# #

24 Σεπ 2021

Η σαχλαμάρα της ημέρας: «Μην αγοράζετε το iPhone 13. Το ανέπτυξαν σε μόλις ένα χρόνο»

 


Είναι να γελάει και να απορεί κανείς ταυτόχρονα σε σχέση με το επίπεδο γνώσεων και συμπεριφοράς εκείνων που υποστηρίζουν τα εν λόγω εμβόλια!

«Μην αγοράζετε το iPhone 13. Το ανέπτυξαν σε μόλις ένα χρόνο». Με αυτή του την ανάρτηση, ο Ηλίας Μόσιαλος θεώρησε πως θα… «τρολάρει» όσους αμφισβητούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού με το επιχείρημα ότι αναπτύχθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

«Μην αγοράζετε το iPhone 13. Το ανέπτυξαν σε μόλις ένα χρόνο. Το πρώτο iPhone χρειάστηκε δισεκατομμύρια χρόνια να φτιαχτεί, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα iPhone που αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, αποδόμησε και αυτή την εξυπνάδα!!!

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ολοκληρώθηκε ο φετινός τρύγος στην Πιερία

 


Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται και για τη φετινή χρονιά (2021) ο τρύγος στην Πιερία. 

Η αλήθεια είναι πως είναι όμορφη η εποχή του τρύγου. 

Τα οινοστάφυλα με τα πλούσια τσαμπιά και τις ζουμερές ρώγες μεταφέρθηκαν από τους πανεμορφους και περιποιημένους αμπελώνες της Πιερίας στα μικρά οικογενειακά οινοποιία της. Εκεί πατήθηκαν για να δώσουν τον γευστικό τους μούστο, ο οποίος στην συνέχεια γέμισε τις δεξαμενές όπου με την γνώση και το μεράκι των οινοποιών της αναμένεται να μετατραπεί και φέτες στο θαυμάσιο Πιερικό Οίνο (Π.Γ.Ε.). 

Μπορεί η φετινή οινοποιητική χρονιά να ήταν ιδιαίτερη, κλείνει όμως με ...

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου στις 30/09/2021

 



Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Πέμπτη 30.09.2021 και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με:

1. το άρθρο 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 55 Α) «Μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» που κυρώθηκε με άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76 Α).

2. Τη με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069 (ΦΕΚ 4337 Β/18.09.2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

23 Σεπ 2021

Τα χωριά και τα νησιά που “έσβησαν” από τον χάρτη της Ελλάδας που ερημώνει και η πατρίδα των "πολιτικών".. απούσα



 Η υπογεννητικότητα και οι βιοτική ανάγκη που αναγκάζει τους ακρίτες-και όχι μόνο- να εγκαταλείψουν τα χωριά και τα νησιά τους με άναρχη αστυφιλία, αποτελούν τα δυο πιο σοβαρά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, με άκρως ανησυχητικές προεκτάσεις.

Η  Ελλάδα ερημώνει!

Ολόκληρες περιοχές σβήνουν από τον χάρτη σε ζωτικά και στρατηγικά σημεία της επικράτειας και κει που κάποτε ανθούσε η ζωντάνια και η παραγωγικότητα τώρα επικρατούν η ερημιά και η σιωπή…

Αν και ερημοποίηση της χώρας έχει βαθιές ρίζες, ποτέ κανείς πολιτικός δεν πήρε γενναία μέτρα να σταματήσει αυτή την ανθρώπινη αιμορραγία.

Ακόμα και σήμερα που η κατάσταση έχει φτάσει σε άκρως επικίνδυνα όρια, κανένα πολιτικό κόμμα δεν περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του ρεαλιστικές και άμεσες παρεμβάσεις.


Το μέλλον συνεπώς φαντάζει δυσοίωνο…


Ο «ΜΑΥΡΟΣ» ΧΑΡΤΗΣ

Την δεκαετία του 60 άδειαζε ένα νησί κάθε χρόνο.

 Συνέχισε και το 80 να μικραίνει η Ελλάδα μας. 

Πονάει η Ελλάδα όταν αδειάζει… Άδειασαν άλλα δέκα μικρά νησιά το 1970. Χάσαμε άλλα δεκατέσσερα κατοικημένα μικρά νησιά με την απογραφή του 1981. Δεκαετία 1980-1990.

 Μειώνονται συνεχώς τα κατοικημένα μικρά νησιά με την πατρίδα απούσα

Αμέσως μετά τον...

ΠΙΕΡΙΑ...Κάποιος πόνεσε. Πολύ!




Χθες το βράδυ,  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας διαδικτυακή δημοσκόπηση με θέμα την αφόρητη δυσοσμία της πόλης. 

Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο να αναδείξει την πολιτική πλευρά του προβλήματος, διότι το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό, και από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών ορθώς συμπεραίνουμε πως ήταν άκρως επιτυχής και αποτελεσματική. 

Η πρωτοβουλία έκανε κάποιους να εκνευριστούν και να προβούν σε ενέργειες που φανερώνουν την έντονη ανησυχία τους. Αρα,

21 Σεπ 2021

Όλυμπος: Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα (έγγραφο)

 


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το προεδρικό διάταγμα «Χαρακτηρισμός της χερσαίας και υδάτινης περιοχής του Όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων γης, όρων και επιτρεπομένων δραστηριοτήτων».

Σκοπός του π.δ. είναι η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου σε χερσαία και υδάτινα τμήματα της περιοχής του όρους Όλυμπος, που διακρίνονται για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική, ιστορική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική τους αξία, με το χαρακτηρισμό της περιοχής ως Εθνικού Πάρκου.

Ειδικότερα, επιδιώκεται η διατήρηση και διαχείριση των σπανίων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας που απαντώνται στη συγκεκριμένη περιοχή και η θεσμοθέτηση διαδικασιών και μέτρων για την εξασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης στο πλαίσιο της αειφόρου διαχείρισης της περιοχής.

Χαρακτηρισμός και οριοθέτηση ζωνών προστασίας

Εντός του Εθνικού Πάρκου οριοθετούνται και χαρακτηρίζονται:

Ζώνη Α’ – Περιοχή Προστασίας της Φύσης
Ζώνη Β’ – Περιοχή Προστασίας της Φύσης
Ζώνη Γ’ – Περιοχή του Εθνικού Πάρκου, εκτός των ως άνω Ζωνών Α’ και Β’.
Επιπλέον, εκτός του Εθνικού Πάρκου οριοθετείται περιοχή ως Περιφερειακή Ζώνη (Ζώνη Δ’), που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του 1923 και κάτω των 2.000 κατοίκων περιοχή του Δήμου Ελασσόνας του Νομού Λάρισας (τα ακριβή όρια του Εθνικού Πάρκου και των ζωνών προστασίας φαίνονται στο χάρτη που συνοδεύει το π.δ.).

Διοίκηση -Διαχείριση Περιοχής

Η διοίκηση και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου ανήκει στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, με έδρα το Λιτόχωρο του Νομού Πιερίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης είναι αυτές που ορίζονται στα άρθρα 4 και 6 του ν. 4519/2018, όπως ισχύει και έχουν πεδίο εφαρμογής το σύνολο της έκτασης του Εθνικού Πάρκου και της Περιφερειακής Ζώνης.

Τι επιτρέπεται σε κάθε Ζώνη

Εντός της Ζώνη Α επιτρέπεται:

19 Σεπ 2021

Δήμος Δίου – Ολύμπου: Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής περιόδου 2020-2021 και οι απαντήσεις της αντιπολίτευσης

  


Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου έγινε η παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 31η Αυγούστου 2021.

Δείτε όλες τις τοποθετήσεις ...