# #

3 Νοε 2012

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ SANTIAGO‏



Μια αρχαία ελληνική συμβουλή για ισχυρούς και αλαζόνες ηγέτες..



Ένας αετός κυνηγούσε κάποτε έναν λαγό με τόσο μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα που όλα έδειχναν ότι το άτυχο ζώο δεν θα αργούσε να πέσει στα νύχια του. Κατατρομαγμένος, απελπισμένος και κουρασμένος από το τρέξιμο ο λαγός συνάντησε ξαφνικά στον δρόμο του ένα μικροσκοπικό σκαθάρι και προσπέφτοντας στα πόδια του είπε:


"Σε παρακαλώ, προστάτεψέ με...

Ένας ολόκληρος χρόνος σε...2 λεπτά!



Τι στο καλό ψεκάζουν???




Η ιστορία και οι ονομασίες των Ελληνικών φύλων





Πελασγοί: Τό κοινό όνομα όλων τών προϊστορικών καί προκατακλυσμιαίων Ελληνικών φύλων. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους "Πελασγούς", έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου "προβλήματος". Οι συνεχείς επεξεργασίες των ελληνικών παραδόσεων και μύθων καθιστούν δύσκολο το διαχωρισμό σαφών "αναμνήσεων ιστορικών γεγονότων" και μυθοπλασίας όσον αφορά τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς. Περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Αττική θεωρούνταν παραδοσιακά ως περιοχές στις οποίες κατοικούσαν Πελασγοί. Γενάρχης των Πελασγών αναφέρεται ο Πελασγός. Με τ' όνομά του συνδέθηκαν πολυάριθμοι ....

Ερωτικοί στίχοι....

Ερωτικοί στίχοι απο ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη.

"η αξία ενός μονόλεπτου"



Βρήκα στο δρόμο μου ένα λεπτό. Ερμείον εύρημα κατά τους αρχαίους. Ανήκει σε όποιον το βρει. Σε όποιον σκύψει και το βάλει στην τσέπη του.

 Αστραφτερό, ολοκαίνουριο προκαλούσε το βλέμμα στο ρυπαρό πεζοδρόμιο. Στήθηκα στο απέναντι καφέ και παρακολουθούσα. Όλοι περνούσαν βιαστικοί. Κανείς δεν έσκυβε να το μαζέψει. 

Ο κόπος του να σκύψεις, η ντροπή του να σε δουν να συλλέγεις, και κυρίως η ανυποληψία του νομίσματος έκανε και τους ελάχιστους, που το παρατηρούσαν να παραιτούνται. Ιδίως τα νέα παιδιά. 

Δεν αγοράζεις τίποτε με ένα μονόλεπτο. Ούτε σε δραχμές αν το υπολογίσεις. Δεν αξίζει ούτε για νόμισμα της βασιλόπιττας. 
Θα φαινόταν τσιγκούνικο και ...

Ελιά ηλικίας 2.500 ετών, απο την εποχή του Πεισίστρατου...!































Η ηλικία της φτάνει τα 2.500 χρόνια. 
Εξακολουθεί δε να παραμένει όμορφη και καρπερή, όπως όταν φυτεύτηκε. 
Ο λόγος για τη μοναδική ελιά από την εποχή του τύραννου Πεισίστρατου που υπάρχει στο λεκανοπέδιο και βρίσκεται στο δήμο των Αγίων Αναργύρων της Αττικής. 

Εχει ζήσει σχεδόν όλη την ιστορία της Ελλάδας, από το 545 π.Χ., που υπολογίζεται ότι φυτεύτηκε, μέχρι σήμερα.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της κινδύνεψε. 

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακόμα και άθελά τους της έκαναν κακό, αφού η πείνα και η φτώχεια κατά την ιταλογερμανική κατοχή είχαν αναγκάσει τους ανθρώπους να μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να ζήσουν. 

Ετσι,....

Απολαύστε το...γελάστε και λιγάκι, το χουμε ανάγκη με τους κάφρους που χουμε μπλέξει

Όταν Έσπαγαν Πιάτα στην Αρχαία Ταβέρνα...?



Όταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες και πιω από πάνω σκέτο κρασί,θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου» κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει σε καπηλείο να επισκεφθεί τον Αρειο Πάγο»,μιλούν, εκτός των άλλων, για έναν λαϊκό θεσμό της αρχαίας Αθήνας ευρύτατα διαδεδομένο και δημοφιλή. 

Γιατί αν η αριστοκρατία διασκέδαζε στα συμπόσια τρώγοντας και κυρίως πίνοντας, το αντίστοιχο για τους απλούς ανθρώπους ήταν οι ταβέρνες και τα καπηλειά, στα οποία ήταν ελεύθερη η ...

Με επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα θα έρθει... παίζει... και η Δευτέρα Παρουσία



Και μην ξεχάσω να σας θυμίσω ότι με την επιστροφή στη Δραχμή θα πεινάσουμε.

Τα αποτελέσματα ΕΝΤΟΣ...

Έκτακτο: Παρακαλείται ο κύριος Νίκος Παπανδρέου της λίστας Λανγκάρντ να εμφανιστεί…

20121103-151151.jpg
 

Κάποιος Νίκος Παπανδρέου που αναφέρεται στην λίστα Λανγκάρντ ως “Τσερμαν”, παρακαλείται να εμφανιστεί και να ενημερώσει σε ποιά Παναμέζικη οφσορ είναι τσέρμαν.

Έτσι για να κλείσουν τα στόματα κάποιων αθλίων που προσπαθούν να εμπλέξουν τον αδελφό του τ. πρωθυπουργού – σωτήρα της Ελλάδος, στην σκοτεινή ...

Επιτέλους...Λαικά μέτρα από τον μεγάλο ηγέτη...!!!

Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ...Δείτε το βίντεο

...


Ενημέρωση για τις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες και την επαπειλούμενη μεταλλουργία χρυσού στην Χαλκιδική...



Ενημέρωση για τις επικείμενες νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Χαλκιδική, την έναρξη της καταστροφής του δάσους των Σκουριών και την επαπειλούμενη μεταλλουργία χρυσού, πραγματοποίησαν απόψε το απόγευμα κάτοικοι των Μαντεμοχωρίων, ετεροδημότες και πρωτοβουλίες πολιτών της Θεσσαλονίκης. 
Με διανομή χιλιάδων φυλλαδίων και ανάρτηση πανώ στο πεζοδρόμιο της πλατείας Αριστοτέλους, έγινε ακόμα μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο λαός της Θεσσαλονίκης αφού η Χαλκιδική είναι το μπαλκόνι της, και χιλιάδες θεσσαλονικείς διαθέτουν εκεί περιουσία που απειλείται από τις εξορρύξεις και την μετατροπή της Χαλκιδικής σε...

Κόκκινο κρασί: 7 υγιεινοί λόγοι για να το αγαπήσετε!!!


Απολαμβάνετε το κόκκινο κρασί; 

Δεν υπάρχει λόγος για τύψεις αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. 

Aς δούμε λοιπόν τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού.










Μειώνει τη χοληστερίνη

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Μάλιστα, σε μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, αποδείχτηκε ότι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έπασχαν από χοληστερίνη και κατανάλωναν κόκκινο κρασί, παρουσίασαν μείωση στα επίπεδα (χοληστερίνης) κατά...

ΜΕΓΑΛΕΙΑ....Στη δεύτερη θέση της κλίμακας φτώχειας η Ελλάδα μετά την Βουλγαρία


Στη δεύτερη θέση της κλίμακας φτώχειας η Ελλάδα μετά την Βουλγαρία
Στο 21,4% του πληθυσμού ανήλθε, με βάση τα εισοδήματα του 2010, ο αριθμός των νοικοκυριών της χώρας που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και στο κατώφλι της φτώχειας, και βρίσκεται στη 2η θέση στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία (ποσοστό 22,4%), ενώ η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο...

Δημοσιογράφοι με σφραγίδα ...Μέρκελ!!!


Τέλειωσε μια περιπέτεια, ανοίγει ένας δρόμος..Σας ευχαριστώ όλους.


