# #

9 Αυγ 2021

Τώρα θυμηθήκατε τον Όλυμπο και αγωνιάτε μη συμβεί κάτι που θα κηλιδώσει το πολιτικό βιογραφικό σας;

 


Τον Απρίλιο η Δ/νση Δασών Πιερίας έστειλε στους Δήμους και στην Περιφέρεια, έγγραφο με τα προβλήματα στο Δασικό Οδικό Δίκτυο και αναγκαία έργα πυροπροστασίας, ενημερώνοντας ότι έχει έτοιμες μελέτες.

Μελέτες που ακόμα μπορεί να συντάσσει, έχοντας ακόμα επιστημονικό προσωπικό (εν αντιθέσει με άλλες δασικές υπηρεσίες όπου δεν υπάρχει δασολόγος) με τεχογνωσία, εμπειρία και γνώση του χώρου ευθύνης της.

Εκθέτοντας τα προβλήματα αυτά, καλούσε τους Δημάρχους και την Αντιπεριφερειάρχη, σε συνεργασία για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων, κατά το "έχουμε τις μελέτες, βάζετε τα λεφτά?".

Γιατί από το 1998 που η δασοπυρόσβεση πάρθηκε ως αντικείμενο από τη Δασική Υπηρεσία (έγκλημα που έβαζε στην άκρη τη γνώση και εμπειρία των δασικών) πάρθηκαν τα οχήματα που είχε, ενώ κάθε χρόνο οι πιστώσεις μειώνονται. Από την άλλη, πακτωλός χρημάτων για την ...

8 Αυγ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Έκκληση προς τους δημότες για άμεσο καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων ... Έρχονται διοικητικά πρόστιμα και περαιτέρω ποινικές κυρώσεις

 


Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου, που διαρκεί έως την 31η Οκτωβρίου 2021, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό της βλάστησης (αποψίλωση) και στην απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών από τις ιδιοκτησίες τους, με στόχο, αφενός την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της και αφετέρου τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ιδιοκτητών,

Γιατί ξανακαιγόμαστε; Μείωση 97,8% στα κονδύλια πρόληψης των πυρκαγιών!



Δεν πρόκειται για τίποτα το απρόσμενο…

Η τραγωδία που ζει η χώρα 5 ημέρες τώρα ήταν αναμενόμενη. Ο Ανθυποπυραγός ε.α του ΠΣ Μχαήλ Μιχαήλ είχε από το 2018, αμέσως μετά από το Μάτι προειδοποιήσει ότι η θα ξανακαούμε. Δυστυχώς δικαιώθηκε… 

Όχι μόνο δε μάθαμε από την Ηλεία και το Μάτι αλλά κάνανε ότι μπορούσαν για να ζούμε σήμερα αυτόν το εφιάλτη που έχει ξεσπιτώσεις χιλιάδες κόσμου. 

Ένας αριθμός μόνο: 97,8 μείωση στα κονδύλια για την πρόληψη των πυρκαγιών από το 2005 μέχρι σήμερα! 

Η σημερινή κυβέρνηση έσπασε όλα τα ρεκόρ δίνοντας μόλις...