# #

9 Μαρ 2013

Κόψε κόψε, στο τέλος θα κάνουν ανάληψη μόνο το χαρτάκι του ΑΤΜ

Αλήθεια από το 2010 έως σήμερα, πόσο έχουν υποχωρήσει οι συντάξεις; 


salami
Είδηση....
Στο τραπέζι πάλι των συζητήσεων η πιθανότητα περικοπής συντάξεων σε ποσοστό 7%-15% λόγω της ταμειακής τρύπας των ασφαλιστικών ιδρυμάτων που κυμαίνεται στα 1,7-2 δις ευρώ.
Αλήθεια από το 2010 έως σήμερα, πόσο έχουν υποχωρήσει οι συντάξεις; 
10% κάθε φορά, θα κοντεύουν να φτάσουν στο μισό από ότι ήταν.
Θυμάμαι...

Παραιτήσεις Μέργου-Αθανασόπουλου (Βίντεο) - Το ποιόν του Τάκη Αθανασόπουλου



Ηταν ζήτημα χρόνου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος αφού σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη γιατί γιατί ο Αθανασόπουλος σαν πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΗ για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ο Μέργος μέλος του Δ.Σ προέβησαν σε ενέργειες χαρίζοντας σε εταιρεία το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ. (Λεπτομέρειες στο βίντεο).

 Για το ποιόν του Μέργου έχουμε γράψει πρόσφατα.

Για την θητεία του Τάκη Αθανασόπουλου να επαναλάβουμε κάποια πράγματα.
 Ηταν ο άνθρωπος που με κυβερνητική κάλυψη μεθόδευσε την χρεωκοπία της ΔΕΗ, την διάλυσή της με στόχο την..

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑΣ




Μην ακούτε τον αρχιψεύτη του Ζαππείου που με παπαριές και θηριώδη ψέματα προσπαθεί να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία… 

Η Ελλάδα κατέρρευσε και κάθε μέρα 700 άτομα προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των ανέργων… 

Γελάστε ελεύθερα..


...

- Τι έπαθες ρε Μελέτη; Γιατί είσαι έτσι;


Τι ανάπτυξη να δεις αμά θες μια ώρα να θεωρήσεις ένα μπλοκ;



eforia
Ανάπτυξη, αναδιάρθρωση, εμπειρογνώμωνες, επιτροπές σοφών, ξένοι, τοποτηρητές, μελέτες, σώματα ελέγχου, αξιολόγηση δημοσίου τομέα και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες λεκτικές ομορφιές.
Ανοησίες! Δεν υπάρχει μέλλον σε αυτή τη χώρα. Σήμερα χρειάστηκε να πάω στη ΔΟΥ για μια απλή -ευτυχώς- δουλειά. Εκεί συνάντησα φεύγοντας ένα γνωστό μου αναψοκοκκινισμένο.
- Τι έπαθες ρε Μελέτη; Γιατί είσαι έτσι;

EE: Μια γιάφκα βασιλιάδων και δικτατόρων


Έχουν περάσει περίπου οχτώ χρόνια από την κηδεία του βασιλιά, Φαχντ, της Σαουδικής Αραβίας – ενός στυγνού ηγέτη που κυβέρνησε δικτατορικά μια χώρα για ένα τέταρτο του αιώνα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σχημάτιζαν τότε ουρές για να παραστούν στην κηδεία. Άγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί, που πουλάνε στρατιωτικό εξοπλισμό δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη, εκλιπαρούσαν για μια θέση δίπλα στη σωρό του βασιλιά....

Όταν φυσικά πέθανε ο Ουγκο Τσάβες, ένας από τους πολιτικούς με τις περισσότερες δημοκρατικές νίκες στην ιστορία της Νότιας Αμερικής, αποφάσισαν να απέχουν. Τέτοια είναι η απέχθειά τους για τη δημοκρατία. Τέτοια είναι η λατρεία τους για τον αυταρχισμό και τις δικτατορίες....

Ο Μπόμπολας μετά απ αυτή την συγκέντρωση ΗΤΤΗΘΗΚΕ ...ΔΕΙΤΕ




...

