# #

18 Ιουλ 2015

Tώρα μας ζητάνε να τους πάμε και όσα μετρητά έχουμε και μας “υπόσχονται” ότι αυτά δεν θα υπαχθούν στα capital controls...Εγώ δεν τους πιστεύω!… Εσείς τους πιστεύετε;


Η είδηση :
Τα χρήματα που θα μπαίνουν στις Τράπεζες μετά το άνοιγμα των τραπεζικών καταστημάτων από νέες συναλλαγές, είτε με εισροή συναλλάγματος είτε με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, είτε χρήματα που βρίσκονταν σε θυρίδες, είτε από τα σεντούκια και τα στρώματα των σπιτιών μετά την 20η Ιουλίου, θα θεωρούνται «νέα λεφτά» και δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς ροής κεφαλαίων.
Ο σχολιασμός …
Η άποψη μου είναι ότι αν ισχύει η παραπάνω πληροφορία πιθανόν να είναι μια ακόμα οδηγία των δανειστών για να βάλουν στο χέρι ότι μετρητό υπάρχει στα χέρια των Ελλήνων. 
Ειδικά αποσκοπούν στο να ξετρυπώσουν και να ελέγξουν..

Τα Γκάλοπ Δίνουν Στο ΠΑΣΟΚ 2,3% , Έσκασε Η Πρώτη Βόμβα !!!Έτσι είναι κυρία Γεννηματά !
Νομίζατε ότι ο λαός ξεχνάει . Δεν ξεχνάει σας το ορκίζομαι !!!
Νομίζατε ότι μπορείτε να είστε συνταξιούχος από τα 52 σας χρόνια . Να κοπεί η σύνταξη σας κυρία Γεννηματά , να την πάρετε στα 67 όπως όλοι οι Έλληνες !!
Νομίζατε ότι θα σωζατε τον Βενιζέλο ,

Βαρουφάκης: Το πρόγραμμα θα αποτύχει


Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αποτύχουν, δηλώνει σε συνέντευξή του στο BBC Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα «θα είναι στην ιστορία ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που συντελέστηκε ποτέ». «Το πρόγραμμα θα αποτύχει, ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάβει την εφαρμογή του. Έχει ήδη αποτύχει», τονίζει.

Σχετικά με τον Αλέξης Τσίπρα, αναφέρει πως ο πρωθυπουργός δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει τη συμφωνία. «Μας δόθηκε η εξής επιλογή: εκτέλεση ή συνθηκολόγηση. Και εκείνος αποφάσισε ότι η συνθηκολόγηση ήταν η καλύτερη στρατηγική», αναφέρει.
 
Παράλληλα, Τους λόγους που τον οδήγησαν να καταψηφίσει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εξηγεί με..

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δίου – Ολύμπου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

  
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δίου – Ολύμπου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω αναμονής ισχυρών ανέμων σε όλη τη χώρα για σήμερα Σάββατο 18/7 και αύριο Κυριακή 19/7, αποφεύγοντας ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, το άναμμα ψησταριών κ.α. 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ...

Απόψε στο Αρχαίο Δίον - 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
 
    Την Αριστοφανική κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» παρουσιάζει απόψε στις 9:30 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στο πλαίσιο του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ το Εθνικό Θέατρο.
Οι
«Εκκλησιάζουσες» είναι η προτελευταία κωμωδία του Αριστοφάνη. 

Παρουσιάσθηκε το ...

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Αρχίζουν τα συσσίτια κι η δυστυχία..

 Ξεκινά το Επισιτιστικό Πρόγραμμα...........

