# #

15 Απρ 2015

Οι διάσημότεροι άθεοι...

Έχουν θεϊκά χαρίσματα, αλλά έχουν πει το… απεταξάμην στον Ύψιστο. Μπορεί κάποιος εκεί… πάνω να τους έρανε με ταλέντο, λάμψη και πολυπλοκότητα ωστόσο απορρίπτουν την ύπαρξη κάποιας ανώτερης δύναμης. Πιστεύουν ρητά στη μη ύπαρξη θεοτήτων, καθοδηγούμενοι ίσως από πιο ρεαλιστικές και επιστημονικές εξηγήσεις. 
Ποιος θα περίμενε άλλωστε από τον πολυσύνθετο, σαν ελβετικό σουγιά, Γούντι Άλεν να πηγαίνει στη Συναγωγή φορώντας το παραδοσιακό Κιπά και να επικαλείται τα θεία γιατί έχασε την έμπνευσή του;
Ή τον Χιου Χέφνερ να σταυροκοπιέται κάθε φορά που θα καταπίνει και από ένα μπλε χαπάκι! Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που δεν περιμένουν από κάποιο Θεό, να τους δώσει ότι τους αξίζει γιατί πολύ απλά το κατακτούν και μόνοι τους. Και χωρίς καμία διάθεση βλασφημίας προς τους πιστούς, δεν έχουν ανάγκη κάποια υπερφυσική δύναμη. Θου Κύριε…

Γνωρίστε τους σελέμπριτις που ασπάζονται τον αθεϊσμό…
Γούντι Άλεν
Και τι δεν έχει πει ο ακάματος αυτός δημιουργός: απαισιόδοξος, κλειστοφοβικός, κινδυνολόγος, ενίοτε σαρκαστικός αλλά προπάντων διαβολικά ευφυής. Ο όγκος των αποφθεγμάτων του γεμίζουν τόμους ολόκληρους και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην βάλει στο στόμα του και τον «δημιουργό» του. «Όχι μόνο δεν υπάρχει Θεός, αλλά προσπάθησε εσύ να βρεις υδραυλικό Σαββατοκύριακο», «ο Θεός είναι είτε βάναυσος, είτε ανίκανος», «για εσένα είμαι άθεος, για τον Θεό είμαι η αξιωματική αντιπολίτευση», «δεν πιστεύω στη μετά θάνατον ζωή, αν και παίρνω μαζί μου μα αλλαξιά εσώρουχα», «Ο Θεός είναι σιωπηλός, τώρα να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τον Άνθρωπο να το βουλώσει». «Μακάρι να μου ‘δινε ο Θεός ένα καθαρό σημάδι! Να ‘κανε, παράδειγμα λέω, μια μεγάλη κατάθεση επ’ ονόματί μου σε μια ελβετική τράπεζα…».
Χαβιέ Μπαρδέμ
Ο σταρ με την εξωτική καταγωγή, τη Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων και την σέξι φυσικά προφορά, μπορεί να μεγάλωσε με Καθολικές αρχές, αλλά κατά την ενηλικίωσή του, μάλλον απαρνήθηκε την πίστη του. «Σιγά σιγά, άρχισα να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Συνειδητοποίησα ότι σέβομαι τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, αλλά άρχισα πραγματικά να φρικάρω με τη χειραγώγηση των πεποιθήσεων των ανθρώπων με σκοπό το φόβο… Έχουμε διαφορετικές πεποιθήσεις, αλλά στο τέλος είναι το ίδιο, έτσι δεν είναι;». Ως άθεος, ο σύζυγος της Πενέλοπε Κρούζ είχε πει κάποτε: «Πάντα έλεγα ότι δεν πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στον Αλ Πατσίνο».

Μόργκαν Φρίμαν
Η ειρωνεία είναι ότι ο καταξιωμένος ηθοποιός έχει υποδυθεί σε αρκετές ταινίες τον Θεό, εκτός σεναρίου πάντως πιστεύει πως πρόκειται για μια ανθρώπινη εφεύρεση. Πριν χρόνια, τον ρώτησαν αν ο Θεός είναι επινόηση και απάντησε: «Λοιπόν, έχει δει κανείς κάποια προφανή απόδειξη; Αυτά που έχουμε, είναι θεωρίες από τους προφήτες του παρελθόντος. Τώρα, οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Θεός μας δημιούργησε, σκεφτείτε ότι η Γη δε μπορεί να είναι πάνω από 6.000 ετών. Οπότε θεωρώ ότι είναι θέμα πίστης. Η πεποίθησή μου δεν υποστηρίζει το έναν δημιουργό κάποιον που αποκαλούμε Θεό ο οποίος μας έφτιαξε καθ’ ομοίωση του».

