# #

26 Μαρ 2010

Κλείνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης» αυτό το Σάββατο στις 20.30.


Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010
Κλείνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης» αυτό το Σάββατο στις 20.30.

Μεγάλη ανταπόκριση έχει και φέτος η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης», κατά την οποία καλούμαστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Έτσι χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες δήμοι και κοινότητες στην Ελλάδα θα σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20.30, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Για μία ακόμα χρονιά το E-Radio υποστηρίζει και συμμετέχει στην «Ώρα της Γης».
Όπως ανακοίνωσε η WWF, συντονίστρια εκδήλωση της δράσης, τη Δευτέρα η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια δράση. Σύμφωνα με την WWF: «Ήδη 206 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 232 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 733 φορείς και επιχειρήσεις. Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης www.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες».
Φέτος κατά την Ώρα της Γης παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι. Επίσης συμβολικά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα κατεβάσει τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του και τους εποπτευόμενους φορείς του.
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, όταν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Το 2008 η καμπάνια επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζοντας 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες και το 2009 πραγματοποιήθηκε με την εντυπωσιακή συμμετοχή πάνω από 4000 πόλεων και κοινοτήτων σε 88 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Πέρυσι σύμφωνα με τους υπολογισμούς πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την «Ώρα της Γης», στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

πηγή:e-radio

Την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι ανοίγουμε τους σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα ..


Ενώ συντελείται η μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού μας κάποιοι συνεχίζουν να κερδοφορούν προκλητικά σε βάρος μας. Το σύμπλεγμα μεγαλοκατασκευαστικού - τραπεζικού κεφαλαίου συνεχίζει μέσα...
.


...στην κρίση να αποκομίζει τεράστια κέρδη επιβάλλοντας συνεχώς χαράτσια στους εργαζόμενους της χώρας μας. Οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τις εθνικές μας οδούς είναι προκλητικές ακόμα και στις περιπτώσεις που εξαγγέλλουν ότι δε θα προχωρήσουν σε αυξήσεις διοδίων (βλ. περίπτωση Μπόμπολα – Αττικής Οδού με 1.000.000 € έσοδα από διόδια την ημέρα!!!) αφού γνωρίζουμε καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη αυξάνοντας τις τιμές και τους σταθμούς διοδίων και ανεβάζοντας στα ύψη το καθημερινό κόστος μετακίνησης πολιτών κι επαγγελματιών. Γνωρίζουμε τις αιμοβόρες κερδοσκοπικές διαθέσεις όλων αυτών των κυρίων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και οι όψιμες ευαισθησίες τους δε μας πείθουν.
Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει
Την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι ανοίγουμε τους σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα για να
- για να πάψει η αισχροκέρδεια και η κοροϊδία σε βάρος του λαού μας
- να πληρώσουν την κρίση τα καρτέλ των κατασκευαστικών και των τραπεζών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας κλέβουν παρέα με όλες τις κυβερνήσεις
- να πάρουν πίσω τα νέα μέτρα που σα μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βουλιάξουν την κοινωνία και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι διεθνείς και ντόπιοι ληστές
Οι επιτροπές Ακρίβεια-STOP και ενεργοί πολίτες της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τα διόδια των Μαλγάρων.
Λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή 28/,3 στις 11.30 πμ από το άγαλμα Βενιζέλου
Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Ενάντια στα Διόδια συντονίζει τη δράση του μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/

Μας άφησαν στον άσο!..


Σκίτσο του Τολιάδη από το Διαδίχτυ

Όποιος είχε διαβάσει τη χθεσινή ανάρτηση του παρόντος ιστολογίου με τίτλο «Κληρώνει» ΔΝΤ, μάλλον δεν είχε μεγάλη ανάγκη να παρακολουθήσει τη βραδινή γελοία μασκαράτα των δελτίων των οκτώ για να αντιληφθεί τι ακριβώς έγινε χθες το απόγευμα και το βράδυ στις Βρυξέλλες. Η επιβεβαίωση ήταν πλήρης ως προς όλα τα βασικά θέματα. Ίσως μάλιστα η γεύση που άφησε η χθεσινή παράσταση να είναι ακόμη πιο πικρή απ’ όσο η πρόβλεψη για το αποτέλεσμά της.


Κατ’ αρχάς επιβεβαιώθηκε το σημαντικό: ότι δηλαδή το ΔΝΤ πρώτη φορά παρεμβαίνει, με τις ευλογίες των Ευρωπαίων μάλιστα, προκειμένου να «σωθεί» μια χώρα της Ευρωζώνης. Ειπώθηκε ότι ο ρόλος του θα είναι δευτερεύων, αλλά... μόνο έτσι δεν είναι. Διότι:

1. Η γαλλογερμανική συμφωνία για ευρωπαϊκή βοήθεια αφορά διμερή δάνεια προς την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί αθροιστικά να φτάσουν τα 20-22 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Ιγνατίου έλεγε στο Mega ότι το ποσό που θα διαθέσει το ΔΝΤ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

2. Τα ευρωπαϊκά δάνεια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλέστηκε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα δοθούν σε τιμές αγοράς, ενώ αυτά του ΔΝΤ με επιτόκιο, κατ’ ανώτατο όριο, στο 2,45%. Τι, λοπόν, λέτε ότι θα προτιμήσει ο πρωθυπουργός της χώρας όταν έρθει η κρίσιμη ώρα;

3. Τα δάνεια των Ευρωπαίων δεν θα δοθούν μόνο μπροστά στο ενδεχόμενο της πτώχευσης, αλλά, υποτίθεται, και όταν η χώρα θα κριθεί ότι δεν είναι λογικό να δανειστεί με επιτόκια αγοράς. Από την άλλη πλευρά τα φράγκα του ΔΝΤ θα δοθούν όταν η Ελλάδα προσφύγει εκεί. Με άλλα λόγια οι Ευρωπαίοι μας σπρώχνουν κανονικότατα εκεί που η πρωθυπουργάρα μας απειλούσε ότι θα πάει... μόνος του, χωρίς μάλιστα οι ίδιοι να βγάζουν ούτε ευρώ από την τσέπη – παρά μόνον αν κινδυνεύσει η Ελλάδα με πτώχευση, οπότε και οι ίδιοι θα κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους.

4. Τέλος, για να δοθούν τα ευρωπαϊκά δάνεια στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία των χωρών της Ευρωζώνης, η οποία θα κρίνει την ελληνική περίπτωση μόνο αν η ΕΚΤ έχει εισηγηθεί σχετικά, αλλά και με κριτήρια που ακόμη δεν έχουν καθοριστεί, άρα θα διαμορφωθούν ανάλογα με την πολιτική και οικονομική συγκυρία. Επομένως μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο ότι θα επιτευχθεί όταν η Ελλάδα ζητήσει την εν λόγω συνδρομή.

Χοντρό δούλεμα...

Με άλλα λόγια η σεμνή παράσταση έληξε χθες με τους Γερμανούς να μην έχουν υποχωρήσει σε τίποτε επί της ουσίας, με την Ελλάδα σπρωγμένη ακόμη πιο βαθιά στην αγκαλιά του ΔΝΤ και με την Ευρώπη να αποδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί (ή ενδεχομένως και να μην θέλει να υπερασπιστεί) τη σημερινή, αλόγιστα διευρυμένη μορφή της.

Το χοντρό δούλεμα στο εσωτερικό της χώρας όμως δεν σταματά εδώ. Χθες βράδυ οι δημοσιογραφάρες των οκτώ έκαναν εικόνισμα τον Ζαν - Κλοντ Τρισέ, τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης (και εμμέσως - δευτερευόντως τον αντιπρόεδρό του Λουκά Παπαδήμο), ο οποίος παρέτεινε την εγγύηση εξόφλησης των ελληνικών ομολόγων παρά τη χαμηλή τους αξιολόγηση. Ειπώθηκε δε υπερηφάνως ότι αυτό ήταν περίπου ένα χαστούκι στη... Μέρκελ. Την εργοδότρια του Τρισέ!

Μήπως όμως η εγγύηση του Τρισέ δεν έγινε για χάρη της Ελλάδας, αλλά προς όφελος των ευρωπαϊκών τραπεζών; Οι οποίες και ακριβά – με «επιτόκιο αγοράς», άρα με ενσωματωμένα τα ασφάλιστρα κινδύνου – θα μας δανείσουν, αν χρειαστεί, αλλά και τα λεφτά τους θα έχουν πλήρως εξασφαλισμένα, πέραν κάθε επιπλέον ενδεχόμενου κινδύνου;

Το ότι ο Τρισέ χρειάζεται να δώσει πρόσθετες εγγυήσεις στις ξένες τράπεζες, πέραν των ήδη ακριβών επιτοκίων, για ν’ αγοράσουν ελληνικά ομόλογα είναι χαστούκι προς τη Μέρκελ ή προς την ελληνική αξιοπιστία;

Μια και μιλάμε δε για τον Τρισέ, έχει ενδιαφέρον η χθεσινή του δημόσια δήλωση. Τι είπε ο παππούς; Ότι: «Αν το ΔΝΤ ή οποιοσδήποτε θεσμός ασκήσει στη θέση του Eurogroup, στη θέση των κυβερνήσεων, την ευθύνη τους, είναι προφανώς πολύ - πολύ άσχημο. (…) Οι χώρες της ζώνης του ευρώ δεν πρέπει να εγκαταλείψουν ούτε μια ίντσα από τις σημερινές ευθύνες τους ούτε να τις φορτώνουν σε άλλους: άλλες κυβερνήσεις, άλλους θεσμούς».

Φυσικά κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει κάποια πιο ρεαλιστική ερμηνεία από κανάλια και δημοσιογράφους που έχουν σχεδόν μοναδική τους έγνοια τις ελληνικές τράπεζες. Οι οποίες επίσης είναι οι μόνες στην Ελλάδα που έχουν λόγο να χαίρονται:

Εκεί που αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να μην βρίσκουν ούτε σέντσι δανεικό, θα μπορούν να δανείζονται αξιοπρεπώς με εγγύηση τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να δανείζουν το Ελληνικό Δημόσιο σε «τιμές αγοράς» και να αποκομίζουν τρελά κέρδη. Από τα οποία ούτε σέντσι δεν θα πηγαίνει στην ανάπτυξη και την τόνωση της αγοράς, διότι αυτά τα πράματα έχουνε ρίσκο.

Συνεπώς η Μέρκελ, όπως ήδη πανηγυρίζουν οι γερμανικές εφημερίδες, πέτυχε

* και στην αγκαλιά του ΔΝΤ να μας ρίξει

* και τη μαϊμού βοήθεια προς την Ελλάδα να κάνει πανάκριβη για μας, άρα εξαιρετικά ωφέλιμη για τις τράπεζες της χώρας της

* και την Ελλάδα να έχει δεμένη στο άρμα της, αφού, για να κριθεί ότι η χώρα μας πρέπει να τύχει δανείων, πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η ίδια η Μέρκελ.

Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί; Ίσως για να συγκαλυφθεί η επιτάχυνση της προδιαγεγραμμένης πορείας της χώρας προς τον πλήρη έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συμπέρασμα; Η Ελλάδα θα βγει πάλι στο φουρτουνιασμένο πέλαγος των «αγορών» για δανεισμό με την ελπίδα ότι αυτές οι κακούργες θα της δώσουν μια στοιχειώδη ανάσα – και σε προσχήματα και σε χρόνο – ώστε να καταφέρει να βρει το αναγκαίο περιτύλιγμα για όσα πολλές φορές έχουμε πει ότι θα ακολουθήσουν. Για όσα από καιρό έχουμε πει ότι ο πρωθυπουργός μας έχει προαποφασίσει με βάση κριτήρια τα οποία ίσως ξεπερνούν την ίδια την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση πήρε κι αυτή αυτό που ζητούσε: ένα γεμάτο πιστόλι πάνω στο τραπέζι. Κακή επιλογή όταν το παιχνίδι στο οποίο παίζεις λέγεται «ρώσικη ρουλέτα». Διότι διαπραγμάτευση αυτό το καραγκιοζιλίκι δεν το λες. Τώρα λοιπόν έμεινε μόνο το μοιραίο τράβηγμα της σκανδάλης. Κι αυτό με το όπλο γεμάτο, όταν στο τραπέζι απομένεις μόνος, δεν είναι η καλύτερη προοπτική...
Αναρτήθηκε από Ανεμογκάστρι στις 2:42 π.μ.

συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις σπατάλες που έγιναν επί των ημερών Αβραμόπουλου

Αποκάλυψε στοιχεία-σοκ για τις σπατάλες
επί των ημερών του στον ΟΚΑΝΑ.
"Στείλτε τους στον εισαγγελέα!" ζήτησε και ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ Θ. Γιαννόπουλος...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Φωτιά και λάβρα ήταν, πριν από λίγο, η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η κ. Γεννηματά έκανε σημαντικές και συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις σπατάλες που έγιναν επί των ημερών Αβραμόπουλου, όσο κυβερνούσε η ΝΔ, στον ΟΚΑΝΑ. Τεράστια χρέη, ακατάλληλα κτίρια, πλουσιοπάροχες αμοιβές επιτροπών πολλών εκατομμυρίων ευρώ...
Οι αποκαλύψεις ήταν τόσο εντυπωσιακές και τεκμηριωμένες που ακόμη και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, έχοντας την επιδοκιμασία των συναδέλφων του, είπε προς την κ. Γεννηματά: "Στείλτε τους στον εισαγγελέα, κυρία υφυπουργέ..."
πηγη..http://poulitaria.blogspot.com

Δειτε πως νυχτωνει στο Χογκ Κογκ

http://http://61226.com/share/hk.swf τοποθετήστε το ποντίκι στην κορυφή της φωτογραφίαςπαρατηρείστε ότι γράφει ώρα 6.10 Μ.Μ.μετακινείστε το ποντίκι σιγά σιγά προς τα κάτω πάνω στη φωτογραφίαμην κάνετε αριστερό η δεξί κλικη νύκτα εμφανίζεται ,και τα φώτα ανάβουν... 7.40 Μ.Μ. , είναι σκοτάδι..
Η τεχνολογία της φωτογραφίας ,στα καλλίτερα της.

σας βλεπουν......ακομα και το στριγκακι που φορατε κυριες και κυριοι...

http://http//gigapan.org/gigapans/4814 ριξτε μια ματια...καντε κλικ και δειτε οποια περιοχη σας ενδιαφερει...

δειτε το ...ειμαστε για γελια και για κλαματα...μονο που εμεις θα τον φαμε...και χωρις σαλιο

Μία μεγάλη κλοπή χρειάζεται και ένα μεγάλο ψέμα...


Τον αίτιο τής άθλιας οικονομικής κατάστασης μάς τον έδειχναν επί χρόνια. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες –αυτοί που χειρίζονται έναντι αδρής αμοιβής τις τύχες μας- μάς το έλεγαν και εμείς δεν το πιστεύαμε. «Οι μισθοί σας, παιδιά, είναι μεγάλοι», «κοστίζετε», «τρώτε πολύ» και άλλα όμορφα. Τώρα που τα πράγματα έφτασαν στα άκρα τους (ή μήπως είμαστε στη αρχή;) σκέφτηκα: μήπως είχαν δίκιο όλοι αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι πατρίκιοι;

- «Ρε Θόδωρα, ρώτησα ένα φίλο μου δάσκαλο, 35.000€ παίρνεις τον χρόνο»;
Γέλασε.
- «Ας μου έδιναν το 70% από αυτά και θα ήμουν πανευτυχής, μου απάντησε».
Μου έδειξε και την Βεβαίωση Αποδοχών τού προηγούμενου έτους. 18.000€ καθαρά. Ο πατέρας του –συνταξιούχος μπακάλης- από ενοίκια βγάζει περισσότερα. Εκτός… Εκτός και αν τα greekstatistics δουλεύουν και στην περίπτωση τού Θόδωρα.

Είπα λοιπόν να το ψάξω και εγώ λιγάκι, να δω τι συμβαίνει τελικά. Προμηθεύτηκα βιβλία, άνοιξα το laptop (αγορασμένο στην εποχή τού Σημιτικού εκσυγχρονισμού) και άρχισα να ψάχνω σε σχετικές ιστοσελίδες. Όπως στην εφημερίδα «Τα Νέα»:...

Τα επίσημα στοιχεία τής Εurostat αλλά και τού ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποτυπώνουν την οικονομική θέση των εργαζομένων στην Ελλάδα. Αυτά δείχνουν ότι:

● Οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται στο 51% τού μέσου όρου τής ευρωζώνης και οι μέσες αποδοχές στο 73%.

● Οι συντάξεις βρίσκονται στο 55% τού μέσου όρου τής ευρωζώνης.

● Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων εργαζομένων κινείται στο 83% τού μέσου όρου τής ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τού ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο χάρτης των συντάξεων, δείχνει:

Κάτω από 600 ευρώ τον μήνα παίρνουν οι 6 στους 10 συνταξιούχους (πλην τού ΟΓΑ, περίπου 850.000 άτομα). Με βάση τον χάρτη των συντάξεων τρεις στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ, έξι στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη μικρότερη των 600 ευρώ και μόλις δεκαπέντε στους εκατό έχουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.050 ευρώ. Για τούς περίπου 850.000 συνταξιούχους τού ΟΓΑ, η μέση σύνταξη (περιλαμβάνονται βασική, πρόσθετη και κύρια) θα είναι περίπου 413 ευρώ.

Το 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κερδίζει λιγότερα από 1.090 ευρώ μηνιαίως (στοιχεία τού ΙΚΑ). Περίπου 250.000 εργαζόμενοι επίσης στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τούς κατώτατους μισθούς-ημερομίσθια, δηλαδή 33 ευρώ (κατώτατο ημερομίσθιο) και 740 ευρώ κατώτατο μισθό.[…] Κατά την ανώτατη δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση, ο μέσος μηνιαίος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξεπερνά τα 1.350 ευρ

25 Μαρ 2010

το αμερικανικο ονειρο ...ξυστα τ αρ....με κασμα...

ΟιΣκοπιανοι επικρινουν την Ε.Ε. για την χρηματοδοτηση του Μουσειου της Πελλας... Αν ειναι δυνατον....


Οι Σκοπιανοί χρόνια τώρα έχουν αναπτύξει τεράστιο προπαγανδιστικό μηχανισμό και απευθύνονται ΠΑΝΤΟΥ επί της γής, στην προσπάθειά τους να προσεταιριστούν την Ελληνική ιστορία. Στην αγωνία τους αυτή δεν αφήνουν να «πέσει» τίποτα χάμω και να πάει χαμένο. Ότι έχει σχέση με αυτά που υποστηρίζει η προπαγάνδα τους το κυνηγούν λυσσαλέα. Έτσι και για το νέο και επιβλητικό αρχαιολογικό μουσείο που κατασκευάστηκε στην Πέλλα, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της ΠΓΔΜ, Π. Κούζαμ, επέκρινε την Ε.Ε., επειδή χρηματοδότησε, λέει, με 14 εκατ. ευρώ το μουσείο, στο οποίο προβάλλεται η ελληνική καταγωγή του Μεγάλου Αλέξανδρου!

Με τι μουτρα ραγιαδες????


Του Λάζαρου Μαύρου από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ





Ε Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Υ Μ Ε το Αθάνατο Εικοσιένα.

Με τι μούτρα, όμως, Έλληνες και Ελληνίδες; Εκθειάζουμε το μεγαλείο του αγώνα και τιμούμε τη μνήμη των Αθανάτων Ηρώων μας του 1821. Πόσο στ’ αλήθεια, όμως, ντρεπόμαστε για το δικό μας κατάντημα; Πανηγυρίζουμε την κορυφαία, στην ιστορία του έθνους μας, απόφαση των

ραγιάδων προγόνων μας να επαναστατήσουν για να πάψουν να είναι ραγιάδες. Αλλ’ εμείς τον ραγιαδισμό θρονιάσαμε, δεκαετίες αμετακίνητο, επικεφαλής της συλλογικής μας πορείας.

Την πανίερη γαλανόλευκη σημαία με το «Ελευθερία ή Θάνατος», ευλογούμε επετειακά 25η Μαρτίου.

Οι λευκές σημαίες της συνθηκολόγησης, είναι, όμως, τα λάβαρα των κεφαλών που εμείς εκλέγουμε αρχηγούς μας. Της συνθηκολόγησης του «οδυνηρού συμβιβασμού», με τους Τούρκους κατακτητές...

Τ Ο 1823 που ο εθνικός μας ποιητής έγραφε τις 158 στροφές του Ύμνου εις την Ελευθερίαν, είχε συνείδηση της επαναστατημένης γενιάς του, για ν’ αναδείξει στην 78η την υπερήφανη και τρανή σύγκριση, με την ηρωικότερη διαχρονία των ελληνικών χιλιετιών:

«Ω τρακόσιοι ! σηκωθείτε / Και ξανάλθετε σ’ εμάς. / Τα παιδιά σας θέλ’ ιδείτε / Πόσο μοιάζουνε με σας». Ποιος τολμά και ποιος διανοείται, σήμερα, να κάνει μια ανάλογη με του Διονυσίου Σολωμού σύγκριση; Πόσο οι σημερινοί απόγονοι, των Θερμοπυλομάχων του Εικοσιένα, μοιάζουμε μ’ Εκείνους; Σε εποχές μάλιστα που η κατάπτωση έχει φτάσει σε τέτοιο πάτο, ώστε

αναίσχυντα, επιφανείς και εκλαμπρότατοι, να επιχειρούν τον διασυρμό και τη διαπόμπευση όσων δεν σκύβουν ακόμα το κεφάλι στη συνθηκολόγησή τους: «Φουστανελλάδες», περιφρονητικά, αποκαλώντας τους. Την τιμημένη του έθνους και της λευτεριάς, τη Φουστανέλλα και τα Καριοφίλια της, εκχυδαΐζοντας.

Σ Τ Ο ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ του έθνους ο μαρτυρικός Ρήγας Βελεστινλής. Που τύπωνε και διέδιδε στο σκλαβωμένο Γένος, τον Θούριο και την Επαναστατική του Προκήρυξη, τα Δίκαια του Ανθρώπου και το Σύνταγμά του: «Περί της δημοκρατίας» άρθρον 121:

«Οι Έλληνες δεν κάμνουν ποτέ ειρήνην με έναν εχθρόν όπου κατακρατεί τον ελληνικόν τόπον»… Στην κατάντια του έθνους, ημείς σήμερα, τυπώνουμε και διανέμουμε την υποταγή μας στη «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» που απαίτησε ο Τούρκος κατακτητής. Και αναγγέλλουμε εκστρατείες εμπέδωσης και της τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας…

Ω, Τριακόσιοι και του Εικοσιένα, σηκωθείτε και ξανάλθετε σε μας, τα παιδιά σας για να

φτύστε, που δεν μοιάζουμε με σας…



πηγη,,http://syndesmos71.blogspot.com/

ασπιρίνες για τον ελληνικό καρκίνο...παμε για ΔΝΤ...


Σήμερα, καθώς συμπληρώνονται 189 χρόνια από το ορόσημο της απελευθέρωσης του Ελληνισμού από την οθωμανική σκλαβιά, 78 χρόνια από την τελευταία πτώχευση της χώρας, η Ελλάδα, υπό το βάρος των αμαρτιών ενός σαθρού, διεφθαρμένου και καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, είναι υποχρεωμένη να παίξει στην πιο θλιβερή πράξη της απάτης που έχει ονομαστεί «ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας» της χώρας.

Κουβαλώντας στις αδύναμες πλάτες της δεκαετίες πολιτικής ανικανότητας και διαφθοράς, η δύσμοιρη αυτή χώρα έλαχε να έχει στο τιμόνι της τον τρίτο στην Ιστορία της Παπανδρέου όχι ως ηγέτη, αλλά ως πρωταγωνιστή της πλήρους υποταγής της στον σκληρό έλεγχο των δανειστών της. Έναν έλεγχο ο οποίος, μετά κόπων και βασάνων, ίσως γίνει εφικτό να ενδυθεί τον μανδύα της «πολιτικής στήριξης» των Ευρωπαίων εταίρων της.


Με τη Γερμανία να μην υποχωρεί ούτε βήμα από τη σκληρή θέση της, με τη Γαλλία να συναινεί υποτασσόμενη στα κέφια της ισχυρότερης από τις ευρωπαϊκές χώρες, με μια σειρά άλλα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη να συμφωνούν πλήρως με τη Γερμανία, η Ελλάδα εξωθείται στον Καιάδα του ΔΝΤ, με όλα όσα σημαίνει η προσφυγή στις υπηρεσίες του εν λόγω Ταμείου. Με καταλύτη μάλιστα μια απερίγραπτη πολιτική οπερέτα, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση:

1. Ζητούσε πολιτική στήριξη, αλλά όχι... λεφτά. Κάθε φορά ωστόσο που η Μέρκελ ή κάποιος τρίτος έλεγε ότι δεν μπορεί να μας δώσει χρήμα, ο Γιωργάκης απειλούσε με προσφυγή στο ΔΝΤ ακριβώς για να πάρει «φθηνότερα δάνεια», δηλαδή... λεφτά.

2. Οι Γερμανοί εξ αρχής δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να μας «σώσουν» ρίχνοντας το πολύτιμο χρήμα τους στην καταβόθρα των ελληνικών ελλειμμάτων. Στην απειλή των Γιωργάκηδων για προσφυγή στο ΔΝΤ η απάντησή τους ήταν «ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα». Παράλληλα άνοιγαν την προοπτική της εξόδου από την Ευρωζώνη για όσους αδυνατούν να διαχειριστούν τα οικονομικά ζητήματα του οίκου τους.