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου μετέχει στην Κοινωνική Σύμπραξη  Π.Ε. Πιερίας, ως εταίρος με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.  Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά δράσεις προσφοράς  υλικής βοήθειας μέσω  διανομής τροφίμων, ρουχισμού και άλλων αναγκαίων ειδών ατομικής χρήσης.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων, καλούνται οι δυνητικά οφελούμενοι που πληρούν τα παρακάτω κριτήρια, να υποβάλουν τις αιτήσεις υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Τα κριτήρια που τίθενται για την επιλεξιμότητα των υποβαλόμενων αιτήσεων είναι κοινωνικά, εισοδηματικά και περιουσιακά, συγκεκριμένα:

Δυστυχώς η χώρα μας εδώ και καιρό είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά η ανοχή και οι "περίεργες ανθρωπιστικές ιδέες" της σημερινής Αριστερής Κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση...

Τυχαία γεγονότα ή εσκεμμένες ενέργειες?


Η είδηση....
Στα επεισόδια του Συντάγματος τη νύχτα ψήφισης του μνημονίου, συνελήφθησαν, ανάμεσα σε άλλους, τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί. 

- Κάτοικοι του Υμηττού παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις "από νεαρούς με σακίδια" στη περιοχή.

Ο σχολιασμός....
Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης το οποίο κάποιοι προσπαθούν να υλοποιήσουν με την συνδρομή εξειδικευμένων πρακτόρων με μεθόδους που μας θυμίζουν το μαύρο καλοκαίρι του 2007 τότε που έκαψαν την Ηλεία και έστειλαν στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους. 

Δυστυχώς η χώρα μας εδώ και καιρό είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά η ανοχή και οι "περίεργες ανθρωπιστικές ιδέες" της σημερινής Αριστερής Κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση οπότε είναι σίγουρο ότι ..

Ana Gomez - Δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για τερατούργημα (βίντεο)Η Πορτογαλίδα Ευρωβουλευτής Ana Gomez των Σοσιαλδημοκρατών και του Partido Socialista δήλωσε μεταξύ άλλων στην Επιτροπή ECON την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015:

"Αυτή η συμφωνία δεν είναι συμφωνία, είναι τελεσίγραφο, παράλογο οικονομικά, άδικο, σκληρό, ανεπίτευκτο, επονείδιστο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αρχές της, και ακόμη περισσότερο, ταπεινωτικό τελεσίγραφο το να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Είναι και παράνομο,

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ....Χθες χάθηκε μία μάχη. Όμως ο πόλεμος συνεχίζεται.

Η συμφωνία που ψήφισε χθες η Βουλή αποτελεί δυστυχώς μνημόνιο. Αγωνιστήκαμε 5 χρόνια ενάντια στα μνημόνια. 

Βγήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες γιατί βλέπαμε ότι οδηγούν στην οικονομική καταστροφή της χώρας. 
Βλέπαμε τη στρατιά των ανέργων να μεγαλώνει. 
Βλέπαμε τα όνειρα των νέων να γκρεμίζονται, να «μεταναστεύουν» μαζικά στο εξωτερικό. 
Βλέπαμε τα δημόσια νοσοκομεία να καταρρέουν. 
Βλέπαμε τα δημόσια σχολεία  να διαλύονται. 
Βλέπαμε τα καταστήματα να κλείνουν.

Πέντε  χρόνια αγωνιστήκαμε. 
Απεργήσαμε, διαδηλώσαμε, φωνάξαμε με δύναμη και πάθος γιατί ξέραμε πως υπήρχε και άλλος δρόμος από αυτόν που οι μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν. 
Μετά από 5 χρόνια η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.

Η νέα κυβέρνηση έδωσε από την αρχή μάχες. 
Μάχες σκληρές, με στόχο να απαλλάξει τον τόπο από τα μνημόνια και τη λιτότητα, από το δυσβάστακτο χρέος. Οι μάχες αυτές είναι γνωστές, ο ελληνικός λαός τις αναγνώρισε και στήριξε με 61,3% το μεγάλο ΟΧΙ. Με αυτήν τη δύναμη του λαού και με ειλικρινείς προθέσεις που κανείς δεν αμφισβητεί φτάσαμε σε αυτήν τη συμφωνία.