ΣΟΚ (;) Νέα μεγάλη έρευνα βεβαιώνει ότι τα εμβολιασμένα παιδιά παρουσιάζουν έως και 500% περισσότερες ασθένειες από τα ανεμβολίαστα


emvoliaΝέα μεγάλη έρευνα βεβαιώνει ότι τα εμβολιασμένα παιδιά παρουσιάζουν έως και 500% περισσότερες ασθένειες από τα ανεμβολίαστα
Οι υποψίες έχουν επιβεβαιωθεί για όσους ήταν δύσπιστοι σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. 
Μία πρόσφατη μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει άλλες ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες που συνέκριναν μη εμβολιασμένα παιδιά με εμβολιασμένα. 
Όλα δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα έχουν 2 έως και 5 φορές περισσότερες ασθένειες στην παιδική ηλικία και αλλεργίες από αυτά που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Αρχικά ,

ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ...Τώρα , ακόμα περισσότερο


h-latinikh-amerikh-meta-ton-chaves
Μπορεί ο ηγέτης της Βενεζουέλας να έχασε την μάχη με τον καρκίνο, αλλά όσοι χάρηκαν με τον θάνατό του, δεν θα μπορέσουν να τον νικήσουν ποτέ εν ζωή. Στις φτωχογειτονιές και τα αστικά κέντρα, η Βενεζουέλα θρηνεί για τον χαμό του Ούγκο Τσάβες. Αντιθέτως, οι αριστοκρατικές περιοχές έχουν στήσει πανηγύρια. 
Στα 13 χρόνια ηγεσίας του Τσάβες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πήραν βαθιές ανάσες. 
Πολλοί τον κατηγορούν για δικτάτορα, αλλά είναι μόνο όσοι εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα. Το κίνημα του Τσάβες εξ’ αρχής είχε της υποστήριξη του λαού και όταν επιχείρησε να κάνει πραξικόπημα, το έκανε για να γλιτώσει την χώρα από τα κοράκια του ΔΝΤ που είχαν μετατρέψει την Βενεζουέλα σε κοινωνική αρένα.
Φυσικά δεν πήρε κανενός την περιουσία με το ζόρι, ενώ είχε φροντίσει να έχουν όλοι πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία, δωρεάν. 
Ο Τσάβες κέρδισε εκλογές, τόσες όσες δεν θυμάμαι να έχει κερδίσει ηγέτης του ...

Δίνει τα "φώτα" του και στους Σέρβους ο Γιωργάκης...


Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει σε σερβικό περιοδικό τη «συνταγή για την ανάπτυξη και την ευημερία»



Ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς αρθρογραφεί σε σερβικό περιοδικό.
Μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως «η συνεργασία στα Βαλκάνια αποτελεί τη συνταγή για την ανάπτυξη και την ευημερία».
Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο χτεσινό τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Novi Magazin ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει ότι με τον τότε πρωθυπουργό της Σερβίας μοιράζονταν την κοινή πεποίθηση πως «οι διαφορές και οι διενέξεις στα Βαλκάνια θα ξεπεραστούν μόνο με την οικονομική αλληλεξάρτηση κάτι που ενέπνευσε και ...

Προσωπικό φιάσκο του πρωθυπουργού η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη...


Σε προσωπικό φιάσκο του πρωθυπουργού και με σοβαρούς κινδύνους για τις μετέπειτα εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, εξελίχθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 
Τσαλακωμένος στο ισχυρό του "χαρτί" που ήταν η μέχρι χθες σκληρή του γραμμή στα εθνικά θέματα και την ΑΟΖ, ο Σαμαράς αφέθηκε να συρθεί από τον ΥΠΕΞ Αβραμόπουλο σε μία εντελώς απαράδεκτη φιέστα, από την οποία ο μόνος κερδισμένος ήταν Ερντογάν.
 Ένα λάθος ταξίδι σε μια λάθος συγκυρία...
Ποτέ δεν επισκέπτεσαι τον αντίπαλο και δεν συζητά μαζί του όταν αυτός είναι στο...

Η Ιστορία της Macedonian Airlines και πως χάσαμε τα εθνικά μας σύμβολα...!!!



Τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά και που βρίσκεται το θέμα για να το αντιμετωπίσει;
makedonikes-aerogrammes
To 1990 είχε αρχίσει την εθνικιστική της προπαγάνδα η κυβέρνηση των Σκοπίων. Ηδη τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε προωθήσει για να προστατέψει την ονομασία και τον ήλιο της Βεργίνας την δημιουργία των Μακεδονικών Αερογραμμών ως θυγατρική της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Ιδρύθηκε λοιπόν το 1992 για να διασφαλιστεί η πτητική της άδεια με σήμα τον ήλιο της Βεργίνας και την ονομασία Macedonian Airlines, αλλά οι πρώτες πτήσεις έγιναν το 1998 με τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής Β727-200.
Τα πρώτα της αεροσκάφη τα απέκτησε η εταιρία το 1999 δύο Β737-400 και το 2000 ακόμα ένα ίδιου τύπου, και με αυτά τα αεροσκάφη άρχισε να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ ενώνοντας τα ελληνικά νησιά με την Ευρώπη και προβάλλοντας έτσι παντού Ελληνικό όνομα Macedonian Airlines με τον ήλιο της Βεργίνας στο φτερό.
Οι Μακεδονικές αερογραμμές είχαν...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ: 60.000-70.000 λαού ...


...βροντοφώναξε: ΟΧΙ στην ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΧΙ στο μεγαλύτερο διαπλεκόμενο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης - ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ.

Καθώς η κεφαλή του συλλαλητηρίου ξεπρόβαλε ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ,  Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ...

«Πας λαμβάνει τα όπλα κατά των Γερμανών δεν είναι Ελλην»...


«Ξεχωριστός» Καραμανλής...

Συγγνώμη που δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το «μεθύσι της γενικής συναδέλφωσης» και στο φεστιβάλ του «πολιτικού καθωσπρεπισμού».

Που δεν θα ανέβουμε στην πασαρέλα του χαμαιλεοντισμού.

Μας συγχωρείτε, επίσης, που δεν θα πιούμε από το «νερό της πολιτικής και ιστορικής λήθης» που σερβίρεται στα Μέγαρα Μουσικής και από τα Μέγαρα της «ενημέρωσης».
***
Ως εκ τούτου:
*
Ο «ξεχωριστός» Καραμανλής, ο «συντηρητικός ριζοσπάστης», ο «εθνάρχης», είναι ο Καραμανλής της «βίας και νοθείας». 


Του ανελέητου αντικομμουνισμού. Των εξοριών. 

Των πιστοποιητικών «κοινωνικών φρονημάτων». 

Του «φακελώματος». 

Του αδυσώπητου κυνηγητού των αριστερών, των δημοκρατών. 

Της υποκρισίας του «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» όταν στη χώρα που ο ίδιος κυβερνούσε αλώνιζαν τα «τρίκυκλα» και οι «Γκοτζαμάνηδες» που δολοφονούσαν τον...

ΒΡΈΘΗΚΕ ΤΟ ΦΆΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ … ΑΛΚΟΤΈΣΤ!







Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε κατάσταση μέθης
και γνωρίζουμε πώς είναι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το κέφι και η ευθυμία που νιώθεις να μετατρέπονται σε ζαλάδα...

Οι χαμούρες...

...

Μην ανοίγετε τα χείλη σας κ. εκπρόσωπε της αστυνομίας...


ierissos@hell.gov




Διαβάζω ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε κατηγορηματικά τη χρήση χημικών σε προαύλιο χώρο του σχολείου στην Ιερισσό. Ίσως να φυσούσε και λίγο αεράκι... 

Είπε, λέει, χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι η εμπλοκή της αστυνομίας ήταν κατά την είσοδό στην Ιερισσό. Περίπου 300 ή 400  κάτοικοι, όταν είδαν τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά, από τα οποία έχει προκληθεί και ο καπνός που φαίνεται στις φωτογραφίες (sic). Οι αστυνομικοί ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος, οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν και τότε έγινε περιορισμένη χρήση χημικών ουσιών.


Εγώ θα έλεγα: Μην ανοίγετε τα χείλη σας κ. εκπρόσωπε της αστυνομίας...

Της π@υτσ@ς τον χαβά...



