# #

8 Μαΐ 2021

Τα νέα από την Ευρώπη είναι εξαιρετικά δυσάρεστα. Και για τους δημοσκόπους…

 

Ευρωβαρόμετρο για ελληνική κυβέρνηση: “Το 71% δεν την εμπιστεύεται”

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις στο εσωτερικό  να επιμένουν ότι παρά την δραματική εξέλιξη στο θέμα του κορονοϊού, την κατηφόρα της  οικονομίας και την ομιχλώδη -τουλάχιστον-  κατάσταση στα ελληνοτουρκικά , η κυβέρνηση παραμένει αλώβητη, τα νέα από την Ευρώπη όμως είναι εξαιρετικά δυσάρεστα. Και για τους δημοσκόπους…

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο Φεβρουαρίου- Μαρτίου, η άποψη των Ελλήνων δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις. Τα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα ο κ. Νίκος Καρδούλας ,ο οποίος όπως θα διαβάσετε παρακάτω ,μάλλον αποτελεί πλέον αξιόπιστη πηγή για δημοσκοπήσεις κι ας μην έχει εταιρεία…

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο :

το 61% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

•71% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση,

•90% θεωρεί την κατάσταση της οικονομίας κακή

•Σχεδόν 60% των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση σε οικονομία και εργασία θα χειροτερέψει στο άμεσο μέλλον.

Ποιους εμπιστεύονται οι πολίτες και ποιους όχι;

Με ...κομπρεσέρ στην Ακρόπολη ;

 



Συνεχίζεται η καταστροφή της Ακρόπολης, η οποία έχει μετατραπεί σε γιαπί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς μετά το τσιμέντωμα, έστειλε εργάτες με κομπρεσέρ στον ιερό βράχο οι οποίοι κατέστρεψαν ένα άγαλμα! 

Μετά το «τσιμέντωμα» και τη δρομολόγηση ειδικής μαρμάρινης πινακίδας με το όνομα του χορηγού και της υπουργού στον Βράχο, σειρά είχε αρχαίο γλυπτό που, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έπεσε «θύμα» των αντιπλημμυρικών εργασιών που πραγματοποιούνται στο μνημείο, καθώς λόγω των τσιμέντων η Ακρόπολη πλέον πλημμυρίζει!

Όπως όλοι θυμόμαστε πρώτα πλημμύρισε η Ακρόπολη εξ’ αιτίας των τσιμεντοστρώσεων και μετά εκπονήθηκε η απαιτούμενη συμπληρωματική υδραυλική μελέτη, που είχε τεθεί ως αναγκαίος όρος για την υλοποίηση των εργασιών από την εγκριτική απόφαση. Ο αναστηλωτής των Προπυλαίων, δρ. αρχιτεκτονικής Τάσος Τανούλας είχε από νωρίς κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. 

Όμως οι αντιπλημμυρικές εργασίες έγιναν με κομπρεσέρ(!), κάτι που είχε ως συνέπεια να ...

Το ξεπούλημα συνεχίζεται.... Ξέρει αυτός

 


Ναι! Ο Χατζηδάκης, που ξεπούλησε Ολυμπιακή, που ξεπούλησε ΟΤΕ, που ξεπούλησε ΔΕΗ, ξέρει!

Ξέρει ότι τώρα πρέπει να ξεπουλήσει και τον επερχόμενο ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων, που επιβάλλει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος.
Βασικό του μέλημα, στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, είναι να αυξήσει τα κέρδη των εργοδοτών, όπως επιτάσσει, παγκοσμίως, η "νέα κανονικότητα", μετά την πανδημία.

Είναι δεδομένο ότι η τεχνολογική πρόοδος, σε όλον τον κόσμο, οδηγεί στην απώλεια θέσεων εργασίας, αφού οι επιχειρήσεις την εκμεταλλεύονται, μονομερώς, για αύξηση της παραγωγής, απολύοντας περιττούς εργαζόμενους.
Πώς, λοιπόν, θ΄ αντιμετωπιστεί η μαζική ανεργία, όταν τα εργατικά χέρια αντικατασταθούν, από τα ρομπότ; Με τον θάνατο των περισσευούμενων εργαζομένων;;

7 Μαΐ 2021

Τσάι Ολύμπου....Το καλύτερο

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Τσάι Ολύμπου Mapmitta... pmitta.. and more"

Πολλές φορές ψάχνουμε ευεργετικές ιδιότητες σε ιδιαίτερα και ξενόφερτα superfoods και παραβλέπουμε τα προφανή!