Του Κώστα Βαξεβάνη

Θέλω να γράψω πολλά. Θέλω να πω και «ευχαριστώ». Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω. Και δεν ξέρω αν το «ευχαριστώ» που αποτυπώνεται στο χαρτί, μπορεί να βγάλει όλη τη θέρμη που έχω μέσα μου και την ικανοποίηση για όλους εσάς και κυρίως για τους συνεργάτες μου.
Έγιναν όλα γρήγορα, αλλά ήταν όλα αληθινά. Ναι, δημοσιεύσαμε την Λίστα Λαγκάρντ, ξέραμε τι κάναμε, αλλά για μας ήταν ένα ακόμη θέμα. Πολλά από τα θέματα που έχουμε δημοσιεύσει στο HOT DOC και την «Πανδώρα» είναι επίσης σημαντικά. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, βρέθηκε απέναντι σε ένα σύστημα που άρχισε να τρεκλίζει, να μας παραβλέπει αρχικά, στη συνέχεια να μας απαξιώνει και στο τέλος να αναγκάζεται ακόμη και να μας αναφέρει.
Πριν προλάβει να μοιραστεί το περιοδικό, η Εισαγγελία Αθηνών, άσκησε αυταπάγγελτη δίωξη για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. 
Δεν υπήρξε καμιά μήνυση εναντίον του περιοδικού. 
Ούτε δημόσια διαμαρτυρία. Η Εισαγγελία δεν διέταξε καν προκαταρκτική εξέταση, αλλά κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία και διέταξε τη σύλληψη. Πενήντα αστυνομικοί, όχι της Ασφάλειας αλλά της Κρατικής Ασφάλειας, της Ασφάλειας δηλαδή για την υπεράσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος, με βρήκαν σε φιλικό σπίτι προφανώς από παρακολούθηση τηλεφώνου.
Μια δικογραφία σχηματίστηκε πρόχειρα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, χωρίς αιτιολόγηση κατηγορίας, χωρίς περιεχόμενο, ούτε καν αυτό το δημοσίευμα. Ήταν τέτοια η βιασύνη και η προχειρότητα που στην εισαγγελική εντολή ξέχασαν να βάλουν την σφραγίδα της Εισαγγελίας.
Με συνέλαβαν φέρνοντας εισαγγελέα σε φιλικό σπίτι, την ημέρα της εθνικής γιορτής. Η επαφή με την Αστυνομία ήταν συγκλονιστική. Η πλειοψηφία των Αστυνομικών με τους οποίους αναγκάστηκα να έρθω σε επαφή δήλωναν την...

Αμ έλα μ' που δεν κάνει λάθος η τρόικα...























Στα τυφλά βάδιζε η τρόικα την προηγούμενη τριετία καθώς μεθοδολογικές αβλεψίες σε βασικά μακροοικονομικά μεγέθη καθιστούσαν αδύνατη την αποτίμηση της επίπτωσης των μέτρων λιτότητας στην πραγματική οικονομία. 
Το ΔΝΤ παραδέχθηκε στα μέσα της εβδομάδας ότι συστηματικά υποεκτιμούσε τις επιπτώσεις της λιτότητας στην οικονομική ανάπτυξη, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην ελληνική περίπτωση. 
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ έκανε στα μέσα της εβδομάδας την αυτοκριτική του Ταμείου, παραδεχόμενος τις λανθασμένες προβλέψεις, και ταυτόχρονα διατύπωσε νέες, πιο ρεαλιστικές αναφορικά με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές που θα πρέπει να εφαρμόζονται ανά χώρα.
Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής χρησιμοποιείται για να υπολογιστεί το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ μιας χώρας αν ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα συγκεκριμένου ύψους. Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία τριετία ήταν 0,5, ενώ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα έπρεπε να ανέρχεται στο 1,7-1,8.
   Μάλιστα! Τώρα καταλάβατε δηλαδή. Αποτέλεσμα ενός μικρού λάθους ήσαν όλα αυτά που επί  τρία σχεδόν χρόνια συμβαίνουν στην Ελλάδα σε βάρος των εργαζόμενων. Οι μισθοί καταβαραθρώθηκαν γιατί ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν ο σωστός. 
Οι άνεργοι φτάνουν πλέον, επίσημα, τα 1,3 εκατομμύρια από ένα μικρό λάθος της τάξης του 1,2-1,3 του ...

SYRIZA+KKE=LOVE...or....


Επιτέλους...
Πραγματικά μια ευχάριστη είδηση για την αριστερά.

Διαβάζω στο iskra ότι...

  
"Συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την«Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».
........
Ο ΠανΛαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει ολόθερμα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά. 
........
Η πρόταση του ΚΚΕ ...

Πότε θα λογοδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών;


Στις 22 Οκτωβρίου, η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν πίστευε στα μάτια της διαβάζοντας τα νέα ότι ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε έξι χρόνια κάθειρξη έξι σεισμολόγους επειδή απέτυχαν να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό για τον σεισμό στην πόλη L’ Aquila το 2009. 
Εμφανώς, το δικαστήριο δεν κατανόησε ότι η σεισμολογία βρίσκεται στα σπάργανα: μπορεί να προβλέψει πού θα γίνει μεγάλος σεισμός αλλά όχι το πότε. Συνεπώς, η φυλάκιση των επιστημόνων δεν ήταν παρά μια απόφαση απελπισίας του ιταλικού κράτους μπροστά στην (έως τώρα) αδυναμία του ανθρώπου να προβλέψει τις βουλές του Εγκέλαδου.
Όπως έχω γράψει αλλού, εμείς οι οικονομολόγοι είμαστε χειρότεροι από τους σεισμολόγους. 
Όπως οι σεισμολόγοι, είμαστε κι εμείς ανίκανοι να προβλέψουμε τις μεγάλες κρίσεις, τους οικονομικούς σεισμούς (τύπου 1929 ή 2008) που απειλούν με διάλυση την κοινωνία. Τουλάχιστον, όμως, οι σεισμολόγοι δεν φταίνε ούτε για τον σεισμό ούτε και για τους μετασεισμούς. 
Αντίθετα, οι οικονομολόγοι είμαστε ένοχοι: 
Πίσω από κάθε τοξική οικονομική πολιτική, ή κάποιο τοξικό παράγωγο, κρύβεται ένα όμορφο μοντέλο κάποιου επιτυχημένου οικονομολόγου. Αν δεν υπήρχαμε, ή τουλάχιστον αν δεν είχαμε τόσο μεγάλη πίστη στον εαυτό μας, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, η Κρίση λιγότερο έντονη.
Οι αποτυχημένες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών
Έρχομαι λοιπόν στο δια ταύτα:

Ήρθε η ώρα δάσκαλε να πάρεις πάλι θέση....Nα γίνεις Δάσκαλος (με κεφαλαία γράμματα)

Δύσκολα τα πράγματα δάσκαλε.

Οι υψωμένες γροθιές των μαθητών δεν αποβάλλονται, τιμούνται…





«Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια»…
Αποβλήθηκε 17χρονη μαθήτρια από σχολείο του Πύργου Ηλείας, γιατί ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ήρθε λοιπόν η ώρα δάσκαλε να πάρεις πάλι θέση.
Θέλεις οι γροθιές των παιδιών που διδάσκεις να υψώνονται στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο ή να κρύβονται κάτω από το θρανίο όταν σφίγγονται από την πείνα και το φόβο;

Ρολά κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ (Βίντεο)


Το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Σκάι- και μας δείχνει όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν απόλυτα τον δημοσιογράφο Γ. Δελαστίκ που με σημερινό του άρθρο που το τιτλοφορούσε "Το ΠΑΣΟΚ περνάει τα μέτρα και πάει προς αυτοδιάλυση" έγραφε μεταξύ άλλων:

 "Προ τριών ετών το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 3.000.000 ψήφους και φέτος τον Ιούνιο του απέμειναν 750.000 – έχασε… 2.250.000 ψηφοφόρους. 


Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων και εξανδραποδισμού της Ελλάδας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία σοβαρότατη και ολέθρια πολιτική πράξη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. 

Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων και εξανδραποδισμού της Ελλάδας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία...

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!!


ΕΛΣΤΑΤ: Στο «κατώφλι» της φτώχειας 2,34 εκατ. Ελληνες


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δειγματοληπτική Ερευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών έτους 2011. 

Βάσει αυτής το 21,4% του συνολικού πληθυσμούτης χώρας δηλαδή 2.341.400 άτομα απειλούνται από τη φτώχεια. 

