# #

28 Ιαν 2012

Ατέλειωτοι δρόμοι....








..........

«Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών!» Δικαιολογημένα ή όχι;


 Είναι γνωστό σε όλους, ότι το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν χαίρει της μεγαλύτερης εκτίμησης από τον απλό κόσμο ανά τη γη.


 Χαρακτηρισμοί, όπως «φονιάδες των λαών», «εγκληματίες», «απάνθρωποι», «κτήνη» ακούγονται όλο και πιο συχνά. 

Πού βασίζονται όμως αυτοί οι χαρακτηρισμοί; 

Αρκεί η συμμετοχή μιας χώρας σε μια σειρά πολέμων ή η υπερβολική χρήση βίας, για να αποκτήσει την ταμπέλα τού σφαγέα (άλλωστε η ιστορία δείχνει, ότι δεν υπάρχει κράτος στη γη, που να μην έχει πάρει μέρος σε πολέμους ή να μην έχει προβεί σε ...ακρότητες).

Τις απαντήσεις θα επιχειρήσει να δώσει το παρόν άρθρο, με το οποίο θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα πολεμικά πεπραγμένα των ΗΠΑ. Η αναδρομή μας θα ξεκινήσει πριν από την ίδρυση τού αμερικανικού κράτους, γιατί πιστεύουμε, πως από μια τέτοια καταγραφή δεν θα πρέπει να λείπει το αίμα των αθώων ινδιάνων και αφρικανών, που εξοντώθηκαν από τους προγόνους των αμερικανών.

 
Ο απολογισμός είναι γραφτό να μην είναι απόλυτα ακριβής δεδομένου, ότι ανέκαθεν οι πολεμικές καταγραφές χαρακτηρίζονταν από ασάφεια και είχαν την τάση να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματικότητα, αλλά και γιατί υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους πολλά χρονιά μετά από τους πολέμους εξ αιτίας των συνεπειών, που προκάλεσαν αυτοί, και δεν μνημονεύονται μεταξύ των θυμάτων. Ακόμα κι έτσι όμως τα δεδομένα είναι αμείλικτα. 

Η περίοδος τής αποικιοκρατίας


Ξεκινάμε από το 1550. Όταν έφτασαν οι πρώτοι άγγλοι άποικοι στο νέο κόσμο (οι αγγλοαμερικάνοι χρησιμοποίησαν εξ αρχής το επίθετο new κι όχι newfound, γιατί θεωρούσαν ή ήθελαν να περάσουν στον κόσμο, ότι η ήπειρος, που ανακάλυψε ο Κολόμβος, ήταν ακατοίκητη και επομένως ανύπαρκτη), στην αμερικανική ήπειρο ζούσαν περίπου 75,000,000 ιθαγενείς.



 Απ’ αυτούς τα 15,000,000 κατοικούσαν στη βόρεια Αμερική οργανωμένοι σε εξελιγμένες κοινότητες, που μπορεί να διέφεραν μεταξύ τους ως προς τα ήθη, τα έθιμα και τη γλώσσα, ωστόσο ταυτίζονταν απόλυτα σε ένα πράγμα: το φιλειρηνικό πνεύμα. Μέχρι τα μέσα τού 17ου αιώνα, από τους 15,000,000 ινδιάνους τής βόρειας Αμερικής είχαν αφανιστεί περίπου τα 14,000,000 εξ αιτίας των εκκαθαρίσεων των αποίκων, τής πείνας, στην οποία τους υποχρέωναν ως ένα μέσο καταναγκασμού και των ασθενειών, που τους μετέφεραν από τη μολυσμένη Ευρώπη. Σημειωτέον, ότι οι περισσότεροι θάνατοι έγιναν κάτω από μαρτυρικές συνθήκες (αποκεφαλισμοί, ανασκολοπισμοί, απαγχονισμοί, βράσιμο σε καζάνια).