Λοιπόν αυτοί εκεί στην συγκυβέρνηση ή έχουν άφθονο χιούμορ ή έχουν χάσει τελείως τη μπάλα!
Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανένας τη σημερινή πρόταση της υφυπουργού Υγείας,αυτή που δεν είχε αντικείμενο ν' ασχοληθεί και σουλατσάριζε στα κανάλια ντε,για άδεια τοκετού 3 ΧΡΟΝΩΝ στις εργαζόμενες στο Δημόσιο.
 
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Φωτεινή Σκοπούλη, μιλώντας σήμερα στην ειδική εκδήλωση της ολομέλειας της Βουλής,που τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πρότεινε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση να δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους αμέσως μετά το τοκετό να παίρνουν άδεια για τρία χρόνια με την καταβολή του 50% του μισθού τους και ταυτόχρονα να..

Ο ύμνος του Κάκαβου..

...

Ξαναδείτε το βίντεο, αν το χετε δει....


..

Είναι έλληνας αυτός ο αστυνομικός;

Τούτος δω είναι αριστερός....


ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ» ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ;



Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει 700 άτομα προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των ανέργων… Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.321.236 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.341.863 άτομα…

Δεν ρίξατε χημικά ε΄ ;





Περίπου στο 6:30 φαίνεται το δακρυγόνο στο κάγκελο ακριβώς στην είσοδο του σχολείου με τον (αέρα να το στέλνει όλο προς τα μέσα) στο 08:00 φαίνονται τα Μ.Α.Τ. να..

Πόσο υποκριτές..... Το αύριο της ελληνικής γλώσσας...

Η στιγμή της έντασης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρέστησαν για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής γλώσσας...
 
Πέντε γυναίκες που παρακολουθούσαν την εκδήλωση πλησίασαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι επίσημοι και φώναξαν..

Απίστευτο video!!!!! Πρέπει να το δουν όλοι!




Δείτε το και εδώ καλύτερα , να το ευχαριστηθείτε....

Γιατί το κατεστημένο της Δύσης μισούσε τον Τσάβες


Ούγκο ΤσάβεςΟύγκο Τσάβες

Πριν ένα μήνα, δημοσιεύτηκε στο New Statesman, ένα άρθρο για τον Τσάβες, γραμμένο από τον Ρίτσαρντ Γκοτ, ένα ιστορικό και δημοσιογράφο, βαθύ γνώστη της Λατινικής Αμερικής, ο οποίος είχε γνωρίσει προσωπικά αυτόν τον ηγέτη και έχει γράψει ένα βιβλίο γι’ αυτόν. (Hugo Chavez and the Bolivarian Revolution, Verso, 2005).

Ο Ρίτσαρντ Γκοτ δεν είναι τυχαίος δημοσιογράφος. Στο τέλος του κειμένου, σας παρουσιάζουμε μερικά ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία του.

Ένα πέπλο θλίψης και επικείμενης τραγωδίας έχει τυλίξει τις πόλεις και τα χωριά της Βενεζουέλας καθώς ο Ούγο Τσάβες βαδίζει προς το θάνατο. Αυτή η εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα, που επί χρόνια αντιμετωπιζόταν από τη Δύση σαν παλιάτσος ή σαν σοσιαλιστικό πυροτέχνημα, ξαφνικά άρχισε να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Αυτό που δεν έχουμε ακόμα καταλάβει είναι ότι ο Τσάβες ήταν ο πιο σημαντικός ηγέτης που εμφανίστηκε στη Λατινική Αμερική μετά την κατάκτηση της εξουσίας από τον Φιντέλ Κάστρο τον Ιανουάριο του 1959.Τέτοιοι επιφανείς και χαρισματικοί άνθρωποι δεν εμφανίζονται συχνά στην ιστορία και το αποτύπωμά τους διαρκεί δεκαετίες. Γράφω και μιλώ για τον Τσάβεζ, τον οποίο θαυμάζω, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ως επαναστάτης πολιτικός στα μέσα της δεκαετίας του ΄90.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν φορέας δύο ισχυρών...

