# #

24 Δεκ 2022

Ευχές της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Σερβίας

 


Αγαπητοί φίλοι,


Το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (
ΕΣΕΕΜ) επιθυμεί να ευχηθεί για τα επερχόμενα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά  και θα ήθελε να Σας ευχαριστήσει για τη συνεργασία και για την υποστήριξη κατά την ...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- Τα θέματα

 


Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 28.12.2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».


Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

22 Δεκ 2022

...Ήρθαν από την Κόλαση

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ NA ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ nopTora ΑΛI™Î‘, ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ TO ΔΟΛΑΡΙΟ, ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, NA ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, NA ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ, NA ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, NA ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ, NA ΦΕΡΟΥΝ TO EITZ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, NA ΧΑΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ 6 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ"


Από τα εργασιακά κεκτημένα αυτό που πήγε ίσως πιο άκλαφτο από όλα ήταν το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα και σήμερα, 10 χρόνια μετά, μόνο οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει να το ...

19 Δεκ 2022

Διπλωματικό επεισόδιο στο Βελιγράδι λόγω Α.Τσίπρα – Ρώσος πρέσβης: “Δεν θα ανεχτώ να συκοφαντεί την Πατρίδα μου”

 


«Οι αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας» του Αλέξη Τσίπρα ανάγκασαν τον Ρώσο πρεσβευτή στη Σερβία ν’ αποχωρήσει από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο διπλωμάτης.

Πιο αναλυτικά, ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία Αλεξάνταρ Μπόκαν-Χερτσένκο αποχώρησε επιδεικτικά από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) κατά την διάρκεια μετάδοσης, σε βίντεο οθόνη, του χαιρετισμού που απηύθυνε ο ...

Χειμερινό ηλιοστάσιο

 


Σύντομα έρχεται το χειμερινό ηλιοστάσιο για το 2022, το οποίο θα σηματοδοτήσει και επίσημα την έναρξη του «αστρονομικού» χειμώνα, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Με βάση την επιστήμη της αστρονομίας, ο χειμώνας ξεκινά με την έλευση του χειμερινού ηλιοστασίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Μαρτίου για φέτος. Σημειώνουμε ότι ο μετεωρολογικός χειμώνας έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η ημέρα του Δεκεμβρίου και λήγει με το τέλος του Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή που εδώ θα λαμβάνει χώρα το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις περιοχές που υπάγονται στον νότιο ημισφαίριο θα πραγματοποιηθεί το θερινό ηλιοστάσιο, οπότε και θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Χειμερινό ηλιοστάσιο 2022: Πότε πέφτει

Κάθε χρόνο, στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη, το χειμερινό ηλιοστάσιο πραγματοποιείται μεταξύ...

18 Δεκ 2022

Ναι, κύριε Πρωθυπουργέ! Καταληστεύετε κάθε μήνα, με ωμό τρόπο, αυτούς τους 360.000 πάμφτωχους χαμηλοσυνταξιούχους




 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ!

Με την ιδιότητα του Μαθηματικού που κατέχω, σας ενημερώνω στα εξής :

Λόγω ενεργειακής κρίσης, το κόστος ζωής μέσα σε ένα χρόνο έχει διπλασιαστεί!.

Έτσι τα 1000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο σε αγοραστική αξία, έχουν γίνει 500 ευρώ!.


Κύριε Πρωθυπουργέ!

Αυτά που έχετε κάνει μέχρι σήμερα είναι ελάχιστα, ειδικά για τους φτωχούς ή τους πολύ φτωχούς!.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι, το 68,3% (σχεδόν το 70%) των Ελλήνων είναι φτωχοί ή πολύ φτωχοί (αυτό, από στοιχεία του ΟΟΣΑ, του έτους 2021, που είναι αναρτημένα και στο Sait του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ)).

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουμε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία!

Και απ' αυτούς τους φτωχούς και πολύ φτωχούς Έλληνες πολίτες που είναι, (όπως σας είπα παραπάνω), σχεδόν το 70% του όλου πληθυσμού της Ελλάδας, τους παίρνετε, κύριε Πρωθυπουργέ, κάθε μήνα από έμμεσους φόρους (ΦΠΑ 6%, 13%, 24%), κατά μέσο όρο, ΤΟ 15% ΤΗΣ ΙΣΧΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ή ΤΟ 15% ΤΟΥ ΙΣΧΝΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ!. (η απόδειξη ότι στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους χαμηλόμισθους από τους έμμεσους φόρους, τους παίρνετε κάθε μήνα, το 15% της σύνταξης του ή το 15% του φτωχού μισθού τους,, υπάρχει σε πρόσφατο άρθρο μου).

Για να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, κύριε Πρωθυπουργέ, πόσο ωμά ληστεύετε κατά μέσο όρο (σε ευρώ, κάθε μήνα) τους πάμπτωχους χαμηλοσυνταξιούχους, σας παρουσιάζω ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα :

Τι είναι η Πατρίδα μας;

 





και...τι έχει η δικαιοσύνη μας;