# #

8 Οκτ 2016

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Έχετε αποτύχει κ. Δήμαρχε


Παραλία Λεπτοκαρυάς....

Η κατάντια της Δημοτικής αρχής ...





Είχαμε αναρτήσει με φωτογραφίες και σχόλια πριν το καλοκαίρι τη συγκεκριμένη παραλία του Δήμου , με σκοπό να προτρέψουμε τους δημοτικούς άρχοντες να ασχοληθούν με τον τουρισμό και την καθαριότητα πριν έρθουνε οι πρώτοι τουρίστες στον τόπο μας....

Η Θεοκρατία καλά κρατεί στο Μπανανιστάν. Μπορεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο να πνέει τα λοίσθια, αλλά οι ντόπιοι "Ταλιμπάν" γ***ν και δέρνουν άμα λάχει...

Εις πολλά φράγκα Δέσποτα...



Αφού τηρούμε τις Παραδόσεις. 
Έτσι γίνονταν και στο Μεσαίωνα. 

Πάει ο Αρχιερέας, βρίσκει τον άρχοντα, του λέει τι θέλει ο Θεός, κι ο πολιτικός σκίζεται να τον εξυπηρετήσει. 

Ποιές 17 ώρες διαπραγμάτευση; 
Μια συνάντηση και σε μερικά λεπτά είχε παρθεί η απόφαση: 
Ότι διατάξει το παπαδαριό. 
Κι οι τοκογλύφοι. 
Μετά κάθισαν, έλεγαν ανέκδοτα να περάσουν οι δυο ώρες, να δώσουν λίγο σασπένς στους απέξω.

Φίλη, φίλησες το χέρι του παπά; Τα πόδια; 

4η Γιορτή Κάστανου Σκοτίνας Πιερίας

Επιτέλους.....Ο Αλέξης τα κατάφερε!!



Και μαζί του χαίρονται κι οι τράγοι...

Ζούμε σε μια ...πολιτισμένη χώρα



..Λατρεύουμε τα ζώα!!!!

Τα ψηφίζουμε κιόλας για να μας κυβερνάνε....Στην Κίνα τα κρεμάνε από τα τσιγκέλια και 
στην Γερμανία τα ..

Ελλαδιστάν...Ο Φίλης σήμερα καμώνεται ότι ψιχαλίζει ενώ τον φτύνουν.

Σε θεοκρατικό κράτος ζούμε ή σε κοσμικό;





Προφανώς ο σκιτσογράφος του «Ποντικιού» όταν έφτιαχνε το παραπάνω δημιούργημά του δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης Τσίπρα – Ιερώνυμου. 

Βάσιμα όμως μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχει γνώση από την πρόσφατη ιστορία μας και ειδικά σε ότι έχει σχέση με το αποτέλεσμα που υπήρξε στις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις πολιτείας – εκκλησίας.

Ισως και να ξέρει επίσης, πόσο διαχρονικά έχει επιβεβαιωθεί η  φράση που φέρεται να έχει πει ο προκάτοχος του Ιερώνυμου, Σεραφείμ το 1987 όταν ο  Α. Τρίτσης προσπάθησε να εφαρμόσει δυο αστικοδημοκρατικά μέτρα καθορίζοντας την σχέση κράτους και εκκλησίας.


 «Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο. 

Οποιος το ακουμπήσει σβηστό μουτζουρώνεται,

Ένα πανίσχυρο φάρμακο


Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.
Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το «World News», ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες....

Η Χορωδία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς "Εμμανουήλ Κριαράς" θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στο Σεντέρεβο της Σερβίας.





























Η Χορωδία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς "Εμμανουήλ Κριαράς" υπό την διεύθυνση του κ. Στέφανου Κουκάρα θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Ρήγα Φεραίου στο Σεντέρεβο της Σερβίας.

Ανταποκρινόμενη στην τιμητική προσκληση που έλαβε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς από τον ...

Kαπνίζετε; Aποτοξινωθείτε!

33
Είναι γνωστές οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για να τις αποφύγετε, θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν, ωστόσο, επιμένετε να καπνίζετε, τότε διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν. Yπάρχουν ορισμένες ήπιες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε κάπως τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία σας, να συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας από τον καπνό και να τον ενισχύσουν. H ρεφλεξολογία, το μασάζ, η..

7 Οκτ 2016

«Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»

Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο ..

Η Ελλάδα στην 1η θέση των αγαπημένων προορισμών του πλανήτη...

Να είχαμε και ηγέτες όλα αυτά τα χρόνια να αξιοποιούσαν την χώρα μας...

Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν κυβερνάνε οι Εφιάλτες....!!!!



H καλύτερη χώρα στον κόσμο για το 2016 είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τους αναγνώστες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, «Conde Nast Traveller». 
Σύμφωνα με τα Readers' Travel Awards του CNT, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η αγαπημένη χώρα για την πλειονότητα των αναγνωστών του περιοδικού από όλο τον κόσμο, αφού..

Η δημοσιογραφική πορνεία των ελληνικών και ξένων πουλημένων καναλιών!



 Latuff..

Η ανώτερη μορφή γλώσσας....

Ελληνική γλώσσα: Η ανώτερη μορφή γλώσσας που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα

elliniki-glossa-anoteri-anthropino-pnevma-700x360
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ” αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη, είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..

