# #

25 Ιουν 2022

Αλλαγή στρατηγικής από ΝΑΤΟ: Συντριπτική ήττα των Ουκρανών

 




Η βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία και οι μαζικές απώλειες εδαφών και ουκρανών στρατιωτών… οδηγούν σε αναδίπλωση το ΝΑΤΟ… που τώρα υποστηρίζει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης αλλά στις διαπραγματεύσεις… με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να φοβάται την έκβαση μιας «κακής ειρήνης» για την Ουκρανία.


Η αλλαγή στρατηγικής του ΝΑΤΟ, προφανώς έχει βαθύτερα αίτια…

1)Η Ουκρανία ξεκάθαρα ηττάται στο πεδίο της μάχης, οι Ουκρανοί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υποστεί βαριές ήττες ενώ η πτώση του Severodonetsk και η περικύκλωση του Lysychansk στην περιοχή του Luhansk στο Donbass αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό…

2)Παρά την προπαγάνδα της Δύσης η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού είναι εντυπωσιακά μεγάλη, στο πυροβολικό και στα πυραυλικά συστήματα η σχέση Ρωσίας – Ουκρανίας είναι 10 προς 1.

Όπως παραδέχθηκαν οι Ουκρανοί…

Μετά τον θάνατο του 13χρονου ποδοσφαιριστή μιλάμε πλέον για μία ιδιότυπη «πανδημία» θανάτων παιδών-εφήβων και νέων ανθρώπων.

 


Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του 13χρονου ποδοσφαιριστή χθες το μεσημέρι σε αγώνα ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων στο Γυμνό Ερέτριας καθώς πλέον μιλάμε για μία ιδιότυπη «πανδημία» θανάτων παιδών-εφήβων και νέων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, ο 13χρονος έχασε κάποια στιγμή της αισθήσεις του, πέφτοντας λιπόθυμο στο γήπεδο.

Του παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες καθώς στο γήπεδο υπήρχε απινιδωτής, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου.

Παρά τη διασωλήνωση του παιδιού και τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν, δεν τα κατάφερε.

Μάλιστα όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές για το παιδί έτρεξαν πέντε γιατροί και επί μία ώρα του κάνανε ΚΑΡΠΑ μήπως και επανέλθει αλλά δυστυχώς το παιδί δεν αντιδρούσε.

Του δώσανε 32 φάρμακα αλλά το παιδί είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή.

Αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή,

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ, της Τρίτης 28.06.2022

 «Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»



Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 28.06.2022, ημέρα Τρίτη  και ώρα 17:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

24 Ιουν 2022

Και τώρα ξαφνικά «ο Πούτιν κερδίζει»; Χρειάστηκε να προσεγγίσουν τα καύσιμα τα 3 ευρώ για να το καταλάβουμε;

 

Από τις 24 Φεβρουαρίου και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όποιοι τόλμησαν να προσπαθήσουν έστω να αναλύσουν τα γεγονότα με στοιχειώδη ψυχραιμία χαρακτηρίστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη «υποστηρικτές του Πούτιν» και κάποιοι στοχοποιήθηκαν με επικίνδυνο τρόπο από διάφορους αποτυχημένους που βρήκαν ευκαιρία να επανέλθουν στη δημοσιότητα.

Καθηγητές Πανεπιστημίων μπήκαν στο στόχαστρο και «εξαφανίστηκαν» από τα «συμβατικά» Μέσα Ενημέρωσης. 

Κάποιοι απ ΄ αυτούς δέχτηκαν εξευτελιστικές επιθέσεις από ανώνυμους και ύποπτους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο συνέβη με Ανώτερους και Ανώτατους απόστρατους Αξιωματικούς. Στην πλατεία Συντάγματος κάποιοι γραφικοί στοχοποιούσαν ευθέως Μέσα Ενημέρωσης που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τα γεγονότα με μία στοιχειώδη ισορροπία.

Ο μακαρθισμός στην Ελλάδα βρήκε πολλούς πρόθυμους να τον ενισχύσουν…

Όλα αυτά υπό την πλήρη ανοχή -δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπήρχε και προτροπή- της κυβέρνησης η οποία στο μεταξύ «πακετάριζε»...

Δήμος Δίου-Ολύμπου | Ανακοίνωση: Έως τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα/εμπορεύματα)




Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει ότι, όσοι δημότες κάνουν χρήση ή ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου (πεζοδρόμια, πλατεία, πεζόδρομοι κ.λπ.) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή ...

