# #

1 Σεπ 2012

Coca cola zero & Ορχεις !! (κυκλαμικό οξύ – Ε952 , όλες οι απόψεις)


Coca cola zero & Ορχεις !! (κυκλαμικό οξύ - Ε952 , όλες οι απόψεις)

Αυθεντική γεύση- Μηδέν ζάχαρη – Καρκίνος σε τιμή ευκαιρίας. ;

Η εν λόγω ουσία έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1969. Συνεχίζει πάντως να κυκλοφορεί σαν γλυκαντικό σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας.

Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναφέρονται, τόσο για την πιθανή καρκινογόνο δράση του, όσο και για την ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ που ...

Πυροβολεί... εξ αποστάσεως


thumb
Ούτε το νέο πακέτο μέτρων, που από 11,5 δισ. αναμένεται να φτάσουν τα 22,5 δισ. για τη διετία 2013-2014, κλονίζει την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία εμφανίζεται αταλάντευτη ως προς τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, παρόλο που παραδέχεται ότι υπάρχουν «παρεκκλίσεις» από την προγραμματική συμφωνία (η οποία ούτως ή άλλως δεν είναι και καμιά επιτομή εναλλακτικών, φιλολαϊκών μέτρων). 
Εξάλλου, για τη ΔΗΜΑΡ, όπως αλλεπάλληλα έχουν τονίσει τα στελέχη της, η προγραμματική συμφωνία είναι μια ιστορία υπό συνεχή διεκδίκηση. 
Από την άλλη, προέχει η σταθερότητα της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της, κατά την άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
«Προσπαθούμε, και σε μεγάλο βαθμό το ..

Καλό μήνα..

Φάρμακα και γιατροί .. ΤΕΛΟΣ! Βίντεο


 

Μας απειλούσανε ότι αν δεν τους ψηφίζαμε.. θα έκλειναν τα νοσοκομεία, δεν θα είχαμε γιατρούς και φάρμακα.  
 Εννοούσανε, ότι με αυτούς δεν θα έχουμε Νοσοκομεία, Γιατρούς, και φάρμακα.
 Το υλοποιήσανε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. διαβάστε εδώ
 Θυμηθείτε όλα τα άλλα που υποστήριξαν κουνώντας μας το δάχτυλο και λέγοντάς μας ότι "το λόμπι της δραχμής" θα καταστρέψει την χώρα.
Την καταστρέφουν αυτοί με την εντολή που άρπαξαν από τον Ελληνικό λαό.
 Θυμηθείτε πώς....

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ...Δεν προλαβαίνω ν΄ακούω δελτία τρομοκρατίας καθημερινά από φίλους. 
Τι είναι τα δελτία τρομοκρατίας? 
Ξυπνάει κάποιος το πρωί και μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ (αν τα καταφέρει) δέχεται συνεχείς εκβιασμούς από χίλιες δυο μεριές. Από την εργοδοσία του, την εφορία, τη ΔΕΗ, τη Τράπεζα, τον τάδε τοκογλύφο...

Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζουν μερικοί, στο δικό μου όμως βλέπω ανθρώπους που χάνουν την ανάσα τους. 
Νομίζω πως καθώς μου μιλάνε θα σκάσουν στα χέρια μου. Στη κυριολεξία.  Χωρίς ίχνος υπερβολής. 
Βλέπω φίλους να ...

Τα ονόματα των Αθανάτων του Ολύμπου έχουν συμβολικές σημασίες. Κάθε ονομασία των Θεών και μία Μυστηριακή έννοια...

Ο  Όλυμπος = το ιερό όρος της Ελλάδας και του Αρχαίου Κόσμου.  

Ετυμ: Όλυμπος = Ολόλαμπος, κατοικία των Θεών. Ουράνιος χώρος ή θόλος αξεπέραστης ομορφιάς. Τον Όλυμπο ονομάζουν ακόμη Αιγλήεντα ( = φωτεινός, λαμπερός), Πολυδειρά ( = πολυχάρανδρο ), Αιπύδα ( τραχύ, απότομο, ψιλό ) , Γέρο - Όλυμπο ( = Ιερό Όλυμπο ). 

