# #

16 Απρ 2015

Αν ο υποψήφιος δεν είχε τα προσόντα, τόσο το χειρότερο για τα προσόντα....ΔΕΙΤΕ..ΔΕΙΤΕ...

Στο προηγούμενο ρεπορτάζ  παρουσιάσαμε τα πρώτα στοιχεία της έρευνάς για τον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκε η δημόσια διοίκηση τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα όμως που εμείς ξεχωρίζαμε τα έγγραφα και ψάχναμε τα ονόματα έπεσε στην αντίληψή μας μια ερώτηση του πρώην αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στην πρόσληψη του Ιωάννη Χρυσουλάκη στην θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ  και στην αντικατάστασή του από τον Γιώργο Κατρούγκαλο μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ...για την επιλογή του Προέδρου σχηματίστηκε 5μελής επιτροπή αξιολόγησης υπό την προεδρία συμβούλου του ΑΣΕΠ και ακολουθήθηκαν 3 στάδια που περιλάμβαναν προκαταρκτικό έλεγχο, κατάρτιση πίνακα 10 επικρατέστερων, ξεχωριστές συνεντεύξεις, εισηγήσεις της επιτροπής και κατάταξη. Έπειτα από όλα αυτά ο κύριος Μητσοτάκης είδε ξεχωριστά τους 3 επικρατέστερους για νέα συνέντευξη και έτσι η πολιτική ηγεσία κατέληξε στον κύριο Χρυσουλάκη που λίγους μήνες αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από απαίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στην ερώτηση που υποβάλλει ο κ. Μητσοτάκης προς τον Νίκο Βούτση γράφει ότι η περίπλοκη παραπάνω διαδικασία έγινε άτυπα και χωρίς να υπάρχει κάποια νομοθετική οδηγία και όλο αυτό συνέβη προφανώς επειδή ο πρώην υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ήθελε να επιδείξει ένα νέο ήθος στην πολιτική. Όλο αυτό ακούγεται συγκινητικά καλό αλλά έχει ένα πρόβλημα, και είναι σοβαρό πρόβλημα ηθικής…

Ο κύριος Χρυσουλάκης που επιλέχθηκε μετά από αυτό το βασανιστήριο εξετάσεων φαίνεται ότι δεν είχε τα πτυχία της γλώσσας που όριζε η αρχική προκήρυξη της θέσης του προέδρου του ΕΚΔΔΑ και δημοσιεύτηκε στη Δι@υγεια. Έτσι ένα μήνα μετά από την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο εκλεκτός της επιτροπής (που επίσης όλα τα μέλη της διορίστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και του ίδιου του υπουργού ήταν άκυρος βάση της ίδιας τους της προκήρυξης

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με το γνωστό τρόπο που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται στο σκάνδαλο της ποσόστωσης: Άλλαξε αναδρομικά η προκήρυξη  ώστε να ταιριάζει στα προσόντα του ανθρώπου που είχε ήδη επιλεγεί.  

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει μεγάλο λάθος να προσπαθεί να βγει και από πάνω, τις ίδιες ημέρες που το ThePressProject δημοσιεύει τα τεκμήρια που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα περίπλοκο σχέδιο κομματικής ασφυξίας εντός του Δημοσίου.

Τουλάχιστον ας επιλέξει όμως ένα περιστατικό στο οποίο δεν έχει γίνει τέτοιου είδους μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.