# #

19 Νοε 2016

Σκοτώνουμε τα εγγόνια μας;


“The planet is fine. The people are fucked.”
George Carlin

Ίσως ο τίτλος να σας φαίνεται προβοκατόρικος, μελοδραματικός. Είναι κάτι που συνηθίζω να κάνω. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον είναι πολύ “ήπιος”.

Ο σωστός τίτλος αυτού του κειμένου θα ήταν (χωρίς ερωτηματικό):

Η αλήθεια για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα – Βοσνία


Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι άραγε η αλήθεια από αυτή που προβάλλεται από την πλευρά του εκάστοτε νικητή σε μια πολεμική σύγκρουση; 

Η εμπειρία δείχνει «πολύ»…
Ο διαδικτυακός κόμβος «ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ» παρουσίασε το άρθρο ενός στρατηγού που ενεπλάκη στα δρώμενα εκείνης της εποχής, τον Καναδό στρατηγό Μακένζι τον πρώτο διοικητή της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Σαράγιεβο, ο οποίος σε άρθρο του στην «Globe and Mail», τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Καναδά, την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2005 (μετάφραση στα ελληνικά από τον Στέφανο Σωτηρίου), δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση της σύγκρουσης και των αιτίων της «γενοκτονίας».
Το άρθρο γίνεται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς ο στρατηγός των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντις,θα οδεύσει σύντομα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, από μια διεθνή κοινότητα που για κάποιο λόγο δείχνει να πιστεύει ότι θα πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή του «heroic warfare» (καλέ πυροβολήστε πρώτοι, όχι, σας παρακαλούμε, βαρέστε εσείς…). 

Το άρθρο αναδεικνύει τα παιχνίδια που παίζονται και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί κάθε πλευρά σε έναν πόλεμο.
Ασφαλώς, πρόθεσή μας δεν είναι να αμφισβητήσουμε ότι στη Σρεμπρένιτσα διαπράχτηκαν αγριότητες, πρόθεσή μας είναι να καταδέιξουμε τη διαχρονικά επιλεκτική μνήμη των νικητών

Μήπως δηλαδή είναι το άρθρο επίκαιρο και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λιβύη;
Ακολουθεί το άρθρο του στρατηγού εν αποστρατεία, Λούις Μακένζι:
Αυτή η εβδομάδα σημαδεύεται από τη 10η επέτειο της δεύτερης μεγαλύτερης αποτυχίας των Ηνωμένων Εθνών από την ημέρα της ίδρυσής τους το 1945 – η γενοκτονία στη Ρουάντα καταγράφεται αδιαφιλονίκητα ως η No 1 αποτυχία τους.

 Με κραυγαλέο τρόπο οι εκδηλώσεις της επετείου που προαναφέραμε επικεντρώθηκαν στη σφαγή των «πλέον» των 8.000 Βοσνίων ανδρών και εφήβων από τον στρατηγό του σερβικού στρατού Ράντκο Μλάντιτς, στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.
Τα ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα βαθύτερα αίτια του ολέθρου της Σρεμπρένιτσα, ούτε στο θέμα της απόδοσης των ευθυνών. 

Προτίμησαν μια απλουστευτική ερμηνεία που κινήθηκε μεταξύ μαύρου και άσπρου, όπου στη θέση του μαύρου και του κατηγορούμενου ήταν οι Σέρβοι.
Έπαιξα κι εγώ ένα μικρό ρόλο σε κάποια συμβάντα που προηγήθηκαν της σφαγής και ίσως μια αναδρομή σ’ αυτά τα φωτίσει κάπως.
Στις αρχές του 1993, μετά την αποστράτευσή μου από τον καναδικό στρατό, μου ζητήθηκε να παρουσιαστώ στον ΟΗΕ. Στο μεταξύ επιτροπές του κογκρέσου των ΗΠΑ προσπαθούσαν να καταλήξουν σε τι στάση θα κρατούσαν στο ζήτημα της Βοσνίας. 

Λίγους μήνες πριν, ο διάδοχός μου στη δύναμη προστασίας των Ηνωμένων Εθνών, στρατηγός Φιλίπ Μοριγιόν, είχε αντίθετα με τις συμβουλές των ανωτέρων του στον ΟΗΕ ακολουθήσει την οδό προς την Σρεμπρένιτσα συνοδευόμενος από ένα μικρό σώμα Καναδών στρατιωτών. Εκεί είπε στους πολίτες της Σρεμπρένιτσα ότι βρίσκονται κάτω από την προστασία των Η.Ε. 

