειάζονταν ορμητήρια»

«Διατυπώνονται διαρκώς καινοφανείς θεωρίες από ερευνητές που προσπαθούν να παρουσιάσουν απόψεις για να αυξήσουν τις μετοχές και τις πωλήσεις των βιβλίων τους», παρατηρεί από την πλευρά του στα «ΝΕΑ» ο ομότιμος καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Κορρές. «Όσον αφορά τις απόψεις του κ. Μένζις, θα ήθελα να επισημάνω πως οι Αιγύπτιοι είχαν κάνει υπερπόντια ταξίδια προς Νότον. Δεύτερον, πώς ήταν δυνατόν να διαπλέουν τόσο μικρά πλοιάρια τη νύχτα τον Ατλαντικό; Μπορεί να έκαναν μεγάλα ταξίδια, αλλά η προώθηση γινόταν σταδιακά, καθώς τη νύχτα τα πλοιάρια σταματούσαν σε όρμους, νησάκια και ακρωτήρια με τα οποία είναι διάσπαρτο το Αιγαίο. Και τέλος, πώς μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Αιγύπτιοι να εντόπισαν καπνό και καλαμπόκι στους λαούς που ζούσαν προς Νότον ή στους λαούς της Εγγύς Ανατολής;».

Ελληνας....στο Ιρακ....απο Θεεσσαλονικη????

Παλιοφιλε....εσυ σκουλαρικακι???????

Είναι δυο τύποι στο γραφείο και μια μέρα ο ένας βλέπει τον άλλο να φορά ενα
σκουλαρίκι. Ξέροντας πως είναι γενικά συντηρητικός τύπος, παραξενεύεται, και
τον ρωτάει:

"Καλά ρε συ, σκουλαρικάκι?"

"...Ναι, ναι.." απαντά ο άλλος, φανερά ενοχλημένος.

Τον έχει φάει η περιέργεια τον πρώτο, οπότε συνεχίζει :

"Καλά, απο πότε φοράς σκουλαρίκι; Δεν το φανταζόμουν ποτε!"

Οπότε ο άλλος:

"Ούτε γω το φανταζόμουν, αλλά έλα που το βρήκε η γυναίκα μου στο
αυτοκίνητο.."

Εσυ..? τι θα κανες?


Είσαι στο αυτοκίνητο και οδηγείς ενώ έξω βρέχει καταρρακτωδώς.
Περνάς από μια στάση λεωφορείου όπου συναντάς τρία άτομα να περιμένουν :
1. Μια γριούλα που πεθαίνει
2. Ένα φίλο από τα παλιά που σου έσωσε κάποτε τη ζωή.
3. Τη γυναίκα/άντρα των ονείρων σου.
Ποιον θα έπαιρνες μαζί σου στο αυτοκίνητο, λαμβάνοντας υπόψη ότι χωράει μόνο ένα άτομο?

Σκέψου προτού διαβάσεις παρακάτω.


ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ...

Βρίσκεσαι σε ένα ηθικό δίλλημα το οποίο έθεσαν κάποτε σε μια επαγγελματική συνέντευξη. Θα μπορούσες να πάρεις τη γριούλα, γιατί έμοιαζε να πεθαίνει και έτσι να τη σώσεις ή τον παλιό σου φίλο που κάποτε σου έσωσε τη ζωή.
Ωστόσο, ίσως να μην ξανασυναντούσες ποτέ τη γυναίκα/άντρα της ζωής σου.

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ...

Ο υποψήφιος που τελικά προσέλαβαν (ανάμεσα σε 200) δεν δίστασε να απαντήσει. Τι είπε;
"Θα έδινα τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον φίλο μου και θα του ζητούσα να πάει τη γριούλα στο νοσοκομείο, ενώ εγώ, θα έμενα περιμένοντας το λεωφορείο με τη γυναίκα/άντρα των ονείρων μου".

Ηθικό δίδαγμα:
Πρέπει να ξεπερνάμε τα εμφανή όρια που μας θέτουν τα προβλήματα και να χρησιμοποιούμε τη φαντασία

Για να μην τρωτε παραμυθι...και να μην σας πιανουν κοροιδα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αντί να καλούμε 11888 βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00,
δηλ.210 11888 00 και χρεωνόμαστε αστικό.

Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό.
Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν.

Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόιδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία.
Ήρθε η ώρα να τους κοροϊδέψουμε εμείς.

Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το 210 1188000 που αν έχουμε εναλλακτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε.

Αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69…. τάδε? και σου λένε "Ευχαριστούμε σας
ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται"
Η οποία συνεχίζεται ποτέέέέέ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα δεν προτιμάτε το 11880?
Σας έχω κι άλλα. 210 1188800 ΟΤΕ

210 1185000 VIVODI
210 1183300 Vodafone
210 1182100 Δεν την ξέρει η μάνα της

Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι:
210 + υπηρεσία + 00

Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουμε να μας συνδέσουν και να χρεωνόμαστε υποτίθεται.
Ιδίως κάτι μικρές σας το 11821

Θέλετε κι άλλα? Σας έχω

Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε.

π.χ. το 14944 τηλεπληροφορίες ΟΤΕ (φαρμακεία νοσοκομεία οπαπ κ.λπ.)

Σας έχω ένα ενδεικτικό πινακάκι με αυτούς τους αριθμούς κλήσης.

14744 | Αποτελέσματα Παιχνιδιού
"ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" 210 1474400

14844 | Ώρα Ελλάδος 210 1484400

14944 Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Ιατροί (Αττικής, Θεσ/κης, Πατρών, Κρήτης, Θεσσαλίας, Μυτιλήνης)

Δρομολόγια: Πλοίων, Ολυμπιακών Aερογραμμών- ΑEGEAN, OΣΕ, ΚΤΕΛ,Προαστιακού

Αποτελέσματα: SUPER 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ - ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ - ΠΡΟΠΟ - ΠΡΟΠΟ Γκόλ, Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο / Ιππόδρομος Ζώδια & Συνταγές (από τη Μαρία Λόη)

Δελτίο καιρού Ελλάδος & Ατμοσφαιρική Ρύπανση Αττικής

ΚΤΕΟ (Αθηνών, Θεσ/κης, Πατρών),

Διανυκτερεύοντα Βενζινάδικα Αττική) 210 1494400

Γενικά ότι πενταψήφιο αριθμό
ξέρετε ισχύει το 210 + αριθμός + 00

Αυτά μόνο από σταθερό από κινητό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

Άντε και καλές κλήσεις μην χρεώνεστε!

NEO!!!

Καλέστε 210 11889 00 και ζητήστε σύνδεση με κινητά ή σταθερά εξωτερικού προς όλον τον κόσμο!!!

AYTA ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...

το ηξερες αυτο????...ετσι ειναι φιλε μου η πολιτικη

ο σκακιστης τα λεει ...σωστα

Τελικά θα μας «σώσουν». Εταίροι, «φίλοι» και «σύμμαχοι» μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις πήραν την απόφαση την περασμένη Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, να «στηρίξουν» την ελληνική οικονομία. Ρωτήσαμε κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα να μας εξηγήσει τη διαδικασία διάσωσης και σας μεταφέρουμε όσα (απίστευτα) μας είπε: Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο θα έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα εντεταλμένος αξιωματούχος (επόπτης) που θα ασκεί την εποπτεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα οργανωθεί ένας μηχανισμός ελέγχου κάθε τομέα της ελληνικής διοίκησης. Ο μηχανισμός αυτός ουσιαστικά θα αποφασίζει, που αν και πότε θα διατεθεί το κάθε ευρώ του ελληνικού προϋπολογισμού.


Ο μηχανισμός ελέγχου θα προβλέπει την εγκατάσταση σε κάθε υπουργείο ενός «συνδέσμου» ο οποίος που θα παρακολουθεί καθημερινά αν τηρούνται αυστηρά οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των ευρωπαίων εταίρων με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει. Οι σύνδεσμοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να «διορθώνουν» τυχών αποκλείσεις. Θα δίνουν αναφορά στον επόπτη, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώνει τακτικά τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού ελέγχου και εποπτείας, χωρίς περιστροφές και με απλά λόγια σημαίνει: Κάποιοι εντεταλμένοι από την Ε.Ε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποκαθιστούν και τυπικά την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση μετατρέπεται και τυπικά σε μαριονέτα των πιστωτών. Ο επόπτης και οι σύνδεσμοί του σε κάθε ελληνικό υπουργείο θα είναι σε τελική ανάλυση αυτοί οι οποίοι θα κυβερνούν. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται τα όσα πρόσφατα είπε ο πρωθυπουργός περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να εξασφαλίσει την έξωθεν «βοήθεια» η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί πως θα επανεξετάσει την κατεύθυνση των δαπανών που κάνει για τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ήδη ανακοινώθηκε η διάθεση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 6 Γαλλικών φρεγατών. Επίσης αναμένεται η αγορά Γερμανικών και όχι ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Ανοιχτή τέλος είναι η διαδικασία για το φιλέτο των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορά στο μαχητικό αεροσκάφος. Οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Γάλλοι) επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προτιμήσει το ευρωπαικό eurofighter έναντι του αμερικανικού ανταγωνισμού…

Συνοψίζοντας, δε θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι οι «σωτήρες» μας περικόπτουν δραστικά το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρήμα το οποίο θα διατεθεί στις δικές τους (πολεμικές) βιομηχανίες και για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων παλαιότερων δανείων…

Ολα τα παραπάνω συνεπάγονται τελικά, υψηλότατο πολιτικό κόστος το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων, δεν είναι σε θέση να το σηκώσει μόνη της η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο το σενάριο του σχηματισμού κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής» μέσα στην ερχόμενη Ανοιξη…

πηγη"Σκακιστης"

18 Φεβ 2010

Ουραγος η Ελλαδα σε μισθους και συνταξεις


Ουραγός στο επίπεδο των μισθών και των συντάξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα, ενώ η οικονομική θέση των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αν υλοποιηθούν τα σενάρια για περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους και κατάργηση του 14ου μισθού.

Μικρότερες αποδοχές, μεγαλύτερη φορολογία και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές (με χαμηλές συντάξεις και χαμηλού επιπέδου παροχές υγειονομικής περίθαλψης) σκιαγραφούν το τοπίο για τους εργαζομένους στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα πληρώνουν τιμές Βρυξελλών για τις αγορές καταναλωτικών αγαθών.

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθηγητής κ. Σάββας Ρομπόλης, παρατηρεί ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για περαιτέρω μείωση των αποδοχών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα «τρέχει» με 2,6% όταν στην ευρωζώνη κινείται στο 0,9%. Όπως παρατηρεί, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συνθήκες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και εξόδου από την κρίση αφού θα υπάρξει περαιτέρω μείωση της ζήτησης και της κατανάλωσης. Ήδη πάντως οι περικοπές στα επιδόματα στο Δημόσιο σε συνδυασμό με τα νέα φορολογικά μέτρα θα οδηγήσουν, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, σε μείωση αποδοχών στο Δημόσιο από 150 έως 800 ευρώ.

Τα στοιχεία της Εurostat
Τα επίσημα στοιχεία της Εurostat αλλά και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποτυπώνουν την οικονομική θέση των εργαζομένων στην Ελλάδα. Αυτά δείχνουν ότι: ●Οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται στο 51% του μέσου όρου της ευρωζώνης και οι μέσες αποδοχές στο 73%.

● Οι συντάξεις βρίσκονται στο 55% του μέσου όρου της ευρωζώνης.

●Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων εργαζομένων κινείται στο 83% του μέσου όρου της ευρωζώνης.

●Η φορολόγηση κερδών από 19,9% μειώθηκε στο 15,9% (ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 33%). ●Η φορολόγηση μισθωτών από 34,5% αυξήθηκε στο 35,5% (ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 36,4%).

●Το μέσο δηλωθέν εισόδημα το 2008 ήταν 16.000

ευρώ για μισθωτούς- συνταξιούχους και 13.000

ευρώ για εμπόρους- βιομηχάνους.

●Η φορολόγηση των μισθωτών στην Ελλάδα είναι ίδια με αυτήν του μέσου όρου της ευρωζώνης, ενώ η φορολόγηση των κερδών βρίσκεται στο μισό του μέσου όρου της ευρωζώνης.

●Το επίπεδο των ασφαλιστικών εισφορών στη χώρα μας παραμένει από τα υψηλότερα στις χώρες του ΟΟΣΑ (το σύνολο φόρων και εισφορών αντιστοιχεί στο 42,3% του μισθού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στον ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 37,7%). Την ίδια ώρα όμως, η παραγωγικότητα της εργασίας βρίσκεται στο 93,5% του μέσου όρου της ευρωζώνης, σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα να έχει προσεγγίσει σημαντικά τα ευρωπαϊκά επίπεδα σε αντίθεση με τους μισθούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο χάρτης των συντάξεων, δείχνει:

Κάτω από 600 ευρώ τον μήνα παίρνουν οι 6 στους 10 συνταξιούχους (πλην του ΟΓΑ, περίπου 850.000 άτομα). Με βάση τον χάρτη των συντάξεων τρεις στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ, έξι στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη μικρότερη των 600 ευρώ και μόλις δεκαπέντε στους εκατό έχουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.050 ευρώ. Για τους περίπου 850.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, η μέση σύνταξη (περιλαμβάνονται βασική, πρόσθετη και κύρια) θα είναι περίπου 413 ευρώ.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
εργαζόμενοι έχουν χαμηλότερες αποδοχές αλλά πληρώνουν τα αγαθά που αγοράζουν σε τιμές Βρυξελλών

πηγη.."τα Νεα"

ψηφιστε και σεις

Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι. Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 20%, "Όχι" 80% !

Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.

Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES) στην ακόλουθη σελίδα και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όποιον γνωρίζετε.

>>> http://www.msnbc.msn.com/id/ 21253084

V. Vasilikis
vasilikis_quatro@alice.it
Home: 0039 081 5091852
Cell : 0039 331 3481353

Ο τζιτζικας κι ο μερμηγκας.....πως αλλαξαν τα πραγματα


Ήταν καλοκαίρι στο δάσος έκανε τρομερή ζέστη και ο μέρμηγκας ήταν έξω
Καταϊδρωμένος και μάζευε ξύλα....

Εκεί που μάζευε ξύλα ακούει ένα
φρενάρισμα....ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιιιιι .. γυρνάει και τι να δει!


Ο τζίτζικας μέσα σε ένα MERCEDES CABRIO SL 500 με δύο θεογκόμενες!

"Έλα ρε άτομο τι κάθεσαι και κάνεις εδώ και μαζεύεις ξύλα ;;;;" του
λέει ο τζίτζικας...


"Αδερφέ, χειμώνας έρχεται και μαζεύω προμήθειες για το τζάκι."

"Καλά τρελός είσαι ρε... πάμε εδώ στην παραλία να κάνουμε το μπανάκι μας
Έχω και τα δύο μωρά μαζί ... κοίτα πως σε κοιτάνε ρεεεε... χαζός είσαι που
Θα κάτσεις να μαζέψεις ξύλα... Παραλία, Μπανάκι, BEACHBAR και σφηνάκια.. "

"Όχι ρε φίλε δεν μπορώ έχω δουλειά ακόμα ."

"Καλά ρε φιλαράκι δεν πειράζει τα λέμε ... να ξέρεις εσύ χάνεις!!!"

Φεύγει ο τζίτζικας, αναστενάζει ο μέρμηγκας και συνεχίζει το κουβάλημα

Περνάνε κάνα δυο βδομάδες εκεί που ήταν ο μέρμηγκας πάλι στο δάσος και
Μάζευε τροφή (ντάλα ο ήλιος) σκάει μύτη το γνωστό φρενάρισμα
....ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ....

Γυρνάει ο μέρμηγκας με βαριά καρδιά και τι βλέπει...

Ο γνωστός τζίτζικας με ένα JEEP 4 x 4 GRAND CHEROKEE και από πίσω
κοτσαδούρα με ένα κότερο 20 μέτρα !!!! Πάνωστο κότερο 1 0θεογκόμενες
2μετρες να τον χαιρετάνε!!!

"ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!!"φωνάζει ο τζίτζικας

"Καλημέρα . " του απαντάει ο μέρμηγκας με ξεψυχισμένη φωνή!

"A ντε, παράτα το κουβάλημα και ανέβα στο εργαλείο μαζί με τα κορίτσια !
πάμε ΜΥΚΟΝΟ τριήμερο!"

"...εεεεε... ξέρεις έρχεται χειμώνας και αν δεν μαζέψω τροφή θα
πεινάσουμε..."

"ΡΕ ΣΥ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ!!! Μαζεύεις από βδομάδα τροφή ! καβάλα να φύγουμε.

Τα κορίτσια σε περιμένουν πώς και πως! κοίτα κορμιά κοίτα ρεεε πως σε
κοιτάνε!!!!!"

"...όχι ρε φίλε δεν μπορώ"

"ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ!!!! ΧΑΖΟΣ τι να σου πω ...." του λέει ο τζίτζικας και
βάζει μπρος και την κάνει...
Kαλα, λέει μεσα του ο Μέρμηγκας ,θα δεις εσυ τον χειμώνα που θα πεινάς και θα κρυώνεις..

Περνάει το καλοκαίρι, περνάει τοφθινόπωρο και έρχεται ο χειμώνας.

Έξω έχει 2 μέτρα χιόνι και ο μέρμηγκας είναι αραχτός στην πολυθρόνα
Δίπλα στο τζάκι...χαζεύει τηλεόραση "Πρωινό Καφέ" και πίνει το τσαγάκι του
χαλαρός....

