# #

10 Οκτ 2015

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Μια εξαιρετικά επίκαιρη ανάλυση των αποτελεσμάτων των Ελληνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

εξωφυλλο

Μια εξαιρετικά επίκαιρη ανάλυση των αποτελεσμάτων των Ελληνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, από το γνωστό Ρώσο Μαρξιστή φιλόσοφο.

Μετάφραση από τα ρώσικα-επιμέλεια κειμένου: BAΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις 03/10/2015 στην αριστερή-μαρξιστική ρωσική ιστοσελίδα Rabkor.ru, της οποίας αρχισυντάκτης και ουσιαστικός δημιουργός είναι ο ίδιος ο συγγραφέας του. Αποτελεί μια εξαιρετικά οξυδερκή και χωρίς λεκτικές «περικοκλάδες» ανάλυση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και διαμέσου των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών

Ο Μπορίς Καγκαρλίτσκι είναι ιδιαίτερα σκληρός, αλλά απολύτως δίκαιος στις εκφράσεις του και λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. 
Η ιδιαίτερη αξία του άρθρου έγκειται στο γεγονός, ότι προέρχεται: 
α) από το εξωτερικό, όπου η γνώση της λεγόμενης «ελληνικής πραγματικότητας» είναι, αρκετές φορές ελλειπής και 
β) από συνεπείς αριστερές-μαρξιστικές θέσεις, που δεν μένουν μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά προχωρούν και στο «δια ταύτα», καταλήγοντας σε συμπεράσματα ιδιαίτερα χρήσιμα για την ελληνική και την ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου:

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αφότου βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και κατακάθισε ο πληροφοριακός κουρνιαχτός των πολυάριθμων σχολίων, τα νέα από την Αθήνα μετατοπίστηκαν σε δεύτερο πλάνο ή εξαφανίστηκαν εντελώς από τις σελίδες του Τύπου. Στο μεταξύ όμως, η σημασία αυτού που συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 κάθε άλλο παρά έχει έχει κατανοηθεί πλήρως – όχι μόνο εκτός Ελλάδας, αλλά και μέσα στην χώρα.

Η Ελλάδα υφίσταται μιαν ανεπανάληπτη ιστορική καταστροφή. 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατάφερε όχι μόνο να «σπάσει» ψυχολογικά τον ίδιο του το λαό,

Φόροι: Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν το... μάρμαρο

Φόροι: Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν το... μάρμαρο


ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, που θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόσθετες επιβαρύνσεις λόγω των αυξήσεων στις προκαταβολές του φόρου εισοδήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το επόμενο έτος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι αγρότες θα πρέπει να πληρώσουν αυξημένη προκαταβολή φόρου, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν θα πρέπει να καταβάλλουν φόρους όχι μόνο για τα ενοίκια που εισέπραξαν εντός του 2015, αλλά και για ...

Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση της!!!!!!!!!!!!!!

Στις 12 Οκτώβρη του 1944, απελευθερώθηκε η Αθήνα από τους Γερμανούς, όμως«είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση της» τόνισε η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη στην Κρυσταλία Πατούλη, μιλώντας παράλληλα για τα ιστορικά γεγονότα, την συγκεκριμένη ημερομηνία, την Εθνική Αντίσταση, αλλά και το ανέγγιχτο τραύμα του εμφυλίου που φαίνεται να είναι η αιτία της… αμνησίας για μία μέρα σαν κι αυτή.
απ
Τι συνέβη το 1944 σαν σήμερα;
Ξεκίνησαν τρομακτικές διαδηλώσεις με τον κόσμο στους δρόμους να γιορτάζει την απελευθέρωση. Υψώθηκαν γαλανόλευκες, αλλά και σημαίες κόκκινες, με σφυροδρέπανα, όπως και αμερικάνικες και αγγλικές.
Ειδικά για τους Άγγλους είχαν αναρτηθεί πανό, που έγραφαν «Welcome», από το ΕΑΜ/ΚΚΕ που είχε συλλογική ηγεσία αλλά και τον Εθνικό Δημοκρατικό Ελληνικό Σύνδεσμο (ΕΔΕΣ) με επικεφαλή τον Ναπολέοντα Ζέρβα.
Κι όμως, αυτή η χώρα δεν γιορτάζει τη μέρα της απελευθέρωσής της! Κάτι τέτοιο, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Να γιορτάζεται,

Το επόμενο Σάββατο στις 17.10 η Γιορτή Κάστανου στη Σκοτίνα Πιερίας




Μόνιμο capital control για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους!