 Επίσης, για να μπορέσουν να δαμάσουν και να καθυποτάξουν τους περήφανους ινδιάνους, οι άποικοι προσέφευγαν σε δόλιους και πανούργους τρόπους. 

Περίπου το 1600 προέκυψε στις αποικίες η ανάγκη για επέκταση των καλλιεργειών και επομένως για εξεύρεση φθηνών εργατικών χεριών. Η λύση βρέθηκε στην υπανάπτυκτη –κατά τους αμερικανούς– Αφρική (στην πραγματικότητα, εκείνη την εποχή στην Αφρική υπήρχαν κοινότητες πιο πολιτισμένες και εξελιγμένες από κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον κόσμο, όπως το βασίλειο τού Μάλι).



 Υπολογίζεται, ότι τα επόμενα 200 χρόνια 50,000,000 περίπου αφρικανοί πολίτες αιχμαλωτίστηκαν από τους αμερικάνους. Απ’ αυτούς 35 με 40 εκατομμύρια πέθαναν στοιβαγμένοι στα αμπάρια των πλοίων, που τους μετέφεραν στην Αμερική ή κλεισμένοι σε αυτοσχέδιες φυλακές-κλουβιά, καθώς περίμεναν την αναχώρησή τους. 

Μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική χώρα


Το χορό των αγαπημένων στις ΗΠΑ πολέμων άνοιξε η σύρραξη με το Μεξικό, το 1846.

 Ήταν ένας πόλεμος, που επιβλήθηκε με το έτσι θέλω από την Αμερική με σκοπό την προσάρτηση νέων εδαφών και την επέκτασή της μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα εδάφη, που ορέγονταν οι αμερικάνοι τσολιάδες, ανήκαν εξ ολοκλήρου στο κράτος τού Μεξικού, που μόλις είχε αποκτήσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
 Ο πόλεμος εξελίχθηκε σε ...

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ...




Επειδή δεν υπάρχουν τζαμιά στη Βενετία, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει στους μουσουλμάνους, να προσεύχονται στους δρόμους τής πόλης. 


Μέχρι στιγμής έχουν πνιγεί εκατοντάδες.

Ας ευλογεί ο Αλλάχ τούς πιστούς του...



πηγη  

Αρνούμαι να βγάλω το σκασμό ...!!!

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ...???



«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη,
να μην αγγίξουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια
και ούτε Ελληνικά τραγούδια να ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα αυτιά και την γλώσσα μου»


Γρηγόριος Νανζιαζηνός





Οι τρεις ιεράρχες και τα «ελληνοχριστιανικά» ιδεώδη

Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τους τρεις ”μεγίστους φωστήρες των ελληνικών γραμμάτων”!

• Ιωάννης ο Χρυσόστομος
• Μέγας Βασίλειος
• Γρηγόριος ο Θεολόγος


Αυτούς τους τρεις που…. διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα και τα παρέδωσαν σε μας τους νεότερους!

Η γιορτή αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο περιβόητο κατασκεύασμα των «ελληνοχριστιανικών Ιδεωδών» και να δούμε κατά πόσον κάτι τέτοιο μπορεί πράγματι να υπάρξει.

Μαθαίνουμε – και για κάποιους αποτελεί και ιδεολόγημα – ότι «Η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων»…, «Χριστιανική Εκκλησία και Ελληνικό Έθνος είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες», Πατρίδα θρησκεία οικογένεια και κάτι παρόμοια.

Αξίζει, λοιπόν, να δούμε πόσο αληθεύουν αυτά τα «σλόγκαν». Και, για τούτο, ας γυρίσουμε πίσω στις ρίζες, στην εποχή όπου ο Χριστιανισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία του Βυζαντινού κράτους, και θεμελιώθηκε η συνύπαρξη κοσμικής και θρησκευτικής εξουσίας.

Πλοηγός σ’ αυτό το ταξίδι θα είναι ο γνωστός Έλληνας λογοτέχνης και αρθρογράφος Μάριος Πλωρίτης.