Παιδιά του… φόβου και του μπάτσου

getFile (6)
Φοβούνται να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτα ή να μείνουν μόνα στο σπίτι μόλις πέσει το σκοτάδι. Στα σπίτια τους, στο σχολείο, στα μαγιαζιά, ακούνε παντού ιστορίες για προσαγωγές που κρατούν ώρες, για ανθρώπους που εξαφανίζονται και για μια άγνωστη μέχρι χθες λέξη: DNA 


Ο 5χρονος μπόμπιρας παίζει στην αυλή του σπιτιού του με τον φιλαράκο του. Στο διπλανό χωράφι βόσκουν γουρουνάκια. «Ο μικρός τα δείχνει με το δαχτυλάκι του και λέει στον φίλο του: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». «Τι είναι μπάτσοι, μαμά;», ρωτάει ο άλλος μπόμπιρας. Μια τέτοια στιχομυθία είναι πια συνηθισμένη στη Χαλκιδική. Οι φωτογραφίες λιλιπούτειων διαδηλωτών, καταληψιών μαθητών και παρελάσεων με μπλουζάκια που γράφουν πάνω «Οχι στο χρυσό» κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ. Τι ζουν κι έχουν εξοργιστεί τόσο ετούτα εδώ τα πιτσιρίκια;


«Να σε πω εγώ:

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΩΛΗ ΜΕΓΑΛΗ


FALLOFORIA

Αποκριάτικα
ΚΑΛΩΣΤΟΝΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΩΛΗ ΜΕΓΑΛΗ
ΜΙΑ ΨΩΛΗ ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΠ΄ Τ΄ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ








...

8 Μαρ 2013

Θέλω κι εγώ λιγάκι....


Γιατί δεν κάνουμε κάτι;




Με μια απλή εμπειρική λογική, ο βαθμός της καταπίεσης ή της εξαθλίωσης του κόσμου γεννά αυτόματα την αντίδραση. Οι άνθρωποι δηλαδή αντιδρούν όταν σπρώχνονται στο περιθώριο, όταν τους αφαιρούνται επιλογές, όταν αγγίζουν τα όριά τους. Είναι μάλλον εμφανές πια πως στην κοινωνία δεν λειτουργεί αυτή η γραμμική σχέση, ο αυτοματισμός.

Η καταπίεση δεν δημιουργεί απαραίτητα επαναστάτες. Ή τουλάχιστον δεν τους δημιουργεί την ώρα που περιμένει κάποιος πως θα εμφανιστούν. Μπορεί κάλλιστα να φτιάχνει δούλους και υποτακτικούς. 

Στην Ελλάδα της κρίσης ο Σαμαράς συνεχίζει να κυβερνά με μέτρα που απομακρύνουν κάθε ανάπτυξη, με τον Βενιζέλο να του υπαγορεύει πολιτικές και τον Κουβέλη να του χαϊδεύει με..

Αξίζει να δεις το 3λεπτο video. Αν το είδες αξίζει να το ξαναδείς


...

Σκηνές ...Χούντας (της χειρότερης)!!! Βίντεο

...

Υφ. Παιδείας: Καμία προσαγωγή ανηλίκου! Κανένα χημικό σε σχολείο! Δείτε το βίντεο





Δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου:
«Αυτά που λέγονται και ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»
«Ούτε χημικά, καμία σχέση οι αστυνομικοί με τα σχολεία. Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην υπάρχει καμία παρέμβαση και από κανέναν σε σχολείο».
«Δείξτε μου φωτογραφίες με μαθητές να κυνηγιούνται μέσα σε σχολείο, με ρίψη χημικών σε σχολεία! Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα το καταδίκαζα»
«οι ανήλικοι μαθητές τίθενται σε προστασία δικαίου και όχι σε έλεγχο ακόμα και αν έχει εμπλακεί σε παραβατικές πράξεις»
«κανένας μαθητής δεν έγινε αντικείμενο προσαγωγής»
 Δείτε το βίντεο...

Όταν βλέπεις γιαγιάδες και παιδιά στο δρόμο, ξέρεις ποιος θα νικήσει


Ξέχασαν, γρήγορα, την Κερατέα....
Δείτε το βίντεο...

Ο Δάσκαλος..."Το αληθινό πρόσωπο της αρχαίας Σπάρτης"



Φίλε από τη Χαλκιδική, μη το βάλεις ποτέ κάτω!