Μόνιμο capital control για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους!
Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» η κυβέρνηση έχει στα σκαριά σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα..

Δείτε τις 18 χώρες με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στον κόσμο



«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, χρειαζόμαστε επενδύσεις», είναι αυτό που ακούμε συνέχεια τον τελευταίο καιρό ως λύση στην οικονομική κρίση και στην εκτόξευση της ανεργίας.

Οι πολυεθνικές δίνουν μεγάλη προσοχή στους φορολογικούς συντελεστές πριν καταστρώσουν την αναπτυξιακή τους στρατηγική και οι κυβερνήσεις συχνά ανταγωνίζονται η μία την άλλη μειώνοντας τους φόρους, για να προσελκύσουν οι χώρες τους όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις.

Η πρόσφατη έκθεση ανταγωνιστικότητας του «Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ» χρησιμοποιεί τον «συνολικό φορολογικό συντελεστή» που καθορίζεται ουσιαστικά από την Παγκόσμια Τράπεζα ως μέτρο για το πόσο ανταγωνιστική είναι μια χώρα. Όσο μικρότερα τα ποσοστά, τόσο καλύτερα.

Και αυτό γίνεται ως εξής: Το συνολικό ποσό των φόρων είναι το άθροισμα των πέντε διαφορετικών τύπων φόρων και των εισφορών που καταβάλλονται και αφού συνυπολογιστούν οι εκπτώσεις και απαλλαγές: Κέρδος ή φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, κοινωνικές εισφορές και φόροι επί της εργασίας που καταβάλλονται από τον εργοδότη, φόροι περιουσίας, φόροι κύκλου εργασιών και άλλοι μικροί φόροι.

Έτσι περιλαμβάνει τον φόρο επί της εργασίας που εμπίπτει στον εργοδότη, αλλά όχι τον φόρο εισοδήματος που βαρύνει τον εργαζόμενο.

Αυτές είναι οι χώρες με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στον κόσμο..

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΡΙΖΑ

                       
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ Κ.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  
   
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε επιμνημόσυνη δέηση σε ένα αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα που δεν υπάρχει πια και ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός νέου, αστικού, σοσιαλ-φιλελεύθερου κόμματος. Ενός κόμματος, που φιλοδοξεί μάλιστα- όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός- να πρωτοστατήσει στην πρόσδεση ολόκληρης της ευρωπαϊκής Αριστεράς με την ανυπόληπτη, χρεοκοπημένη σοσιαλδημοκρατία.  
Αποτελεί μνημείο υποκρισίας να μιλάει ο πρωθυπουργός για ένα νέο διπολισμό- «η λαϊκή παράταξη» (δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) «απέναντι στη συντηρητική παράταξη»- τη στιγμή ακριβώς που η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, σε ένα νομοσχέδιο, με τη διαδικασία του επείγοντος, το σύνολο των σφαγιαστικών, για τα λαϊκά συμφέροντα,προαπαιτούμενων του τρίτου Μνημονίου.  
Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν διστάζει να..

9 Οκτ 2015

Ο πρώτη φορά αριστερός απατεών...


Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν ομιλεί οξφορδιανά αγγλικά, αλλά ότι ομιλεί πολλές άλλες ξένες γλώσσες και τις ομιλεί απταίστως και φαρσί. 
Εν πρώτοις ομιλεί την ακροδεξιά γλώσσα Σαμαρά και την εκσυγχρονιστική γλώσσα Σημίτη,με την ίδια άνεση που μιλούσε κάποτε τη γλώσσα εκείνων που τώρα σέρνει στην πιο βαθιά σκλαβιά. 
Κάποτε η άρχουσα τάξη κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία, διότι όσα έλεγε, η βαλτόκρεμα της Υποτέλειας και της Διαπλοκής τα έβρισκε «άστοχα και κινδυνώδη».
Τώρα, τα άστοχα και κινδυνώδη ομιλούν τη γλώσσα της σιωπής, ενώ ο κ. Τσίπρας ομιλεί λαλίστατος τη γλώσσα των μνημονίων,

Έρχεται νέος φόρος ακινήτων.....



Το απόλυτο... χάος επικρατεί με τον ΕΝΦΙΑ. 
Η κυβέρνηση, είτε με τη νέα της δομή, είτε με την προηγούμενη μιλά διαρκώς για αλλαγή, αντικατάσταση φοροελαφρύνσεις κλπ, ωστόσο ακόμη όλα είναι φλου. 

