# #

7 Μαΐ 2011

no comment...(Προσοχή σκληρές εικόνες)




The Jewish Holocaust and the Palestinian Holocaust..









...

Οταν η παρουσία γίνεται προσβολή.



Ο Γ.Παπανδρέου παρέστη στην κηδεία του Απόστολου Σάντα.
Οχι με την ιδιότητα ενός φίλου, ενός απλού πολίτη ή ενός καθημερινού ανθρώπου.
Παρέστη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Χώρας.
Εδώ ακριβώς αρχίζει το δράμα...για τον νεκρό και τους παρευρεθέντες ζωντανούς.
- Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να αποστερήσει από τον Γ.Παπανδρέου την επιθυμία
του να παραστεί. Να δηλώσει τον σεβασμό του ή οτιδήποτε άλλο επεδίωκε...
Ομως. Καλώς ή κακώς ο Γ.Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός.
Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τη Χώρα στη σύγχρονη υποδούλωση.
Είναι εκείνος που παρότρυνε τους υπουργούς του να παρευρίσκονται παντού.
Να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Να επικοινωνούν με τον κοσμάκη.
Παγιδευμένος, λοιπόν, στις ίδιες του τις εντολές, θέλησε να δώσει το παράδειγμα.

Παρουσιάστηκε στην εκκλησιά, συνοδευόμενος από τους ασφαλίτες του, τους
"συνεργάτες" του και τα κανάλια του. Πομπώδης. Επικοινωνιακός.
Αποδοκιμάστηκε άγρια. Ακούστηκαν κουβέντες και επίθετα.
Τα κρατικά-κυβερνητικά-φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σιώπησαν ένοχα.
Φρόντισαν να προβάλλουν μόνο την παρουσία του. Οχι τις αντιδράσεις που αυτή
προκάλεσε.
Φυσικά δεν προβλήθηκαν και τα όσα ο Μ.Γλέζος ανέφερε στον επικήδειο..

Η Ντορούλα, οι κάλπες και ο Τοτός



thumb

Tο πιο σύντομο ανέκδοτο που κυ­κλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής είναι ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ζητάει... εκλογές. Και πώς να μη γελούν και να μην αστειεύονται φίλοι και εχθροί, αλλά κυρίως οι πρώ­ην συνοδοιπόροι της στη Ν.Δ., αφού, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα της πρώην υπουργού μετά βίας συγκεντρώνει ένα ποσοστό από 1,5% έως και 2,5% και άρα η είσοδός της στη Βουλή είναι αμφίβολη.
Παρ’ όλα αυτά η Μπακογιάννη προ­χώρησε τη σκέψη της και τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με τα δυο μεγάλα κόμματα εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνη­ση στις επόμενες εκλογές. «Θα κάνω ό,τι εντολή μου δώσει ο ελληνικός λα­ός» δήλωσε με τον ανάλογο στόμφο η αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ. επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της τον ρόλο του...

Νέο δημοσίευμα του Spiegel on Line για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ



ImageΝέο δημοσίευμα στο Spiegel-Online με τίτλο «Κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα συγκλονίζει την Ευρωζώνη» και υπότιτλο «Ανησυχία για το ευρώ: Σε μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο διεξάγονται – σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel-Online – διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Οι χρηματαγορές αντέδρασαν νευρικά. Θα αποχαιρετίσει η Αθήνα την Ευρωζώνη;», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
"Οι αγορές συναλλάγματος δέχτηκαν για μια ακόμα φορά πιέσεις όταν δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ του Spiegel-Online για σκέψεις της Ελλάδας να βγει από την Ευρωζώνη.
Η συνάντηση αρχικά διαψεύστηκε έντονα. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, καθώς και η ΕΕ αντέκρουσαν τα περί σχεδίων εξόδου από την Ευρωζώνη. Το Υπ. Οικονομικών στην Αθήνα αντέδρασε με ..

Έτσι γεννιέσαι Έλληνας




Μου πήρες την ελπίδα, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα μού πήρες και τον φόβο. Καταπάτησες τα όρια της προσωπικής μου πατρίδας, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα έσπασες τις αλυσίδες που κρατούσαν στο μπουντρούμι της Κοινωνικής Ηθικής την Ελευθερία μου, ανόητε Κρατούντα. Ήρθε η ώρα να σε ευχαριστήσω που μου τα στέρησες όλα και κατανόησα μετά από πολλά χρόνια τα λόγια του Έλληνα Καζαντζάκη.
Έχοντας την Ελπίδα πως ό,τι έχεις θα ανδρωθεί και αν δεν έχεις θα το αποκτήσεις, γεννιέται ασυνείδητα ο φόβος της απώλειάς τους. Παράλληλα με αυτόν και ο φόβος να αντιδράσεις σε όποιον τα απειλεί. Η ελπίδα σε κάνει να οπισθοχωρείς όταν δέχεσαι επιθέσεις παντός τύπου. Και ήρθες, εσύ Κρατούντα, και τα πήρες όλα με τη μία θεωρώντας ότι ο φόβος θα είναι ο ίδιος με αυτόν που με διακατείχε τόσα χρόνια. Ότι θα κλειστώ και πάλι στο καβούκι μου λέγοντας :

Ο τορπιλισμός του Καρατζαφέρη



thumb

Ο παλιός είναι αλλιώς... Ο λόγος φυσικά για τον πρώην υπουρ­γό Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος τις τε­λευταίες ημέρες κατάφερε... ό,τι δεν έχει κατορθώσει η Ν.Δ. εδώ και έναν χρόνο. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δέχθηκε ένα καίριο χτύπη­μα, αφού ο πρώην υπουργός άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή του στην υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυ­χίων ρίχνοντας τη σκιά της διαπλοκής στον μέχρι σήμερα... άμεμπτο Γ. Καρατζαφέρη.
Ο Μεϊμαράκης, ο οποίος μάλιστα όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται εκτός της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., αφού έχει επιλέξει την τι­μητική καρέκλα του πρόεδρου του Ιν­στιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε μια εμφάνιση...

υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου o Δημητρης Μυλωνερος...