21 Ιουν 2022

Ξενάγηση γερμανών τουριστικών πρακτόρων στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

 Πολύ καλά έκανε ο Δήμαρχος και ξενάγησε τους τουριστικούς πράκτορες. 

Αλλά ποιος τους έφερε στην περιοχή? H "ΈνωσηΞενοδόχων Πιερίας" τους έφερε λοιπόν..

Εμείς δεν έχουμε στον Δήμο κοτζάμ αντιδήμαρχο Τουρισμού? Τι κάνει?

Μόνο φωτογραφίες και τραπέζια?

Η ομοσπονδία ενοικιαζομένων δωματίων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας είναι κάπου?

Τι πρωτοβουλίες έχει πάρει για την ανάπτυξη του Τουρισμού της περιοχής. Ακούσατε κάτι?

Και ειδικώτερα , ο Σύλλογος ενοικιαζομένων Λεπτοκαρυάς? Δυστυχώς ανύπαρκτος..




Εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της Γερμανίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022.

Οι επαγγελματίες τουρισμού επισκέφθηκαν τον Δήμο στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, με προορισμό την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την...

20 Ιουν 2022

«Κόβει» την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα η Gazprom

 


Μετά τις Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Σουηδία, Φινλανδία και τις χώρες της Βαλτικής, φαίνεται πως έρχεται και η σειρά της Ελλάδας να μείνει χωρίς φυσικό καθώς διακόπτονται από αύριο 21 Ιουνίου μέχρι ..

"Eλληνικά ΜΜΕ"! Στην τελευταία θέση η χώρα μας ...

 

Μόλις το 7% των πολιτών πιστεύει ότι τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα από τη διαπλοκή.



Δεν πέρασε πολύς καιρός από την έκθεση των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου

Μια έκθεση, την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να υποβαθμίσει, καθώς ευθύνεται για την κατακόρυφη πτώση της χώρας μας το 2021 και το 2022,  όπου δημοσιογράφοι παρεμποδίστηκαν να κάνουν την έρευνά τους, την ώρα που συγκεκριμένα ΜΜΕ λάμβαναν αδιαφανείς κρατικές ενισχύσεις…

Μετά από αυτή την θλιβερή κατάταξη, μια νέα έκθεση για την Ενημέρωση στο Διαδίκτυο (Digital News Report) του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει κι αναλύει η διαΝΕΟσις και ο ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Αντώνης Καλογερόπουλος, έρχεται να επιβεβαιώσει την κατρακύλα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, μόνο το...

Οι χώρες που προσελκύουν εύπορα άτομα

 



Η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος 1.200 εκατομμυριούχους «μετανάστες» καθώς βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες σε προτίμηση χώρες για τα άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης που αναζητούν έναν άλλο τόπο μόνιμης κατοικίας.

Τα στοιχεία της Henley & Partners, μιας εταιρείας που βοηθά εύπορους πελάτες να μεταναστεύσουν, αποτυπώνουν τις ροές του πλούτου ανά τον πλανήτη, καθώς οι εκατομμυριούχοι βρίσκονται και πάλι σε κίνηση, δίνοντας συνέχεια σε μία τάση που διακόπηκε τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι εύποροι επενδυτές και οι οικογένειές τους προετοιμάζονται για τον μεταπανδημικό κόσμο, προσαρμόζονται στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που αναδύεται και αντιδρούν στην κλιματική αλλαγή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι 88.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκατασταθούν σε μία ξένη για αυτούς χώρα μέσα στο 2022.

Το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί στους 125.000 του χρόνου, καθώς το 2023 θα είναι η χρονιά με τους...

Οδηγία προς Ρώσους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία: «Μακριά από τα μικρασιατικά παράλια μεταξύ 15 και 30 Ιουλίου!»

 



Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα καθώς οι Ρώσοι τουρίστες που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Τουρκία έχουν λάβει άτυπη οδηγία να απέχουν από τα Μικρασιατικά παράλια το διάστημα 15-30 Ιουλίου.

Η πληροφορία έφτασε σε ξένη διπλωματική αποστολή στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα πριν την πενταμερή συνάντηση Τουρκίας-ΗΠΑ-Γαλλίας-Αγγλίας-Γερμανίας στο Βερολίνο σε επίπεδο συμβούλων Εθνικής Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτήν,