# #

16 Νοε 2013

Ο Απρίλης με τον Έρωτα χορεύουν καί γελούνε..
"Δόξα 'χ' η μαύρη πέτρα του καί το ξερό χορτάρι".
Η ζωή είναι ωραία.
Σαν μουσική,
σαν όνειρο,
σαν φαντασία.
Μπορούμε.
Όταν θέλουμε,
μπορούμε.
Μικρή Πράξη,
κατά της μεγάλης κατάθλιψης. 
ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ.
Με λογισμό και μ' όνειρο, μπορούμε.
  • Ο Απρίλης με τον Έρωτα χορεύουν καί γελούνε,

Δήλωση "αντάρτών" βουλευτών για τον φόρο ακινήτων ...

Γαλάζιοι βουλευτές: 
«Δεν έχουμε κανένα θέμα από τις νέες ρυθμίσεις το ψηφίζουμε όλο»...

Πράσινοι (λαχανί) βουλευτές:

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Οι κυβερνήσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 13% των Ελλήνων πολιτών, έναντι του 38% μία πενταετία πριν. 

Χαμηλότερη τιμή στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση καταγράφεται μόνο στην Ιρλανδία. 

Πτώση εμπιστοσύνης καταγράφεται συνολικά και στις χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά πολύ πιο ήπια, στο 40% από 45%.Στις σημειώσεις της έκθεσης για την Ελλάδα, τονίζονται δύο ακόμη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

Ήταν ο Σαμαράς στο Πολυτεχνείο;


Πού ήταν, αλήθεια, ο Σαμαράς τις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου; 


Απουσίαζε στο Χάρβαρντ, όπου σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων και προετοιμαζόταν να γίνει πρωθυπουργός σε μια δημοκρατία για την οποία τότε άλλοι έδιναν το αίμα τους. 

Και, παρά το γεγονός ότι ήταν 22 ετών, στην ηλικία που υποτίθεται ότι οι άνθρωποι ταυτίζονται με την εξέγερση, δεν ακούστηκε ποτέ ότι ...

Σε λίγο …εμφανίζεται η προκήρυξη των μυστικών υπηρεσιών…


 

Καθυστέρησαν οι μάγειροι των μυστικών υπηρεσιών, αλλά στο τέλος …κατέληξαν στην προκήρυξη για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής…

Εκτός και αν περίμεναν την ημέρα της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να την εμφανίσουν…

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της προκήρυξης, ούτε το όνομα της «οργάνωσης». Έχει γούστο να μας παρουσιάσουν καμία «17Ν2», λόγω επετείου…
 

Ο....υπουργός ΥΓΕΙΑΣ ( του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) για το Πολυτεχνείο

Θύματα οργανωμένου σχεδίου: 100αδες Διαταγές Πληρωμής σε ένα 3ημεροΌλες οι τράπεζες, ταυτόχρονα, ξύπνησαν ένα πρωί και σκέφτηκαν ότι πρέπει να στείλουν διαταγές πληρωμής στους δανειολήπτες με τα ληξιπρόθεσμα χρέη. 
Τυχαίο;
Δεκάδες ή εκατοντάδες διαταγές πληρωμής κοινοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, στην...

Όλα τα φοβισμένα ανθρωπάκια, στην «ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» στην αυτο-αποκαλούμενη πατριωτική δεξιά βρεθήκανε...

         ΠΡΟΤΑΣΗ  ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ  &
              «ΟΜΑΔΑ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» 

       -------------------------------------------
Όπως λέμε η αθέατη «ΟΜΑΔΑ  Ε», ή «Οι Πανέλληνες του Μυστρά» ή
«Αθέατη πλευρά της Σελήνης», έτσι και η αθέατη γεμάτη φόβο και μυστικοπάθεια «ομάδα Καραμανλή». Μια ζωή φοβία ο Καραμανλής.
Στη Κυβέρνησή του είχε στα υπουργεία από κυρίες Ντόρες, Κουτσίκου, μέχρι Ρεπούση, Δραγώνα, και Φραγκουδάκη.
Μα, με τέτοια στελέχη, κάνουνε εθνική πολιτική κύριε Καραμανλή;;;
Όλα τα φοβισμένα ανθρωπάκια, στην «ΟΜΑΔΑ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»
βρεθήκανε………

Γκόραν Μπρέγκοβιτς..."Οι Έλληνες θ αντισταθούν"Χωρίς σχόλια....

Ο Μάνος Χατζιδάκις για το Πολυτεχνείο

Ο Μάνος Χατζιδάκις για το Πολυτεχνείο

Πολιτικές τελετουργίες ή το τραπέζι του Ινδιάνου:
“Οι εθνικές γιορτές έχουν καταλήξει να είναι τελετουργίες χωρίς αντίκρισμα και με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου είναι πρόσφατα – γιορτάζουμε μόλις τη 12η επέτειο – κι όμως μοιάζει η γιορτή σαν τον χρυσό σταυρό που κοσμεί τους λαιμούς νεαρών ερωτιδέων ή ηλιοκαμένων καμακιών. Καμιά επαφή με το ουσιαστικό περιεχόμενο του σταυρού. Στολίδι, ένταση του αισθησιασμού. 
Έτσι και οι γιορτές του Πολυτεχνείου κατέληξαν σε ...

ΑΠΙΘΑΝΟ!!!! Stephen Hawking: Ο εγκέφαλος μπορεί να αντιγραφεί σε υπολογιστή και να διατηρηθεί μετά θάνατον

Ο άνθρωπος δε θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να νικήσει τον θάνατο αναζητώντας τη λύση σε οτιδήποτε μπορεί είτε να παρατείνει τη ζωή, είτε εσχάτως σε πολύ φιλόδοξα projects για μεταβίβαση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομπότ.


Τώρα έρχεται να προσθέσει τη δική του άποψη και ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking, ο οποίος δήλωσε στο πλαίσιο του Cambridge Film Festival ότι θεωρητικά είναι εφικτό να αντιγράψουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε έναν υπολογιστή και κατά έναν τρόπο να συνεχίσουμε τη..

Απίστευτο: H Monsanto «δεσμεύεται» να αναλάβει δράση για την προστασία της υγείας των μελισσών…

 

Πόσο πιο μεγάλη μπορεί να είναι η υποκρισία τους; 
H Monsanto ανακοίνωσε πρόσφατα την συμμετοχή της στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton  - Clinton Global Initiative (CGI) για την Δέσμευση Ανάληψης Δράσης σχετικά με την υγεία των μελισσών  κατά τη διάρκεια  της Ετήσιας Συνάντησης του Ιδρύματος Clinton για το έτος 2013 .

Ως επακόλουθο αυτής της ανακοίνωσης, η Monsanto δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τον συνασπισμό για την δράση για την υγεία των...

Βάζει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Διάλυση του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με αφορμή την αιφνιδιαστική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής. Ο ΠΙΣ καλεί τον υπουργό Υγείας να μην ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πώς θα είναι οι Έλληνες του χρόνου τέτοιο καιρό -

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πώς θα είναι οι Έλληνες του χρόνου τέτοιο καιρό

Πλέον, συνέλληνες, δεν περιμένουμε μόνο την ανάπτυξη (που έρχεται). 
Περιμένουμε και το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ που μας έταξε ο πρωθυπουργός. 

Σας δείχνουμε με εικόνες πως θα είναι η εικόνα των Ελλήνων, ένα χρόνο μετά!

Όταν θα μας έχουν..

Ο Άδωνις δεν είναι «γελοία πατσαβούρα»Το 2010 ο Ηλίας Ψινάκης είχε αποκαλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, δημόσια, «μωρή γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ». Ο Άδωνις δεν κατέφυγε νομικά εναντίον του Ψινάκη. Δεν γνωρίζω αν ο λόγος είναι πως θεωρούσε πως θα δυσκολευόταν να αντικρούσει νομικά τις κατηγορίες ή αν αποφάσισε να δείξει κατανόηση απέναντι στον κατήγορό του.
Ήταν η εποχή που ο Ψινάκης είχε προταθεί να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ και ο Γεωργιάδης θεωρούσε πως κάτι τέτοιο υποβαθμίζει το οραματικό κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. 
Ήταν επίσης η εποχή, που ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως τηλε-βιβλιοπώλης και όχι ακόμη τηλε-υπουργός, έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά, ότι «δεν είναι ..