Συνδημότισσες και συνδημότες


   Αποτελεί κοινή πίστη πως ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να θέσει σε αργία τον Δήμαρχο του Δ. Δίου – Ολύμπου, δημιουργείτε ένα νέο πλαίσιο συνθηκών για το Δήμο μας.
   Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, αφενός αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τόσο με το διογκωμένο χρέος που εμφανίζει όσο και με τις αντιξοότητες που υπάρχουν σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο υλοποίησης του νέου θεσμού «Καλλικράτης», αφετέρου όμως πρόκειται για ένα Δήμο με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου.
   Η πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, που ανέδειξε την δημοτική παράταξη με την οποία κατήλθα στις εκλογές ως Δημοτική Αρχή, μας επιφορτίζει όλους μας με ένα βαρύ αίσθημα ευθύνης τούτες τις ιδιαίτερες στιγμές για το Δήμο μας. 
   Πιστεύω βαθειά πως η όποια επιλογή για την «Επαύριον» στο Δήμο μας δεν πρέπει να είναι προϊόν  προειλημμένων αποφάσεων και παρασκηνιακών  μεθοδεύσεων. Αποφάσεων που δεν τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής τόσο στην δημοτική ομάδα όσο και στην κοινωνία. Μέλημα όλων πρέπει να είναι η ενότητα της πλειοψηφούσας παράταξης, απαλλαγμένη από πρακτικές και τακτισμούς που σχεδιάζουν το αύριο στο δήμο μας μέσα σε πλαίσια προσωπικών επιλογών και διαδρομών.
   Πίστευα και πιστεύω πως ο Δήμος μας διαθέτει δημιουργικές δυνάμεις. Ποιες είναι όμως οι αναγεννητικές δυνάμεις της ανατροπής στο Δήμο μας; Υπάρχουν άραγε; Η απάντηση είναι πως υπάρχουν και είναι πολλές, ισχυρές και αξιόμαχες. Μπορεί να είναι διάσπαρτες, ανοργάνωτες και ενδεχόμενες ακαθοδήγητες, αλλά υπάρχουν. Είναι το πρωτοποριακό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, το οποίο αν και νιώθει κατά κάποιο τρόπο «περιθωριοποιημένο», εν’ τούτοις υπάρχει και αγωνιά. Είναι ο χώρος των σκεπτόμενων ανθρώπων , των συνειδητοποιημένων δημοτών, εκείνων που δεν προσδοκούν σε προνομιακές σχέσεις ιδιοτέλειας. Όλων εκείνων που απλά αναζητούν χειρολαβή ελπίδας και ασφάλειας. Είναι εκείνοι που διαθέτουν μορφωτικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, και νιώθουν την ανάγκη της προσαρμογής του δήμου μας «στους άνεμους της νέας εποχής» και στις προοπτικές του μέλλοντος.
  Σ΄ αυτές τις δυνάμεις πίστευα και επένδυα πάντα. Γι΄ αυτό το λόγω δηλώνω ευθαρσώς, πως σεβόμενος τόσο τον εαυτό μου όσο και το σύνολο των συνδημοτών μου, δεν είμαι διατεθειμένος να πειθαρχήσω σε λογικές μιας βελούδινης διαδοχής με εντολοδότες και εντολοδόχους. Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από «Άρχοντα του δαχτυλιδιού», αλλά από μια άλλη πορεία που θα εγγυάται το αληθινό, το διαυγές και το άφθαρτο. 
   Το σίγουρο βέβαια είναι πως υπάρχει διέξοδος και ελπίδα. Και η ικμάδα σ΄ αυτή την περίπτωση είναι η αναχαίτιση όλων αυτών των μεθοδεύσεων, που έχουν ως στόχο την παράδοση του «δαχτυλιδιού» στο παρασκήνιο.
   Έτσι, λοιπόν, δηλώνω πως στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου.
  Καλώ, όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε κοινή συστράτευση για το αύριο του Δήμου μας.
  Καλώ όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους στη δημιουργία ενός κώδικα αρχών και αξιών, που θα πρεσβεύει σε κανόνες διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και πραγματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

                                                                                                   Αντιδήμαρχος

                                                                                              Μυλωνέρος Δημήτρης

Σχολιο του Αριστοφανη...Επιτελους...Αυτες οι ιστοριες με τα δαχτυλιδια διαδοχης πρεπει να σταματησουν...Ο αρχηγος "αυθεντια" και παντα προβατακια να τον ακολουθουν και να κανουν οτι ο τσοπανης λεει...

Το χρησιμοποιημένο λάδι, δεν το πετάμε στο νεροχύτη!



Μαθητές της Βρίας Πιερίας μαθαίνουν να ανακυκλώνουν το βλαβερό τηγανέλαιο και συμμετέχουν στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού Κατερίνης
Image
Πόσο κακό προκαλεί στο περιβάλλον το λάδι, που οι περισσότεροι καταναλωτές συνηθίζουν να πετούν στο νεροχύτη, αφού το χρησιμοποιήσουν για μαγείρεμα;
Οι συνέπειες μιας τόσο συνηθισμένης επιλογής είναι τραγικές.
Μια φιάλη, ενάμισι λίτρο, τηγανελαίου που θα καταλήξει στη θάλασσα μέσω κάποιου αγωγού όμβριων υδάτων, μπορεί να δημιουργήσει μια πετρελαιοκηλίδα ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρων νερού, ποσότητα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!
Αν πάλι το χρησιμοποιημένο λάδι καταλήξει στα σκουπίδια, καθώς είναι εύφλεκτο, προκαλεί φωτιές στις χωματερές με κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Η δε κακή συνήθεια να το ρίχνουμε στο νεροχύτη, έχει σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση του βιολογικού καθαρισμού των αποβλήτων της πόλης.
Χάρη όμως στην εξέλιξη της επιστήμης, τα υγρά απόβλητα μετατρέπονται πλέον με την κατάλληλη επεξεργασία σε bio-diesel και όχι μόνο.
Μετά όμως, τι το κάνουμε;...

Μια εικονα.....χιλιες λεξεις !!!


Εκατό δραχμές στην τσέπη.........



Κατηγορηματικά διέψευσαν αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για προβοκάτσια και για άμεση λήψη μέτρων ενάντια σε όσους προωθούν τέτοια σενάρια. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι υπάλληλοι της ειδικής υπηρεσίας χθες το βράδυ άσκησαν  πειθαρχικές διώξεις και οδήγησαν στο αυτόφωρο τους κατηγορούμενους στις παρακάτω περιπτώσεις:

Ομάδα φοιτητών τραγουδούσε συνοδεία κιθάρας το «τραγούδι της δραχμής» της Αρλέτας. Κατασχέθηκαν δύο άδεια μπουκάλια μπύρας, μια νταμπιζάνα κρασί ξινισμένο και το γκαζάκι  για ψήσιμο ελληνικού καφέ.

Πέντε συνταξιούχοι του Κ.Α.Π.Η. Αγίων Aναργύρων  τραγουδούσαν καντάδες και το «της μιας δραχμής τα γιασεμιά» του Αττίκ. Κατασχέθηκαν δύο τεχνητές ...