 Σήμερα στη Χαλκιδική. Αύριο σε όλη την επικράτεια…

To να είσαι αυτόν τον καιρό κάτοικος Χαλκιδικής, κοντά στην περιοχή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών και μελλοντικού εργοταξίου των Καναδών χρυσοθήρων και του γνωστού εγχώριου κοτζαμπάση, ίσως να σημαίνει ότι βιώνεις κι ένα δίπολο!

 Από τη μια μεριά νιώθεις άτυχος, για συγκεκριμένους λόγους, κι από την άλλη, για διάφορους λόγους γύρω από εσένα κι έξω από σένα, νιώθεις και…τυχερός! Θα εξηγήσω.

Άτυχος, γιατί σίγουρα δεν σε ικανοποιεί το γεγονός ότι με τις εργασίες εξόρυξης θα καταστραφεί ένα υπέροχο δάσος-πόλος έλξης για ντόπιους και μη, θα μολυνθούν τα ύδατα, αλλά και ο αέρας που αναπνέεις εσύ και τα παιδιά σου, λόγω του τεράστιου νέφους τοξικής σκόνης που θα υψωθεί! Και να πεις ότι το βλέπεις πατριωτικά; 

ΔΑΒΙΔ - ΓΟΛΙΑΘ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ



Άγνωστες λεπτομέρειες της βιβλικής μονομαχίας...

GOLIATH3Η ιστορία, που πέρασε σε μένα από το Δημοτικό κιόλας είναι, ότι ο Δαβίδ είναι ο μικρός, φτωχός και αδικημένος, που όλοι οι μεγάλοι χρησιμοποιούν τη δύναμη τους για να τον τσακίσουν, αλλά αυτός αντιστέκεται και στο τέλος όχι μόνο αντεπεξέρχεται όλων των δυσκολιών χάρη στο αξιοθαύμαστο πείσμα και επιμονή του αλλά καταφέρνει και νικά τον ισχυρότερό του αντίπαλο στα ίσα και παλικαρίσια.

Φανταστείτε το μικρό του σχολείου που είναι και σπασίκλας, όπου κάθε μέρα τρώει το φτύσιμο και την ταπείνωση από τα τεκνά και μπόμπους της τάξης με τα γραμμωμένα κορμιά, τις πολλές γκόμενες, την ειρωνεία, την αμάθεια και τη βλακεία εμβολιασμένη μέχρι και στο τελευταίο των κυττάρων τους. Στο τέλος ο Δαβίδ αηδιασμένος από τις προσβολές δίνει μια φάπα στον αρχιμπόμπο, γεγονός που εν μια νυκτί τον αναβιβάζει σε ήρωα της τάξης του. Αν η ιστορία ήταν όντως έτσι, εγώ σαν καλός Γκαστόνε Ντάκ θα έτρωγα το καπέλο μου χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει ο Ντόναλντ.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι...

Σαν... Γκάντηδες θα μας λιανίσουν! Σαν... Άρηδες θα μας γαζώσουν!


Γκάντηδες, Άρηδες ή Μπολιβάροι;;;


Εικόνες απ' το (κοντινό) μέλλον μιας κατεχόμενης χώρας είναι αυτές που παρακολουθούμε στην Ιερισσό.

Κατεχόμενης όχι από τον ξένο παράγοντα, αλλά από την ολιγαρχία του πλούτου, η οποία με αφορμή της Κρίση, αποφάσισε να κάνει ολική έφοδο στα δικαιώματα του πολίτη.
Η ολιγαρχία, χρησιμοποιώντας τους ένστολους κουκουλοφόρους μπράβους της, επιτίθεται σε εργασιακές ομάδες, σε τοπικές κοινωνίες, στον κάθε πολίτη που αντιστέκεται και ορθώνει το ανάστημά του μπροστά στη λεηλασία.
Στην Ιερισσό παρακολουθούμε την έφοδο των κατασταλτικών, κρατικών και παρακρατικών, μηχανισμών.

Νομίζει κανείς μωρός ότι θα αργήσουν να έρθουν και σ' εμάς;

Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας...


Την πρωτοβουλία, την ημέρα αυτή, έχει το θήλυ.. .


Η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας ξεκίνησε το 2002, με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού παραγωγού Τομ Μπέρτσι του σταθμού 103.7FNX, που εδρεύει στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ και γνωρίζει διάδοση μέσω Ίντερνετ. 
Είναι η ανδρική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και γιορτάζεται στις ...