Οι άνθρωποι του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ήταν έξαλλοι με την ενέργεια του στρατηγού Μοριγιόν, αλλά με τα ΜΜΕ στην πλευρά του στρατηγού,

Όταν η χούντα έκανε «μοντάζ» σε Βουγιουκλάκη και Βέγγο!!! Πολύ γέλιο

Όταν η χούντα έκανε «μοντάζ» σε Βουγιουκλάκη και Βέγγο

Περιστατικά λογοκρισίας στον κινηματογράφο επί χούντας, μέσα από ντοκουμέντα που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, παρουσιάζει το Σάββατο η εφημερίδα «Έθνος». Κραυγαλέες περιπτώσεις, τραγελαφικές παρεμβάσεις, μοναδικά ντοκουμέντα με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου… 

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα: 

Η Μποτσουάνα πρόκοψε γιατί δεν είχε Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή




ΟΠΩΣ υπάρχει το σαλάμι του αέρος, έτσι υπάρχουν και τα λόγια του αέρος. 

Ανευ ουσίας και σημασίας. 
Ηρθε στην Αθήνα ο πλανητάρχης (φωτό) τώρα που βγαίνει στη σύνταξη κι είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Μόνο με τη λιτότητα δεν εξασφαλίζεται ανάπτυξη. Πρέπει να γίνει και ελάφρυνση του χρέους»

Και που το είπε, τι έγινε; Λόγια του αέρος. Ανευ σημασίας και αποτελέσματος. Μία που ειπωθήκανε κι άλλη μία που ξεχαστήκανε. 

Σε ιθαγενείς απευθύνεται άλλωστε. Σε μπανανία

Το επιβεβαιώνει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

17 Νοε 2016

Ενθουσιάστηκε ο Γεωργιαδης οταν ειδε την ανακοίνωση της ΝΔ για το Πολυτεχνείο

Menelaos Myrillas / SOOC

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής δράσης των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς. Για πολλά χρόνια η επέτειος είχε χάσει το νόημά της, καθώς μετατράπηκε σε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και διαβατήριο κομματικής ανέλιξης. Μέχρι και συμμορίες δολοφόνων χρησιμοποίησαν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ως περιτύλιγμα για τα στυγνά τους εγκλήματα» λέει ο Πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Το νόημα του Πολυτεχνείου στη συνείδηση του καθενός από εμάς, είναι ο διαρκής αγώνας για ελευθερία. Για δημοκρατική νομιμότητα. Για ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι ο αγώνας για τη ..

Εφραίμ... "Δεν γνώριζα πως δρούσα παράνομα"!!!!!!!

16 Νοε 2016

Πανικό έχουν προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα...

obama-tsipras
Πανικό έχουν προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα στην διάρκεια της συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως το ελληνικό χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο, και ζήτησε την διαγραφή του.
«Το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αφήνοντας άναυδο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε μια δήλωση για ελάφρυνση του χρέους και ο Μπαράκ Ομπάμα ζητάει την...

Ο πρόεδρος της βουλής επιβεβαιώνει ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας κυβερνάει τη χώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για ο πρόεδρος της βουλής επιβεβαιώνει ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας κυβερνάει τη χώρα


Στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ1, ο πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης, επιβεβαίωσε ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας χρησιμοποιεί την κρίση και τους δανειστές προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της. 

Επί έξι χρόνια, η εγχώρια ελίτ επιβάλει τις πιο βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας, χρησιμοποιώντας τη μιντιακή προπαγάνδα που ελέγχει απόλυτα.

Σε ερώτηση του Τάσου Παππά για το αν η τρόικα "μανατζάρει" συμφέροντα στην Ελλάδα, η απάντηση του προέδρου της βουλής ήταν χαρακτηριστική:

14 Νοε 2016

Η σφαγή της Κράινα...

Αποτέλεσμα εικόνας για 9 χρόνια πέρασαν από την σφαγή της Κράινα

3 Αυγούστου του 1995. 

Κροατικές στρατιωτικές δυνάμεις,υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και καθοδηγούμενες από Αμερικάνους ανώτατους στρατιωτικούς,επιχείρησαν μια αποφασιστική επίθεση στην Κράινα(Krajina),διώχνοντας 300.000 Σέρβους από την περιοχή και σκοτώνοντας 14.000 ανθρώπους(σχεδόν όλοι Σέρβοι). 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κάηκαν δεκάδες χιλιάδες σπίτια Σέρβων όπως και ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια. 

Η πρώην Γιουγκοσλαβία είναι πια διαλυμένη επειδή έτσι θέλησε ο ιμπεριαλισμός. 

Οι ιμπεριαλιστές δίνοντας χρήματα και όπλα(αρχικά στους ..

ΑΓΩΝΑΣ 5KM ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ-MELINDRA TRAIL


Το ΔΣ της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Μαραθώνιος Ολύμπου» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προκήρυξη του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος, με την ονομασία Melindra Trail, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με τον 11ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα, δηλαδή την ..

13 Νοε 2016

Όλυμπος: Το μυθικό βουνό (βίντεο)




Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2918 μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των  Ελλήνων.

Είναι επίσης το ..