Ξαφνικά χτυπάει η πόρτα "ΤΑΚ ΤΑΚ ΤΑΚ" και ακούει μια
Φωνή "ΦΙΛΑΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙ" άνοιξε σε παρακαλώ και κρυώνω... ο φίλος ο Τζίτζικας είμαι...

Αχα πουλάκι μου´ήρθες ...?
Σηκώνεται αργά αργά και πάει στην πόρτα... ανοίγει και
Κοντεύει να πάθει έμφραγμα


Ο Τζίτζικας με στολή Χιονοδρόμου κασκολάκι και γυαλιά να του χαμογελάει
και
πίσω του το γνωστό JEEP με αλυσίδες και από πάνω φορτωμένο με πέδιλα
του
σκι! Μέσα στο JEEP δύο ξανθές μοντέλες να του χαμογελάνε!

"Έχεις 10 λεπτά καιρό να ετοιμαστείς και να κατέβεις να φύγουμε! Έχω
κλείσει ΣΑΛΕ στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ και θα πάμε για σκι με τα κορίτσια... άντε κατέβα!"
... Άφωνος ο μέρμηγκας έχει καταπιεί τη γλώσσα και έχει μείνει με ανοικτό το στόμα
"A ντερε μη χαζεύεις... ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ Γρήγορα!!!

Τα κορίτσια ανυπομονούν
Να σε γνωρίσουν!!!!"

"Εεεε, φίλε μου τζίτζικα δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω σήμερα μαζί σου αλλά
Σε παρακαλώ πολύ κάνε μου μια χάρη :

Αν εκεί πάνω στο βουνό δεις τον ΑΙΣΩΠΟ...πες του ΟΤΙ ΓΑMIETΑΙ ! ! ! ! !
μας το εστειλε ο Νικος ο Χρονης απ το Μετσοβο

Τι μας περιμενει......ποιο αρρωστο μυαλο το σκεφτηκε...


Πληροφορία που προήλθε από τον ρωσικό στόλο, αναφέρει ότι ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού «σεισμικού όπλου», το οποίο δοκιμάστηκε με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν. Παρόμοια αποκάλυψη έκανε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβεζ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόγεια αμερικανική δοκιμή ενόψει του πολέμου με το Ιράν.

Πληροφορία του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, αναφέρει ότι και η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για την κατοχή και χρήση παρόμοιου όπλου.

Το 2002 ηγέτης πολιτικού κόμματος στη Γεωργία είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επίτηδες προκάλεσε σεισμική δόνηση στη Γεωργία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον προηγούμενο μήνα ανάλογη «σεισμική δοκιμή» είχαν πραγματοποιήσει οι ΗΠΑ και στον Ειρηνικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 6.5 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή και στην πόλη Εύρηκα της Καλιφόρνια.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η υποψία πως "κάτι γνώριζαν οι ΗΠΑ" και για το λόγο αυτό είχαν "πρωτοποθετήσει" στο νησί τον υποδιοικητή του Νότιου Στόλου ναύαρχο P. K. Keen. Για να βρίσκεται εκεί και να επιβλέψει στη διακίνηση της βοήθειας που "αν χρειαζόταν" θα έστελνα εκεί οι ΗΠΑ.

Οι δοκιμές αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), που μπορεί να προκαλέσει καιρικές ανωμαλίες, όπως πλημμύρες, ξηρασίες και τυφώνες.

Μελετητές, έχουν συνδέσει το πρόγραμμα αυτό με το ενδεχόμενο να είχε δοκιμαστεί και στην πρόκληση του σεισμού 7,8 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην κινεζική πόλη Sichuan στις 12 Μαΐου 2008.

Το πρόγραμμα αυτό δοκιμάζεται στις ΗΠΑ από το 1970 και αρχικά είχε επικεντρωθεί στη δημιουργία "shockwave bombs".

Η Ρωσία είχε ήδη καταγγείλει τον αμερικανικό στρατό ότι χρησιμοποιεί παρόμοια όπλα και ότι τα είχε χρησιμοποιήσει προκαλώντας τον φονικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, το Μάρτιο του 2002.

Στα μέσα του 1990 στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας είχε γίνει επερώτηση από 90 βουλευτές που υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα νέο γεωφυσικό όπλο που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στον φλοιό της Γης με υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα".

καλοοοοοοοοοοο.................


Ένας μπασκετμπολίστας ήταν αραχτός σ ένα μπαρ. Την έπεσε σε μια πανέμορφη κοπέλα και χωρίς πολλά-πολλά φεύγουν από το μπαρ και πάνε σπίτι της.
Κατά την διάρκεια των προκαταρτικών και ενώ η κοπέλα του βγάζει το πουκάμισο, βλέπει ένα τατουάζ στο μπράτσο του που λέει REEBOK. Αυτός της εξηγεί ότι είναι για διαφημιστικούς λόγους και ότι η REEBOK τον πληρώνει καλά γι αυτό.
Ύστερα από λίγο, ενώ του βγάζει το παντελόνι, βλέπει στο μπούτι του ένα τατουάζ που λέει PUMA. Αυτός πάλι της εξηγεί ότι είναι για διαφημιστικούς λόγους.
Ενώ συνεχίζουν, αυτή του βγάζει το μποξεράκι και βλέπει στο πουλί του ένα τατουάζ που λέει AIDS. Κατατρομαγμένη η κοπέλα κάνει να φύγει. Την προλαβαίνει αυτός και της λέει: -Μη φοβάσαι. Αν το χαϊδέψεις λίγο θα δεις πως γράφει ADIDAS!

τι θελει να πει ο ποιητης? για ποιο τρωκτικο μιλαει?

Αυτό είναι ένα μοναδικό στο είδος βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες απο τις εκδόσεις "ΑΛΚΩΝ", που μιλά για τα τρωκτικά,.... θα μπείτε στον κόσμο των τρωκτικών, θα μάθετε απίστευτα πράγματα... στο τέλος δέ το βιβλίο καταλήγει... με το παρακάτω κείμενο.. και ποίημα.. το αναγνωστικό επιδόρπιο... φοβερό.. (συγγραφείς ΖΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ τηλ.6936880540 και ΑΡΓΥΡΗΣ ΟΛΟΚΤΣΙΔΗΣ) διαβάστε το..




Ως αναγνωστικό επιδόρπιο
Κλείνουμε την περιήγησή μας στον παράξενο και ενδιαφέροντα κόσμο των τρωκτικών με ένα ποίημα. Υπάρχουν αρκετοί που ισχυρίζονται ότι τα τρωκτικά, ιδιαίτερα οι αρουραίοι, έχουν πολλά κοινά με τους ανθρώπους, αναφορικά με τη βιολογία και τον τρόπο ζωής τους. Κάποιους ανθρώπους, μάλιστα, των οποίων η συμπεριφορά Θυμίζει τη συμπεριφορά των θηλα¬στικών αυτών, έχει επικρατήσει να τους ονομάζουν <πρωκτικά».
Το παρακάτω ποίημα έχει σκοπό να τραβήξει μερικές σατυρικές πινελιές επάνω στον καμβά, στον οποίο απεικονίζονται τα τεκταινόμενα στις αν¬θρώπινες κοινωνίες, και ιδιαίτερα στην ελληνική.






Τα τρωκτικά


Στο ζωικό βασίλειο πολλά είναι τα ζώα
άλλα είναι παμπόνηρα κι άλλα είναι αθώα.
Άλλα τρώνε αφρόκρεμες κι άλλα τρώνε σαπίλες

άλλα ζούνε σ' υπόγεια κι άλλα ζούνε σε βίλες.


M' απ' όλα πιο αχόρταγα τα τρωκτικά μασάνε

όπου δούνε φαγώσιμο απάνω του ορμάνε.

Έχουν νύχια για σκάιμιμο, έχουνε και κοπτήρες

έχουν γλώσσα για γλείιριμο, έχουν και μασητήρες.



Σκάβουν, δαγκώνουν, γλείφουνε, κόβουνε, ροκανίζουν

τρύπες ανοίγουνε παντού κι όλα τα αφανίζουν.

Τρώνε χαβιάρι κι αστακό, τρώνε και μαρμελάδα

τρώνε σπίτια κι οικόπεδα, τρώνε και την Ελλάδα.



Τρυπώνουνε σε εκκλησιές, τρυπώνουν σε υπουργεία

τρυπώνουνε σε τράπεζες και σε νοσοκομεία.

Ούτε τους νόμους σέβονται, τους κάνουνε κουρέλια

κι ενίοτε τους γράφουνε ανάμεσα στα σκέλια.



Διότι εκεί, στ' απόκρυφα, κάτω απ' την ουρά τους

φυλάσσουνε, τα τρωκτικά, τα όσια και ιερά τους.