Η συμφωνία που ψήφισε χθες η Βουλή αποτελεί δυστυχώς..

Βρώμικο παρασκήνιο με τις τράπεζες και το χρηματιστήριο..Βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες, «δεν θα διαπραγματεύονται οι μετοχές των τραπεζών» στο ΧΑΑ, αν ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Φαίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ «δύσκολη» για τις τράπεζες ….στην αρχή -μάλλον- θα την πληρώσουν οι μέτοχοι -μικροί και μεγάλοι- και αν αυτό δεν «φτάνει» έχει σειρά το κούρεμα …με την ψιλή ή την χοντρή!
Υπάρχουν κάποιοι που επηρέαζαν (παρότρυναν) την κοινή γνώμη για ανάληψη των καταθέσεων και μεταφορά στο εξωτερικό.
Στο παρακάτω Video υπάρχει υλικό, που αν και δεν είχε προκαλέσει την παρέμβαση των αρχών και της δικαιοσύνης ….

«Χοντρό» τραπεζικό παιχνίδι, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά: Πώς η ΕΚΤ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών τραπεζών!

soste-ton-kapitalismo-apo-toys-trapezites
Την ώρα που τα ρολά των τραπεζών έχουν «κατέβει» και ενώ η τραπεζική αργία και τα capital controls αποτελούν μια καθημερινότητα, στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται έντονες διαβουλεύσεις για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος. Ασφαλώς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, αλλά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στον τραπεζικό «χάρτη» της χώρας, στην κατεύθυνση της παραπέρα συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων.
Ωστόσο, υπάρχουν ήδη «κινήσεις» που δείχνουν πως οι ανακατατάξεις έρχονται γρήγορα. 
Πρώτον. Μόλις σήμερα, έγινε γνωστό -σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr- ότι η Eurobank θα προχωρήσει, ακόμη και εντός της ημέρας,

Διπλή ανατροπή για τις συντάξεις όλων των ασφαλισμένων...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ 3
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ….
Διπλή ανατροπή για τις συντάξεις όλων των ασφαλισμένων και κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων ήρθε στο «και πέντε» της ψήφισης των πρώτων μέτρων του νέου Μνημονίου. Με διάταξη της τελευταίας στιγμής, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η/1/2015. 
Η σχετική ρύθμιση που προβλέπεται στο νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (ν.3863/10) ανατρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα καθώς από το νέο σύστημα δεν θα εξαιρεθούν όσοι έχουν συμπληρώσει και την ηλικία και το χρόνο ασφάλισης πριν από το 2015, και βάσει του νόμου 3863 είχαν το δικαίωμα να αποχωρήσουν και μετά το 2015, χωρίς όμως να τους επηρεάσουν οι αλλαγές στον υπολογισμό της σύνταξης.
Οι ανατροπές που φέρνει το νέο σύστημα στον υπολογισμό όλων των νέων συντάξεων, αποκαλύπτονται ..

Είπε ψέμματα η κ. Κωνσταντοπούλου...???

Βλακώδης στοχοποίηση

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου
Στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί κάποιος να καταλογίσει πολλά. Άλλο πράγμα όμως η κριτική και άλλο η αρλουμπολογία.
Τώρα οι επικριτές της -είναι πολλοί και μέσα στο κόμμα της κι αυτό πρέπει να προβληματίσει την ίδια- ανακάλυψαν δύο τεράστια σκάνδαλα. Ποια είναι αυτά;

Ένα προφητικό κείμενο του Π.Λαφαζάνη (1998) που πρέπει να διαβάσετε...

