# #

7 Μαΐ 2010

Μια είδηση... πέρασε απαρατήρητη


Του Ρούσσου Βρανά rvranas@otenet.gr
Οπως Αργεντινή
Οταν αντηχούν οι κατσαρόλες, µια µονάχα εικΟνα µάς έρχεται στον νου, πολύ πιο έντονα από όλες τις άλλες: η εικόνα της Αργεντινής. Η ίδια ακριβώς εικόνα έρχεται και στον νου του νοµπελίστα οικονοµολόγου Πολ Κρούγκµαν, που γρά φει: «Οπως Αργεντινή».

Μια είδηση...
… πέρασε απαρατήρητη. Πριν από δεκαπέντε ηµέρες, όπως έγραψε το «Αrticle11», η Αργεντινή πρότεινε στους µεγάλους ιδιώτες δανειστές της - εκείνους που έχασαν πολλά λεφτά όταν η χώ ρα κήρυξε πτώχευση το 2001 - µια συµφωνία επαναγοράς του χρέους της στο ένα τρίτο της ονοµαστικής αξίας του. Αν η πρόταση γίνει αποδεκτή, οι δανειστές θα πάρουν πίσω λεφτά που τα θεωρούσαν χαµένα, το χρέος της χώρας θα µειωθεί κατά το ένα τρίτο και θα αποκτήσει πάλι πρόσβαση στις αγορές από τις οποίες ήταν µέχρι τώρα αποκλεισµένη. Πριν από µία δεκαετία, η Αργεντινή πλήρωσε µε πολύ βαρύ τίµηµα τα ουκάζια του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου. Στη δεκαετία του 1990 ήταν ένας υποδειγµατικός µαθητής.

Ολοι επαινούσαν την υπακοή της και την καλή της πρόθεση, όσο υπέκυπτε σε όλες τις συστά σεις του ΔΝΤ. Μέχρι το 2001. Τότε η χώρα έπεσε κυριολεκτικά στα γόνατα, πνιγµένη από χρέη που δεν µπορούσε να ξεπληρώσει, ξεγελασµένη από διεφθαρµένες κυβερνήσεις, αιµορροούσα από τα βαθιά δήγµατα των αρπακτικών του διε θνούς τραπεζικού κεφαλαίου.

Και τότε...
…την ώρα που οι επενδυτές άρχιζαν πια να την εγκαταλείπουν και οι κερδοσκόποι να ποντάρουν στην κατάρρευσή της, τον Ιούλιο του 2001, ο υπουργός Οικονοµικών Ντοµίνγκο Καβάλιο πα ρουσίασε το σχέδιο «Μηδενικό έλλειµµα», που προέβλεπε σκληρή λιτότητα κατά παραγγελία του ΔΝΤ, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, και στους µισθούς, και στις συντάξεις των δηµοσίων υπαλλήλων. Μολονότι τις είχε απαιτήσει το ίδιο, το ΔΝΤ έκρινε αυτές τις θυσίες ανεπαρκείς. Και αρνήθηκε να εκταµιεύσει δάνειο το οποίο είχε συµφωνηθεί. Τον Ιανουάριο του 2002 η χώρα κατέρρευσε. «Η αγοραστική δύναµη των µισθω τών έπεσε 29%», γράφουν ο Ντανιέλ Εράρ και η Σεσίλ Ρουµπό στο βιβλίο τους «Η εξεγερµένη Αργεντινή». «Η ανεργία και η υποαπασχόληση ξεπέρασαν το 42%. Το 60% του αστικού πληθυ σµού πέρασε κάτω από το όριο της φτώχειας.

Και η υποτίµηση κατάπιε το ένα τρίτο από τις καταθέσεις των αποταµιευτών, που έγραφαν στις προσόψεις των τραπεζών: “Κλέφτες, πουτάνας γιοι!”». Μέχρι σήµερα, το όνοµα του Ντοµίνγκο Καβάλιο παραµένει ντροπιασµένο στην Αργεντινή. Ζει στις ΗΠΑ και επισκέπτεται τη χώρα του µό νο µε ισχυρή προστασία σωµατοφυλάκων. Το ίδιο µισητό είναι και το ΔΝΤ. Εκείνοι που βού λιαξαν στη φτώχεια εξ αιτίας του, δεν µπορούν να ξεχάσουν.

Μια βαθιά…
…διαφορά υπάρχει όµως ανάµεσα σε όσα συνέβησαν τότε στην Αργεντινή και σε όσα συµβαίνουν σήµερα στην Ελλάδα, γράφει το «Αrticle11». Η κρίση αιφνιδίασε τον λαό της Αργεντινής, που δεν περίµενε τέτοια καταστροφή. Αντίθετα, οι Ελληνες βρίσκονται σε επιφυλακή. Και είναι κα λύτερα προετοιµασµένοι. Μολονότι ζούµε λοιπόν στα χειρότερα, ίσως τα καλύτερα βρίσκονται ακόµη µπροστά µας.πηγη:http://www.tanea.gr ....http://solidaritymit.blogspot.com

ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ??


το φιλμάκι του Κώστα Γαβρά που απαγορεύτηκε...

ΤΕΣΤ ΑΓΧΟΥΣ...

ΤΕΣΤ ΑΓΧΟΥΣ
Διαβάστε πρώτα το κείμενο αυτό πριν εξετάσετε την εικόνα που βρίσκεται στο τέλος του μηνύματος.

Η εικόνα χρησιμοποιήθηκε στο νοσοκομείο "ST.MARY" για την μελέτη των επιπέδων stress.Κοιτάξτε τα 2 δελφίνια που πηδάνε πάνω από το νερό.
Και τα 2 δελφίνια είναι ίδια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν ένα άτομο έχει stress (άγχος), τότε νομίζει ότι τα 2 δελφίνια φαίνονται διαφορετικά.
Αν υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των 2 δελφινιών, αυτό σημαίνει ότι το άτομο που εξετάζει την εικόνα βρίσκεται κάτω από υψηλό ποσοστό πίεσης (stress).
Σας παρακαλούμε, μελετήστε προσεκτικά την εικόνα και αν βλέπετε πολλές διαφορές μεταξύ των 2 δελφινιών, ενημερώστε άμεσα τον προϊστάμενό σας, μαζέψτε την τσάντα σας, πηγαίνετε στο σπίτι σας αμέσως και πάρτε 10ήμερη αναρρωτική άδεια από την εργασία σας.


Καλή σας ημέρα

Από την Δ/νση Προσωπικού

Γερμανία: Αγωγή για να μπλοκαριστεί η βοήθεια στην Ελλάδα

Πέντε Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές κατέθεσαν σήμερα αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την καταβολή από τη Γερμανία της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, για την οποία δόθηκε σήμερα το πράσινο φως από τη γερμανική κάτω βουλή.
Πέντε Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές κατέθεσαν σήμερα αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την καταβολή από τη Γερμανία της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, για την οποία δόθηκε σήμερα το πράσινο φως από τη γερμανική κάτω βουλή.
Η αγωγή κατατέθηκε έπειτα από την ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή), όπου 390 βουλευτές (από 601 παρόντες) ψήφισαν υπέρ της χορήγησης της βοήθειας, και πριν από την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα για το ίδιο θέμα στην Μπούντεσρατ (άνω βουλή).
Στόχος της αγωγής είναι να μπλοκαριστεί η καταβολή των πιστώσεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η χορήγηση της χρηματοπιστωτικής αυτής βοήθειας στην Αθήνα είναι αντίθετη προς τις αρχές της Συνθήκης της Λισαβόνας και το γερμανικό Σύνταγμα.
Σύμφωνα με νομικές πηγές στην Καρλσρούη, το Συνταγματικό Δικαστήριο πιθανότατα θα αρνηθεί να εξετάσει την υπόθεση και θα την παραπέμψει στις ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές, οι οποίες είναι αρμόδιες για την ευρωζώνη και τις αποφάσεις της ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο ........http://100greekblogs.blogspot.com

Θα κάνει ο κ.Βγενόπουλος την αυτοκριτική του; Θα του αποδοθούν ποινικές ευθύνες;


Θα κάνει ο κ.Βγενόπουλος την αυτοκριτική του; Θα του αποδοθούν ποινικές ευθύνες;
Δημοσίευμα του indymedia της 5/5/2010

από εργαζόμενος στη Marfin Bank 7:02μμ, Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. (Τροποποιήθηκε 0:51πμ, Πέμπτη 6 Μαΐου 2010)Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.

Δειτε τι γινεται οταν βαζει βενζινη ...γυναικα...

Ο μπαφος η σαυρα κι ο κροκοδειλος.....ΕΝΑ ΚΟΑΛΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕ ΕΝΑ ΜΠΑΦΟ, ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΑΥΡΙΤΣΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ,


«ΕÏ, ΚΟΑΛΑ ! ...ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;»

ΤΟ ΚΟΑΛΑ ΕΙΠΕ, ....."ΚΑΠΝΙΖΩ ΕΝΑ ΜΠΑΦΟ, ANEBA NA KANEIΣ ΚΙ ΕΣΥ "

ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΣΑΥΡΙΤΣΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΟΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΠΑΦΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, Η ΣΑΥΡΙΤΣΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΞΕΡΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.


Η ΣΑΥΡΙΤΣΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
ΕΝΑΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΤΟΤΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΑΥΡΙΤΣΑ 'ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;'


Η ΣΑΥΡΙΤΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΟΤΙ ΚΑΘΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΑΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΜΠΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΝΕ ΝΕΡΟ.

O ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΙ'ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΚΟΑΛΑ ...ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ ΤΟΝ ΜΠΑΦΟ. O ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ,


'ΕÏ, ...ΕΣΥ!!!'

...ΤΟ ΚΟΑΛΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΤΩ , ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ,


« Καλά µωρή Πουτάνα Σαύρα .....ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΗΠΙΕΣ???»
!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ σε περίπτωση που θα γεμίσετε ΜΟΝΟΙ σας το ρεζερβουάρ:


ΠΡΟΣΟΧΗ σε περίπτωση που θα γεμίσετε ΜΟΝΟΙ σας το ρεζερβουάρ:
1. Μην μπαινοβγαίνετε στο αμάξι όσο γεμίζετε.
Η τριβή των ρούχων με το κάθισμα, δημιουργεί πρόσθετο στατικό ηλεκτρισμό.
2. Κλείστε εντελώς τη μηχανή του αυτοκινήτου.
3. Κλείστε την πόρτα του αυτοκινήτου όταν βγείτε
και αμέσως ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΕΤΟ ΤΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ,
αγγίξτε κάτι μεταλλικό, ώστε να εκκενωθεί το φορτίο στατικού ηλεκτρισμού που κουβαλάτε.

Τρυφερες στιγμες Ιμπραιμοβιτς...Πικε

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ....
το ψαρεψα απο το...http://maxaliwtis.blogspot.com/

Δειτε τι λεει ο Αλεξ Τζοουνς...τα νεοτερα...

Αν τσασκισουν την Ελλαδα..θα τσακισουν και αλλες δεκαοχτω χωρες...

Οι υπολοιποι βουλευτες???? Μουγγα?..Δειτε το βιντεο

«Ελλάδα και Τουρκία δεν πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη σαν απειλή» ...Μακαρι να μπορουσαμε να τον πιστεψουμε αλλα...τωρα εχουν καλη ευκαιρια να....

Ο Τούρκος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δήλωσή του στην DW χαρακτήρισε «απογοητευτική» την στάση ορισμένων κρατών έναντι της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι "δεν συμφώνησε με την στάση αυτών των κρατών" και χαρακτήρισε απογοητευτικό τον τρόπο που άσκησαν την κριτική τους: «Μπορείς να δώσεις φιλικές συμβουλές, να θέσεις κάποιους όρους, που είναι κατανοητό και αποδεκτό, αλλά ο τρόπος που άσκησαν κριτική στην Ελλάδα ήταν αρνητικός και απογοητεύτηκα με αυτά τα κράτη-μέλη που ήθελαν στην αρχή να αφήσουν μόνη της Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια επικράτησε η κοινή λογική και τώρα προσπαθούν να την βοηθήσουν».


Επιπλέον κ. Τσαβούσογλου τόνισε πως η ΕΕ αν και είναι πολιτικός θεσμός ιδρύθηκε στην αρχή ως οικονομική ένωση με στόχο την αλληλεγγύη, που σημαίνει ότι τα κράτη - μέλη θα πρέπει να βοηθήσουν το μέλος που έχει ανάγκη. Η Τουρκία παρ’ ότι είναι εκτός ΕΕ είναι διατεθειμένη να βοηθήσει «δεν ξέρω τι ποσόν θα μπορούσε να διαθέσει, αλλά αν η Ελλάδα το αποδεχθεί, η Τουρκία θα ήταν πρόθυμη να την βοηθήσει.»
Για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του ο Τούρκος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε ότι στην αρχή της κρίσης, παραβρέθηκε σε γεύμα στην Άγκυρα με στους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ένωσης, γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος και ξεκαθάρισε τότε, πώς «η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»...
Ναι, στην ταυτόχρονη μείωση των αμυντικών δαπανών


Στο ερώτημα εάν κάποτε και οι δύο χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν συγχρόνως να μειώσουν τις αμυντικές τους δαπάνες ο κ. Τσαβούσογλου εκτιμά ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται: «Διότι και οι δύο χώρες πρέπει να αποδεχθούν ότι υπάρχουν ευαίσθητα θέματα που αφορούν τα νησιά, το Αιγαίο και την Κύπρο και πρέπει να επιλυθούν. Ωστόσο και οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη ως απειλή και να ξοδεύουν τέτοια ποσά ειδικά για τέτοιου τύπου ασκήσεις στο Αιγαίο. Δείτε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία: υπέγραψαν συμφωνία για να μειώσουν τα πυρηνικά.»


Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα στις 15 Μαΐου ο κ. Τζαβούσογλου πιστεύει πως το θέμα της ενέργειας αλλά και της κατάργησης της βίζας στα νησιά του Αιγαίου για τους Τούρκους τουρίστες θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Υπογράμμισε μάλιστα πως «η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν τη θέληση να συνεργαστούν σε ζητήματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας κάτι που γίνεται με πολλές γειτονικές χώρες αυτήν την περίοδο, όπως τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη. Το θέμα της βίζας επίσης προς την Τουρκία για τα νησιά που όμως είναι βέβαια θέμα της ΕΕ και δεν εξαρτάται από την Ελλάδα».
Τέλος ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι είναι υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, που μαζί με το θέμα της ιδιοκτησίας είναι θέματα σημαντικότερα κατά την άποψή του από τον αυτό του τίτλου του οικουμενικού Πατριάρχη.

http://draminanea-draminos.blogspot.com

Ο χρονος πλεον μετραει αντιστροφα....και οχι φυσικα για "καλυτερες μερες"


Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου από την ιστοσελίδα του

Στις κρίσεις, λένε, ο καθένας παίρνει τη θέση που του αρμόζει. Όχι τόσο από ιδεολογική σκοπιά, όσο από κοινωνική. Από τη σκοπιά του στενού ή ευρύτερου συμφέροντός του. Αυτό άρχισε πια να συμβαίνει και στην ελληνική πολιτική σκηνή υπό το βάρος της δομικής κρίσης, η οποία συμπαρασύρει στη δίνη της όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την κοινωνία και την πολιτική απειλώντας όχι απλώς τον ελληνικό λαό, αλλά την ύπαρξη της χώρας. Τώρα πλέον ο κάθε κατεργάρης τρέχει – ο καθένας με την ταχύτητά του – να λάβει τη θέση του στον... πάγκο που του αναλογεί.

Στην Ελλάδα, λοιπόν, επί χρόνια πολλοί παράγοντες του πολιτικού συστήματος μπορούσαν να πατούν σε δύο και... τρεις βάρκες.

1. Το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να λέγεται σοσιαλιστικό και ταυτοχρόνως να γκρεμίζει την όποια παραγωγικότητα είχε η οικονομία, να παίρνει όλο και σκληρότερα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα, να αποτελεί τον πιο αξιόπιστο φορέα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής την ώρα που μετέτρεπε την οικονομία σε πεδίο ασφαλούς δραστηριοποίησης των πιο συγκεντρωτικών καρτέλ.

Την ίδια ώρα είχε την ικανότητα, μοιράζοντας δανεικά λεφτά, να εξαγοράζει την ψήφο των Ελλήνων πουλώντας επί πιστώσει «μεγάλα οράματα», φούμαρα περί «εθνικής ανεξαρτησίας» «λαϊκής κυριαρχίας», «ισχυρής Ελλάδας», «μεγάλων έργων», «ανάπτυξης», αλλά από την άλλη να βάζει την Τουρκία σε ρόλο συνδιαχειρίστριας του Αιγαίου.

Όμως η ώρα του λογαριασμού ήρθε και πλέον ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι η εθνική κυριαρχία παραχωρείται, ότι το κράτος έχει πτωχεύσει, ότι τα προηγούμενα χρόνια όλοι ζούσαν «πάνω από τις δυνατότητές τους» και ταυτόχρονα διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον εφιάλτη της υπαγωγής στο ΔΝΤ.

Ο δρόμος προς την εκποίηση της χώρας και την κοινωνική καταστροφή είναι πλέον ορθάνοιχτος – και η πύλη της Κολάσεως άνοιξε διάπλατα για να μας χωρέσει όλους.

2. Η Ν.Δ., αφ’ ότου ο ιδρυτής της την «κοπάνησε» λίγο πριν από την επέλευση του ΠΑΣΟΚ για να καταλάβει τον προεδρικό θώκο – με την ελπίδα να ξεχαστεί ο ρόλος του πριν από τη χούντα και να κατοχυρώσει τον μανδύα του «εθνάρχη» – κατάφερε, στα μικρά χρονικά διαστήματα που κατείχε την εξουσία, να καταγραφεί ως συνώνυμο της διαφθοράς, της ανικανότητας και της επιτάχυνσης της καταστροφής.

