# #

5 Ιουν 2010

καταργειται το ρευστο χρημα ...πληρης ελεγχος...

......θα γινουμε σκλαβοι...καταργειται το ρευστο χρημα,ολα θα ειναι σε τσιπακια. Θα μπορουν να σου παρουν ανα πασα στιγμη οσα θελουν,οποτε θελουν. Αν αντιδρασεις απενεργοποιουν το τσιπακι και δεν εχεις τιποτα...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.............


.

επίθεση εμπρησμού από άγνωστα μέχρι στιγμής ανθρωποειδή.


Πριν από λίγες μέρες το σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλάρη, μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής των Προμηθείων, δέχθηκε επίθεση εμπρησμού από άγνωστα μέχρι στιγμής ανθρωποειδή. Τεράστιες οι υλικές ζημίες αλλά και δολερό το ηθικό πλήγμα. Τα αποδεικτικά στοιχεία που καταμαρτυρούν εμπρησμό και τα οποία συνέλεξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι εμφανέστατα.
Το σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλάρη στην Καμάριζα (αρχαία Μαρώνεια) Αττικής δεν αποτελεί μόνον το προσωπικό καταφύγιο ενός ανθρώπου, χώρος εξ’ ορισμού ιερός. Δεν είναι μόνο ο τόπος όπου μεγάλωσαν τα παιδιά του και όπου οι προσωπικές αναμνήσεις, τις οποίες τόσο βάναυσα τα ανθρωποειδή καταπάτησαν, είναι διάχυτες σε κάθε γωνιά. Το σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλάρη .και ως σύνολο το κτήμα μέσα στο οποίο αυτό βρίσκεται, εκτός από όλα τα παραπάνω, αποτελεί ταυτόχρονα ένα μοναδικό σύμβολο για τον ελληνοπρεπή χώρο. Σύμβολο ελληνικής παιδείας, σύμβολο φιλοξενίας, σύμβολο ελληνικών εορτών, αναβίωσης αρχαιοελληνικών αναπαραστάσεων, αθλητικών, ποιητικών και θεατρικών δρώμενων, και εντέλει σύμβολο ενότητας.
Στο χώρο αυτό υπάρχουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών. Στο χώρο αυτό τελούνται εδώ και χρόνια τα «Απολλώνια» τον Μάιο καθώς και πρόσφατα οι γιορτές προς τιμή της Καθόδου της Περσεφόνης στα τέλη Οκτωβρίου. Στο χώρο αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, προσφερόταν αρχοντική φιλοξενία από τον Σωκράτη Χριστοδουλάρη σε εκατοντάδες επισκέπτες, φίλους καθώς και σε ενδιαφερόμενους που επιθυμούσαν να γνωρίσουν τον ελληνοπρεπή χώρο. Στο χώρο αυτό έβρισκαν φιλοξενία και ευήκοα ώτα πολλές ιδέες και προβληματισμοί που στη συνέχεια έπαιρναν το δρόμο της υλικής εφαρμογής τους μέσα στην κοινωνία. Στο χώρο αυτό αναπτύσσονταν ένας εξαίρετος πνευματικός πυρήνας του ελληνισμού.
Ο Σωκράτης Χριστοδουλάρης, γιατρός οστεοπαθολόγος από τους λίγους που εφαρμόζουν την Ιπποκράτειο Ιατρική, έχει ιδρύσει την Λακωνική Αγωγή διδάσκοντας πρότυπα του αρχαίου ελληνικού ιδεώδους σε νεαρές ηλικίες. Έχει πλούσια κοινωνική και δημόσια δραστηριότητα με ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά προσωπικού μόχθου, διάθεσης χρημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής για την προώθηση των ελληνικών αξιών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Εκτός αυτών, υπήρξε από τους πρωτεργάτες του θεσμού των Προμηθείων που μαζί με τον Τρύφωνα Ολύμπιο έθεσαν τις βάσεις για τις γιορτές αυτές του ελληνισμού, έχοντας ο ίδιος σταθερή παρουσία στις εκδηλώσεις επί 15 συναπτά έτη. Από το 2007 είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Προμηθείων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής κοσμοθεάσεως με την εφαρμογή πρωτότυπων ιδεών και προτάσεων, με την πάντα θετική προσωπικότητά του, με τον ενωτικό, δυναμικό και ήπιο χαρακτήρα που τον διέπει.
Ο Σωκράτης Χριστοδουλάρης αποτελεί μέλος της οικογένειάς μας, γι αυτό και έχουμε επιπλέον λόγο να είμαστε οργισμένοι γι αυτή την άνανδρη επίθεση σε βάρος του. Νοιώθουμε διπλά πληγωμένοι γιατί δεν χτύπησαν απλώς έναν άνθρωπο, αλλά πυρπόλησαν έναν χώρο που θεωρείται σύμβολο για όλους μας. Θέλουμε τα ανθρωποειδή που μετείχαν στην ενέργεια αυτή να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν. Το αίσθημα δικαιοσύνης αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης, απαιτούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής.
Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε, ενωμένοι, όλα τα ψυχικά μας αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε εκείνους που στοχοποιούν ανθρώπους έντιμους και δημιουργικούς. Μόνον η ενότητα και η ομοψυχία θα σταθούν εμπόδιο σε απροκάλυπτα εχθρικές ενέργειες που σκοπό έχουν να πλήξουν το ηθικό μας.
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που έσπευσαν από τις πρώτες κιόλας ώρες στα αποκαΐδια που είχαν απομείνει εκεί που μέχρι προχθές ήταν η κατοικία του φίλου και συνεργάτη μας, για να βοηθήσουν τον Σωκράτη Χριστοδουλάρη στον καθαρισμό του χώρου.
Σωκράτη είμαστε μαζί σου σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.
2/6/2010
Επιτροπή Προμηθείων 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ....ΠΡΟΣΟΧΗ...ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.........Σ.Ο.Σ.

span class="fullpost">

Αυτοκτόνησε ο πατέρας που ξέχασε το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο


.Η είδηση που μας σόκαρε από την Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα με τον γιατρό που ξέχασε το πεντάχρονο παιδάκι του μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε, τώρα μας ξανασοκάρει. Ο πατέρας δεν άντεξε τον...

χαμό του παιδιού και της κατηγορίες που τον βάρυναν και αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην ζωή του και χθες αυτοκτόνησε. Είναι πραγματικά μια οικογενειακή τραγωδία που σοκάρει και θλίβει.................http://www.tvlandgr.com/

Χιλιαδες υποψηφιοι δημαρχοι στους δημους της χωρας..Καλα τοσο χρημα υπαρχει που περιμενει υπομονετικα να φαγωθει???

Στη Λεπτοκαρυα ,οπως φαινεται και στη φωτογραφια,προβατακια μαζεμενα ακουνε "πρασεκτικα" τον υποψηφιο Δημαρχο του δημου Διου Ολυμπου. Συμφωνα με το γνωστο.. "κατεβαινω για Δημαρχος"..ακολουθηστε με, μονο απο το ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιοι μεχρι στιγμης ειναι οι..ο Νίκος Λάππας, ο Γιάννης Μυλωνέρος, ο οικονομολόγος Δημήτρης Μυλωνέρος, ο Άρης Νίκας, ο Απόστολος Ντινάκης, ο εκπαιδευτικός Κώστας Σαμαράς (Λαλιώτης), καθώς και ο οικονομολόγος Στέργιος Καρτσιώτης. Ποσοι αλλοι ειναι απο τη Ν.Δ., αριστερα κομματα και ανεξαρτητους???
Καλα..που θα βρουν τοσους υποψηφιους δημοτικους συμβουλους??? κι αν βρουν ..δεν θα πρεπε να απομεινει και καποιος για να τους ψηφισει??? ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.........
.

Τους μισώ τους ινδιάνους


.Δύο ξανθοί καουμπόηδες κάθονται σε ένα σαλούν και τα πίνουν.
Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ένας τύπος που έχει παραμάσχαλα το κεφάλι ενός ινδιάνου.
Ο μπάρμαν του σφίγγει το χέρι και λέει δυνατά:

- Τους μισώ τους ινδιάνους. Την περασμένη βδομάδα τα καθήκια έκαψαν το σπίτι... μου, βίασαν τη γυναίκα μου και σκότωσαν τα δύο μου παιδιά. Θα δώσω χίλια δολάρια σε όποιον μου φέρει το κεφάλι ενός ινδιάνου.

Οι δύο ξανθοί αλληλοκοιτάζονται, πληρώνουν και φεύγουν για να κηνυγήσουν ινδιάνους. Μετά από αρκετές ώρες βρίσκουν έναν ινδιάνο. Ο ένας ξανθός αρπάζει μια πέτρα και τον πετυχαίνει στο κεφάλι ρίχνοντάς τον από το άλογό του και αφήνοντάς τον αναίσθητο. Για κακή τους τύχη όμως ο ινδιανός κατρακυλάει σε μια ρεματιά.Τα δύο αστέρια κατεβαίνουν τη ρεματιά και ο ένας βγάζει ένα μαχαίρι για να πάρει το τρόπαιο. Τότε ο άλλος του λέει:

- Μεγάλε, για κοίτα εδώ λίγο.
- Όχι τώρα, δε μπορώ.

Ο πρώτος τον σκουντάει στους ώμους επίμονα και του ξαναλέει:
- Μα κοίτα σου λέω!
- Παράτα μας ρε φίλε. Έχω χίλια δολάρια στα χέρια μου.

Ο πρώτος επιμένει ακόμη:
- Σε παρακαλώ, κοίτα!

Ο άλλος γυρίζει και βλέποντας πέντε χιλιάδες ινδιάνους στην κορυφή της ρεματιάς μονολογεί:

- Ω, Θεέ μου! Θα γίνουμε εκατομμυριούχοι!.......................AUTOCARNET..

Εχουμε χρηματα??????


"...αλλα η Ελλαδα θα διοργανωσει Special Olympics & Μεσσογειακους Αγωνες
Σε αυτη τη χώρα θα μας τρελανουν!! Η Ελλαδα εχει αναλαβει 2 διοργανωσεις, τους special olympics και τους Μεσογειακους Αγωνες σε Βολο και Λαρισα το 2013...Εδω λενε οτι δεν εχουμε χρηματα και η χωρα θα προβει σε τετοιες...


διοργανωσεις?? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ... ο κοσμος θα μπει στη ΒΟΥΛΗ με αυτα που γινονται!!
ΠΡΕΠΕΙ να ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ τις δυο ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και να χρηματα για την διοργανωση τους να παει στην αποσβεση του Δημοσιου Χρεους! Δεν μας ενδιαφερει το prestige της χωρας, το εχετε καταστρεψει ετσι κι΄' αλλιως!"
.

Κάταγμα στη δεξιά κνήμη ο Βαλεντίνο Ρόσι


Κάταγμα στη δεξιά κνήμη υπέστη ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι. Ο «γιατρός» τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των σημερινών δοκιμαστικών και φυσικά έθεσε εαυτόν εκτός από το ιταλικό γκραν πρι που θα γίνει την Κυριακή στην πίστα του Μουτζέλο. Ο τραυματισμός του οδηγού της Yamaha σημειώθηκε 15 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση των τελευταίων δοκιμαστικών.

Ο Ιταλός, που εκτός από τον σημερινό τραυματισμό αντιμετώπιζε πρόβλημα και στην ωμοπλάτη που πιθανότατα θα τον οδηγούσε και στο χειρουργικό κρεβάτι τις προσεχείς ημέρες, σημείωσε χθες τον πρώτο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές του MotoGp, στο Μουτζέλο...........http://www.blogotsarka.gr

..