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΑ Η NASA; - Τεράστια αντικείμενα προσγειώνονται στον Ηλιο???






Σ.Επιστήμης: Αναγνώστης του blog μας έστειλε αυτό το βίντεο.Πιθανότατα το βίντεο αυτό προέρχεται απο επιστήμονες της Ρωσίας και μεταφράστηκε στα ελληνικά.
Αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας οτι η Δυτική επιστήμη είναι "ελεγχόμενη" και εξαπατά τους πολίτες που την χρηματοδοτούν.
Τα σημαντικά αποτελέσματα τα κρατούν για ιδοτελείς σκοπούς και κρατούν το λαό σε άγνοια.
Όσοι έχετε γνώσεις αστρονομίας ελέγξτε το βίντεο και περιμένουμε τα σχόλιά σας.


Προσέξτε το μαύρο αντικείμενο που περιστρέφεται πάνω απο τον Πόλο του Ήλιου.
Η περιστροφική κίνηση του αντικειμένου προκύπτει αν ενώσουμε φωτογραφίες του αντικειμένου απο διαφορετικές χρονολογίες οπότε βλέπει κάποιος καθαρά το αντικείμενο να περιστρέφεται.


Απο αυτή την ένωση φωτογραφιών αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο μεγάλη έρευνα έκαναν οι δημιουργοί του βίντεο.Δείτε το στο λεπτό 03:20.


Δεκάδες πρώην υπάλληλοι της NASA μέχρι τωρα την έχουν κατηγορήσει για απόκρυψη στοιχείων...




http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2011/05/nasa.html

Οικολογική Αρχιτεκτονική στην Κατερινη...


Όξω ρε λαμόγια από την παράγκα ! Μόνο οι τσίγκοι μείνανε, όλα τα άλλα τα πήρατε !


Βουλιάζουμε και αράζουμε !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ξέρετε, το να στέλνεις ένα έγγραφο σαν μια ομάδα απρόσωπα σε ένα υπουργείο, είναι πολύ εύκολο, και καλύπτεις τα νώτα σου και το πρόσωπο σου! Ομως έτσι εμένα δεν μου λέει τίποτε! Είναι κάτι βουλευτές συνταξιούχοι και ζητάνε κάποια εκατομμύρια  αναδρομικά.. Πέστε μας ένα-ένα τα ονόματα, και να βγούνε και οι ίδιοι, αν τολμούν  ένας – ένας  να μας τα ζητήσουν!  

Να έρθει ο τάδε βουλευτής που είναι συμμέτοχος στην  κατάντια της χώρας, να περάσει μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, από τα καφενεία που μαζεύονται οι άνεργοι, από τις ουρές στα νοσοκομεία και στο ΙΚΑ, και να πει: Καλημέρα σας Έλληνες, δεν μου φτάνει  η χοντρή μου η σύνταξη και θέλω να μου δώσετε κι αλλά για να την  παχύνω πιο πολύ…!  Δεν έρχεται  να δει πόσα απίδια παίρνει ο σάκος; Να  του πάμε κλωτσώντας την χοντρή του περιφέρεια  περιοδεία ανά την εκλογική του περιφέρεια!  Δεν περίμενα ότι μετά από όσα τραβάει ο λαός και η χώρα θα υπήρχε τόσο θράσος από όλους αυτούς τους μιζομαζώχτες!  Κι  όμως  συνεχίζει αγαπητοί μου να υπάρχει! Ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα! Στείλε το χαρτί στο υπουργείο, και δε βαριέσαι, ότι αρπάξουμε!   
Εγώ πάντως τους δίνω απο το υστέρημα μου..

Ιουλιανός ο φιλόσοφος και....μεγας φιλελληνας!!!



Flavius Claudius Julianus
Ο Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός γεννήθηκε το 331 στην Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του Ιούλιος Κωνστάντιος ήταν ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η μητέρα του Βασιλίνα, που καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια πέθανε πέντε μήνες μετά τη γέννησή του, ενώ ο πατέρας του δολοφονήθηκε τρεις μήνες μετά το θάνατο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όταν ο Ιουλιανός ήταν έξι ετών.

Από πολύ μικρή ηλικία η εκπαίδευση του Ιουλιανού είχε ανατεθεί στον επίσκοπο Νικομήδειας Ευσέβιο, ο οποίος μάλιστα ήταν και συγγενής του από τη μητέρα τους. Αυτός τον εισήγαγε στη μελέτη των Αγίων Γραφών. Μετά τα επτά του χρόνια ανέλαβε την εκπαίδευσή του ο σοφότατος ευνούχος Μαρδόνιος, ο οποίος ήταν παιδαγωγός και της μητέρας του και υπήρξε βαθύτατος γνώστης της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας και φιλοσοφίας.

Μετά το θάνατο του Ευσεβίου (το 342) ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, ο οποίος συνεχώς υποπτευόταν τα δύο εξαδέλφια του ότι είχαν βλέψεις στο θρόνο, τα έκλεισε στο φρούριο Μάκελλο της Καππαδοκίας όπου τα παρακολουθούσαν σε κάθε βήμα τους άνθρωποί του.

Εκεί ο Ιουλιανός, όπως διηγείται ο ίδιος, πέρασε τα χειρότερα χρόνια της ζωής του μέσα στη στέρηση της ελευθερίας και στην απομόνωση. Έξι χρόνια διήρκεσε αυτή η κράτηση κατά τα οποία ο Ιουλιανός επιδόθηκε αποκλειστικά στη μελέτη των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και των Γραφών.

Το 347 μετά από άδεια του ...

Η απολυτη ξεφτιλα...!!!


Το χρήμα να πάψει να είναι ιδιωτικό...




Είναι καιρός να τελειώνουμε με τα παραμύθια.
Τη Δευτέρα, γίνεται στην Αθήνα Συνέδριο, από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.
Οικονομολόγοι έχουν βγει στους δρόμους και κατακεραυνώνουν την ύπαρξη του χρέους και αναλύουν, με πολλούς τρόπους, το ποιος φταίει.
H ταινία Debtocracy (Χρεοκρατία) έχει γίνει best seller και σημείο αναφοράς για χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα. Υπογραφές ζητούνται για να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και πολλά σενάρια αναπτύσσονται για τη θεωρία του "επαχθούς χρέους".
Έχοντας μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους που αντιστέκονται στις πολιτικές της "κρίσης", δηλώνουμε πως έχουμε ριζική αντίθεση με τους συλλογισμούς τους.
ΚΑΝΕΙΣ, από όλους αυτούς δεν τολμά να πει την αλήθεια. ΚΑΝΕΙΣ δεν πάει στην καρδιά του προβλήματος.
Και ξεκινάμε την "αντίρρηση" μας , με ερωτήματα:
Πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε χρέος, όταν το χρήμα είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας τραπεζιτών;
Γιατί το χρήμα πρέπει να είναι ιδιοκτησία των τραπεζιτών;
Πώς είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο του χρέους, όταν το παγκόσμιο χρέος είναι μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ;
Γιατί σιωπούν; Γιατί αποκρύπτουν; Γιατί δε λένε την αλήθεια;
Τι να την κάμουμε την είσοδο ή την έξοδο από το ευρώ, το ρούβλι ή το οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, όταν το χρήμα, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, παραμένει στα χέρια των τραπεζιτών;
Μία είναι η απάντηση , για όλα τα ερωτήματα:...