3. Οι «αγορές», πριν από τα μέτρα του Μαρτίου, ούτε καν μας δάνειζαν κι εμείς ούτε καν ζητούσαμε δανεικά για να μην βρεθούμε μπροστά σε μια επίσημη πτώχευση. Ύστερα από τα μέτρα άρχισαν να μας δανείζουν, αλλά τόσο ακριβά ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει τον αδιέξοδο «πόλεμο κατά των κερδοσκόπων».

Και τώρα; Τώρα λοιπόν η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη στην προοπτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του οποίου τη μέγιστη δυνατή εμπλοκή στην κρίση χρέους της Ελλάδας υποδεικνύουν πλέον από την Τρίτη το βράδυ η Γαλλία, η Γερμανία και ο Όλι Ρεν. Η χώρα μας, παγιδευμένη στους ίδιους τους χειρισμούς της, βλέπει να την ωθούν στον δρόμο που η ίδια απειλούσε να πάρει.

Μάλιστα η Γερμανία, προκειμένου να συμφωνήσει ώστε να διαμορφωθεί ένας «κουμπαράς» από τις ευρωπαϊκές χώρες για την Ελλάδα, ο οποίος ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση έσχατης ανάγκης, θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις ώστε να βάλουμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι:

* Την αδυναμία της Ελλάδας να δανειστεί. Να βρεθεί δηλαδή μπροστά στην επίσημη πτώχευση.

* Να συμμετάσχει στο «πακέτο βοήθειας» το ΔΝΤ, ενδεχομένως μάλιστα και πριν ανοίξει ο όποιος ευρω-κουμπαράς, ώστε η Μέρκελ να καταφέρει να διαχειριστεί και στο εσωτερικό της πολιτικό πεδίο το ελληνικό θέμα, το οποίο αποτελεί αγκάθι εν όψει τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων.

* Η Ελλάδα να εφαρμόσει ακόμη σκληρότερα μέτρα, τα οποία ωστόσο σίγουρα θα χρειαστεί να λάβει με την εμπλοκή του ΔΝΤ. Ίσως όχι από την πρώτη μέρα, αλλά σίγουρα όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Αυταπάτες...

Ωστόσο όλα αυτά δεν αποτελούν παρά ασπιρίνες για τον ελληνικό καρκίνο. Κι αυτό διότι καμιά από τις διαγραφόμενες προοπτικές λελογισμένης χρηματοδότησης δεν δίνει βαθιά ανάσα στη χώρα. Η όποια επιτυχής δανειοδότηση ενδεχομένως δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να διαχειριστεί και ταμιακά και πολιτικά την κατάσταση για κάποιο διάστημα, αλλά δεν δίνει ούτως ή άλλως λύση. Συνεχίζουν άλλωστε να παραμονεύουν:

* Η ανάγκη πολύ μεγαλύτερου δανεισμού το φθινόπωρο, εν όψει του οποίου θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα στο εσωτερικό της χώρας, ανεξάρτητα από τον βαθμό κηδεμονίας που θα αναλάβουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.

* Η απειλή της ύφεσης λόγω των παλιών, αλλά και των όποιων νέων μέτρων, καθώς ο ρυθμός υποχώρησης των αναπτυξιακών μεγεθών θα παίξει κι αυτός τον ρόλο του στη μεγέθυνση του χρέους και του ελλείμματος.

Εξ άλλου οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν χωρούν πολιτική διαχείριση ούτε παιχνίδια εντυπώσεων. Ακόμη κι αν καρποφορούσε η απαίτηση Γαλλίας και Ισπανίας για τη διεξαγωγή έκτακτης συνάντησης των 16 χωρών - μελών της Ευρωζώνης πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 μελών της Ε.Ε., τίποτε δεν θα μπορούσε να αντιστρέψει την κατάσταση...

Δεδομένου ότι και οι δύο αυτές χώρες ενδέχεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουν προβλήματα πιστοληπτικής υποβάθμισης και κερδοσκοπικών πιέσεων, είναι προφανές το ενδιαφέρον τους για την ύπαρξη και λειτουργία ενός μηχανισμού μείωσης των πιέσεων προς τις οικονομίες τους. Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες: Γερμανοί, Γάλλοι και Όλι Ρεν είναι σαφέστατοι: ο δρόμος της Ελλάδας περνάει υποχρεωτικά από το ΔΝΤ – και μάλιστα με διαρκώς αυξανόμενο τον ρόλο του φονέα των χωρών που προστρέχουν σ’ αυτόν.
ΠΗΓΗ..http://anemogastri.blogspot.com

Ισχυει ακομα ο αφορισμος της Ελληνικης Επαναστασης απο την Εκκλησια...η ιδια εκκλησια που δεν δεχεται να πληρωσει φορους στο κρατος.. ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ???


Το παρακάτω έγγραφο είναι το κείμενο του αφορισμού των Αλεξάνδρου Υψηλάντη και Μιχαήλ Σούτσου ονομαστικώς και συμβουλεύει τους λοιπούς αγωνιστές του επαναστατικού κινήματος εις Μολδαυίαν να ξαναγίνουν πιστοί ραγιάδες "όπως όρισε ο Θεός". Σημειωτέον ότι το έγγραφο αυτό υπεγράφη από τον Γρηγόριο τον Ε' και τους άλλους "αγίους" ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ώστε να προκαλή πραγματική φρίκη.




Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης.




Οι τω καθ' ημάς αγιωτάτω, πατριαρχικώ, αποστολικώ και οικουμενικώ θρόνω υποκείμενοι ιερώτατοι μητροπολίται και υπέρτιμοι και θεοφιλέστατοι αρχιεπίσκοποι τε και επίσκοποι, εν αγίω Πνεύματι αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί, και εντιμότατοι κληρικοί της καθ' ημάς του Χριστού μεγάλης εκκλησίας και εκάστης επαρχίας ευλαβέστατοι ιερείς και οσιότατοι ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις εκκλησίαις της Πόλεως, του Γαλατά και όλου του Καταστένου και απανταχού, και λοιποί απαξάπαντες ευλογημένοι Χριστιανοί, τέκνα εν Κυρίω ημών αγαπητά, χάρις είη υμήν και ειρήνη παρά Θεού, παρ' ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρεσις.




Η πρώτη βάσις της ηθικής, ότι είναι η προς τους ευεργετούντας ευγνωμοσύνη είναι ηλίου λαμπρότερον και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί είναι ο κάκιστος των ανθρώπων. Αυτήν την κακίαν βλέπομεν πολλαχού στηλιτευομένην και παρά των ιερών γραφών και παρ' αυτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ασυγχώρητον, καθώς έχομεν το παράδειγμα του Ιούδα. Όταν δε η αχαριστία ήναι συνωδευμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον την κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού, κραταιάς και αηττήτου βασιλείας, τότε εμφαίνει και τρόπον αντίθεον, επειδή ουκ έστι, φησί, βασιλεία και εξουσία ειμή υπό Θεού τεταγμένη' όθεν και πας ο αντιττατόμενος αυτή τήθεόθεν εφ' ημάς τεταγμένη κραταιά βασιλεία, τη του Θεού διαταγή ανθέστηκε.




Και τα δύο ταύτα ουσιώδη και βάσιμα ηθικά και θρησκευτικά χρέη κατεπάτησαν με απαραδειγμάτιστον θρασύτατα και αλαζονείαν ο, τε προδιορισθείς της Μολδαυίας ηγεμών ως μηώφειλε, Μιχαήλ, και ο του γνωστού αγνώμονος και φυγάδος Υψηλάντου αγνώμων υιός Αλέξανδρος Υψηλάντης. Εις όλους τους ομογενείς μας είναι γνωστά τα άπειρα ελέη, όσα η αένναος της εφ' ημάς τεταγμένης κραταίας βασιλείας πηγή εξέχεεν εις τον κακόβουλον αυτόν Μιχαήλ' από μικρού και ευτελούς τον ανύψωσεν εις βαθμούς και μεγαλεία' από αδόξου και ασήμου τον προήγαγεν εις δόξας και τιμάς' τον επλούτισε, τον περιέθαλψε, τέλος πάντων τον ετίμησε και με τον λαμπρότατον της ηγεμονίας αυτής θρόνον και τον κατέστησεν άρχοντα λαών.




Αυτός όμως, φύσει κακόβουλος ων, εφάνη τέρας έμψυχον αχαριστίας και συνεφώνησε μετά του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, υιού του δραπέτου και φυγάδος εκείνου Υψηλάντου, όστις παραλαβών μερικούς ομοίους του βοηθούς ετόλμησε να έλθη αίφνης εις την Μολδαυίαν, και αμφότεροι απονενοημένοι επίσης, αλαζόνες και δοξομανείς, ή μάλλον ειπείν, ματαιόφρονες, εκήρυξαν του γένους ελευθερίαν και με την φωνήν αυτήν εφείλκυσαν πολλούς των εκεί κακοήθεις και ανοήτους, διασπείραντες και αποστόλους εις διάφορα μέρη δια να εξαπατήσωσι και να εφελκύσωσιν εις τον ίδιον της απωλείας κρημνόν και άλλους πολλούς των ομογενών μας. Διά να δυνηθώσι δε τρόπον τινά να ενθαρρύνωσι τους ακούοντας μετεχειρίσθησαν και το όνομα της Ρωσσικής Δυνάμεως, προβαλλόμενοι, ότι και αυτή είναι σύμφωνος με τους στοχασμούς και τα κινήματά των' πρόβλημα διόλου ψευδές και ανύπαρκτον, και μόνον της ιδικής των κακοβουλίας και ματαιοφροσύνης γέννημά τε και αποκύημα' επειδή, εν ω το τοιούτον είναι αδύνατον ηθικώς και πολλής προξένον μομφής εις την ρωσσικήν αυτοκρατορίαν, και ο ίδιος ενταύθα εξοχώτατος πρέσβυς αυτής έδωκεν έγγραφον πληροφορίαν, ότι ουδεμίαν ή είδησιν ή μετοχήν έχει το ρωσσικόν κράτος εις αυτήν την υπόθεσιν, καταμεμφόμενον μάλιστα και αποτροπιαζόμενον του πράγματος της βδελυρίαν' και προσεπιπλέον η αυτού εξοχότης ειδοποίησεν εξ επαγγέλματος τα διατρέχοντα, υπομνήσας το βασίλειον κράτος, ότι ανάγκη πάσα να φροντίση ευθύς εξ αρχής τον αποσκορακισμόν και την διάλυσιν των τοιούτων κακών' και τόσον εκ της ειδοποιήσεως τάυτης, όσον και από τα έγγραφα, τα οποία επιάσθησαν από μέρους των μουχαφίσιδων των βασιλικών σερχατίων, και από άλλους πιστούς ομογενείς επαρρησιάσθησαν, έγεινε γνωστή εις το πολυχρόνιον κράτος η ρίζα και η βάσις όλου αυτού του κακοήθους σχεδίου. Με τοιαύτας ραδιουργίας εσχημάτισαν την ολεθρίαν σκηνήν οι δύο ούτοι και οι τούτων συμπράκτορες φιλελεύθεροι, μάλλον δε μισελεύθεροι, και επεχείρησαν εις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την ύπαρξιν της τιμής των, και κατ' εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία.




Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους. Και αγκαλά είναι γνωστόν, ότι, όσοι είναι κατηρτισμένοι τω όντι εις την ευσέβειαν, όσοι νουνεχείς και τίμιοι και των ιερών κανόνων και θείων νόμων ακριβείς φύλακες δεν θέλουν δώσει ευηκοιαν εις τας ψευδολογίας των αχρείων εκείνων και κακόβουλων' επειδή όμως είν' ενδεχόμενον να σηνηρπάσθησάν τινές και παρασυρθώσι και άλλοι, διά τούτο προκαταλαμβάνοντες εκ προνοίας εκκλησιαστικής υπαγορεύομεν πάσιν υμίν τα σωτήρια, και γράφοντες μετά των περί ημας ιερωτάτων συναδελφών, του μακαριωτάτου πατριάρχου των Ιεροσολύμων, των εκλαμπροτάτων και περιφανεστάτων προυχόντων του γένους, των τιμιωτάτων πραγματευτών, των αφ' εκάστου ρουφετίου προκριτωτέρων και όλων των εν τη βασιλευούση ορθοδόξων μελών εκάστης τάξεως και εκάστου βαθμού, συμβουλεύομεν και παραινούμεν και εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν πάσιν υμίν τοις κατά τόπον αρχιερεύσι, τοις ηγουμένοις των ιερών μοναστηρίων, τοις ιερεύσι των εκκλησιών, τοις πνευματικοίς πατράσι των ενοριών, τοις προεστώσι και ευκαταστάτοις των κωμοπόλεων και χωρίων, και πάσιν απλώς τοις κατά τόπον προκρίτοις να διακηρύξετε την απάτην των ειρημένων κακοποιών και κακοβούλων ανθρώπων, και να τους αποδείξετε και να τους στηλιτεύσετε πανταχού ως κοινούς λυμεώνας και ματαιόφρονας, και να προσέχετε όσον το δυνατόν εις τας απάτας αυτών και ραδιουργίας, γινώσκοντες, ότι η μόνη απόδειξις της αθωότητος των είναι να εμφανίσωσιν όσα γράμματα λάβωσι τυχόν εις χείρας περί της αυτής υποθέσεως, ή ειδήσεις μάθωσι, και να παρρησιάσωσιν οι μεν ενταύθα εν βασιλευούση προς ημάς, οι δ' εν τοις έξω μέρεσιν εις τους κατά τόπον αρχιερείς και τους διοριζομένους παρ' ημών εκκλησιαστικούς εξάρχους και τους βασιλικούς εξουσιαστάς και διοικητάς, δηλοποιούντες και παραδίδοντες και εκείνους τους απλουστέρους, όσοι ήθελαν φωραθή ότι ενεργούν ανοίκεια του ρεαγιαδιακού χαρακτήρος' καθότι οι τοιούτοι διαταράττουσι την γενικήν ησυχίαν, και κατακρημνίζουσι τους αδυνάτους και αθώους ομογενείς μας εις της απωλείας το βάραθρον. Και τόσον υμείς οι αρχιερείς, οι μοναστηριακοί, οι ιερωμένοι, και οι προεστώτες και ευκατάστατοι και πρόκριτοι εκάστου τόπου με την άγρυπνον προσοχήν σας, όσον και οι λοιποί εκάστης τάξεως και βαθμού άνθρωποι με τας εκ μέρους σας αδιαλείπτους συμβουλάς και νουθεσίας, και κατά τας πατρικάς και προνοητικάς εκκλησιαστικάς ημών οδηγίας και παραινέσεις να γενήτε εδραίοι και αμετακίνητοι επί του κέντρου του ρεαγιαλικίου, και εξ όλης ψυχής και καρδίας σας να διαφυλλάττετε την πίστιν και κάθε υποταγήν και ευπείθειαν εις αυτήν την θεόθεν εφ' ημάς τεταγμένην κραταιάν και αήττητον βασιλείαν, και να αποδεικνύετε εντελώς με όλα τα πραγματικά της ειλικρινείας σημεία' καθότι η μετ' ευχαριστίας και ειλικρινείας υποταγή χαρακτηρίζει και την προς Θεόν αγάπην και πίστιν, και την προς τας θείας αυτού εντολάς και τας υπαγορεύσεις των θείων νόμων και ιερών κανόνων υπακοήν, και την ευγνωμοσύνην της καρδίας ημών διά τ' άπειρα ελέη, οπού απολαμβάνομεν παρά της βασιλικής φιλανθρωπίας.




Επειδή δε προς τοις άλλοις εγένετο γνωστόν, ότι οι το σατανικόν της δημεγερσίας φρόνημα επινοήσαντες, και εταιρίαν τοιαύτην συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με τον δεσμόν του όρκου, γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, είναι αδιάκριτος, και όμοιος με τον όρκον του Ηρώδου, όστις, διά να μη φανή παραβάτης του όρκου του, απεκεφάλισεν Ιωάννην τον βαπτιστήν. Αν ήθελεν αθετήσει τον παράλογον όρκον του, τον οποίον επενόησεν η άλογος επιθυμία του, έζη βέβαια τότε ο θείος πρόδρομος' ώστε ενός απλού όρκου επιμονή έφερε τον θάνατον του προδρόμου. Η επιμονή άρα του όρκου εις διατήρησιν των υποσχεθέντων παρά της φατρίας αυτής, πραγματευομένης ουσιωδώς την απώλειαν ενός ολοκλήρου γένους, πόσον είναι ολεθρία και θεομίσητος είναι φανερόν' εξ εναντίας, η αθέτησις του όρκου αυτού, απαλλάττουσα το γένος εκ των επερχομένων απαραμυθήτων δεινών, είναι θεοφιλής και σωτηριώδης. Διά τούτο τη χάριτι του παναγίου Πνέυματος έχει η εκκλησία αυτόν διαλελυμένον, και αποδέχεται και συγχωρεί εκ καρδίας τους μετανοούντας και επιστρέφοντας, και την προτέραν απάτην ομολογούντας, και το πιστόν ρεαγιαλίκι αυτών εναγκαλιζομένους ειλικρινώς.




Ταύτα αμέσως να κοινολογήσετε εις όλους του γνωστούς σας, και να κατασταθήτε όλοι προσεκτικώτεροι, ανατρέποντες και διαλύοντες ως αραχνιώδη υφάσματα, όσα η απάτη και η κακοβουλία των πρωταιτίων εκείνων καθ' οιονδήτινα τρόπον συνέπλεξε. Επειδή, εάν, ο μη γένοιτο, δεν ήθελε καθαρισθή η θανατηφόρος αύτη λύμη, και φωραθώσί τινες τολμώντες εις επιχειρήματα εναντία των καθηκόντων του ρεαγιαλικίου, κοντά οπού οι τοιούτοι έχουσι να παιδευθώσι χωρίς ελέους και οικτιρμών (μη γένοιτο, Χριστέ βασιλέυ!) αμέσως θέλει εξαφθή η δικαία οργή του κράτους του καθ' ημών, και ο θυμός τής εκδικήσεως γενικός των εχλιϊσλάμιδων, και θέλουν εκχυθή τόσων αθώων αίματα αδίκως και παραλόγως, καθώς αποκριματίστως ταύτα πάντα διεσάλπισεν η κραταιά και αήττητος βασιλεία διά του εκδοθέντος και επ' ακροάσει κοινή ημών αναγνωσθέντος υψηλού βασιλικού προσκυνητού ορισμού.




Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισήτε και να τους αποστρέφεσθε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία και το γένος τους έχει μεμισημένους, και επισωρέυει κατ' αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς' ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας' ως παραβάται δε των θείων νόμων και κανονικών διατάξεων, ως καταφρονηταί του ιερού χρήματος της προς τους ευεργέτας ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, ως εναντίοι ηθικών και πολιτικών όρων, ως την απώλειαν των αθώων και ανευθύνων ομογενών μας ασυνειδήτως τεκταινόμενοι, αφωρισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι, και αυτοί, και όσοι τοις ίχνεσιν αυτών κατηκολούθησαν του λοιπού, αν μη θελήσωσιν εννοήσαι την αρπαγήν και απάτην, και επιστραφήναί τε και βαδίσαι την ευθείαν της σωτηρίας οδόν, αν δεν αναλάβωσιν, ό εστι, τον εντελή χαρακτήρα του ρεαγιαδικού αυτών επαγγέλματος.




Τα αυτά δε και κατά της αρχιερωσύνης σας και ιερωσύνης σας επανατείνομεν, εαν μη βαδίσετε, εις όσα εν Πνέυματι αγίω αποφαινόμεθα δια του παρόντος εκκλησιαστικώς, εαν δεν δείξετε εν έργω την επιμέλειάν σας και προθυμίαν εις την διάλυσιν των σκευωριών, εις την αναστολήν των καταχρήσεων και αταξιών, εις την επιστροφήν των πλανηθέντων, εις την άμεσον και έμμεσον καταδρομήν και εκδίκησιν των επιμενόντων εις τα αποστατικά φρονήματα, εαν δεν συμφωνήσετε τη εκκλησία του Θεού, και, εν ενί λόγω, εαν καθ' οιονδήτινα τρόπον δολιευθήτε και κατενεχθήτε κατά της κοινής ημών ευεργέτιδος κραταιάς βασιλείας, έχομεν υμάς αργούς πάσης ιεροπραξίας, και τη δύναμει του πανάγιου Πνέυματος εκπτώτους του βαθμού της αρχιεροσύνης και ιερωσύνης και το πυρί της γεέννης ενόχους, ως την κοινήν του γένους απώλειαν προτιμήσαντας. Ούτω τοίνυν γινώσκοντες, ανανήψατε προς Θεού και ποιήσατε καθώς γράφομεν εκκλησιαστικώς και γενικώς παρακελευόμεθα, και μη άλλως εξ αποφάσεως, ότι περιμένομεν κατά τάχος την αισίαν των γραφομένων αποπεράτωσιν, ίνα και η του θεού χάρις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών.




αωκα' εν μηνί Μαρτίω.




Υπεγράφη συνοδικώς επάνωθεν του ιερού θυσιαστηρίου παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητός του και πάντων των συναδέλφων αγίων αρχιερέων.




Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται

Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται

Ο καισαρίας Ιωαννίκιος

Ο Νικομηδείας Αθανάσιος

Ο Δέρκων Γρηγόριος

Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος

Ο Βιζύης Ιερεμίας

Ο Σίφνου Καλλίνικος

Ο Ηρακλείας Μελέτιος

Ο Νικαίας Μακάριος

Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ

Ο Βερροίας Ζαχαρίας

Ο Δυδιμοτοίχου Καλλίνικος

Ο Βάρνης Φιλόθεος

Ο Ρέοντος Διονύσιος

Ο Κυζίκου Κωνστάντιος

Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος

Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος

Ο Πισειδίας Αθανάσιος

Ο Δρύστας Άνθιμος

Ο Σωζοπόλεως Παίσιος

Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός

Ο Ναυπάκτου και Άρτης Άνθιμος

πηγη..http://apollonios.pblogs.gr/

αν καποιος κλεφτης σας αναγκασει ...τι κανετε? προσεξτε...


πηγη..http://stigmatismenoi.blogspot.com/

Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος....


Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.

Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.

Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.

Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ…
Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.

Στὸν καφετζῆ ξεσπάω… φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
καὶ τέλος… δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ.

“Ο Ρωμηός”, Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Το Πανελλήνιο Σύμβολο, ο Ήλιος της Βεργίνας ..τι συμβολιζει??


Το Πανελλήνιο Σύμβολο, ο Ήλιος της Βεργίνας αποτελείται από 16 ακτίνες, οι 4 αντιπροσωπεύουν την Γη, την Θάλασσα, την Φωτιά, και τον Αέρα. Οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου. Ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ο Ήλιος των Ελλήνων. Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ιερό για εμάς τους Έλληνες και εκφράζει την ύπαρξή μας, την ψυχή και το πνεύμα μας. Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανήκει μόνο στους Έλληνες και δεν δανείζεται, δεν μεταβιβάζεται, δεν παραχωρείται, δεν το προσφέρουμε και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν και για τίποτε.Δέν πρέπει να υπάρχει ουτε ένας Έλληνας που να μην γνωριζει τι αντιπροσωπεύει ο ήλιος της Βεργίνας .

και την μητερα ..και την κορη μπρε??

γιατι μου κλεινει το ματι????

24 Μαρ 2010

ΕΞΤΡΑ ΑΜΟΙΒΕΣ -ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ- ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΥΤΣΑ...


ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ και ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ!
`
ΕΞΤΡΑ ΑΜΟΙΒΕΣ -ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ- ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΥΤΣΑ

Νόμιμο ναι, ηθικό όμως;
Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ - ΣΤΑΘΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.
Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.
Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν.
Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).
Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Εξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό.
Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα!
Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;
Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού «δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας». Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι.
Με «διαταγή μετακίνησης» ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την «ημερήσια αποζημίωση» (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το «επίδομα αλλοδαπής» συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως.
Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;
Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.*

αγοραστε και κατι ΕΛΛΗΝΙΚΟ... τερμα το παραμυθι της διαφημισης


Εύχονται σε όλους τους άχρηστους και τεμπέληδες Έλληνες

Ξέρετε πώς να απαντήσετε και εσείς!

εμείς οι άχρηστοι και τεμπέληδες (και ανόητοι) υπερκαταναλωτές τους τρέφουμε.

πηγη..http://skalistiri-humanity.blogspot.com

Η επιστολή του δημοσιογράφου και πρώην υπουργού εξωτερικών (1982-1989) Γιάννη Καψή στο γερμανικό περιοδικό Focus




«Κύριε διευθυντά
Θα ήθελα να συγχαρώ τούς συναδέλφους του περιοδικού σας για την τόσο επιτυχημένη προβοκάτσια τους με το περιβόητο πλέον, εξώφυλλο σας. Κατόρθωσε να παρασύρει τους αδιόρθωτα παρορμητικούς συμπατριώτες μου, σε συναισθηματικές αντιδράσεις , αδιανόητες για ένα καθεστώς ελευθερίας του Τύπου (;) και ν' αποτρέψει μια ψύχραιμη απάντηση στην πραγματική πρόκληση ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη για να βοηθήσει τους 'Έλληνες». Δεν θα αμφισβητήσω τις βαρύτατες ευθύνες όλων των κατοίκων αυτής της χώρας και την υποχρέωση μας να προχωρήσουμε σε οδυνηρές θυσίες για την ανασύνταξη της οικονομίας μας. Ούτε είμαι απ' αυτούς που θέλουν να βάλει ο Γερμανός φορολογούμενος το χέρι στην τσέπη για να μας βοηθήσει. Θα μου αρκούσε να βγάλει ο Γερμανός εταίρος το χέρι του, που έχει χωθεί βαθύτερα,από την δική μου τσέπη και λεηλατεί την ελληνική Οικονομία όπως συνέβη και κατά την ναζιστική κατοχή- λεηλασία για την οποίαν μας οφείλετε ακόμη τις περιβόητες πολεμικές επανορθώσεις.