Σε δυσθεώρητα επίπεδα ανέρχεται και το ποσοστό της παιδικής φτώχειας (23,7%), αλλά και των ηλικιωμένων (23,6%)

Ως «κατώφλι φτώχειας» σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ορίζεται το ποσό των 6.591,00 ευρώ ετησίως ανά άτομο και το ποσό των 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, τη στιγμή που το μέσο ατομικό εισόδημα ανέρχεται στα 12.637,08 ευρώ και των νοικοκυριών στα 21.590,07 ευρώ.
Αναλυτικά πό την έρευνα προκύπτει ότι:

Ξεσαλώνει ο Κατσιφάρας(πάλι), 230.000€ για ιστοσελίδα!


Ηλεκτρονικό καλάθι» για τα τοπικά προϊόντα δημιουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με διαγωνισμό που διενεργεί δίνει.... 186.504,06 ευρώ στην εταιρεία που θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (μαζί με το ΦΠΑ το κόστος ανέρχεται σε 229.400 ευρώ)!

Στην εποχή της κρίσης η Περιφέρεια αποφασίζει να δώσει κοντά στις 230.000 ευρώ για μία σελίδα αμφίβολης επισκεψιμότητας και χρησιμότητας, αφού ως γνωστόν για να «προωθηθεί» κάτι και για να έχει την επιθυμητή ανταπόκριση απαιτείται και υποστηρικτική προβολή (διαφήμιση κλπ) αλλά και αρκετό χρόνο.

Λίγους μήνες μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί με αντίστοιχο διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για κατασκευή σελίδας στο facebook, twitter και youtube και για τις οποίες πλήρωνε υπέρογκα ποσά ενώ όλοι γνώριζαν πως...

Γιάννης Βαρουφάκης: Να μην πάρουμε τη δόση


Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου "ΣΚΑΙ στις 7", δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν και σε καμία περίπτωση να μην πάρουμε τη δόση. 

Διαβάστε τι προτείνει ο γνωστός οικονομολόγος...

Σύμφωνα με τον ίδιο αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα....

Φιγούρα ξωτική και ταξιδιάρικη....


Ένας πραγματικός Έλληνας και Δάσκαλος...




«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια...

Σε πανικό ο Γιώργος για την συμφωνία με την Goldman Sachs..Βίντεο



Πανικό προκάλεσαν στον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Π», την περασμένη Κυριακή, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος της Ελλάδας στις επαφές και συναντήσεις που είχε με την Goldman Sachs όχι μόνο τον Νοέμβριο του 2009 στο «Πεντελικόν», αλλά και στη Νέα Υόρκη, πριν από τις εκλογές, όταν το εκεί εβραϊκό λόμπι είχε «φροντίσει» να κλείσει το ραντεβού του με τους επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας, που είναι από τα ...

Είναι αλήθεια? Γνωρίζει κάποιος?


Μας δουλεύουν οι δήθεν Αντι-Μνημονιακοί! Τι (δεν) Ψήφισαν…;

Αν οι ψευτοαντιμνημονιακοί Βουλευτές
- ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (διαγραμμένοι από ΝΔ),
- Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και
- Χρήστος Κατσιώτης (ΚΚΕ),
ήταν παρόντες και ...

2 Νοε 2012

“Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα Ψηφοφορίας“, μπας και περάσουν τα μέτρα!!!Δείτε το βίντεο

Για ποιο λόγο πήγατε στην Eλβετία κύριε Πάγκαλε;;;



Εκτιμώ ότι αξίζει ο κόπος, οι αναγνώστες να διαβάσουν μιά συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της χώρας, επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ, του κ. Γιάννη Ραγκούση, και να εξάγουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.

Μπαίνω όμως στον πειρασμό να κάνω έναν σχολιασμό σε ότι αφορά την εκ προμελέτης εξαπάτηση εκτός των άλλων και κάποιων εκ των άμεσων «συνεργατών» του, από τον ΓΑΠ.

Βέβαια πλέον αποδεικνύεται περίτρανα η προμελέτη, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της μεγαλύτερης Εθνικής «εξαπάτησης» του Ελληνικού λαού από έναν «Έλληνα» πολιτικό, τον τέως Πρωθυπουργό της χώρας, τον Γεώργιο Αντρέα Παπανδρέου.