Οι Θεοί του Ολύμπου ήσαν σύμβολα και όχι είδωλα. Οι πρώτοι Θεοί, δημιουργήθηκαν από την εξέταση του αχανούς σύμπαντος. 

Η αναζήτηση της κοσμογονίας, στηρίχθηκε σε δύο βασικές και απόλυτα λογικές σκέψεις: 

Ο πωλητής του λαδιού του... φιδιούΕίμαι ο πωλητής του λαδιού του φιδιού.
Κάτοχος της πανάρχαιας τέχνης των δηλητηρίων που συνεχώς εκσυγχρονίζεται.
Σου πουλάω χημικά, φάρμακα, πολιτικές, τροφές δηλητήρια.
Και σ’ έχω πείσει ότι τα χρειάζεσαι. Σε έχω πείσει ότι με χρειάζεσαι.
Μα πόσο μοιάζουμε:
Είμαι πλανόδιος και εσύ είσαι πλανεμένος.

Θέλεις την υγεία σου και τη ζωή σου. Και εγώ το ίδιο θέλω: θέλω την υγεία σου και τη ...

ΝΑΖΙ . . . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙΔεν ξέρω πόσοι θα έχετε την υπομονή και τον χρόνο να δείτε όλο το ντοκυμαντέρ.
 Συνολικά, αγγίζει τις πέντε ώρες. Μπορείτε να φυλάξετε την διεύθυνση και να το δείτε κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες.
 Αξίζει πραγματικά, και όσο και αν ακούγεται παράξενο, εδώ στην Ελλάδα του 2012, έχουμε ήδη διανύσει την πρώτη ώρα - και βάλε - του ντοκυμαντέρ.
 Οι ομοιότητες ανατριχιαστικές. Η ιστορία προειδοποιεί. Και όποιος δεν λαμβάνει υπ όψη του τα μηνύματα, είναι άξιος της τύχης του. 
 Η ιστορία διδάσκει.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ..

Ενοικιάζονται τριάντα νησιά - φιλέτα


Ενοικιάζονται τριάντα νησιά - φιλέτα

Τα δέκα επικρατέστερα πρότζεκτ αξιοποίησης νησιών του Δημοσίου που μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις και πιθανώς να αναστρέψουν το κλίμα στην Ελλάδα, παρουσιάζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα Νέα.

Το μοντέλο στο οποίο αναμένεται να κινηθούν οι αρμόδιοι αφορά τη μακρόχρονη μίσθωση σε ιδιώτες από 40-50 χρόνια και πάνω, ενώ οι εκτάσεις εντοπίζονται στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό κόλπο, το Ιόνιο, το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.

Πρόκειται για ...

Έχουμε πόλεμο, μη το γελάς μωρό μου !!!


Τί νὰ τὰ κάνω τὰ τραγούδια σας
ποτὲ δὲ λένε τὴν ἀλήθεια
ὁ κόσμος ὑποφέρει καὶ πονᾷ

κι ἐσεῖς τὰ ἴδια παραμύθια
Τί νὰ τὰ κάνω τὰ τραγούδια σας
εἶναι πολὺ ζαχαρωμένα
ταιριάζουν σὲ σοκολατόπαιδα
μὰ δὲ ταιριάζουνε γιὰ μένα

Ντίνος Χριστιανόπουλος 


Και έτσι με ένα στεναγμό τελειώσαν όλα. 

Όλες οι ελπίδες ότι είμαστε οι πολλοί, οι περισσότεροι, το 90%. Οι ελπίδες ότι όλοι οι γείτονες μας είναι…μαζί μας, όλοι οι συμφοιτητές μας είναι μαζί μας, όλοι οι συγγενείς μας είναι μαζί μας, όλοι οι συνάδελφοι μας είναι μαζί μας.
Δεν είναι και ούτε μας πρόδωσαν. Πάντα έτσι ήταν.