Θα σας θυμίσω ότι την παραμονή της εισδοχής μας στην ευρωζώνη η ισοτιμία της δραχμής προς το μάρκο ήταν 174=1, αλλά η ισοτιμία δαχμης=ευρώ ορίσθηκε σε 375=1 που σημαίνει ότι η αγοραστική αξία του μάρκου, στην Ελλάδα, τριπλασιάσθηκε.

Υπεραπλουστευμένα εάν ο Γερμανός φορολογούμενος- που σήμερα αρνείται και ορθά, να βάλει το χέρι στην τσέπη- αγόραζε ένα κιλό λάδι με ένα μάρκο την επομένη με το ίδιο μάρκο , που είχε βαφτίσει ευρώ, αγόραζε τρία κιλά λάδι περίπου.
Πως έγινε αυτό;
Θα συνιστούσα να μην επιδιώξετε δικαστική διερεύνηση γιατί στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν θα καθόντουσαν μόνον Έλληνες. Το αποτέλεσμα Έχει σημασία.

Σήμερα το γερμανικό κεφάλαιο έχει εξαγοράσει το 38% της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίσουμε την γιγαντιαία εξαγορά του ΟΤΕ από την D.T. ενώ υφιστάμεθα διάφορους εκβιασμούς 'όπως ν΄ αγοράσουμε τα ελαττωματικά υποβρύχια σας.

Η προβοκάτσια, λοιπόν , του περιοδικού σας επέτυχε. 'Ένα μόνον λάθος έγινε, γεγονός που με που με κάνει ν' ανησυχώ προσωπικά.
Αυτό το «απατεώνες» και «αλήτες» μου θύμισε τον στίχο του νομπελίστα μας Ελύτη για την μεγάλη εξέγερση την ημέρα της εθνικής μας επετείου το '43. Απέναντι στα μουσκέτα του κατακτητή γράφει στάθηκαν « παιδιά με γυμνά γόνατα, που τους έλεγαν αλήτες».

Συγγνώμη που το θυμήθηκα, αλλά ήμουν ένας από τους «αλήτες» εκείνους.

Δεν μνησικακώ.
Προσωπικά γλύτωσα με ένα σημάδι στο πετσί μου.
Ο διπλανός μου τέλειωσε στο Άουσβιτς.

Δεν μνησικακώ.

Ανησυχώ..

Γιάννης Καψής Δημοσιογράφος-πρώην υπουργός των εξωτερικών και...αείποτε «αλήτης». πηγη"http://skalistiri-humanity.blogspot.com/

οι συνομηλικοι....

κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βαρβαρος....


Δε μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή απ'
την οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα
κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι
Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από
βάρβαρος.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

τη σκοτεινη εποχη του "Βυζαντιου"....και το κυνηγι μαγισσων...


«Τη σκοτεινή εποχή,

που το Βυζάντιο φρόντιζε

να εκχριστιανίσει την Ελλάδα...»



Ένα σπάνιο κείμενο του Νίκου Τσιφόρου

γραμμένο τη δεκαετία του ΄60





Επειδή οι νέοι χριστιανοί θέλανε με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν τον παγανισμό, δηλαδή την αρχαία θρησκεία των Ελλήνων και να κάνουν όλους τους υπηκόους του Βυζαντίου χριστιανούς, άρχισαν να προσηλυτίζουν τους εθνικούς, όχι με χριστιανικά διδάγματα, αλλά με βία, με φόνους, με καταδιώξεις καί με μαρτύρια.








To παρατιθέμενο κείμενο του Νίκου Τσιφόρου είναι απόσπασμα από το βιβλίο του: "Η Ιστορία της Αθήνας". Η γελοιογραφία -σάτιρα της σημερινής εικόνας της Αθήνας- είναι από το εξώφυλλο του βιβλίου (εκδ. "Ερμής", 1999).





Όσα αρχαία ελληνικά μνημεία είχανε γλιτώσει από τις βαρβαρικές επιδρομές, άρχισαν να γκρεμίζονται από τους φανατικούς χριστιανούς του Βυζαντίου. Χιλιάδες μελέτες και επιστημονικές παρατηρήσεις ή κάηκαν από αυτούς τους φανατικούς ή -επειδή δέν υπήρχε χαρτί- σβηνόντουσαν από τους καλόγηρους, που μεταχειριζόντουσαν το σβησμένο χαρτί, γιά να γράψουν προσευχές και χριστιανικά παραγγέλματα.



Επιπλέον αφού η πίστη στο Χριστιανισμό ήτανε τόσο πολύ ριζωμένη απαγορευόταν ακόμα και η εξάσκηση τού ιατρικού επαγγέλματος. Άν κανείς αρρώσταινε, περίμεναν να τον σώσουν με προσευχές και όχι με φάρμακα ή με θεραπεία ιατρική.




* * *

Συνέβαινε, όμως, πολλές γυναίκες πού είχαν αρρώστους τον άντρα τους ή το παιδί τους, να θυμούνται, ότι πολλές αρρώστιες θεραπευόντουσαν με ορισμένα βότανα. Αυτό ήτανε μια παράδοση, πού την έχομε ακόμα και σήμερα, όταν διατηρούμε του κόσμου τα βότανα για ορισμένες ασθένειες. Άλλωστε η φαρμακολογία και σήμερα επιστημονικά βασίζεται στη βοτανολογία, στα βότανα δηλαδή.



Οι «εθνικές» γυναίκες, λοιπόν, που δεν πίστευαν, δεν είχανε χωνέψει, ότι ο άρρωστός τους θα γινόταν καλά με προσευχές, ξεκινούσαν να πάνε στα χωράφια και να βρουν τα βότανα, που ξέρανε για να κάνουν καλά τους αγαπημένους τους. Επειδή, όμως, αυτό από το Χριστιανισμό απαγορευόταν, οι γυναίκες αναγκαζόντουσαν να βγουν για μάζεμα βοτάνων τη νύχτα.




Από το σημείο αυτό οι χριστιανοί φανατισμένοι πάντα και βλέποντάς τες να ψάχνουνε στο φως του φεγγαριού, τις χαρακτήρισαν για μάγισσες. «Φθάνει, λέει ο ιστορικός, θεαθή γυνή τις νύκτωρ πλησίον αρχαίων μαρμάρων ίνα χαρακτηρισθή ως αιρετική». Το αποτέλεσμα είναι, ότι χιλιάδες γυναίκες και κοντά σ΄ αυτές και οι δικοί τους, καταδικάσθησαν και κάηκαν ζωντανές σα μάγισσες, όλη αυτή τη σκοτεινή εποχή, που το Βυζάντιο φρόντιζε να εκχριστιανίσει την Ελλάδα...



Νίκος Τσιφόρος

πηγη "http://eleusis.pblogs.gr"

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ


ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

24-03-2010


Τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010, ο Δημήτρης Χασάπης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καλείται από το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε απολογία, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση από τον αστυνομικό Απόστολο Αποστολίδη, πρωταγωνιστή στη γνωστή υπόθεση ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή Α. Δημητρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως για το ψευδές των ισχυρισμών του αστυνομικού ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταθέσει Υπόμνημα Εξηγήσεων προς το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης στις 20 Ιουνίου 2007, ενώ υπέρ αυτού έχουν καταθέσει ως μάρτυρες όλοι οι παρόντες στο περιστατικό της «Ζαρντινιέρας».


Στην περίπτωση αυτή ο αστυνομικός, οποίος έχει ήδη το Νοέμβριο του 2008 καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τον ξυλοδαρμό του Α. Δημητρίου, στρέφεται τώρα εναντίον ενός μάρτυρα της υπόθεσης, ενόψει της δευτεροβάθμιας εκδίκασης της δικής του καταδίκης. Η μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του κ. Δ. Χασάπη όμως δεν λαμβάνει χώρα σε ανύποπτο χρόνο. Συμπίπτει με τη σύνταξη κατηγορητηρίου εναντίον του φοιτητή, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί για τα αδικήματα της «στάσης» και της «διατάραξης κοινής ειρήνης».

Είναι προφανές πως οι διπλές μηνύσεις, τόσο σε βάρος του μάρτυρα, όσο και προηγουμένως σε βάρος του θύματος, θα διευκολύνουν τον αστυνομικό Απόστολο Αποστολίδη να διεκδικήσει μία ακόμη ευνοϊκότερη εκδίκαση των ποινών που εκκρεμούν σε βάρος του. Με τον τρόπο αυτό, και παρά την εκτίμηση του ίδιου του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδη πως «οι επικοινωνούντες καθεστωτικοί μηχανισμοί πέταξαν στα σκουπίδια τον σεβασμό στην προσωπικότητα και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων», δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επίδειξη ανοχής σε περιπτώσεις κακομεταχείρισης πολιτών από τα Σώματα Ασφαλείας. Μία τέτοια εξέλιξη μάλιστα δρομολογείται στην πράξη στο πρόσωπο ενός αστυνομικού, που στις 24 Μαΐου 2007 έχει ήδη προκαλέσει την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (υπόθεση Ζελίλωφ).

ο λαγος..το ελαφι..η αλεπου κι ο λυκος


Τρέχει
> ο λαγός του σκοτωμού μέσα στο
> δάσος και ξαφνικά βλέπει το
> ελάφι αραχτό κάτω από ένα δένδρο,
> να καπνίζει χασίσι.
> -Τι κάνεις εδώ; Είσαι τρελός;
> Είμαστε μέσα στην φύση, στον
> καθαρό αέρα και εσύ ρουφάς μαύρο;
> Εμπρός σήκω να τρέξουμε παρέα να
> γυμναστούμε.
> -Δίκιο έχεις λέει το ελάφι,
> παρατάει τα τσιγαριλίκια και
> αρχίζει να τρέχει με το λαγό.
> Εκεί που τρέχανε, συναντούν την
> αλεπού, να έχει πλακωθεί στην
> κοκαΐνη.
> -Καλά ρε λέει το ελάφι, είμαστε
> μέσα στο δάσος στον καθαρό αέρα
> και εσύ σνιφάρεις κόκα; Έλα μαζί
> μας να τρέξουμε να γυμναστούμε
> να ανοίξουν τα
> πνευμόνια μας.
> -Δίκιο έχετε ρε παιδιά λέει η
> αλεπού και αρχίζει να τρέχει με
> τους άλλους δύο. Λίγο πιο κάτω
> συναντούν τον λύκο που
> ετοιμαζόταν να χτυπήσει ηρωίνη.
> -Καλά ρε δεν ντρέπεσαι; Να
> είμαστε μέσα στη φύση στον
> καθαρό αέρα και εσύ να τρυπιέσαι;
> Του λέει η αλεπού.
> -Άντε σήκω και έλα μαζί μας να
> τρέξουμε να γυμναστούμε να
> ανοίξουν τα πνευμόνια μας.
> Και ο λύκος:
> -Δε γαμιέστε πρωί πρωί λέω εγώ,
> κάθε φορά που παίρνει ο λαγός
> ecstasy, εμείς θα τρέχουμε σαν τους
> μαλάκες μέσα στο
> δάσος;;;

προσοχη στην υπερβολικη νηστεια...


Επιστημονικές μελέτες σε 1000άδες εθελοντές απέδειξαν ότι η υπερβολική νηστεία και η στέρηση γενικότερα (!)μπορούν να έχουν περίεργα αποτελέσματα στο οπτικό νεύρο, ειδικά στην ανάγνωση μουσικής από παρτιτούρες!

προσεχετε πως χρησιμοποιειτε το κινητο σας και που....


Έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας παντού και πάντα; Να κατεβάζετε δεδομένα και βίντεο από το Ίντερνετ; Αν ναι, τότε θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, γιατί αυτή η συνήθειά σας μπορεί να σας στοιχίσει ακριβά. Μπορεί εντός της ελληνικής επικράτειας τα διάφορα προγράμματα ομιλίας και δεδομένων να έχουν μειώσει δραστικά το κόστος χρήσης όλων των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, δεν σας καλύπτουν όμως εκτός της χώρας. Είτε βρίσκεστε εκτός Ελλάδας είτε κινείστε σε παραμεθόριο περιοχή και το κινητό σας αυτόματα «γυρίζει» σε κάποιο δίκτυο της γειτονικής χώρας, το κόστος τόσο για να μιλήσετε στο κινητό όσο και για να σερφάρετε στο Ίντερνετ μπορεί να είναι υπέρογκο.