Ένα εντυπωσιακό κείμενο του Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμμένο το 1998 που προβλέπει κατά γράμμα ότι ακριβώς βιώνουμε σήμερα στην ευρωζώνη. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ που βγάζει προς τα έξω μια εντυπωσιακή τυφλότητα και υστέρηση ως προς τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και κυρίως αδρανεί απέναντι σε μια κοινωνία, ένα μεγάλο μέρος της οποίας καταβαραθρώνεται. Φθινόπωρο 1998, περιοδικό Δίαυλος, τεύχος 3ο. Του Παναγιώτη Λαφαζάνη


Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, εδώ και καιρό, χορεύει στους ρυθμούς κατά πρώτο λόγο του ενιαίου νομί­σματος(«ευρώ») και κατά δεύτερο λόγο της μελλοντικής διεύρυνσης από τις 10 χώρες της Κεντρικής - Ανατολικής Ευρώπης και την Κύ­προ, διεύρυνση που προβλέπεται ότι θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις (6+5). 

Οι κυρίαρχοι πολιτικοί και οικο­νομικοί κύκλοι σε ευρωπαϊκό επίπε­δο, αλλά και σε κάθε μεμονωμένη χώρα, μοιάζουν να έχουν πάθει παράκρουση με την προοπτική του «ευρώ». Δεν συζητάω, φυσικά, για την Ελλάδα, όπου ο στόχος της ένταξής της στον ενιαίο νόμισμα έχει πάρει, χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση, τον χαρακτήρα νέας μεγά­λης«εθνικής ιδέας», η οποία συνο­δεύεται και από τον περίφημο «μονόδρομο» για την υλοποίησή της. 

Το «ευρώ», ούτε λίγο ούτε πολύ, σε όλη την Ευρώπη τείνει να παρουσιαστεί ως το φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Στην ουσία για τους κυ­ρίαρχους πολιτικούς και οικονομι­κούς κύκλους, ιδιαίτερα της Γερμα­νίας, θεωρείται ως το μέσον και ο δρόμος για τη βίαιη καπιταλιστική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση της Ένωσης προκειμένου η τελευταία να αναβαθμίσει τη θέση της στον διε­θνή ανταγωνισμό, αν όχι για να κατακτήσει την ηγεμονία σης παγκό­σμιες χρηματαγορές και αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. 

Αυτή η άνευ ιστορικού προηγού­μενου νομισματοποίηση του ευρωπαϊκού οράματος και της ευρωπαϊ­κής προοπτικής όχι μόνο όφειλε να ανησυχεί, αλλά και να τρομάζει με τη μονομέρειά της. 

Κι όμως, όσοι αντιμετωπίζουν κριτικά το όλο εγχείρημα, αναδεικνύοντας τις εξόφθαλμες αντιφάσεις και τις επώδυνες παρενέργειές του, στιγματίζονται, περίπου, ως«παλαιοημερολογίτες» ή «άνθρωποι των σπηλαίων» και κατηγορούνται ως αντιευρωπαϊστές. (Είναι άκρως αξιοπερίεργο ότι οι ίδιοι κύκλοι που αντιμάχονται τον ελληνικό εθνικι­σμό υιοθετούν με τόσο φανατικό τρόπο έναν άκριτο και σχεδόν ολοκληρωτικού χαρακτήρα «ευρωπαϊ­κό» εθνικισμό!) 

Σε πείσμα των κρατουσών από­ψεων, οι οποίες έχουν περιβληθεί το φωτοστέφανο θρησκευτικού δόγμα­τος, θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά να τεκμηριώσω ότι: 

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης - Ποια είναι τα νέα πρόσωπα

Χωρίς να είναι σαρωτικός και μάλλον με επιφυλακτική διάθεση ο πρωθυπουργός προχώρησε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά και τις εξελίξεις από την συμφωνία με τους δανειστές αλλά και την ψηφοφορία στη βουλή που επακολούθησε. Οι αλλαγές στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αφορούν:  
 
Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης. Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.
Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης. Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας. Τέλος,

17 Ιουλ 2015

Και που σαι ακόμα ... Αλέξη

Επεισόδιο στη Ρόδο με Γάλλους, που δεν πλήρωναν επειδή… όλα πια είναι δικά τους!