Η κληρονομιά του Τρύφωνα ... "Εκτελεστής" της διαθήκης του, η νέα υφυπουργός Οικονομικών. Διαβάστε τί φόρους "κληρονομίας" θα πληρώσουμε !

Νέα φοροκαταιγίδα για το 2017: 
Ακριβαίνουν καύσιμα, τσιγάρα, καφές, τηλέφωνα

Αποτέλεσμα εικόνας για η νεα φοροκαταιγιδα του 2017

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα προς συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2017.
Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 αναμένεται να κλείσει στο 1,8% του ΑΕΠ (3.330 εκατ. ευρώ) σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 0,6% του ΑΕΠ (1.111 εκατ. ευρώ) που προβλέπεται για το 2016. Θα είναι, συνεπώς, η τρίτη χρονιά που η παρούσα κυβέρνηση επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Όλα αυτά με βάση την κυβέρνηση διότι οι αριθμοί έχουν μάλλον διαφορετική άποψη και μιλουν για αύξηση της φορολογίας το 2017.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι ξανά στο..

Ο Μπαράκ Ομπάμα,ο δούλος της Μέρκελ στη νότια επαρχία της και τα γερμανικά κωλαράκια...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ομπάμα είναι οργισμένος επειδή στην Αθήνα θα τον υποδεχτεί ο Τσίπρας και όχι η Μέρκελ

Έξαλλος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την άρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να τον υποδεχτεί στην Αθήνα, επειδή πως τον υποτιμά και τον θεωρεί έναν τελειωμένο και ανίσχυρο πια πρόεδρο .

Η Άνγκελα Μέρκελ ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα πως στις 15 Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι στο κρατίδιο της Ελλάδας γιατί θα πρέπει να βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου γίνεται η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή της αγελάδας και θα πρέπει να ..

Οι ηγετίσκοι των κομμάτων ψάχνουν πιστούς....προβατάκια...για να γεμίζουν τις σαπιοκοιλιές τους


 "Είναι απολύτως αδύνατο να αντιμετωπίσεις με τη λογική, με επιχειρήματα λογικά, την πίστη... την όποια πίστη, όχι μόνο την θρησκευτική, την οποιαδήποτε!"

Βασίλης Ραφαηλίδης



Πιστούς θα βρείτε σε όλα τα κόμματα... κάθε απόχρωσης εντός και εκτός κοινοβουλίου. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τους πιστούς της δεξιάς. Το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τους πιστούς της αριστεράς. 
Ναι, με τους πιστούς της αριστεράς που δεν διαφέρουν σε τίποτα στον κομματικό εγκιβωτισμό σε σχέση με τους πιστούς της δεξιάς.
Για τα κόμματα το θέμα όμως δεν είναι ποιόν θα πείσεις με τον διάλογο να ακολουθήσει τον κομμουνισμό ή τον καπιταλισμό. Το θέμα είναι πώς θα αυξηθούν οι πιστοί στο κόμμα τους!
 Εκεί έχουν φτάσει οι ηγετίσκοι των κομμάτων. 
Ψάχνουν πιστούς
Διότι ο πιστός ενώ πιστεύει ότι θα θυσιαστεί για την ιδέα που πρεσβεύει το κόμμα,

«H πρώτη φορά αριστερά», είναι τελικά η «πολλοστή φορά δεξιά»



Επειδή έχω πια την πολυτέλεια να πορεύομαι «χωρίς αλπούτζα», χωρίς δεσμεύσεις και «αντιμισθία» εντάξεων, θα ήθελα να «εξηγηθώ» με όσους με ρωτούν φιλικά ή πονηρά, «που το πάω», θα ξεκινήσω με μια σούμα.

Ένα το κρατούμενο:

Τον βίο και την πολιτεία της δεξιάς και του «συστήματος», τα γνωρίζαμε όλοι από χρόνια, πολύ καλά. 

Απανθρωπιά, εκμετάλλευση επί πτωμάτων, καταστολή κάθε αντίστασης, κερδοσκοπία, εξουσία με κάθε μέσον.

Συνεργασία με τους κάθε λογής κατακτητές, διαπλοκή πολιτικής και οικονομίας, οικοδόμηση «συστημικών θεσμών» για να τους στηρίζουν εσαεί.

Διώξεις, εκτοπισμοί, εκτελέσεις, πιστοποιητικά φρονημάτων, πατριδοκαπηλία.

Δικαιοσύνη, εκκλησία, στρατός, αστυνομία, όλα δικά τους.

Σαπίλα και Βαρβαρότητα.


Με δυο κουβέντες:

Αστική δημοκρατία.

Συμφωνούμε;

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

15.11.2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 16.30 μ.μ



  1.
Τροποποίηση – επαναδιατύπωση τεχνικού προγράμματος Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2017. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).
2.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Λιτοχώρου» (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                                
3.
Λήψη απόφασης για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Λεπτοκαρυάς στο Ο.Τ. Γ148 & Γ139. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                            
4.
Παραλαβή της μελέτης  με τίτλο ...