Μειώσεις εντός Ε.Ε.
Το θέμα απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και αρκετά χρόνια και ήδη υπάρχει οδηγία για μείωση των χρεώσεων από το καλοκαίρι του 2009. Μάλιστα, από την 1η Ιουλίου το κόστος των εξερχόμενων κλήσεων σε περιαγωγή θα πρέπει να φτάνει το πολύ τα 39 λεπτά ανά λεπτό στις εξερχόμενες κλήσεις και τα 15 λεπτά ανά λεπτό στις εισερχόμενες, με την προοπτική μέσα στο 2011 οι τιμές να διαμορφωθούν στα 35 λεπτά και τα 11 λεπτά αντίστοιχα. Παρόμοιες μειώσεις ισχύουν για την αποστολή μηνυμάτων SΜS, αλλά και για το σερφάρισμα στο Ίντερνετ.

Ωστόσο, στην τελευταία περίπτωση το γεγονός ότι ο εκάστοτε χρήστης δεν μπορεί να αξιοποιεί τα πακέτα δωρεάν μεταφοράς συγκεκριμένου (ή απεριόριστου) όγκου δεδομένων και όταν βρίσκεται εκτός της χώρας του, ουσιαστικά κάνει απαγορευτική τη χρήση τής εν λόγω υπηρεσίας. Παράλληλα, δεν επιτρέπει σε όσους χρησιμοποιούν πλοήγηση μέσω GΡS να αξιοποιούν τις εξελιγμένες δυνατότητες πληροφόρησης μέσω 3G, όπως ενημέρωση για την κίνηση, τα σημεία ενδιαφέροντος κ.ά.

Φυσικά, όλα αυτά ισχύουν μόνο για τις χρεώσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί για τις υπόλοιπες χώρες το κόστος παραμένει εξωφρενικά ακριβό και δεν αναμένεται να μειωθεί σύντομα.

Τα προβλήματα
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορεί να μας κάνουν να την πατήσουμε με τις υπηρεσίες περιαγωγής. Ο πιο συνηθισμένος είναι το να συνδεθεί το κινητό μας σε κάποιον πάροχο μη συμβεβλημένο με τον δικό μας, με αποτέλεσμα μειωμένες χρεώσεις roaming να μην εφαρμόζονται. Για τον λόγο αυτό, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να ενημερώνεται εκ των προτέρων πριν ταξιδέψει για τους παρόχους στους οποίους πρέπει να συνδέεται και να κάνει τις σχετικές ρυθμίσεις χειροκίνητα.

Ακόμα πολύ μεγαλύτερο κόστος μπορεί να προκύψει αν κάποιος χρησιμοποιήσει υπηρεσίες 3G στο εξωτερικό χωρίς να το καταλάβει. Αυτό μπορεί να συμβεί ενώ χρησιμοποιεί τον GΡS πλοηγό ή ενώ προσπαθεί να συνδεθεί με το Ιnternet μέσω WiFi. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει κανείς να έχει σε όλες τις περιπτώσεις ενεργή τη σχετική προειδοποίηση πριν γίνει η όποια σύνδεση, ώστε να γνωρίζει κάθε φορά πού έχει συνδεθεί.

H Eλλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του ευρωπαϊκού στερεώματος στην εισαγωγή συμβατικών όπλων


Όχι από κάποια υποβόσκουσα προοδευτική αντίληψη, αλλά για λόγους ..οικονομίας, η θητεία στον ελληνικό στρατό έχει μειωθεί στο 9μηνο, καταργήθηκαν οι παρελάσεις των μηχανοκίνητων μονάδων (συνεχίζονται μόνον οι παρελάσεις των πεζοπόρων τμημάτων, καθότι τα πόδια, ως γνωστόν, δεν απαιτούν βενζίνη για να κινηθούν), ήδη έχει ελαττωθεί ο αριθμός των στρατοπέδων ανά την επικράτεια, ενώ τώρα συζητείται και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσής τους, της τάξης του 30%. Στα πλαίσια αυτά ακούστηκε και η πρόταση από τους κόλπους του υπουργείου Άμυνας να ..σταματήσουν οι πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από το Aιγαίο (!) και να μετατεθεί η «φύλαξή του» στους NATOϊκούς. Aπό το περίεργο αναδυόμενο μείγμα εθνικής υποτέλειας και σουρεαλισμού, η Eλλάδα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει η πρώτη χώρα που θα καταργήσει η ίδια τα σύνορά της για ..περιστολή των εξόδων. Bέβαια, ο «εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών» όπως εύγλωττα έχει ονομαστεί η πολιτική και οικονομική αδυναμία μας στον σχετικό τομέα, δεν είναι ισοβαρής. H ετήσια έκθεση του Iνστιτούτου Έρευνας Διεθνούς Eιρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI), η οποία δημοσιεύτηκε πριν λίγες εβδομάδες, περιέχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για τις αγορές όπλων στις οποίες έχει προχωρήσει η Eλλάδα κατά την πενταετία 2005-2009, οι οποίες κάθε άλλο παρά «φτωχές» μπορούν να ονομαστούν, όσο και για τους καλοθελητές προμηθευτές μας. Σε κάθε περίπτωση, οι ευημερούντες αριθμοί διδάσκουν τα ακόλουθα: - H Eλλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του ευρωπαϊκού στερεώματος στην εισαγωγή συμβατικών όπλων, ενώ παγκοσμίως καταλαμβάνει την πέμπτη θέση (!). O σκληρός πυρήνας της E.E. σίγουρα δεν επιθυμεί την πτώχευσή μας, καθότι κυριολεκτικά είμαστε ο σημαντικότερος εταίρος-πελάτης της. - Tην τελευταία 5ετία, η Eλλάδα έχει αγοράσει το 31% του συνόλου των όπλων της από τη Γερμανία, το 24% από τις HΠA και το 24% από τη Γαλλία. Aυτοί είναι οι κύριοι προμηθευτές μας. (Πιάνουν τόπο οι επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου σε Mέρκελ, Oμπάμα και Σαρκοζί!). H έκθεση του SIPRI προσθέτει ότι ήδη από το 1999 η Eλλάδα είναι σταθερά η μεγαλύτερη εισαγωγέας συμβατικών όπλων στην Eυρώπη - H Γερμανία κατακτά παγκοσμίως την τρίτη θέση στην εξαγωγή οπλικών συστημάτων (μετά από HΠA και Pωσία) εν πολλοίς χάρη στην Eλλάδα, η οποία είναι, μαζί με την Tουρκία, οι καλύτεροι πελάτες της. H Γαλλία κατακτά παγκοσμίως την τέταρτη θέση στην εξαγωγή οπλικών συστημάτων εν πολλοίς χάρη στην Eλλάδα, η οποία τοποθετείται ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους παραγγελιοδότες της, μαζί με τους πετρελαιάδες (Eνωμένα Aραβικά Eμιράτα, Σαουδική Aραβία) και την Iνδία. Παρά τον καταφανή κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, το υπουργείο «Άμυνας» συνεχίζει ακάθεκτο τις παραγγελίες όπλων. H εθνική μας διπλωματία αυτή τη στιγμή συνίσταται στις αγορές που πραγματοποιούμε από τις κύριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη. Στόχος μας είναι να ..μείνουν όλοι ικανοποιημένοι! Πίσω από τα χαμόγελα του Σαρκοζί και τις υποσχέσεις του για βοήθεια, κρύβεται η συμφωνία Γαλλίας-Eλλάδας (ορθότερα: η απόφαση της Γαλλίας) για την προμήθεια έξι νέων φρεγατών για το Πολεμικό Nαυτικό! O Γ. Παπανδρέου πήγε να τους παρακαλέσει να μας δανείσουν με ..6% και όχι 7%, κι εκείνοι του φόρτωσαν κι έναν μικρό στόλο! Aκόμη χειρότερη βέβαια, είναι η κατάσταση με τους Γερμανούς. Tις ημέρες ακριβώς που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωναν για τη νέα, πρωτοφανή επιδρομή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, το αγέρωχο υπουργείο Άμυνας έπαιρνε τις ακόλουθες αποφάσεις (οι οποίες θα ήταν το δώρο του Γ. Παπανδρέου προς τη Mέρκελ): -Nα παραλάβει το πολυθρύλητο υποβρύχιο «Παπανικολής». Nαι, είναι αυτό που «γέρνει». Eννοείται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανίκανη να διεκδικήσει τα αυτονόητα, ακόμη και στα πλαίσια μιας απλής συμφωνίας-συνδιαλλαγής αστικού τύπου. -Nα παραλάβει τρία ακόμη υποβρύχια «τύπου 214». Nαι, ίδια μάρκα με τον «Παπανικολή»! Tα είχαμε παραγγείλει εδώ και πολλά χρόνια (το πρώτο έπρεπε να μας είχε παραδοθεί το 2006), μετά σκεφτήκαμε ότι δεν είναι χρήσιμο να αγοράζουμε υποβρύχια που παρουσιάζουν κλίση από την κατασκευή τους, τώρα αναθεωρήσαμε. Συνεπώς, τώρα οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν ένα υπόλοιπο της τάξεως των 460 εκ. .. («Tι στο καλό», σκέφτεται πολύ σωστά ο Bενιζέλος, «δεν είναι στατιστικά πιθανό όλα να γέρνουν!») -Kαι ασφαλώς, ενός κακού, μύρια έπονται. Πριν ξεπληρώσουμε τα πρώτα υποβρύχια, πριν εξετάσουμε μήπως οι παλιές μας παραγγελίες έχουν, π.χ., μόνιμα ανοιχτά τα παράθυρά τους, πριν καν παραλάβουμε τα προϊόντα αυτά που τα πληρώσαμε χρυσάφι, το υπουργείο Άμυνας έκρινε σοφό διπλωματικό ελιγμό να προχωρήσει στην παραγγελία δύο ακόμη υποβρυχίων (!), του ίδιου τύπου (!), αντί του ποσού των 2 δις ευρώ (!). H υποτέλεια έχει και τα όριά της, όχι όμως για την ελληνική κυβέρνηση. Aκόμη και ο ίδιος ο γερμανικός Tύπος δεν μπορεί να αφήνει ασχολίαστες τις γερμανικές πωλήσεις όπλων και εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την υπερχρεωμένη Eλλάδα. H εφημερίδα «Mπερλίνερ Tσάιτουνγκ» θαυμάζει το γεγονός ότι «η απειλούμενη με χρεοκοπία Eλλάδα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής όπλων στην Eυρώπη και ανήκει στους πέντε μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κόσμο», ενώ η «Φρανκφούρτερ Pουντσάου» σχολιάζει ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος υπερηφάνειας» για τα πρωτεία της Γερμανίας στον τομέα εξαγωγής όπλων. Bέβαια η Mέρκελ δεν αγχώνεται. Σε ό,τι αφορά στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε γενικά για τις πωλήσεις όπλων, απλά δήλωσε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών πολεμικού υλικού διοχετεύεται σε NATOϊκούς εταίρους» (το διατύπωσε με μεγάλη φυσικότητα, σαν να έλεγε ότι το NATO είναι η αμέσως καλύτερη επιλογή μετά τους πασιφιστές). Tέλος πάντων, τα όπλα δεν καταλήγουν σε τρομοκράτες, αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, σε Έλληνες. Kατά τα άλλα, η Mέρκελ παρέμεινε γνήσια Γερμανίδα και πλήρως απαξιωτική προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, που έκανε τόσα πολλά ταξίδια μέσα σε τόσες λίγες μέρες. Δεν μπήκε καν στον κόπο να χαρίσει στον Γ. Παπανδρέου ένα χαμόγελο, όπως έπραξε ο Σαρκοζί, ούτε έδειξε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι δεχόμαστε να αγοράζουμε υποβρύχια με εγγενές μπατάρισμα. Σιγά να μην έλεγε κι «ευχαριστώ». O ιμπεριαλισμός έχει και τα προσχήματά του, όχι όμως για τη γερμανική κυβέρνηση.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Μάρτιος 2010

αθανατη Ελλαδα...Ελληναρες ατελειωτοι...