Ενα απίστευτο περιστατικό που μαρτυρά την άποψη που έχουν αρκετοί Ευρωπαίοι πολίτες για την χώρα μας συνέβη προχθές στη Ρόδο.
Γκρουπ Γάλλων τουριστών που παραθερίζει στο νησί, επισκέφτηκε τη Λίνδο και επιχείρησε να μπει στον αρχαιολογικό χώρο χωρίς να πληρώσει εισιτήριο, διότι τώρα πια…

Έφτασαν ντυμένοι “φίλοι” αμέτρητες φορές οι εχθροί μου τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας. Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά.


Για μια ακόμα φορά έρχονται οι πιστωτές μας, οι δανειστές μας, μαζί με τους εγχώριους συνεργάτες τους, να παραστήσουν τους «σωτήρες» μας.
Για μια ακόμα φορά ο λόγος στους ποιητές μας:

ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...88,5 δισ. δάνειο αλλά ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία! ΔΕΙΤΕ

Τα έλεγε η παθούσα....Η οποία όμως τους την έκανε...
Εμείς "ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"

Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές μετατρέπει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους». Μπορεί οι δύο αυτές λέξεις να έχουν γραφτεί αρκετές φορές, αλλά αν δει κανείς που θα πάνε τα 88,5 δισ. ευρώ του δανείου αντιλαμβάνεται πώς αυτός ο τόπος δεν έχει κανένα μέλλον όσο οι πολιτικοί του βάζουν την υπογραφή τους σε μνημόνια αφενός θνησιγενή και αφετέρου όμως ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία.
 
Ούτε ένα ευρώ από τα 88,5 δισ. των Ευρωπαίων που έχουν το θράσος να μιλούν για αλληλεγγύη , και του ΔΝΤ, δεν πηγαίνει στην ελληνική οικονομία. 

Όλα για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, για την καταβολή τόκων, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την εξόφληση εταιρειών σαν τη Siemens που μοίραζε μίζες για να παίρνει έργα στην Ελλάδα. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να της δίνουν έργα. 
 
Και ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα δάνεια που παρουσιάζονται ως πρόγραμμα για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία; 

Οι πολίτες. 
Τα κοροΐδα που πίστεψαν πώς κάτι μπορεί να αλλάξει αλλά αντί της ελπίδας ήρθε ο όλεθρος του τρίτου μνημονίου που τους στερεί βασικά προϊόντα και τους αφήνει να πεθάνουν σαν το σκυλί στο αμπέλι γιατί πλέον το σούπερ μάρκετ πάει στο 23%, όπως και τα έξοδα κηδείας.
 
Έχουμε λοιπόν και λέμε: 

Θα πάρουμε δάνειο 65,5 δισ. ευρώ από τον ESM και 16,4 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. 
Που θα πάνε αυτά; 

Ιδού η απάντηση: 

Τσίπρας, με λίγα λόγια..."Να αποδεχτούμε με χαρά την επερχόμενη σφαγή μας".Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες του απόλυτου Κοινοβουλευτικού παραλογισμού μιας και βλέπουμε και ακούμε πράγματα τα οποία ξεπερνούν πια τα όρια της κωμωδίας και μετατρέπονται σε τραγωδία. 

Δυστυχώς είμαστε θεατές μιας κακόγουστης παράστασης από θλιβερούς κομπάρσους οι οποίοι πλέον ολοφάνερα υποτιμούν την νοημοσύνη και την κρίση μας. 
Φαίνεται πια ολοκάθαρα ότι οι κύριοι αυτοί μπορεί και να υλοποιούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο αποσκοπεί στην οριστική παράδοση της χώρας και της ζωής μας στους τοκογλύφους και στα άλλα γεράκια του χρηματοοικονομικού κατεστημένου. 

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει δηλ. να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία στις κρίσιμες Κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες στηρίζεται από αυτούς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που πριν λίγο καιρό κατήγγειλε νομιμοποιώντας όμως τώρα τις πολιτικές τους για τις οποίες ο Ελληνικός λαός τους καταψήφισε φέρνοντας αυτήν στην εξουσία! 