Ένα από αυτά είναι το γνωστό σε όλους τσάι του βουνού .
Είναι το ρόφημα που παρασκευάζεται από φυτό του γένους Σιδερίτης.
Από την αρχαιότητα ήταν ακόμη γνωστές οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες.
👉 Τα συστατικά του παρουσιάζουν:

5 Μαΐ 2021

Πολύ γέλιο.... "H Ακαταδίωκτη" (βίντεο)



Μανάρια μου… αυτή η λευκή ρόμπα, με πρόεδρο τον Σωτήρη βέβαια, που πίσω της – με πρόσχημα την επιστημοσύνη της, σαν κουρτίνα – κρύβεται η άθλια Κυβέρνηση με την άθλια διαχείριση της πανδημίας είναι πια Ακαταδίωκτη και της αξίζει Όσκαρ!

And the oscar goes to: H Ακαταδίωκτη (Επιτροπή)!!!

Δείτε....

4 Μαΐ 2021

Οι 16 πιο ακριβοί πίνακες στην ιστορία της τέχνης

 


Η τέχνη είναι γοητευτική. Κέντριζε πάντα το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των ανθρώπων, καθρεφτίζοντας την ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση, τόσο από την σκοπιά του δημιουργού, όσο και από αυτή του αποδέκτη.

Η τέχνη είναι σύμβολο δύναμης, πλούτου αλλά και επένδυση που δεν χάνει την αξία της.

Η τέχνη είναι επίσης και ακριβή. Τα τελευταία, μάλιστα χρόνια, οι πωλήσεις με τιμές ρεκόρ σε δημοπρασίες, διαδέχονται η μία την άλλη.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που μαθαίνουμε για πάμπλουτους επιχειρηματίες και εραστές της τέχνης, ότι κονταροχτυπήθηκαν σε δημοπρασίες, προκειμένου να αποκτήσουν έναν πίνακα με την υπογραφή ενός εκ των πιο διάσημων ζωγράφων.

Ωστόσο στην αγορά έργων τέχνης, τα ρεκόρ υπάρχουν για να ανατρέπονται, με τους πίνακες ζωγραφικής να πωλούνται, έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν αναρωτιέστε για τι ποσά μιλάμε, παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τους 16 ακριβότερους πίνακες όλων των εποχών, όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται μέχρι σήμερα....

Να επιταχυνθεί άμεσα η αναζήτηση καλλιεργήσιμων εκτάσεων, γιατί το κουτόχορτο πλέον δεν φτάνει για όλους.

 

Όποιος έχει πάει στην Ινδία (έχω πάει αρκετές φορές) και έχει δει τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής, ή γνωρίζει τις υποδομές υγείας (8 φορές λιγότερα κρεβάτια ανά 1000 κατοίκους σε σχέση με την Ελλάδα) και την πληθυσμιακή πυκνότητα (8 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα), καταλαβαίνει γιατί μια επιδημία ενός αναπνευστικού ιού μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις. Η κατάσταση εκεί μπορεί να γίνει ακόμη δυσκολότερη, λόγω των συνθηκών και των ελλείψεων.
Πάντως αυτό που δύσκολα θα καταλάβει κάποιος είναι πως μπορεί σύμφωνα με την Καθημερινή η Ινδία είναι τρίτη στον κόσμο σε θανάτους από COVID (https://www.kathimerini.gr/.../india-anevike-stin-triti.../), ενώ σύμφωνα με το Worldometers η Ινδία είναι 114η θέση παγκοσμίως με 120 θανάτους ανά εκατομμύριο. H Ελλάδα είναι στην...

3 Μαΐ 2021

Στου παράδεισου την πόρτα, κάποιος φύτεψε δυο χόρτα

  Παρόλο τον αυξημένο κίνδυνο να τον επιπλήξει ο θαυμαστής του Τραμπ και της «αείμνηστης βαρόνης Θάτσερ», Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόλμησε αυτό που κανένας προκάτοχός του δεν είχε επιχειρήσει πριν. Να αποκηρύξει το νεοφιλελευθερισμό. Ξεκάθαρα, δημόσια και κυριολεκτικά. Μέσα στο Κογκρέσο.

Έστριψαν αριστερά οι ΗΠΑ; Όχι. Είναι ιστορική η ομιλία Μπάιντεν; Σαφώς.
Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα.



«Τα trickle down economics δεν λειτούργησαν ποτέ (…) 

Αυτή τη χώρα δεν την έχτισε η Wall Street, την έχτισε η μεσαία τάξη και τη μεσαία τάξη την έχτισαν τα εργατικά συνδικάτα (…) 20 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους στην πανδημία (...) 