23 Μαρ 2010

το ονειρο του ειναι να δει την Ελλαδα να σερνεται...και γρηγορα μαλιστα.. να προλαβει...να χαρει,,


Ξανά μανά τα ίδια! Το βαμπίρ της πολιτικής, ο εφιάλτης της πατρίδας απηύθηνε διάγγελμα στον Ελληνικό λαό από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ αυτή τη φορά. Οικοδεσπότης ο κύριος Παπαχελάς.
Αμφότεροι τελείως συμπτωματικά έχουν συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της λέσχης BILDERBERG!
"Χρειάζεται να κατεβάσουμε το επίπεδο του Ελληνικού λαού, πρέπει όλοι να φτωχύνουμε. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση." λέει με περίσσιο θράσος ο επίτιμος!
Κι όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι που τον καλούν κάθε τρεις και λίγο να μας νουθετήσει δεν τον ρωτάνε τρία τέσσερα πραγματάκια. Τον πολιτικό που κατά δήλωσή του έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους Γερμανούς, τους πιο ανθέλληνες αυτή την εποχή και τον άνθρωπο που ευθύνεται όσο λίγοι για τα χάλια που βρίσκεται ο τόπος,έναν από τους πιο πλούσιους Ελληνες (κι ας μη δούλεψε ποτέ στη ζωή του) τον καλούν ως επαϊοντα να μιλήσει για την κρίση!
Εκεί λοιπόν που σας παραμυθιάζει κύριοι δημοσιοσχετίστες και δηλώνει χωρίς να ντρέπεται ότι η συμβία του τον κατηγορεί γιατί δεν τα κατάφερε με τα οικονομικά της οικογένειας ρωτήστε τον:
Γιατί δεν παραιτείται από τις 4 συντάξεις που παίρνει κι αφού πονάει τη χώρα να επιστρέψει κι όσα έχει εισπράξει;
Γιατί δεν παραιτείται των επιχορηγήσεων του ιδρύματος Μητσοτάκη;
Γιατί δεν ζητάει να αποσυρθούν από το γραφείο του στη Βουλή οι υπάλληλοι που πληρώνει ο Ελληνικός λαός;
Γιατί δεν χαρίζει μέρος της περιουσίας που απέκτησε στη μακρόχρονη πολιτική του καριέρα στο κράτος;
Γιατί δεν μας λέει έστω και τώρα τι συνέβη με τη Ζήμενς,με την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και την Καλτσεστρούτσι;
Γιατί δεν καταγγέλει τις 5-10 οικογένειες που όλα αυτά τα χρόνια πλούτισαν εις βάρος της χώρας με τις ευλογίες του ίδιου και των ομοίων του;
Ελεος πια με τις συμβουλές και τις παραινέσεις του επίτιμου,ότι ήταν να φάει το έφαγε κι ότι ήταν να καταστρέψει το κατέστρεψε.
http://zeidoron.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.htm

"Είναι μεγάλος κηφήνας."....Ποιος? ο γνωστος?


"Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!"

"Να σε κάψω Γιάννη, να σ’αλείψω μέλι."

"Να 'καναν οι μύγες μέλι, τρεις οκάδες στον παρά."

"Ξύδι χάρισμα,γλυκό σαν μέλι."

"Τσάμπα ξύδι γλυκό σα μέλι."

"Αν έκαναν όλες οι μέλισσες μέλι θα το 'τρωγαν και οι γύφτοι."

"Η ζωή είναι ένα λουλούδι και ο ερωτάς το μέλι του."

"Αν είσαι μέλισσας παιδί κέντρωσε και μην λαλείς."

"Αν έκαναν και οι μπάμπουροι μέλι θα έτρώγαν και οι κατσίβελοι."

"Αν γίνεις όλος μέλι θα σε φάνε οι μύγες."

"Αν δεν σε κεντρίσει η μέλισσα, μέλι δεν τρως."

"Είναι μεγάλος κηφήνας."

"Κάθε κηρήθρα έχει και τους κηφήνες της."

"Μη οι κηφήνες χαθήκανε τα μελίσσια."

"Μια η βασίλισσα πολλές οι μέλισσες."

"Μια μέλισσα δεν κάνει μέλι."

"Όποιος γίνεται μέλι τον τρώνε οι μύγες."

"Χωρίς κηφήνες μελίσσι δεν υπάρχει."

"Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι."

"Ποιός έχει το δάχτυλο στο μέλι και δεν το γλύφει?"

"Αν κάνανε ούλες οι μέλισσες μέλι δεν θα το χώραγε το κουβέλι."

"Έπεσε η ζάχαρη στο µέλι και κάτι έγινε?"

"Ολα έγιναν μέλι-γάλα."

"Και το πολύ το μέλι φέρνει κοψίματα."

"Τα κάστανα θέλουν κρασί και τα καρύδια μέλι."

"Το ψωμι το τρωνε με το μελι."

"Αν έκαναν όλες οι μέλισσες μέλι θα έκαναν και τα σερσέγκια."

Βερος Κρητικος σαν τον...............Μητσοτακη


Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις ομορφιές της.Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο που κρατά ένα Κρητικό Μαχαίρι."Φίλε" του λέει "πόσα θέλεις για να μου δώσεις το μαχαίρι σου;Δεν το δίνω", απαντά ο κρητικός"θα σου δώσω όσα θες" λέει πάλι ο πλούσιος."Οϊ" ξανά λέει ο κρητικός."Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ" λέει με λαχτάρα ο πλούσιος."Σου πα ,δεν σου δίνω τη μαχαίρα"."Μα γιατί" ρωτά ο πλούσιος."Γροίκαθα να δεις", του λέει ο κρητικός "Αν μου δώκεις το ρόλεξ τσε σου δώκω τη μάχαιρα, τσε πάω στο χωριό, τσε κάτσω στον καφενέ, τσε πιω δυο ρακιά , τσε με πιάκει ο πεντοζάλης, τσε έρθει κάποιος τσε μου πει"΄τσι μάνας σου το....." εγώ ήντα θα πω; Εννιά παρά τέταρτο ;;;"

το περιβόητο «Σημείο G», δεν είναι μύθος,....

Ήταν το έτος 1950, όταν ο Γερμανός γιατρός (μαιευτήρας-γυναικολόγος) Ερνστ Γκρέφενμπεργκ (Ernst Gräfenberg), δημοσίευσε την μελέτη του «Ο ρόλος της ουρήθρας στον γυναικείο οργασμό». Ο Γκρέφενμπεργκ, σ’ αυτήν την μελέτη, ανέφερε την ύπαρξη μιας ερωτογενούς περιοχής κοντά στην ουρήθρα, στο εμπρόσθιο κολπικό τοίχωμα, 5-7 εκατοστά περίπου από την είσοδο του κόλπου, και περιέγραφε την έκχυση υγρών, που προκαλούσε ο ερωτικός ερεθισμός του σημείου αυτού. Το «Σημείο G» είναι ένα πλέγμα σαν «σφουγγαράκι» από απολήξεις νεύρων, αδένων και αιμοφόρων αγγείων, που όταν ερεθιστεί έχει το μέγεθος ενός μικρού φασολιού. Το σημείο αυτό, που το 1981, ονομάστηκε από τους σεξολόγους Τζον Πέρι και Μπέβερλι Γουίπλ, προς τιμήν του Γκρέφενμπεργκ, «Σημείο G» («Gräfenberg spot» ή «G-Spot», από το αρχικό γράμμα του επωνύμου του), έμελλε να προκαλέσει διάσταση απόψεων στην επιστημονική κοινότητα. Πολλοί συμφώνησαν με την μελέτη του Γκρέφενμπεργκ, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για γυναικολογικό…ούφο.

Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στην άποψη πως το περιβόητο «Σημείο G», δεν είναι μύθος,

διαβαστε περισσοτερα ..δειτε και το βιντεο στο..http://http://www.pare-dose.net/?p=3557

παγκόσμια έρευνα για τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης των διαφόρων λαών


Γίνεται παγκόσμια έρευνα για τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης των διαφόρων λαών. Σε ένα δωμάτιο είναι μια ξανθιά γκομενίτσα, και ένα τραπέζι, στο οποίο βρίσκονται ένα μισοτελειωμένο πλεκτό κι ένα σάντουιτς. Θα πρέπει ο κάθε εξεταζόμενος να τελειώσει το πλεκτό, να φάει το σάντουιτς και να πηδήξει τη γκομενίτσα. Με όποια σειρά θέλει.

Μπαίνει ένας Αμερικανός. Τρώει πρώτα το σάντουιτς, μετά πηδάει τη γκομενίτσα, και τέλος τελειώνει το πλεκτό. Εξηγεί μετά ότι έτσι συνηθίζεται στην Αμερική: Το πρωί ξεκινάς με ένα καλό πρωινό, ρίχνεις ένα στη γκόμενά σου, και μετά δουλειά.

Μπαίνει ένας Γερμανός.. Τελειώνει πρώτα το πλεκτό, μετά τρώει το σάντουιτς, και στο τέλος πηδάει τη γκομενίτσα. Εξηγεί μετά ότι έτσι συνηθίζεται στη Γερμανία: Πρώτα η δουλειά, μετά φαγητό για να δυναμώσεις, και τελευταία η
διασκέδαση.

Μπαίνει κι ένας Έλληνας. Βάζει τη γκομενίτσα να πλέκει, και την πηδάει τρώγωντας ταυτόχρονα το σάντουιτς. Αφού έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τη σύλληψη, εξηγεί ότι έτσι συνηθίζεται στην Ελλάδα: για να φας καλά, πρέπει να γαμάς τον εργαζόμενο!

περιστατικά ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και της δικής μας της Ορθόδοξης.


Όλοι γνωρίζουμε (χριστιανοί και μη) ως κοινό μυστικό, ότι όλες οι θρησκείες θεωρούν τον έρωτα, το σεξ και την σεξουαλικότητα εν γένει ως αμαρτία, ως κάτι το βρώμικο και το απαγορευμένο. Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της δυνατότερης φυσικής ενέργειας και έλξης, που διέπει τα δύο φύλα, τής σεξουαλικής ενέργειας. Οι θρησκείες έχουν χωρίσει κυριολεκτικά τον άνδρα απ΄ τη γυναίκα. Μέσω του διαχωρισμού αυτού έχουν επιφέρει διαστροφικές συμπεριφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όπως παιδεραστία, ομοφυλοφιλία, αυνανισμό κ.ά.. Επίσης η μη εκτόνωση της σεξουαλικής ενέργειας δημιουργεί διαφόρων ειδών ψυχικές και σωματικές αρρώστειες. Επομένως είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξεσπούν τόσα πολλά περιστατικά ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και της δικής μας της Ορθόδοξης.








Το 2005, οι πιστοί καθολικοί της Γερμανίας γιόρτασαν την ανάδειξη του «δικού τους» καρδινάλιου Ράτσινγκερ στον παπικό θρόνο λανσάροντας το σύνθημα: «Είμαστε ο Πάπας». Πέντε χρόνια αργότερα, η καγκελάριος Μέρκελ απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στο διογκούμενο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από καθολικούς ιερείς και οι πιστοί ταλαντεύονται μεταξύ οργής και θλίψης.







« Οι βιασμοί είναι πολύ συχνότεροι (απ΄ όσους υπολόγιζαν), όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στα οικοτροφεία της Καθολικής Εκκλησίας. Τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις. Ορισμένα από τα θύματα παίρνουν τώρα για πρώτη φορά το θάρρος να εμφανιστούν στην τηλεόραση. Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Εmnid, που δημοσιεύθηκε χθες, μόνο το 10% των Γερμανών πιστεύει, ότι η εκκλησιαστική ηγεσία κάνει αρκετά για να χυθεί φως σε φαινόμενα παιδεραστίας. Το 86% μάλιστα τής καταλογίζει “ελλιπή προθυμία” για την αποκάλυψή τους. “Πρέπει να ομολογήσω, ότι σε πολλές περιπτώσεις κουκουλώσαμε το σκάνδαλο” παραδέχεται ο επίσκοπος Γιόζεφ Ακερμαν, εντεταλμένος της Καθολικής Εκκλησίας για θέματα κακοποίησης. Οι αποκαλύψεις έχουν πάρει τέτοια έκταση, που απασχολούν τώρα και την πολιτική ηγεσία. Το Βατικανό είναι βέβαια άλλης άποψης. “Η κριτική είναι υπερβολική” δήλωσε ο Ιταλός επίσκοπος Τζιουζέπε Βερσάλντι. “Η Εκκλησία μας είναι η πρώτη που παίρνει μέτρα κατά της παιδοφιλίας”.



» Αλλά τα γεγονότα βοούν. Οι γερμανικές εφημερίδες παρουσιάζουν όλο και περισσότερους μάρτυρες, που καταγγέλλουν, ότι το «κουκούλωμα» ερχόταν κατά κανόνα “εξ ουρανού”, δηλαδή από τους εκκλησιαστικούς ταγούς. Την εποχή που υπηρετούσε στο Βατικανό ως νούμερο δύο της παπικής ιεραρχίας ο σημερινός Πάπας Βενέδικτος ΙΣT΄ είχε κηρύξει τα σεξουαλικά εγκλήματα ιερέων σε “secretum pontificum” ήτοι παπικό μυστικό, η αποκάλυψη του οποίου επέφερε βαρύτατες εκκλησιαστικές κυρώσεις». (Το Βήμα-online 22/3/2010).

Μολυσμένα τα πουλερικά των ευρωπαϊκών σφαγείων ...


Το 75,8% των νεκρών πουλερικών που βγαίνουν από τα ευρωπαϊκά σφαγεία είναι μολυσμένα με καμπυλοβακτηρίδια, ενώ το 15,7% είναι μολυσμένα και σαλμονέλες, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA).