Εκεί είναι η δόξα τους, εκεί και η τιμή τους

εκεί 'ναι η ταυτότητα, εκεί και τ' ΑΦΜ τους.


Στα οχήματά τους, τα Κομψά, οι κυβισμοί χιλιάδες

βολτάρουν και με κότερα σε Ιόνιο και Κυκλάδες.

Χαίρουνε υπολήιμεως παντού, σ' όλη τη χώρα
και έχουν κι ελικόπτερο για την... «κακιά την ώρα».



Βγαίνουν στην τηλεόραση σεμνά και με ευθύνη

μιλάνε για ισότητα και για δικαιοσύνη.
Με θέρμη υπερασπίζονται των ταπεινών τα δίκια

κι αποτελούνε πρότυπο για τα μικρά ποντίκια.


Κι εγώ, που 'μαι μικρούλικο ποντίκι, το καημένο

έχω ένα όνειρο, βαθειά, μες την ψυχή κρυμμένο.

Ένα μεγάλο τρωκτικό κάποια μέρα να γίνω

Και στων κορόιδων την υγείά να τρώω και να πίνω.

Αργύρης Ολοκτσίδης

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

εδω ειμαι παλι....

16 Φεβ 2010

Πως θα μεγαλωσουν οι επομενες γενιες....υπαρχει ελπις?


Κίνδυνοι για τη δωρεάν Παιδεία


Από τον Γιώργο Κ. Καββαδία, Εκπαιδευτικό - ερευνητή

Η «αποκέντρωση» στην εκπαίδευση ως συνέχεια της διοικητικής μεταρρύθμισης με βάση το πρόγραμμα «Καλλικράτης» προβάλλεται ως πανάκεια για το «συγκεντρωτικό, άκαμπτο και γραφειοκρατικό χαρακτήρα» του εκπαιδευτικού συστήματος. Από τη δεκαετία του 1990 η κυρίαρχη πολιτική επιδιώκει την ευθυγράμμιση της εκπαίδευσης στα δεδομένα της ΕΕ. Στόχος η διαμόρφωση του ευέλικτου, «αποκεντρωμένου» σχολείου της αγοράς, που οικοδομείται πάνω στα ερείπια του σημερινού δημόσιου σχολείου.

Βασικά στοιχεία αυτής της νεοφιλελεύθερης πρότασης είναι:

α) η επιλογή σχολείου από τους γονείς,

β) ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα σχολεία για να εξασφαλίσουν μαθητές και χρηματοδότηση,

γ) το άνοιγμα του σχολείου στις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας, ώστε τόσο τα αναλυτικά προγράμματα όσο και η εργασία των εκπαιδευτικών να μην έχουν ως σκοπό να καλλιεργήσουν οι μαθητές κριτική σκέψη, αλλά να «πατρονάρονται» από δεξιότητες άμεσα χρηστικές στην αγορά εργασίας,

δ) αξιολόγηση των σχολείων με βάση την επίδοση των μαθητών σε περιφερειακές εξετάσεις.

Με όχημα την «αποκέντρωση» ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ το πέρασμα της εκπαίδευσης στους δήμους. Το πρώτο βήμα ήταν η παράδοση των παιδικών σταθμών στους ιδιώτες. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 40% των γονιών καταφεύγουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ή σε άλλες λύσεις, με αποτέλεσμα την οικονομική τους αφαίμαξη. Οι περισσότεροι δήμοι επιβάρυναν τους εργαζομένους με τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών, με αυξήσεις στα δίδακτρα ή τροφεία και άλλες έκτακτες εισφορές. Στόχος είναι η καθήλωση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση και η μετάθεση του κόστους λειτουργίας των σχολικών μονάδων στους δήμους και ουσιαστικά στους εργαζόμενους, με την επιβολή τοπικής φορολογίας. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τότε τα σχολεία θα υπολειτουργούν ή θα αναγκαστούν να δεχτούν τις «ευεργεσίες» των «χορηγών». Μακροπρόθεσμα τ’ αποτελέσματα θα είναι ο μαρασμός και το κλείσιμο πολλών σχολείων, κυρίως των αγροτικών περιοχών, αφού οι μικρότεροι δήμοι δεν θα μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργίας τους, την ώρα που οι ποικιλώνυμοι «τοπικοί παράγοντες» θα ενδιαφέρονται για τη βιτρίνα τους, τα «καλά» σχολεία της περιοχής. Ανάλογα προβλήματα θ’ αντιμετωπίσουν και πολλά σχολεία των αστικών κέντρων, ιδιαίτερα των υποβαθμισμένων περιοχών.

Πάνω στα ερείπια του ενιαίου δημόσιου σχολείου οικοδομείται η διαφοροποίηση κάθε σχολείου και ουσιαστικά ο ταξικός διαχωρισμός τους. Με «δούρειο ίππο» την Ευέλικτη Ζώνη για το Δημοτικό Σχολείο και τις Ελεύθερες Ζώνες στο Γυμνάσιο, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους δήμους να διαμορφώνουν μέχρι και το 15% του προγράμματος σε κάθε σχολείο. Με τον νόμο για τις κακόφημες ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα) δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισβάλουν στη λειτουργία των σχολείων. Γι’ αυτό και η υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Ενιαίας εκπαίδευσης, ώστε να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, είναι επιτακτική ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.


Εθνος

η παιδεια τραβα μπροστα....

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών στη σχολική εκπαίδευση αλλά και στις καθηγητικές σχολές και στις σχολές δασκάλων και νηπιαγωγών είναι έτοιμο να ανακοινώσει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Παιδείας με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή.

Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού βρίσκονται χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιον από τους καταλόγους προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας καθώς όλα δείχνουν ότι ανατρέπεται το ισχύον καθεστώς διορισμών από φέτος με τη σημαντική μείωση των προσλήψεων και την επιστροφή στα 30άρια τμήματα στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αληθεια.....αυτο το καλο παιδι....που βρισκεται?

διαβαστε το......


Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα ένα βατραχάκι. Κάτω από την κατσαρόλα ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά. Το νερό, γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντάς το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.



Η θερμοκρασία του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει. Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, απ’ ό,τι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, παραταύτα δεν αισθάνεται φόβο.



Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Γι’ αυτόν τον λόγο υπομένει και δεν αντιδρά.



Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει και τελικά το βατραχάκι βράζει και πεθαίνει.



Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό με υψηλή θερμοκρασία, με μια εκτίναξη των ποδιών του θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα. Και θα είχε σωθεί.



Πράγμα που αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με τρόπο σχετικά αργό, διαφεύγει της συνείδησης και στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση.



Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή, αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε, όμως, γιατί γίνεται αργά και σιγά, για να το συνηθίζουμε.



Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 ή 40 χρόνια θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινοί τόποι και σήμερα περνάνε απαρατήρητοι ή αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.



Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της προσωπικής ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της ακεραιότητας της φύσεως, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό, αλλά ασταμάτητα, με τη συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέλησή τους να αμυνθούν.



Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις εξαθλιωτικές και δραματικές συνθήκες ζωής που μας επιβάλλονται. Το συνεχές σφυροκόπημα από τα ΜΜΕ με την υπερπληροφόρηση, τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows, που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μεταλλάσσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη, που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του.



Συνειδητοποίηση ή βράσιμο… Πρέπει να διαλέξετε!



Διαβάστε περισσότερα http://www.pare-dose.net/?paged=3#ixzz0fh5b4Buo
πηγη "ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ"

Ο Θεος να βαλει το χερι του.....

Σαμοθρακη......πανεμορφη αλλα αποκομμενη...

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Αποκομμένο το νησί από τον έξω κόσμο«Το να χαλάει ένα πλοίο και να παραμένει ένα ολόκληρο νησί (που βρίσκεται τόσο κοντά και τόσο μακριά από τον "πολιτισμό"), χωρίς συγκοινωνία για μία και πλέον εβδομάδα. Να πηγαίνουμε στο super market και να είναι όλα τα ράφια άδεια ή μισοάδεια λες και έχουμε ...πόλεμο», μας επισημαίνει αναγνώστης μας ότι αυτά γίνονται στη Σαμοθράκη, συμπληρώνοντας ότι «ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά».
Οι τιμές στα ύψη και η ψυχολογία των κατοίκων μαύρη σαν τον γκριζόμαυρο ουρανό. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να είναι όμηρος κανενός.
Σε μια τυχαία αναζήτηση στο διαδίκτυο ο αναγνώστης μας βρήκε τυχαία τρία πολεμικά μεταγωγικά, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την συγκοινωνία σε οποιοδήποτε νησί, επιδεικνύοντας έτσι ότι οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες δεν γίνονται άσκοπα, αλλά γίνονται υπέρ του λαού, είτε σε περίοδο ειρήνης, είτε σε περίοδο πολέμου.
Ελπίδα των κατοίκων της ακριτικής Σαμοθράκης είναι τα ώτα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, να ακούσουν, τις φωνές - κραυγές τους, από το αποκλεισμένο νησί, το οποίο παρέμεινε χωρίς συγκοινωνία λόγω του ελαφρού τραυματισμού του μόνου πλοίου που την εξυπηρετεί.

