# #

14 Νοε 2020

Εμβόλιο της Pfizer: Ψεκασμός με (παρα)πληροφόρηση

 


Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα εμβόλια είναι σωτήρια, προκαλούν περισσότερο καλό από κακό, είναι αναγκαία για την ανθρωπότητα, χωρίς αυτά θα ήμασταν έρμαια των πανδημιών και οι ψεκασμένοι που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είναι γενικά επικίνδυνοι. 

Ειδικά για ασθένειες που μπορεί να οδηγήσουν στη ΜΕΘ και για τις οποίες υπάρχει εμβόλιο, η ομοθυμαδόν, πάνδημη και χωρίς εξαιρέσεις κραυγή των πνευμονολόγων και εντατικολόγων, “κάντε εμβόλιο τώρα!”, θα έπρεπε να είναι δείκτης της σοβαρότητας των παραπάνω. Ο κορονοϊός θυμίζουμε, προκαλεί ασθένεια που στις βαριές της εκδηλώσεις οδηγεί σε ΜΕΘ, άρα όταν έρθει επιτέλους το εμβόλιο, αυτό θα είναι ένα υπερπολύτιμο όπλο για την αντιμετώπισή του, το οποίο θα πρέπει (εφόσον φυσικά τηρεί τις μίνιμουμ προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας) να χορηγηθεί κατά προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και αμέσως μετά και στον ευρύτερο πληθυσμό.

……………………………….

Ωραία. Αφού δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας και αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ψεκασμένοι και ότι σεβόμαστε τα δεδομένα και την επιστήμη, ας δούμε τώρα και αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις που οι ψεκασμένοι έχουν, περιέργως, ένα κάποιο δίκιο, έστω και για τους λάθος λόγους. 

Γιατί κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, και στη χώρα μας και διεθνώς.

Και έξω…

Μέσα σε αυτόν τον φριχτό διαρκή χειμώνα χωρίς καλοκαίρι που αποδείχτηκε το 2020, όταν η Pfizer ανακοίνωσε στις 9 Νοεμβρίου ότι το εμβόλιό της για τον SARS-CoV-2 είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό, ήταν σαν να μπαίνει η άνοιξη – στα ξαφνικά. 

Τα πουλάκια τιτίβισαν στα δέντρα, τα λουλούδια άνθισαν, το δεκαετές αμερικανικό ομόλογο έφτασε έως το 0,97%, τα χρηματιστήρια ένιωσαν τον δείκτη τους να σηκώνεται πάνω από 4-5% ημερησίως και οι επενδυτές άρχισαν αμέσως να φλερτάρουν χωρίς αναστολές ο ένας με ..

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Κι από Δευτέρα κλειστά και τα Δημοτικά

 



Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων πανελλαδικά, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πρόληψης κατά της πανδημίας της νόσου Covid-19. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες...

12 Νοε 2020

«Ανοσία» κατά του κορονοϊού όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο?

 



Δύο νέες έρευνες, μία από τη Δανία και μία από τον Καναδά δείχνουν ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν με Covid-19 και να παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα, εν αντιθέσει με όσους έχουν ομάδα αίματος Α και ..

Νέος «περίπατος» σπατάλης: Ο Κώστας Μπακογιάννης διακοσμεί χριστουγεννιάτικα την Αθήνα του lockdown με κόστος χιλιάδων ευρώ!

 

Δεύτερος «περίπατος», αξίας χιλιάδων ευρώ, έρχεται να… στολίσει την άδεια από το lockdown Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να δώσει εορταστικό χαρακτήρα στην πόλη, με κόστος που (ευτυχώς) συμπεριλαμβάνει και την τοποθέτηση και φτάνει,

11 Νοε 2020

Δύο προτάσεις του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις δράσεις της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

 


Εγκρίθηκαν προς υλοποίηση από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” οι δύο προτάσεις δράσεων, που κατέθεσε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η πρώτη δράση αφορά στην ίδρυση Ψηφιακού Ιστορικού Μουσείου για την Επανάσταση του Ολύμπου και αφορά στον θεματικό άξονα “Η Επανάσταση του 1821 ως στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και ως ψηφίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας”. Μεταξύ άλλων, στο μουσείο αναμένεται να φιλοξενηθεί το ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, για την περίοδο της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, το οποίο έχει στη διάθεσή του ο Δήμος. Στόχος είναι η προστασία του ιστορικού αυτού αρχείου ως κληρονομιά στις νεότερες γενιές, ενώ τα εκθέματα θα εκτείνονται χρονολογικά από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι το 1912-1913.


Η δεύτερη δράση με τίτλο “Ο τόπος μας, από τον μύθο και την ιστορία, στις έξυπνες πόλεις” αφορά ...

10 Νοε 2020

Ούτε η μαντάμ Σουσού δεν έλεγε τέτοια πράγματα.

Είστε τίποτα δευτερότριτοι με μισθό;





Δεν θέλω να το φανταστώ πως εξαρτάστε από έναν μισθό...


Ούτε η μαντάμ Σουσού δεν έλεγε τέτοια πράγματα. 

 Επικοινωνιακά αν τον αφήσεις ελεύθερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σαν ωρολογιακή βόμβα και μόνον ένα τρίτο (ή τέταρτο;) πακέτο Πέτσα τον σώζει. 

 Βασικά, με τα παπούτσια απάτητα, με τα καλοσιδερωμένα του κουστούμια, με τόσα χρέη γιατί τα δάνειά του τα’χει δανεικά και αγύριστα μια επαφή με την πραγματικότητα δεν την έχει. 

 Ξέρετε όταν κυκλοφορείς στα σαλόνια, όταν από μικρός είσαι ο εκλεκτός, ο γεννημένος στα πούπουλα, τότε έχεις και την αναίδεια να ονομάσεις ξενιτιά και εξορία το Παρίσι όπου μόνον το γάλα της ...