Η σαλμονέλωση και η καμπυλοβακτηρίωση είναι «οι δύο πιο συχνές ανθρώπινες ασθένειες που προκαλούνται από κατανάλωση τροφίμων», αναφέρει η EFSA στην έκθεσή της που έγινε έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι αριθμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα μίας σειράς αναλύσεων που έγιναν το 2008 σε κοτόπουλα που βγήκαν από 561 σφαγεία σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελβετίας και της Νορβηγίας.

Σε ό,τι αφορά τις σαλμονέλες ο βαθμός μόλυνσης «διαφέρει αρκετά ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ και κυμαίνεται από 0% ως 26,6%", με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά (85,6%) στην Ουγγαρία, διευκρινίζει η EFSA.

Το παιχνιδι ηταν φτιαχτο απο κοινου...ξυπνηστε..μας εχουν για εντελως μακακες,,η ειμαστε?


Απίστευτη η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» πως ο τέως πρόεδρος του του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, αγόρασε πριν τις εκλογές, ασφάλιστρα κινδύνου έναντι της πτώχευσης της Ελλάδας, τα γνωστά πλεον CDS, αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ ( δηλαδή 1,2 δισ. δολάρια ), όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αγγελος Φιλιππίδης αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα διοίκηση πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.
Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού η Ελλάδα κατηγορεί πλέον καθημερινά τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας, με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων ( και οι οποίοι μας αναγκάζουν να δανειζόμαστε πανάκριβα οδηγώντας μας όλο και πιο κοντά σε ακραία ενδεχόμενα) , και αφού με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας, μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS.
Και τελικά το χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» στην Ελλάδα, το έδωσε μία κρατική τράπεζα της χώρας, η οποία στοιχημάτισε δισεκατομμύρια δολάρια, στη μη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους!
Και μάλιστα, οι αγοραπωλησίες του Τ.Τ των CDS, έγιναν και μέσω της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs…

Κοσοβο..μαζι με το καλοκαιρι και τον τουρισμο ..ερχονται νεες Νατοικες επιχειρησεις,,καποιοι "λεει"δεν ακουνε..


Γράφει: Ο Δρ.Αθανάσιος Ε. Δρούγος



Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις μου η κατάσταση στο ΚΟΣΣΟΒΟ μέσα στο προσεχές τετράμηνο ενδέχεται να χειροτερεύσει, ενώ το ΝΑΤΟ η ΕΕ, οι Αμερικανοί και ο υπό διαμόρφωση στρατός του ΚΟΣΣΟΒΟΥ, έχουν διεξοδικά συζητήσει διάφορες επιλογές στο φως της επικείμενης απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης(σχετικά με τη νομιμότητα της απόσχισης), καθώς και εν όψει εξελίξεων στα ΒΔ του ΚΟΣΟΒΟΥ, όπου εστιάζεται ένα μεγάλο μέρος των Σέρβων.
Ασφαλείς πληροφορίες μου φέρουν τις ΗΠΑ να έχουν ενισχύσει με δυο μικρές αλλά επίλεκτες μονάδες την εκεί σταθμεύουσα δύναμη τους στο CAMP BONDSTEEL, ενώ πρόσφατα έγιναν διευρυμένες ασκήσεις με τη συμμετοχή 5000 ανδρών της KFOR(από 31 χώρες), πολλών μηχανοκίνητων και 21 ελικοπτέρων.
Από την αρχή του 2010 έχει επισκεφθεί το ΚΟΣΣΟΒΟ δυο φορές ο επικεφαλής της JFC-NAPLES Αμερικανός ναύαρχος ΜΑΡΚ ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ ,ο οποίος εξέτασε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα με τον Διοικητή των Νατοϊκών δυνάμεων εκεί Γερμανό αντιστράτηγο ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΝΤΛΕΡ.
Σε δηλώσεις του ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην ΕΥΡΩΠΗ Αμερικανός ναύαρχος ΤΖΕΙΜΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ επεσήμανε ότι ο υπό διαμόρφωση Κοσοβαρικός στρατός θα είναι Δυτικών προδιαγραφών. Ήδη η KSF έχει επιτύχει –μετά την άσκηση AGILE LION-ΙΝΙΤΙAL OPERATIONAL CAPABILITY και βαίνει ολοταχώς προς FULL OPERATIONAL CAPABILITY.
Μεταξύ των σεναρίων που έχουν εξετασθεί είναι οι περιπτώσεις να τεθούν συνολικά και υπό τον πλήρη έλεγχο των ΝΑΤΟ-ΕΕ οι περιοχές ΛΕΠΟΣΕΒΑΤΣ-ΖΒΟΡΝΙ ΠΟΤΟΚ-ΖΒΕΤΣΑΝ-τμήμα της Β.ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ, και να περάσουν υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης στη ΠΡΙΣΤΙΝΑ.
Επιπρόσθετα διάφορες πληροφορίες που έχω από τη ΧΑΓΗ φέρνουν πιο κοντά την σχετική/μη-δεσμευτική απόφαση του Δικαστηρίου προς την Αλβανική πλευρά, κάτι που μπορεί να δώσει και νέες αναγνωρίσεις του ΚΟΣΟΒΟΥ(πέραν των 65 που είναι τώρα).
Το τελικό κείμενο μπορεί να θίγει κάποια ¨ ευαίσθητα¨ σημεία των Σέρβων, αλλά δεν τους δικαιώνει. Στα διάφορα σενάρια έχει μελετηθεί η πιθανή αντίδραση των Σερβικών κύκλων στο ΒΔ ΚΟΣΟΒΟ, αλλά και πως θα αποδεχθεί το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ την κατάσταση.

Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε

Αντί να καλούμε 11888 βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00, δηλ. 210 1188800 και χρεωνόμαστε αστικό!



Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα πενταψήφια τηλέφωνα, όπως είναι το 11880, 11850, 14944, 14744, κτλ.


Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι: 210 + υπηρεσία + 00



Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε

Μετά από μια νύχτα ανελέητου σεξ....


Μετά
> από μια νύχτα ανελέητου σεξ
> μεταξύ ελέφαντα και μυρμηγκιού,
> ο
> ελέφαντας δεν αντέχει άλλο και
> πεθαίνει. Όχι ρε πούστη μου, λέει
> το
> μυρμήγκι, για μια νύχτα γαμήσι
> θα σκάβω μια ζωή!!

22 Μαρ 2010

"Ώρα της Γης 2010" στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.


Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά,
αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.
Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά.
Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης,
στέλνοντας ένα "εκτυφλωτικό μήνυμα" κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς
σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης
ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης
απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα
μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.
Η "Ώρα της Γης 2010" δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.
Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία:
"Ώρα της Γης 2010" στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.
Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, όπως και πέρσι, συμμετέχει στην "Ώρα της Γής"
Δηλώστε συμμετοχή εδώ:
http://www.wwf.gr/earthhour/astronomy

Μακεδονια...την ξερουν την αληθεια οι...Σκοπιανοι...αλλα το παιζουν αδιαφοροι..

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωη σου....


«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις
την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε, τουλάχιστον
όσο μπορείς, μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντας την,
γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντας την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινή ανοησία,
ώσπου να γίνει σα μία ξένη φορτική.»
Κωστας Καβαφης

Δέκα πολυώροφα κτίρια και πέντε οικόπεδα στις ακριβότερες περιοχές-«φιλέτα» της Θεσσαλονίκης έχει στην ιδιοκτησία της η κεντρική διοίκηση της Εκκλησία


Τα Ιερά «φιλέτα» στη Θεσσαλονίκη με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

22-03-2010


Δέκα πολυώροφα κτίρια και πέντε οικόπεδα στις ακριβότερες περιοχές-«φιλέτα» της Θεσσαλονίκης έχει στην ιδιοκτησία της η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εκμετάλλευση των δέκα ακινήτων η Εκκλησία εισπράττει ετησίως περίπου 3,5 εκ. ευρώ, οπότε θα πληρώσει γι’ αυτά 700.000 ευρώ φόρο.

Τα ακίνητα αυτά, τα οποία και παρουσιάζει σήμερα η «Θ», αφορούν μόνο την περιουσία της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) και όχι των μητροπόλεων και των μοναστηριών. Για παράδειγμα, στις τελευταίες περιπτώσεις ανήκει το τετραώροφο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου «Πλατεία» το οποίο αγόρασε η Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους έναντι περίπου 18,5 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, για όσους θέλουν να εκμισθώσουν χώρους για επαγγελματική χρήση ή κατοικία καλό είναι να γνωρίζουν ότι η ΕΚΥΟ δημοπρατεί αύριο 36 ακίνητα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ekyo.gr).

ΚΤΙΡΙΑ
1. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ 4 ΚΑΙ ΓΩΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ δεσπόζει οκταώροφο κτίριο με το σήμα της Βεργίνας και το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα». Στο κτίριο, όπου στεγάζεται η ΕΚΥΟ, 45 γραφεία και τρία καταστήματα, δημοπρατούνται αύριο τα εξής ακίνητα: ημιυπόγειο κατάστημα 1, διαμερίσματα Δ72, Δ73, Δ52, Δ41, Δ43, Δ44 και Δ62.

2. ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ υπάρχει οκταώροφο κτίριο (3.500 τ.μ. με δύο καταστήματα). Εκεί η νομαρχία Θεσσαλονίκης μισθώνει χώρο για τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών-διεύθυνση Πολεοδομίας, ενώ ακριβώς απέναντι νοικιάζει και ένα λυόμενο κτίριο, για να στεγάσει το 1ο εσπερινό γυμνάσιο.

3. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, σχεδόν στο ύψος της οδού Εθνικής Αμύνης οκταώροφο είναι και το κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΕΗ.

4. ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ το κτίριο του ξενοδοχείου «Εγνατία», 1.500 τ.μ.

5. ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 10 οκτώ όροφοι και 3.500 τ.μ., που ενοικιάζονται κυρίως σε βιοτέχνες, ανήκουν επίσης στην εκκλησία.

6. ΣΤΗΝ ΟΔΟ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗ βρίσκεται πολυκατοικία οκτώ ορόφων με την καλύτερη θέα της πόλης.

7. ΟΔΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ 54-56. Στο πενταώροφο κτίριο στεγάζονται 20 διαμερίσματα και ένα κατάστημα. Και εδώ δημοπρατούνται αύριο για επαγγελματική χρήση και κατοικία τα διαμέρισμα Α1, Β4, Γ1, Γ4, Γ3, Δ2, Δ3 και Ε1.

8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 83 υπάρχουν οκτώ διαμερίσματα και δύο καταστήματα. Σε αυτό το κτίριο δημοπρατείται αύριο ισόγειο κατάστημα με υπόγειο.

9. ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Β. ΟΛΓΑΣ ΚΑΙ Π. ΣΥΝΔΙΚΑ. Το τριώροφο διατηρητέο όπου στεγάζεται η τροχαία.

10. ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 10.

ΟΙΚΟΠΕΔΑ
11. ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ το οικόπεδο όπου υπάρχει το υπαίθριο πάρκιγκ στη ανήκει στην εκκλησία.

12. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ», επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχει το οικόπεδο όπου στεγάζονταν τα πρώην Μάρμαρα Μόσχου και ήταν χαρακτηρισμένο για σχολική στέγη. Μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουν αποχαρακτηριστεί τουλάχιστον τέσσερα οικόπεδα, τα οποία προορίζονταν για σχολεία και ανήκουν στην εκκλησία (Αλεξανδρείας-25ης Μαρτίου-Β. Όλγας-Φιλελλήνων, Βασ. Σοφίας-Τσιμισκή-Δαγκλή-Τσόπελα, Πραξαγόρα-Εφέσου-Επιγόνου-Ερέτριας, Χατζή-Μ. Αλεξάνδρου-Φιλοποίμενος-Χάλκης). Δεσμευμένα για σχολική χρήση είναι άλλα τέσσερα οικόπεδα της εκκλησίας (Φ. Εταιρείας-Μαργαρίτη-Εθνικής Αμύνης-Μανουσογιαννάκη, Ολύμπου-Αγ. Σοφίας-Συντ. Αβδελά-Ιασωνίδου, Ανδ. Γεωργίου-Κεφαλληνίας-Βερμίου-Εμπ. Σιδηρ. Σταθμού, Σαρανταπόρου-Β. Γεωργίου-Μπιζανίου-Σπάρτης).

13. ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 179 το οικόπεδο, 1.000 τ.μ. στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το υπαίθριο βενζινάδικο, ανήκει στην εκκλησία.

14. ΟΛΥΜΠΟΥ 106 το κτίριο που στέγαζε τον πρώην κινηματογράφο «ALEX», 500 τ.μ.

15. ΗΠΕΙΡΟΥ 25, πίσω από το «Θεαγένειο», η Εκκλησία σκοπεύει να κατασκευάσει ξενώνα για τους συγγενείς των καρκινοπαθών του νοσοκομείου. Ήδη έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την ανέγερση επταώροφου κτιρίου κατοικιών με υπόγειο χώρο στάθμευσης, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Της Φιλομήλας Δημολαΐδου