* Μιλούσε για κάθαρση, όταν κάθε της κίνηση έζεχνε σκάνδαλο.

* Διακήρυσσε τον φιλελευθερισμό την ώρα που δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ακόμη κρατικοδίαιτο και παρασιτικό εξάμβλωμα, το οποίο απομυζούσε το κράτος ακόμη και όταν κυβερνούσε το... ΠΑΣΟΚ – επαρκής απόδειξη η συνενοχή της στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το οποίο γι’ αυτόν τον λόγο ποτέ δεν διερεύνησε.

3. Ο Καρατζαφέρης, αν και γνήσιο πολιτικό παιδί του Μητσοτάκη, μπορούσε να ψαρεύει στα θολά νερά του νεοφασισμού – την ώρα μάλιστα που φιλοδοξούσε να... ανανεώσει ή και να διαδεχτεί τη Ν.Δ. ως η «αυθεντική» έκφραση της κεντροδεξιάς!

* Το έπαιζε «πατριωτικό» κόμμα ακόμη κι όταν έκανε απροκάλυπτο άνοιγμα και δήλωση υποταγής στην Ουάσιγκτον. Ακόμη κι όταν έδειχνε βιαστικός τον δρόμο προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποτελώντας τον πολιορκητικό κριό του Παπανδρέου.

* Πουλούσε «ανατροπή» την ώρα που διεκδικούσε πάση θυσία να συγκυβερνήσει με... οποιονδήποτε.

* Διεκδικούσε τον κεντροδεξιό χώρο ενώ ταυτοχρόνως έστηνε αποσπάσματα τρομοκράτησης μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερνε να συστεγάζει ανανεωτικούς «εκσυγχρονιστές» με σημιτικές... απολήξεις, πρώην (αν όχι και νυν) κομμουνιστές, απολίτικους οικολογούντες, ό,τι είχε απομείνει από το παλαιό ΚΚΕ εσωτερικού και υπολείμματα ενός τεθνεώτος αριστερισμού, ο οποίος, ανέστιος, έψαχνε επί χρόνια πολιτική στέγη.

Ένα απίστευτο μείγμα αντιμαχόμενων πολιτικών και ιδεολογικών αντιφάσεων, το οποίο εμφάνιζε πάντα εσωτερικές διαιρέσεις ακόμη και μεταξύ των ίδιων των «τάσεών» του. Απλώς δεν το πλήρωνε διότι το πολυσυλλεκτικό του «εμπόρευμα», παρ' ότι δεν εμφάνιζε καμιά ιδεολογική ή πολιτική συνοχή, επιβίωνε και γινόταν ελκτικό σε όσους χρειαζόταν για να παραμένει στη Βουλή.

Η κορωνίδα των αντιφάσεών του ήταν ότι, ακόμη και την ώρα που διεκδικούσε να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ, προτιμούσε να παίζει στο αδιέξοδο γήπεδο της «εξέγερσης» του Δεκεμβρίου του 2008, από την οποία τα μόνα κερδισμένα ήταν τα Εξάρχεια.

5. Το ΚΚΕ, μετά τη διάλυση του ανατολικού μπλοκ, παρ' ότι γλίτωσε την εξαφάνιση επιτυγχάνοντας όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την πρωτοκαθεδρία του στον χώρο της Αριστεράς, παρέμενε «ακίνητο», χωρίς ούτε μια νέα επεξεργασία, ούτε ένα νέο οραματικό στοιχείο, με αποκλειστικό στόχο την περιφρούρηση του «μαγαζιού».

* Αν και το μόνο αριστερό κόμμα με σοβαρή διείσδυση στο εργατικό και αγροτικό στοιχείο, προτίμησε στο ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης να σπαταλήσει ένα συνέδριο για να λύσει τα εσωκομματικά του με άξονα την αποκατάσταση του... Στάλιν.

* Την ώρα που ήταν (και είναι) κατά της Ε.Ε. συνέχιζε να έχει κεντρικά συνθήματα του είδους «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» (των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων), ενώ ταυτοχρόνως στον επερχόμενο θάνατο του αγροτικού κόσμου συνέχισε να «απαντά» με την εμμονή σε επιζήμιες καλλιέργειες που κανένας πια δεν θέλει.

* Η μόνη «δημιουργική» αντίφασή του ήταν πως, παρ' ότι «κουβαλάει» στην πλάτη τον πατροπαράδοτο «διεθνισμό» του, όλα τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει σοβαρές θέσεις στα εθνικά θέματα αποκομίζοντας ως έπαθλο αμέτρητες ψήφους από μη κομμουνιστές και ταυτοχρόνως αποτελώντας το μόνο σοβαρό ανάχωμα στην περαιτέρω ανέλιξη του Καρατζαφέρη και του κόμματός του.

Πολλά όμως από τα μέχρι χθες αυτονόητα έχουν αρχίσει να κλονίζονται επικίνδυνα, ενώ η είσοδος του ΔΝΤ στη χώρα προοιωνίζεται τα χειρότερα για ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.

Ήδη από χθες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση: Οι τρεις διαρροές του ΠΑΣΟΚ (και οι διαγραφές των Δημαρά, Σακοράφα, Οικονόμου) στην ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας με το ΔΝΤ και τα επίσημα όργανα της Ε.Ε., η διαγραφή της Μπακογιάννη ύστερα από την υπερψήφιση των άγριων μέτρων και τη ρήξη με τον Σαμαρά, αλλά και η παρ’ ολίγον ανταρσία των 11 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, που λέγεται ότι θέλησαν να καταψηφίσουν τα μέτρα, εγκαινίασαν τη νέα εποχή.

Χωρίς τίποτε να είναι σαφές, αυτός είναι ο πρόλογος μιας νέας εποχής ζυμώσεων και ανατροπών. Αύριο η συνέχεια...


Αναρτήθηκε από Ανεμογκάστρι στις 11:44 π.μ.

Δειτε πως κανουν επιθεση τα ΜΑΤ...δειτε σε ποιους ακριβως..

Οι πενηνταρηδες διαθετουν μυαλο ...ξυραφι..


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Μήπως όσο μεγαλώνετε σε ηλικία ξεχνάτε πού παρκάρατε το αυτοκίνητο, χάνετε την ικανότητα να μαθαίνετε καινούργια πράγματα και αφοσιώνεστε στη ρουτίνα; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα νέα είναι καλά για τους πενηντάρηδες: ο εγκέφαλός τους χάνει ίσως μέρος της ικανότητας γρήγορων υπολογισμών και της βραχυχρόνιας μνήμης αλλά ζει τη χρυσή του περίοδο όσον αφορά τη νοητική, τη συλλογιστική ικανότητα και την κοινωνικότητα.

Ενα νέο βιβλίο από την Μπάρμπαρα Στράουτς, δημοσιογράφο των «Νew Υork Τimes» για ιατρικά θέματα, με τίτλο «Τhe Secret Life of the GrownUp Βrain: Τhe Surprising Τalents of the Μiddle-Αged Μind» (σε ελεύθερη μετάφραση: «Η μυστική ζωή του ενήλικου εγκεφάλου: τα αναπάντεχα ταλέντα του μεσήλικου μυαλού») έρχεται να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους προσπαθώντας να βρουν τα κλειδιά τους ή ξεχνώντας ονόματα.

«Προφανώς υπάρχει ζήτημα με τη βραχυχρόνια μνήμη» είπε η συγγραφέας σε συνέντευξή της. «Ωστόσο αν παραμείνουμε σχετικά υγιείς στη διάρκεια της σύγχρονης μέσης ηλικίας, από τα 40 ως τα 65 έτη, ο εγκέφαλός μας μπορεί να παρουσιάσει μερικά προβληματάκια αλλά συνολικά θα είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ ».

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, οι μεσήλικοι έχουν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ τα οποία αφορούν την επαγωγική σκέψη, τη γλωσσική ικανότητα και τη νοητική ικανότητα γενικώς. Οι αποφάσεις- κυρίως οι οικονομικές και όσες αφορούν το μέλλον- είναι πιο συνετές. Η συνθετική ικανότητα οξύνεται όπως και οι ικανότητες κατηγοριοποίησης των εννοιών, κατανόησης των κυριότερων στοιχείων ενός συλλογισμού και ερμηνείας των συναισθημάτων των άλλων.

Στους πενηντάρηδες βελτιώνεται «η επαγωγική σκέψη και η λύση προβλημάτων- δηλαδή η λογική χρήση του εγκεφάλου και η επίτευξη λύσεων» λέει η κυρία Στράουτς. «Καταλαβαίνουμε ευκολότερα το νόημα ενός επιχειρήματος. Γινόμαστε καλύτεροι στο να ζυγίζουμε μια κατάσταση και να φθάνουμε σε μια δημιουργική λύση. Εχει βρεθεί πως η κοινωνική επιδεξιότητα κορυφώνεται στη μέση ηλικία. Αυτό σημαίνει καλύτερη κατανόηση του κόσμου. Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ μελέτησε πώς παίρνουμε οικονομικές αποφάσεις:η ικανότητα αυτή κορυφώνεται στη μέση ηλικία».