Έναν πολιτικό τον οποίον ο Έλληνικός λαός περιέβαλλε με την απόλυτη εμπιστοσύνη του, αναδεικνύοντάς τον στο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, πρωθυπουργός της Ελλάδος, και δυστυχώς, αυτός και η παρέα του, εις απάντησην, παρεχώρησε την χώρα σε ξένα συμφέροντα και την παρέδωσε ως φέουδο, βορρά στο έλεος των «αγορών».

Δεδομένων των δηλώσεων του κ. Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής προχθές, ότι δηλ. επισκέφτηκαν, ο τέως πρωθυπουργός ΓΑΠ και ο ίδιος, ως Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδος το 2010, τον Διοικητή της Ελβετικής Τράπεζας στην Ελβετία, με αντικείμενο της επίσκεψης το περιεχόμενο της «Λίστας Λαγκάρντ», η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή και όζει.

Με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια χειρίστηκαν μία λίστα ονομάτων, την οποίαν τους παρέδωσε επισήμως η τέως Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ το 2010, η οποία περιείχε ονόματα Ελλήνων πολιτών και πολιτικών, και τα οποία ουδείς ακόμη επισήμως γνωρίζει, όπως επίσης ουδείς γνωρίζει, εάν η πραγματική «Λίστα» υπέστη επεξεργασία και σε ποιο βαθμό.

Επί δύο χρόνια, ήταν γνώστες αυτής της Λίστας, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπαντωνίου, και ο ...

Το ευρώ είναι όπλο στα χέρια της Μέρκελ για να κατακτήσει τις αδύναμες χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.


ΕURO

anti-ntp.net: Βρε βρε βρε… καλώς τα παιδιά του makeleio.gr…..  τι έγινε; 
Μιλάτε για δραχμή; 
Μιλάτε για Καζάκη και από αποχώρηση από την Ευρωζώνη; 
Έστω και αργά σας καλωσορίζουμε… 
αλλά όταν τα λέγαμε εμείς ήμασταν οι γραφικοί και οι άσχετοι.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει με πείσμα ότι “Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ματώνουν αλλά είναι αποφασισμένοι να...

Οι καφετζούδες του μεσοπρόθεσμου




Αλήθεια, θέλει μεγάλο ψυχικό κουράγιο για να καθίσει κάποιος και να συντάξει ένα μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι να φτάσει στο τέλος του, θα πρέπει να έχει δώσει τόσες μάχες με τη συνείδησή του, όσες και τα νούμερα που ακούμπησε στις 60 και πλέον σελίδες του. 

Όσο σκληρόπετσος και να είναι ο συντάκτης δεν μπορεί να μην λυγίσει, όχι τόσο από τύψεις για το τι αυτά τα νούμερα αντιπροσωπεύουν, αλλά από αμφιβολία για το τι από αυτά που γράφει ανταποκρίνεται σε κάποια στοιχειώδη αλήθεια και προοπτική επαλήθευσης.

Αν η Οικονομική μπορεί να σταθεί ένα σκαλί παραπάνω από την αστρολογία όσον αφορά τις προβλέψεις της, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε εποχές ακίνδυνες και ανιαρές, όπου το μέλλον δεν διαφέρει και πολύ από το παρελθόν. Οι όποιοι πολλαπλασιαστές έχουν εφευρεθεί, μόνο σε τέτοιες εποχές μπορούν με κάποια ασφάλεια να λειτουργήσουν. Στις δικές μας άγριες και ρευστές εποχές, τέτοιοι πολλαπλασιαστές είναι χρήσιμοι μόνο εκ των υστέρων, ως μπούσουλας για να εξηγήσουν αυτά που συνέβησαν και όχι φυσικά για να προβλέψουν.

Οι καμπύλες που βλέπετε στην αρχή του κειμένου αναπαριστούν...

Πόσο πιο ξευτίλες μπορείτε να γίνετε?



Αντισυνταγματικα τα μετρα που μειωνουν τις συνταξεις....αλλα αυτο δεν ειναι το χειροτερο.
Προσπαθησαν και θα το καταφερναν να ...