Τζόντι Φόστερ
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν ξεκάθαρη κατά τη διάρκεια συνέντευξής της το 2007. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι άνθρωπος της θρησκείας, είχε πει ένα ξεκάθαρο «όχι». «Είμαι άθεη, αλλά πραγματικά αγαπώ τις θρησκείες και τα τελετουργικά τους. Ακόμη κι αν δεν πιστεύω στον Θεό, δοξάζουμε κάθε θρησκεία στην οικογένειά μας με τα παιδιά. Όταν εκείνα με ρωτάνε ‘είσαι Εβραία’ ή ‘είσαι Καθολική;’, τους λέω ‘δεν είμαι, αλλά μπορείτε να διαλέξετε όταν θα γίνετε 18 ετών».

Κίρα Νάιτλι

«Είναι συναρπαστικό. Μακάρι να μην ήμουν άθεη. Θα μπορούσα έτσι να ξεπεράσω τα πάντα και να μη με νοιάζει για τίποτα. Απλά…ζητάς συγχώρεση και αμέσως… συγχωρείσαι», δήλωσε μάλλον ειρωνικά η δημοφιλής βρετανίδα ηθοποιός, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Interview. Η 30χρονη Κίρα μ’ αυτό το σχόλιο ειρωνεύεται τους καθολικούς και την συγχώρεση, την οποία υπερασπίζονται και μάλιστα συνεχίζει, λέγοντας: «Μόνο έτσι μπορείς να ζητήσεις συγχώρεση. Ακούγεται πολύ καλύτερα από το να πρέπει να ζεις τη ζωή σου με ενοχές».

Μπραντ Πιτ
Στις 23 Ιουλίου του 2009, τα αμερικανικά μέσα αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του «θεού» Πιτ, στη Γερμανική Bild; «Είμαι πιθανόν 20% άθεος και 80% αγνωστικιστής. Πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Πιστεύω ότι θα το ανακαλύψουμε όταν πάμε εκεί. Ως τότε δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε».
Ο ανήσυχος ηθοποιός, αποκάλυψε ότι πάντα είχε πολλές ερωτήσεις για τον κόσμο από τότε που ήταν ήδη στο νηπιαγωγείο! «Ένα μεγάλο ζήτημα για μένα ήταν η δικαιοσύνη. Αν είχα μεγαλώσει με κάποια άλλη θρησκεία, θα είχα την ίδια ευκαιρία να πάω στον παράδεισο όπως έχει ο χριστιανός; Όταν αποσυνδέθηκα από τη θρησκεία, δεν ήταν μια απώλεια πίστης, αλλά μια ανακάλυψη του εαυτού μου».

Μπιλ Γκέιτς
Το άγγιγμα του Μίδα, παρά του Θεού έχει ο πετυχημένος τεχνοκράτης, Γκέιτς. Ο μεγιστάνας, πρόεδρος της Microsoft, είναι διάσημος άθεος και ιδού πώς το δικαιολογεί: «Δεν είμαι τεράστιος οπαδός του Χριστιανισμού… Προτιμώ την επιστημονική προσέγγιση των πραγμάτων, στο γιατί κάποια πράγματα συμβαίνουν και πώς συμβαίνουν. Δε ξέρω αν υπάρχει Θεός ή όχι, αλλά νομίζω οι θρησκευτικές αρχές είναι αρκετά έγκυρες». Σε άλλες δηλώσεις του, εξέφρασε την εξής απορία: «Νομίζω ότι είναι λογικό το να πιστεύεις στο Θεό, αλλά ποιες ακριβώς αποφάσεις στη ζωή κάνετε με διαφορετικό τρόπο για το λόγο αυτό, δεν ξέρω».
Τζακ Νίκολσον
Ο ηθοποιός θρύλος, με τις δεκάδες επιτυχίες στο τσεπάκι του, την αναγνώριση από τους συναδέλφους του και ένας μπον βιβέρ από τους λίγους δεν έχει πίστη σε κάποια ανώτερη δύναμη. «Δεν πιστεύω στον Θεό τώρα», αποκάλυψε σε συνέντευξη «Μπορώ να πω πως ζηλεύω κάποιον που έχει πίστη. Μπορώ να καταλάβω πώς αυτό θα μπορούσε να είναι μια βαθιά χαλαρωτική εμπειρία. Είναι ανίκανος να πιστέψω σε κάτι υπερφυσικό. Μέχρι στιγμής δηλαδή. Όχι ότι δεν θα μου άρεσε, εννοώ θέλω να πιστέψω. Προσεύχομαι. Προσεύχομαι σε κάτι… εκεί πάνω. Έχω την αίσθηση του Θεού. Δεν είναι θρησκευτικό, αλλά μάλλον προληπτικό. Είναι ανθρώπινο…».