Ίσως πράγματι να είναι στα αλήθεια μαζί μας αλλά να μη το έχουν καταλάβει ακόμα. Ακόμα….

31 Αυγ 2012

Μιλάμε για πραγματική εθνοκάθαρση!


Χωρίς έλεος!

Μόνο τυφλός δεν βλέπει τα αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή αυτών των μέτρων στη χώρα και τους πολίτες της.
Μόνο χαζός δεν καταλαβαίνει ότι η απόφαση για νέα τεράστια εσωτερική υποτίμηση οδηγεί στο αδιέξοδο της φτώχειας και των κοινωνικών εκρήξεων.
Μόνο παλαβός δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό το μείγμα της πολιτικής το μόνο που καταφέρνει, είναι να ανατροφοδοτεί μονίμως τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, μέσα στον οποίο θα χάνονται τα υποτιθέμενα μέτρα και θα απομακρυνόμαστε μονίμως από τους στόχους που οι πολιτικοί «προύχοντες» με ευκολία ανακοινώνουν.
Στο μίξερ της αυτοκαταστροφής τα πάντα! Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, άνθρωποι και ζωές…
Παιδεία υπό εξαφάνιση, Υγεία τέλος, Αυτοδιοίκηση στο έλεος του σεισμού που έρχεται, αξιοπρέπεια πουθενά. Αύξηση της ανεργίας, διάλυση ότι είχε απομείνει στη χώρα αυτή.
Μια άλλη Ελλάδα σχεδιάζουν προσεκτικά οι εντολοδόχοι της Τρόικα, όχι καλύτερη αλλά...

Σκοτώστε τους γέρους, να σωθούμε!!!


Τόσα ακατοίκητα ξερονήσια έχει η χώρα, πρέπει να αξιοποιηθούν από τον κ. Γ. Στουρνάρα. 

Δεν μιλάμε για την κτηματομεσιτική πρόταση που συζητήθηκε, δηλαδή να πωληθούν σε επενδυτές. Κάτι πιο πρακτικό. 

Να στέλνουν εκεί τους συνταξιούχους (άνω των 67 ετών, όχι άνω των 65) και να τους αφήνουν να ψοφήσουν από τη δίψα και την πείνα.

Κοστίζει ο γέροντας, με τις επικουρικές, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα – για να μην υπολογίσουμε τα «δώρα» των 200 ευρώ τα οποία κατά πως φαίνεται έριξαν έξω τον προϋπολογισμό. 

Είναι πιο τίμιο να δολοφονήσει το κράτος τους υπερήλικες έτσι άμεσα παρά να τους καταδικάζει σε αργό θάνατο με το τρίτο πακέτο μέτρων που τώρα απεργάζεται.

Τελευταία εμπνευσμένη ιδέα καταδίκης είναι η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Με κάτι τέτοια θα… 

30 Αυγ 2012

Λύστε τη σιωπή σας, κα Μαυρίδου!


Image

Λύστε τη σιωπή σας, κα Μαυρίδου! 

Οι πολίτες αμφισβητούν την ορθότητα των αποφάσεων των υπηρεσιών σας.

Αξιότιμη Αντιπεριφερειάρχη κα Μαυρίδου,

Σύμφωνα με την από 10-5-2012, Αριθμ. Πρωτ. 544 έκθεση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την οποία υπογράφετε εσείς προσωπικά, για να μεταφερθούν οι 82.000 τόνοι βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρείας TOSOH ΕΛΛΑΣ στους πρόποδες του Ολύμπου, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 4.100 δρομολόγια (!!!) φορτηγών ωφέλιμης χωρητικότητας 20 τόνων, η δε μεταφορά θα διαρκέσει περισσότερο από 6 μήνες!

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ισχυρίζεται, ότι το υλικό το οποίο πρόκειται να ενταφιαστεί, είναι ιδιαίτερα λεπτόκοκκο (πρόκειται δηλαδή για σκόνη). 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, πως το υλικό σίγουρα θα παρασυρθεί από τον άνεμο και είναι πιθανό να δημιουργήσει ...