Μπορεί βέβαια το Μνημόνιο να διαλύει τα πάντα και να υπόσχεται τα ακόμα χειρότερα αλλά έφτιαξε και δυνατές φιλίες...


Τώρα πια ξέρεις…

Ένας χρόνος Μνημόνιο και εμπεδώσαμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.ΛΑΟΣ.ΔΗΣΥ για το πως βγαίνουμε από την κρίση… Σκάβοντας τον λάκο μέσα στον οποίο βρισκόμαστε (όλοι;).

Μπορεί βέβαια το Μνημόνιο να διαλύει τα πάντα και να υπόσχεται τα ακόμα χειρότερα αλλά έφτιαξε και δυνατές φιλίες. Ποιος θα περίμενε να δει αδελφομένους -στα όρια του έρωτα- τον ...

ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΓΟΥΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ...




Ο Μύθος της Ευρώπης


 


Η Ευρώπη ήταν η πρωταγωνίστρια ενός από τους πιο σεβαστούς μύθους του κλασσικού κόσμου.Ήταν η μητέρα του Μίνωα, βασιλέα της Κρήτης και γεννήτορα των αρχαιότερων κλάδων του μεσογειακού πολιτισμού. Η μορφή της επιβιώνει και στον Όμηρο.Όμως, μέσω του Μύθου της Ευρώπης και του ταύρου, μια εκδοχή που αποδίδεται στον βουκολικό ποιητή της ελληνιστικής εποχής Μόσχο τον Συρακούσιο, και ιδίως μέσω των Μεταμορφώσεων του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου, η Ευρώπη πέρασε στην αιωνιότητα ως μια αθώα πριγκίπισσα που ξελογιάστηκε από τον Πατέρα των Θεών.Καθώς έκανε τον περίπατό της στις ακτές της πατρίδας της, της Φοινίκης, την αποπλάνησε ο Δίας μεταμορφωμένος σε πάλλευκο ταύρο:

Τα παραμυθια της . . . Χαλιμας !!!


"Έχε το νου σου στο παιδί..."





Όταν πριν κάμποσα χρόνια άκουγα στο ράδιο το τραγουδάκι του Σιδηρόπουλου δεν καταλάβαινα τι θα μπορούσε να σημαίνει. Που να φανταζόμουνα το νόημα που κρύβει για τον καθένα μας ξεχωριστά.

"Υπερασπίσου το παιδί" λοιπόν, και τότε "υπάρχει ελπίδα"!!!

Τα παιδιά μάγκα μου...

11 Μαίου: Για να έχει αποτέλεσμα η διαμαρτυρία μας πρέπει να ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ




Πορείες κάναμε
Συγκεντρώσεις κάναμε
Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
ΜΗΔΕΝ
Κανένα αποτέλεσμα.
Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε την λεηλασία των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας
Γιατί;
Μα γιατί ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
Ενώ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, εμείς πάμε και φεύγουμε
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας κάνουν βόλτα στην πόλη και μετά διαλύουν την συγκέντρωση.
Κυβέρνηση και συνδικαλιστές θέλουν τις συγκεντρώσεις μας να λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της οργής μας.
Ακίνδυνες για το καθεστώς.
Για να έχει αποτέλεσμα η διαμαρτυρία μας πρέπει να ..

Βία είναι... να σου λένε ότι είσαι κοπρίτης ενώ κάνεις 2 εργασίες για να επιβιώσεις..



Βία είναι... να μην μπορείς να σπουδάσεις το παιδί σου γιατί δεν έχεις χρήματα μετά τις περικοπές στο μισθό σου.
Βία είναι... να πεθαίνει ο πατέρας σου γιατί δεν έχεις λεφτά να του βάλεις μια ιδιωτική νοσοκόμα σε ένα διαλυμένο νοσοκομείο.
Βία είναι... να παίρνεις σύνταξη 400 ευρώ και να δίνεις τα 200 ευρώ στο τηλέφωνο, νερό και ρεύμα.
Βία είναι...

οι σκέψεις του Άκη !!!




Θα βγάλετε στην παρανομία και τους «Ράδιο Αρβύλα»;



Το Ράδιο Αρβύλα ετοιμάζεται να μας τα πει, έξω από τα δόντια!

Καιρό τώρα προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο – αν εξαιρέσουμε τα βίντεο που αφορούν τον κ. Πάγκαλο, για να πούμε την αλήθεια – οι εικόνες με τις αποδοκιμασίες πολιτικών παίζουν μόνο στο διαδίκτυο ή σε ορισμένες μόνο εκπομπές, όπως το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Γιάννη Παπαγιάννη.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, υπάρχει μια «comme il faut» αντιμετώπιση, μια φευγαλέα αναφορά του τύπου «υπήρξαν μεμονωμένες αποδοκιμασίες» και μια ακόμη πιο φευγαλέα εικόνα κάπου στο τέλος σαν ένα είδος «τσόντας» που χώρεσε με το ζόρι.

Δεν μπαίνω στη συζήτηση αν ορθώς ή όχι γίνονται αποδοκιμασίες. Άλλοι συμφωνούν, άλλοι όχι. Στην κηδεία του Σάντα για παράδειγμα, ηλικιωμένος κύριος ύψωσε τη φωνή, λέγοντας προς τους «ταραξίες»: «Νομίζετε πως θα το ήθελε αυτό ο Λάκης; Να μην ακούσω τσιμουδιά»!

«Ποιος ήταν αυτός;», ρώτησε ένας άλλος της ίδιας γενιάς. Ένας τρίτος ανέλαβε να απαντήσει στον δεύτερο για λογαριασμό του πρώτου: «Είναι αυτός που έκατσε 18 χρόνια φυλακή»!