Παράλληλα έχουμε πολλούς δικούς της βουλευτές να καταγγέλλουν και να καταψηφίζουν τις προτάσεις της και να δηλώνουν συνάμα ότι την στηρίζουν! 
Αυτή η "νοσηρή" κατάσταση στην ουσία απενοχοποιεί και βάζει στο πολιτικό παιχνίδι αυτούς οι οποίοι όπως είναι γνωστό τα προηγούμενα χρόνια κατάκλεψαν τον κόπο και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. 

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι η στήριξη τους την δεδομένη στιγμή στην κυβέρνηση γίνεται εκ του πονηρού με σκοπό να αποτρέψουν την διερεύνηση των μεγάλων ευθυνών τους αλλά και να αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες θα βλάψουν τους χορηγούς και τους ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...Μετά την Ελλάδα(η οποία θα καταρρεύσει και θα κατασχεθεί ολόκληρη στα σίγουρα με το νέο Μνημόνιο)… Ποιος έχει σειρά για «κεραυνοβόλο πόλεμο» από το Βερολίνο;

akropoli_nazis
Εβδομήντα-πέντε χρόνια πριν, όταν η Ευρώπη υπέκυψε στη ναζιστική Γερμανία, ήταν ο ήχος των τεθωρακισμένων Πάντσερ που ακούγονταν μέσα στις πρωτεύουσες που προανήγγειλε την ήττα.
Τώρα είναι οι γερμανικές «τράπεζες Πάντσερ» που φαίνεται να κατακτούν όλα όσα βρίσκονται μπροστά τους. Οι οικονομικοί όροι που υπαγορεύτηκαν στην Αθήνα στο τελευταίο λεγόμενο πακέτο διάσωσης, δεν είναι τίποτα άλλο από την υποταγή μιας κυρίαρχης χώρας στις προσταγές των γερμανικών τραπεζών. Το ανησυχητικό ερώτημα για πολλά ευρωπαϊκά κράτη είναι: ποιος είναι ο επόμενος;
Ακόμη και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν τη συγκλονιστική ταπείνωση που επιφυλάχθηκε στην Ελλάδα από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον αδιάλλακτο υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Washington Post περιέγραψε τη συναίνεση της Ελλάδας ως «τιμωρία τελεσίγραφο», ενώ το Reuters δήλωσε ότι η Αθήνα είχε «παραδοθεί».
Τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει ποιοι είναι οι νέοι οικονομικοί δικτάτορες της Ευρώπης. Τα ρεπορτάζ αναφέρονται… μαλακά στους «σκληροπυρηνικούς της ΕΕ» και τους «σκληρούς ηγέτες της ΕΕ», αλλά διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, είναι σαφές ότι ο άρχοντας που δίνει το ρυθμό τώρα για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι το Βερολίνο. Και ο ρυθμός δεν είναι μελωδικός.
Η ελληνική κυβέρνηση «αντι-λιτότητας» του Αλέξη Τσίπρα ντροπιάστηκε παραδίδοντας τη χώρα στα οικονομικά κεφάλια του Βερολίνου. Για μια επέκταση «δανείου» € 86 δισεκατομμυρίων, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παραδώσει € 50 δισεκατομμύρια ελληνικών δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, που θα πρέπει στο μέλλον να ιδιωτικοποιηθούν από «τους πιστωτές της ΕΕ», που στην πραγματικότητα είναι η γερμανική κυβέρνηση και οι τράπεζές της.
Επιπλέον, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει πιο αυστηρή λιτότητα στον πολύπαθο λαό της. Και εάν η Αθήνα δεν πιάσει τους στόχους, τότε το Βερολίνο θα αποστείλει τα στρατεύματα-σοκ με τα ριγέ κοστούμια για να εξασφαλίσει ότι θα το κάνει. Είναι ένας οικονομικός κεραυνοβόλος πόλεμος καμένης γης που αποτελεσματικά κάνει την Ελλάδα ένα «γερμανικό παράρτημα».
Το 2010, το συνολικό χρέος της Ελλάδας ήταν € 110 δισεκατομμύρια, ή περίπου 130 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της (ΑΕΠ). Το 2014, τροφοδοτούμενο από την απερίσκεπτη πιστωτή γενναιοδωρία της ΕΕ, το χρέος διογκώθηκε στο...