Αντιθέτως, με το πέρασμα του χρόνου περιορίζεται ο αριθμός των νευροδιαβιβαστών, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να μάθουμε νέα πράγματα, διασπάται ευκολότερα η προσοχή μας και γινόμαστε λιγότερο καλοί στο να κάνουμε πολλά πράγματα συγχρόνως.

Πώς όμως θα διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση; «Ο,τι κάνουμε με το σώμα μας έχει τεράστιες επιπτώσεις στον εγκέφαλό μας. Ο εγκέφαλος μοιάζει με την καρδιά, με την έννοια πως ό,τι θεωρείται καλό για την καρδιά είναι εξίσου καλό ή και καλύτερο για τον εγκέφαλο» λέει η κυρία Στράουτς. «Η σωματική άσκηση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας».

Ενα από τα πιο αναπάντεχα ευρήματα των επιστημόνων είναι ότι το να μιλάτε με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείτε βοηθάει τον εγκέφαλό σας να ξυπνήσει διότι προσπαθείτε να τελειοποιήσετε τα επιχειρήματά σας.

ΤΟ ΒΗΜΑ, 7/5/2010

Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες θανάτου των 3 εργαζομένων


Η δράση ομάδων προβοκατόρων προχτές στο κέντρο της Αθήνας είχε σαν αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις εργαζόμενοι σε υποκατάστημα της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ στην οδό Σταδίου και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή άλλων 23 εργαζομένων. Νεκροί είναι οι: Παρασκευή Ζούλια 35 χρόνων, Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 χρόνων και Επαμεινώνδας Τσακάλης 36 χρόνων. Σύμφωνα με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων της τράπεζας, την ώρα της εμπρηστικής επίθεσης βρίσκονταν συνολικά μέσα στο κτίριο 26 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, οι τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία. Ο ιατροδικαστής Φ. Κουτσάφτης ανέφερε ότι τα θύματα εισέπνευσαν τεράστια ποσότητα καπνού και μόνο ο άνδρας έχει κάποια εγκαύματα. Το τελευταίο δείχνει πως πέρασε μέσα από τη φωτιά στην απέλπιδα προσπάθειά του να σωθεί. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι η μία νεκρή ήταν έγκυος.

Δύο από τους τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία. Συνολικά, από τη ΜΑΡΦΙΝ χρειάστηκαν νοσηλεία 19 άτομα. Οι 17 πήραν χτες εξιτήριο και 2 παραμένουν στο «Υγεία». Ο άντρας που αναγκάστηκε να πηδήξει από παράθυρο του φλεγόμενου κτιρίου της τράπεζας και μία ακόμη νεαρή γυναίκα, η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ. Οι γιατροί τονίζουν ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Αναπάντητα ερωτήματα

Πληθαίνουν καθημερινά οι σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις εργαζόμενοι. Πληροφορίες, που έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η κύρια είσοδος του υποκαταστήματος, που αποτελεί τη μοναδική έξοδο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου, την ώρα του περιστατικού, ήταν κλειδωμένη και κανένας από τους εργαζόμενους δε διέθετε κλειδιά, ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι έξω. Επιπλέον, οι καταγγελίες κάνουν λόγο ότι τόσο οι εργαζόμενοι της οδού Σταδίου όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν έχουν εκπαιδευτεί ποτέ στο σύστημα πυρασφάλειας των καταστημάτων (όσα από αυτά διαθέτουν). Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, «στα χαρτιά» υπάρχει πάντα υπεύθυνος γι' αυτά τα θέματα, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει «τι γνώσεις διαθέτει».

Πάντως, τα ερωτήματα σχετικά με τα όσα έγιναν στο υποκατάστημα της ΜΑΡΦΙΝ στην οδό Σταδίου εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα. Συγκεκριμένα:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο; Το συγκεκριμένο κτίριο διέθετε πυρασφάλεια και πυροπροστασία; Εχει γίνει μελέτη και εγκατάσταση (ψεκαστήρες οροφής, εξοδοι διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές); Υπήρχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά;

Οι εργαζόμενοι ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών; Εγινε ποτέ άσκηση εκκένωσης σε οποιοδήποτε κτίριο ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις; Υπήρχε παράλληλη γνώση πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ενός έκτακτου περιστατικού;

Το κτίριο εθεωρείτο ως κατάλληλο για χρήση με δεδομένη την κατασκευή του (διατηρητέο) και των υλικών που διέθετε (χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα);

Απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα και στο εξής ερώτημα: Είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι να φύγουν από νωρίς το πρωί, κάτι που τα στελέχη της τράπεζας το απαγόρευσαν; Είναι αλήθεια ότι αντί γι' αυτό, ζήτησαν από τους εργαζόμενους να κλειδώσουν οι πόρτες, κάτι το οποίο έλεγχαν τα αφεντικά τηλεφωνικά εάν έγινε; Αληθεύει ότι υπήρξαν απειλές προς τους εργαζόμενους ότι εάν φύγουν κινδυνεύει η δουλειά τους; Αληθεύει ότι η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και σε άλλα υποκαταστήματα της τράπεζας;

Υποκρισία

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας επιδίδεται η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Με ανακοίνωσή της αναγγέλλει κλείσιμο των τραπεζών σήμερα Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι. Ετσι, οι τραπεζίτες, οι ίδιοι δηλαδή που δεν άφηναν τους εργαζόμενους να φύγουν από την τράπεζα όταν δρούσαν οι προβοκάτορες στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα τη δολοφονία τριών εργαζομένων, έρχονται τώρα και σε ...«ένδειξη πένθους» ανακοινώνουν κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών.

Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός

Το ζήτημα της αναθεώρησης του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων, ειδικά σε αυτά συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης κοινού, θέτουν από κοινού το ΤΕΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αφορμή την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πολλές από τις προβλέψεις του ισχύοντος κανονισμού «είτε είναι αδύνατο να εφαρμοστούν, είτε θα πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο». «Κοινή διαπίστωση είναι - τονίζεται - ότι μια σειρά από μέτρα και έργα που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για λόγους ασφαλείας των τραπεζών και άλλων καταστημάτων (π.χ. θύρες που ανοίγουν με ηλεκτρικό σύστημα και με χρονοκαθυστέρηση) στην πράξη έχουν ακυρώσει την εύκολη εγκατάλειψη κτιρίων σε περίπτωση πυρκαγιάς». Παράλληλα, «σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως ανακαίνισης κτιρίων, παραβιάζονται μέτρα και έργα τα οποία επιβάλλονται από τον Κανονισμό Πυροπροστασίας».

Ερωτήματα

Είναι γνωστό ότι οι μηχανισμοί (κρυφοί ή φανεροί) του αστικού κράτους χρησιμοποιούν, παρεισφρέουν ή ακόμα και «στήνουν» οι ίδιοι διάφορες ομάδες που εμφανίζονται ως «αντιεξουσιαστικές». Χρησιμοποιούν την προβοκατόρικη δράση τους, ώστε να πατήσουν πάνω σε ενέργειες και να εντείνουν την καταστολή ενάντια στο λαϊκό εργατικό κίνημα. Τέτοιες, σοβαρές, καταγγελίες υπάρχουν και για την προχτεσινή μέρα, που για μια ακόμα φορά έδρασαν οι προβοκάτορες, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων της ΜΑΡΦΙΝ. Θέτουμε, λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση ορισμένα ερωτήματα.

Αληθεύει ότι από 2 κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος του βιβλιοπωλείου «Παπασωτηρίου», βγήκαν νεαροί με πολιτικά και με αμφίεση παρόμοια με εκείνη όσων προκαλούν επεισόδια; Αληθεύει ότι κινήθηκαν στην Πανεπιστημίου, στην Πεσμαζόγλου και στη Σταδίου και το «έπαιζαν» διαδηλωτές;
Αληθεύει ότι μια άλλη τέτοια ομάδα βγήκε από κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, κινήθηκαν μέσω Θεμιστοκλέους προς Πανεπιστημίου; Αληθεύει ότι και αυτοί κινούνταν ως διαδηλωτές σε διάφορα σημεία της πόλης, με άγριες διαθέσεις και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πέταξαν τις μολότοφ στη ΜΑΡΦΙΝ;
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 7/5/2010......http://www.alfavita.gr

Την Δευτερα θα συνεδριασουν οι πολιτικοι αρχηγοι...στη συναντηση του κ...


Η σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται για τη Δευτέρα, καθώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Μόσχα και ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει από της Βρυξέλες.

Αποκλειεται να ειναι για καλο..


Η κρίση λόγω του ελληνικού χρέους θα βρίσκεται στο επίκετρο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομίας της Ομάδας των 7 πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών (G7), όπως δήλωσε ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομίας, Ναότο Καν, στο Dow Jones Newswires.

Χωρίς κομματικά σύμβολα. Μόνο με αναμμένα κεριά και ελληνικές σημαίες. ..