Τίνος είναι το κανάλι ρε παιδιά;Τον Ιούνιο η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ. Το καλοκαίρι πέρασε. Το φθινόπωρο ήρθε, και η ΕΡΤ ξαναέκλεισε. 
Πρόλαβε βέβαια μέσα σε πέντε μήνες και άνοιξε μια για πάντα, μα το αποτέλεσμα σήμερα παραμένει το ίδιο. 
Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, και στη θέση της παρουσίασε μία μεταλλαγμένη “Δημόσια Τηλεόραση”, να κάνει σιγόντο στα 5 ιδιωτικά κανάλια που ελέγχουν όλη την πίτα, και κυρίως την ενημέρωση.
Ο μέσος όρος παρακολούθησης τηλεόρασεως στη χώρα μας είναι τουλάχιστον 5,5 ώρες. Αφού λοιπόν το ντέφι το χτυπάνε αυτά τα πέντε κανάλια, καλό θα ήταν να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των μαέστρων τους.
Καταρχάς, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως το “Mega mou” δεν είναι δικό μας, αλλά στην πραγματικότητα του εθνικού μας εργολάβου. Του Γιώργου Μπόμπολα, που θέλει το χρυσό της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών της Ελλάδας, που έχει φτιάξει τους μισούς...

Η κυβέρνηση μας πιέζει να σπάμε το off the record κοινοτικών αξιωματούχων

“Η κυβέρνηση πιέζει τα ελληνικά μίντια να σπάνε συστηματικά το off the record κοινοτικών αξιωματούχων, ώστε να μην μας μιλάει κανένας στις Βρυξέλλες και να μην μεταδίδουν "ενοχλητικές" πληροφορίες οι Έλληνες ανταποκριτές", αποκαλύπτει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, ανταποκριτής στις Βρυεξέλλες Νίκος Χρυσολωράς.

"Δεν θέλουν να μας μιλάει κανείς και προσπαθούν να μας κάψουν σαν δημοσιογράφους", σημειώνει και προσθέτει: "Γιατί φυσικά, όταν μιλάς σε ξένους αξιωματούχους, μπορεί και να σου πουν ότι η "20 λεπτη συνάντηση" μεταξύ Σαμαρά-Μέρκελ έγινε μόνο στο..

Υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

“Κάποτε ρώτησαν τον Γκέμπελς αν υπήρχαν κρεματόρια κι αν οι ναζί είχαν επιδοθεί στην εξολόθρευση των Εβραίων. 

Κι εκείνος απάντησε: 
«Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»! 

Η ιστορία του γκεμπελισμού είναι επομένως παλιότερη των αποβρασμάτων που την υπηρετούν. Η διαφορά πλέον είναι ότι ο γκεμπελισμός πέραν των παλιών μεθόδων, αξιοποιεί και νέες μορφές διάχυσής του, όπως για παράδειγμα αυτός ο παράλληλος και συχνά ανεξέλεγκτος κόσμος του διαδικτύου.

Όποιος επιχειρήσει να σερφάρει τούτες τις μέρες της επετείου του Πολυτεχνείου στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει ότι είναι αδύνατον να μείνει ανέγγιχτος από τα βρομόνερα του γκεμπελισμού.
Η προσφιλής ενασχόληση των διαδικτυακών «ΕΣΑτζήδων» είναι η διακίνηση της θεωρίας πως «δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο» και πως «οι νεκροί του Πολυτεχνείου είναι...

Ο αγώνας της Χαλκιδικής, είναι και δικός μας αγώνας


Μια νέα εκδοχή του Κάμα Σούτρα ... (picks)

Οι τελίτσες που σε στέλνουν στα ουράνια της ηδονής!

Μια ομάδα καλλιτεχνών δημιούργησε μια νέα εκδοχή του Κάμα Σούτρα, για όσους έχουν ελεύθερο χρόνο και δεν... βιάζονται να πέσουν στο κρεβάτι με το ταίρι τους!