Και επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, ας ακούσουμε τι έχει να μας πει, έτσι για να προβληματιστούμε λιγάκι:

Η Ιστορία, γράφει στο βήμα των Αθηνών, αρχίζει με μια γοερή αντίφαση: Οι Βυζαντινοί ένιωθαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, διατηρούσαν πάμπολλα έθιμά τους, μιλούσαν τη γλώσσα τους, οι λόγιοί τους μελετούσαν την αρχαία Γραμματεία, τη «συντηρούσαν» αντιγράφοντας τα κείμενά της.

Απ’ την άλλη, όμως, αποστρέφονταν την Ελλάδα και τους Έλληνες, επειδή τους ταύτιζαν με την επάρατη ειδωλολατρία, τον εχθρό και αλλοτινό διώκτη της χριστιανικής θρησκείας.

Έτσι, έγιναν αυτοί διώκτες ανελέητοι των παλιών διωκτών τους. Και, φυσικά, πρωταρχικό ρόλο στο μίσος κατά «παντός του ελληνικού» και στον λυσσαλέο κατατρεγμό του, έπαιξε η Εκκλησία, που ήταν ο φορέας και λειτουργός της νέας θρησκείας και ο μοναδικός σχεδόν πνευματικός οδηγητής των Βυζαντινών.

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να καταστρέψουν τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων στερώντας, έτσι, τον κόσμο από ανεπανάληπτα δημιουργήματα της αρχαίας τέχνης, για να μη μείνει ίχνος από τη «βδελυρή θρησκεία των ειδώλων».

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, πρωτοστάτησε στην πυρπόληση της βιβλιοθήκης του Σεραπείου, με τους 42.000 τόμους της μοναδικής κιβωτού της αρχαίας γνώσης και λογοτεχνίας…

Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α’ κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πολύς Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας…

Και να ήταν μόνο τα άψυχα;

Oι αρχηγοί των σφογγοκωλαρίων....




Ο ένας μας απειλεί με μακελειό και ο άλλος μας λέει και μαλάκες!


 Ο πασοκισμός ξεπέρασε πια και τον πιο θρασύ και αλήτικο εαυτό του. Τελικά όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν το μνημόνιο, αλλά ούτε καν το διάβασαν!! Τόσο αδίστακτοι..


 Ο διαβόητος Χρυσοχοίδης αφού μας βρίζει και μαλάκες γιατί, όπως λέει, με τέτοιο μνημόνιο αν ήταν άλλος λαός στη θέση μας θα είχε κάνει επανάσταση, ομολογεί τώρα με το ίδιο απύθμενο θράσος ότι έβαλε την υπογραφή του στο μνημόνιο και καταδίκασε τη χώρα και τις επόμενες γενεές, χωρίς να το έχει διαβάσει ο αλήτης γιατί λέει είχε άλλη δουλειά να κάνει για να ..σώσει την χώρα!


 Ένα άλλο το ίδιο ελεεινό και αδίστακτο υποκείμενο, ο Λοβέρδος, αυτός που, όχι μόνο επίσης δεν διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο, αλλά κατακρεουργούσε τους συνταξιούχους και μετά έβγαινε στα κανάλια και έκανε τη Μάρθα Βούρτση σφαδάζοντας στο κλάμα, δηλώνει τώρα πως όποιος πειράξει τον Γιωργάκη «θα γίνει μακελειό»!


 Από τη μια δηλαδή προσεταιρίζεται τους σφογγοκωλάριους του ..

Ελληνική, η αρχαία μακεδονική διάλεκτος, αποδεικνύουν και οι επιγραφές από τη Μεθώνη Πιερίας

  



«Είμαι το ποτήρι του Ακεσάνδρου και όποιος μου το κλέψει θα χάσει τα μάτια του».

 Αυτό πιθανόν έγραφε ο ιδιοκτήτης του αγγείου από συμπόσιο, που βρέθηκε στις ανασκαφές της Μεθώνης Πιερίαςθέλοντας να αστειευτεί αλλά και να αποτρέψει.