Ο Ραντοβαν Καραντζιτς στην αντεπιθεση...


Ο τέως πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Radovan Karadžić, δήλωσε σήμερα στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, πως τα κείμενα των επίσημων εγγράφων, τη διαλεύκανση των οποίων ζήτησε ο ίδιος από ορισμένα επί μέρους κράτη, θα δώσουν δυνατότητα για παροχή βοήθειας προς την υπεράσπισή του και θα υποδείξουν τα κανάλια του λαθρεμπορίου όπλων στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, δηλαδή για τις ανάγκες των εκεί μουσουλμάνων.
«Τα εν λόγω έγγραφα πρόκειται να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το λαθρεμπόριο όπλων για τις ανάγκες των μουσουλμάνων της κωμόπολης Srebrenica, και θα δείξουν πως ορισμένα κράτη του κόσμου ασχολούνταν ενεργά με σκοπό να διαλύσουν την Πρώην Γιουγκοσλαβία»,-
δήλωσε ο Karadžić. Εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Κροατίας και του Ιράν, τους οποίους κάλεσαν στη Χάγη τα μέλη του συμβουλίου δικαστών, για συζήτηση, εκτίμησαν πως οι ίδιοι έχουν ήδη παρουσιάσει δημόσια όλα εκείνα που θεώρησαν ότι έχουν κάποια σχέση με τη δίκη του Κάρατζιτς, και εναντιώθηκαν στη διαλεύκανση των ζητούμενων επισήμων εγγράφων. Η έναρξη της δίκης του Karadžić ορίστηκε για την 1η Μαρτίου, όταν ο ίδιος θα έπρεπε να προβεί σε εισαγωγική εισήγηση.

η οικογενεια "Μπιν Λαντεν"αγορασε λατομεια μαρμαρου στη Θασο?

Η οικογένειά του απέκτησε δικαιώματα εξόρυξης μαρμάρου στη Θάσο -Ο λευκός δολομίτης «ντύνει» ιερούς χώρους στη Μέκκα -Μιλά στον ΠτΘ ο Μπάμπης Φιλιππίδης, εξαγωγέας μαρμάρου
Η οικογένεια του Bin Laden απέκτησε δικαιώματα εξόρυξης μαρμάρου στη Θάσο, καθώς πήρε πρόσφατα το 70% θυγατρικής εταιρίας της FHL Κυριακίδης Μάρμαρα – Γρανίτες η οποία διαθέτει λατομείο στη Θάσο αλλά και μονάδα επεξεργασίας στη Δράμα, με σκοπό την άμεση πρόσβαση στην πρώτη ύλη που παίζει σημαντικό ρόλο στις κατασκευές στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στη Μέκκα. Ο λευκός δολομίτης είναι δέλεαρ για τους Σαουδάραβες και οι Σαουδάραβες αιμοδότες της τοπικής οικονομίας και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια, όσο κρατά το ενδιαφέρον τους για το μάρμαρο Θάσου.

Η διάσημη οικογένεια του Bin Laden διατηρεί κατασκευαστικό κολοσσό και το μάρμαρο Θάσου που είναι μοναδικό στον κόσμο για τη λευκότητά του και τη δυνατότητά του να αντανακλά μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας και να μην πυρώνει, αποτελεί εξαιρετική επενδυτική επιλογή.
Το ενδιαφέρον των Σαουδαράβων για μάρμαρο Θάσου είναι γνωστό εδώ και καιρό και από το τέλος του 2009 γινόταν λόγος για μεγάλη συμφωνία, καθώς αθηναϊκές οικονομικές εφημερίδες μιλούσαν για προμήθεια του σαουδαραβικού κατασκευαστικού κολοσσού Binladen με 380.000 τετραγωνικά μέτρα λευκού μαρμάρου Θάσου από τις εισηγμένες FHL Κυριακίδης και Ικτίνος Ελλάς, όπως και από μικρότερες μονάδες που ασχολούνται με την εξόρυξη – παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος.
Αναφερόταν μάλιστα ότι η τεράστια αυτή ποσότητα μαρμάρου προορίζεται για την επένδυση του έργου επέκτασης του ιερού χώρου των μωαμεθανών στη Μέκκα, ένα σχέδιο που πρόκειται να αναλάβει το προσεχές διάστημα ο οίκος Binladen από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Ο οίκος Binladen και οι ελληνικές μαρμαροβιομηχανίες έχουν καταρχήν συμφωνία για την εξασφάλιση των 380.000 τ.μ. μαρμάρου. Η παραγγελία είναι ύψους 87 συνολικά εκατομμυρίων ευρώ αφορά και αφορά σε πλάκες λευκού θασίτικου μαρμάρου.
Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν σύντομα.

-Ένεση στην τοπική αγορά

Ο οίκος Binladen αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους τακτικότερους αλλά και μεγαλύτερους πελάτες της τοπικής αγοράς. Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες μαρμάρου δραστηριοποιούνται κυρίως σε εξαγωγές και λιγότερο βασίζονται στην εγχώρια αγορά. Ο Μπάμπης Φιλιππίδης δραστηριοποιείται στο χώρο του μαρμάρου μέσα από λατομείο και εργοστάσιο που υφίσταται εδώ και 30 χρόνια ως επιχείρηση στη Θάσο. «Η εταιρία Binladen είναι ο επίσημος προμηθευτής της βασιλικής οικογένειας, δηλαδή παίρνει παραγγελίες κατευθείαν από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για μια μεγάλη εταιρία που αγγίζει τα όρια της πολυεθνικής, με λατομεία γρανίτη και μαρμάρου στη Σαουδική Αραβία.
Είναι κυρίως κατασκευαστική κι επειδή έχει αναλάβει το έργο τοποθέτησης μαρμάρου στη Μέκκα αγοράζει μάρμαρο από τη Θάσο. Πρόσφατα μάλιστα αγόρασε κι εργοστάσιο στη Δράμα για να κόβει και η ίδια μάρμαρο» περιέγραψε.
Εύλογα ο κ. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει θετικά τη συγκεκριμένη επιλογή της εταιρίας καθώς αιμοδοτεί οικονομικά την αγορά. «Στην εποχή που η Ελλάδα και η Ευρώπη δοκιμάζεται από οικονομική κρίση αποτελεί όαση, με την έννοια ότι υπάρχει μια σταθερή δουλειά για τις επιχειρήσεις του μαρμάρου στη Θάσο, την Καβάλα, την Δράμα αλλά και την Αθήνα. Απασχολούμε προσωπικό το οποίο πρέπει να πούμε ότι έχει αυξηθεί. Η κίνηση με τα φέρυ μποτ είναι πιο ανεβασμένη. Έρχονται φορτηγά από τη Θεσσαλονίκη δίνουμε σε συνεργεία, σε τεχνίτες και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία. Είναι επίσης σημαντικό γιατί πληρώνουμε ΙΚΑ, πετρέλαια, φόρους, ΦΠΑ και κινείται η αγορά» είπε.
Ο κ. Φιλιππίδης εξήγησε πως όταν μιλάμε για λευκό μάρμαρο Θάσου, τον γνωστό δολομίτη, αυτό εντοπίζεται στο Β.Α. κομμάτι του νησιού στην περιοχή Λιμένα – Παναγίας.

πηγη "παρατηρητης της Θρακης"

καλοοοοο....το μυγδαλακι....


Τί είναι η βιταμίνη Β17 ή αλλιώς αμυγδαλίνη ή αλλιώς λετρίνη;
Η βιταμίνη Β17 ή αμυγδαλίνη ή λετρίνη είναι μία ουσία που βρίσκεται στους πυρήνες, δηλ τα κουκούτσια , των περισσότερων φρούτων. Τέτοια είναι τα βερύκοκα, τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια , τα δαμάσκηνα, τα μανταρίνια καθώς και τα αμύγδαλα. Η συγκέντρωση της βιταμίνης Β17 ή αμυγδαλίνης στους πυρήνες αυτών των φρούτων κυμαίνεται από 2-3%.

Γιατί την λένε βιταμίνη Β17; Είναι όντως βιταμίνη;
Όχι, η αμυγδαλίνη δεν είναι βιταμίνη. Συνεπώς η χρήση του ονόματος βιταμίνη Β17 είναι εσφαλμένη. Εντούτοις είναι γνωστή και με αυτό το όνομα.