«Ε», απάντησε θυμωμένος ο μεσαίος. «Κι’ εγώ έκατσα οκτώ και συμφωνώ. Με τα χρόνια θα το πάμε τώρα;».

Ακούστηκε κι’ άλλη άποψη: «Η σιωπή μας δεν σας λέει τίποτε;», ρώτησε ένας νεώτερος, εννοώντας πως η σιωπή, η παγωμάρα, είναι χειρότερη από τις θορυβώδεις αποδοκιμασίες.

«Επειδή σωπαίνετε, γι’ αυτό τα πάθαμε όλα αυτά», απάντησαν οι «φωνακλάδες». 

Επομένως, δεν είναι εκεί το ζήτημα. Άλλος το βλέπει έτσι και άλλος αλλιώς.

Το ζήτημα είναι πως πρόκειται για κάτι που συμβαίνει. Και επομένως πρέπει να το δουν, να το γνωρίζουν και να το κρίνουν και οι μη παρόντες σε τέτοιου είδους «δημιουργικές» συγκρούσεις.

Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Στην… παρανομία θα βγούμε για να δούμε κάτι που (καλώς ή κακώς) συμβαίνει; ..

Υπογειες διαδρομες. . .


Λιτότητα για τους πολλούς, πάρτι για τους βουλευτές...Τιποτα δεν αλλαξε γι αυτους!!! Εδω βρισκεται η πραγματικη ξεφτιλα της Ελλαδαρας!!!



Πάρτι αποδοχών για τους ανώτατους άρχοντες και συντάξεων για τους «ευνοημένους» τους, εργαζόμενους της Βουλής, γίνεται σε καιρούς λιτότητας.
Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).
Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.
Σε εποχές οικονομικής κρίσης, με τους εργαζόμενους να βιώνουν καθημερινά την άμεση (κόψιμο μισθών, καταργήσεις Δώρων και επιδόματος αδείας) ή έμμεση (αυξήσεις φόρων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων για τον ιδιωτικό τομέα) μείωση των εισοδημάτων τους, δεν έχουμε μόνο φαινόμενα απαίτησης αναδρομικών από περίπου 800 βουλευτές του παρελθόντος (ανάλογα αυτών που έλαβαν οι δικαστικοί), αλλά ανεπίσημα στοιχεία από το υπουργείο...

''Οι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν να μην τρώνε''



Την καταπληκτική αυτή συμβουλή μας δίνει ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Ντάνιελ Γκρος που εκτιμά πως η σωτηρία για την Ελλάδα θα έλθει εαν αγοράσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο όλα τα ελληνικά ομόλογα.

Ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Γκρος είναι "οι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν να μην καταναλώνουν: όταν δεν έχεις πόρους δεν μπορείς να καταναλώνεις".
Σύμφωνα με τον ίδιο η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη : ''θα υπάρξει πρώτα η επιμήκυνση της λήξης των ομολόγων, αφήνοντας αμετάβλητη την ονομαστική τους αξία και τα επιτόκια. Κάτι τέτοιο, για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι μπορούν να πουν: δεν συνέβη τίποτα, παγώσαμε, απλώς, το χρέος".
 
"Είναι η οδός", εξηγεί ο γερμανός οικονομολόγος, "που ακολούθησε και η Ουρουγουάη, αλλά εκεί ..

"Η ώρα των Βετεράνων" ...video


Σημαντική συνέντευξη για την ΑΟΖ

Ν.Λυγερός - Συνέντευξη "Η ώρα των Βετεράνων" 

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή
του Ν. Αργυρόπουλου
"Η ώρα των Βετεράνων"



http://greeksurnames.blogspot.com/

Πλατείας Συντάγματος 30-31/05: Τρώμε δωρεάν και στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή!



ImageKαι μέσα σε όλο αυτό το κλίμα παρακμής και παράνοιας που επικρατεί ειδικά στον τομέα της Οικονομίας έρχονται και κάποιες ευχάριστες πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Με γεύσεις και μυρωδιές, τρόφιμα και ποτά, από όλη την Ελλάδα, θα πλημμυρίσει η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 30 και 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ σε μια προσπάθεια προώθησης των προιόντων της ελληνικής γης και των ελληνικών γεύσεων.
Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού, φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά  αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα θα παρουσιασθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη "Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού" με τίτλο: «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές».
Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών ) και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», σε συνεργασία με πολλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορεις. Ειναι ουσιαστικα η ραχοκοκαλια της αγροκτηνοτροφικης μας παραγωγης
Απο τα πλέον εντυπωσιακά  γεγονότα στο πλαίσιο του 2ημερου αναμένεται να ειναι  η...

Τρομολαγνεια....


Η μαύρη μέρα της ελληνικής δημοσιογραφίας..




Ανεξαρτήτως της ομολογίας του διαβόητου Στρος Καν ουδείς αμφιβάλει ότι οι «Γιωργάκηδες» «έδωσαν» συνειδητά τη χώρα μας στις «αγορές».. Ότι οι «υπόγειες» συζητήσεις είχαν αρχίσει ακόμα από πριν τις εκλογές(!) τότε που ο «Γκιόργκος», ο πασοκισμός και η εντεταλμένη δημοσιογραφία εξαπατούσαν συνειδητά τον κόσμο για να υφαρπάξουν την εξουσία.. Ουδείς αμφιβάλει ότι όλοι αυτοί μεθόδευσαν την βρώμικη δουλειά παρουσιάζοντας την χώρα μας ως «τιτανικό» και το λαό της ως «κοπρίτη» και «διεφθαρμένο» προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο επικοινωνιακό κλίμα, να αντιδράσουν οι «αγορές», να ανέβουν τα σπρέντ και να επακολουθήσει η παράδοση όλων μας σε μια σειρά από «μνημόνια» που γαμάνε τη ζωή μας χωρίς τελειωμό..

Κι αλλο βραβειο....Βρε τι δουλεμα τρωει ο ανθρωπος!!!


ένα ζιζάνιο-χόρτο -βότανο, η τσουκνιδα...

ένα ζιζάνιο-χόρτο -βότανο, που έχουμε χρησιμοποιήσει σαν οικογένεια για πολλά χρόνια, με εξαιρετικά αποτελέσματα.Την παραγνωρισμένη τσουκνίδα. Και αυτό γιατί είναι η εποχή της συλλογής της. Και τώρα πια που όλοι ξέρουμε ότι η ασφάλεια που απολαμβάναμε πήγε περίπατο, και σημασία έχει η αντίδραση που έχουμε σε αυτές τις συνθήκες
-λέμε να μοιραστούμε πράγματα που γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει. Ότι η παράδοση μας έδωσε, και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι χρήσιμα για χάρη της συνέχειας μας.