Το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης είναι πως “ο ΕΝΦΙΑ το 2015 θα είναι ό,τι και ο ΕΝΦΙΑ του 2014”. 
Όμως και ο κύριος Αλεξιάδης δεν απέφυγε τον πειρασμό και μίλησε για αλλαγές στον φόρο ακινήτων.

Οι πληροφορίες λένε για ένα σχέδιο το οποίο μελετάται και αφορά στην φοροελάφρυνση με τον νέο φόρο, ο οποίος πιθανότατα θα έχει και άλλο όνομα για ψυχολογικούς αλλά και πολιτικούς λόγους. 


Οι ελαφρύνσεις θα αφορούν σε ιδιοκτήτες ακινήτων ...

Νιώθετε Κουρασμένοι όταν Ξυπνάτε; Δοκιμάστε αυτή τη «Συνταγή»

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ένας καλό βραδινός ύπνος, αλλά τα τελευταία χρόνια, ο μέσος όρος ύπνου που λαμβάνουμε μειώνεται σταδιακά. Σε άντρες και σε γυναίκες, ο μέσος όρος ύπνου έχει μειωθεί από τις 7 με 8 ώρες το βράδυ στις 6 ώρες.

Μπορεί αυτή η διαφορά να μην σας κάνει αίσθηση αλλά κάνει όμως στο σώμα σας. Κατά την διάρκεια της ημέρας...

«Τέλος» και τα περίπτερα στην Ελλάδα! Lidl σε κάθε γωνία....!!!

«Τέλος» τα περίπτερα στην Ελλάδα!

«Τελειώνουν» τα περίπτερα στην Ελλάδα. 
Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο.

Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα
Κάθε περιπτερούχος που...

Κι όμως....Εγώ ψηφίζω Άδωνι!!

...σ αυτή τη βουλή , αλλά και των προηγούμενων ετών ταιριάζει απόλυτα αυτό το πράμα...
Κάτι σαν την Τσιτσιολίνα προ ετών στην ιταλική βουλή...


Υβριστής του Κων/νου Καραμανλή και υμνητής της χούντας ο μπουμπούκος: Βίντεο ντοκουμέντο

Επειδή πίσω από τη γραφικότητα και τη μιντιακή ξεφτίλα -ακριβώς όπως συμβαίνει και με την official, νεοναζιστική ακροδεξιά- κρύβεται η επικίνδυνη φύση και θέση του άκρου του πολιτικού φάσματος, κι επειδή η γραφικότητα μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει ορισμένους αφελείς σε αποδοχή του ψευτοπλασαρίσματος περί "πούρου δημοκράτη δεξιού και όχι φασίστα ακροδεξιού". καλό είναι να υπενθυμίζονται τα αυτονόητα.

Το viral βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες υπενθυμίζει την καθαρή φύση του περιττώματος που έχει μπαστακωθεί την τελευταία 7ετία στα πολιτικά πράγματα (με ευθύνη Καρατζαφέρη), επιχειρώντας να εξαϋλώσει πλήρως μία πάλαι ποτέ δημοκρατική (και ούτως ή άλλως νυν φασίσουζα ελέω σαμαρικών και λοιπών λαϊκίστικων και νεοφιλελεύθερων αντιδημοκρατικών ολετήρων) παράταξη, μετατρέποντάς την επισήμως σε νέο "ΛΑΟΣ" (από ΠΟΛ.ΑΝ που έχει καταντήσει την τελευταία 5ετία), πάντα υπό γερμανική, ανθελληνική κηδεμονία.

Σωστή η κριτική στα κατάπτυστα ΜΜΕ που ...

Τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν κι εσύ περιμένεις να πάρεις σύνταξη;


ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ; 

Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν κι εσύ περιμένεις να πάρεις σύνταξη;

Εδώ μας πουλάνε ψέμα! Ενώ η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με «bonus» ευρωπαϊκό για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει στα ασφαλιστικά ταμεία, την ίδια ώρα τα ταμεία βουλιάζουν! Μα πώς γίνεται;

Αδιανόητο: Δανειστές και κυβέρνηση παρέχουν ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες! (video) ΔΕΙΤΕ

Αδιανόητο: Δανειστές και κυβέρνηση παρέχουν ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες! (video)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Την ώρα που χιλιάδες μικροοφειλέτες απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις, η κυβέρνηση – με τις ευλογίες των δανειστών - επιχειρεί να «ξεπλύνει» μεγαλοφοροφυγάδες και χαρίζει φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων.