Τί μπορεί να κάνει η βιταμίνη Β17 ή αμυγδαλίνη στον οργανισμό μου;
Έχει παρατηρηθεί ότι η αμυγδαλίνη (βιταμίνη Β17) έχει κάποια (ευεργετική για τον άνθρωπο) δράση πάνω στα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο δεν θεωρείται φάρμακο κατά του καρκίνου, όταν αυτός έχει ήδη εκδηλωθεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρησιμοποίηση της αμυγδαλίνης( Β17) είναι περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη ( Β17) οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας. Από την άλλη δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες από κατανάλωση μεγάλων δόσεων αμυγδαλίνης( Β17). Παρόλα αυτά συνίσταται η μέγιστη πρόσληψη αμυγδαλίνης( Β17) να μην υπερβαίνει τα 3 γραμμάρια την ημέρα.

αμυγδαλα......3.......



Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα ......τον καρκινο κανουν περα.....

15 Φεβ 2010

καλο κι αυτο....οποτε μας...ερθει αποφασιζουμε π.χ. οτι η βλακεια ειναι,,...εφυια

Ο τρανσεξουαλισμός παύει να θεωρείται ψυχική ασθένεια στη Γαλλία




Le Monde

Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα του κόσμου στην οποία ο τρανσεξουαλισμός παύει να θεωρείται ψυχική ασθένεια, σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το διάταγμα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης αφαιρεί την αναφορά περί «πρώιμων προβλημάτων στην ταυτότητα του φύλου» από τον κώδικα κοινωνικής ασφάλισης, γράφει την Παρασκευή η εφημερίδα Le Monde.

To υπουργείο επισημοποιεί έτσι τη σχετική υπόσχεση που είχε δώσει στις 16 Μαΐου του 2009, παραμονή της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας.

Τη δημοσίευση του διατάγματος χαιρέτισε η γαλλική επιτροπή για τη διοργάνωση της Διεθνούς Ημέρας. «Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα του κόσμου που δεν θεωρεί τον τρανσεξουαλισμό ψυχικό νόσημα» δήλωσε εκπρόσωπός της.

Ανεκδοτο ειναι....τι..ανθρωπινα δικαιωματα και παπαριες


Άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Γεννηθήκαμε όλοι ελεύθεροι. Όλοι έχουμε τις δικές μας σκέψεις και ιδέες. Θα πρέπει όλοι να αντιμετωπιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.
αποτο"χαμομηλακι"

αρωμα γυναικας........


η πολυ ομορφη φωτογραφια απο το"αρωμα γυναικας"

Η αλλη οψη....


Η ειρήνη είναι συχνά
το καταφύγιο των δειλών

Η ισότητα είναι συχνά
το καταφύγιο των υποκριτών

Η ελευθερία είναι συχνά
το καταφύγιο των πονηρών

Η δικαιοσύνη είναι συχνά
το καταφύγιο των κλεφτών

Η αλήθεια είναι συχνά
το καταφύγιο των ψευτών

Η επανάσταση είναι πάντα
το καταφύγιο των αφελών

Ο πατριωτισμός είναι συχνά
το καταφύγιο των προδοτών

Ο αναρχισμός είναι συχνά
το καταφύγιο των εξουσιαστών

Ο σοσιαλισμός ήταν πάντα
το καταφύγιο των καπιταλιστών

Ο κομουνισμός ήταν πάντα
το κοσμικό καταφύγιο των χριστιανών

Η ανεξιθρησκία είναι συχνά
το καταφύγιο των θρησκόληπτων φανατικών

Ο ανθρωπισμός είναι συχνά
το καταφύγιο των πιο επεκτατικών ενστίκτων
Αναρτήθηκε για πρωτη φορα απο τον "Δαιμονα"

Τι εμαθα για το Κυπριακο...

Τι έμαθα για το Κυπριακό ζώντας στην Κύπρο


Στην Κύπρο όποιος λέει «δεν ξεχνώ» πρέπει να γράψει είκοσι φορές στον πίνακα την πρόταση, «δεν ξεχνώ και τα εγκλήματα των Ε/κ κατά των Τ/κ».
Εδώ και πολύ καιρό η Τουρκία έχει πάψει να είναι ο Νο1 υπαίτιος του προβλήματος. Έχει επιτυχώς αναπληρωθεί, από τον φορέα της «άλλης άποψης».
Στην Κύπρο υπάρχει μόνο μια λύση – αυτή που υποστηρίζει ο εκάστοτε συνομιλητής. Όποιος δεν συμφωνεί με αυτή τη λύση, είναι – κατά της λύσης.
Για την πληρέστερη πληροφόρηση σας να σας πω πως υπάρχει η Ορθή και η Άλλη λύση. Η φαλλική δηλαδή και η ... (καταλάβατε ;)
Ενδοτικός – Διχοτομικός. Οι δυο ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα. Η δεύτερη ομάδα πήρε την κούπα στο μεγάλο ντέρμπι του 2004. Η πρώτη προσπαθεί τώρα να πάρει τη ρεβάνς.
Ναι το κυπριακό έχει εξελιχθεί σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο «αιώνιων αντιπάλων». Στα γήπεδα (βλέπε blogs και εφημερίδες) οι μάχες δίνονται καθημερινά σχεδόν σώμα με σώμα.
Επίσης στην Κύπρο έχει συντελεστεί αθόρυβα ένας ιστορικός παραλογισμός. Δεξιά και Αριστερά παλεύουν ενωμένες ενάντια στους ακραίους του κέντρου.
Αναλόγως της θέσης της εκάστοτε κυβέρνησης στην Ελλάδα, η ανάμιξη της «μητέρας πατρίδας» είναι επιθυμητή, ή ανεπιθύμητη. Είναι συμβολή στον αγώνα, ή απαράδεκτη επέμβαση.
Η εκ περιτροπής προεδρία είναι ΟΚ αρκεί να μην έχουμε Τ/κ Πρόεδρο.
Οι λιγότεροι πιστεύουν ακράδαντα πως εκφράζουν τους περισσότερους.
πηγη "Scipta Deamonica"

εξαφανιση παιδιου.....αν γνωριζετε κατι...


το θεμα πηρα απο τον "ΚΡΑΧΤΗ"

Θα γεμισει το" ΤΙΤΟSTAN"με αγαλματα....ο....


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται για την ανάπλαση της πλατείας των Σκοπίων και την τοποθέτηση σε αυτήν αρχαίων μακεδονικών αγαλμάτων, δήλωσε πως το έργο «Σκόπια 2014» είναι ένα καλό σχέδιο και το οποίο θα εφαρμοστεί σύντομα, με πρώτο το λεγόμενο «μακεδονικό μέγαρο», το οποίο θα επιτρέψει σε πολλά ιδρύματα να αποκτήσουν δική τους στέγη.
(σ.σ. θα κατασκευαστεί με αρχαίοελληνική τεχνοτροπία, κολώνες δωρικού ρυθμού, μετώπη , αγάλματα μέσα- έξω κλπ)

Το «κιτς» της αντιπολίτευσης

Του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει το όλο έργο ως «κιτς».
Ο κ.Γκρουέφσκι δήλωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του.
«Ίσως σε ορισμένα ασήμαντα τμήματα του έργου να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά σε γενικές γραμμές το σχέδιο είναι πολύ καλό. Το σχέδιο «Σκόπια 2014» θα δώσει την ευκαιρία για δουλειά στους εργαζόμενους και οφέλη στους υπεργολάβους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Θα συνεχίσουμε σε όλη τη χώρα"...

Συνέχισε, πάντως, πως είναι αποφασισμένος να καλύψει όλη τη χώρα με ...αγάλματα:
«Τα Σκόπια με το σχέδιο αυτό θα πάρει μια εορταστική όψη. Δεν θα σταματήσουμε όμως σε αυτό. Θα συνεχίσουμε το έργο και σε άλλες περιοχές των Σκοπίων καθώς και σε όλη τη χώρα. Έχουμε ξεκινήσει και άλλα έργα όπως η κατασκευή οικιών, οδικών υποδομών, έργα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από του πολίτες»

πηγή"Ανεμομυλος"

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ..

Γιατι οι Γερμανοι "καταδιωκουν τη Ελλαδα"


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας (και άλλοτε αντιπρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου) κ. Εντμουντ Στόιμπερ επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των βαυαρών ψηφοφόρων του ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Γερμανία θα κληθεί λόγω της οικονομικής και νομισματικής ένωσης της Ευρώπης να καλύψει τα ελλείμματα άλλων χωρών του ευρώ, τους είχε διαβεβαιώσει ότι «είναι πιθανότερο να ξεσπάσει επιδημία χολέρας στη Βαυαρία, παρά να συμβεί κάτι ανάλογο». Σε λίγους μήνες που θα πραγματοποιηθούν δημοτικές εκλογές στη Γερμανία, με τη γερμανική κοινή γνώμη να δηλώνει ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα την ανησυχούν περισσότερο από την ανεργία και την καταστροφή του περιβάλλοντος, ο βαυαρός πολιτικός γνωρίζει ότι θα κληθεί να απαντήσει τι ακριβώς συνέβη και η χολέρα βρίσκεται προ των πυλών του Μονάχου. Θα κληθεί δε να απαντήσει γνωρίζοντας ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις, το 70% των Γερμανών αντιτίθεται στην ιδέα να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του γερμανικού Δημοσίου για να στηριχθεί η οικονομία της πλέον κακοδιοικούμενης χώρας του ευρώ, δηλαδή της Ελλάδας.

«Οπως έστρωσαν θα κοιμηθούν»
Κατόπιν όλων αυτών, δεν είναι ασφαλώς δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα όταν η καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ εκλήθη να απαντήσει αν και πώς η χώρα της είναι έτοιμη να συμβάλει εποικοδομητικά στην επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας από τις κτηνώδεις ορέξεις των αγορών και των κερδοσκόπων. «Η Ελλάδα όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» ήταν η πρώτη αντίδρασή της, γνωρίζοντας ωστόσο ότι το πάπλωμα που λέγεται ευρώ δεν προσφέρεται για μπαλώματα. Ενα νόμισμα που φιλοδοξεί κάποια στιγμή να αντικαταστήσει το δολάριο στις διεθνείς αγορές δεν είναι δυνατό να ανεβοκατεβαίνει λόγω της κακής διακυβέρνησης σε μια χώρα που δεν αντιπροσωπεύει παρά το 3% της οικονομικής του βάσης και έτσι συναίνεσε στο να σταλούν « μηνύματα» όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς τους κερδοσκόπους. «Μη μας δοκιμάζετε,γιατί θα χάσετε» δήλωσε απευθυνόμενος την Πέμπτη το βράδυ προς αυτούς, εξ ονόματος όλων των κρατών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Εurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ , αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι αύριο, οπότε συνέρχονται στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομίας της ζώνης του ευρώ, θα συμφωνήσουν επί όλων των «τεχνικών θεμάτων» που αφορούν το πλέγμα προστασίας της Ελλάδας.

Για να μετακινηθεί η κυρία Ανγκελα Μέρκελ από το «όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε» προς την Ελλάδα στο «μη μας δοκιμάζετε γιατί θα χάσετε» προς τους κερδοσκόπους, συνέβησαν πολλά. Ο πρώτος που προσπάθησε να τη μεταπείσει, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε συνεδρίασαν από κοινού στο Παρίσι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, ήταν ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η χώρα του οποίου έχει εμπλακεί βαθιά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα (βλ. Εμπορική και Αγροτική), πουλάει στην Ελλάδα περίπου τα ίδια όπλα που πουλάει στην Ινδία του ενός δισεκατομμυρίου κατοίκων και εν πάση περιπτώσει έχει στη διάθεσή της ελληνικούς τίτλους αξίας αρκετών δεκάδων δισ. ευρώ.

Η απάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου ήταν ότι το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας αποτελεί την ελάχιστη προσπάθεια που οφείλει να καταβάλει η Ελλάδα για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει και στο οποίο απειλεί να παρασύρει όλη τη ζώνη του ευρώ, ότι με την άποψη αυτή συμφωνεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ότι ο κ. Ζαν Κλοντ-Τρισέ θεωρεί ότι κακώς ο επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ότι η κοινοτική αλλά και η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπουν ούτε στην Ευρώπη ούτε στη Γερμανία να ενισχύσουν οικονομικώς την Ελλάδα. «Ακόμη και αν εγώ συναινέσω, αμφιβάλλω αν η γερμανική Βουλή θα επικυρώσει την οποιαδήποτε βοήθεια. Ακόμη όμως και αν την επικυρώσει, φοβάμαι πως κάποιοι θα προσφύγουν στη γερμανική Δικαιοσύνη, η οποία σίγουρα θα ακυρώσει οποιαδήποτε απόφαση οικονομικής συνδρομής προς την Ελλάδα» είπε στον γάλλο πρόεδρο η γερμανίδα καγκελάριος.

Ωστόσο ο Νικολά Σαρκοζί επέμεινε, της υπενθύμισε ότι σε λίγες ημέρες (δηλαδή την περασμένη Τετάρτη) ανέμενε στα Ηλύσια Πεδία τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Παπανδρέου και ότι εν πάση περιπτώσει, όσο δίκιο και αν η ίδια έχει, ο γαλλογερμανικός άξονας δεν μπορεί να αφήσει το ευρώ στο έλεος των κερδοσκοπικών πιέσεων που η Ελλάδα προκάλεσε. Το αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων ήταν να πεισθεί, έστω και με μισή καρδιά, η γερμανίδα καγκελάριος να αρχίσουν οι εμπειρογνώμονες να εξετάζουν τα οικονομικά και νομικά περιθώρια που υπάρχουν ώστε να μην υποχρεωθεί κάποια στιγμή η Ελλάδα σε στάση πληρωμών επειδή ουδείς πλέον διατίθεται να τη δανείσει. Κάτι που ασφαλώς θα έθιγε σοβαρά την ισχύ του ευρώ. Οι κόκκινες γραμμές του Βερολίνου
Η κυρία Μέρκελ έθεσε ωστόσο κάποιες «κόκκινες γραμμές». Η πρώτη ήταν ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να συρρικνώσει πάση θυσία το έλλειμμά της, με όρους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και η δεύτερη ότι η διάσωση της Ελλάδας δεν θα πρέπει να θεωρηθεί πάγια υποχρέωση της ευρωζώνης προς κάθε χειμαζόμενη χώρα του ευρώ, αλλά λύση έκτακτης ανάγκης. Η γαλλική πλευρά συναίνεσε σε όλα αυτά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αν ο ευρωπαϊκός «κορσές» για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά στενός, ίσως η ελληνική πλευρά προτιμήσει να προσφύγει η ίδια στο ΔΝΤ, με όσα δεινά αυτό συνεπάγεται για την ισχύ της ευρωζώνης και του νομίσματός της.

Οι υπουργοί Οικονομίας
ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ την αναχώρηση του κ. Παπανδρέου την Τετάρτη το απόγευμα από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες συνεδρίασαν (με τηλεδιάσκεψη) οι υπουργοί Οικονομίας των χωρών του ευρώ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα πορίσματα αυτών των διασκέψεων ετέθησαν την Πέμπτη το πρωί υπόψη της κυρίας Μέρκελ και των κκ. Σαρκοζί και Παπανδρέου. Παρά το γεγονός ότι δεν έδιδαν ολοκληρωμένες και ικανοποιητικές για όλους απαντήσεις θεωρήθηκαν ως βάση συμφωνίας, την οποία περιχαρείς ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι πρόεδροι της ΕΕ και της Επιτροπής κκ. Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ωστόσο οι αγορές, που συνήθως αγαπούν τα χρήματα περισσότερο από τα λόγια, αντέδρασαν μουδιασμένα και αν μη τι άλλο έδωσαν το μήνυμα ότι αναμένουν κάτι περισσότερο από «όρκους τιμής».

πηγη "Βημα"

Σταματης Κριμιζης...ενας απο τους παμπολλους Ελληνες που διαπρεπει σο εξωτερικο....

"Λυπητερη για 2 εκατ. νοικοκυρια.....μας τη φερανε καλα

«Λυπητερή» για 2 εκατ. νοικοκυριά

15-02-2010


Η σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ σηματοδοτεί την επιβολή φόρου για εισοδήματα άνω των 16.500 ευρώ


Η σύνδεση των αποδείξεων με το γενικό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ καθώς και η συρρίκνωση και η κατάργηση ορισμένων εκπτώσεων δαπανών σηματοδοτούν επιβολή φόρου για τους φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω των 16.500 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις και χαμηλότερα. Κι αυτό γιατί οι παραπάνω φορολογούμενοι, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με αποδείξεις και έτσι επί του ποσού των αποδείξεων που τους λείπει για τη κάλυψη του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ θα καταβάλουν φόρο με συντελεστή 10%.

Επιπρόσθετα στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροπρόστιμα οδηγούν και άλλες δύο ρυθμίσεις. Η μία έχει να κάνει με το ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων που θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος και όχι του καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος και η δεύτερη αφορά στη δραστική συρρίκνωση της φοροέκπτωσης για τις αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες και διάφορα καταστήματα.

Στον αέρα
Ουσιαστικά με το νέο σύστημα των αποδείξεων παραμένει μετέωρο ζητούμενο για εκατομμύρια νοικοκυριά το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ που μέχρι σήμερα ήταν «κεκτημένο». Κι αυτό γιατί η μερική ή ολική διασφάλισή του εξαρτάται από την καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών, καθώς η κυβέρνηση έθεσε υψηλά τον πήχη για τα απαιτούμενα ποσά των αποδείξεων τουλάχιστον για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ετσι υπολογίζεται ότι 1.700.000 φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν την αναγκαία αξία των αποδείξεων και θα χάσουν μέρος του αφορολόγητου πληρώνοντας το προβλεπόμενο φορολογικό πρόστιμο.