Τι πινει....?????

.

Ο ανθρωπος που ετρεχε πολυ......Ξερετε ποιος..... σιγουρα ξερετε...

.

Στριγκακι....καλως το καλοκαιρακι........


.

Μυστική διάσωση ελληνικών τραπεζών από ΤτΕ! ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ @ΑΜΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...


Σε πρωτοφανή, μυστική παρέμβαση για τη διάσωση ελληνικής τράπεζας (ή μήπως τραπεζών;) προέβη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η Τράπεζα της Ελλάδος, προσφέροντας ρευστότητα έκτακτης ανάγκης σε τεράστιες δόσεις! Σήμερα, το τραπεζικό σύστημα της χώρας θεωρείται ασφαλές, με τους προστατευτικούς μηχανισμούς που έχουν ενεργοποιήσει η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, αλλά όσα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες δείχνουν καθαρά πόσο δύσκολες ώρες πέρασαν οι ελληνικές τράπεζες.

Αδιάψευστος μάρτυς των αγωνιωδών παρεμβάσεων
.Αδιάψευστος μάρτυς των αγωνιωδών παρεμβάσεων της ΤτΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τις ημέρες των ανεξέλεγκτων πιέσεων στα κρατικά ομόλογα, είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται στις μηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της ΤτΕ.

Για πρώτη φορά, στις λογιστικές καταστάσεις του Μαρτίου και του Απριλίου, εγγράφονται μεγάλα ποσά χρηματοδότησης τράπεζας (ή μήπως τραπεζών;) από το μηχανισμό διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης της ΕΚΤ (Marginal Lending Facility – MLF).

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο μηχανισμός αυτός εμφανίζει μεγάλες εκροές μόνο όταν κάποιες τράπεζες κινδυνεύουν με κατάρρευση και αδυνατούν να δανεισθούν από τη διατραπεζική, ή από τους συνήθεις μηχανισμούς χρηματοδότησης της ΕΚΤ –για παράδειγμα, τα στοιχεία της 2ας Ιουνίου της ΕΚΤ, που ήταν μια συνηθισμένη «ήρεμη» ημέρα, έδειχναν ότι σε όλη την Ευρωζώνη οι τράπεζες είχαν ανοίγματα μόνο 9 εκατ. ευρώ στον MLF.

Ο μηχανισμός οριακής χρηματοδότησης προσφέρει δάνεια μιας ημέρας (overnight) με επιτόκιο «τιμωρίας» (1,75%), το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ (1%). Οι τράπεζες που προσφεύγουν σε αυτό το μηχανισμό το κάνουν ελλείψει οποιασδήποτε άλλης εναλλακτικής επιλογής και πασχίζουν να επιστρέψουν το συντομότερο τα κεφάλαια στην ΕΚΤ, αφού άλλωστε ακόμη και μια φήμη για προσφυγή τράπεζας στον MLF μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη των άλλων τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν τις ημέρες της κρίσης οι ελληνικές τράπεζες οι πρωτοφανείς εκροές από τον MLF που καταγράφονται στις μηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της ΤτΕ:

Στη λογιστική κατάσταση του μηνός Μαρτίου, εμφανίζεται ξαφνικά ένα τεράστιο ποσό, ύψους 1,491 δις. ευρώ, ως υπόλοιπο χρηματοδότησης ελληνικών τραπεζών από το MLF. Μέχρι τότε, οι ελληνικές τράπεζες δανείζονταν μόνο από τους μηχανισμούς κύριας και πιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Στη λογιστική κατάσταση του Απριλίου, οι πιέσεις στη ρευστότητα συγκεκριμένων πιστωτικών ιδρυμάτων φαίνεται ότι συνεχίσθηκαν, αφού στη σχετική λογιστική κατάσταση της ΤτΕ καταγράφεται και πάλι άνοιγμα στον κωδικό του λογαριασμού οριακής χρηματοδότησης, αυτή τη φορά ύψους 733 εκατ. ευρώ.

Για τον Μάιο δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις ανάγκης από την ΤτΕ σε ελληνικές τράπεζες. Χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, όμως, α΄πό τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΕΚΤ σε καθημερινή βάση για τις κινήσεις του μηχανισμού οριακής χρηματοδότησης, οι οποίες κατά τεκμήριο αφορούν ροές προς ελληνικές τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται στην αιχμή των πιέσεων, εξαιτίας της κρίσης δανεισμού της χώρας.

Είναι εντυπωσιακό, ότι στο πρώτο δωδεκαήμερο του Μαΐου εμφανίζεται εντυπωσιακή κινητικότητα, με ημερήσια ανοίγματα μεταξύ 754 εκατ. ευρώ και 4,387 δις. ευρώ. Στο κλείσιμο του μήνα, στις 31 Μαΐου, το υπόλοιπο δανεισμού από τον MLF ήταν και πάλι ασυνήθιστα υψηλό ( 1,091 δις. ευρώ). Πληροφορίες από την αγορά, που δημοσιεύθηκαν και σε διεθνή ιστοσελίδα, ανέφεραν ότι ελληνική τράπεζα δέχθηκε αρκετές ενέσεις από την ΤτΕ, καθώς αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, αλλά πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Μέτρα σταθεροποίησης

Αξίζει να τονισθεί, ότι η ΕΚΤ, η ΤτΕ και η ελληνική κυβέρνηση έχουν υποστηρίξει με κάθε τρόπο το τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους μήνες. Αρκεί να αναφερθεί, ότι τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΤτΕ, η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με τα «συμβατικά» εργαλεία (κύρια και πιο μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση) έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού εκτινάχθηκε πάνω από τα 84 δις. ευρώ (35% του φετινού ΑΕΠ!).

Το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από σχετική υπόδειξη της ΤτΕ, επέτρεψε στις τράπεζες να χρησιμοποιήσουν και μετά τον Μάιο του τρέχοντος έτους τα κονδύλια που (κακώς κατά πολλούς…) δεν είχαν αντλήσει από το πρόγραμμα των 28 δις. ευρώ. Επιπλέον, η ΕΚΤ έχει αγοράσει, με το τελευταίο πρόγραμμά της για αγορά ομολόγων «αδύναμων» κρατών και τραπεζών, 35 δις. ευρώ κρατικών ομολόγων και 55 δις. ευρώ καλυμμένων τραπεζικών τίτλων –από το πρόγραμμα αυτό επωφελήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως γαλλικές και ελληνικές τράπεζες.

Υπό την αιγίδα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξάλλου, στήνεται αυτό τον καιρό με γρήγορες διαδικασίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να είναι έτοιμο να προσφέρει μέχρι και 10 δις. ευρώ κεφαλαιακών ενισχύσεων σε ελληνικές τράπεζες που θα ζητήσουν βοήθεια τους επόμενους μήνες.

Τέλος, έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν χθες στις αγορές έκαναν λόγο για σχέδιο της ΤτΕ, το οποίο εκπονήθηκε κατόπιν υποδείξεων της ευρωπαϊκής οργάνωσης διαπραγματευτών πρωτογενούς αγοράς (primary dealers), στόχος του οποίου θα είναι να επανέλθουν, με τις «πλάτες» της κεντρικής τράπεζας, οι ελληνικές τράπεζες στην ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά. Σύμφωνα με το σχέδιο, η ΤτΕ θα αναλάβει ρόλο εγγυητή του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τη διατραπεζική, δηλαδή θα λαμβάνει η ίδια τις χρηματοδοτήσεις από άλλες εμπορικές τράπεζες και θα τις μοιράζει στις ελληνικές, ώστε να υπάρχει εγγύηση αποπληρωμής αυτών των χρηματοδοτήσεων σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Το σχέδιο αυτό, για να μην προκληθεί αναστάτωση στο ελληνικό κοινό, θα παρουσιασθεί, εφόσον τελικά εγκριθεί και από την ΕΚΤ, ως ένα σχέδιο υποστήριξης τραπεζών σε επίπεδο Ευρωζώνης και όχι μόνο στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, όμως, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, αν λειτουργήσει όντως τέτοιος μηχανισμός, θα έχει στηθεί κυρίως για την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών, που είναι σήμερα οι μόνες στην Ευρωζώνη που βρίσκονται απολύτως αποκλεισμένες από τη διατραπεζική αγορά.

Πάντως, έγκυρες τραπεζικές τονίζουν, ότι σε κάθε περίπτωση δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών. Ακόμη και στα πιο ακραία σενάρια για τις προσεχείς εξελίξεις, το προστατευτικό δίχτυ που απλώνεται από την ΕΚΤ και την ελληνική κυβέρνηση θεωρείται αρκετά ισχυρό για να απορροφήσει οποιεσδήποτε πιέσεις..............http://www.banksnews.gr

"Ελεύθεροι δρόμοι για όλους. Δεν πληρώνουμε διόδια."


Ανοιχτά για όλους, θα είναι τα διόδια Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου μεθαύριο Κυριακή, για ορισμένες ώρες, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Μακεδονίας, διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα: "Ελεύθεροι δρόμοι για όλους. Δεν πληρώνουμε διόδια." Η διαμαρτυρία θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 13:00. Και, κατά την διάρκειά της, οι μπάρες των διοδίων θα είναι ανοιχτές και οι διερχόμενοι οδηγοί δεν θα πληρώνουν. Ταυτόχρονα, τα μέλη της Ομοσπονδίας θα μοιράσουν υλικό κατά της πολιτικής των εταιρειών των διοδίων που πλήττει θανάσιμα τον κλάδο τους.
Οι αυτοκινητιστές, συντονισμένοι πανελλαδικά με άλλες Ομοσπονδίες της χώρας, Σωματεία Οδηγών και φορείς που δρουν ενάντια στα διόδια θα προχωρήσουν σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας, προκειμένου να καταγγείλουν την τιμολογιακή πολιτική των Εταιριών που διαχειρίζονται τους Σταθμούς Διοδίων............http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Η Ουτοπια.....των ερασιτεχνων μπλογκερ....


Χωρις σχολια....................για τους επαγγελματιες

Εχουν τιτλους ιδιοκτησιας αυτα τα καλα παιδια που εχουν βιλες στα δαση???


.

Επιστροφη στη δραχμουλα.....



. Εντονες φημες.....ψιθυρισμοι....στην Ελλαδα για επιστροφη στη δραχμη...Δυνατα λεγεται ,ισως και επιτακτικα στην Ευρωπη......

Τον παλιοκουμουνιστη..........


Φωνάζει ο πατέρας τον γιο στην Κρήτη πάνω στο βουνό σ ένα χωριό και του λέει...
- Μανωλιέ! Ήρθε η ώρα να παντρευτείς μωρέ! Να πάρεις το Λενιό!!!
- Δε θέλω το Λενιώ, πατέρα!!!
- Γιατί ωρέ; Το Λενιώ έχει χωράφια, στρέμματα ολάκερα για προίκα κι έχει και 2 πολυκατοικίες...
- Δε θέλω πατέρα να πάρω το Λενιώ!!
- Να πάρεις τότε το Κατερινιώ. Που έχουν οι δικοί της στόλο από τράτες και ψαράδικα κι έχει και 5 διαμερίσματα στ όνομά της μωρέ
- Δε θέλω το Κατερινιώ πατέρα!!!
- Τότε να πάρεις το Μαριώ του Μανούσου την κόρη. Που χει φορτηγά και λεωφορεία και νοικιάζει και 4 μαγαζιά κάτω στην πόλη. Καλή κι όμορφη κοπέλα.
..Δε θέλω ούτε το Μαριώ, πατέρα!!!
- Και ποια θέλεις ωρέ;
- Εγώ πατέρα θέλω το Μιχαλιό!!
- Το Μιχαλιό; Ποιο μωρέ; Αυτόν τον παλιοκουμουνιστή;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ............?????Μηπως ειναι καιρος να την κανουμε απο δω???