Απαγορεύονται σύμβολα και πανό κομμάτων, οργανώσεων, φορέων - μόνο Ελληνικές Σημαίες
Η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης καλεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα το Σάββατο 8 Μαΐου και ώρα 20.00 στην οδό Σταδίου 23, στο σημείο όπου χάθηκαν εντελώς άδικα τέσσερις αθώες ψυχές. Χωρίς φωνές και συνθήματα. Χωρίς κομματικά σύμβολα. Μόνο με αναμμένα κεριά και ελληνικές σημαίες. Όπως αρμόζει στην περίσταση.Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι ας στείλουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Να τιμωρηθούν οι ένοχοι του φρικτού εγκλήματος. Δικαιοσύνη Τώρα!Επιτροπή Εθνικής Μνήμης.................http://www.greekalert.com

η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπολύσει πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό


Προκαλεί για να δείξει την πυγμή που απώλεσε μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, όταν ψήφισε υπέρ των μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου, που στοχεύουν στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού
Σε τρισέλιδη γραπτή της δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αμέσως μετά τη διαγραφή της η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπολύσει πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό και ...εξυπηρέτηση μικροπολιτικών υπολογισμών και υπογραμμίζει ότι αυτη δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κατήφορο.
Αναλυτικά η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:
"Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.
Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δις ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.
Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.
Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».
Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;
Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω. Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.
Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.
Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου. Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μερας............http://kraxtis-gr.blogspot.com

Παιρνουν φωτια τα διοδια Λεπτοκαρυας


Από σήμερα τα μεσάνυχτα δίδεται οριστικά στην κυκλοφορία η εθνική Οδός στο τμήμα της Κοιλάδας των Τεμπών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε, η οποία ...συνοδεύεται και από το νέο τιμοκατάλογο των διοδίων τελών.

Πέντε σχεδόν μήνες μετά τις εκτεταμένες βραχοπτώσεις που έκλεισαν την κοιλάδα των Τεμπών, ο δρόμος ανοίγει από σήμερα οριστικά, καθώς, όπως αναφέρει η εταιρεία, «οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συντομότερα του αρχικά προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».
Mε την απόδοση της κοιλάδας των Τεμπών στην κυκλοφορία, θα λειτουργούν πλέον
όλοι οι σταθμοί διοδίων στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί και μάλιστα με νέες τσουχτερές τιμές.
Oι καινούργιες τιμές στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς (που τον καθιστούν και τον ακριβότερο όλων) διαμορφώνονται ως εξής: μοτοσικλέτες 2.00 (από 1,70), Ι.Χ 2,80 (από 2,40), φορτηγά έως και τρεις άξονες 7,10 (από 5,90) και φορτηγά με τέσσερις άξονες (και άνω) 10.00 ευρώ (από 8,30).
Ο νέος σταθμός διοδίων Αιγινίου δεν θα λειτουργήσει, άγνωστο όμως παραμένει τι ακριβώς περιλαμβάνει η διαπραγμάτευση δημοσίου-παραχωρησιούχου για την (σε αντικατάστασή του) από κοινού αξιοποίηση του σταθμού των Μαλγάρων, όπως και το αν η έναρξη της νέας συμφωνίας θα μειώσει τις τιμές στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.( Πολιτεία/Β.Χ.)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Μπράβο κ. Γιάννη Δημαρά.


Μπράβο κ. Γιάννη Δημαρά.
Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς εξηγεί γιατί ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο, καθώς όπως επισημαίνει, ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του.

«Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα.
Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή…» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δηλώνει εξάλλου την πίστη του ότι η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών, αλλά πρωτίστως με το συναίσθημα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων.
«Εκτιμώ ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουν…».

Ο Γ. Δημαράς καταλήγει με την πρόταση όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται (εντός και εκτός Βουλής) να καταθέτουν «πόθεν έσχες», αυτό να διερευνηθεί επισταμένως σε βάθος 25ετίας και τα όποια περιουσιακά αποκτήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να αποδίδονται με δήμευση στο Δημόσιο.ΣΧΟΛΙΟ
Συγχαρητήρια και στους άλλους δύο ανεξάρτητους πλέον βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου.


Ντροπή για την Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου........
http://koukfamily.blogspot.com

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ......


Μην τους κάνετε πλούσιους..
Άρθρο του Παύλου Τσίμα στα "Νεα - Σαββατοκύριακο" που καταδεικνύει και μια άλλη όψη του πράγματος, πως το "πρόβλημα της Ελλάδας" κατά τους φίλους μας Ευρωπαίους κλπ είναι πολύ πιο σύνθετο και αφορά τη γενικότερη κρίση των αγορών.. Διαβάστε:


"Ελλάδα - Γερμανία: Χ

Του ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ


Μου αρέσουν κι εμένα οι πατριωτικές εξάρσεις, θύμωσα κι εγώ με το δάχτυλο της Αφροδίτης και θα ήμουν έτοιμος να φωνάξω κι εγώ «όλε» για τον Πετσάλνικο και τον Πάγκαλο, όπως το φώναξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Ρώμη για τον Σισέ και τον Νίνη. Αλλά διάβασα, στο μεταξύ, ένα μικρό προχθεσινό σημείωμα στη διάσημη στήλη Lex των συνήθως πικρόχολων «Financial Τimes», που τόσο φαρμάκι μας έχουν ποτίσει. Και διαπίστωσα με έκπληξη ότι ήταν μάλλον «πατριωτικότερο» και πολύ πειστικότερο και από του προέδρου της Βουλής τα επίσημα διαβήματα και από του αντιπροέδρου τις πικρές αναμνήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι αλήθεια- σημειώνει ο πολύς Lex - ότι οι Έλληνες, όπως και οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι, οι σπάταλοι του «κλαμπ μεντιτερανέ», πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι, να κόψουν έξοδα και να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Αλλά το να υποστηρίζει κανείς, όπως κάνει το Βερολίνο, ότι η λιτότητα είναι η μόνη διέξοδος για τις χώρες αυτές «είναι και μη ρεαλιστικό και μη αληθινό».

Το επιχείρημα είναι απλό. Οι τέσσερις μεσογειακοί είχαν πέρυσι, όλοι μαζί, ελλείμματα 102 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 19 δισ. δικά μας, γαλανόλευκα). Περίπου το μισό από το έλλειμμα αυτό οφείλεται σε εμπορικές ανταλλαγές εντός ευρωζώνης. Την ίδια στιγμή η Γερμανία παρουσιάζει πλεόνασμα, 80 δισ. ευρώ πέρυσι, περίπου το μισό από το οποίο οφείλεται σε εμπορικές ανταλλαγές με τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

Είναι μια σχέση που διαρκεί, με τους ίδιους πάνω- κάτω όρους, δέκα χρόνια. Η Γερμανία απολαμβάνει μια ανάπτυξη που χρηματοδοτείται από μεγάλες εξαγωγές. Και οι χώρες του «κλαμπ μεντιτερανέ», με τα φθηνά δανεικά που το ευρώ τους εξασφάλιζε, προσέφεραν μεγάλο μέρος της ζήτησης γι΄ αυτές τις γερμανικές εξαγωγές. Ο χθεσινός παράδεισος και η σημερινή κόλαση έχουν την ίδια αιτία: τη σχέση ανάμεσα στις δυναμικές γερμανικές εξαγωγές και την ασυλλόγιστα υψηλή μεσογειακή κατανάλωση.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι οι άσωτοι μεσογειακοί καταφέρνουν να συμμαζέψουν τα ελλείμματά τους μέσα στα όρια της συνθήκης του Μάαστριχτ. Καταφέρνουν δηλαδή να κόψουν όλοι μαζί 120 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 19, εμείς). Για να το επιτύχουν, θα πρέπει προφανώς να περιοριστεί, και μάλιστα δραστικά, η ζήτηση στις χώρες αυτές, περιλαμβανομένης και της ζήτησης για εισαγωγές από τη Γερμανία. Και η Γερμανία τότε; Να αντικαταστήσει τις αιχμάλωτες αγορές του ευρωπαϊκού νότου με άλλες αγορές, αλλού στον κόσμο, είναι στις σημερινές συνθήκες αδύνατο. Άρα θα πρέπει να αντικαταστήσει τη χαμένη μεσογειακή ζήτηση με αύξηση της δικής της εσωτερικής ζήτησης. Και, συνεπώς, να αποκτήσει και αυτή μεγάλα ελλείμματα!

«Έστω και μόνον για το δικό της συμφέρον, λοιπόν, η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει τις αντιρρήσεις της σε ένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας», συμπεραίνει ο Lex. Όλη η συζήτηση συνεπώς, ιδίως η θερμή, εμπαθής συζήτηση των τελευταίων ημερών, για την «ελληνική κρίση», μπορεί και να στηρίζεται σε μια διπλή παρεξήγηση.

Από τη μία πλευρά, οι Γερμανοί λένε στις καθημερινές τους συζητήσεις και διαβάζουν στον λαϊκό τους Τύπο: «Εσείς οι Έλληνες ζούσατε καλύτερα από εμάς, με τα δικά μας λεφτά». Δεν λένε όμως ότι η δική μας άσωτη υπερ-κατανάλωση, δημόσια και ιδιωτική, ήταν η δική τους εξαγωγική ευφορία. Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες φαίνεται να πιστεύουμε ότι αν η Γερμανία παρέμβει, αν η Ευρώπη μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια, το πρόβλημά μας θα λυθεί. Παραγνωρίζουμε όμως ότι το μοντέλο της προηγούμενης δεκαετίας, οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης μέσω της τεχνητής αύξησης της ζήτησης, με δανεικά, δεν είναι βιώσιμο.