Ο Έλληνας του καναπέ...."Κάτι θα γίνει...μωρέ"!!!


Είναι τουλάχιστον παράδοξο, άνθρωποι που «διασκεδάζουν» με τη θρησκευτική πίστη των λαών, να μην κάνουν κάτι οι ίδιοι για να λυτρωθούν από τον εξευτελισμό και να ελπίζουν στα σοβαρά ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον «κάτι θα γίνει» και θα τους σώσει.
Αυτός ο «Κατιθαγίνει» είναι ο δικός τους Μεσσίας. 
Η πίστη στην έλευση του «Κατιθαγίνει» είναι ισχυρότερος κι από την πίστη που επιβάλλεται σε θεοκρατικά καθεστώτα. 
Δίπλα στον Μαχντί των Μουσουλμάνων, στον Μαιτρέγια των Βουδιστών, στον Σαοσιάντ των οπαδών του Ζωροάστρη και στον Κάλκι των Ινδουιστών, ήλθε να προστεθεί ακόμη ένας αναμενόμενος λυτρωτής. 
Ο «Κατιθαγίνει» των Ελλήνων της απραξίας.
Ο Τσίπρας αποκαθηλώνεται δίχως κάποια έξωθεν βοήθεια. Οι επιλογές του να απευθυνθεί στο κοινό των θερμοκηπίων του νεοφιλελευθερισμού –και το ακόμη πιο περίεργο – η...

CASUS BELLI...Συγκλονιστή ταινία...Δείτε την



"Όταν γυρίζαμε τη σκηνή με την ουρά των αστέγων που περίμεναν συσσίτιο, ένας πατέρας, Ελληνας, περίμενε στην ίδια ουρά με την κόρη του. Οταν αντιλήφθηκε ότι κάναμε γύρισμα, η απογοήτευση στο πρόσωπό του με σόκαρε. Βλέποντας αυτή τη σκηνή αντιλήφθηκα ότι η μυθοπλασία έχει γίνει πραγματικότητα."
Γιώργος Ζώης(σενάριο-σκηνοθεσία)

...

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Χαλκιδική...


Στις Σκουριές Χαλκιδικής, ύστερα από αμφιλεγόμενη διαδικασία μεταβίβασης, η καναδικών συμφερόντων εταιρία Eldorado Gold ανέλαβε την εξόρυξη του κοιτάσματος χρυσού από το όρος Κάκκαβος, μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός. Το δάσος της περιοχής, που θα καταστραφεί σε ποσοστό 0,4% (σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας), αποτελεί ένα από τα σπανιότερα αρχέγονα δάση της Ευρώπης, ενώ και οι περιβαλλοντολογικές μελέτες της εταιρείας σύμφωνα με το ΑΠΘ είναι ελλιπείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.

Άποψη του χωριού Μεγάλη Παναγιά από το Όρος Κάκκαβος. Φωτογραφία: Ανδρέας Κάκαρης
Οικονομικό σκάνδαλο
Στην υπόθεση της αγοράς των δικαιωμάτων εξόρυξης σημαντικό ρόλο έχουν παίξει Έλληνες πολιτικοί, που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την χώρα για θέματα διαφθοράς. 
Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας (νυν δήμαρχος της περιοχής) και ο πρώην υπουργός οικονομικών και περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ρόλο κλειδί είχε και ο ...

Αυτή είναι η διαφορά...


Ο «θεός» μας άφησε χρόνους...


Όχι φίλες και φίλοι. Δεν θα μιλήσω καθόλου για θρησκεία σήμερα. Δεν μου έδωσαν αφορμή οι «θεούσες». Θα μιλήσω προσπαθώντας πάντα να μην προσβάλω νεκρούς, για ένα άλλο «θεούλη». 

Το θείο. Τον Κότσο... τον «Εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Α’.

Επειδή δεν θέλω να πω πολλά άσχημα, δεν θα πω όλη του την πορεία. Ότι επί εποχής του πχ έδρασε το πιο σκοτεινό παρακράτος, που δολοφόνησε αγωνιστές, όπως ο Λαμπράκης και άλλους. 