Η μονιμοποίηση «έκτακτων» φόρων και του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η νέα μεγάλη επιβάρυνση της έμμεσης φορολογίας και τα υπόλοιπα μέτρα που συνοδεύουν το μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

 Επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, ότι στο στόχαστρο της φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήταν και παραμένει η χαμηλή και μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ένα σκάνδαλο μεγατόνων, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη:

Σε ποιον ελπίζεις; Σ’ έχουν γραμμένο ελληνάκο μου

CMZRYsNWUAEW7Ya
Πληρώνονται με 5.705 ευρώ τον μήνα και ψηφίζουν να ζεις με 500, 400 ή και καθόλου ευρώ τον μήνα.
Παίρνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου και ψηφίζουν νόμους που οδηγούν στο κλείσιμο του δικού σου γραφείου ή μαγαζιού.
Παίρνουν οικογενειακό επίδομα και ψηφίζουν νόμους που καταργούν κάθε δικό σου επίδομα.
Παίρνουν έξοδα κίνησης για να μην τους αγχώνει πόσο ακριβή είναι η βενζίνη και ψηφίζουν νόμους που σε στέλνουν στον εισαγγελέα αν δεν πληρώσεις διόδια.
Έχουν ελευθέρας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν κρατάνε ούτε ενός λεπτού σιγή όταν...

Καληνύχτα κ. Τσίπρα...



Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν αρκεί για να αποσυρθούν τα capital controls από τις ελληνικές τράπεζες, υποστήριξε σε ομιλία του στις ΗΠΑ ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας.
O καθηγητής και υποδιοικητής της ΤτΕ, έθεσε με σαφή τρόπο τέσσερις προϋποθέσεις για να γίνει δυνατή η απόσυρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα.
"Η  ελάφρυνση του χρέους, η επαναφορά του waiver στα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα από την ΕΚΤ, η συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Draghi και τέλος ένα...

8 Οκτ 2015

Ο μαύρος χάρτης της ανεργίας έχει νέα “πρωτεύουσα”. Τις απολύσεις λίγο πριν τη σύνταξη

anergia-apolyseis-syntaxiouxoi2Μειωμένο στο 25% ή κατά 1,3 μονάδες ήταν το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2015 παρέμεινε αμετάβλητο και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.196.736 άτομα.
Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα της πολύ υψηλής ανεργίας στις παραγωγικές ηλικίες, ενώ καθίσταται τάση το ζήτημα των απολύσεων στις ηλικίες...

Oταν ανοιγοκλείνει το στόμα του ο κ. Τσίπρας, μιλάει ο κ. Μάαρτεν Φέρβεϊ, οι τόκοι, ο κ. Στουρνάρας, μιλάει η κομμένη σύνταξη του ανάπηρου.



Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν πώς ζουν και πώς θα ζουν οι Ελληνες; 

Ποιος είναι ο κύριος Μοσκοβισί
Ενα ντηλεράκι είναι. Που δεν εμπορεύεται ηρωίνη, αλλά όπλα. 
Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι η Γαλλία είναι λουλουδού και πουλάει στον κόσμο εκρηγνυόμενες τουλίπες. Αίμα εμπορεύεται ο κάθε Μοσκοβισί. Κι αυτό τον καθιστά αξιοσέβαστον. 

Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; 
στους πόσους πνιγμένους πρόσφυγες παίρνει Νόμπελ Ειρήνης η κυρία Μέρκελ;

7 Οκτ 2015

“Οι 1101 Έρχονται”: Το τρέιλερ – μυστήριο, με τον Γιάνη Βαρουφάκη! (video)

“Οι 1101 Έρχονται”: Το τρέιλερ – μυστήριο, με τον Γιάνη Βαρουφάκη! (video)
Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την ονομασία «Οι 1101 Ερχονται» και στο οποίο παρουσιάζονται πρόσωπα με τα μικρά τους ονόματα, τα οποία όπως επισημαίνεται “έρχονται για να αλλάξουν τα πάντα”.
Ανάμεσά στα πρόσωπα που εμφανίζονται στο βίντεο ξεχωρίζουν ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης και ο...

Αρκεί μια υπογραφή υπουργού για να κουρευτούν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ....???

Το σοβαρό ενδεχόμενο του κουρέματος καταθέσεων επιχειρεί να αποφύγει κάθε τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ηδη προετοίμασε για το μοιραίο την κοινή γνώμη ο Τσακαλώτος.
Αρκεί μια υπογραφή υπουργού για να κουρευτούν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ. Κάποιοι θέλουν το όριο στις 20.000 ευρώ-ενώ άλλοι το κατεβάζουν ακόμη πιο κάτω.

Εάν οι τράπεζες δεν...

10 Τροφές για ένα γρήγορο θάνατο

Οι χειρότερες τροφές



1. Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα:

Κουλουράκια, κουλούρια, κέικ, μπισκότα, κρουασάν, κριτσίνια, cookies κλπ.

Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά, ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης.

Πολλές και 100% κενές θερμίδες, σάκχαρο εκτός ελέγχου, κακό ενεργειακό προφίλ,μικρή ικανότητα κορεσμού.

Από τις κυριότερες αιτίες για το διατροφικό χάλι του δυτικού κόσμου γιατί ο όλεθρος που προκαλούν δεν τους φαίνεται σε πρώτη θεώρηση.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν
2. Όλα τα αναψυκτικά ανθρακούχα και μή ,

Παπανδρέου-Παπαδήμος-Σαμαράς-Τσίπρας.Τι άλλαξε?..."Με έναν νόμο θα έρθουν στη Βουλή τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου"

Gerovasili039rkΜε έναν νόμο θα έρθουν στη Βουλή τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ανέφερε πως «είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει μέχρι την Παρασκευή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του Μνημονίου και της συμφωνίας. Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15/10, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση.
»Πρέπει να είναι γρήγορες οι διαδικασίες,

Το καλό με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι δεν τον πιστεύει πια κανείς...

Alexis Tsipras


Εξαιρετικός ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του προτεκτοράτου ο Αλέξης Τσίπρας. 

Οι νέες προγραμματικές δηλώσεις είναι οι δεύτερες για την κυβέρνηση μέσα στον ίδιο χρόνο, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πάντα ανατρεπτικός και απρόβλεπτος, είπε εντελώς διαφορετικά πράγματα σε αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις από αυτά που είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις του Φεβρουαρίου.

Βέβαια, οι προγραμματικές δηλώσεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αφού, αν σήμαιναν, η κυβέρνηση θα είχε καταργήσει το Μνημόνιο αλλά όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά το ψήφισε και δεσμεύεται πως θα το εφαρμόσει.

Πάντως, είναι πολύ ωραία φάση τον Φεβρουάριο, μετά τις εκλογές,

Άντε να ξαναφτάσουμε στο δωρεάν wi-fi.

Juodoji-gyvate
Τα ίδια. Εντελώς. Ευχές, γενικόλογες υποσχέσεις, ψέματα, επώδυνα μέτρα που πρέπει να αντέξουμε, κάβοι, παπαγαλισμοί περί «αποκατάστασης της οικονομικής σταθερότητας, ανάκαμψης της οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη και ριζικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας». Τα ίδια. Εντελώς.
Ένας Σαμαράς με την εμφάνιση του Τσίπρα μίλησε για: «προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, εκπόνηση και ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων, προγράμματα απασχόλησης για περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, εξονυχιστικό έλεγχο όλων των λιστών των φοροφυγάδων, κυρίως της λίστας Λαγκάρντ, ένα νέο χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης, σχολικά γεύματα για τους μαθητές δημοτικών σχολείων, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων» και φυσικά για «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ψηφιακή Ανάπτυξη, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας» ώστε..

6 Οκτ 2015

Απόψε τρώμε με τον κύριο Κούλη, τον ηποψήφιο


-       Κυρία Φρόσω, πώς γράφεται το «υποψήφιος»;
-       Με… με ύψιλον νομίζω.
-       Καλά, το βάζω με ήττα για να’μαστε σίγουροι.  Λοιπόν… έτοιμη η αίτηση: «Καταθέτω την ηποψιότητα μου για την …». Κυρία Φρόσω, το «ηγεσία» με ύψιλον;
-       Με ήτα.
-       Δεν εφησυχάζω και το βάζω με ύψιλον… «… την υγεσία του κόμματος»… το κόμμα θα το βάλω με δύο «μου»… πιο πολλά γράμματα, πιο χορταστικό. Χοχοχο!...
-       Χρυσό μου παιδί, τι τα θες τ’ αρχηγιλίκια;; Δεν κάθεσαι στ’ αυγά σου λέω γω; Έχεις το μισθό σου μήνας μπαίνει-μέρα βγαίνει, έχεις και τα τυχερά σου…
-       Ζζζαμέ! Το κόμμα με περιμένει  κυρία Φρόσω να του κάνω ριμπούτ.