Το Κάμα Σούτρα «ενώστε τις τελίτσες» δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα εικονογράφων καθώς, όπως δήλωσαν στη Daily Mail «οι στάσεις είναι πολύ ιδιαίτερες και περίεργες».

«Έπρεπε να απλοποιήσουμε τα σχέδια και να αποφασίσουμε που θα μπουν οι τελείες και που όχι προκειμένου όταν θα έπιανε κανείς το μολύβι του για να τις ενώσει να μην...

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα”

 - Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου… Ή αυτοί, ή εμείς…Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.
Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την..

Σε εκκρεμότητα....

15 Νοε 2013

Άδωνις προς γιατρό: Είσαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν δικαιούσαι να ομιλείς

Στην εκπομπή του Γ. Τράγκα ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε με απαξιωτικό ύφος να αποφύγει ερώτηση για την κατάσταση της Υγείας.

Παναγιώτης Παπανικολάου Νευροχειρουργός: «Το κράτος μού έχει απλήρωτες εφημερίες από την πρώτη Ιανουαρίου του 2012».

Αδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Παιδείας): «Ξέρεις πόσοι δουλεύουν, στην Ελλάδα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις απλήρωτοι;»

Π. Π «Πόσοι είναι στην «λίστα του θανάτου» βρίσκονται διασωληνωμένοι περιμένοντας κρεβάτι την εντατική;».

Α. Γ: «Δεν γνωρίζω»

Π. Π: «Προσωπικά εσείς είστε υπεύθυνος στους πέντε μήνες που είστε υπουργός για 1000 θανάτους συνανθρώπων μας».

Α. Γ.: «Το γεγονός ότι είστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν...

Η ΕΡΤ εκπέμπει ήδη από το Πολυτεχνείο

Με συντριπτική πλειοψηφία στην οργανωτική επιτροπή για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποφασίστηκε να επιτραπεί η εκπομπή της ΕΡΤ από τον χώρο του Πολυτεχνείου.
Νωρίτερα με δελτίο τύπου που έβγαλαν οι κατειλλημένες σχολές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου καλούν τους απολυμένους αγωνιστές της ΕΡΤ, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μην κάνει βήμα πίσω και να βρεθούν όλοι μαζί στον χώρο του κατειλλημένου Πολυτεχνείου στην Πατησίων
Δείτε παρακάτω ...

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ... "Σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές".

Συνέντευξη – βόμβα στο Focus.


-Όλοι γνώριζαν για τα κοιτάσματα! Κορυφαία υπουργός μου το αποκάλυψε προσωπικά!
-Ο Σόιμπλε επέτρεψε να πέσει η Ελλάδα στα χέρια του ΔΝΤ, ενώ γνώριζε!
Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη… προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα..

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να πίνουμε καφέ κάθε μέρα;

Οι περισσότεροι λατρεύουμε (κυριολεκτικά) την καφεΐνη. Είναι η πρώτη σκέψη κάθε πρωί και ο λόγος για να πάει καλά η μέρα μας, ανάλογα αν θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή όχι, δηλαδή.

Ο καφές, σύμφωνα με τη huffington post, μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με ..

Ακίνητα : Διπλό χαράτσι στις περιουσίες άνω των 100.000 ευρώ !

Μπορεί οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να γέννησαν ελπίδες για την εφαρμογή ηπιότερης φορολογίας στα ακίνητα, αυτές, όμως, αποδείχθηκαν φρούδες.

Κι αυτό, γιατί το τελικό σχέδιο, στο οποίο φαίνεται να έχουν συμφωνήσει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ελαφρύνει αισθητά τα χωράφια και αγροτικά οικόπεδα, αλλά επιβαρύνει τα αστικά ακίνητα.

Και δεν είναι μόνο αυτό...

Eλληνική γλώσσα στο Μαυροβούνιο

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΔ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στην Αεροπορική Βάση Golubovci της Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) η τελετή παράδοσης της Αίθουσας Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας «Όμηρος» στις Ένοπλες Δυνάμεις του...

ΙΔΟΥ ΤΟ MEGA ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ" ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ"

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΕΡΤ" (ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ) ΕΠΑΙΡΝΕ 360.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΠΟΣΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ;

Θα σκάσουνε....

http://tsiolakis.blogspot.com/2011/03/blog-post_531.html

14 Νοε 2013

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

.,..Ο Milan (Βόσνιος, χριστιανός) και ο Halil (Βόσνιος, μουσουλμάνος) ζούν σ'ενα χωριο της Βοσνίας. Είναι αδερφικοί φίλοι, έχουν μεγαλώσει μαζί και δεν τους χωρίζει τίποτα...Μέχρι που ήρθε ο εμφύλιος...

Δείτε για πρώτη φορά…την μεγάλη κόρη του Τεράστιου Έλληνα Πολιτικού…

  

Όπως μας ενημερώνει το ΦΕΚ της 26 Μαρτίου του 2004 η Αριάδνη Παγκάλου έχει διοριστεί σε προσωποπαγή θέση στο δημόσιο.. δηλαδή σε θέση που δεν μπορεί να την απολύσει κανείς.  Η Αριάδνη πέρασε για λίγο από τη..

Μία από τα ...Γίδια

Ο ....Άντρας της Χρονιάς!!!!

Υπό διάλυση η Αρχαιολογική Υπηρεσία μας τη στιγμή που ξένοι χρηματοδοτούν αδρά αποστολές για ανασκαφές στην Aνδρο [εικόνες+βίντεο]

Υπό διάλυση η Αρχαιολογική Υπηρεσία μας τη στιγμή που ξένοι χρηματοδοτούν αδρά αποστολές για ανασκαφές στην Aνδρο [εικόνες+βίντεο]

Συνιστά τουλάχιστον ειρωνεία μία χώρα με τους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο να οδηγεί συστηματικά την Αρχαιολογική Υπηρεσία της στο χείλος της καταστροφής, τη στιγμή που ξένα πανεπιστήμια και ινστιτούτα χρηματοδοτούν -αδρά- ειδικές αρχαιολογικές αποστολές, για την πραγματοποίηση ανασκαφών σε ελληνικά εδάφη.

Συγκεκριμένα, η κατάσταση κρίνεται κρισιμότερη από ποτέ άλλοτε, όπως τη σκιαγράφησαν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Αργολίδα- Αρκαδία- Κόρινθος).

Για το 2013 δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα των μουσείων, το εξειδικευμένο προσωπικό μειώνεται επικίνδυνα λόγω απολύσεων και διαθεσιμότητας, ενώ οι...

Το στήσιμο των τηλεφωνικών ερευνών από την κυβερνητική RASS

Με πήραν τηλέφωνο σήμερα για να μου κάνουν ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου. Δέχτηκα να απαντήσω.
Ξεκινήσαμε από την πρόταση μομφής – και ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις – και αν έκανε καλά – και πώς πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την Τρόικα – και τι πρέπει να γίνει με το ΠΑΣΟΚ – και τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με την Χ.Α. – και εμπιστεύεστε περισσότερο την δικαιοσύνη μετά τις εξελίξεις με τη Χ.Α. – και ένα 12λεπτο ακόμα με κλασικές ανόητες ερωτήσεις της επικαιρότητας…
Κάποια στιγμή, μου έκανε την ερώτηση «αν υπάρξει τελικά απαίτηση από την Τρόικα για να παρθούν νέα μέτρα, από πού πιστεύετε ότι θα πρέπει να αντληθούν τα έσοδα αυτά;» και είμαι έτοιμος να δώσω την απάντηση που έχω στο μυαλό μου πριν καν μου δοθούν οι πολλαπλές επιλογές απαντήσεων.
Καθώς όμως η..

