# #

3 Φεβ 2023

Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας και τον χάνουν - Θα είναι μία ήττα σημείο καμπής στην παγκόσμια ιστορία

 


Πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι στην πραγματικότητα η σύγκρουση που μαίνεται στα πεδία μάχης της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Και είναι ένας πόλεμος στον οποίο αποτυγχάνουν οι ΗΠΑ.

Στρατιωτικά ήδη όλα έχουν αλλάξει και η φερόμενη ως ήττα των ρωσικών δυνάμεων, όταν αποσύρθηκαν την άνοιξη από το Kharkiv και από την Kherson το Φθινόπωρο 2022, γίνεται πλέον παραδεκτή ως νίκη της Ρωσίας, όπως συνομολογούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που είναι εξοπλισμένοι με αμερικανική και συμμαχική χρηματοδότηση και όπλα χάνουν τον πόλεμο ενώ το ΝΑΤΟ εξαντλεί τα όπλα και πυρομαχικά που μπορεί να στείλει εκεί, παρατηρεί ο Eric Zuesse, διάσημος ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας.

Ωστόσο η ...

"Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λεπτοκαρυάς": Νέο ξεκίνημα!!

 

Πάλι  ο προπονητής Μανίκας Νίκος  ανέλαβε  την υποχρέωση  να δημιουργήσει  και να οργανώσει  την ομάδα της Λεπτοκαρυάς.  
Τώρα όμως, ξεκινώντας  από  το μηδέν,  θα πρέπει εκτός από το αγωνιστικό  κομμάτι  να μεριμνήσει  για την βελτίωση  των  αθλητικών  εγκαταστάσεων  σε  συνεργασία  με  τον Δήμο

Πρόσφατα  με την παρουσία  και βοήθεια γονέων  και  παραγόντων  του ποδοσφαίρου, δημιουργήθηκε  ο Σύλλογος "Ακαδημία  Ποδοσφαίρου  Λεπτοκαρυάς". 

Στην Ακαδημία λειτουργούν  τμήματα  από 4 έως  16 χρονών και  στο  μέλλον  θα δημιουργηθεί  και  η μεγάλη  ομάδα. 

Εμείς ..

2 Φεβ 2023

Το ύπουλο χτύπημα δίνεται λίγο πριν τις εθνικές εκλογές με προφανή σκοπιμότητα ...

 "Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο...."




Έτσι έρχεται η πολυθρύλητη "αξιολόγηση"(προσπάθεια υποταγής) του εκπαιδευτικού, βγαλμένη από το σκονισμένο χρονοντούλαπο του επιθεωρητισμού ,ντυμένη με μοντέρνα ρούχα , μακιγιάζ ευρωπαϊκό κι αρώματα εξωτικά ...για να καλύπτει τη βαριά μυρωδιά ναφθαλίνης και θανατικού που κουβαλάει!!
Έρχεται ... καταφθάνει,μας το λένε όλοι ,μπαίνει στα σχολεία μας όχι σαν να είναι η άνοιξη ,αλλά σαν τον χάρο που βγήκε παγανιά...

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την επισκευή και ανακαίνιση των αθλητικών γηπέδων σε Άγιο Σπυρίδωνα και Δίον

 Δελτίο Τύπου


Υπογράφηκε μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση και επισκευή του γηπέδου του Αγίου Σπυρίδωνα και της συντήρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Κοινότητα Δίου, συνολικού προϋπολογισμού 54.500€.

Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων...

1 Φεβ 2023

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

 


Κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της UNESCO ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου για την ένταξή του στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, έπειτα από τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους υποβλήθηκε ο προκαταρκτικός φάκελος υποψηφιότητας, ο οποίος αξιολογήθηκε από την Επιτροπή της UNESCO. 

Τα δύο υπουργεία και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) συνεργάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο και αφού έλαβαν υπόψιν όλες τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, ολοκλήρωσαν το τελικό περιεχόμενο του φακέλου.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Ο Ολυμπος, το ψηλότερο βουνό της χώρας μας,

Στο Δίον, η πρώτη μαζική συνάντηση των στελεχών της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική για τον «Δημο-τη».

 

Δελτίο Τύπου 

Η Δημοτική Παράταξη «Προοπτική για τον Δημο-τη» Δήμου Δίου Ολύμπου, με επικεφαλής τον Πέτρο Κιάφα, έχοντας θέσει τα θεμέλια για μια ισχυρή και δυναμική ομάδα σε όλους τους τομείς, πραγματοποίησε στο Δίον την πρώτη μαζική σύναξη των στελεχών της με σκοπό τη γνωριμία των υποψηφίων μεταξύ τους.

Τέτοιου είδους συναντήσεις, βέβαια,

31 Ιαν 2023

Και όλα αυτά σε μόλις 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ....Φανταστείτε τι έχει να γίνει μετεκλογικά , αν ξαναβγούν

 


Ανακοινώθηκε, πριν από λίγο, από τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Τσακλόγλου, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, για 1.040.000 ελευθέρους επαγγελματίες και αγρότες , κατά 9,6 % το μήνα.

Η κατώτερη κλίμακα (1η) που αφορά το 80% των μη μισθωτών, σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας και υψηλού ενεργειακού κόστους, αυξάνεται κατά ...