Μήνυμα της Δημάρχου Ρώμης: “Αν η Αθήνα κλαίει, η Ρώμη δεν γελά…”

Μήνυμα της Δημάρχου Ρώμης προς τον Δήμαρχο Σαμοθράκης: “Αν η Αθήνα κλαίει, η Ρώμη δεν γελά…”
Σε συγκινητικό μήνυμα που απηύθυνε η Δήμαρχος Ρώμης Sabrina Alfonsi προς τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσα, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αν η Αθήνα κλαίει, η Ρώμη δεν γελά, είμαστε ενωμένοι μαζί σας σε αυτή την ευαίσθητη ιστορική στιγμή. Τα τελευταία γεγονότα στην Ευρώπη και τα σχετικά ζητήματα που εγείρονται με το κύμα που ονομάζεται "Μαφία του Κεφαλαίου" θέτουν σε..

Παρασκευή 17 Ιούλη: ανοιχτή σύσκεψη–απάντηση στο 3ο Μνημόνιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ..";Eνα τεράστιο κενό μετά την εγκατάλειψη των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ"

Προσωπικότητες και φορείς της Αριστεράς και των κινημάτων καλούν, για την Παρασκευή 17 Ιούλη, ανοικτή σύσκεψη όπου να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την υποταγή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις πιέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και την συμφωνία σε ένα 3Ο Μνημόνιο.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συνάντηση δυνάμεων της Αριστεράς (είτε μέσα είτε έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ) που συμφωνούν σε μια σειρά βασικά σημεία-θέσεις που αναδεικνύουν ένα διαφορετικό δρόμο για την Αριστερά. Για πραγματική έξοδο από την κρίση, υπέρ της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων και αναχαίτισης της κοινωνικής καταστροφής που βιώνουμε.

Μετά την εγκατάλειψη των προεκλογικών υποσχέσεων,

KΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΑΣ
Η 12η Ιουλίου είναι μια μέρα που θα μείνει για πάντα γραμμένη στις μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας. Στις Βρυξέλλες συντελέστηκε ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι αυτή η Ε.E. δεν ανέχεται ούτε τη δημοκρατία ούτε τη λαϊκή κυριαρχία. Αποδείχθηκε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν ο απόλυτος παραδειγματισμός ενός λαού που διανοήθηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας διαφορετικός δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της σκληρής λιτότητας. 
Ο στόχος τους αυτός έγινε ακόμα επιτακτικότερος μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Η συμφωνία στην οποία εξωθήθηκε πραξικοπηματικά ...

Ο Άδωνις στη θέση του Στρατούλη?

Κι όμως...

Διόλου δεν αφορά την κοινωνία αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κακά πάνω τους ...

Αλέξη επιτέλους μόνοι... Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπρεπε να πάει με τα κεφάλια της βρώμικης ολιγαρχίας για ορεκτικό και με τους διαπλεκόμενους για κύριο πιάτο. Αυτό θα φανέρωνε την εικόνα ενός ηγέτη στο εξωτερικό και θα αποδυνάμωνε τα στηρίγματα της αθλιότητας στο εσωτερικό.

Σίγουρα δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, να τις βγάλουν για να τις μετρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές τους καθαρότητες . Και προφανώς ο κόσμος σιχαίνεται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια για να υπερασπίσουν την μεγάλη ιδέα και την κυβερνητική πολιτική αλλά δεν έχουν να επιδείξουν ένα..