Κάλεσμα προς την ΕΡΤ να εκπέμψει μέσα απο το Πολυτεχνείο.Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ καλούν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εκπέμψουν μέσα από το Πολυτεχνείο


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Α. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Εδώ και 10 εβδομάδες,

Εν αναμονή της παραίτησης κύριε Άδωνι…

Η politically correct έκφραση που πλέον έχει μπει στην καθημερινότητα όλων όσων παρακολουθούν τα πολιτικοοικονομικά τεκταινόμενα είναι «κυβίστηση». 
Λαϊκιστί κωλοτούμπα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ρόλο του πολυτάλαντου και πολυπράγμωνος πολιτικού ανδρός. Εκτός από τηλεπωλητής βιβλίων με το κιλό φασιστικού περιεχομένου του κ. Πλεύρη, τηλεοπτικός «μαϊντανός» – πάντα με την καλή έννοια – και υπουργός, είναι άνθρωπος που αρέσκεται στις αθλοπαιδιές. 
Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως έκανε την κωλοτούμπα της χρονιάς και από εκεί που έβαζε στοίχημα με συνδικαλιστές του ΕΟΠΥΥ ότι δεν θα απολυθεί κανένας γιατρός του Δημοσίου, σήμερα διατρανώνει αυτό που χθες..

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ


Απερίγραπτες διαστάσεις έχει προσλάβει πλέον ο εξευτελισμός του κύρους της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο μετά την υπαγωγή της στο ταπεινωτικό καθεστώς του Μνημονίου και την παγκόσμια, όχι μόνο πανευρωπαϊκή, εκστρατεία απαξίωσής της ως παράδειγμα προς αποφυγή... 

Οι προχθεσινές περιφρονητικές δηλώσεις ενός Αυστριακού υπαλλήλου της ΕΕ τίναξαν στον αέρα την απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πείσει κάποιους αφελείς ότι δήθεν έχει...

Τι συμβαίνει με το δηλούμενο εισόδημα 2009 της Ευγενίας, στο Πόθεν Έσχες του Άδωνη?

ΑΔΩΝΙΣ -ΕΥΓΕΝΙΑ -ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ  — Σύμφωνα με δημοσιεύματα – αναρτήσεις της Espressonews.gr καιhttp://www.madata.gr/diafora/43091.html, η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος του υπουργού υγείας Άδωνις Γεωργιάδη, μέχρι και τον Ιούλιο του 2009, δούλευε φουλ στον ΑΝΤ1, την εκπομπή «Στιγμή της αλήθειας», για την οποία (σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα) εισέπραττε 4.000€ ανά επεισόδιο ή 16.000€ μηνιαίως. Αν αυτό είναι αληθές, η Ευγενία Μανωλίδου θα πρέπει να έχει εισπράξει από τον ΑΝΤ1 το 2009, ποσό των 96.000€ ή των 102.000€ για 7μηνο.
  — Η Ευγενία έκανε τα Αυγουστιάτικα μπάνια της με τον μπουμπούκο κατά Μύκονο μεριά και στη συνέχεια…

Οι αντάρτες βουλευτές που έγιναν (για μια ακόμα φορά) αρνάκια...(Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό βέβαια)

Τους έψησαν και πάλι....Με τι δωράκια?

Πείστηκαν τελικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απειλούσαν με αντάρτικο την κυβέρνηση και σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τόνιζαν πως θα καταψηφίσουν το νόμο για το φόρο ακινήτων.
Γαλάζιοι βουλευτές: «Δεν έχουμε κανένα θέμα από τις νέες ρυθμίσεις το ψηφίζουμε όλο»

Οι βουλευτές της ΝΔ που είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στη Συγγρού και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Οικονομικών για αλλαγές στο νόμο τα γαλάζια στελέχη πήραν πίσω τις απειλές για αντάρτικο και τώρα δηλώνουν πως θα ψηφίσουν το νόμο. «Δεν έχουμε κανένα θέμα από τις νέες ρυθμίσεις το ψηφίζουμε όλο αν έρθει στη Βουλή όπως συμφωνήσαμε» είπε ο βουλευτής Τζαμτζής αμέσως μετά την ολοκλήρωση.

Εκαναν πίσω και οι «αντάρτες» της Χαριλάου Τρικούπη
Μετά τους γαλάζιους βουλευτές που ενώ απειλούσαν με αντάρτικο τελικά έκαναν πίσω και οι συνάδελφοι τους στο ΠΑΣΟΚ. «Όπως μας τα παρουσίασαν, αλλάζουν όλα τα δεδομένα προς το καλύτερο, αλλά..

Την αλήθεια τη μαθαίνεις, από μικρό κι από τρελλό; Ακούστε τον Ταμήλο...