Η απάντηση του Δήμαρχου ....ΚΟΜΜΑΤΑ και ΧΩΜΑΤΑΜετά τον συνεχιζόμενο θόρυβο έγινε κατανοητό και από τον πλέον δύσπιστο ότι η υπόθεση της μεταφοράς και εναπόθεσης των χωμάτων στο χώρο της ΔΕΑΔΟ, άλλους σκοπούς εξυπηρετεί και ότι κάποιοι τουλάχιστον από τους δήθεν ανησυχούντες κάπου αλλού έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους. Προφανώς, το παραπροϊόν της Tosho είναι για αυτούς το μέσο προκειμένου να επιτύχουν τους ...

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ";Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπής "Κόντρα στη νύχτα" με τον Χ. Μπότσαρη και προσκεκλημένο το Δ. Καζάκη, τίθεται το ερώτημα ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το λόμπι της δραχμής, για το οποίο κάνει λόγο ο Αντ. Σαμαράς.
Ο Δ. Καζάκης, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απαγωγής σε άτοπο, καταλήγει πως το λόμπι της δραχμής, αποτελείται από όλους αυτούς συμπολίτες μας που η σύγχρονη οικονομική και πολιτική πραγματικότητα έχει οδηγήσει στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την απελπισία, την εξαθλίωση..

Αφιερωμένο στον τεράστιο...

Τα Λαμόγια του ευρώ εκλιπαρούν την Μερκελ


Είναι αλήθεια ότι  υπάρχει το κόμμα της δραχμής με την έννοια της συλλογικής συγκροτημένης σκέψης (thnik tank) γύρω από το μέλλον της χώρας σε αυτό το ευρώ ή κάποιο άλλο. 
Όπως είναι αλήθεια ότι πολιτική σκέψη για την Ελλάδα παράγουν μόνο το “κόμμα  της δραχμής” και η ξενόφερτη τρόικα.
Καθώς το εθνικό συμφέρον συγκρούεται με μια διεθνή διαλυτική δυναμική για την Ελλάδα οι δυο ομάδες αυτές (ελλήνων και ξένων) θα ανταγωνίζονται η μια την άλλη για το μέλλον  όπως είναι λογικό.
Ανάμεσά σε αυτούς του δυο κόσμους βρίσκονται λαμόγια του ευρώ. Μια ομάδα από μερικές χιλιάδες παρασιτικοί αντιπαραγωγικοί Έλληνες που με γουρλωμένα μάτια εκλιπαρούν την Μερκελ να τους διασώσει ως  σύστημα ή ως πείραμα εκσυγχρονισμού ευρωπαϊσμού-μεταρρυθμισμού και κλεπτοκρατίας. Εκλιπαρούν για λίγο χρόνο ακόμη στο τραπέζι… μια δόση…

Σε κανέναν δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα να μ’ εκπροσωπήσει ως ζητιάνος Α  Ξ  Ι  Ω  Ν  Ω  !
Δεν θα έπρεπε να με νοιάζει αν σας κούρασα με την προηγούμενη ανάρτηση,επειδή τάχα μου είναι μεγάλη. Είναι μεγάλη, γιατί έπρεπε να είναι μεγάλη. Κι έπρεπε να είναι μεγάλη, γιατί είναι μεγάλο θέμα η ζητιανιά. 

Ακόμα πιο μεγάλο θέμα η εθνική ζητιανιά, που παίχτηκε μπροστά στα μάτια μου στο Βερολίνο και με ντρόπιασε. 
Με νοιάζει, πάντως, να μη σας μπέρδεψα. Με καίει και με κόφτει να είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό. Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