5 Οκτ 2016

Νίκος Σκαλκώτας: Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ (vid)



Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Σκαλκώτας

Ο Νίκος Σκαλκώτας γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 8 Μαρτίου 1904. Καταγόταν από την Τήνο και προερχόταν από οικογένεια μουσικών με το επίθετο Σκαλκώτος. Ο πατέρας του Αλέκος, φλαουτίστας στη Φιλαρμονική της Χαλκίδας, άλλαξε το επίθετο της οικογένειάς του σε Σκαλκώτας, χάριν ευφωνίας. 

Από την ηλικία των πέντε ετών άρχισε να μαθαίνει βιολί με τον θείο του και το 1910 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα για να του προσφέρει την ευκαιρία πληρέστερης μουσικής μόρφωσης. Γράφτηκε στο Ωδείο Αθηνών και το 1918 αποφοίτησε με την ανώτατη διάκριση («Χρυσό Μετάλλιο») για την ερμηνεία του στο «Κοντσέρτο για βιολί» του Μπετόβεν. Τα επόμενα χρόνια έπαιζε βιολί σε..

Νέ επιτυχία του "τεράστιου" Αλέξη....




...

Συντρόφισσα που έγινες καθηγήτρια Πανεπιστημίου...


Συντρόφισσα που έγινες καθηγήτρια Πανεπιστημίου...


Στη σύζυγό του πρωθυπουργού, την «αγαπητή παλιά συντρόφισσα», όπως λέει, κ. Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα, απευθύνεται σε ανοιχτό γράμμα του ο πανεπιστημιακός Μάνος Στεφανίδης. 

Στο κείμενό του που δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του blog αναφέρεται στην αναβάθμισή της σε διδάσκουσα σε πανεπιστήμιο, κάνει λόγο για έλλειψη ιστορικής συνείδησης της κυβέρνησης, αλλά και για υποκρισία σε σύγκριση με τα ιδιωτικά σχολεία.

Διαβάστε την επιστολή

Αγαπητή μου κυρία, αγαπητή συνάδελφέ μου, πλέον, και αγαπητή παλιά συντρόφισσα!!!!
Σου γράφω αυτά τα... δυο φιλικά λόγια και ως γονέας και ως πολίτης. 
Κατ´ αρχάς καλή χρονιά και επιτυχίες στα νέα σου ακαδημαϊκά σου καθήκοντα. Σε καμάρωσα από την τηλεόραση να σε ξεναγούν στο αμφιθέατρο που θα διδάξεις οι επικεφαλής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Αντιλαμβάνομαι τη χαρά και την περηφάνειά σου όπως επίσης αντιλαμβάνομαι την πικρία και τον θυμό χιλιάδων άλλων νέων ανθρώπων με τα δικά σου αλλά και με πολύ περισσότερα προσόντα οι οποίοι δεν «χώρεσαν» στο πρόσφατο νόμο που σε προβίβασε από δασκάλα της πληροφορικής στο...

Στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, στην Πιερία....Τα προϊόντα μας είναι η εικόνα μας !

ΣΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΥ.
 Αποτέλεσμα εικόνας για σταφύλια ποικιλίας «Crimson» !

Τρύγος έως και τον Νοέμβριο για τα εκλεκτά επιτραπέζια σταφύλια ποικιλίας «Crimson» !
 
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ
 
 
Τι και αν μπήκε ο Οκτώβριος, έχει ακόμη πολύ καιρό για να τελειώσει ο τρύγος για τα εκλεκτά επιτραπέζια σταφύλια της ποικιλίας Crimson που καλλιεργούν στην πεδιάδα της Δημοτικής Ενότητας Δίου, στους πρόποδες του Ολύμπου,

2 Οκτ 2016

Λιλή Ζωγράφου: Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Κι ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας

λιλη
«Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους. Χρόνια τώρα σπαταλιέμαι, παρακολουθώντας όλα κι όλους.
Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.
Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών,

Η «χειροβομβίδα» της Θράκης που τινάζει την Τουρκία στον αέρα


Η «λάθος» ανάγνωση της Συνθήκης της Λοζάνης οδηγεί σε τουρκικό εφιάλτη
Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" τουρκόφρονες της Θράκης αποτελούν τον πυροκροτητή εξελίξεων που θα οδηγήσουν στον
διαμελισμό της "μητέρας πατρίδας" τους


Σε όποιον "Τούρκο" της Θράκης δεν αρέσει η συμφωνία της Λοζάννης, μπορεί να την "παρακάμψει", αλλά όχι να την αμφισβητήσει. Σε όποιον "Τούρκο" της Θράκης δεν αρέσει η ελληνική "φορεσιά", μπορεί να την "αλλάξει" ακόμα και σήμερα. Προβλέπεται από τη Συνθήκη ακόμα κι αυτό. Μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά των συνόρων και να αποζημιωθεί για την περιουσία του από τα "διαθέσιμα" που έχει το τουρκικό κράτος ακόμα και σήμερα. 
Αφήνει ως Τούρκος την περιουσία του στην Ελλάδα και παίρνει περιουσία στην Τουρκία. 
Προβλέπεται ακόμα και σήμερα τέτοια αποζημίωση. Αν, δηλαδή,