«...Κάναμε τα στραβά μάτια για την Χρυσή Αυγή 

γιατί μας βόλευε»!!! 

Την απάντηση στο:
γιατί ο Δένδιας κρατούσε στο συρτάρι του, τους φακέλλους για τη "δράση" των ναζί και "ευαισθητοποιήθηκε" μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, παριστάνοντας μαζί με τον Σαμαρά, τους ...ναζιστοφάγους,τη δίνει ...πεντακάθαρα, ο γνωστός βουλευτής της ΝΔ, Ταμήλος:  

Τι δεν έμαθα στο σχολείο!

Κατηγορώ το σχολείο. 
Για όλα όσα δεν μου έμαθε. 
Για τις πόρτες που δεν μου άνοιξε. 
Για το χάσιμο της ευκαιρίας. 

Το κατηγορώ. 
Για την αποτυχία του στο να δείξει σε ένα μικρό παιδί, πόσο υπέροχο είναι το ταξίδι της ζωής.Έχω πατήσει ντιλίτ κι έχω αδειάσει και τον κάδο ανακύκλωσης. Διότι κι αν έχω ακόμα να θυμηθώ μερικές συμπαθητικές στιγμές και δυο-τρείς ευσυνείδητους δασκάλους, όταν κάμω τη σούμα είναι τόσες οι ασχήμιες, τ'ατοπήματα και οι παραλείψεις, που μπορώ να σου χτίσω κέις που θα ρίξει το ελληνικό σχολείο σε ισόβια κάθειρξη, να κάμει παρέα στο Βλαστό, τον Παπαγεωργόπουλο και τον Κακλαμανάκη που'χει ντούγκλας στο μουστάκι.
Θα σου το πω όπως το αισθάνομαι:
εφιάλτης ήταν το σχολείο και καταναγκασμός -κι αν ακόμα ήμουν ανέμελος πιτσιρικάς τότες και δεν είχα να πονοκεφαλιάζω με τον βιοπορισμό μου και τα προβλήματα του κόσμου των ενηλίκων, μήτε να διανοηθείς να μου προτείνεις να γυρίσω με τη χρονομηχανή και να ξανα-υποστώ αυτή την άθλια περίοδο. Ζαμέ!
Τι να σου πρωτοθυμηθώ; Την παπαγαλία για να περάσω στις πανελλήνιες;

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Μάγος των Φόβων

eye_tree_wizard_by_laserpotato-d6sqaro
Αυτό το μικρό “παραμύθι” μιλάει για τον φόβο, αυτό το δύσκολο, και θα επέλεγα να το πω, οδυνηρό συναίσθημα. Για κάθε αναγνώστη μπορεί να κάνει διαφορετικό νόημα αυτό που θα διαβάσει, μπορεί, ίσως, να ρίξει λίγο φως γι’ αυτό που κρύβεται πίσω από κάποιους  φόβους του και μπορεί κάτι να έχει να του πει, μπορεί πάλι όχι.
“Ακούστε το” λοιπόν… 

19 Τρόποι προσβολής καρκίνου για εξολόθρευση του ανθρώπινου πληθυσμού από τους παγκοσμιοποιητές.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

Η επιδημία των καρκίνων είναι μια δολοφονική λειτουργία και μια κίνηση από τον λεγόμενο κόσμο της ελίτ για να θανατώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. 


Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill GatesΤεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποίητες σχεδιάζουν να 
κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.

Όπως βλέπετε οι παγκοσμιοποιητές πρώτα μας προκαλούν τον καρκίνο και στη συνέχεια μας παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους με σκοπό το κέρδος. 

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία , 1.638.910 νέα κρούσματα καρκίνου θα προκύψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2012.

Περίπου 577.190 ασθενείς με καρκίνο αναμένεται να πεθάνουν αυτό το έτος. Ένας στους δύο άντρες πάσχουν από καρκίνο (ένας στους τέσσερις θα πεθάνει), όπως και μια στις τρεις γυναίκες (μία στις πέντε θα πεθάνει). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου, που ακολουθείται από την καρδιοπάθεια.