Οργή χειρότερη από δυναμίτη...thumb
Το ποσό που ψάχνουν το γνωρίζουμε, επιτέλους: 
Ξεκίνησαν από τα 11,5 δισ., πήγαν στα 13 και βάλε, για να καταλήξουν στα πάνω από 20 δισ. 
Αν κάποιος θέλει να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνουν αυτά τα ποσά, μπορεί εύκολα  να το δει κάνοντας μια... διαίρεση: 
τα 20 δισ. ευρώ διά τα 10 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας...
Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Από αυτά 10 εκατομμύρια άνθρωποι, οι μισοί είναι παιδιά και συνταξιούχοι. 
Μένουν, λοιπόν, 5. 
Από αυτούς το 1 εκατομμύριο και βάλε είναι άνεργοι. Άλλο 1 εκατομμύριο είναι υποαπασχολούμενοι, με ελαστικά ωράρια και υποαμειβόμενοι. Μένουν, λοιπόν, 3 εκατομμύρια.
Από αυτούς οι πολύ – μα πάρα πολύ – πλούσιοι έχουν κάνει τα κουμάντα τους: 
λεφτά στην Ελβετία, διαχείριση από offshore και μηδενικές δηλώσεις. Η φοροδοτική τους προσφορά κινείται μεταξύ επιστροφής φόρου (αλήθεια λέμε) και 12 χιλιάρικα. Κάποιοι...

Σχέδιο ξεπουλήματος καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή. Συνειδητά απαξίωσε το ΤΤ ο Στουρνάρας, με στόχο την χρηματηστηριακή του απαξίωση και το "χάρισμα" σε "φίλους" σαν τον Σάλα!. 

 Πρωτοφανής, εκ του πονηρού διαδικασία, ενός υπουργού-ανδρείκελου, που σύντομα θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη.

«Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε στη Βουλή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με βάση την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ και των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Πωλείται άμεσα με fast track το ΤΤ;

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ…(ποιοι είναι το «λόμπι της δραχμής» άραγε;)


Πιστός στα βήματα της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί απεγνωσμένα να μας τρελάνει παρουσιάζοντας ως τεράστια επιτυχία κάθε περαιτέρω εξαθλίωση των πολιτών.

«Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και ας δούμε ποιοι ακριβώς χάνουν και τι. 


Χάνουν οι συνταξιούχοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που θα δουν τις νέες μειώσεις των εισοδημάτων τους να ισχύουν από το πρώτο ευρώ.

Χάνουν οι ...

Ολόκληρη η Ελλάδα να γίνει ένα μπορντέλο!Είμαστε έτοιμοι για «επενδύσεις»

Ολόκληρη η Ελλάδα να γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη προτείνει ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων.
Τίποτις άλλο, μεγάλο αφεντικό;

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ?

Πρόταση για να ξεχρεώσουμε...

Φρένο στο θάψιμο βομηχανικών απόβλητων στο λατομείο Λιτοχώρου


Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου
 


H  "Λαϊκή συσπείρωση Δήμου Δίου-Ολύμπου,  συνεχίζοντας την δράση της για να μπεί φρένο στο θάψιμο βομηχανικών απόβλητων στο λατομείο Λιτοχώρου προέβει και στις παρακάτω ενέργειες:

Σκύψε κι άλλο κορόιδο....

thumb

Όλυμπος...Τι Θα ωφελήσουν τα 30 αργύρια που Θα εισπράξει από τα επικίνδυνα απόβλητα;;


ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
 
Το παχύδερμο που υπεροπτικά αρέσκεται να αυτοαποκαλείται εκλεγμένος Δήμαρχος 
δεν έπαψε να προκαλεί με τις προκλητικές δηλώσεις του όλους όσους διαφωνούν με την ατεκμηρίωτη άποψη του, ότι το υλικό που προτίθεται να αποθέσει στον πυθμένα  του δημοτικού αμμορυχείου είναι ακίνδυνο!! 
Μέσα σε αυτούς τους αιρετικούς και απάτριδες, συμπεριλαμβάνει και την ταπεινότητά μου την οποία φωτογραφίζει ανωνύμως αλλά πολύ σαφέστατα.. 