“Ξεκινάμε έναν τίμιο και δημοκρατικό αγώνα για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστών που πλειοψηφούν στην Ελλάδα. Επίσης αγωνιζόμαστε για να εξαφανίσουμε κάθε ακροδεξιό, εθνικιστικό στοιχείο στην Ελλάδα που προωθεί το μίσος και τον ρατσισμό. Αγωνιζόμαστε επίσης για την Αλβανίδα εργαζόμενη μητέρα. Η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει μόνο στους Έλληνες“
Αυτο ειναι το μανιφεστο του επερχομενου Αλβανικου κομματος στην Ελλαδα,”Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” το κυριαρχο συνθημα των Αλβανων λαθρομεταναστων που αισθανονται ηδη τα νεα “αφεντικα” μιας χωρας που σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει στον χαρτη.


Τον ασκο του Αιολου τον ανοιξε το σχεδιο “Καλλικρατης” που θ’αποβαλλει οποιοδηποτε συνδιασμο για τις επομενες δημοτικες εκλογες θ’αρνηθει να συμπεριλαβει υποψηφιους “μεταναστες”.
...........http://mirmidones90f.blogspot.com
.

Στη φυλακη......και οχι μονο αυτοι....


.

Χαθηκε η επικοινωνια με το μαλτεζικο πλοιο ...

«πράσινο» παζάρι..................


Λέμε να μην πάρουμε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, λέμε να μην το ρίξουμε φέτος έξω, να μη γιορτάσουμε. Λέμε «όχι» σε εκδηλώσεις, χάπενινγκ, συναυλίες, ζογκλέρ, παιχνίδια και παράτες. Σημερα είναι 5 Ιουνίου και δεν έχουμε καμιά αίσθηση οικολογικού καθήκοντος γιατί πλήττουμε με το «πράσινο» παζάρι, με τις οικολογικές μπλουζίτσες, τα οικολογικά κουκλάκια, τις οικολογικές υποσχέσεις και τα «πράσινα», χαρούμενα ενσταντανέ. Πλήττουμε με τις ημερήσιες αποκαλύψεις, τις 24ωρες καταγγελίες, τις εορταστικές, βαρύγδουπες αναλύσεις. Πλήττουμε με αυτό το απέραντο τίποτα. Έτσι, λέμε να μην το γιορτάσουμε, span class="fullpost"> να μην πάρουμε μέρος στο 24ωρο άλλοθι, που πλέον δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό. Το 1972, όταν από τον ΟΗΕ καθιερώθηκε η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ναι εξυπηρετούσε. Γιατί τότε είχαμε την τύφλα μας, γεννημένοι και αγέννητοι. Γιατί τότε έπρεπε πράγματι να δοθεί έμφαση για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον του και τα εκατομμύρια των άλλων ειδών - συγκατοίκων του. Γιατί τότε έπρεπε να αρχίσουν τα πρώτα καμπανάκια για την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη διαχείριση των υδάτων, την καταστροφή των δασών, την εξαθλίωση των ωκεανών και των πόλεων. Γιατί τότε νιώθαμε ακόμα ισχυροί και αθάνατοι. Γιατί τότε υπήρχαν άγνωστες λέξεις. Σήμερα, όμως, όχι! Γιατί 38 χρόνια μετά, η άγνοια είναι θέση, η 24ωρη γιορτή είναι χαζοχαρούμενο συγχωροχάρτι, ο 24ωρος «πράσινος» θυμός είναι αξιολησμόνητη εκτόνωση. Γιατί 38 χρόνια μετά, από τις πολλές Παγκόσμιες Ημέρες, από τις πολλές Παγκόσμιες Γιορτές φτάσαμε στο «πράσινο» ξέπλυμα, στο green wash, με επιχειρήσεις - κολοσσούς της ρύπανσης να γιορτάζουν μαζί μας σερβίροντας fake «πράσινα» προϊόντα και «πράσινες» υπηρεσίες. Και έτσι είπαμε να μη συμπορευθούμε, και να περάσουμε την 5η Ιουνίου ως την 156η μέρα του Γρηγοριανού ημερολογίου, ακούγοντας το «I Believe In Miracles», το « Pet Sematary» και το «I Wanna Be Sedated» των Ramones, ως φόρο τιμής στον θρυλικό μπασίστα Dee Dee Ramone – Douglas Glenn Colvin – που την 5η Ιουνίου συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον θάνατό του, ξεφυλλίζοντας Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που το Σάββατο 5 Ιουνίου συμπληρώνονται 112 χρόνια από τη γέννησή του. Ή μήπως αυτές οι μνήμες δεν είναι οικολογικές και πολιτικά ορθές; ..........http://www.topontiki.gr/articles/view/6564....

Καθαριστριαααααααααααααα..................

.

Ανησυχία για το νέο κανόνι στην Ουγγαρία


Μετά από δύο χρόνια στο πρόγραμμα δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ, η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι σχοινοβατεί στη χρεοκοπία, για να δικαιολογήσει τα επόμενα πακέτα μέτρων




Οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις προκαλούν τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων του κεφαλαίου σε όλη την ΕΕ


Εντείνονται τα αντιλαϊκά πακέτα στα κράτη μέλη της ΕΕ, στο όνομα της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τη στιγμή που φουντώνει η συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης και την πιθανότητα εγκατάλειψής της από την Ελλάδα, στο φόντο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων ότι η επόμενη κρίση αναμένεται σύντομα μετά την ισχνή ανάκαμψη.

Φωτιά βάζουν στα κάθε είδους σενάρια οι εξελίξεις στην Ουγγαρία, η οποία, εδώ και δυο χρόνια υλοποιεί προγράμματα της τρόικας ΔΝΤ - ΕΕ - Παγκόσμιας Τράπεζας, ύψους 25 δισ. ευρώ, για να ανακοινώσει χτες η νέα κυβέρνηση ότι επί της ουσίας η χώρα έχει πτωχεύσει.

.Σύμφωνα με δήλωση του Μιχάλι Βάργκα, υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ της Ουγγαρίας, το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να φτάσει το 7,5% του ΑΕΠ μέσα στη χρονιά, τη στιγμή που οι στόχοι που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με το ΔΝΤ μιλούσαν για 3,8%. Από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, η ανεργία κινήθηκε πάνω από 11%, ενώ η βιομηχανική και αγροτική παραγωγή μειώθηκαν κατά 17%.

Της δήλωσης προηγήθηκαν καταγγελίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε «μαγειρέψει» τα στοιχεία για το έλλειμμα. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του νεοεκλεγέντος κυβερνώντος κόμματος, Λάγιος Κόζα, ανακοίνωσε ότι η οικονομική κατάσταση είναι «πραγματικά κρίσιμη, συγκρίσιμη με εκείνη της Ελλάδας», εκτιμώντας ότι η «χρεοκοπία του κράτους είναι κοντά». Οι παραπάνω δηλώσεις και ανακοινώσεις προκάλεσαν υποτίμηση του ουγγρικού νομίσματος κατά 5,5% και κλυδωνισμούς στα χρηματιστήρια τόσο της Ουγγαρίας όσο και της υπόλοιπης ΕΕ.

Ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν χτες ότι η Ουγγαρία θα επαναπροσφύγει στο ΔΝΤ για νέο δάνειο. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θεωρείται ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος του ουγγρικού λαού, που θα έρθει να προστεθεί στα μέτρα που έχουν παρθεί έως σήμερα, όπως: Πάγωμα μισθών του δημοσίου για τη διετία 2009 - 2010, περικοπή του 13ου μισθού των δημόσιων υπαλλήλων και της 13ης σύνταξης.

Ακόμα, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αναπροσαρμογή των συντάξεων προς τα κάτω, επιβολή ΦΠΑ 18% σε είδη πρώτης ανάγκης (ψωμί, γαλακτοκομικά, θέρμανση), αύξηση ΦΠΑ στα υπόλοιπα είδη στο 25%, αύξηση κατά 6% των ειδικών φόρων σε βενζίνη, τσιγάρα και ποτά, απολύσεις 12.000 δημοτικών υπαλλήλων, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών από 32% σε 27%.

Συζήτηση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δημοσίευμα της γερμανικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung», εκτιμάει ότι «η παροχή έκτακτης βοήθειας είναι μια προσωρινή ανακούφιση αλλά οι ουσιαστικές δυσκολίες παραμένουν άλυτες». Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα αποτελεί «συνταγή για εμφύλιο πόλεμο», εκτιμά ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, «Ifο», Χανς Βέρνερ Σιν, υποστηρίζοντας ότι «η πραγματική λύση για την Ελλάδα θα ήταν να φύγει από το ευρώ και να υποτιμήσει το νόμισμά της».

Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει 50% πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, σημειώνοντας: «Το ελληνικό χρέος, παρά τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, θα συνεχίσει να αυξάνεται έως το 2015 και θα φθάσει το 150% του ΑΕΠ. Ακόμα και αν η Αθήνα αποκήρυττε το χρέος της, όπως έκανε η Αργεντινή το 2001, τα προβλήματα θα παρέμεναν στο ακέραιο εφόσον οι δημόσιες δαπάνες ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα και οι μεγάλες ανάγκες προσαρμογής θα εξακολουθούσαν να υφίστανται».

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να εξέλθει από το ευρώ και κυρίως να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της αναγκάζοντας τους πιστωτές της να συναινέσουν σε μεγάλες απώλειες. Το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας μεταθέτει απλώς το πρόβλημα. Ολες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ιαπωνίας, θα πρέπει να τακτοποιήσουν τα δημόσια οικονομικά τους, να μειώσουν δηλαδή τις δαπάνες και να αυξήσουν τα έσοδα από τους φόρους. Επίσης, η Ευρώπη πρέπει να αφήσει το ευρώ να διολισθήσει έως την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, για να γίνει πιο ανταγωνιστική».

Ο ίδιος εκτιμά πως η οικονομία της ευρωζώνης απειλείται από αποπληθωρισμό, προβλέποντας ότι εξαιτίας των προγραμμάτων λιτότητας, μετά την κρίση θα ακολουθήσει μια ελαφρά ανάκαμψη και στη συνέχεια μια νέα ύφεση.