 Το παραπάνω κείμενοαν και δεν σώζεται ολόκληροείναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί πολύόπως και οι υπόλοιπες επιγραφέςχαράγματα και εμπορικά σύμβολα από τα191 κεραμικά που εντοπίστηκαν στη Μεθώνη -την αρχαιότερη αποικία των Ερετριέων στον βορράκαι τα οποία θα δημοσιευτούν πολύ σύντομα σε τόμο με τίτλο:
 ΜΕΘΩΝΗ ΙΕπιγραφέςχαράγματα και εμπορικά σύμβολα στη γεωμετρική και αρχαϊκή κεραμική από το «Υπόγειο» (Ματθαίος ΜπέσιοςΓιάννης ΖΤζιφόπουλος,Αντώνης Κοτσώναςεπιμέλεια Γιάννης ΖΤζιφόπουλος).

 Τα περισσότερα από τα αγγεία αυτά χρονολογούνται μεταξύ 730 και 700 π. Χ., εποχή από την οποία σώζονται ελάχιστα παραδείγματα ελληνικής γραφής, πολύπερισσότερο στη Μακεδονίαόπου τα ενεπίγραφα ευρήματα είναι εξαιρετικά σπάνια.
 Ποιά όμως ήταν η αρχαία Μεθώνη Πιερίας;  

 Σε τι γλώσσα μιλούσαν

Γιατί όλα τα παραπάνω είναι τόσο σημαντικά

Η 21χρονη Κατερίνα αναζητά το "φως" της στο σκότος του ελληνικού κράτους



Αλλά αυτό δίνει επιδόματα σε παιδεραστές και παιδόφιλους



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Στα συντρίμμια του ελληνικού κοινωνικού κράτους στέκονται σαν άλλοι γύπες έτοιμοι να κατασπαράξουν όποια σάρκα  σαλεύει ακόμη οι «σωτήρες μας».

Την ώρα που τα Ταμεία έχουν «λεηλατηθεί» και οι «σωτήρες μας» ψάχνουν λύσεις να παρακάμψουν το Σύνταγμα για να περικόψουν ότι έμεινε όρθιο στην ελληνική επικράτεια οι ευπαθείς ομάδες είναι αυτές που βιώνουν πρώτες την συντριβή.

Η μικρή Κατερίνα μένει στο Περιστέρι πάσχει  από δυστροφία του Στάργκαρντ, μια ανίατη ασθένεια που «χτυπά» 10.000 άτομα στον κόσμο.
  
Η ασθένεια αυτή  προκαλεί προοδευτική απώλεια της...

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s


Τι είναι η «ροζ γλίτσα»;
                                                                             
Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’s για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από ...

Οι Αρχαιότητες της Πιερίας....

    


Πριν χρόνια βρέθηκε ο σημαντικότατος νεολιθικός οικισμός του Μακρυγιάλου που χρονολογείται στο 4500 - 5500 π.Χ.
    Νέοι οικισμοί νεολιθικοί στα Παλιάμπελα (κοντά στον Κολινδρό), στη Ρητίνη, στον Πλαταμώνα, καλύπτουν λίγο - λίγο τα υπάρχοντα κενά της ιστορίας προς τα πίσω.
   
 Όμως λίγα πράγματα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και για τους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας πέραν του Δίου και σχετικά της Πύδνας, ακόμα και αυτών που έχουν έστω περιστασιακά ερευνηθεί.
Λίγοι, έως ελάχιστοι γνωρίζουν:

Το φιλμ της δεκαετίας !!!





Και διάβασα και ήξερα και ψήφισα συνειδητά το Μνημόνιο..!!! Και καμαρωνεις γι αυτο ???


Γιατί χαίρεται ο κόσμος ( η κυρία ) και χαμογελά 
πατέρα ???

Αντε ντε ...???