Και όσο οι παρεξηγήσεις διαιωνίζονται οδηγούμαστε σε ένα αδιέξοδο. Αντί να σχεδιάζονται αλλαγές βάθους στα θεμέλια του ετοιμόρροπου «ελληνικού μοντέλου», οργανώνεται, στο πόδι, μια καταιγίδα «μέτρων», ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα πληρώσουν εκείνοι που δεν θα έπρεπε (οι ήδη φορολογούμενοι, με αυξήσεις φόρων, και οι ήδη χαμηλά αμειβόμενοι, με περικοπές αποδοχών) και από το οποίο δεν θα επωφεληθεί κανείς- ούτε η πλευρά που το επιβάλλει ούτε, κυρίως, η πλευρά που το υφίσταται.

Αντί να σχεδιάζονται αλλαγές βάθους στα θεμέλια του ετοιμόρροπου «ελληνικού μοντέλου», οργανώνεται, στο πόδι, μια καταιγίδα «μέτρων», ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα πληρώσουν εκείνοι που δεν θα έπρεπε..."

Συμπέρασμα;; Για να μαζευτούμε οικονομικά όλοι μας να την ακούσουν λίγο και διάφοροι Δυτικοευρωπαίοι που κάνουν τον καμπόσο για να θησαυρίζουν από το υψηλό τόκο που θα μας δανείσουν..Γιατί όσο περισσότερο κρισιμη λες πως είναι μια κατάσταση και το γυροφερνεις σε όλο τον κόσμο στα πρωτοσέλιδα και στα ΜΜΕ (οι Δυτικοευρωπαιοι), τόσο επιτακτικά αισθανεται ο άλλος (Ελλάδα) την αναγκη να παρει τα λεφτα που θα του δωσεις κι ας του 'ρθουν μάλιστα πολύ "ακριβά"...

χρωσταει πολλα και η Αγγλια ε??? Της Μιχαλους?

Παίρνουν… φωτιά οι τιμές στα διόδια Λεπτοκαρυάς


Έπεσα απόψε στην εκπομπή της ΝΕΤ με την Αννα Παναγιωταρέα. Και απορώ με τους υπευθύνους της ΕΡΤ και την πολιτική ηγεσία, πώς κρατάνε ακόμη αυτό το άτομο που έχει δεκαπέντε μισθούς! Είναι καθηγήτρια (της κακιάς ώρας) στο... Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει την εκπομπή στην ΕΡΤ, έχει εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, είναι συνεργάτης στο Ωνάσειο, κ.λπ. Βρε κάφροι της κυβέρνησης δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να διώξετε πιξ-λαξ την Παναγιωταρέα, τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες άνεργοι δημοσιογράφοι; Αυτή εισπράττει δέκα μισθούς και έχει το θράσος να βγαίνει στο γυαλί της κρατικής ΕΡΤ και να μιλάει;
http://kraxtis-gr.blogspot.com

Τετοια ωρα...τετοια λογιαΔιαφωνεί με την κατανομή των εδρών όπως αυτή προβλέπεται για τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση, ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης.
Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. έχει εκφράσει την άποψη ότι οι σύμβουλοι που θα εκλέγονται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο από το νομό Θεσσαλονίκης δεν θα πρέπει να είναι στο σύνολό τους περισσότεροι από τους μισούς.
Την άποψη του κ. Αμοιρίδη, φαίνεται να συμμερίζονται και συνάδελφοί του από τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας είναι αποφασισμένοι να εισηγηθούν τη δημιουργία Περιφέρειας από τη συνένωση των νομών τους, αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους για δίκαιη κατανομή των εδρών σε όλους τους νομούς ,,,,,,,,,,,,http://kraxtis-gr.blogspot.com/

6 Μαΐ 2010

Μια εικονα που τα λεει ολα....


και η αλλη οψη.....


τι ειπε ο Βγενοπουλος??? .............θα τιμωρηθει?.......... ενταξει μια πλακιτσα καναμε..το πιο πιθανο ειναι να κυβερνησει..

λοιπον...μεγαλε..ακου τα νεα...


...ΞΕΡΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΄ΜΑΘΕΣ ΑΚΟΜΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ Δ.Ν.Τ.


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠ΄ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΔ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ... ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣ...


ΕΣΥ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ;
ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ;
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ;
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ;


ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ;


ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ;


ΞΥΠΝΑ!!!
http://captain-christos.blogspot.com/

Φιλαράκι...Με λένε Ελλάδα!!!


Φιλαράκι...Με λένε Ελλάδα!!! Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια.

Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια. Πολέμαγα για να μεγαλώσω. Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς. Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδεά στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν.. Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεααν με το παρελθόν.

Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου. Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια.. Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη. Η Χούντα. Το ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια στην εξουσία. Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα. Ο Κοσκωτάς. Ο Μητσοτάκης. Οι κοριοί. Το χρηματιστήριο του '99. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι παπαγάλοι. Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι λαϊκιστές στην εξουσία. Πράσινοι και μπλε. Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι.

Οι συνδικαλιστές. Οι ληστοτραπεζίτες. Οι Αλβανοί και οι σφαγές. Οι Ρωσοπόντιοι. Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ.

Οι υπουργοί και οι μίζες. Η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης. Ο μπουνταλάς κρεμανταλάς Καραμανλής, ο άχρηστος. Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή. Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη. Μου κλοτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, με έχουν κάνει σκουπίδι. Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα"!

Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρομιάρα απ' όλους. Είναι να τρελαίνεσαι, είναι να παραληρείς...

Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για εμένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.

Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας. Διότι είμαι βρόμικη, με βίασαν όλοι.

Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.


Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη...

apo forum tou capital.gr
από ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΝΕΑ .... http://anemo-milos.blogspot.com

Φετίχ με τις κουρτίνες έχουν οι δεξιοί!!! Δεν εξηγείται αλλιώς ...


Φετίχ με τις κουρτίνες έχουν οι δεξιοί!!! Δεν εξηγείται αλλιώς
06/05/2010

Μπορεί πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην ΝΔ για ασυδοσία και πλιάτσικο κατά την περίοδο που διακυβέρνησε την χώρα, όμως πρέπει να αφουγκραστεί τα φετίχ και τις εμμονές κάποιων και πιο συγκεκριμένα των δεξιών! Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα στείλει στον εισαγγελέα τους ενόχους του πλιάτσικου και κατήγγειλε «υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ ο οποίος δαπάνησε 28.000 ευρώ για κουρτίνες». Σιγά τ’ αυγά!!!
Ο δεξιός δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης σύμφωνα με τον κωδικό του τελευταίου προϋπολογισμού που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο … ξοδεύει 900.000 ευρώ για το πλύσιμο των κουρτινών και των γραφείων!!! Τι εμμονές με τις κουρτίνες αυτοί οι δεξιοί…
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

το βιντεο αυτο ραγιζει και την πιο σκληρη καρδια.......απιστευτο

Καθιστική διαμαρτυρία στη μνήμη των ανθρώπωνΚαθιστική διαμαρτυρία στη μνήμη των ανθρώπων
που χάθηκαν

Γίνεται μία προσπάθεια, απ' ό,τι μου είπαν συμφοιτητές μου
στο Πανεπιστήμιο, να οργανωθεί καθιστική διαμαρτυρία
στις 7 μ.μ στο Σύνταγμα σήμερα, για να καταδικάσουμε τις
εκδηλώσεις βίας στις πορείες.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται από απλούς πολίτες, (όπως το 2007), φοιτητές κυρίως ανεξάρτητα από κόμματα, παρατάξεις κτλ.
Επίσης, δε μας αφορά το πώς αυτοπροσδιορίζονται όσοι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, αν πρόκειται για αντιεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες, προβοκάτορες κτλ, στόχος μας είναι η καταδίκη της βίας, η οποία οδήγησε στον θάνατο τριών συμπολιτών μας σήμερα.
Επειδή πρέπει να μαζευτούμε πολλοί, εάν είναι να πραγματοποιηθεί, προσπαθούμε να το γνωστοποιήσουμε σε ιστολόγια προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστό.
hamomilaki.blogspot.com

ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...

