# #

28 Αυγ 2021

Πουλήθηκε και η "Εγνατία"!!!



Τώρα πουλάμε και τους δρόμους ! 
 Πουλήθηκε η Εγνατία Οδός ο ακριβότερος δρόμο της Ελλάδας. 

 Κόστισε 6 έξι δις, χρήματα που προήλθαν από την Κοινότητα, από δανεισμό και από πόρους του ελληνικού δημοσίου, πουλήθηκε...

«Θρονιάζεται» στον Όλυμπο το εισιτήριο...ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ

 Οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τεμπών παίρνουν θέση, αντιδρούν, λένε την άποψή τους δημόσια...

Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ , είπε να μη βιαστούμε να κάνουμε ειδική συνεδρίαση για το θέμα.

Πότε να την κάνουμε κ. Δήμαρχε;

Όταν θα έχει υπογραφεί;



Θέση στο… «θρόνο του Δια» φαίνεται πως ετοιμάζεται να πάρει το εισιτήριο των 6 ευρώ που σχεδιάζεται να θεσπιστεί, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως φυσιολογική συνέχεια του προσχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έγινε γνωστό πριν από αρκετές ημέρες. 

Ωστόσο μετά το κύμα αντιδράσεων που άρχισε να ξεσπά από την αντιπολίτευση, τους ορειβατικούς και αναρριχητικούς συλλόγους αλλά και τους απλούς πολίτες κυρίως των περιοχών γύρω από τον Όλυμπο, άρχισε να γίνεται γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι επρόκειτο απλώς για ένα προσχέδιο και όχι ειλημμένη απόφαση.

Μάλιστα για να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις πλέον «πέφτει» στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο ελευθέρας εισόδου στους κατοίκους των γύρω χωριών αλλά και μέτρα ευνοϊκής μεταχείρισης για τα μέλη των ορειβατικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο βουνό. 

Ξεκαθαρίζεται πως θα προηγηθεί εκτενής διαβούλευση με όλους εκείνους που τους αφορά το ζήτημα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει ξεκάθαρη...

26 Αυγ 2021

Πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΛΑΣ!!!!!!!!!!!!

 


Τα πάνω κάτω φέρνουν οι αποκαλύψεις για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ΕΛΑΣ και τα σώματα ασφαλείας που αγγίζουν μόλις το 58%. Στην Αττική μόλις το 53% των αστυνομικών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη να φτάνει το 54%, ενώ στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ) το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο,

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “ΘΑ ΒΑΛΩ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ – ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΘΑΛΑΣΣΑ” (Βίντεο)

 


Το είπε και το ομολόγησε μέσα στην ελληνική Βουλή! 

“Δεν θα αναδασώσουμε όλα τα καμένα” είπε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι θα “μπουν ανεμογεννήτριες. Δεν γίνεται να μπουν μόνο..

25 Αυγ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Ανακοίνωση Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού

 


Οι Εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έχοντας διανύσει 17 μήνες εν μέσω έκτακτων μέτρων και προσπαθώντας να στηρίξουμε το Νοσοκομείο, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμογή του Ν. 4820/2021 για υποχρεωτικό εμβολιασμό, με τη σχετική ποινή αναστολής της εργασίας, στους Υγειονομικούς με ταυτόχρονη στέρηση μισθού και απαιτούμε την κατάργηση του νόμου αυτού.

Αντί η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αυτονόητα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών για πλήρη στελέχωση και μόνιμες θέσεις εργασίας, για αξιοπρεπείς μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ, στήριξη του ΕΣΥ, στοχοποιεί απειλεί και τιμωρεί τους Υγειονομικούς. 

Παρά τις εντολές της Κυβέρνησης και τις προσπάθειες των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας, για συγκάλυψη όλων των παρενεργειών που προκαλούν τα mRNA εμβόλια, σε αυτούς που προσέρχονται στα ΤΕΠ και σε αυτούς που βρίσκονται στις Κλινικές, η Αλήθεια φωνάζει.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σιωπούμε πια σ’ αυτό που συντελείται μπροστά στα μάτια μας, με την  ανοχή κάποιων συναδέλφων. Επιτέλους όλοι έχουμε ευθύνη και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουμε γι αυτά. 

Tα νέα δεδομένα αποδεικνύουν περίτρανα πλέον ότι οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι μεταδίδουν τον ιό αλλά και νοσούν βαριά. Πλήρως εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις , χωρίς υποκείμενα νοσήματα πολίτης,

24 Αυγ 2021

Διόδια στον Όλυμπο; "Εκεί που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα, κρεμάν οι «γύφτοι»* τα νταούλια!"

 

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για τον Όλυμπο από τη Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας.

Κάτι παραπάνω ξέρανε οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου που διάλεξαν τον Όλυμπο για κατοικία των Θεών. Αιώνες τώρα προσπάθησαν πολλοί εισβολείς να το κατακτήσουν αλλά μάταια. Το Βουνό δεν γνώρισε ποτέ την τουρκοκρατία αλλά ούτε και την κατοχή από τους μελανοχίτωνες, τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αντίθετα πάντα άνοιγε και θ’ ανοίγει την αγκαλιά του στα κατατρεγμένα πλάσματα με το ελεύθερο πνεύμα και την αγνή καρδιά, που στέκουν μέσα στους αιώνες ακοίμητοι φρουροί της άγριας ελευθερίας του.

Εκεί που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα, κρεμάν οι «γύφτοι»* τα νταούλια!

Εδώ και λίγες μέρες αποκαλύφθηκε...

"Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που ακούστηκε να πληρώνουμε για ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η επίσκεψη στο βουνό του Ολύμπου! Έχετε ξεφύγει τελείως"

 


Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας κρατικό έγγραφο (σχέδιο ΚΥΑ) που ορίζει τιμή εισιτηρίου για αυτούς που πρόκειται να επισκεφτούν τον Όλυμπο! 

Μόλις είδα την είδηση είπα είναι δυνατόν; 

Αναρωτήθηκα μήπως είναι ένα κακόγουστο  αστείο ή ψεύτικα νέα! Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή δυστυχώς! 

Σκέφτονται να θεσμοθετήσουν εισιτήριο για την επίσκεψη στον Όλυμπο! 

Άκουσον άκουσον! Πραγματικά εξωφρενικό! 

Αλλά όλα μπορεί να τα περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση που έχει χάσει τη λαϊκή υποστήριξη παρά τα χαϊδέματα που δέχεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αργυρώνητων ΜΜΕ, ένεκα  του γεγονότος ότι τα έχει χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα πρόσφατα εγκρίθηκαν...

Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου: "Να συζητηθεί δια ζώσης τώρα το θέμα εισιτηρίου στον Όλυμπο"

 


 Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμου πολλές φορές είχε θέσει το θέμα για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και δημόσια, τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας, με δεδομένο ότι έχουν αρθεί πολλά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας,  καθώς και μια σειρά οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται κανονικά εδώ και τόσον καιρό.

Με βάση την νέα ΚΥΑ και το ΦΕΚ 3793Β 13/8/2021  «Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ.,χρήση μάσκας και αντισηπτικού]»

 αιτούμαστε:

 

1.       η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 25/8/2021 να πραγματοποιηθεί δια ζώσης και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

2.      να συζητηθεί ως θέμα:

23 Αυγ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Όλυμπος- "Είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές."


 


Μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Πιερίας κ. Μπαραλιάκος προσωπικά έμεινα με την εντύπωση ότι το νομοσχέδιο για τον Όλυμπο δε θα "προχωρήσει" αν δεν προηγηθεί συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, όπως φυσικά είναι οι ΟΤΑ αλλά και οι σύλλογοι.

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα που μας πληροφορούν ότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αμυράς ενημέρωσε τους βουλευτές Λάρισας αλλά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι το νομοσχέδιο που αφορά τον Όλυμπο βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο της προέδρου της Δημοκρατίας.
Επειδή οι παραπάνω θέσεις είναι αντικρουόμενες και προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στους δημότες, επιβάλλεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τους δημάρχους Δίου Ολύμπου και Κατερίνης.
Αναρωτιέμαι, ωστόσο,

Κατερίνη: "Αυτό είναι το νερό που εκβάλλει στον Θερμαϊκό, κ συγκεκριμένα στις ακτές Ολύμπου".

 Χωρίς ανάπαυλα η ξεφτίλα της δικαιοσύνης. σε αυτό το τόπο.



Καταγγελία πολίτη και υποχρέωση μου να αναρτηθεί δυο φορές μιας και αφορά και το νερό μαζί με τη θάλασσα.
Πτηνοσφαγείο Αμβροσιάδη Κατερίνη πριν 2 μέρες.
Αυτό είναι το νερό που εκβαλλει στον Θερμαϊκό, κ συγκεκριμένα στις ακτές Ολύμπου. Σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Κατερίνης εδώ κ δύο χρόνια δεν μπορεί να πάρει ανασα από την μπόχα του πτηνοσφαγειου που εδρεύει 3 χλμ βόρεια της πόλης.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δεν κάνει τίποτα.
Η κατάσταση είναι δραματική.3500 πολίτες έχουμε υπογράψει κ δηλώνουμε την αγανάκτηση μας. Κινδυνεύει η υγεία μας, το περιβάλλον κ στο τέλος θα αναγκαστουμε να ....

Πότε επιτέλους θα σταματήσουν όλοι οι άσχετοι να συντονίζουν τη φωτιά...

 


«Άντε στο διάλο ηλίθιοι και ανίκανοι. Μετά από πόσα χρόνια θα μάθετε ότι τις φωτιές δε τις σβήνουν στην άσφαλτο και τα εναέρια μέσα.

Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι τα δάση είναι πυκνά και δύσβατα.

Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι όλα τα δάση στο κόσμο έχουν καύσιμη ύλη και δεν είναι πάρκα και άλση.

Πότε επιτέλους θα μάθουν να κάνουν καλή διασπορά αυτοκινήτων για γρήγορη επέμβαση και σε θέσεις που να έχουν ορατότητα στα δάση και όχι να περιμένουν την αναγγελία της φωτιάς από τους πολίτες ή τους εθελοντές.

Πότε επιτέλους θα μπουν σε ένα ...

22 Αυγ 2021

Εισιτήριο στον Όλυμπο: Θέμα ωρών η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος; Καμία αντίδραση από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου

 Στα γρήγορα και βιαστικά και χωρίς καμία αντίδραση από τους Δήμους Δίου Ολύμπου, Κατερίνης, Ελασσόνας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κάποιοι βουλευτές και όχι μόνο , των περιοχών, βιάζονται πολύ να τελειώσουν το διόδια στον Όλυμπο και πολύ περίεργη είναι η αδιαφορία (;) των Δημάρχων.



Συγκεκριμένα, στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρίσκεται προς υπογραφή το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο.

Την είδηση αυτή μετέφερε, σύμφωνα με  πληροφορίες , ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς σε τηλεφωνικές επαφές που είχε με τους βουλευτές Λαρίσης της ΝΔ κκ Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του.

Ο κ. Αμυράς αφού διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να υπογραφεί από την κυβέρνηση καμία απόφαση με την οποία να επιβάλλεται εισιτήριο στον Όλυμπο, απεκάλυψε πως το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο είναι έτοιμο και απομένει η ...