«Μακριά από εμένα τα “Δεν ήξερα” ή “Δεν διάβασα”. 
 Και διάβασα και ήξερα και ψήφισα συνειδητά το Μνημόνιο. 
 Δεν είπα ποτέ ότι είχα άγνοια των μέτρων του Μνημονίου το οποίο άλλωστε συζητήθηκε διεξοδικά και στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή πριν από την ψήφιση του»
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η..

Απίστευτα προηγμένη τεχνολογία στα Ομηρικά Επη !



Τα Ομηρικά έπη, πριν απ’ όλα, δίδαξαν την ελληνική γλώσσα, σε τέτοιο μάλιστα σημείο εξοχότητας, ώστε να αποτελούν κορυφαία λογοτεχνικά αριστουργήματα.

 Υπήρξαν ένα ευαγγέλιο για τον ελληνικό λαό, ένα ευαγγέλιο απαλλαγμένο γενικά από στοιχεία μαγείας, μεταφυσικής ή δεισιδαιμονίας.


 Επιπλέον μέσα από αυτά οι Ελληνες διδάχθηκαν......

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ...


ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 6:00 μ.μ.
 
Το Ε.ΠΑ.Μ. Αγίας Παρασκευής απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, για παλλαϊκή συμμετοχή στην πορεία αντίστασης, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 6:00 μμ και θα κινηθεί ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές της πόλης.
 
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ
Με αναμμένους πυρσούς.
με ντουντούκες,
με σημαίες,
με τύμπανα,
με σφυρίχτρες
και κυρίως με την αδούλωτη ψυχή μας,
να βροντοφωνάξουμε συνθήματα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε ξέφρενα σους δρόμους.
 
Ελάτε να δώσουμε εμψυχωτικό παλμό στην εξέγερσή μας.
Ελάτε να βγάλουμε τον κάθε μεμονωμένο πολίτη από το καβούκι του.
Να του πούμε πως υπάρχει διέξοδος στην μεθοδευμένη κρίση.
Πως δεν είμαστε πλέον ο καθ’ ένας μόνος του.
Πως είμαστε χιλιάδες, εκατομμύρια.
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτυπώστε και τα συνθήματα που θα φωνάξουμε:

Είναι διάσημοι και μιλούν για την Ελλάδα...


angelina-jolie-picture-6Νέα Υόρκη. Είναι διάσημοι και μιλούν για την Ελλάδα!
 Στην 69η απονομή των βραβείων Χρυσής Σφαίρας στο Hollywood, Brad Pitt, Angelina Jolie, George Clooney, Steven Spielberg, Gerard Butler, Sofia Vergara, Christopher Plummer, Alexander Payne και Maria Menounos μιλούν για τις εμπειρίες τους στην Ελλάδα, στην κάμερα του Greekreporter και στον Τάσο Παπαποστόλου, ευχόμενοι να ξεπεραστεί γρήγορα η κρίση.

 Η πανέμορφη Angelina Jolie στις δηλώσεις της ανέφερε  μεταξύ άλλων «ότι η οικονομική κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο είναι κάτι το τρομερό για τον καθένα, επισημαίνοντας την ανησυχία της, καθώς και την ανάγκη να δοθεί η δέουσα προσοχή σε κάθε μια από τις χώρες που διέρχονται μιας τέτοιας οικονομικής κρίσης».

Η Sofia Vergara, λάτρης της Ελλάδας, δηλώνει ανυπόμονη να ξαναεπισκεφτεί την χώρα μας, ως μια από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο.

Ο George Clooney, μπορεί να λέει ότι ανυπομονεί να πάει στην Ιταλία, αλλά δεν παραλείπει να αναφερθεί στην συνεργασία του με τον ελληνικής καταγωγής Alexander Payne, ως έναν από τους καλύτερους συνεργάτες που είχε ποτέ.

Ο σκηνοθέτης Steven Spielberg, έχοντας επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές, εκφράζει την ελπίδα ότι η χώρα με μια τέτοια ιστορία θα σωθεί. «είναι μια πανέμορφη χώρα, έχει εκπληκτικούς ανθρώπους, και νιώθω περήφανος που την επισκέπτομαι συχνά»!