Με ψήφους 153 υπέρ (ΠΑΣΟΚ) και 127 κατά (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) σε σύνολο 280 παρόντων βουλευτών - κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε το ΚΚΕ - ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις». Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.
Την οδύνη και τη θλίψη της για τους τρεις νεκρούς «θύματα φανατισμού και βίας» εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στην επί των άρθρων
συζήτηση του νομοσχεδίου. Η υπουργός τόνισε παράλληλα ότι σήμερα το Κοινοβούλιο απάντησε με έναν πολύ αισιόδοξο τρόπο, μέσα στην κρίση, στην πρωτοφανή σύγκρουση, μέσα στα πρωτοφανούς μεγέθους προβλήματα της χώρας - ίσως έπειτα από πολλά χρόνια -με ομόφωνο τρόπο από την μία άκρη του μέχρι την άλλη και καταδίκασε κάθε μορφής βίας, με πολύ σαφή τρόπο. Όπως είπε, ενώθηκαν όλες οι φωνές, της Αριστεράς και της Δεξιάς και μετέφρασε αυτό το σημερινό μήνυμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε ένα «non pasaran» στη βία στο έγκλημα: «Αυτό έχει ανάγκη να δει ο ελληνικός λαός. Όταν σήμερα το σύνολο της κοινωνίας χειμάζεται, όταν ο κάθε πολίτης έχει ένα πρόβλημα ίσως είναι πραγματικά μια ελπίδα να δει ότι το πολιτικό σύστημα είναι εδώ και μπορεί ενωμένο να απαντήσει και να αρνηθεί, ότι δεν χρειάζονται συνεχώς λόγια, υπεκφυγές, να υπογραμμίζουμε την διαφορά του ενός από τον άλλο για να υποστηρίξουμε τα αυτονόητα για τον Έλληνα πολίτη» ανάφερε.

ΝΑΙ, αυτό έχει ανάγκη να δει ο ελληνικός λαός. Ένα σχολείο με 30 μαθητές ανά τάξη και με καθηγητές που δε νοιάζονται γι' αυτό. Το πώς μας νιώθει όμως, η κα Διαμαντοπούλου ώρες ώρες είναι άλλο πράγμα!
http://kapistri.blogspot.com

Ταξιδιωτική οδηγία από Βρετανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ


Να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα καλούν τους πολίτες τους Βρετανία και Βουλγαρία.Η βουλγαρική κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία μετά τα επεισόδια με τους τρεις νεκρούς στην Αθήνα. "Συνιστάται στους Βούλγαρους να αποφύγουν τις επισκέψεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Σόφια.

Οι βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη ακυρώσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις προς την Ελλάδα, αλλά τα συνοριακά φυλάκια παραμένουν ανοικτά για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.
http://newscity1.blogspot.com
Στην ίδια κίνηση προχώρησε και η ΠΓΔΜ, που συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν αυτή την περίοδο τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, πρωτίστως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στους πολίτες της ΠΓΔΜ που βρίσκονται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, συνιστάται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στα κέντρα των πόλεων αυτών και σε μέρη όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και μεγάλες τράπεζες και να προσέχουν τα οχήματα τους.

Τελικα...ποιοι τα σπανε???

Απαιτούν θυσίες από εμάς ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν αμετανόητοι να ρημαζουν τον τοπο...


Αν θέλουν να αντιμετωπίσουν την κρίση τους, ας αρχίσουν πρώτα από τους εαυτούς τους!!
Απαιτούν θυσίες από εμάς ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν αμετανόητοι ακόμη και τώρα!
Όχι μόνο δεν συλλαμβάνουν αυτούς που σφετερίστηκαν τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας και σήμερα χαίρονται ζάμπλουτοι τις βίλες τους, τα σκάφη τους και τις offshore εταιρείες τους, αλλά τουλάχιστον δεν δείχνουν καλή συμπεριφορά από εδώ και πέρα κάνοντας τα αυτονόητα όπως:


1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η

ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ

2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΥΣ 200

3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΑ 8

4. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ

5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΞΤΡΑ

6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

8. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.


10. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
για να εκφράσουμε τη διαφωνία μας στην παράδοση του ελληνικού λαού στην Χούντα του ΔΝΤ.

http://anemos5.blogspot.com/

οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν μ/ αυτό το ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη: προδίδει μια παράλογη αισιοδοξία για το μελλον.....


ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΝΤ


1. Ο γελών πληρώνει: οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν μ/ αυτό το ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη: προδίδει μια παράλογη αισιοδοξία για το μέλλον, η οποία είναι ασύμβατη με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Στο εξής όλοι οι υπήκοοι της Επιτηρούμενης θα πρέπει να διάγουν ζωή περίκλειστη, να είναι, να δείχνουν, αλλά και να συμπεριφέρονται ως τρομερά στενοχωρημένοι. Κάθε απόκλιση από τη διαταγή αυτή θα θεωρείται προσβολή προς τους Επιτηρητές και θα φορολογείται αναλόγως.

2. Μετά την κατάργηση του Δώρου Πάσχα, καταργείται και το Πάσχα: ο Χριστός θα σταυρώνεται κανονικά, αλλά δεν θα ...ανασταίνεται. Ετσι οι επιτηρούμενοι θα μπορούμε να τη βγάζουν με λαχανίδα και ταχινόσουπα σε βάθος χρόνου, ενώ περικόπτονται τα ενοχλητικά έξοδα για γλέντια, συναθροίσεις και σπληνάντερα μετά μουσικής, που ανέκαθεν ενοχλούσαν με τη βαρβαρότητά τους Επιτηρητές.

3. Κάθε αργία που βγάζει τριήμερο μετατίθεται αυτομάτως σε άλλη, εργάσιμη μέρα, σε απόσταση ασφαλείας από την κοντινότερη σχόλη. Από μελέτες προκύπτει ότι τίποτα δεν σπάει τα ούμπαλα του Ελληνα περισσότερο από να του τσακίσεις τη λεγόμενη «γέφυρα», τύπου «συρταρώνω την -Πρωτομαγιά -με -το –Πάσχα-και-μην-τον-είδατε»

4. Οι Επιτηρούμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν θυσίες. Για να εντυπωθεί το μήνυμα, κάθε μήνα θα θυσιάζεται τελετουργικά, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, ένας Δημόσιος Υπάλληλος, μαζί με τα ένσημα και τα επιδόματά του. Αυτή είναι και η μόνη μαζική ψυχαγωγία που επιτρέπεται και εγκρίνουν οι Επιτηρητές.

5. Επιγραφές και συνθήματα τα οποία παραφράζουν τις μητρικές γλώσσες των Επιτηρητών όπως π.χ. «Κλάϊν μάϊν πούτς», «τέϊκ μάϊ θρί»» και «βουλεβού κουσέ αβέκ μουά Κάρλα;» θα τιμωρούνται με ραγδαίες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής.

6. Επιβάλλεται από πρώτης τρέχοντος ο Φόρος του Μαλάκα: κάθε Ελληνας θα φορολογείται με 0,35 λεπτά του ευρώ κάθε φορά που θα λέει τη λέξη «μαλάκας».
Σύμφωνα με μακροοικονομικές προβλέψεις, με το ρυθμό αυτό το έλλειμμα του ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σημαντικά μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες, ενώ στο χρόνο απάνω, θα έχουνε και κέρδος, οι μαλάκες.

7. Αναβάλλεται η έλευσις της Ανοίξεως, καταργείται η θερινή ώρα και απαγορεύονται τα θαλάσσια μπάνια, οι πανσέληνοι και οι διακοπές παντός είδους. Ως γνωστόν, οι Επιτηρούμενοι παρουσιάζουν τάσεις ευτυχίας κατά τους θερινούς μήνες, και αυτό οι Επιτηρητές δεν μπορούν πλέον να το ανεχθούν.
Επιπροσθέτως, οι Επιτηρούμενοι υποχρεούνται να συνεχίσουν να φορούν χειμωνιάτικα ρούχα, σκουφιά και κασκόλ καθ’όλον το διάστημα του έτους, για να μην τους μπαίνουν ιδέες τύπου νησιά, κραιπάλες και άλλες αηδίες.

8. Τα όνειρα μεγαλείου θα λογοκρίνονται: εξαιρούνται αυτά των Παναθηναϊκών, που έχουν στιγμιαία διάρκεια.

9. Τα λαϊκά είδωλα θα πρέπει να ζητούν και να λαμβάνουν την άδεια των Επιτηρητών πριν προβούν σε εντυπωσιακές κινήσεις (γάμοι, βαπτίσεις, διαζύγια κλπ), διότι οι λεπτομέρειες του βίου τους δύνανται να καλλιεργήσουν εις τους επιτηρούμενους ατμόσφαιρα φαιδρότητος και χάχανου (βλέπε μέτρο 1).

10. Η τήρησις των ανωτέρω μέτρων σαφώς δεν επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Σκύψτε, ευλογημένοι !...

