# #

11 Σεπ 2021

Η Φυσική Ανοσία που μπορεί να φτάνει και το 30 με 40% πια θα δώσουν σύντομα την απάντηση στην πανδημία.


 

Τρομολαγνεία...

του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Το τελευταίο διάστημα ακούμε εξωφρενικά πράγματα. Η ενημέρωση του τρόμου έχει ξεφύγει. Δυστυχώς σε αυτήν την τρομολαγνεία συμβάλουν και πολλοί ειδικοί, που παρορμητικά βγαίνουν στα κανάλια και λένε εξωφρενικές βλακείες. Και ο Έλληνας που έχει από πάντα την τάση να είναι και γιατρός και να συμβουλεύει και να δίνει μαντζούνια για θεραπεία όσο εύκολα δίνει και μια συνταγή ενός φαγητού, το τόσο που ακούει το παραλλάσσει και το κάνει τεράστιο. 

Έτσι αρχίσαν να λένε για 5.500 κρούσματα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι οι ίδιοι που προέβλεπαν 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο. Ψευδέστατο. Από που θα προέκυπτε αυτό το νούμερο; Μετρώντας τα άστρα στον καλοκαιρινό ουρανό; Για να μπορούμε να έχουμε τέτοια νούμερα θα έπρεπε να γίνονται πολλές δεκάδες χιλιάδες rapid τεστ από τον ΕΟΔΥ και από ιδιώτες γιατρούς κάτι που δεν έγινε τον χειμώνα. 

Είναι οι ίδιοι που είχαν ομολογήσει ότι έλεγαν ψέματα, ότι θα είναι 5.500 κρούσματα, ενώ οι αλγόριθμοι έδειχναν 25000 κρούσματα, για να μην φοβίσουν τον κόσμο. 

Άντε τώρα να τους πιστέψει κανείς. !!!

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε για την ανοσία της αγέλης

Αυτή την στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000 σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δυνητικά μπορούν να μεταδώσουν την νόσο» 

Τι σημαίνει αυτό;

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 


Καλείστε στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Τετάρτη 15.09.2021 και ώρα 17:30, με θέμα: «Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής», σύμφωνα με το άρθρο 217 του ν. 3463/2006 (114 Α), όπως ισχύει.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στο χώρο του αμφιθεάτρου του πάρκου Λιτοχώρου (Θεατράκι), τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζονται στη με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950(ΦΕΚ 4054 Β/04.09.2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00.»

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η...

10 Σεπ 2021

Φόροι: Μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη η Ελλάδα

 


Χωρίς να μιλήσουμε για τα καύσιμα και το πάρτι φόρων αλλά αλλά και αισχροκέρδειας εκ μέρους όλης της αλυσίδας διανομής πετρελαίου, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης που γίνονται αισθητές και λόγω του αυξημένου ΦΠΑ.

Πηγές απ’ το οργανωμένο λιανεμπόριο αναφέρουν πως μέσα στον Αύγουστο ολοκληρώθηκε μία πρώτη αναπροσαρμογή που είχε ξεκινήσει ήδη απ’ τον Ιούλιο στις τιμές προϊόντων συγκεκριμένων κατηγοριών στο ράφι. Παράλληλα όμως ότι επίκειται και νέος κύκλος μιας και η μία μετά την άλλη βιομηχανίες γνωστοποιούν ότι θα προβούν σε αυξήσεις.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως με τα σημερινά δεδομένα, ως τον επόμενο μήνα δρομολογούνται αναπροσαρμογές τιμών σε τουλάχιστον 500 κωδικούς προϊόντων διαφόρων κατηγοριών. Μεταξύ αυτών, αυξήσεις από 2% ως 15% αναμένονται το επόμενο διάστημα στα γάλατα, τη φέτα, τον καφέ,

8 Σεπ 2021

Απολλώνιος ο Τυανέας και Ιησούς Χριστός. Η μεγάλη «κλοπή»;

 



Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η ιστορία, ως συνήθως, γράφεται από τον νικητή. Επίσης γνωρίζουμε ότι η παραχάραξη της ιστορίας, με όποια «υλικά» απαιτούνται, αποτέλεσε εργαλείο προσπορισμού των νικητών Χριστιανών. Και ιδιαίτερα από την έναρξη (Α’ Οικουμ. Σύνοδος) της νεοτέρας «Χριστολογίας».
Μία τέτοια περίπτωση «καραμπινάτης» παραχάραξης είναι και αυτή του μεγάλου Έλληνα σοφού Απολλώνιου Τυανέα.
Γεννήθηκε το έτος 4 π.χ. και πέθανε σε βαθιά γεράματα το 100 μ.χ. περίπου. Υπήρξε ανθρωπιστής μέγας διδάσκαλος και κατά την διάρκεια της ζωής του θαυμάζονταν σε τέτοιο βαθμό, ώστε παντού (Ρωμαϊκή επικράτεια) υπήρχαν εικόνες του, αγάλματα, ναοί αφιερωμένοι στο όνομα του, αλλά και νομίσματα.
Ήτανε γιος πάμπλουτου Καππαδόκη με βαθιά Ελληνική παιδεία, και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ταρσό της Κιλικίας η οποία φημίζονταν ως μέγιστη εστία της ελληνικής φιλοσοφίας. Χάρισε από νωρίς τα ...