Το 1971, ο Πρόεδρος Νίξον και το Κογκρέσο δήλωσαν πόλεμο κατά του καρκίνου . Από τότε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάνω από $ 105 δισεκατομμύρια για την καταπολέμησης του καρκίνου.

Το 2010 μόνο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου είχε προϋπολογισμό της τάξης του 6,4 δισ. δολαρίων. Από τον Μάρτιο του 2011, η Susan Komen του Ιδρύματος Β. , φέρεται να ηγείται του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, και είχε 439.451.449 δολάρια «των συνολικά δημόσια εσόδων.» ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck είχε μόνο στον προϋπολογισμό του 2010 ανάπτυξη των 8.120.000.000.

Γιατί ακόμα ο κόσμος βασανίζεται μέχρι θανάτου παρά τα δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια, σε κρατικές και ιδιωτικές έρευνες για τον καρκίνο;

Ο δεκάλογος του δασκάλου

bertrandrussell
Οι δέκα εντολές ενός καλού δάσκαλου από τον μαθηματικό και φιλόσοφο Bertrand Russell, (1872–1970). 
Δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 1951 στο The New York Times Magazine στο τέλος του άρθρου  “The best answer to fanaticism: Liberalism.”
- - - - -
1. Μην αισθάνεσαι απόλυτα σίγουρος για τίποτα .
2. Μην σκέπτεσαι ότι αξίζει να προχωράς κρύβοντας τις αποδείξεις, διότι είναι βέβαιο ότι οι αποδείξεις θα..

Δεν είναι να μας παίρνουν στα σοβαρά

kartesios131113
«Πρώτα θα πάω για σκι και μετά θα τα βρούμε με την Ελλάδα» είπε αξιωματούχος της Ε.Ε. Μαγκιά του. Δεν υπάρχει περιεκτικότερη πρόταση που να περιγράφει πιο ολοκληρωμένα την κατάσταση. Κι απορώ γιατί δεν αποκαλύπτουν και το όνομα του αξιωματούχου να τον εκτιμήσουμε περισσότερο.
Τι κακό είπε ο άνθρωπος και ξαφνικά κάποιοι θίχτηκαν; 
Δηλαδή πόσο πιο σοβαρό και αξιοπρεπές ήταν το υφάκι του Σαμαρά όταν μόνο που δεν έξυνε τ’ αρχίδια του  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τσίπρα στη Βουλή; 
Πόσο πιο σοβαρό και αξιοπρεπές ήταν το χιουμοράκι του Τσίπρα όταν έλεγε στον Βενιζέλο ότι πήγε στο Τέξας για να μάθει τεχνικές μονομαχίας στο Ελ Πάσο;
Πόσο πιο σοβαρό και αξιοπρεπές ήταν το παραλήρημα του Βενιζέλου όταν απειλούσε πως αν επιμείνει η αντιπολίτευση να συζητηθεί η σχέση του με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, τότε κι αυτός θα αποκαλύψει τις..

Η ζωή μας ξαναρχίζει μετά τα 46 μας χρόνια!

Το σηµείο καµπής στη ζωή του ανθρώπου είναι τα 46 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία βιώνει ο άνθρωπος την πιο βαθιά µελαγχολία. Αµέσως µετά αρχίζει το ταξίδι προς την ευτυχία.
Το περιοδικό «Economist» αφιέρωσε το εξώφυλλό του σε αυτό το θέµα. ∆εν παραλείπει όµως να υπενθυµίσει την ατάκα του γάλλου ηθοποιού Μορίς Σεβαλιέ: «Τα γηρατειά δεν είναι και τόσο άσχηµα αν λάβουµε υπόψη µας την εναλλακτική λύση».
Οι κακόπιστοι θα µπορούσαν να υποθέσουν ότι το έγκυρο βρετανικό περιοδικό ήθελε απλώς να παρηγορήσει τους αναγνώστες του, ο µέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι ακριβώς τα 46 χρόνια. Εάν κάποιοι από αυτούς δεν αισθάνονται και πολύ καλά, τώρα ξέρουν ότι τα πράγµατα στο µέλλον θα γίνουν καλύτερα. Ο λόγος όµως δεν είναι αυτός. Στην πραγµατικότητα,