Άλλωστε δεν ήξερε, ήξερε; 

Μόνο οκτώ χρόνια ήταν πρωθυπουργός για αυτό και ρώταγε ποιος κυβερνούσε... 

Ή για τις εκλογές  της βίας και της νοθείας. 

Αλλά δεν έφταιγε αυτός. Εκείνος ο κακός που κυβερνούσε το έκανε...

ΤΙ ’ΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ Μ(Πρετεντέρη)’; ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ




kartesios070313
Ο Πρετεντέρης έγραψε κάτι. 
Δουλειά του είναι. Κάπως πρέπει να ζήσει. 
Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αν και προσωπικά θεωρώ ντροπή να είσαι «Πρετεντέρης». 
Ο Πρετεντέρης έγραψε στα «ΝΕΑ» ένα άρθρο για τον Τσάβες. Το έγραψε για να χτυπήσει τον Τσίπρα. Είναι τόσο προκλητικά εμφανές, που σίγουρα το έκανε για να το καταλάβουν όλοι. Πάντα οι «Πρετεντέρηδες» χτυπούσαν τον Τσίπρα περιγελώντας τον για το θαυμασμό που εξέφραζε για τον Τσάβες.
Ο Πρετεντέρης, άλλωστε, δε γράφει για την εξωτερική πολιτική, αλλά για την ελληνική. Έκανε την εξαίρεσή του και σχολίασε θέμα εξωτερικής επικαιρότητας  χτυπώντας τον Τσάβες την ημέρα που εκείνος πέθανε. 
Αν όσοι γράφουμε στο twitter είχαμε τολμήσει να κάνουμε πλάκα ή να γράψουμε «σκατά στον τάφο του τάδε» όπου «τάδε» θα ήταν κάποιος πολιτικός συμπαθής στον Πρετεντέρη, οι «Πρετεντέρηδες» θα δήλωναν αηδιασμένοι από την απουσία σεβασμού μας.
Αντιγράφω το άρθρο του Πρετεντέρη και με πλάγια γράμματα μέσα σε παρενθέσεις απλώς μονολογώ:
«Δεν ξέρω πόσοι αισθάνονται ορφανοί που ο Πρόεδρος Τσάβες πήγε να συναντήσει τον Δημιουργό του – εγώ, πάλι, όχι…

Οι Έφεδροι καταδρομείς προειδοποιούν τα ΜΑΤ!


Λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ιερισσό και η σελίδα του συνδέσμου Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων στο facebook πήρε φωτιά!
Οι διαχειριστές της σελίδας, με αναρτήσεις τους που συνοδεύονται από φωτογραφίες αστυνομικών αιχμαλωτισμένων από καταδρομείς, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα γράφουν:
«Καλό είναι να ηρεμήσουν κάποιοι θερμοκέφαλοι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, λακέδες των πολιτικών, για να μην δούμε αντίστοιχες σκηνές στην Ελλάδα. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να πασχίζει υπερ της προστασίας του Λαού και όχι εναντίον αυτού.Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ...

Πανευρωπαική Συλλογή Υπογραφών ΕΝΑΝΤΙΑ στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού - Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!

















Η Κομισιόν προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη 
το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ήδη περισσότεροι από 850.000 Γερμανοί έχουν υπογράψει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, χιλιάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, αλλά μόλις..

Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ζούσε σήμερα, θα ψήφιζε... ΣΥΡΙΖΑ


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χτες στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για την επέτειο των 15 χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο οι Έλληνες τον έχουν ξεχάσει εντελώς και πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις για να τους θυμίζουν πως κάποτε έλυνε και έδενε σε αυτή τη μοιραία χώρα. 

 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολεμική Ελλάδα -και την έκανε σαν τα μούτρα του- και συμπλήρωσε πως, αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ζούσε σήμερα, θα ψήφιζε...

Η χούντα δε θα περάσει.....


Ενάντια στο χρυσό θάνατο


Image


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της σε πορεία ενάντια στο χρυσό θάνατο και στο καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί τον τελευταίο καιρό στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Όλες και όλοι το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 11.30, μπροστά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

 Θα ακολουθήσει πορεία στην οδό Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατάληξη και πάλι στην πλατεία του Δημαρχείου.