Αποκαλυπτικά είναι τα τελευταία στοιχεία από την έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τα οποία δείχνουν ότι για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών με τις αποδείξεις το κάθε νοικοκυριό ξοδεύει 833 ευρώ τον μήνα ή 9.996 ευρώ τον χρόνο.

Δηλαδή σε κάθε μέλος αντιστοιχούν μηνιαίες δαπάνες 416,5 ή 4.998 ευρώ το χρόνο. Με βάση την κυβερνητική ρύθμιση ότι η αξία των αποδείξεων θα πρέπει να ανέρχεται στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος προκύπτει ότι οι δαπάνες με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής αναλογούν σε ατομικό εισόδημα 16.500 ευρώ (16.500Χ 30%=4.950 ευρώ απαιτούμενη αξία αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολόγητου) ή σε οικογενειακό εισόδημα 33.000 ευρώ.

Ετσι οι φορολογούμενοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα άνω των 16.500 ή νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 33.000 ευρώ δεν θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν τις αποδείξεις που απαιτούνται και θα πληρώσουν φοροπρόστιμο 10%. Για παράδειγμα, ζευγάρι με συνολικό εισόδημα 40.000 ευρώ, (20.000 + 20.000), θα χρειασθούν σύμφωνα με την κυβερνητική ρύθμιση αποδείξεις 12.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί για το καθένα χωριστά απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 30% του δηλωθέντος εισοδήματός του (20.000Χ30%=6.000 ευρώ).

Ωστόσο με βάση τα δεδομένα της Στατιστικής, οι συνολικές τους δαπάνες για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο καλάθι των αποδείξεων διαμορφώνονται στα 9.996 ευρώ. Δηλαδή από το όριο που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών υπολείπονται 2.004 ευρώ (12.000-9.996) και επί του ποσού αυτού θα καταβληθεί φόρος 10%. Οπότε το συγκεκριμένο ζευγάρι θα πληρώσει φόρο 200,4 ευρώ λόγω μη κάλυψης του αφορολόγητου ορίου.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Εστω δηλούμενο εισόδημα 40.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις αξίας 20.000 ευρώ, όταν η σύζυγος είναι μη εργαζόμενη. Εξ αυτών οι 12.000 ευρώ (40.000χ30%) καλύπτουν 100% το αφορολόγητο. Το υπόλοιπο 20.000-12.000 = 8.000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής: 8.000Χ10%=800 ευρώ ως τελική έκπτωση από τον φόρο. Συνολικό όφελος από το αφορολόγητο: 12.000Χ10% = 1.200 ευρώ. Από την έκπτωση από τον φόρο: 8.000Χ10%= 800 ευρώ. Σύνολο 2.000 ευρώ.

Εστω 30.000 ατομικό εισόδημα και δηλούμενες αποδείξεις 8.000 ευρώ. Τα 30.000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 30.000χ30% = 9.000 ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο και έχουν προσκομιστεί μόνο 8.000 ευρώ. Αρα τα υπόλοιπα 9.000 - 8.000 = 1.000 ευρώ δεν καλύπτονται από τις αποδείξεις και φορολογούνται με 10%. Δηλαδή, προκύπτει επιβάρυνση στον φόρο της κλίμακας με το ποσό των 100 ευρώ.

Εστω 20.000 ατομικό εισόδημα και δεν προσκομίζονται καθόλου αποδείξεις. Τα 20.000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 20.000χ30% = 6.000 ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος επιβαρύνεται επιπλέον με 6.000Χ10% = 600 ευρώ επειδή δεν προσκόμισε καθόλου αποδείξεις.

Η ΠΑΓΙΔΑ
«Ξέχασαν» τον φόρο που παρακρατείται

Ενα ακομη στοιχείο που αποδεικνύει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υψηλά τον πήχη για τα ποσά των αποδείξεων καθιστώντας ανέφικτη τη διασφάλιση του αφορολόγητου ορίου για τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα είναι και το γεγονός ότι το ποσοστό του 30% υπολογίζεται επί του δηλωθέντος εισοδήματος το οποίο όμως εμπεριέχει και τον παρακρατούμενο φόρο και συνεπώς δεν αντιπροσωπεύει το καθαρό διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα.

Αν λοιπόν αφαιρεθεί ο φόρος, το καθαρό εισόδημα που «μπαίνει στην τσέπη» του φορολογούμενου είναι χαμηλότερο από το δηλωθέν. Οπότε το ποσό των δαπανών με αποδείξεις αντιστοιχεί στο 30%, αλλά σε υψηλότερο ποσοστό.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει εισόδημα 30.000 ευρώ, ο φόρος που του έχει παρακρατηθεί κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους ανέρχεται με βάση τη νέα κλίμακα σε 4.450 ευρώ και συνεπώς το καθαρό εισόδημά του διαμορφώνεται σε 25.550 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών όμως υπολογίζει την αξία των αποδείξεων που θα χρειασθεί στο 30% όχι του καθαρού αλλά του δηλωθέντος εισοδήματος, δηλαδή όχι επί του ποσού των 25.550 αλλά επί των 30.000 ευρώ και ζητεί από τον φορολογούμενο αποδείξεις 9.000 ευρώ, ενώ αν ελάμβανε υπόψη το πραγματικό καθαρό εισόδημα των 25.550 ευρώ, θα του ζητούσε λιγότερες (7.765 αντί 9.000 ευρώ) και θα έκανε ευκολότερη τη προσπάθειά του για την κάλυψη του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η αξία των αποδείξεων δεν αντιστοιχεί σε 30% του εισοδήματος αλλά σε πολύ υψηλότερο.

Αντικίνητρα για συλλογή αποδείξεων

Πρόβλημα υπάρχει και με τα κίνητρα για τη συλλογή των αποδείξεων που σε πολλές περιπτώσεις είτε αποδυναμώ­νονται σε σχέση με τα ισχύοντα είτε δεν προσφέρουν «δελεαστικά» κέρδη για τους καταναλωτές. Καταρχάς οι δαπάνες για υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και γενικά ελεύθερους επαγγελματίες, ταβέρνες, εστιατόρια, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα που με βάση το ισχύον καθεστώς εξέπιπταν από το εισόδημα σε ποσοστό 40% της αξίας τους, τώρα εντάσσονται στο καλάθι των αποδείξεων και η έκπτωση περιορίζεται στο 20% από τον φόρο. Το δεύτερο αφορά στο ότι η φοροέκπτωση του 10% επί του ποσού των αποδείξεων που υπολείπεται μετά την κάλυψη του αφορο­λόγητου ορίου είναι χαμηλότε­ρη από το ΦΠΑ 19% με τον οποίο θα επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
Οι εξαιρέσεις που δυσχεραίνουν την κάλυψη του ορίου

Ακόμη ένας παράγοντας που αποδεικνύει ότι η πλήρης κάλυψη του αφορολόγητου ορίου για πολλούς φορολογούμενους αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός» είναι ότι με την αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εισοδήματος των νοικοκυριών πηγαίνει για εξόφληση τόκων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που δεν συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες για κάλυψη του αφορολόγητου, πράγμα που οδηγεί τα νοικοκυριά σε συρρίκνωση των υπόλοιπων δαπανών τους.

Το αφορολόγητο όριο δεν θα καλυφθεί από πολλούς που ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και το κλειδί των κρυφών επιβαρύνσεων βρίσκεται στο είδος των αποδείξεων, καθώς εξαιρούνται βασικές και μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες.

Επιπρόσθετα άγνωστο παραμένει το πότε θα εγκατασταθούν ταμειακές μηχανές σε δραστηριότητες και επαγγέλματα που σήμερα εξαιρούνται και συνεπώς δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα από το καλάθι των αποδείξεων εξαιρούνται οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων, ακινήτων κ.ά.), οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες σταθερά - κινητά), οι δαπάνες για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα κ.ά.).

Τα υψηλά εισοδήματα
Επίσης δεν αναγνωρίζονται για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου οι αποδείξεις για γιατρούς, νοσήλια, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, εισφορές, ενοίκια, τόκους δανείων, αμοιβές δικηγόρων και άλλες οι οποίες εντάσσονται στο καθεστώς των εκπτώσεων δαπανών από τον φόρο ή από το εισόδημα.

Και ενώ το αφορολόγητο παραμένει μετέωρο για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, για τα υψηλά είναι διασφαλισμένο, αφού ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 12.000 ευρώ και να μπορεί άνετα να φτάσει και το πλαφόν των 15.000, κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση φόρου 300 ευρώ.



πηγη "Εθνος"

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ....γιατι το ειδε το κακο με δρασκελιες να πλησιαζει