Ασθενής ανάκαμψη «τριών ταχυτήτων»

Ανησυχία προκάλεσαν και στην Αμερική τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την ανεργία, δείχνοντας τους ισχνούς ρυθμούς εξόδου από την κρίση. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», αναμένονταν περίπου 515.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τελικά δημιουργήθηκαν 413.000, με το ποσοστό των ανέργων φτάνει στο 9,7% του ενεργού πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά την άλλη όχθη του Ατλαντικού, ρυθμό ανάπτυξης 0,2% κατέγραψε η ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2009 είχε καταγράψει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,5%, οι εισαγωγές κατά 4%, οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 1,1% και η κατανάλωση κατά 0,1%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης άγγιξε το 0,2% στη Γερμανία και την Ολλανδία, το 0,1% σε Γαλλία και Ισπανία και το 0,5% στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης «Standard&Poor's», η εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της Μεγ. Βρετανίας (εκτιμάται στο 1,2%) πιθανόν να μείνει πίσω φέτος, σε σχέση με τη Γαλλία (1,4%) και τη Γερμανία (1,6%). Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης μιλάει για ανάκαμψη «τριών ταχυτήτων, τις οποίες τοποθετεί ως εξής: Τις μεγάλες οικονομίες του Βορά, τις χώρες του Νότου που κλυδωνίζονται από την κρίση και τη Μεγ. Βρετανία στο ενδιάμεσο.



Δημοσιεύθηκε: Ριζοσπάστης, 5/6/2010



ΦΡΙΚΗ!!!!!


27 Ο δε είπεν, Εάν ο Κύριος δεν σε σώση, πόθεν θέλω σε σώσει εγώ; μη εκ του αλωνίου ή εκ του ληνού;
28 Και είπε προς αυτήν ο βασιλεύς, Τι έχεις; Η δε είπε, Η γυνή αύτη μοι είπε, Δος τον υιόν σου, διά να φάγωμεν αυτόν σήμερον, και αύριον θέλομεν φάγει τον υιόν μου·
29 και εβράσαμεν τον υιόν μου και εφάγομεν αυτόν· είπον δε προς αυτήν την ακόλουθον ημέραν, Δος τον υιόν σου, διά να φάγωμεν αυτόν· η δε έκρυψε τον υιόν αυτής. Δευτερονόμιο 28:53
.............http://apollonios.pblogs.gr..

Δεν ειναι παρανομο να παιρνεις χρηματα για τα κομματα...Ποιος το ειπε????

.

Πλαστογράφησαν την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου και έκλεψαν 25.000 ευρώ


Όλα αποκαλύφθηκαν όταν έγινε γνωστό ότι λείπει φάκελος με οικονομικά στοιχεία της Αρχιεπισκοπής.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κύκλους της εκκλησίας, μετά την αποκάλυψη ότι κάποιος πλαστογράφησε την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου και του πρώην αρχιγραμματέα του πατρός Κυρίλλου, το ποσό των 25.000 ευρώ από τον λογαριασμό της Αρχιγραμματείας.

Εξαιτίας του γεγονότος επικράτησε πανικός και τοποθετήθηκαν κάμερες στο εσωτερικό της Μονής Πετράκη, καθώς ο ένας υποψιαζόταν τον άλλον. Τελικά, ο ένοχος ομολόγησε πριν από λίγες ημέρες και πρόκειται για έναν λαϊκό υπάλληλο της "Ιεράς" Συνόδου, ο οποίος είναι 32 ετών.

Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στην εισαγγελία για περαιτέρω ανάκριση.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από την θέση του,(από το γραφείο προσωπικού τον έχουν μεταφέρει σε κάποιο άλλο γραφείο). Παρά το γεγονός ότι η πλαστογράφηση υπογραφής είναι κακουργηματική πράξη και κάποιοι μιλούν για συγκάλυψη.Ποιος ξέρει τι "αμαρτωλές" πράξεις του ιερατείου γνωρίζει ο πλαστογράφος και δεν τολμούν να τον διώξουν!! ..................http://apollonios.pblogs.gr/

.

Ερχεται καταιγίδα και άλλων μέτρων από το φθινόπωρο


Τσουνάμι νέων πρόσθετων μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, εφ΄ όσον υπάρξουν αποκλίσεις στο Πρόγραμμα που έχει υπογράψει με το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζακαι να διασφαλίσει έτσι την απρόσκοπτη εκταμίευση των δόσεων που προβλέπει το ίδιο Πρόγραμμα.

Μεταξύ αυτών είναι η μείωση των επιδομάτων ανεργίας, η νέα αύξηση στα καύσιμα .και τα τσιγάρα, η ολοσχερής κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον δημόσιο τομέα, η αποσύνδεση των συντάξεων από τον πληθωρισμό, ο περιορισμός των κοινωνικών δαπανών κ.ά.

Η κυβέρνηση, όπως εξάλλου έχει δεσμευθεί κι από το μνημόνιο, φέρεται να έχει διαμηνύσει στους ελεγκτές της Κομισιόν- οι οποίοι οσονούπω καταφθάνουν για άλλη μια φορά στην Αθήνα, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση του Ιουλίου- ότι θα τιμήσει την υπογραφή της και δεν πρόκειται να διστάσει να λάβει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα. Οι αρμόδιες πηγές της Κομισιόν έλεγαν πως ατύπως έχουν ήδη αρχίσει οι διαβουλεύσεις για το είδος των μέτρων- που φυσικά εστιάζονται στα έσοδα και τις δαπάνες, αφού εκεί παρατηρούνται οι αποκλίσεις, ενώ στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υπάρχει ακόμη (και τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου) περιθώριο για την Αθήνα να δείξει συνέπεια. Σύμφωνα με υπολογισμούς κοινοτικών πηγών, τα έσοδα, που θα πρέπει στο τέλος του έτους να φθάσουν τα 58 δισ., τον Σεπτέμβριο θα κινούνται στα 41 δισ. - ενώ είναι σχεδόν αδύνατος ο υπολογισμός της εκτροπής στη συγκράτηση των δαπανών, αφού σε αυτήν το ελληνικό κράτος συνυπολογίζει και τα χρέη.

Δεμένα χέρια. Το πακέτο των μέτρων, κατά τους κοινοτικούς, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για να υπάρξει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, τον Οκτώβριο, και της τρίτης δόσης, τον Δεκέμβριο, με την καθεμιά να ανέρχεται σε 9 δισ. Τα χέρια του οικονομικού επιτελείου είναι ουσιαστικά δεμένα και δεν μπορεί να μην το εφαρμόσει, αφού στέρηση μιας δόσης- ή και καθυστέρηση στην καταβολή της- θα σήμαινε πτώχευση της χώρας, αφού οι αγορές είναι κλειστές για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες- και θα παραμείνουν έτσι τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2012, όπως αναφέρεται και στην έκθεση των ελεγκτών.

Προειδοποιητική βολή. Η πρώτη προειδοποιητική βολή θα είναι στην έκθεση που θα ανακοινωθεί στο ΕCΟFΙΝ του Ιουλίου- συγκερασμό των δύο εκθέσεων, αυτής της Κομισιόν και της ΕΚΤ από τη μια μεριά, και του ΔΝΤ από την άλλη. Τον Οκτώβριο, η αναφορά στην αντίστοιχη έκθεση- που θα συνοδεύει την εκταμίευση 9 δισ.- θα είναι ρητή, θα λέγεται καθαρά δηλαδή ότι τα χρήματα δίδονται υπό τον όρο ότι θα ληφθούν μέτρα κι εφόσον αυτό δεν γίνει, τον Δεκέμβριο θα υπάρξει πρόβλημα με την τρίτη δόση.

Λάθος σήματα. Στις Βρυξέλλες αναγνωρίζουν ότι το οικονομικό πρόγραμμα που υποχρεούται να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι «βαρύ». Υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι δεν γίνεται... ελαφρύτερο όταν οι κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται να μην το υιοθετούν και να το «φορτώνουν» στην Ενωση και το ΔΝΤ, σαν να είναι άμοιροι και της υιοθέτησης και της εφαρμογής. Σημειώνουν επίσης ότι η απροθυμία στην εφαρμογή- όπως παρατηρήθηκε στην περίπτωση του Ασφαλιστικού ή στην περίπτωση των επιθέσεων που δέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου για τις αποκρατικοποιήσεις- δίδει λάθος σήματα και στις αγορές, τις οποίες αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα χρειασθεί. «Τα 110 δισ. του μηχανισμού δεν επαρκούν για την πλήρη χρηματοδότηση της Ελλάδας σε ολόκληρη τη διάρκεια του Προγράμματος- μετά τους πρώτους 18 μήνες θα χρειασθεί και πάλι τις αγορές για να δανεισθεί. Με στάσεις απροθυμίας στην προσαρμογή και εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, θα βρεθεί και πάλι σε αδυναμία δανεισμού- και δεν θέλουμε να σκεφθούμε τι θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση», έλεγαν με ανησυχία.

Δείτε τον Θαπατέρο. Οι ίδιοι παράγοντες πρόσθεταν πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι σταθερή και δεν αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο, ώστε να δικαιολογείται η απροθυμία της. «Εδώ ο κ. Θαπατέρο πέρασε το πρόγραμμα λιτότητας με μία ψήφο και δεν φοβήθηκε», έλεγαν χαρακτηριστικά και υπενθύμιζαν ότι ιστορικά σπανίως έχει υπάρξει πτώση της κυβέρνησης σε περίοδο λιτότητας. Κάτι, μάλιστα, που ισχύει και για την Ελλάδα, τόσο την περίοδο του ΄85, με υπουργό Οικονομικών τον κ. Σημίτη, όσο και μετά το ΄93, όταν η χώρα προσπαθούσε να εισέλθει στην ΟΝΕ. Τέλος, δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ότι «εάν χρειασθεί να λάβω πρόσθετα μέτρα θα παραιτηθώ», ή του κ. Λοβέρδου πως «τέτοιο Ασφαλιστικό δεν αντέχει η κυβέρνηση».

Πλήρης κατάργηση των δώρων σε Δημόσιο και συντάξεις.
Αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα. Τέρμα οι υπερωρίες


Και τρία μέτρα που εξαρτώνται από την απόκλιση

Υπάρχουν και τρία ακόμη μέτρα τα οποία οι άνθρωποι της Κομισιόν χαρακτηρίζουν «σκέψεις»υπονοώντας ότι θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της απόκλισης που θα παρατηρηθεί στην υλοποίηση του Προγράμματος. Αυτές είναι:

1Η μείωση της ανώτατης αμοιβής για δικαστικούς και ανώτατους κρατικούς λειτουργούς από 5.900 ευρώ σε 4.900 ευρώ.

2Η αναθεώρηση των αναπηρικών συντάξεων και η θεσμοθέτηση των νέων κριτηρίων για χορήγηση αναπηρικών από δω και πέρα τον Δεκέμβριο του 2010 αντί του Δεκεμβρίου του 2011 που προβλεπόταν αρχικά.

3Η αναβολή της εφαρμογής της αρχής «πέντε συνταξιοδοτούνται, ένας προσλαμβάνεται» στο Δημόσιο για το 2012- και η παράταση του παγώματος των προσλήψεων για όλο το 2011.http://www.alfavita.gr




Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της δημοσιογραφίας


Μίλα για το σινάφι σου, μη μιλάς μόνο για τους πολιτικούς» μου επισημαίνουν κάποιοι φίλοι σχολιάζοντας το κείμενο μου για τα θανάσιμα αμαρτήματα της πολιτικής. Και έχουν δίκιο. Αυτό που είναι αληθινά τολμηρό είναι να μιλάς για το δικό σου χωριό. Όλοι - και οι πιο δειλοί και οι πιο ανόητοι - έχουν «πολλά» να πουν για τα άσχημα του διπλανού χωριού. Μπορεί να είναι στην ίδια πλαγιά, να έχει τα ίδια νερά, αλλά είναι «κακός τόπος» και μπλα μπλα μπλα . Ας κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να παρουσιάσω τα θανάσιμα αμαρτήματα του δικού μου χωριού, της δημοσιογραφίας. Μερικά είναι ίδια με τα αμαρτήματα της πολιτικής αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένος.
.Εξουσία
Το πρώτο λάθος το έκανε αυτός που όρισε την δημοσιογραφία ως την 4η εξουσία. Μπορεί να ακούγεται αθώο αλλά εδώ βρίσκεται η πηγή πολλών κακών. Γιατί τι σου μένει όταν ακούς «4η εξουσία»; Σου μένει το «4η» ; Όχι βέβαια. Σου μένει το «εξουσία»! Οι δημοσιογράφοι λοιπόν μεγαλώνουν θεωρώντας τον εαυτό τους εξουσία. Ένα σκαλί πάνω από όλους αυτούς που κυκλοφορούν στους δρόμους και σύμμαχοι με τις υπόλοιπες εξουσίες. Έτσι μπορεί να ερμηνεύσει κανείς πολλές από τις συμπεριφορές τους. Πρώτο μέλημα λοιπόν : η απαγόρευση του όρου «4η εξουσία».