«Μια από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο», λέει ο Brad Pitt, με τον υποδυόμενο Λεωνίδα στους «300», Gerard Butler να αισθάνεται Έλληνας, εξαιτίας του συγκεκριμένου ρόλου.

Τέλος ο Ελληνοαμερικανός Alexander Payne θέλησε να εκφράσει τους συντελεστές στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την στήριξη τους, ιδίως στην δύσκολη αυτή περίοδο

Δείτε το σχετικό video με τις δηλώσεις των Star

Δήμος Δίου-Ολύμπου...1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών


Ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα φιλοξενήσει το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών

* ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ «ΟΥΡΛΙΑ», ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
* ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 600 ΑΘΛΗΤΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 
Στο βουνό των θεών, τον μυθικό Όλυμπο, θα πραγματοποιηθεί το 1ο παγκόσμιο τουρνουά κατάβασης φαραγγιών  (Canyoning), γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, για την Πιερία και για τον δήμο που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο τουρνουά, τον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Canyoning μόνο τυχαία δεν επιλέχθηκε να γίνει στον Όλυμπο, που είναι το αρχαιότερο γενεαλογικά βουνό της Ευρώπης και ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο.

 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο φαράγγι του..

Καρότα, σέλερι αναχαιτίζουν τον καρκίνο στο έντερο...


Τα καρότα θεωρούνται απαραίτητα για υγιή μάτια και το σέλερι είναι γνωστό για τις διαιτητικές ιδιότητές του.
 Μία νέα μελέτη, όμως, αποκαλύπτει ότι και τα δύο διαθέτουν μία ουσία η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου στο παχύ έντερο.
Η ουσία λέγεται λουτεολίνη, ανήκει στα φλαβονοειδή (είναι φυτικές, αντιοξειδωτικές ουσίες) και δεσμεύει δύο κυτταρικά «μονοπάτια» ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του καρκίνου.
Καρότα και σέλερι δεν αποτελούν τις μοναδικές πηγές λουτεολίνης. Υπάρχει επίσης στο ...

Τους πολιτικούς τους φτύνουμε και... γελάνε ?


Τους πολιτικούς τους φτύνουμε και... γελάνε
«Η κοινωνική κρίση είναι μεγαλύτερη. Οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε εμείς.
Ακόμα και με τους δημοσίους υπαλλήλους, που μπήκαν με το ζόρι και έκαναν αυτό το υδροκέφαλο τέρας, πάλι κι αυτοί δεν φταίνε.
 Φταίνε αυτοί που τους υποσχέθηκαν.

 Δεν τα "φάγαμε" μαζί αλλά είναι σαν να τα "φάγαμε" μαζί», δήλωσε η καταξιωμένη ηθοποιός στο περιοδικό Λοιπόν.

 Ποιες είναι οι άμυνές της απέναντι στην κρίση;

 «Δεν έχω άμυνες, δεν πρόλαβα να έχω, δεν ήξερα τίποτα, ήμουν όπως όλοι, δεν ξέραμε τι σημαίνουν όλα αυτά.
 Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι η κρίση θα κάνει ...

Α π ί σ τ ε υ τ ο ...τι κάνει ο άνθρωπος !!!



Παν Παν

Η εκκλησία των Άθεων...


Alain-de-Botton-and-Tom-G-007
.Ελίνα Ράπτη
 
Τα σχέδια για την ανοικοδόμηση του ενός εκατομμυρίου λιρών ναού για τους... άθεους στο κέντρο της πόλης του Λονδίνου έχουν προκαλέσει συγκρούσεις ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους «μη-πιστούς» της Βρετανίας.
Ο φιλόσοφος και συγγραφέας Alain De Botton προτείνει να οικοδομηθεί ένας 46 μέτρων πύργος για να γιορτάσουν το «νέο αθεϊσμό» ως αντίδοτο στην «επιθετική» και «καταστροφική»..