Περίπου 650 δισεκατομμυριούχοι στην Αμερική είδαν την καθαρή τους αξία να αυξάνεται περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Επιτρέψτε μου να το πω ξανά. Μόλις 650 άτομα αύξησαν τον πλούτο τους κατά περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας (...) Τώρα οι κοινωνικές δαπάνες θα αυξηθούν. Αυτές θα τις πληρώσουν οι πλούσιοι».

Οι παραπάνω φράσεις δεν ανήκουν σε κάποιον "κολλημένο αριστερό, με ιδεοληψίες του παρελθόντος, που δεν έχει επαφή με την σύγχρονη πραγματικότητα".

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, βγήκαν από το στόμα του ...

Ένας γρήγορος, αεράτος τύπος...

 


«Ως γόνος μεγάλης οικογένειας που ήμουν, οι βασανιστές θέλησαν να αλαφρύνουν το δικό μου βασανιστήριο στο Μακρονήσι. “Ζήτα μια χάρη και θα σου την κάνουμε” μου είπαν. Το μόνο που ζήτησα ήταν να με αφήσουν να πάω να μείνω στο βουνό χωρίς φαΐ και χωρίς νερό ενδεχομένως, αρκεί να μην τους βλέπω και να μη με βλέπουν. Το δέχτηκαν.

Την πρώτη μέρα τράβηξα για το βουνό, βρήκα ένα μέρος να κάτσω και βάλθηκα να ατενίζω την απέραντη μοναξιά του τοπίου.

Ξάφνου, ένας γρήγορος, αεράτος τύπος εμφανίζεται κρατώντας κάτι πασσάλους στα χέρια του και δυο τρία κομμάτια ύφασμα. Δεν μου μιλάει, δεν του μιλάω και σε ελάχιστα λεπτά με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις...

Αναρχία και βία



ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗ ΒΙΑ, μη κυριαρχία ανθρώπου σε άνθρωπο, μη επιβολή βιαίως της βούλησης ενός ή περισσοτέρων στους υπολοίπους.
Είναι μόνο μέσω της εναρμόνισης των συμφερόντων, μέσω της εθελούσιας συνεργασίας, της αγάπης, του σεβασμού, της αμοιβαίας ανοχής, είναι μόνο με την πειθώ, το παράδειγμα, τη μεταδοτικότητα και το αμοιβαίο όφελος από την επιείκεια που μπορεί και πρέπει να θριαμβεύσει η αναρχία, δηλαδή μια κοινωνία αδελφών ελευθέρως αλληλέγγυων, η οποία θα εξασφαλίζει στους πάντες την μέγιστη ελευθερία, τη μέγιστη ανάπτυξη, τη μέγιστη δυνατή ευημερία.
Υπάρχουν σίγουρα άλλοι άνθρωποι, άλλες παρατάξεις, άλλες σχολές τόσο ειλικρινώς αφιερωμένες στο γενικό καλό, όσο μπορούν να είναι οι καλύτεροι ανάμεσα μας.
Αλλά αυτό που διακρίνει τους αναρχικούς απ' όλους τους άλλους, είναι ακριβώς ο φόβος της ...

"Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς..."

 



Από τις πρώτες μέρες που η Ν.Δ. και το Μητσοτακέικο ξαναπήρε την εξουσία στα χέρια της συνέβησαν πάρα πολλά ...κάποια από αυτά μας έχουν μείνει αξέχαστα ,γιατί ήταν και εξόχως αντιλαϊκά αντιανθρώπινα και κινούνταν στο δόγμα" ξύλο τάξη ασφάλεια "...
Με το καλημέρα ψήφισαν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και εξίσωσαν τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων χωρίς καμία απολύτως ασφαλιστική δικλείδα,στη συνέχεια έδωσαν και επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους με τριετή φοίτηση κολλεγίου ισάξια με αυτά αποφοίτων σε πενταετή πολυτεχνεία ...
Έπειτα για ένα χρόνο έκαναν ...

2 Μαΐ 2021

Κρυφή η νέα λίστα Πέτσα!

 

Την ώρα που η οικονομία παραπαίει, η κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία και μοιράζει απλόχερα χρήμα για επικοινωνιακή προβολή σε δήμους, περιφέρειες και ανεξάρτητες Aρχές! Ιδού ο λογαριασμός των τελευταίων 30 ημερών

Πολλές μικρές, μεγάλες και τεράστιες «λίστες Πέτσα» αναδύονται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα από την προεδρία της κυβέρνησης για… φύκια και επικοινωνιακές κορδέλες, αποδεικνύοντας πως «λεφτόδεντρα» υπάρχουν, αλλά μόνο για κάποιους.

Τα ποσά, τα οποία έχει υπογράψει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής «ζαλίζουν», καθώς συνολικά αγγίζουν τα...