Λειτούργημα
Ο δεύτερος προσφιλέστερος προσδιορισμός για την δημοσιογραφία είναι το «λειτούργημα». Οι δημοσιογράφοι δηλαδή δεν κάνουν επάγγελμα κάνουν λειτούργημα. (Και αυτοί που ασχολούνται με τις αποφράξεις τι κάνουν; Δεν κάνουν λειτούργημα;) Όταν ένας δημοσιογράφος λέει «εμείς κάνουμε λειτούργημα» εννοεί περίπου «και χάρη σας κάνω». Και όταν κάνεις χάρη σε κάποιον δεν του δίνεις και λογαριασμό. Ας κατέβουμε λοιπόν από το θρόνο μας. Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα και αυτοί που το ασκούν πρέπει πρώτα από όλα να είναι επαγγελματίες που υπακούουν σε κανόνες και έχουν υποχρεώσεις.

Γραφεία Τύπου
Υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι που εκτός από την εφημερίδα, την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο δουλεύουν και σε γραφεία Τύπου. Στο υπουργείο Γεωργίας, στην Εθνική Τράπεζα, στο Εθνικό Θέατρο... Βάλτε ό,τι Εθνικό ξέρετε και ό,τι υπουργείο και Οργανισμό γνωρίζετε και θα κάνετε ένα μακρύ κατάλογο από παράλληλες δημοσιογραφικές δουλειές. Έτσι έχουμε το φαινόμενο κάποιος να καλύπτει για την εφημερίδα του το ρεπορτάζ του Λιμενικού και ταυτόχρονα να είναι στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας. Το ελάχιστο που πρέπει να επιβληθεί είναι να απαγορευθεί η απασχόληση των δημοσιογράφων σε γραφεία Τύπου που σχετίζονται με την «κανονική» τους δημοσιογραφική ζωή. Αυτός δηλαδή που κάνει ρεπορτάζ Λιμενικού να είναι αν θέλει στο γραφείο Τύπου της αναπτυξιακής εταιρίας Ολύμπου. Και αν κάποιος θέλει να αμείβεται από την Γενική Γραμματεία Τύπου να παραιτηθεί από το πολιτικό ρεπορτάζ.

Μυστικά κονδύλια
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και υπουργού Εξωτερικών Σαμαρά- έγινε γνωστό ότι κάποιοι εισέπρατταν από το κράτος χρήματα για να προβάλλουν την «Εθνική γραμμή». (Ενδιαφέρον επί αυτού είναι το αφιέρωμα του «Ιού της Ελευθεροτυπίας» με τίτλο «Οι μαύρες σακούλες του 1992»). Βέβαια είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το φαινόμενο εφευρέθηκε το ‘92 και ήταν μονοκαλλιέργεια του υπουργείου Εξωτερικών. Τα υπουργεία Αμύνης και Εσωτερικών που ομοίως είχαν μυστικά κονδύλια που τα διέθεταν όλα αυτά τα χρόνια; Και ποιοι είναι αυτοί που εισέπρατταν για να υπηρετούν «γραμμές»;
Αναφέρομαι στο παρελθόν γιατί φαντάζομαι ότι λεφτά τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχουν ούτε για μυστικά κονδύλια. Ή κάνω λάθος;

Απλοϊκότητα
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα ΜΜΕ δεν είναι η μεροληψία είναι η απλοϊκότητα», έχει γράψει κάποιος ξένος δημοσιογράφος. Και στην Ελλάδα είναι φανερό ότι η δημοσιογραφία έχει παραιτηθεί από το βασικό καθήκον της, που είναι να εξηγεί την πολυπλοκότητα των γεγονότων, της πολιτικής και των αποφάσεων.

Φανατισμός
Στον πόλεμο του Ιράκ οι Άγγλοι δημοσιογράφοι είχαν μια υποχρέωση. Μπορούσαν να γράψουν τι όμορφοι είναι οι Αμερικανοί στρατιώτες, τι άσχημοι είναι οι Ιρακινοί, αλλά έπρεπε στην έναρξη κιόλας του κειμένου τους, να δηλώνουν ευθέως από ποιο σημείο παρακολουθούν τον πόλεμο. «Είμαι ο Σμιθ και είμαι προσκολλημένος στο τάγμα αλεξιπτωτιστών». Ήξεραν δηλαδή οι αναγνώστες ότι διάβαζαν ένα δημοσιογράφο που παρακολουθεί τις συγκρούσεις από την πλευρά των επιτιθέμενων. Γιατί σημαντικότερο πολλές φορές από το ίδιο το γεγονός είναι η γωνία από το οποίο το κοιτάς. Στην Ελλάδα όμως σπανίως οι δημοσιογράφοι μαρτυρούν την θέση τους. Φανατίζονται, επιλέγουν στρατόπεδο, γίνονται ένα με τις εξέδρες αλλά προσποιούνται τους αντικειμενικούς και τους ουδέτερους καθοδηγώντας όμως τον κόσμο προς τις δικές τους μονομερείς θέσεις.


Κάτι σαν επίλογος
Τώρα θα μου πείτε γιατί τα τελευταία χρόνια (που είναι και χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης) αυξάνονται οι δημοσιογράφοι που κλίνουν (ελαφρώς ή πολύ) προς το πρότυπο της αμαρτωλής δημοσιογραφίας; Γιατί όπως έχει γράψει μια καθηγήτρια που μελετά τα ΜΜΕ: «Όλο και περισσότερο σκέπτονται ότι αν δεν παραβιάσεις και εσύ τους κανόνες, κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν εμπορικά το κοινό». Και αυτοί που θα παραβιάσουν τους κανόνες (και θα κερδίσουν το κοινό) θα αποκτήσουν πλούτη, δόξα, αναγνώριση. Αλλά αυτό δεν είναι αμάρτημα της δημοσιογραφίας, είναι της κοινωνίας.
του Σταύρου Θεοδωράκη

.

Το συνταγμα της Ελλαδας ...το λεει ξεκαθαρα...ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ


Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.


Άρθρο 120 (παραγρ.4)


Αντίσταση με ΚΑΘΕ μέσο! ............http://kokkinonima.blogspot.com...

4 Ιουν 2010

Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα......


.Το ποιημα.
Στο σχολείο έλεγαν ποιήματα και είπε η δασκάλα στον Τοτό να πει και αυτός ένα.
Ο Τοτος άρχισε:- Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα.
Η δασκάλα έντρομη:- Μη Τοτέ, μην το πεις.Και ο Τοτός:- Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα.
Η δασκάλα:- Μη Τοτέ, μην το συνεχίσεις.Και ο Τοτός απτόητος:-

Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα πόδια
.Η δασκάλα:- Γιατί τα πόδια;Και ο Τοτός:-Αφού δεν έφτανε τα αρχιδια!
.

Γεμάτη πετρέλαιο η Ελλάδα...

..........Γεματη πετρελαιο η Ελλαδα.....ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΗΘΕΝ ΣΑΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.....Αυτοι θα τα εκμεταλλευονται,θα κερδιζουν και μαλιστα πληρωνοντας λιγα χρηματα σε μεροκαματα αφου οι μισθοι στην Ελλαδα θα φτασουν σε συντομο χρονικο διαστημα στα 300,400 Ε...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ....ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΤΟ.....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS


Αγαπητοί φίλοι bloggers.

Το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης συγκέντρωσε με τη βοήθεια
φίλων του κόμματος, τις αποφάσεις όπως αυτές καταγράφηκαν και
δημιούργησαν "δεδικασμένο" για τη χρήση του Διαδικτύου, σε διάφορα Ανώτατα
Δικαστήρια των ΗΠΑ, έτσι ώστε να τα θέσει υπόψη κάθε ενδιαφερόμενου.

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να προστατέψουμε την
ελευθερία έκφρασης μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs και φυσικά για να
ξεκαθαρίσουμε πως η θέση μας εναντίον οποιασδήποτε μεθόδευσης για την
περιστολή της ελευθερίας αυτής, η οποία διαφαίνεται πρόσφατα από τις
διαθέσεις όχι μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και από μερίδα των
μεγάλων ΜΜΕ.

Τα αμερικανικά δικαστήρια, έχουν ήδη δημιουργήσει δεδικασμένο στην
.περίπτωση συκοφαντικής ανάρτησης από τρίτους σε ιστολόγιο. Αυτό το
δεδικασμένο θέτουμε υπόψη όλου του νομικού κόσμου της χώρας, όπως και στη
διάθεση όποιου blogger αντιμετωπίζει προβλήματα με μηνύσεις, αγωγές κλπ,
από τους ισχυρούς του συστήματος.

Τα ελληνικά δικαστήρια από την πλευρά τους, πρέπει να γνωρίζουν πως δεν
μπορούν να "πρωτοτυπήσουν", αναπτύσσοντας δικούς τους νομικούς δρόμους,
κόντρα στο διεθνές γίγνεσθαι του διαδικτύου.
Επισκεφτείτε την πρώτη σελίδα της επίσημης Ιστοσελίδας της Δημοκρατικής
Αναγέννησης στο www.danagennisi.eu όπου έχουμε βάλει τον σχετικό σύνδεσμο
(link) για τα δεδικασμένα αυτά, στα Ανώτατα Δικαστήρια της California, της
Georgia, της Νέας Υόρκης και του New Jersey.

Ως το κόμμα εκείνο που έχει κυριολεκτικά αποκλειστεί από τα μεγαλοκάναλα και
τα συγκροτήματα Τύπου, είμαστε βαθειά υποχρεωμένοι στους Έλληνες bloggers,
που μεταφέρουν έντιμα και χωρίς λογοκρισία τις απόψεις και τις δραστηριότητές
μας στον ελληνικό λαό. Και αυτήν μας την υποχρέωση και ευγνωμοσύνη, την
διατυπώνουμε στηρίζοντας την ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο, που αποτελεί
εξάλλου και το τελευταίο αποκούμπι όποιου πνίγεται από την επιλεκτική
δημοσιογραφία των επαγγελματιών διαχειριστών της ενημέρωσής μας.

Πάντα στη διάθεσή σας

Σταύρος Βιτάλης
Εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Α.
Αναρτήθηκε από giatietsigoystaro .

Ενοχλήθηκαν τα Σκόπια από τις δηλώσεις του Ρουμάνου Προέδρου έπειτα από τη συνάντησή του με τον Κ.Παπούλια..