Τι θα πουλήσουμε μέχρι το 2016 - Ο πλήρης κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων

Τι θα πουλήσουμε μέχρι το 2016 - Ο πλήρης κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων
Δεκάδες περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, μπαίνουν στη σειρά για πώληση. 
Ο πλήρης κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, ενσωματώθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο  μέχρι το 2016 που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. 
Το 2016, προγραμματίζεται από τώρα να πουληθούν οι μετοχές των τραπεζών που θα περιέλθουν στο δημόσιο μέσα από τη διαδικασία των ανακεφαλαιοποιήσεων. Δείτε τον πλήρη κατάλογο...

Ο κηπουρός του Σημίτη,ο διαβαστερός,ο αστυνόμος Μιχάλης: «Οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση όπως πάμε»



Από το "press-gr"
«Για να υπάρχει μία πολιτική δύναμη πρέπει να έχει υποστηρικτές, ψηφοφόρους, ακροατήριο και κυρίως πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών συμμαχιών. 
Φαίνεται ότι όλα αυτά, αυτή τη στιγμή, δεν συντρέχουν αυτοί οι λόγοι και αυτές οι προϋποθέσεις», τόνισε μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Και πρόσθεσε: «Φοβούμαι ότι...

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!


XΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: 

Δυο αυτοκτονίες σοκάρουν την Κρήτη


Στο πένθος έχουν βυθιστεί δυο οικογένειες στα Χανιά καθώς δυο αγαπημένα πρόσωπά τους, έβαλαν αναπάντεχα τέλος στη ζωή  τους.
Λίγο πριν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι, ένας νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα όταν...

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ


Πολύ γέλιο με το ΠΑΣΟΚ...διαβάστε, ειδικά οι ψηφοφόροι του


Την ...εκδίκησή του παίρνει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης με ένα κείμενο 360 λέξεων που δημοσίευσε στο προσωπικό του blog.

Αναλυτικά, γράφει:
«Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου....





Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου....

Στη συνέχεια και όταν έριξαν τον Παπανδρέου, έγινε πολέμιος του ... 

Η "δημοκρατία" του Λυκειάρχη...(βίντεο)


Πύργος: Απέβαλαν την μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά στην παρέλαση

''O Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός και πρέπει να παρέχει γνώσεις'' λέει η μαθήτρια στο βίντεο που θα δείτε.

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία προκαλεί η απόφαση της διευθύντριας του 2ου Λυκείου Πύργου, να αποβάλει μια 17χρονη μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε τη γροθιά της σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατηρήσει. Τώρα αποβλήθηκε και η μαθήτρια...

Σταματάμε την καταστροφή!


Χαλάνδρι: Πρωτοφανής ρατσιστική απόφαση Συλλόγων Γονέων



Οι σύλλογοι γονέων του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου πήραν να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδάκια Ρομά

Συνάντηση με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου Παιδείας έχουν αυτή την ώρα οι διευθυντές του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, Γιώργος Κυριαζόπουλος και Γιάννης Κοσμόπουλος, μετά την απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδάκια Ρομά.
Σύμφωνα με...

Σαμαράς – Βενιζέλος έτοιμοι για το … Κολοσσαίο


Το ΚολοσσαίοΤο Κολοσσαίο
“ Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να σταθεί και είναι επιζήμια για το λαό και την πατρίδα ”
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χωρίς … το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον έχει εγκαταλείψει παίζει τα ρέστα του με σύμμαχο τον Αντώνη Σαμαρά, μιας και ο Φώτης Κουβέλης με τη Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να υπεψηφίσουν το σκληρότερο πακέτο μέτρων που θα έχει επιβληθεί (αν περάσουν τα μέτρα) ποτέ σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα φιλοδοξούν να σώσουν τις τράπεζες και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να υπερψηφιστεί το πακέτο των μέτρων το οποίος θα ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία. 

Η αισιοδοξία του μπλοκ των μνημονιακών δυνάμεων, τις προηγούμενες ημέρες, έχει μετασχηματιστεί σε τρόμο μετά την ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης, η οποία έδειξε ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και τα πολιτικά κόμματα που το στηρίζουν ασταθή. Ειδικά η ..