-       Κι εμένα με περιμένει ο γιος μου κύριε Κυριάκο, να του κάνω ροσμπίφ. Ωχ, η πόρτα!

Με νεκρά πήραμε τον κατήφορο χωρίς φρένα και ο συνοδηγός κοιτάει στο καθρεπτάκι του αν του χάλασε το μαλλί.

Finito.................................................................

Θα μάς πάρει ο διάολος όλους και δεν είναι όλοι αυτοί που έφταιξαν. 
Το να μάς πάρει και να μας σηκώσει είναι το ελάχιστο γιατί από τον όλεθρο τελικά δεν θα βγει τίποτε καλό. 
Τα τσανάκια που ανεβάζατε διά της ψήφου σας τα τελευταία 5 χρόνια στην εξουσία έκαναν εσάς πλάτη τους και τους υπόλοιπους προσάναμμα για τις πυρκαγιές που άναβαν διάσπαρτα οι εμπρηστές των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον όπου υπήρχε ελληνική γη και ελληνικός σπόρος.

Το καραγκιοζιλίκι της πολιτικής κουστωδίας μάς περιφέρει από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη και από την Μόσχα στο Βερολίνο. Μάς έχουν καταντήσει περιφερόμενο θίασο να ικετεύουμε για μια επενδυσούλα και ένα δανειάκι. 
Να δώσουμε κώλο για ..

5 Οκτ 2015

Ένας ακόμα διακοσμητικός και ακίνδυνος μπάρμπας....Μετά από ένα διάστημα ανωμαλίας -όπου Πρόεδρος της Βουλής ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου- επιστρέφουμε

nikos voutsis
Ο Νίκος Βούτσης είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Μετά από ένα διάστημα ανωμαλίας -όπου Πρόεδρος της Βουλής ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου- επιστρέφουμε στον κλασικό και παραδοσιακό Πρόεδρο της Βουλής, που είναι ένας ακόμα διακοσμητικός και ακίνδυνος μπάρμπας.

Είναι βέβαιο πως ο Νίκος Βούτσης θα είναι πολύ ήσυχος και φρόνιμος.
Όπως ψήφισε ο Βούτσης το Μνημόνιο, έτσι θα είναι και σαν Πρόεδρος της Βουλής.
Τις επιτροπές της Βουλής, να τις ξεχάσετε. Εντάξει, δεν θα τις εξαφανίσει αμέσως -για να μην καρφωθεί- αλλά είναι ήδη παρελθόν.

Πάντως, θεωρώ πως η επιλογή του Νίκου Βούτση στην θέση του Προέδρου της Βουλής είναι πολύ διδακτική.

Τα σημερινά παιδιά δεν πρόλαβαν τα μπακάλικα και δεν ξέρουν πώς ήταν οι μπακάληδες.
Λοιπόν παιδιά,

Ευτυχώς παραμένουμε στο ευρώ.....

Tο 62,82% έχει οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ-

Από περίπου 5,9 εκατ. κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, τα 3,7 εκατ., δηλαδή το 62,82% έδειξε οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ. 
Αυτά είναι τα στοιχεία που αφορούν σε οικογενειακό και όχι ατομικό εισόδημα, με τον αριθμό των φορολογουμένων με ατομικό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ να ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου...

Η μικρή ιστορία του μικρού Αλέξη σε 1+1(η δεύτερη δώρο) εικόνα


4 Οκτ 2015

Τα τρία σενάρια για το πετρέλαιο θέρμανσης -Τι προβλέπουν, πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του



Μόλις 12 ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του Ε. Τσακαλώτου, του Γ. Χουλιαράκη και του Τ. Αλεξιάδη βρίσκεται φάκελος με τρεις εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η μνημονιακή υποχρέωση για «μαχαίρι» 50% στο κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης ήτοι για εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει τη διατήρηση του...

Η Ζωή λέει «αντίο» με το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το τρίτο Μνημόνιο


Μπορεί σήμερα να παραδίδει την έδρα του προέδρου της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου όμως φαίνεται ότι δεν παραδίδει τα «όπλα». Αντιθέτως κάνει την «μεγάλη της έξοδο», και σε μία κίνηση που από κάποιους θα χαρακτηριστεί «ματ» κι από άλλους «εντυπωσιασμού», δίνει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο, 20 λεπτά πριν εκπνεύσει η θητεία της, ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση συλλήβδην όσο και στον Αλέξη Τσιπρα προσωπικά.
Πρόκειται για ένα κείμενο 20 σελίδων το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το τρίτο Μνημόνιο βασίζεται στις...