Ενόχλησε την κυβέρνηση στα Σκόπια η δήλωση του προέδρου της Pουμανίας Tράιαν Mπασέσκου κατά τη συνάντηση που είχε στην Aθήνα με τον Kάρολο Παπούλια, ότι η χώρα του "χωρίς επιφυλάξεις υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά την ΠΓΔM".

H Pουμανία περιλαμβανόταν μέχρι τώρα στις χώρες που την αναγνώριζαν με το συνταγματικό της όνομα. Στα Σκόπια σήμανε συναγερμός και το υπουργείο Eξωτερικών αρχικά προσπάθησε να ελέγξει τη γνησιότητα των δηλώσεων για να προχωρήσει σε...

διάβημα προς το υπουργείο Eξωτερικών της Pουμανίας. O πρέσβης της Pουμανίας στα Σκόπια Aντριά Στέφαν έδωσε μια πρόγευση δηλώνοντας ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στη δήλωση του κ. Mπασέσκου, ενώ και μετά τις επαφές που είχε με την προεδρία και το ΥΠΕΞ της χώρας του τού μεταφέρθηκε πως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.
Eτσι αύριο αναμένεται με ενδιαφέρον το επίσημο διάβημα της ΠΓΔM......http://giatietsigoystaro.blogspot.com
.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ....


Εντονες διαμαρτυριες εργαζομενων το πρωι στην Ευβοια των οποιων αποδεκτης ηταν ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Συμεων Κεδικογλου...Δειτε το βιντεο...ακουστε τι λενε οι εργαζομενοι...το κατεβασμενο κεφαλι του βουλευτη...ο οποιος εδωσε υποσχεσεις οτι θα μεταφερει τα αιτηματα...οτι...θα...θα...θα...θα...αλλα ποιος πλεον εχει ελπιδες....ο τοπος βραζει....ΕΝΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ......Τι αλλο θ ακουσουμε βρε παιδια, δεν παμε καλα....ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΙΛΑ ΠΙΑ????...........Δειτε το βιντεοspan class="fullpost">".

ΙΔΟΥ ΟΙ 20 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.


Ποιές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα παγκοσμίως?
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μια λίστα με τις 20 χώρες με
τα μεγαλύτερα ελλείμματα διεθνώς. Που βρίσκεται η Ελλάδα,
που οι ΗΠΑ.



Στην 20η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ, με το χρέος να διαμορφώνεται
στο 96,5% του ΑΕΠ, και στα 13,77 δισ. δολάρια.

Στην 19η θέση βρίσκεται η Ουγγαρία, της οποίας το χρέος φτάνει
στο 121,9% του ΑΕΠ της, ήτοι 225,56 δισ. δολάρια (2ο τρίμηνο 2009).

Στην 18η θέση βρίσκεται η Αυστραλία, το χρέος της οποίας στο
2ο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 1,025 τρισ. δολάρια και στο 124,3%
του ΑΕΠ.

Στην 17η θέση η Ιταλία, το χρέος της οποίας διαμορφώνεται στο
147,5% του ΑΕΠ και στα 2,594 τρισ. δολάρια το 3ο τρίμηνο του 2009.
.Στην 16η θέση η ΕΛΛΑΔΑ, της οποίας το συνολικό χρέος κράτους
και επιχειρήσεων φτάνει στα 581,68 δισ. δολάρια, ήτοι στο 170,5%
του ΑΕΠ.

Στην 15η θέση η Γερμανία, της οποίας η κυβέρνηση και οι εταιρείες
χρωστούν περίπου 5,13 τρισ. δολάρια, ήτοι το 182,5% του ΑΕΠ.

Στην 14η θέση βρίσκεται η Ισπανία, με το χρέος της να διαμορφώνεται
στο 186,1% του ΑΕΠ και στα 2,55 τρισ. δολάρια το 3ο τρίμηνο του 2009.

Στην 13η θέση βρίσκεται η Νορβηγία, με χρέος 553,4 δισ. δολάρια και στο
202,6% του ΑΕΠ.

Στην 12η θέση η Φιλανδία, με χρέος 402,24 δισ. δολάρια και στο 220,2% του ΑΕΠ.
Στην 11η θέση το Χονγκ Κόνγκ, με χρέος 672,9 δισ. δολάρια και στο 223,1% του ΑΕΠ.
Στην 10η θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, η οποία χρωστά περίπου 548,45 δισ.
δολάρια στο 235,9% του ΑΕΠ.

Στην 9η θέση η Γαλλία, με χρέος 5,23 τρισ. δολάρια το 3ο τρίμηνο του 2009
και στο 248% του ΑΕΠ.

Στην 8η θέση η Αυστρία, με χρέος 827,9 δισ. δολάρια, ήτοι το 256,2% του ΑΕΠ.
Στην 7η θέση η Σουηδία, με χρέος 881,5 δισ. δολάρια και στο 264,3% του ΑΕΠ.
Στην 6η θέση η Δανία, με χρέος 627,6 δισ. δολάρια και στο 316% του ΑΕΠ.
Στην 5η θέση το Βέλγιο, με χρέος 1,25 τρισ. δολάρια και στο 328,7% του ΑΕΠ.
Στην 4η θέση η Ολλανδία, της οποίας το χρέος ξεπέρασε τα 2,4 τρισ. δολάρια
στο 3ο τρίμηνο του 2009 και στο 376% του ΑΕΠ.

Στην 3η θέση η Ελβετία, με χρέος 1,21 τρισ. δολάρια και στο 382,2% του ΑΕΠ.
Στην 2η θέση η Μ. Βρετανία, με χρέος κυβέρνησης και εταιρειών στα 9,15 τρισ.
δολάρια και στο 425,9% του ΑΕΠ.

Στην 1η θέση η Ιρλανδία, με χρέος 2,32 τρισ. δολάρια και στο 1312% του ΑΕΠ.
...............http://pieria-gr.blogspot.com/.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ


ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ EΦΤΑΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!
«Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» τιτλοφορείται η έκθεση που θα φιλοξενήσει το Λούβρο τον Οκτώβριο του 2011. Σύμφωνα με το Βήμα, για τις ανάγκες της έκθεσης, από τη Θεσσαλονίκη στο Παρίσι θα ταξιδέψουν...
668 αρχαία έργα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, έκτασης 1.200 τ.μ. Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, γυάλινα αγγεία, νομίσματα και επιγραφές. Η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει με εννέα ενότητες που ακολουθούν χρονολογική σειρά. Παρ' ότι, λοιπόν, προτάσσεται η ανακάλυψη της αρχαίας Μακεδονίας με αναφορές στους μεγάλους αρχαιολόγους οι οποίοι έφεραν στο φως τις Αιγές, την Πέλλα και το Δίον, στη συνέχεια η ιστορία πιάνεται από την αρχή: Από τη Μακεδονία της εποχής του Χαλκού ώς την αρχαϊκή εποχή, από την εξάπλωση του μακεδονικού βασιλείου στον ελλαδικό χώρο ώς την κατάκτηση της Ανατολής από τον Αλέξανδρο και ώς την ελληνιστική εποχή με τα βασίλεια των διαδόχων του. Ιδιαίτερες ενότητες αναφέρονται στον καθημερινό βίο των Μακεδόνων, στις τέχνες, στη θρησκεία, στις τελετουργίες και στις ταφικές πρακτικές. Χωριστή ενότητα αποτελεί η ρωμαϊκή κυριαρχία στη Μακεδονία, ενώ η έκθεση ολοκληρώνεται με τον μύθο του Αλέξανδρου...............http://pieria-gr.blogspot.com/ .............ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΔΗΣΗ...Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ..
span class="fullpost">

Οι Γερμανοί διαγράφουν Ελληνικά νησιά


Όπως βλέπετε από τον χάρτη, που κυκλοφόρησε στα Γερμανικά με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!) και διανέμετε σε πολλά αντίτυπα για την ενημέρωση Γερμανόφωνου Ευρωπαϊκού κοινού, τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. Σε αντάλλαγμα και για στάχτη στα μάτια μας δίνουν την Ίμβρο.

Αυτός ο μελετημένος χάρτης, φτιαγμένος από επαγγελματίες, είναι καθαρά μία απόδειξη ότι η Τουρκία έχει τους Γερμανόφωνους συμμάχους της εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Αυτό το τρανταχτό στοιχείο, σε συνδυασμό με την Γερμανική εκστρατεία δυσφήμισης του Ελληνικού λαού μπορεί να οδηγήσει σε κάποια εσφαλμένα ή σωστά συμπεράσματα, για μία νέα Γερμανοτουρκική υπόγεια συμμαχία, παρόμοια με αυτές που είχαν οι δύο χώρες τόσες φορές μέχρι τώρα.
.Η Γερμανική συμπεριφορά της Ντόϊτσε Μπάνκ μόνο Τέταρτο Ράϊχ μπορεί να θυμίσει. Πόλεμο και διάλυση της ΕΕ προβλέπουν σενάρια που πρόσφατα δημοσίευσε η Ντόϊτσε Μπάνκ, και η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα. Η Γερμανία με το ευρώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξαγωγές της Κίνας, και αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε κατάρρευση, διότι είναι βιομηχανική χώρα που λόγω σοβαρής αρτηριοσκλήρυνσης στη σκέψη και λόγω μεγάλης πληθυσμιακής γήρανσης, δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου. Η οικονομική κατάρρευση της Γερμανίας είναι ζήτημα χρόνου, και αυτό προσπαθεί να κρύψει από τον λαό της, ρίχνοντας πρώτα ευθύνες σε άλλους. Αυτό που προβάλει η Γερμανική προπαγάνδα στο κοινό της σαν κύρια πηγή των προβλημάτων της είναι η ενεργειακή της εξάρτηση από άλλους, αλλά πάνω από όλα κατηγορεί τους άχρηστους εταίρους της, τα PIGS, δηλαδή τα γουρούνια όπως λένε του Ευρωπαϊκού νότου.

Κάποιοι Γερμανοί έχουν φτάσει και πάλι σε ακρότητες, και πρέπει να ερευνηθεί εάν ανήκουν στους ίδιους κύκλους που αρνούνται τις αποζημιώσεις προς την Ελλάδα.

Πρέπει επίσης να ερευνηθεί κατα πόσο αυτοί οι κύκλοι είναι απευθείας απόγονοι των εγκληματιών εκείνων οι οποίοι έκαναν τα απίστευτα άγνωστα και άγρια μαζικά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού κατα τη διάρκεια της Κατοχής, εμπνευσμένοι από ρατσιστικές ιδεολογίες. Ας μην ξεχνάμε ότι την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πάλι η Γερμανία την ξεκίνησε, με μεγάλες αποστολές παράνομου οπλισμού και παραστρατιωτικών νεοναζιστών εθελοντών, διότι ποτέ δεν της συγχώρησε την αντίσταση κατα τη διάρκεια του Β πολέμου. Μόνο μετά τις ενέργειες της Γερμανίας μπήκε και η Αμερική στο παιχνίδι, για να πάρει και αυτή μέρος από την πίτα. Άς μη μας πιάνει πανικός για το τι μέλει γενέσθαι. Όλα δείχνουν ότι η Ναζιστική φιλοσοφία δεν έχει ηττηθεί.