Όταν μια καρδιά ματώνει...thumb
Σε ποιον ανήκει η δήλωση «Ματώνει η καρδιά όταν βλέπει κανείς μειώσεις συντάξεων για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους» στην Ελλάδα; 
Μην είναι κάποιος ομόλογος του Τσίπρα, ηγέτης αριστερού κόμματος από το εξωτερικό που δείχνει με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του; 
Μην είναι κάποιος φιλλέλην μεγάλου διαμετρήματος, υπεράνω πολιτικής και ιδεολογίας; 
Μην είναι κάποιος αλλοδαπός τουρίστας που πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα μας;

29 Αυγ 2012

Ο Αθηναίος κόκορας... και ο καλομαθημένος διπλωμάτης…thumb
Πάνε περίπου 100 χρόνια, ήταν εκεί κάπου στις αρχές της δε­καετίας του 1910, όταν ένας Αθηναίος κόκορας, με τα πρωινά του… άσματα, άναψε… διπλωματικές φωτι­ές, απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών και ξένων εφημερίδων, προ­κάλεσε πολλές συζητήσεις και διενέ­ξεις στα καφενεία της τότε Αθήνας και δεν αποφύγαμε τον σχολιασμό ακόμη και από την έγκυρη ευρωπαϊκή εφημε­ρίδα «Tribune»!
«Εξ αφορμής ασημάντου τινός επει­σοδίου απειλείται εμφύλιος πόλεμος εις τας Αθήνας» έγραφε η έγκυρη εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι «οι επισκεφθέντες την πόλιν του Περικλέους εν­θυμούνται ότι το πρωί, με τας πρώτας ακτίνας του ηλίου, εξυπνούσαν με το άσμα του αλέκτορος».
Ήταν τότε σίγουρα άλλες εποχές… το μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας δεν ήταν πυκνοκτισμένο όπως είναι σήμε­ρα, υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη, που περισσότερο ήταν χωράφια, παρά άλση και πράσινο. Λίγο μετά το κέντρο, στα χωράφια της Αθή­νας, έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να δη­μιουργούνται στα χωράφια οι Αμπελο­κήπων το Παγκράτι, τα Πατήσια κ.λπ.
Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στα σπίτια της πρωτεύουσας, υπήρχε το ίδιο ξυπνητήρι. Ανάμεσα στους τότε πρωτευουσιάνους υπήρχε και αντίστοι­χος αριθμός από κοκόρια, αφού κάθε σπίτι διέθετε περισσότερους από ένα κόκορες… είτε ασχολούντο με τα χω­ράφια είτε όχι.
Έφθασε λοιπόν εκείνη την εποχή στην Αθήνα ο ...

Κονσέρτο για πίπα και ορχήστρα...

Μη σκέφτεστε χυδαία!
Η πίπα είναι κινεζικό έγχορδο (νυκτό) όργανο. Κάτι σαν το μαντολίνο.
Το συγκεκριμένο κονσέρτο (το οποίο ακούστηκε από το Τρίτο Πρόγραμμα το απόγευμα του Σαββάτου) είχε τίτλο: «Οι ωραίες αδελφές των βοσκότοπων», και ήταν ενός Κινέζου συνθέτη με παράξενο όνομα, κάτι σαν Γουάνγκ Κι-Λι.

Ποτέ δεν καταφέρνω να θυμηθώ τα κινεζικά ονόματα. Ούτε να ξεχωρίσω έναν Κινέζο από έναν Βιετναμέζο (ή έναν Αγκολιανό από ένα Σουδανό ή έναν Πακιστανό από έναν Ινδό.) Μου φαίνονται όλοι ίδιοι!
Και μη θεωρήσετε την τελευταία πρόταση ως ρατσιστικό σχόλιο. Το ίδιο θα πει ένας Κινέζος για τους Καυκάσιους. Το ίδιο είχα ακούσει να λέει ένας Σουηδός για τους Έλληνες και τους Αλβανούς: Του φαινόντουσαν ίδιοι.
Όμως εμείς, χαμένοι μέσα στον εγωκεντρισμό μας και τον εθνοκεντρισμό μας, νομίζουμε ότι είμαστε τόσο διαφορετικοί από τους Βούλγαρους, τους Ρώσους, τους Τούρκους και τους...