Θα πολεμήσουμε! Το επιβάλλει η ιστορία μας


Το Σύνταγμα συνοψίζει και εκφράζει το συσχετισμό οικονομικών- κοινωνικών πολιτικών δυνάμεων σε μια δεδομένη ιστορική συγκυρία. Με άλλα λόγια το Σύνταγμα ενισχύει και εξοπλίζει θεσμικά τις κυρίαρχες πολιτικο- οικονομικές δυνάμεις. Παρ όλα αυτά, ακόμη και σε αυτό το Σύνταγμα υπάρχουν δύο διατάξεις που αφορούν όλους μας, τις 200.000 ανθρώπους που κατεβήκαμε στο δρόμο αλλά και τα εκατομμύρια ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ: Πρώτον όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Δεύτερον η υπεράσπιση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Προφανώς– και αυτό πια δεν υπάρχει κάτοικος αυτής της χώρας που να το αμφισβητεί- δεν είναι όλοι οι Ελληνες ίσιοι απέναντι στο νόμο. Προφανές είναι επίσης ότι η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ EXEI ΚΑΤΑΛΗΘΕΙ. Την κατέλυσε η κυβέρνηση με το μνημόνιο της «συνεργασίας» της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ήδη έχει υπογράψει (και το «νομιμοποιεί» με τη ψήφισή του στη Βουλή). Στο εν λόγω μνημόνιο αναφέρονται ονομαστικά οι τομείς πολιτικής της χώρας, που η κυβέρνηση αναθέτει στους υπαλλήλους του ΔΝΤ!!! Για ποια νομιμότητα και πιο Σύνταγμα μιλάμε λοιπόν ;

Είναι περιττό να ασχοληθεί κανείς με την ισότητα απέναντι στο νόμο που υποτίθεται ότι κατοχυρώνεται συνταγματικά. Ολοι μας …κάτι έχουμε ακούσει για τα (παρα)δικαστικά κυκλώματα. Ολοι μας ξέρουμε για τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, για τις παραγραφές. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουμε για μίζες, για συμβάσεις με το αζημίωτο,για αργυρώνητους συνδικαλιστές, για πολιτικούς- μετόχους σε καζίνο (Πάρνηθα) για πολιτικούς που από «αγροτόπαιδα» μέσα σε μια 10ετία βρέθηκαν με οικοδομικά συγκροτήματα στο Λαγονήσι (και αλλού), για πολιτικούς με υπεράκτιες, για πολιτικούς σε μισθολόγια επιχειρήσεων, για σακούλες με χρήματα που μηνιαίως πηγαίνουν (από επιχειρηματίες) σε γραφεία πολιτικών, για υπερ τιμολογήσεις, για φωτογραφικές διατάξεις, για δισεκατομμύρια που κινούνται κάτω από το τραπέζι, για το παιχνίδι (με το αζημίωτο) των καναλιών, των μεγάλων εφημερίδων, των μεγαλο-δημοσιογράφων που αναλαμβάνουν να καλύψουν δωροδοκούντες και δωροδοκούμενους. Και όλοι ξέρουμε ότι κανείς δεν τιμωρήθηκε.

Ολα τα παραπάνω πυροδοτούν την οργή του ελληνικού λαού. Δεν είναι όμως η οργή που μας οδηγεί ή θα μας οδηγήσει στο δρόμο του αγώνα. Είναι η υποχρέωση. Υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του τόπου και απέναντι στο μέλλον του. Υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας…

Συνειδητοποιούμε, όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, ότι αυτό που διακυβεύεται ξεπερνά κατά πολύ τις περικοπές, τη λιτότητα, το ψαλίδι στις συντάξεις και τους μισθούς. Συνειδητοποιούμε ότι μέσα από αυτήν την επιδρομή επιχειρείται η συνολική καθυπόταξη της κοινωνίας στους άγριους κανόνες των «αγορών».

Οι «αγορές» είναι αυτές που πραγματικά κυβερνούν και μέσα από συμβάσεις σαν αυτή που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ «θεσμοθετούν» την εξουσία τους, μετατρέποντας την κυβέρνηση του τόπου σε μαριονέτα τους και καταλύοντας de facto τις Συνταγματικές Διατάξεις. Το επόμενο βήμα είναι και η τυπική κατάλυση άρθρων του Συντάγματος. Η χούντα, παραμένει μια επιλογή που ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό κάποιων. Μάλιστα κάποιοι «αρθρογράφοι» μιλάνε ανοιχτά για την ανάγκη περιστολής άρθρων του Συντάγματος…

Θα σταθούμε όρθιοι και θα αντιμετωπίσουμε τους μηχανισμούς παραγωγής φόβου, το φασισμό. Θα απομονώσουμε και θα αφοπλίσουμε τους προβοκάτορες, τους συνεργάτες της ασφάλειας… Θα παλέψουμε με την άγρια φλόγα του δίκιου μας. Χωρίς κουκούλες!!!

Δεν έχουμε άλλωστε να κρύψουμε τίποτε από κανένα. Αλλοι (πολιτικοί, δημοσιογράφοι) δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο και να βρεθούν ανάμεσα στους ανθρώπους.

Θα πολεμήσουμε! Το επιβάλλει η ιστορία μας. Το χρωστάμε στον εαυτό μας και πάνω απ όλα στα παιδιά μας.

http://skakistis.wordpress.com

Ποιοι ειναι οι ενοχοι.....????


Επειδή τέσσερα αθώα θύματα.γιατί τέσσερα είναι ,η μια κοπέλα ήταν έγκυος βάζουμε τέσσερα κεράκια,
δεν θα βγάλω την οργή μου ,τώρα ,ούτε για τα ΜΜΕ,που αποσιώπησαν την μεγάλη διαδήλωση ,και δεν την ξεχώρισαν απο μια εγκληματική ενέργεια,έρμαια των αφεντικών τους,ούτε για τους πολιτικούς,και μεγαλοτραπεζιτες,με το οργανωμένο σχέδιο εξαθλίωσης μας,
ΑΥΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Αλλά θα την ενώσω με όσους είναι οργισμένοι,και μόλις τώρα άρχισαν τη αντίσταση
ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ BLOGGERS
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ
Δεν με ενδιαφέρει αν αυτοί που έκαναν την εγκληματική ενέργεια είναι
ακροδεξιοί,
- όργανα μυστικών υπηρεσιών,
- προβοκάτορες,
- αριστεριστές,
- αναρχικοί,
- αντι-εξουσιαστές
-ποινικοί αλλοδαποί
-χουλιγκανς
απαιτώ την σύλληψή τους ως δολοφόνους
όσο για τους ηθικούς αυτουργούς ο κύριος Βγενοπουλος ειπε
(Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ.)
Και όμως κύριε ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ ΕΣΕΙΣ είστε οι ηθικοί αυτουργοί που καταπατάτε τα δικαιώματα των εργαζομένων,ακόμα και για απεργία
διαβάστε την επιστολή εργαζόμενου στην τράπεζά σας να δείτε οτι οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε σύμπλευση με τους πολιτικούς ,έχετε την ηθική ευθύνη
αξίζει να διαβάσετε την δήλωση κάτω


"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

http://anemos5.blogspot.com

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩ....

5 Μαΐ 2010

Αναβληθηκε ο αγωνας ΠΑΟΚ..ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Αναβληθηκε ο αγωνας ΠΑΟΚ..ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ..λογω των γεγονοτων...Αυριο την ιδια ωρα..μπορει και ποτε γιατι η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη...ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ..πανηγυρι τα παπαγαλακια θα χουν παλι σημερα...Αλλα δεν τρωμε αλλο το παραμυθι τους..

ο κ. Σαμαράς αποδέχτηκε τη νέα πρόταση του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγων..ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ.. πολυ δουλεμα τρωμε..


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:«Άλλο οι πολιτικές διαφωνίες και άλλο οι πολιτικές μας ευθύνες»

«Αυτό που συνέβη δείχνει ότι τα ακραία στοιχεία όχι μόνο τρομοκρατούν το λαό αλλά και τον δολοφονούν», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καταδικάζοντας τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.«Στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε όλα τα κόμματα να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους και ως σύστημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από κοινού να σηκώσουν το ανάστημά τους.Υπογράμμισε ακόμη ότι «άλλο οι πολιτικές διαφωνίες και άλλο οι πολιτικές μας ευθύνες». «Εμείς είμαστε εδώ σήμερα ως Βουλή των Ελλήνων οι εγγυητές της ομαλότητας», πρόσθεσε.Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αποδέχτηκε τη νέα πρόταση του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.«Η ΝΔ που έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη δημοκρατία θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη μάχη για εθνική ενότητα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ. http://epirusgate.blogspot.com/

Απίστευτο!"Απο τις 12 παρακάλαγαν οι υπάλληλοι να φύγουν απο τη Marfin"


Απίστευτο!"Απο τις 12 παρακάλαγαν οι υπάλληλοι να φύγουν απο τη Marfin"
Δεν τους άφηναν να φύγουν σύμφωνα με αναγνώστη του "Τρωκτικού"

"Οι υπάλληλοι στη Marfin παρακαλούσαν απο τις 12 να φύγουν λόγω των επεισοδίων που θα γινόντουσαν. Διευθυντικό στέλεχος που βρισκόταν σε άλλο κατάστημα τους το απαγόρευσε. Οταν πέταξαν τις 3 μολότοφ οι υπάλληλοι άρχισαν να ανεβαίνουν προς τα πάνω. Υπήρχε μια σιδεριά και ήταν κλειδωμένα και δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου. Οι υπάλληλοι ένας ένας πηδούσαν απο τον φωταγωγό σε διπλανά κτήρια, στην Costa Boda και στο Βασιλόπουλο για να σωθούν αλλά...
... οι 3 δεν πρόλαβαν, πέθαναν απο τις αναθυμιάσεις."

Αhttp://tacoalatipota.blogspot.com