Η διάλυση της ΕΕ και ο πόλεμος για την Γερμανία γίνετε και πάλι πιθανή λύση. Άν κάποιοι Γερμανοί και κάποιοι Ρώσοι ίσως, υποκύψουν στον πειρασμό της συμμαχίας με την Οθωμανία, διότι αυτή τους ανοίγει τις μεγάλες Ισλαμικές αγορές τις οποίες έχουν ανάγκη, υπάρχουν αρκετοί ακόμη οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν κάθε όνειρο για διαμελισμό του Αιγαίου. Ας είμαστε ρεαλιστές, η Τουρκία με την υπόθαλψη των τρομοκρατών που επιτίθενται στην Ρωσία και με την τεράστια οικονομική της παρουσία εντός Ρωσίας, πέτυχε να την κάμψει και να την κάνει σύμμαχο. Την άλλη μέρα που η Ρωσία αποφασίσει να κινηθεί ενάντια στην Τουρκία, θα ξεσηκωθεί το Ισλαμικό στοιχείο της Ρωσίας ενάντιά της με πλήθος τρομοκρατικών ενεργειών. Η δυναμική του Ισλαμισμού εντός και νότια της Ρωσίας είναι τεράστια. Μόνο με συμμαχία με το Ισλάμ μπορεί να επιβιώσει η Ρωσία. Προς το παρόν, η στρατηγική ανικανότητα των Αμερικανών πέτυχε να δώσει την Ρωσία στην αγκαλιά του Ισλάμ.

Από την αρχή της Επανάστασης του 1821 μέχρι σήμερα το ζήτημα επιλογής συμμάχων είναι αυτό που συχνά διαιρεί τον Ελληνισμό, με τραγικές συνέπειες. Η όλη αντιπαράθεση μεταξύ Βασιλικών - Βενιζελικών και αργότερα Αριστερών - Δεξιών ήταν ακριβώς αποτέλεσμα επιλογής διαφορετικών συμμάχων (Κεντρικές Δυνάμεις versus Αντάντ, Αγγλοαμερικάνοι versus Ρώσων). Σφαχτήκαμε μεταξύ μας βασικά επειδή πιστέψαμε ότι μόνο με τους μεν ή τους δε μπορεί η Ελλάς να πάει μπροστά, και έτσι τελικά κάναμε εισαγωγή στην Ελλάδα διεθνών κρίσεων και αντιπαραθέσεων. Ένα σημαντικό δεδομένο, το οποίο πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη μας, είναι ποιοι είναι οι σύμμαχοι της Τουρκίας.

Η Τουρκία παραμένει εχθρός: δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες, δεν αποζημιώνει, δεν ελευθερώνει την Κύπρο, παραβιάζει, ζητάει συνεχώς επέκταση, δεν εγκαταλείπει τον χώρο τον οποίο κατέλαβε με αλλεπάλληλους συνεχείς και αιματηρούς επεκτατικούς πολέμους. Ελλάδα και Τουρκία ίσως δεν πρέπει να βρίσκονται στις ίδιες συμμαχίες, για τον απλούστατο λόγο του ότι οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το μέγεθός τους και την σπουδαιότητά τους μέσα στην κοινή συμμαχία, πάντα σε βάρος της Ελλάδας. Από αυτής της πλευράς, η μεταπολεμική μας επιλογή κοινών συμμάχων με την Τουρκία ήταν λανθασμένη, αλλά αναπόφευκτη. Επιβλήθηκε από όλους τους ξένους, και από τον ίδιο τον Στάλιν, ο οποίος έδωσε την Ελλάδα στην λεγόμενη Δύση για να πάρει άλλα ανταλλάγματα. Η ουσιαστική ατιμωρησία των συνεργατών των Γερμανών και η επιβολή του ανεπιθύμητου βασιλέα ήταν μία τραγική εξέλιξη που οδήγησε στον εμφύλιο και την βίαια πρόσδεση της Ελλάδος στο άρμα της Δύσης, με όλα τα μαζικά βασανιστήρια και τις απίστευτες εκκαθαρίσεις και διώξεις που έγιναν. Η ατιμωρησία των φασιστών δοσίλογων κατά την άποψή μου είναι η πηγή των μεγαλυτέρων προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και κοινωνία και αυτό είναι μεγάλο θέμα για ανάλυση. Το ζήτημα τώρα είναι πως ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και με ποιους συμμάχους. Οι συσχετισμοί αλλάζουν συνεχώς, και δεν πρέπει να είμαστε αγκυλωμένοι και αμετακίνητοι στο θέμα αυτό.

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρούντιος
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με το ποιοι ακριβώς εξέδωσαν αυτό το χάρτη και σε ποιο ακριβώς έντυπο, μπορείτε να δείτε στο http://www.europa.steiermark.at/cms/beitrag/11003342/6360831/
http://ellinikesaxies.blogspot.com
........http://www.schizas.com....

Δε με λένε Αλία. Με λένε Γιαννάκη και είμαι Ελληνόπουλο


Ένα Αλβανάκι, ο Αλία, ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του και το έστειλαν σχολείο. Την πρώτη μέρα ρωτάει η δασκάλα τα παιδάκια:
-Εσένα πώς σε λένε;
-Ελενίτσα.
-Και εσένα;
-Κωστάκη.
Ήρθε και η σειρά του μικρού Αλία:
-Εσένα πώς σε λένε;
-Με λένε Αλία και είμαι από την Αλβανία.
-Από εδώ και πέρα θα λέμε πως είσαι ο Γιαννάκης και είσαι από την Ελλάδα.
Χάρηκε πολύ ο μικρός, αφού τα υπόλοιπα παιδιά δε θα τον κορόιδευαν και θα έπαιζαν μαζί του.
Όταν γύρισε σπίτι του λέει η μητέρα του:
-Αλία, πλύνε τα χέρια σου και έλα να φάμε.
-Δε με λένε Αλία. Με λένε Γιαννάκη και είμαι Ελληνόπουλο.
.Τι είπες; Αντί να είσαι περήφανος που είσαι από την Αλβανία λες πως είσαι Ελληνόπουλο;
Και του δίνει ένα χέρι ξύλο.
Το βράδυ γυρίζει ο πατέρας του.
-Τι έχεις Αλία; Γιατί κλαις;
-Ουφ πια! Δε με λένε Αλία. Με λένε Γιαννάκη και είμαι Ελληνόπουλο.
-Τι είπες; Δεν ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Ελληνόπουλο;
Και τον δέρνει και αυτός.
Την επόμενη μέρα πάει στο σχολείο και τον βλέπει η δασκάλα μελανιασμένο.
-Τι έπαθες Γιαννάκη;
-Πού να σας τα λέω κυρία. Χτες το βράδυ με έδειραν δυο Αλβανοί!

Είναι ο καφές καλός για την υγεία μας?


Αν αγαπάτε ν' αρχίζετε την μέρα σας πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ, μπορείτε να συνεχίσετε να το κάνετε, αφού, όπως αποδεικνύεται, το δημοφιλές ρόφημα κάνει καλό στην υγεία καθυστερώντας την εμφάνιση ασθενειών.




Όπως για κάθε απόλαυση στη ζωή μας έτσι και για τον καφέ υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Τελικά ο καφές είναι ένα ρόφημα το οποίο μας ωφελεί ή είναι επικίνδυνος για την υγεία μας; Μπορούμε να απολαύσουμε την καθημερινή μας συνήθεια άφοβα ή με τύψεις και ενοχές;
.Όλες οι απόψεις συμφωνούν ότι, απολαμβάνοντας 1-2 ποτήρια καφέ την ημέρα επωφελούμαστε από τα οφέλη του καφέ ενώ αντίθετα όταν υπερβαίνουμε τα 3 ποτήρια, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μπορεί να συνοδεύουν την κατανάλωσή του.
Καταναλώνοντας λοιπόν 1-2 ποτήρια καφέ την ημέρα έχουμε τα εξής πλεονεκτήματα.:
Ο καφές είναι διεγερτικός. Μας βοηθάει να είμαστε σε εγρήγορση και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard σε 122.000 νοσοκόμες έδειξε ότι έχουμε μικρότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που κατανάλωναν καφέ.
Σε 30 ετή έρευνα που έγινε σε 8.000 άντρες (Ιάπωνες-Αμερικανούς ηλικίας 45-68έτη) διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν καφέ παρουσίαζαν 5 φορές μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν την ασθένεια Parkinson.
Το 2003 από έρευνα που έγινε στο Harvard School of Public Health βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν 2 με 3 ποτήρια καφέ την ημέρα καθημερινά μείωναν την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 30%.
Όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και ο καφές είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας, γιατί μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που ελευθερώνονται κατά την οξείδωση των τροφών και δημιουργούν βλάβες στα κύτταρα μας. Άπό έρευνα που έγινε το 2005 στο πανεπιστήμιο του Scranton βρέθηκε ότι κύρια πηγή αντιοξειδωτικών για τους Αμερικανούς είναι ο καφές γιατί δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα πρέπει να τονιστεί ότι ο ντεκαφεινέ καφές περιέχει τα ίδια ποσά αντιοξειδωτικών με τον κανονικό καφέ.
Μειώνει κατά 25% την πιθανότητα καρκίνου του παχέος εντέρου γιατί μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε την δυσκοιλιότητα.
Μειώνει κατά 25% τα συμπτώματα του άσθματός γιατί περιέχει μια ουσία την θεοφιλίνη η οποία χαλαρώνει τους μυς στους βρόνχους.


Μειώνει κατά 45% την πιθανότητα δημιουργίας πέτρα στην χολή και στα νεφρά.


Μειώνει κατά 80% την πιθανότητα εμφάνισης κίρρωσης του ύπατος.


Μειώνει την απελευθέρωση της ισταμίνης με αποτέλεσμα να ανακουφίζει από κάποιες αλλεργίες.....

Από την άλλη πλευρά συνήθως τα μειονεκτήματα του καφέ είναι συνδεδεμένα με την καφεΐνη. Επομένως, για την αποφυγή των μειονεκτημάτων, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και την καφεΐνη που παίρνουμε και από άλλα ροφήματα όπως η Coca Cola και η σοκολάτα. ..........http://ektiesthisi.blogspot.com/.

Την κριση να πληρωσουν οι φτωχοι...οχι η εκκλησια


Όχι στην φορολόγηση της +ιεράς+, +αμόλυντου+, +παναγίου+, +πανίερου+, +πανταχού παρών+ και +παντός-καιρού+(τμ) εκκλησίας.Δεν μπορεί να φορολογούνται τα 4x4 των 3-4000κυβικών των ορθοδόξων σαμάνων μας!! Δεν μπορεί να φορολογούνται οι ιερές επιχειρήσεις των! Πώς θα κάνει μπίζνες ο θεός με φπα 21% ;; Σε λίγο θα ζητήσουν αυτοί οι άθεοι έφοροι και το πόθεν αίσχες του .</span>
θεού!! Και άντε μετά να ετοιμάσεις το Ε9 για την ιδιοκτησία του σύμπαντος!! Οι ιερείς και μοναχοί άλλωστε έχουν κληρονομιά που φτάνει πίσω στα χρόνια του Αδάμ και της Εύας- αφού το λέει στη βίβλο πως ο θεός έδωσε στον Αδάμ και στην Εύα τον Παράδεισο, μια έκταση 666 στρεμμάτων η οποία λανθασμένα αναφέρεται από το δημόσιο ως δασική έκταση.
..Στο κάτω κάτω αφού είναι παγκοσμίως γνωστόν πως αυτοί οι αμαρτωλοί οι μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα(αυτοί που ζουν σήμερα μες την χλιδή των 700 ευρώ) φταίνε για το χάλι της οικονομίας σήμερα αυτοί πρέπει να πληρώσουν την κρίση!! Άντε πια! Μη θυμώσει ο θεός και ρίξει κάνα κατακλυσμό..


Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;


Dimitris MaxairasJune 3, 2010 at 10:46am




Μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης:




Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας τηςE.E).

Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).




2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).

Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα
.κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.




3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.




4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).

Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!




Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!




Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.

Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.

Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.

Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.

Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!







Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).




Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:

Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;

Το σχέδιο του Κίσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή για το «σπάσιμο» της Ελληνικής ρίζας και οι ξεφτίλες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελώντας κατά γράμμα το σχέδιο αυτό.




ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!




Δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από «μεγάλες αποκαλύψεις» γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα.

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και είναι ήδη πάνω από 2.000.000...........................................................................
http://apollonios.pblogs.gr/
.

άλλη μια φαντασίωσή μου πραγματοποιήθηκε.


Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο αλλά αυτή η δήλωση του mr. MIG ότι προσφέρει τις “πράσινες” μετοχές του προς 1 ευρώ το κομμάτι στους παλαίμαχους αθλητές και αθλήτριες του Παναθηναϊκού ή στον Ερασιτέχνη… είχε επίδραση πάνω μου. Μου πυροδότησε ασύλληπτες φαντασιώσεις: Ότι τρελάθηκε, λέει, το αφεντικό και το ’ριξε στην αναδιανομή του πλούτου. Ότι πάνω σε μια παραφορά του λαοφιλικού καπιταλισμού του,.άρχισε να διαμοιράζει το Ε1, το Ε9 κι ό,τι άλλο ξέρουν και δεν ξέρουν οι λογιστές του, στους εισοδηματικά ασθενείς. Σούπερ φαστ, μπλου σταρ, boeing 737, αμοιβαία, μετοχές, ακίνητα και κότερα και βίλες κι αυτοκίνητα… προς ένα ευρώ το κομμάτι. Μη σπρώχνεστε. Όλοι θα πάρουμε. Παλαίμαχοι των ταμείων (συνταξιούχοι), ερασιτέχνες της παραγωγικότητας (άνεργοι), πράσινοι κοψοχέρηδες (μετανιωμένοι του ΠΑΣΟΚ), ξεπεσούρες γαλαζοαίματοι (απόπαιδα της μεταρρύθμισης του Καραμανλή)… Όλοι.

Και μετά, συνήλθε το υπουργικό Συμβούλιο και συνήλθα κι εγώ. To θαύμα του ενός ευρώ έγινε… αλλά όχι επ’ αγαθώ της κοινωνίας βεβαίως- βεβαίως. Η Σχολή της φτήνιας θεμελιώθηκε αλλά όχι με τον τρόπο που, για μια στιγμή, τόλμησα να φανταστώ. Προς ένα ευρώ το κομμάτι δε θα αγοράσουμε εμείς τα υπάρχοντα του ισχυρού άνδρα που προ ολίγων εικοσιτετραώρων αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Προς ένα ευρώ θα αγοράσουνε οι πεινασμένοι επενδυτές, τις ΔΕΚΟ, τις επιχειρήσεις του Δημοσίου, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα τρένα και τα ποδήλατα. Κι αυτό, δεν το λένε εξτραλαρτζοσύνη. Αυτό το λένε, άτακτη αποκρατικοποίηση τεχνοτροπίας φτωχομπινέ κι είναι μία από τις στοχοθεσίες του ΔΝΤ.

Τελικά, άλλη μια φαντασίωσή μου πραγματοποιήθηκε. (Αυτή με το ξεπούλημα ντε…) Μόνο που πραγματοποιήθηκε εναντίον μου.

http://www.topontiki.gr

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, γιατί το πήδημα έχει αρχίσει εδώ και καιρό…


Του Αντώνη Δελλατόλα

«Φως και αλήθεια στα πάντα». Δεν το λέω εγώ, για να έχει ελάχιστη ή σχετική σημασία, αλλά ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου σε κάθε ευκαιρία. Το ίδιο λέει ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης, η Παπαρήγα, η…Ντόρα, ο Άνθιμος, ο πρόεδρος του συλλόγου για την αναγέννηση του… Έθνους, οι διαπλεκόμενοι (!), αλλά πάνω απ’ όλους ο Μητσοτάκης!

Άρα να υποθέσω ότι στο τέλος θα την πληρώσουν είτε ορισμένοι -έτσι κι αλλιώς ξοφλημένοι- πολιτικοί, είτε κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που έβαλαν την υπογραφή τους με ή χωρίς ανταλλάγματα.

Έτσι λοιπόν το πολιτικό σύστημα, εκεί που θα νομίζει ότι την σκαπούλαρε και θα ανασυσταθεί με μερικές απώλειες, θα καταλάβει ότι έχει καταρρεύσει παρασύροντας και ό,τι θετικό υπάρχει σε πρόσωπα μέσα σε αυτό.

Ας αρπάξουν λοιπόν την ευκαιρία και ας καθαρίσουν το σκηνικό, χωρίς υπερβολές, συμψηφισμούς, παζάρια κάτω από το τραπέζι και κουκουλώματα που δεν οδηγούν πουθενά, αλλιώς θα πέσουν στο λάκκο που σκάβουν εδώ και χρόνια.

Σήμερα στο κάδρο μπαίνει ο Σαμαράς- να δούμε τι θα βγει- μεθαύριο πιθανόν ο Παπανδρέου. Αν δεν θέλουν μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά ας αποφασίσουν να βάλουν τέρμα στα καραγκιοζιλίκια που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στις εξεταστικές.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, γιατί το πήδημα έχει αρχίσει εδώ και καιρό…
.http://www.topontiki.gr

Ιερέας απαίτησε φακελάκι για κηδεία!...........Εχουμε ξεσαλωσει εντελως....????


Ιερέας απαίτησε από συγγενείς θανούσας «φακελάκι», προκειμένου να ξεκινήσει την εξόδιο ακολουθία! Αυτό καταγγέλλει η οικογένεια μίας ηλικιωμένης γυναίκας από τον Βόλο, η οποία κηδεύτηκε την προηγούμενη Δευτέρα.

Οι συγγενείς αντιλήφθηκαν ότι κάτι πήγαινε στραβά, όταν πέρασε μισή ώρα και η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου δεν είχε ξεκινήσει. Τότε ήταν που εκπρόσωπος του γραφείου τελετών πλησίασε διστακτικά τον γιο της 93χρονης και τον πληροφόρησε πως δεν θα ξεκινούσε η κηδεία, εάν η οικογένεια δεν κατέθετε τον οβολό της ...; στην εκκλησία!

Όπως ισχυρίστηκε, . αυτό του ζήτησε να μεταφέρει στους συγγενείς ο ψάλτης της εκκλησίας.
Έκπληκτος ο γιος μετέβη στο γραφείο του ιερέα, όπου, παρουσία του ψάλτη, ρωτήθηκε εάν είναι διατεθειμένος να προσφέρει χρήματα στον ναό!

Συγκρατώντας την ταραχή του και θέλοντας να αποφύγει τα χειρότερα, ο άνδρας έδωσε 50 ευρώ στον ιερά. Χρειάστηκε στη συνέχεια, όμως, να παραδώσει φακελάκι 20 ευρώ και στον ψάλτη και τον νεωκόρο, ώστε να ξεκινήσει χωρίς άλλα προβλήματα η νεκρώσιμη ακολουθία.

Άδικα περίμενε ο άνθρωπος να εισπράξει την απαιτούμενη απόδειξη, αφού ο ιερέας είχε άλλες ...; σκοτούρες στο μυαλό του.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το περιστατικό, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε την ενόχλησή του και διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθεί άμεσα.Σχολιο Απολλωνιου:Αυτός είναι ο χριστιανισμός αυτό που μένει είναι να ξυπνήσετε εσείς πρόβατα!!


Πηγή: Ταχυδρόμος
http://apollonios.pblogs.gr/

Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ιλιάδης


Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιßύη της Αλεξάνδρειας (γυµνάσιο Αθήνας)

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, ßρήκε τους είκοσι ανεµιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ (γυµνάσιο Θήßας)

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερµοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθµό (γυµνάσιο Αθήνας)


Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ιλιάδης. (γυµνάσιο Λαµίας)

Tα Χερουßίµ και τα Σεραßίµ ήταν µικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των ......µεγάλων αγγέλων. Τα Χερουßίµ χερούßιζαν (δεξί πέταγµα) και τα Σεραßίµ σερούßιζαν (αριστερό πέταγµα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουßίµ για πέταγµα κατευθείαν στη µέση. (απ'το ίδιο διαγώνισµα Θρησκευτικών, γυµνάσιο Κορίνθου)

Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι. (γυµνάσιο Αθήνας)

Η σοßιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερßία φοράνε σερßιέτες. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. µε δυο έννοιες.. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και µια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυµνάσιο Αθήνας)

Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.

Παθητική φωνή: Ο λαγός µε κυνηγάει. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Οι ßηταµίνες ßρίσκονται ακριßώς ανάµεσα από τις αλφαµίνες και τις γαµαµίνες. (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Το ακριßώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαßολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγµατα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης)

Η µπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή µε ένα µπα και δύο να. (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες. (γυµνάσιο Αθήνας)

Ερώτηση: "Τι γνωρίζετε για τις εικονοµαχίες;"
Απάντηση: "Εικονοµαχίες ήταν οι µάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη µάχη κέρδιζε και τις εικόνες". (γυµνάσιο Αθήνας)

"Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόµπελ". (γυµνάσιο Αργοστολίου)

"Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνοµίας)

"Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνοµίας)









τα μαργαριταρια μας εστειλε οφιλος Παν.Σδρολιας

"Γιατρέ μου, ο άντρας μου δεν με ικανοποιεί"... ....


Η κυρία πάει στο γιατρό: "Γιατρέ μου", του λέει, "ο άντρας μου δεν με ικανοποιεί"...
Ο γιατρός την εξετάζει, αλλά δεν βρίσκει τίποτε. Με... τρόπο, λοιπόν, της λέει: "Ξέρετε, ίσως θα έπρεπε να... δοκιμάσετε κάτι άλλο".
"Έχω δοκιμάσει, γιατρέ μου, τίποτε".
"Ε, δοκιμάστε κι άλλον", λέει ο γιατρός.
"Κι αυτό το έχω κάνει".
"Ε, δοκιμάστε και τρίτον", λέει, πάλι, ο γιατρός.
."Ακούστε, γιατρέ", απαντάει η κυρία. "Για να μην πολυλογούμε. Τριακόσιους έχω δοκιμάσει. Τίποτε"!
Ο γιατρός... τρελαίνεται.
"Κυρία μου", της λέει, "νιώθω συγκινημένος. Είναι η πρώτη περίπτωση ανομοιογενούς κατανομής της ψυχολογικής σεξουαλικότητας που συναντώ".
"Πώς το είπατε αυτό;", ρωτάει η κυρία.
"Ανομοιογενής κατανομή της ψυχολογικής σεξουαλικότητας", λέει ο γιατρός.
"Δηλαδή, αυτό έχω;".
"Ναι".
"Και μπορείτε μήπως να μου το δώσετε γραμμένο;", ρωτάει η κυρία.
"Ναι", λέει ο γιατρός, "αλλά γιατί;".
"Γιατί, γιατρέ μου", απαντάει η κυρία, "όπου πάω... πουτ**α με ανεβάζουνε, πουτ**α με κατεβάζουνε"!
.