Πως τις μαζεύουμε.
Για τη συλλογή τους χρειαζόμαστε γάντια, καθαρή σακούλα και ψαλίδι. Ακόμη προστατεύουμε τα πόδια μας φορώντας παντελόνι και κλειστά παπούτσια γιατί, όπου μας ακουμπούν προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα. Με το ψαλίδι,κόβουμε τις κορφές όπως περίπου μαζεύουμε και το...

Σ εχουνε γραμμενο....


Η μπαλάντα του μαλάκα . . .


Η μπαλάντα του μαλάκα
Γιώργος Σαρρής

Με τον καφέ στο χέρι φεύγω σφαίρα στη στάση
να τρέξω να προλάβω λεωφορείο και μετρό
με σπρώχνουνε και σπρώχνω, μα ποιός δίνει βάση
μια κόλαση η πόλη κι ένα άγχος τρελό
Τ'ακούω στο γραφείο, δυό λεπτά αργοπορία
και φτύνω πάλι αίμα το πλάνο να βγεί
Πουλάω αγοράζω, σκέτη μονοτονία
κυλάει η ζωή σαν ψέμα κι άκρη ποιός θα βρεί

Κι εγώ εδώ να νιώθω όλο και πιο μαλάκας
που όλο εγώ πληρώνω το λογαριασμό
με την ψυχή στο στόμα μια ζωή της πλάκας
κι απόψε τάχω πάρει και θα εκραγώ,θα εκραγώ

Κι απόψε δεν σε είδα, χρόνος δεν περισσεύει
μας έχει πάρει η μπάλα και μας πάει γκρεμό
βρεγμένη θες σανίδα, ρε ψυχή ποιός σε κλέβει
στη μύτη σου από κάτω ρίξε βλέφαρο
Γυρίζω μες τη νύχτα, στην tv οι ειδήσεις
γραβάτες ,ταγεράκια,χαβαλές,καυγάς
Καρέκλες ,υπουργεία,ψάξε βρες να το λύσεις
Ριάλιτυ και χρήμα και κουτσομπολιά

Κι εγώ εδώ να νιώθω όλο και πιο μαλάκας
που όλο εγώ πληρώνω το λογαριασμό
με την ψυχή στο στόμα μια ζωή της πλάκας
κι απόψε τάχω πάρει και θα εκραγώ,θα εκραγώ

Gerhardt Thompson . . Art Nude.... καλλιτεχνικο γυμνο



Gerhardt Thompson Art Nude καλλιτεχνικο γυμνο
Gerhardt Thompson Art Nude καλλιτεχνικο γυμνο
Gerhardt Thompson Art Nude καλλιτεχνικο γυμνο
Gerhardt Thompson Art Nude ........

Κλαρινο....κανετε???


Μου αρέσει να τον τρώω . . . !!!


10 προτάσεις για τους σεξουαλικούς συντρόφους





1. Η επιθυμία
Βασικό στοιχείο της επιθυμίας είναι η πρόκληση, η πρόσκληση και η προσδοκία της ηδονής. Η επιθυμία αποτελεί σπουδαίο παράγοντα της σεξουαλικής δραστηριότητας δύο ανθρώπων και είναι σημαντική τόσο για τον άντρα όσο και για τη γυναίκα. Στον άντρα λαμβάνει περισσότερο τον χαρακτήρα της σωματο-αισθητηριακής αντίδρασης που εκπέμπει τον πόθο και την ηδονιστική ικανοποίηση, αναπτύσσοντας αισθητηριακούς μηχανισμούς, με τον πόθο και τη φαντασίωση ως απόλυτα μηνύματα σεξουαλικής εγρήγορσης. Στη γυναίκα είναι περισσότερο εγκεφαλική, αφού φαίνεται να συνδέεται με τη γοητεία και τον θαυμασμό με τα οποία ο άντρας τροφοδοτεί το μυαλό της. Η σεξουαλική επιθυμία αποτελεί τη βάση της ανάγκης να έρθουμε μ’ αυτόν που επιλέξαμε σε σεξουαλική επαφή. Είναι...

Πορφυρό κρασί κυλούσε στο ποτήρι μου . . . μεθυσμένη να 'ναι η νύχτα για χατίρι μου



" ΑΛΙΚΟΣ ΘΕΟΣ "
-ΤASSO: σύνθεση, ερμηνεία, ενορχήστρωση, παραγωγή
-Katia: στίχοι, βίντεο

Δεν ανοίγω στο φεγγάρι το παράθυρο
ξέθωρο σαν φέγγει απ' έξω, χλωμό άχυρο.

Το φεγγάρι το δικό μου Άλικος Θεός
εμπαινε στη κάμαρη μου κι εσβηνε το φως.

Κόκκινο έβαφε τον τοίχο και το στρώμα μου
παραμύθια να πλαγιαζουν με το σώμα μου

Πορφυρό κρασί κυλούσε στο ποτήρι μου
μεθυσμένη να 'ναι η νύχτα για χατίρι μου

Άγγιζ' απαλά τα χείλη κι αίμα στάζανε
Ματωμένα τα φίλια μου, πόσα τάζανε!

Κόκκινο φεγγάρι στ' άγρια
τα πυκνά μου τα σκοτάδια
άναψε φωτιά
Πάρ' το αίμα μου, στο δίνω
φτάνει πάλι εγώ να πίνω
κόκκινα φιλιά

Άλικε θεέ της νύχτας
στ' άκουσμα μιας καληνύχτας
ένα σου ζήτω
Μέσα στο δικό σου γιόμα
που δε χόρτασα ακόμα
νύχτα να πνίγω

Το φεγγάρι το δικό μου, κόκκινο βαθύ
το προσμένω βράδια τώρα μήπως και φανεί

Τέντα το παράθυρό μου, τέντα κι η καρδιά
θα τ' ανοίξω φτάνει να 'μπει φεγγαροφωτιά.

ο ζεϊμπέκικος είναι χορός αρσενικός,χορός μοναχικός...


Παλιό ζεϊμπέκικο

Όλη η ψυχή μου, ένας ζεϊμπέκικος...

Και όχι "όλη η ζωή μου", όπως θα περίμεναν ίσως κάποιοι στον τίτλο του σημερινού κειμένου. "Ένας ζεϊμπέκικος", αρσενικός χορός φίλοι μου, λεβέντικος, μάγκικος, παλικαρίσιος. Τόσο απλός στα βήματα, αλλά συνάμα τόσο δύσκολος στην έκφραση.