Χιου Χέφνερ
Περιτριγυρισμένος από κατάξανθα και πρόθυμα κουνελάκια, βρίσκεται στον παράδεισο, άρα μάλλον ο… άλλος κόσμος που υπόσχεται ο Χριστιανισμός, του είναι αδιάφορος! Ο μεγαλοεκδότης του Playboy και ένας από τους ελάχιστους ευτυχισμένους άντρες, μάλλον πιστεύει περισσότερο στο… ντεκαπάζ από ότι στον ύψιστο. «Είναι απολύτως σαφές σε μένα ότι η θρησκεία είναι ένας μύθος. Είναι κάτι που έχουμε εφεύρει για να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο… περιοδικό του. Είχε πει επίσης και το εξής:
«Όταν η θρησκεία και όχι η λογική ρυθμίζουν τους νόμους, τότε μην περιμένετε ότι θα βρείτε σε αυτούς το δίκιο σας». Δεν έχει το θεό του…
Αντζελίνα Τζολί
Τους χαρακτηρισμούς «θεϊκό σώμα, θεϊκά χείλη, θεϊκό πρόσωπο», τους έχει δει γραμμένους δίπλα από το όνομά της, ουκ ολίγες φορές. Η ηθοποιός που της αρέσει να προκαλεί το διάολο, είναι ένα ασυμβίβαστο θηλυκό που τολμά τα ατόλμητα και οι πράξεις της «μιλούν» για μια γυναίκα με αξιοζήλευτο θάρρος και δύναμη. Αν και δε διακρίνεται για το θεϊκό της υποκριτικό ταλέντο, μάλλον
«Χμ… για κάποιους ανθρώπους. Το ελπίζω για αυτούς», είχε πει απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει ο Θεός. «Για τους ανθρώπου που πιστεύουν, το ελπίζω. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας θεός για μένα. Υπάρχει κάτι στον κόσμο που είναι πνευματικό, που μοιάζει με το θείο. Δεν νιώθω την ανάγκη να κάνω πράγματα γιατί απλά οι άνθρωποι τα πιστεύουν, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είναι καλύτερο να μην πιστεύω σε τίποτα».

Μερικές ακόμα προσωπικότητες που γύρισαν την πλάτη στην πίστη:
Άλμπερτ ΑϊνστάινΚάθριν Χέπμπορν
Λανς ΆρμστρονγκΝταιάν Κίτον
Ντάρεν ΑρονόφσκιΜπρους Λι
Ισαάκ ΑσίμοφΤζον Λένον
Ίνγκμαρ ΜπέργκμανΤζον Μάλκοβιτς
Ρίτσαρντ ΜπράνσονΆρθουρ Μίλερ
Τζέιμς ΚάμερονΚλοντ Μονέ
Νόαμ ΤσόμσκιΤζούλιαν Μουρ
Τζέρεμι ΚλάρκσονΡαφαέλ Ναδάλ
Μπομπ ΓκέλντοφΧοακιν Φίνιξ
Έρνεστ ΧέμινγουεϊΚιάνου Ριβς


Αναγνώστης

1 σχόλιο:

  1. Αφου ιντριγκάρεσαι απο τα αμερικάνικα πρότυπα της παρακμιακής ανατολικής ακτης με τα σατανιστικά κέντρα προωθησης παγκόσμιου ελέγχου των μαζών με ιδανικά πορνόγερους τυπου Χεφνερ και αιμομίκτριες τυπου Τζολί το πιάσαμε το νόημα.
    Μονο κοίτα να αναπροσαρμόσεις την λιστα με νέα προτυπα γιατί εχεις βαλει πολλούς εβραιους και εβραιοχρηματοδοτούμενους με "ανοικτό" μυαλό και την εκανες πολύ ρατσιστική.
    Καλη η πνευματική διαυγεια βρε παιδί μου αλλα και απο τα δύο ημισφαίρια του εγκέφαλου αλλοιως θα καταντήσουμε ζόμπι αντιγραφής για να ικανοποιήσουμε κατευθυνόμενα χολυγουντιανά μοτίβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.