# #

22 Μαΐ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άντε να δούμε αν η κυρία αποδειχθεί "Κυρία" ή "Κυράτσα"

 

Προεκλογικά οι υποψήφιοι του ενός συνδυασμού και τι δε λένε για τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών για να πείσουν εμάς τους "ανόητους," να τους ψηφίσουμε.

Γιατί έτσι μας αντιμετωπίζουν αφού μετά τις εκλογές ξεχνάνε όλα τα ελαττώματα του νικητή, δε θυμούνται τίποτα από όσα του έχουν σύρει και θέλουν να μας πείσουν ότι αν θα συνταχθούν μαζί του θα είναι για το καλό του τόπου.

Ο νικητής από την άλλη φαίνεται να ξεχνά πόσο υποτιμητικά και απαξιωτικά μιλούσε για τους ηττημένους και θέλει και αυτός να συνεργαστεί μαζί τους για το καλό του τόπου.

Επειδή βαρέθηκα να με θεωρούν ηλίθιο θέλω ,έστω και ανώνυμα, να φωνάξω προς όλες τις πλευρές:

20 Μαΐ 2021

Ε.Ε : Ψηφίστηκε η τροπολογία για άρση πατέντας στα εμβόλια, όχι όμως από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ!!!

 Γιατί άραγε;

Με 468 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 162 αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν.

Η εν λόγω τροπολογία στηρίχτηκε από τους...

19 Μαΐ 2021

Άρχισε ο προεκλογικός αγώνας για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου: Δύο νέες υποψηφιότητες!!


 Το γοργόν και χάριν έχει...

Εξάλλου το παράδειγμα έδωσε ο νυν Δήμαρχος ο οποίος  άνοιξε τον προεκλογικό του αγώνα δύο χρόνια πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και μάλιστα με επιτυχία.

Μ αυτή τη λογική λοιπόν ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας για τον Δήμο.

Ο ένας υποψήφιος είναι από ...

18 Μαΐ 2021

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» επέστρεψαν στις ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου



Με 7 «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύτηκαν επτά ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.

Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Μαΐου 2021, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. 

Πανελλαδικά τιμήθηκαν 545 ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, ενώ παγκοσμίως η Ελλάδα βρίσκεται στη...

16 Μαΐ 2021

Η Ρόζα αρνήθηκε να σηκωθεί από τη θέση της για να καθίσει ένας λευκός

Εκείνη την εποχή, η αφροαμερικάνα Ρόζα Πάρκς εργαζόταν ως μοδίστρα σε ένα τοπικό πολυκατάστημα και παράλληλα ήταν γραμματέας της Οργάνωσης του Μοντγκόμερι NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Άνθρωπων).

Την Πέμπτη 1η του Δεκέμβρη 1955, περίπου στις 6.00 το απόγευμα  η 42χρονη μοδίστρα, αφού σχόλασε από την δουλειά της, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο Cleveland Avenue στο κέντρο του Μοντγκόμερι, πλήρωσε το εισιτήριο της και κάθισε σε ένα κάθισμα της πρώτης σειράς των καθισμάτων που προοριζόταν για τους μαύρους, ακριβώς πίσω από τις δέκα θέσεις που προορίζονταν για λευκούς επιβάτες.

Στη διαδρομή το λεωφορείο γέμισε. Στην τρίτη στάση, μπροστά από το Empire Theatre,  επιβιβάστηκαν αρκετοί λευκοί επιβάτες. Ο οδηγός, Τζέιμς Μπλέικ,  διαπίστωσε ότι δύο ή τρεις λευκοί επιβάτες στέκονταν όρθιοι, καθώς το μπροστινό μέρος του λεωφορείου δεν υπήρχαν κενές θέσεις «για λευκούς», τότε μετακίνησε την πινακίδα που σηματοδοτούσε το χώρο για τους μαύρους επιβάτες με τη σήμανση «Εγχρωμοι», πίσω από τις θέσεις όπου κάθονταν τρεις μαύροι και η Ρόζα Πάρκς και με αυταρχικό τόνο ζήτησε να μετακινηθούν οι μαύροι προς τα πίσω ώστε να καθίσουν οι λευκοί.

Αστυνομικός της Αλαμπάμα παίρνει τα δαχτυλικά αποτυπώματα της Ρόζας Παρκς μετά τη σύλληψή της.

Οι τρεις μαύροι πειθάρχησαν,

Παγώνη – Δεν έχω στείλει ποτέ sms

 


Η Ματίνα Παγώνη εξομολογήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως η ίδια δεν έχει στείλει  ποτέ sms για να βγει έξω. Τόσους μήνες δηλαδή πήγαινε όπου ήθελε χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό όταν ο απλός πολίτης δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα βήμα.

Όταν η αστυνομία έκοβε πρόστιμα ακόμη και σε χήρες έξω από τα νεκροταφεία η Παγώνη έκανε τη ζωή της, χωρίς κανένα περιορισμό, αντίθετα αποφάσιζε για ακόμη σκληρότερα μέτρα για τους πολίτες.

Και μάλιστα το λέει και γελάει σαν να είναι όλοι οι υπόλοιποι τα κορόιδα της υπόθεσης. Άλλωστε ποιος θα τόλμαγε να την σταματήσει στο δρόμο;

Δείτε το βίντεο...