Τον έχω δει να τον χορεύουν χορευτές μαυροφορεμένοι για χάρη εντυπωσιασμού. Τον έχω δει σε παλιές ταινίες να τον χορεύουν "μάγκες" βαριοί ρε παιδάκι μου, με το σακάκι κρεμασμένο στον ένα ώμο και το κομπολόι, μεγαλύτερο από το χέρι τους, κρεμασμένο στον δείκτη του. Τον έχω δει να τον χορεύουν μουστακαλήδες με παραδοσιακές βράκες συντονισμένα και αρμονικά.

Τον χορεύω κι εγώ προσωπικά από την ηλικία των 5. Πιστεύω ότι είναι και η μοναδική τέχνη, στην οποία μπορώ να θεωρηθώ Μάστορας, όσο κι αν ακούγεται ψωνίστικο αυτό. Οπότε, σκέφτηκα, ας γράψω τη σκέψη μου για το θεματάκι, κινδυνεύοντας να παρεξηγηθώ για ορισμένα από τα γραφόμενά μου, αλλά πάντοτε πιστεύοντας και την τελευταία τελεία τους.

Όπως προείπα λοιπόν, ο ζεϊμπέκικος είναι χορός αρσενικός, άσχετα αν οι περισσότεροι που προσπαθούν να κινηθούν στο ρυθμό του μόνο ως άντρες δε θα χαρακτηρίζονταν. Γι' αυτό και τσαντίζομαι όταν σηκώνεται η κυρία με το 12ποντο τακούνι της στην πίστα (παραλείποντας το 1% των εξαιρέσεων). Που πας κυρά μου;
Χορός μοναχικός. Είναι η ώρα της ενδοεπικοινωνίας με το μέσα σου ρε αδερφέ, μην τον κάνεις ομαδικό ή κυκλωτικό, κρίμα!
Πάνω απ' όλα, χορός ψυχικός. Πρέπει να το λέει η περδικούλα σου. Να ξέρεις να ζεις και να νιώθεις στα γεμάτα. Τότε, είτε από χαρά, είτε από λύπη θα τη φέρεις τη βόλτα σου αξιοπρεπώς...

Παρτε τους και τα σωβρακα.....



Πάρτε τους και τα βρακιά!


Τα διδυμάκια του κρατισμού, τα δύο σοσιαλδημοκρατικά ελληνικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να σμίξουν επιτέλους. Σε μια αγαστή μετεκλογική συνεργασία με τις ευλογίες του Μπαρόζο, του Στρος Καν και των λοιπόν εκπροσώπων της διεθνούς παγκοσμιοποίησης, που θα προσπαθήσουν να φορέσουν μια και καλή στην Ελλάδα, το αγκάθινο στεφάνι της χρεωκοπίας.
Μην σας παρασύρουν ξανά ως οι δίδυμες σειρήνες της ανωτέρω φωτό.
Στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ ο Αντωνάκης θα είναι ευχάριστος και όλο υποσχέσεις (κάτι σαν το κολιτάρι του τον Γιωργάκη της εποχής του "λεφτά υπάρχουν").
Μην τους πιστεύετε!
Μην πιαστείτε ξανά κορόιδα!...

Οίκος υπερβολικής ανοχής. . .



Tου Πασχου Μανδραβελη Το ένα τρίτο της αλήθειας είπε ο προπονητής του «Ατρόμητου», κ. Γιώργος Δώνης, όταν παρομοίασε το ελληνικό ποδόσφαιρο με «οίκο ανοχής», χρησιμοποιώντας τη λαϊκή έκφραση του όρου. Και αυτό, διότι αφενός στους οίκους ανοχής συνήθως επικρατεί τάξη και αφετέρου εκεί πληρώνουν μόνο οι πελάτες. Οχι όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι, όπως γίνεται με το ποδόσφαιρο.
Η υπόθεση ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μόνο θλιβερές σκέψεις μπορεί να μας γεμίσει. Οχι μόνο για τα εκατομμύρια που κάθε χρόνο δίνουν οι Ελληνες πολίτες σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες. Οχι για τις «ρυθμίσεις χρεών» που κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν κάποιοι...

6 Μαΐ 2011

Τι διάολο; έχουμε χαζέψει;


Εχω χαζέψει;
Με συγχωρείτε για το προσωπικόν της ερώτησης (άλλωστε εύκολη η απάντηση - μεγάλο, και πάλι, το δίκιο σας), όμως
όταν ένας πρωθυπουργός συλλαμβάνεται ψευδόμενος για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το σχέδιο προσφυγής στο ΔΝΤ,
όταν συλλαμβάνεται να έχει εξαπατήσει με τον πιο σκαστό τρόπο τον λαό του οποίου την εμπιστοσύνη ζήτησε,
όταν, τέλος, ο ίδιος και το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο συλλαμβάνονται να ψεύδονται εν τω άμα και καπάκι περί το Ελληνικό,
τότε δεν τίθεται θέμα πολιτικής ευθύνης;
Τότε αυτός ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να απολογηθεί στο Κοινοβούλιο και στον Λαό;
Δεν πρέπει να δώσει εξηγήσεις;
Τι συμβαίνει; ισχύει το «είπαμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα» και πάμε παρακάτω;
*****
Οταν ένας Πρωθυπουργός
προχωρά σε κατ' ευθείαν ανάθεση έργου αξίας δισεκατομμυρίων σε «φίλο του»,
τι γίνεται;...

Ανεξαρτησία...Λαϊκή Κυριαρχία




Τι φώναζαν οι ΠΑΣΟΚοι στη γιορτή του Πολυτεχνείου μπαμπά;;;
Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ!!!

Ποιές συνθήκες έβγαλαν τον Άρη στο βουνό το 40φεύγα;
Ποιές συνθήκες έβγαλαν τον Τσε στο βουνό το 50φεύγα;


Η σκλαβιά μάγκες. Τόσο η εδαφική και κυριαρχική, όσο και η κοινωνική και οικονομική.

Ας μην γράψω για τον Άρη, διότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως αναρχοκομμούνι και δεν θα το ήθελα. Ας γράψω για τον Τσε που είναι και τρέντυ. Μέχρι και σε συσκευασία προφυλακτικού τον βγάλαμε, έτσι για να έχουν την ψευδαίσθηση οι δεξιούλιδες ότι πηδάνε επαναστατικά και οι αριστερούλιδες ότι πηδάνε τη δεξιά και μάλιστα με προφυλακτικό ΓΡΑΜΜΗΣ...χαχαχαχαχα!!!

Ο Γκεβάρας λοιπόν, ελληνιστί, ήταν ...

ομοφυλόφιλος στρατιωτικός παπάς. . .


Παντελή Βούλγαρη: «Happy Day»-1976
Ο ομοφυλόφιλος στρατιωτικός παπάς (Κωνσταντίνος Τζούμας) υποδέχεται στο ξερονήσι των πολιτικών εξόριστων κομμουνιστών τη Φρειδερίκη (Ζωρζ Σαρή)

Μην κάνεις πίσω...ΣΚΕΨΟΥ..



Απόψε που κολάς στο τζάμι το πρόσωπό σου
Και ψάχνεις τι έχει μείνει πια τι είναι δικό σου
Και τρέχεις σα σκυλί πιστό και φτύνεις αίμα
Για μια σταλιά φθηνή ζωη για ένα ψέμμα

Κυλάει ο καιρός αργά στο δε βαριέσαι
Και κρύβεσαι μέσα στα μπαρ για να ξεχνιέσαι
Και ψάχνεις στα χαμένα όνειρο να νοιώσεις
Στη ζάλη απ τον εαυτό σου να γλυτώσεις

Σκέψου
Ποιος κλέβει λίγο λιγο τη ζωή σου σκέψου
Αν κάποιος άλλος ζει μες το κορμί σου σκέψου
Κοιτάζεις μουδιασμένος και δε λές μια λέξη
Τι έχει φταίξει
Εδώ ειν όλα ακόμα εδώ
Πονάει το όνειρο εδώ
Κι όλα αυτά που δεν έρχονται
Εδώ ει νόλα ακόμα εδώ
Μην κάνεις πίσω εδώ
Μέχρι το τέλος εδώ
Σκέψου

Φυσάει ο βοριάς τρελά και βρέχει αστέρια
Τι έχεις πάθει και κατέβασες τα χέρια
Για πες μου αν χτυπάει ακόμα η καρδιά σου
Ελλάδα που σκοτώνεις έτσι τα παιδιά σου

Απόψε που ο καιρός κρυφά παραμονεύει
Η αυλή κι η γειτονιά η παλιά σου ζωντανεύει
Και τρέχουνε ανάγκες και ευθύνες χίλιες
Στην τρέλα σου ψάξε να βρεις τις Θερμοπύλες

ΣΚΕΨΟΥ..

Πόσα εκατομμύρια είπατε, κύριε Δρούτσα, ότι πληρώνουμε ετησίως στον ΟΗΕ για να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»;



droutsasΣύμφωνα με την αρχή «δυνατότητας πληρωμής» (capacity to pay) της κλίμακας εισφορών του ΟΗΕ από τα κράτη - μέλη, περίπου 50 εκατομύρια ευρώ κάνουν φτερά ετησίως από την Ελλάδα για τα ταμεία των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό προκύπτει από την επίσημη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκο Βελόπουλο σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου περί των ετήσιων συνεισφορών της χώρας μας στον ΟΗΕ για την τελευταία δεκαετία.

Για το 2009 η ελληνική συνεισφορά στα Ηνωμένα Έθνη ανήλθε σε 44.179.233 ευρώ και σε 47.904.910 ευρώ για το 2010. Ανάλογα είναι και τα ποσά για την περίοδο 2000-2008, όπως απαντά το υπουργείο Εξωτερικών.

Περί τα 500 εκατομύρια ευρώ δηλαδή πληρώσαμε την τελευταία δεκαετία το 50% των μελών του ΟΗΕ για να αγνοούν τα πάγια αιτήματα της χώρας. Θα δείτε παρακάτω τι εννοούμε...

Διόπτρα Ήρωνος - Ήρων ο Αλεξανδρεύς


 



Η γεωδαιτική διόπτρα του Ήρωνα (1ος αι. μ.Χ.) είναι ένα φορητό εργαλείο που επιτρέπει γεωδαιτικές μετρήσεις επί της επιφάνειας της Γης.
 Μετρά αζιμούθια, ύψη, μήκη και γωνιακές αποστάσεις.
Αποτελείται από ένα ξύλινο τρίποδο ύψους περίπου 50 εκατοστών, πάνω στο οποίο στηρίζονται το σκόπευτρο (γωνιόμετρο) και μία βαθμονομημένη πλάκα επί της οποίας κινείται.
Το όργανο περιλαμβάνει μηχανισμό ακριβείας για οριζόντια και κατακόρυφη περιστορή του γωνιόμετρου με τη χρήση ατέρμονος κοχλία, καθώς και σκόπευτρο. Ο μηχανισμός ακριβείας είναι κατασκευασμένος από ορείχαλκο.
Με αυτήν την διόπτρα ο Ήρων μέτρησε την απόσταση Αλεξάνδρειας-Ρώμης

Ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς (10 μ.Χ. – 70 μ.Χ.),
ήταν ένας Έλληνας μηχανικός και γεωμέτρης. Η πιο διάσημη εφεύρεσή του είναι η αιολόσφαιρα ή ατμοστρόβιλος, η πρώτη ατμομηχανή στην ιστορία.
Υπήρξε διευθυντής της περίφημης Ανώτατης Τεχνικής Σχολής της Αλεξάνδρειας, το πρώτο πολυτεχνείο. Λέγεται ότι ...

Ρωγμές στον αντιδραστήρα του Κοζλοντούι??? Ολα τα χε η Μαριορη...



ImageΣύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ρωγμές εντοπίστηκαν στα προστατευτικά περιβλήματα των 37 από τις 61 ράβδους ελέγχου του αντιδραστήρα του Κοζλονούι στη Βουλγαρία. Ολες οι ράβδοι πρόκειται να αντικατασταθούν προληπτικά. Την περασμένη εβδομάδα τα επίπεδα ραδιενέργειας είχαν αυξηθεί μέσα στο κέλυφος του ίδιου αντιδραστήρα, όχι όμως και έξω από το κτίριο. Πέρυσι ένα ανάλογο περιστατικό στον αντιδραστήρα 6 είχε σημάνει επίσης συναγερμό, ενώ στο τέλος Απριλίου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, διαπιστώθηκε αύξηση στα επίπεδα ραδιενεργού ..

Τεστ αίματος βοηθά στη διάγνωση του Αλτσχάιμερ???



Τη μέθοδο για τη δημιουργία ενός τεστ αίματος, που θα μπορούσε να διαγνώσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ στα αρχικά …της στάδια, ισχυρίζονται ότι μπορεί να έχουν ανακαλύψει ερευνητές στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον Έλληνα Δρα Βασίλειο Παπαδόπουλο.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του ιατρικού περιοδικού για τη νόσο του Αλτσχάιμερ (The Journal of the Alzheimer’s Disease), δείχνει πως η ..